Nieuw Amsterdam #3

Page 119

BOEKEN

PIONIERS IN DE STAD

AGAINST THE SMART CITY

THE CITY AS INTERFACE

LOKALE LENTE

ADAM GREENFIELD

MARTIJN DE WAAL

Lokale Lente bundelt in dit boek twee jaar ervaring van 24 wijkondernemingen en vertelt de lessen en uitdagingen van binnenuit. Een inspirerend en hoopvol perspectief voor de toekomst, voor initiatiefnemers en hun partners in de buurt.

De smart city belooft ongekende niveaus van efficiëntie, gemak, veiligheid en duurzaamheid. Maar dient het altijd de belangen van de mensen die er wonen? Greenfield onderzoekt een alternatieve kijk op de ‘slimme stad’, waar de mens centraal staan. Against The Smart City is het eerste deel van Greenfield’s boek The City Is Here For You to Use.

Onze steden worden dankzij technologische ontwikkelingen smart cities. De Waal laat zien hoe nieuwe technologieën in eerste instantie bijdragen aan verdere individualisering en liberalisering van de stedelijke samenleving. Maar willen mensen nog wel wonen in een stad die zo slim is?

trancity.nl

urbanscale.org

thecityasinterface.com

GREEN DREAM

P-NUTS

WINY MAAS

P-NUTS AWARDS

‘Groen’ is hot, al is de definitie soms wat vaag en wordt met het ontwerppotentieel ervan nog weinig gedaan. Maas stelt dat groene projecten nog steeds onsamenhangende pogingen zijn waarvan de schaalgrootte het niet haalt bij die van de interventies die in feite nodig zijn. Wat betekent groen voor design, architectuur en stedenbouw?

P-Nuts geeft een overzicht van 59 inspirerende initiatieven van lokale duurzame energie. In het boek wordt verdieping gezocht met lessen uit de praktijk in zowel Nederland als daarbuiten en het laatste hoofdstuk biedt praktische handvatten voor het succesvol opzetten van jouw eigen lokale duurzame energie initiatief.

naipublishers.nl

p-nuts.nu

1000 JAAR AMSTERDAM FRED FEDDES Hoe zag het gebied van Amsterdam eruit voordat Amsterdam bestond? In 1000 jaar Amsterdam beschrijft Feddes in veertig verhalen duizend jaar ruimtelijke geschiedenis van Amsterdam.

1000jaaramsterdam.blogspot.nl

117


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.