Page 1

www.palmaactiva.com


nº 10 Emprendedores y lanzados: EMBAT: solucions digitals per a temps de crisi Juan Antonio García, enginyer tècnic en Informàtica de Gestió per la UIB i Joan Ballester, amb Programari Engineering HND (UK), varen coincidir en la seva trajectòria professional en una gran multinacional. Allà varen posar a madurar el seu somni d’autogestió empresarial i es varen llançar a gestionar el seu propi negoci. Embat és avui una realitat que ofereix solucions a empreses en expansió.


¨Oferim elements de valor afegit als clients com el programari lliure, que és una estratègia evident d’abaratir costs¨

www.palmaactiva.com


Com va néixer la idea d’Embat? Treballàvem com a programadors en un gran touroperador fa 4 anys. Durant molt de temps vàrem veure coses que ens hauria agradat fer a nosaltres mateixos. Així que d’aquesta manera ens llançàrem a l’aventura. Al principi compatibilitzàvem les dues feines i va ser dur, ja que encara que els dos socis tenim un perfil tècnic com a programadors, vàrem haver de convertir-nos en emprenedors a temps parcial de la nit al dia. Què és Embat? Embat és una empresa amb seu a Mallorca i Eivissa experta en tecnologies i projectes web, amb la qual ens dedicam des del 2008 a l’outsourcing, disseny, SEU, programació web i a la gestió integral de projectes web, tant amb solucions de programari lliure com de programació a mida, també amb tecnologies lliures. Embat va ser el fruit d’una maduració de diversos anys. Com heu definit els vostres perfils professionals? A part dels nostres estudis seguim formant-nos en estudis superiors d’informàtica, ciències matemàtiques i noves tècniques del nostre sector. A més, la nostra passió per programar, Internet i el programari lliure, ens ha permès construir els nostres perfils, assolint que a més de treballar en camps que ens apassionen, poder ser millors professionals del mitjà.

Però la passió i els estudis varen ser suficients per a iniciar el projecte Embat? Els nostres llocs de treball anteriors ens varen obligar que, paral·lelament als nostres coneixements tècnics, tinguéssim una visió més oberta de l’àmbit empresarial o del desenvolupament d’idees. Amb això hem pogut ajudar, i ajudam, als nostres clients a ampliar o millorar les seves idees recolzant-nos en la tecnologia i Internet. Un exemple de les oportunitats que Embat ofereix a petits negocis... Buscatumenu.com és un exemple d’aquestes iniciatives. Es tracta d’un projecte web que ofereix publicitat en línia per a restaurants de diverses ciutats d’Espanya, i informació de primera mà a l’usuari de la web. Els webs de buscatumenu.com permeten als restauradors que contracten aquesta publicitat accedir de forma senzilla a clients i usuaris interessats a saber què és el que es pot menjar a restaurants de la seva ciutat. Llavors com és la facilitat que oferiu? El secret de buscatumenu.com és molt senzill: oferim als seus clients què menjar en temps real amb el menú del dia, o plats proporcionats pels restaurants dels nostres webs. Cada dia renovam els menús que apareixen als nostres webs, de manera que els seus clients poden consultar el que poden menjar al seu restaurant. buscatumenu.com ofereix màrqueting en línia per a restaurants des de tan sols 6 euros. Estam presents a diverses ciutats d’Espanya.


I el resultat després d’aquests anys? El resultat després de quatre anys és més que positiu. Duim tres anys de dedicació exclusiva amb uns sis clients estables per als quals ens hem constituït en el seu servei de manteniment. Un dels nostres productes estrella és el servei a l’empresa http://www.hosteltur.com i manteniment del seu backend, la creixent activitat del qual els ha permès internacionalitzar el seu producte amb una nova publicació recent a Uruguai, sense la qual la plataforma digital no hauria estat possible. En el vostre desenvolupament, com us relacionau amb la competència? Durant tres anys ens hem format i compartit informació amb altres emprenedors. Ens encanta Internet i hi estam enganxats. Hem après de forma autodidacta. Les xarxes socials són avui, sens dubte, una via increïble per a compartir i aprendre. Quina és la vostra estratègia fonamental per a arribar als clients? Existeixen a Internet eines interessants que et faciliten l’aprenentatge compartit per a millorar la relació amb ells. No obstant això, un valor que oferim als clients és el programari lliure, que a més dels seus beneficis i filosofia clara, és una estratègia evident d’abaratir costs. Et fa estalviar llicències, pagaments de drets i a més tens el codi de l’aplicació, que et permet personalitzar les teves necessitats i modificar-lo a la teva conveniència.

Aquesta llibertat significa que qualsevol persona o organització pot usar-lo en qualsevol tipus de sistema informàtic, sense tenir obligació de comunicar-ho al desenvolupador o a cap altra entitat específica. Amb quin finançament comptàveu al principi? Mai hem sol·licitat finançament. Iniciàrem la nostra activitat empresarial amb 3.000 euros de constitució de l’empresa ja que els costs inicials eren escassos. AL principi teníem un despatx. Però aviat vàrem veure una oportunitat d’abaratir costs amb PalmaActiva. Va ser un encert l’arribada al Centre d’empreses? Sens dubte. El Centre d’empreses ens ha suposat un estalvi en els costs de l’empresa però el valor més important és el contacte amb altres iniciatives a partir de les quals sorgeixen sempre idees, projectes i col·laboracions. En què consisteix el dia a dia d’Embat? El nostre dia a dia passa per avançar en les estratègies dels diferents projectes, però al mateix temps respondre a les incidències i/o millores reportades pels nostres clients. La immediatesa a respondre a les demandes dels nostres clients és fonamental, és un valor essencial del nostre servei. No hem necessitat fer un gran esforç a cercar clients, ni contractar un comercial. La nostra millor estratègia de màrqueting ha estat el boca a boca sobre els resultats del nostre treball.

¨La col·laboració amb altres emprenedors suposa no sols oportunitats sinó també generació de noves idees i projectes¨

www.palmaactiva.com


I en ser experts de l’entorn web, quina és la vostra opinió sobre les xarxes socials? Al principi la nostra presència a les xarxes era més intensa però la massificació ens ha obligat a ser més selectius en els canals. No obstant això, és cert que ens ha permès accedir a altres clients i compartir coneixement que en altres circumstàncies hauria estat impossible. Les xarxes tenen la virtut d’infinites connexions per a compartir informació però al mateix temps t’obliguen a diferenciar el teu servei i producte. Quins són els vostres reptes futurs? El nostre repte és créixer i donar feina a la gent. Anhelam centrar-nos en els nostres propis projectes per a generar productes que donin valor a la societat. No cercam fernos rics, però sí que perseguim l’excel·lència en el nostre treball. Creim en la necessitat de desenvolupar-nos plenament i oferir solucions reals i tangibles. Un bon consell a altres persones que vulguin emprendre... Encara que és difícil emprendre avui dia, la formació i la capacitació són fonamentals per a un bon enlairament, així com el coneixement dels recursos. El paradigma laboral està canviant dràsticament. Es necessiten persones proactives que aportin idees amb valor afegit i es plantegin iniciar projectes amb un mínim finançament. I com no... cal arriscar-se, mai emprendràs si no assumeixes aquest risc, va implícit. +info: www.embat.es T. 871 710 159 @: info@embat.es

www.palmaactiva.com


info@palmaactiva.com www.palmaactiva.com T. gratuito 900 139 138

N10_EMBAT,CROMATIKS,EMPRENEDORS  

Juan Antonio García, enginyer tècnic en Informàtica de Gestió per la UIB i Joan Ballester, amb Programari Engineering HND (UK), varen coinci...

N10_EMBAT,CROMATIKS,EMPRENEDORS  

Juan Antonio García, enginyer tècnic en Informàtica de Gestió per la UIB i Joan Ballester, amb Programari Engineering HND (UK), varen coinci...

Advertisement