Page 1

www.palmaactiva.com


nº 13 Emprenedors i llançats: CGPILLS

CGPills, píndoles computer graphics són Josep Hernández i Álvaro Casares. Encara que els seus perfils formatius provenen del disseny gràfic i la informàtica, es varen especialitzar com a docents a través del màster en animació de la Universitat de les Illes Balears, un referent de l’animació 3D a nivell internacional. Avui encara continuen afirmant que la formació no té fons i és contínua. I que cada projecte exigeix un nou esforç d’actualització sobre la base de la formació anterior.


Quins són els principals productes o serveis de CGPills? D’una forma pràctica, podem dir que CGPills pretén desplegar-se en quatre sectors: aplicacions per a plataformes mòbils, disseny de formació per a empreses i disseny creatiu amb el desenvolupament de conceptes i solucions per a necessitats patents, destinats a facilitar la vida quotidiana. Creiem en resultats globals des de plantejaments propers. Des d’un espot publicitari fins a jocs per a mòbils. Des d’un curs en línia fins a una campanya d’imatge. Per a nosaltres, el mercat és el món.

“Creim en resultats globals des de plantejaments propers”

En quin moment decidiu llançar-vos com CGPills? Decidírem fer el salt per la inquietud de fer coses noves i perquè coincidia amb un moment que la feina es convertia en una rutina alienant sense possibilitats de creixement. Ara fem coses en les quals creiem. No va ser res sobtat, sinó una evolució natural. CGPills neix d’una idea de negoci destil·lada de la nostra llarga experiència (més de 15 anys) en l’ensenyament superior de postgrau en entorns d’alta innovació i competitivitat.

Qui són els vostres clients i com hi arribau? El nostre mercat ha passat de ser local a global. Aquest primer producte segueix en venda i ens reporta beneficis. Els nostres clients són de tot el món. Alguns dels països on se situen els nostres principals compradors són, a més d’Espanya, Portugal, Itàlia, Mèxic, Regne Unit i Finlàndia. Els nostres clients mitjans solen ser individus particulars, i el preu mitjà dels nostres productes pot variar des de 79 cèntims fins a 130 euros.

Quins són els vostres principals canals de comercialització? Usam les plataformes principals de venda (AppStore i Android Market) per a la monetització de la inversió realitzada. A CGPills fem metodologia de projectes, solucions creatives i realitzacions audiovisuals. Ens atreuen els problemes per cercar solucions creatives.

Quina va ser la inversió inicial? La nostra principal inversió està sent en feina. Arrencàrem amb projectes. Produïm i generam continguts en els que creiem i pensem que és la forma en que després arribaran els resultats.

Quin va ser el vostre primer gran projecte? La nostra primera aplicació va ser http://www.rallymeter.com. Es tracta d’una eina per a ral·lis de regularitat, a través de la qual es realitza el control de regularitat, i que permet el seu ús des de múltiples plataformes comunes iPhone, iPod o iPad. Actualment es troba ofert a nivell mundial a Apple Store, traduïda a s is idiomes, cosa que ens ha permès obtenir resultats a partir dels quals ens hem fet desenvolupadors d’altres productes.

www.palmaactiva.com

www.palmaactiva.com


Com us beneficia la vostra relació amb PalmaActiva? La nostra relació amb PalmaActiva ens ha facilitat un espai de trobada i col·laboració. En deixar la UIB, PalmaActiva era el nostre referent per a identificar el nostre itinerari de formació. La realització del pla d’empresa va ser definitiu.

CGPills ostenta un recorregut en participació de projectes internacionals. Participàrem en el projecte internacional GESAMT de Lars Von Triers el 2012, on presentàrem una peça d’animació ¨Stop motion¨. Va suposar un impuls important. Es va tractar d’un projecte denominat en anglès Coming together, amb participacions creatives de molt diferents països.

Com us relacionau amb la competència? No som competència. No sortim a cercar clients al carrer. Invertim en nosaltres i ens venem a partir de projectes personals. Si no tenim clients, no ens aturam. Iniciam els nostres propis projectes. Estam en un món global i encara que som petits ens movem en entorns massius. Alguns esforços tenen un impacte gran si ets a l’escenari correcte. Recentment vàrem ser al Ral·li de Montecarlo fent promoció del nostre producte.

Quina importància donau a les xarxes socials? Usam principalment Facebook i Twiter per a difondre i comunicar però els mateixos projectes són els millors reclams. Els efectes virals a les xarxes són oportunitats estratègiques per a la difusió dels negocis. Et permet d’una forma selectiva apuntar al teu públic objectiu sense necessitat d’arribar a milions de receptors. Quin consell donaríeu actualment a un emprenedor? És positiu iniciar-se per si mateix. L’important és tenir clar què es vol fer. Tenir la idea és fonamental. No s’és emprenedor sense tenir clar el producte que es vol vendre. L’autoocupació significa més llibertat però també més responsabilitat. Has d’assumir tot el que et passa i el teu nivell d’autoexigència s’incrementa. L’important és saber que ho aconseguiràs. Moure el ratolí és el més fàcil. Assegurar una bona planificació és la base per a aconseguir bons resultats, estalviar temps i garantir finalment que arribin els ingressos. Quins són els pròxims reptes de CGPills? Seguim creant projectes i el punt de trobada és CGPills. El nostre més recent producte és Fillingit, un joc per a dispositius mòbils que vàrem llançar el desembre de 2012. El fet de ser solament dos a l’equip ens ha ajudat a contrastar i equilibrar les opinions de cadascun. Apostam per les coses ben fetes. Creiem que és l’únic camí.

En què consisteix el dia a dia del vostre treball? El nostre dia a dia passa per un horari de 8 a 15 però els capvespres poden ser multitasca. Depèn del projecte. La nostra manera d’entendre la feina varia i ens adaptam a les circumstàncies. Els resultats manen i condicionen reptes i dates. Passem per diferents fases: generació de productes, esbós de prototips que solucionen problemes, etc.

Quin és el vostre mercat? Avui és innegable que tenim un mercat global i que les barreres han caigut de forma dràstica, encara que el focus es troba en solucions a problemes concrets. Apostam per solucions simples a problemes concrets. Les coses que funcionen són simples. Les coses que no funcionen solen ser per mala planificació i gestió.

“Apostam per solucions simples a problemes concrets” +info: http://www.cgpills.eu/ T. 656 418 874 @: josep@cgpills.eu @: alvaro@cgpills.eu

www.palmaactiva.com

www.palmaactiva.com


info@palmaactiva.com www.palmaactiva.com T. gratuito 900 139 138

N13_CGPILLS,CROMATIKS,EMPRENEDORS  
N13_CGPILLS,CROMATIKS,EMPRENEDORS  

CGPills, píndoles computer graphics són Josep Hernández i Alvaro Casares. Encara que els seus perfils formatius provenen del disseny gràfic...

Advertisement