Page 1

INFORMACIÓ GENERAL CURS 2013-2014 www.escolapaidos.cat


INTRODUCCIÓ

Benvolgudes famílies, Rebeu una cordial salutació de benvinguda. Aquí trobareu la informació general per al curs 2013-2014, que esperem us sigui útil. Us recomanem llegir-la amb atenció i tenir-la a mà per a posteriors consultes, si cal. A més a més de la informació, hi trobareu les normes generals de l’escola: assistència, normes de convivència, recomanacions de salut, ... que esperem es puguin complir amb la vostra ajuda i col·laboració, tant a l’escola com a casa per tal de donar unes referències clares als vostres fills. Tan de bo aconseguim trobar línies d’actuació conjuntes per tal d’ajudar-los en el seu desenvolupament. Estem a la vostra disposició i agraïm la vostra col·laboració.

Carme Planas i Pardo Directora

2


SUMARI: 123456789-

CALENDARI ESCOLAR REUNIONS INFORMATIVES LLIBRES DE TEXT I MATERIAL UNIFORMES HORARIS I ASSISTÈNCIA SERVEI DE TRANSPORT SERVEI DE MENJADOR HIGIENE I SALUT INFORMACIÓ D’INTERÈS

3


1 - CALENDARI ESCOLAR El curs escolar s’inicia el 12 de setembre de 2013 i finalitza a Ed. Infantil 2n Cicle ( P3,P4,P5), Primària i ESO el 20 de juny de 2014 i a la Llar d’Infants el 18 de juliol de 2014.

4


ABANS DE COMENÇAR EL CURS... 2- REUNIONS INFORMATIVES -GRUPS CLASSES - EDUCACIÓ INFANTIL: Dijous, 5 de setembre a les 20.30 hores.

- LLAR D’INFANTS i EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Dilluns, 9 de setembre a les 20.30 hores. - EDUCACIÓ SECUNDÀRIA (ESO): Dimarts, 10 de setembre a les 20.30 hores. A la reunió d’inici de curs de la LLAR D’INFANTS cal portar: ALUMNES NASCUTS L’ANY 2013:  Una bossa de roba, per deixar a l’escola, amb: 2 bodis, 1 parell de mitjons, 2 xandall (petos, no) i 1 pipa de recanvi.  1 raspall o pinta.  2 paquets de tovalloletes humides.  1 paquet de bolquers.  1 pomada de culet.  1 tovallola mida lavabo amb beta.  1 biberó o got per l’aigua.  1 manteta.  1 joc de llençols (sense coixinera) per a llit de baranes.  3 fotos carnet. ALUMNES NASCUTS L’ANY 2011 i 2012:  2 paquets de tovalloletes humides.  1 paquet de bolquers pels qui encara no han adquirit el control d’esfínters.  1 pomada de culet (pels qui encara no han adquirit el control d’esfínters).

5


     

Una bossa de roba, per deixar a l’escola, amb: 1 body, 1 parell de calcetes o calçotets, 1 parell de mitjons, 1 samarreta, 1 xandall i raspall o pinta. 1 tovallola mida lavabo amb beta. 1 tovallola mida 30x50(aprox.) amb beta. 1 got per l’aigua. 1 pipa de recanvi (per a qui la necessiti). 5 fotos de carnet i 1 foto mida cartera. NOMÉS PER ALS NENS QUE DINEN A L’ESCOLA: 1 Pitet “Paidos” marcat amb el nom a sota del logotip de l’escola (comprar a UNILABOR). 1 llençol ajustable, mides 135 X 55 cm, és important que el llençol sigui de les mides comproveu abans de portar-lo a l’escola.

ES MOLT IMPORTANT: “TOT MARCAT AMB EL NOM” A la reunió d’inici de curs d’ INFANTIL i PRIMÀRIA cal portar: Butlleta de serveis i activitats extraescolars, degudament emplenada (Cal imprimir-la des de Clikedu). ALUMNES DE P3,P4 i P5: 4 fotos mida carnet i una mida cartera. Només ALUMNES P3: Roba de recanvi, 1 got de plàstic amb el nom i cognom, 1 tovallola (mida bidet) i 1 paquet de tovalloletes humides. ALUMNES DE 1r i 2n CICLE INICIAL: 2 fotos de mida carnet, 1 foto actual i una dels primers mesos de vida de 10x15 aproximadament. Portar els llibres (millor sense marcar el nom) i 1 carpeta petita per a l’agenda. Cal comprar un estoig, tipus bossa, amb cremallera i portar el 1r dia de l’escola. En cas d’haver de comprar una motxilla, intenteu evitar que porti rodes (no són aconsellables per l’organització del material a la classe), també cal tenir en compte que hi haurà de cabre una carpeta de 25x35 (la carpeta viatgera).

6


3- LLIBRES DE TEXT LLAR D’INFANTS I ED. INFANTIL Recordem a tots els pares que per tal de facilitar la recollida per part de les mestres i evitar el desplaçament de les famílies fins a l’escola, els llibres arribaran directament a les mestres. A tal efecte caldria fer l’ ingrés en el compte, que properament us farà arribar l’ AMPA. En cas de les famílies que vulguin fer la compra pel seu compte, hauran de consultar el llistat de llibres que hi ha penjat al clikedu de l’escola. ED. PRIMÀRIA Recollida dels llibres que han sol·licitat mitjançant la pre-comanda a la pàgina web de la distribuïdora. Dia: 6 de setembre Lloc: menjador de l’escola Horari: 10.30 h a 13.30 h i de 15.45 h a 19 h. . Convé comprovar que tots els llibres que se us lliurin són correctes. Caldrà portar el resguard de l’ ingrés que haureu realitzat en el compte bancari indicat.

AGENDES / CARPETES Els tutors repartiran l’agenda el primer dia de classe , a tots els alumnes de Primària. Als nens de Cicle Inicial (1r i 2n), se’ls lliurarà també la carpeta “viatgera”. Es facturarà el mes de setembre.

7


ELS ALUMNES DE LLAR D’INFANTS, EDUCACIÓ INFANTIL I CICLE INICIAL, trobaran el material a les aules respectives en iniciar el curs i es facturarà el mes de setembre. US DETALLEM A CONTINUACIÓ EL MATERIAL QUE NECESSITAN ALS ALUMNES DE CICLE MITJÀ, SUPERIOR I ESO: MATERIAL 3r i 4t DE PRIMÀRIA: 1 cola de barra 1 capsa 24 manley (24 colors) (serveix la del curs anterior) 1 estoig bossa amb: llapis, goma, maquineta, bolígraf blau, negre i vermell, regle i colors. 1 caixa de retoladors. 1 tisores. 1 bloc de dibuix DIN A4 1 flauta (només alumnes de 4t) 1 compàs. 1 paquet 100 fulls mida DIN A-4 llis i sense forats. 10 portafolis de plàstic.(oberts per dalt i foradats pel carpesà) 1 carpeta 1 escaire. 1 carpesà (4 anelles) amb classificadors. 6 llibretes grans sense espiral marcades amb el nom de l’alumne i l’assignatura de la següent manera: - 1 de quadres (només de 100 pàgines) per matemàtiques. - 4 de ratlles (català, castellà, medi i science). - 1 de ratlles (només alumnes de religió). - 1 llapis de memòria (mínim 1G) CAL PORTAR EL MATERIAL MARCAT AMB EL NOM I 1r COGNOM I LES LLIBRETES I LLIBRES FOLRATS AMB " AIRON-FIX " TRANSPARENT.

8


MATERIAL 5è i 6è DE PRIMÀRIA: 9 llibretes grans, de quadres, sense espiral i que no siguin "troquel.lades" (No més de 100 pàgines) CAL QUE LES LLIBRETES ES FOLRIN AMB "AIRONFIX" TRANSPARENT. 1 tisores 1 bloc de dibuix DIN A3 (els alumnes de 6è utilitzen el mateix de 5è) 1 Carpesà (4 anelles) 1 paquet de 100 fulls (llis) tamany DIN A-4(sense forats) 1 grapadora grapes 23/6 20 dossiers plàstic de 16 anelles oberts per dalt. 1 cola de barra. 1 capsa Mangle.(serveix la del curs anterior) 1 estoig (que no sigui de llauna)NOMÉS CAL: - llapis, goma, regle, maquineta, bolígraf blau o negre, bolígraf vermell, llapis de colors (per plàstica) i retoladors. 1 llapis de memoria (mínim 1GB) MATERIAL D’ESO 8 llibretes sense espiral ( excepte 2n ESO només 7 llibretes ) 1 carpeta classificadora 1 estoig COMPLET 1 paquet de fulls DINA4 2 llapis de memòria ( mínim 2 GB ) Nous alumnes: bata pel laboratori (Unilabor) NOTA: Alumnes 1 ESO portar la flauta i llibreta de música del curs anterior.

9


4- UNIFORMES És obligatori per a tots els alumnes de P1 a 6è de primària, portar la bata. S’aconsella marcar la bata amb el nom i cognom, sota el logo de l’escola, per evitar pèrdues. IMPORTANT: CAL QUE TOTA LA ROBA ESTIGUI MARCADA Es poden adquirir: BATES - XICS, C/ Jacint Verdaguer, 28 - Sant Fruitós de Bages - UNILABOR, Ctra. de Vic, 88 - Manresa PITETS Els alumnes d’1 a 3 anys que es quedin a dinar han de portar un pitet que també es pot adquirir a UNILABOR. XANDALL Per a la pràctica de l’Educació Física, equip d’hivern i equip d’estiu. - ESPORTS 2.0, Carrer Born, - Manresa A partir de P2 a 4t d’ ESO és imprescindible portar l’equipament per a assistir a les classes d’ Educació Física.

******************

10


5- HORARIS I ASSITÈNCIA -

LLAR D’INFANTS: Matí: de 9.00 a 13.00 h. (Flexibilitat horària d’entrada 8.00 a 9.00 h. Tarda: de 15.30 a 17.30 h. (Flexibilitat horària de sortida 17.30 a 18.30 h.)

-

EDUCACIÓ INFANTIL: Matí: de 9.00 a 13.00 h. Tarda: de 15.30 a 17.30 h.

-

EDUCACIÓ PRIMÀRIA: Matí: de 9.00 a 13.00 h. Tarda: de 15.30 a 17.30 h.

-

1r i 2n EDUCACIÓ SECUNDÀRIA: Matí: de 9.00 a 13.30 h. Tarda: de 15.30 a 17.30 h.

-

3r i 4t EDUCACIÓ SECUNDÀRIA: Matí: dl. de 9.00 a 13.30 h. dt.,dc.,dj i dv. de 8.00 a 13.30 h. Tarda: dl., dt. i dj. de 15.30 a 17.30 h.

-

HORA D’ ACOLLIDA: De 8.00 a 9.00 hores i de 17.30 a 18.30 hores.

L’escola informa a les famílies ,que, en cas d’incompatibilitats horàries a l’entrada i sortida al migdia, es posin en contacte amb Secretaria, a fi d’optar a una hora d’ acollida, que es farà de 13.00 a 13.30 hores i de 15.00 a 15.30 hores.

(Veure ACTIVITATS EXTRAESCOLARS).

11


ENTRADA DELS ALUMNES A L’ESCOLA: -

LLAR D’INFANTS I EDUCACIÓ INFANTIL: Per la porta principal. 5 minuts abans s’obriran les portes per acompanyar-los.

-

PRIMÀRIA I ESO: Per les portes d’accés al pati, que s’obriran amb 5 minuts d’antelació. Els/les alumnes de Primària faran files al pati on els recollirà el mestre.

SORTIDA DELS ALUMNES DE L’ESCOLA: -

LLAR D’INFANTS I EDUCACIÓ INFANTIL: Per la porta principal. 5 minuts abans s’obriran les portes per recollir-los.

-

PRIMÀRIA I ESO: Les famílies els recolliran a les portes de sortida del pati, mai per la porta principal.

NORMATIVA: - L’entrada a l’escola s’ha de fer puntualment. Els retards de tota mena perjudiquen el bon funcionament de la classe i el rendiment dels alumnes - Es demana a les persones que han de recollir nens/es, que ho facin puntualment. Es tancaran les portes de l’escola passats deu minuts. Els d’ Educació Infantil sortiran uns minuts abans (per no coincidir amb la sortida dels més grans). - Els pares dels alumnes de Primària s’abstindran d’acompanyar els seus fills/es a l’interior de l’escola, tant a l’entrar com a l’hora de recollir-los. - En cas que vingui una persona diferent de l’habitual, a recollir l’alumne, cal comunicar-ho al tutor/a o a la secretaria. - Si convé que algun/a alumne/a surti del centre en hores lectives haurà de portar un justificant dels pares o tutors autoritzant la sortida. 12


6- SERVEI DE TRANSPORT RECORREGUTS AUTOCARS En cas de convenir alguna parada, dins del recorregut, que per manca d’usuaris s’ha eliminat, cal trucar a l’escola i fer el suggeriment.

MATÍ (ED. INFANTIL, PRIMÀRIA I ESO) Manresa: sortida 8.05 h.

Ctra. Santpedor (davant forn) Av. Bases de Manresa (davant Banc Sabadell) C/ Barcelona (davant Pintur) C/ Bruc (davant vidres Valls) C/ Prudenci Comellas Ctra. de Vic (davant DARSA) Ctra. de Vic (cantonada Joan Jorba) C/ Viladordis (davant Xivit) C/ St. Blai (Centre Cívic) C/ Puig i Cadafalch (Cal Gravat) C/ Divina Pastora C/ St. Llorenç de Brindisi (davant Oms i de Prat) C/ St. Cristòfol (davant mercat) C/ St. Cristòfol (davant Opel) Urb. Brucardes Escola

13


TARDA 17.30h ED. INFANTIL, PRIMÀRIA i ESO

Pavelló Brucardes Camp de futbol Ctra. Santpedor (forn) Bases (davant Banc Sabadell) Bases (Centre Hospitalari) C/ Barcelona (davant Pintur) C/ Bruc (davant cuines) C/ Prudenci Comellas Ctra. Vic (davant DARSA) Ctra. Vic: (davant Roqueta) Cal Gravat C/ Divina Pastora C/ Sant Llorenç de Brindisi (davant Oms i de Prat) C/ Viladordis C/ Sant Cristòfol (davant Mercat) C/ Sant Cristòfol (davant Opel) Santpedor

14


NORMATIVA: 1. Els recorreguts dels autocars que us adjuntem poder ésser modificats, una vegada començat el curs si les circumstàncies ho aconsellen. 2. L’alumne ha de pujar i baixar sempre a la mateixa parada. Cal avisar, en cas de canvis de la parada habitual; de no fer-ho, l’escola no se’n pot fer responsable. 3. En cas de no trobar-se els responsables del nen/a en arribar l’autocar a la parada o si s’hagués produït alguna confusió, cal trucar directament a l’escola que informarà oportunament del lloc on poden anar a recollir el nen/a. 4. Cal que se sigui a la parada amb temps suficient per poder deixar o recollir els nens/es sense ocasionar demores en el recorregut. 5. Tots els alumnes que vagin amb autocar, cal que el respectin així com obeeixin les ordres de la persona responsable. En cas que s’incompleixin aquestes normes es comunicarà al tutor que prendrà les mesures adients. 6. Les faltes de respecte al xofer, a l’acompanyant o els desperfectes ocasionats en el propi autobús, comportaran la restitució econòmica corresponent i/o la no utilització d’aquest servei 7. Els alumnes que habitualment no facin ús del transport, en cas de convenir, podran utilitzar-lo comprant un tiquet a secretaria de l’escola. 8. A causa del trànsit els recorreguts poden tenir una oscil·lació d’uns 5-10 minuts.

15


7- SERVEI DE MENJADOR La utilització del servei de menjador suposa l’acceptació d’unes normes de comportament bàsiques, necessàries tant per a la bona convivència com per a l’assoliment d’uns hàbits correctes a taula. 1. El servei de menjador pot ser eventual o fix. 2. Els alumnes eventuals hauran de notificar-ho, a primera hora a la classe, quan es confeccioni la llista de menjador. 3. Un cop confeccionada la llista a primera hora, els alumnes que canvien d’opció i no han notificat la seva absència al menjador abans de les 11 del matí, hauran d’abonar el servei d’aquell dia. 4. No es pot dinar a l’escola si no és utilitzant el servei de menjador. 5. Els alumnes que en un moment puntual, hagin de fer dieta, ho han de comunicar a la secretaria abans de les 11.00 h. 6.- En els casos d’al·lèrgies o incompatibilitat amb algun aliment cal lliurar, a la secretaria de l’escola, un certificat mèdic on ho especifiqui. 7.- Els menús els trobareu a la Intranet de l’escola i al tauler d’anuncis. 8.- Els dies d’excursió, els alumnes amb servei de menjador fix disposen de picnic.

SERVEI D’ESMORZARS :

Entrepà i / o fruita

Aquest servei està obert a totes les famílies que ho desitgin. Cal notificar-ho a la Secretaria a les 9.00 h del matí. ESMORZARS SALUDABLES: El curs passat, la nostra Escola va iniciar activament un programa de desenvolupament d’hàbits saludables, tot incidint en què els esmorzars fossin equilibrats i saludables. Vam iniciar la proposta d’un dia d’ ESMORZAR AMB FRUITA, amb molt bons resultats. Aquest curs 2013-2014 es fa extensiva a tots els cicles aquesta proposta, tot unificant el dia. El dimarts serà el dia de FRUITA PER A TOTS.

16


8- HIGIENE I SALUT -A Primària es fan revisions bucodentals en alguns nivells de les que us informarem oportunament. -Els alumnes s’acolliran al Programa de salut escolar i calendari de vacunacions que determini el Departament de Sanitat.

ADMINISTRACIÓ DE MEDICACIÓ A ALUMNES CAP CAS S’ADMINISTRARÀ MEDICACIÓ SENSE AQUESTS DOS REQUISITS Per poder administrar medicació als alumnes, CAL QUE L’ESCOLA DISPOSI DE L’INFORME METGE (recepta) on consti el nom de l’alumne/a, la pauta i el nom del medicament que ha de prendre. Així mateix, el pare, mare o tutor legal ha d’aportar un escrit on es demani i s’autoritzi al personal del centre educatiu que administri al fill o filla la medicació prescrita, sempre que sigui imprescindible la seva administració en horari lectiu. El personal del centre podrà administrar un medicament només en els casos en què poguessin fer-ho el pare, la mare o el tutor legal, sense una formació especial; en cas contrari, si el medicament ha de ser administrat per personal amb una formació determinada, caldrà posar-se en contacte amb el centre d’assistència més proper. Queda exclòs l’administració de paracetamol que el Departament de Salut i la Societat Catalana de Pediatria han recomanat introduir a la farmaciola dels centres educatius de Catalunya amb unes recomanacions d’us del medicament. Per poder administrar aquest medicament en els casos exposats a les recomanacions, cal tenir l’autorització del pare, mare o tutor legal.

17


QUÈ FER EN CAS DE MALALTIA I/O PARÀSITS Si un alumne es posa malalt mentre és a l’escola, el tutor/a us telefonarà per tal que el vingueu a buscar. És important que tinguem a l’escola els telèfons on trobar-vos en cas d’urgència. En cas de lesió que requereixi tractament hospitalari, l’escola es posarà en contacte amb vosaltres per tal que acompanyeu el vostre fill/a i prendre així les decisions necessàries. En els cas de no localitzar la família, l’escola prendrà la iniciativa de trasllat. Si està malalt o té febre es quedarà a casa, tant per a ell mateix com pel perill de contagi que suposa per als seus companys. Els criteris de limitació d’assistència a l’escola per als nens afectats de malaltia transmissible són els següents: Febre (temperatura superior a 37º axil·lar), diarrea, estomatitis (infeccions o nafres de la boca) conjuntivitis sense tractament, erupcions i altres alteracions de la pell, parasitosis intestinal cucs) sense tractament. Quan l’alumne es reincorpora a l’escola i encara precisa tractament, cal aportar un certificat mèdic que ho autoritzi. Així mateix preguem que a la primera sospita d’infestació de "polls" seguiu les orientacions adients del metge de la família, i que no reincorporeu el nen a l’escola fins que tingueu seguretat de la seva desaparició.

**************

18


9- INFORMACIONS D’INTERÈS CLICKEDU: Al Clickedu hi trobareu regularment informació de les activitats que es realitzen, així com de diferents aspectes administratius, acadèmics i d’interès general. En cas de no poder accedir-hi cal notificar-ho al mestre tutor a fi de poder-vos-en lliurar una còpia escrita. Usuaris de Clickedu i contrasenyes. Recordem a totes les famílies que no disposin de la contrasenya per accedir a Clickedu, truquin i passin per la secretaria de l’Escola per adquirir-la. Dades personals: Si després de lliurar el full d’inscripció, la família, canvia de domicili, o de número de telèfon, es prega que AMB LA MÀXIMA URGÈNCIA ho avisi a secretaria. Absències escolars: Si un dia, per qualsevol motiu, el/la vostre fill/a no pot assistir a classe, heu de notificar-ho per escrit al tutor/a (si és una absència prevista) o bé trucar a la recepció de l’escola. L’escola es posarà en contacte, amb un SMS o bé telefònicament, amb les famílies dels alumnes d’ ESO, per notificar l’absència, estigui o no justificada. Donat que és un deure dels pares la correcta escolarització dels seus fills, en cas d’absentisme sense una causa suficientment coherent i justificable, l’escola ha de notificar als serveis socials corresponents aquestes absències. Desperfectes: Tots els desperfectes ocasionats pels alumnes a l’escola, tant individualment com col·lectiva, de forma intencionada , hauran d’ésser pagats pels autors dels mateixos.

19


IMPORTANT: Aconsellem tenir la informació que conté aquest document a mà durant tot el curs.

20


L’ escola Paidos Av. Girona, 41-73 08272 Sant Fruitós de Bages Telèfon: 938760271 Fax: 938788351 WEB: www.escolapaidos.cat Correu: paidos@escolapaidos.cat esports@escolapaidos.cat

21

Informació General 2013/2014  

Informació general de l'escola. Calendari escolar, transport, reunions, material, etc.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you