Page 1

e d n a d u j b r e l o k s t k i n u


Välkommen till Sveriges roligaste, viktigaste och mest förtrollande hus, Palatset! I Gamla riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm, har 6 våningar och 3000 kvadratmeter, fyllts med alla sorters magiska provapå-aktiviteter, liveuppträdanden och kulturupplevelser för barn och unga.

a barn Vi vill ge all sen att an och unga ch tur och l upptäcka ku sökare e ge varenda b tt hitta ta en möjlighe ra på. Vi b något de är eativitet tycker att kr egrerad int ska vara en ndet del i lära


ett hus – tusen aktiviteter Alla människor behöver inspiration

…och tillsammans med er vill vi:

På Palatset kommer varje elev och lärare att utmanas och utvecklas, få upptäcka nya världar och inspireras till eget skapande. Vi vill tillsammans med er lärare, skapa ett skolbesök som varar längre än bara en dag, och som kan fortsätta att inspirera och leva kvar hos er länge.

Stärka elevernas självförtroende och få dem att våga delta i aktiviteter som de kanske aldrig har testat förut! På Palatset finns det ingen som dömer, inget är fel, här kan alla släppa sitt gamla jag och våga ta för sig. Vi hoppas kunna ge alla elever redskap att våga uttrycka sig teoretiskt och fysiskt, på en massa olika sätt. På Palatset får de också en möjlighet att möta människor som de normalt sett inte träffar.

På Palatset får man… möta professionella artister, författare, låtskrivare, skådespelare, konstnärer, regissörer och erfarna pedagoger. Här kan man också se föreställningar, skriva poesi och låttexter. Dansa balett, prova på cirkus och stand-up poetry, producera tv och radio, spela in musik, testa ny interaktiv teknik, göra animationer och bildkonstverk. Man kan lära sig jonglera, skriva filmmanus, skulptera i betong, skapa i syateljén, stå på scenen, gå på bio och mycket annat.

Palatset är en allmännyttig stiftelse och är byggt tillsammans med barn och ungdomar. På Palatset ska alla besökare känna sig välkomna oavsett ålder, kön, vem man är kär i, funktionsskillnad, var man kommer ifrån eller vilka drömmar man har.


oförglömliga upplevelser för elever och pedagoger Vi har redan nu färdiga program för år F-9. För gymnasiet tänker vi oss specialinriktningar. Du vet väl att du kan använda din Skapande skola-peng på Palatset! Kontakta oss för att få veta vad vi kan erbjuda just er skola. skolan@palatset.se www.palatset.se

/Palatset_skolblad_enkelblad  

http://palatset.se/files/2010/10/Palatset_skolblad_enkelblad.pdf

/Palatset_skolblad_enkelblad  

http://palatset.se/files/2010/10/Palatset_skolblad_enkelblad.pdf

Advertisement