Page 1


de pe 10 martie până la 18 aprilie

40 de Zile dedicate Duhului dvs. În aceste 40 de Zile puneți în practică PAȘII pe care vi-i prezentăm și care vor contribui la întărirea dvs. spirituală. Prin citirea pașilor dvs. veți învăța să folosiți Credința Inteligentă, cea care face ca duhul dvs. să devină excelent! Cred că în fiecare zi vă confruntați cu persoane pline de probleme, care nu cunosc beneficiile practice ale Credinței. Atunci profitați de această oportunitate și invitați aceste persoane ca să parcurgă aceste zile împreună cu dvs.! Punctul culminat al celor 40 Zile va fi pe data de 18 APRILIE, VINEREA MARE, când vom fi împreună la Catedrala Locașul Credinței și în toate CdAS la 09:00 sau 15:00.


Păcatul fiecăruia dintre noi la dus pe Fiul lui Dumnezeu la Calvar. De aceea, de fiecare dată când păcătuim Îl crucificăm, de nenumărate ori. Păcatul nu poate fi tratat cu curtoazie și nici ignorat. Da, el trebuie să fie identificat, abandonat imediat și niciodată să nu mai fie făcut. Omul are în el puterea de a rezista răului și de a trăi practicând ce este bine, întrucât are sprijin spiritual pentru asta și acest sprijin vine doar printr-o Credință dinamică în Cuvântul lui Dumnezeu. ”Oricine este născut din Dumnezeu nu mai trăiește în păcat, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în el; și el nu poate trăi în păcat, fiindcă este născut din Dumnezeu.” (1 Ioan 3:9)

...........................................................................................................

)

Urâti , Pacatul

Luni 10 martie

ACȚIUNE: Identificați păcatul, abandonați-l, urâți-l și nu-l mai reluați niciodată.


Anumite fraze sunt rostite de ani și în diferite situații sau circumstanțe. De multe ori, ele își au originea în copilărie, pentru că este perioada în care personalitatea și caracterul unei persoane sunt încă în formare. ”Nimeni nu mă iubește”; ”sunt un inutil” sau ” nu am noroc în viață”; sunt idei care apar de fiecare dată când ne comparăm cu alții și asta ne slăbește duhul, deoarece, ca și creaturi ale lui Dumnezeu unice și cu daruri netransferabile, suntem incomparabili. ”Ca niște buni administratori ai harului felurit al lui Dumenzeu, fiecare să slujească pe alții potrivit cu darul pe care l-a primit!” (1Petru 4:10)

...........................................................................................................

)

Asumati-va valoarea ,

Marți 11 m a r t i e

ACȚIUNE: Nu vă mai comparați cu alții și asumați-vă valoarea în această Lume!


Frica este atât de distrugătoare, pe cât de constructivă este Credința și povestea lui Iov arată acest lucru foarte bine, când el a spus: ”Lucrul de care mă temeam a venit asupra mea și lucrul de care îmi era groază a venit peste mine” (Iov 3:25). Dacă nu o combatem, este capabilă să distrugă trupul, sufletul și duhul. Cum scăpați de frică? Admiteți-o, detectați-o, credeți în Cuvântul lui Dumnezeu și rugațivă, respingeți-o.

...........................................................................................................

Combateti , frica

Miercuri 12 martie

ACȚIUNE: Admiteți-o, detectați-o, credeți în Cuvântul lui Dumnezeu și rugați-vă, respingeți-o.


Este inevitabil să nu ne îngrijorăm ocazional cu situațiile de zi cu zi, dar faptul că trăim într-o îngrijorare constantă cu facturile, cu mâncarea sau chiar cu viitorul, demonstrează o puternică slăbiciune spirituală, pentru că Hristos a zis: ”De aceea vă spun: nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sau ce veți bea, nici de trupul vostru, gândinduvă cu ce vă veți îmbrăca! Oare nu este viața mai mult decât hrana, și trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu adună în hambare. Și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai valoroși decât ele?” (Matei 6:25-26)

...........................................................................................................

)

Îndepartati , îngrijorarea

joi 13 martie

ACȚIUNE: Descoperiți sursa îngrijorării dvs și oferiți-o în Mâinile lui Dumnezeu.


Necredința este sinonimă cu ignoranța și cine are această simptomă se opune clar la ceva din lipsă de cunoștință. Dar, mai grav decât asta este faptul că necredința împiedică acțiunea Credinței, pentru că este ca și o barieră: ”Și n-a putut să facă acolo nici o minune, în afară de faptul că Și-a pus mâinile peste câțiva bolnavi și i-a vindecat. Și se mira(Iisus) de necredința lor. (Marcu 6:5-6)

...........................................................................................................

)

Stimulati-va credinta , ,

Vineri 14 martie

ACȚIUNE: Dacă duhul dvs. a fost afectat de necredință, căutați să vă stimulați credința.


Orice păcat îl rănește pe om în interiorul lui. E cea mai rea formă de auto-distrugere, pentru că compromite imaginea lui Dumnezeu în noi și ofensează conștiința noastră. Acest sentiment se mărește atunci când Cuvântul lui Dumnezeu este cunoscut. În acest climat, viciile nu sunt decât un act păcătos repetat, îndreptat către propria persoană, care va slăbi treptat duhul, ori de câte ori este practicat. ”Căci voi ați fost cumpărați cu un preț. Slăviți-L deci pe Dumnezeu în trupul (și în duhul vostru).” (1 Corinteni 6:20)

............................................................................................................

Investiti , în dvs.

SÂMBĂTĂ 15 martie

ACȚIUNE: Repetați pentru dvs înșivă: ”devin mai bun în fiecare zi, în toate aspectele, pentru că Hristos mă ajută.”


”Suntem asupriți în orice fel, dar nu zdrobiți, luați prin surprindere, dar nu disperați, persecutați, dar nu părăsiți, trântiți la pământ dar nu distruși”(2 Corinteni 4:8-9). Viața este o luptă continuă și pentru cel care are duhul slăbit, această luptă poate deveni extrem de copleșitoare, dar sunt și cei care caută o scăpare mai ușoară prin sinucidere. Mulți poate că se simt chiar ofensați de această afirmație, dar sinuciderea este cel mai mare act de lașitate, pentru că înseamnă fuga de necazuri, în speranța că sfârșitul aparent al vieții este și sfârșitul problemelor. Sinuciderea este cel mai mare semn al slăbiciunii spirituale și al înșelării omului.

...........................................................................................................

Alungati , gândurile rele

Duminică 16 martie

ACȚIUNE: Dați valoare vieții dvs. pentru că nu există problemă în lume la care Cuvântul lui Dumnezeu să nu dea răspuns!


Mulți oameni își ghidează pașii conduși de o invidie oarbă, din cauza căreia comit cele mai mari atrocități, ajungând chiar să omoare. ”Căci acolo unde este invidie și ambiție egoistă, acolo va fi dezordine și răutate de orice fel” (Iacov 3:16). Dacă există invidie în inima dvs, alungați-o, pentru că acesta este un semn clar că spiritual ceva nu este bine. Invidia acționează ca un cancer care va contamina tot interiorul omului, începând cu duhul.

...........................................................................................................

)

Înlaturati , invidia

Luni 17 martie

ACȚIUNE: Nu pierdeți timpul să observați obiectivele celorlalți, investiți în ale dvs și nu invidiați pe nimeni.


Între cele peste șase miliarde de persoane, nu există o singură persoană care să fie la fel ca dvs. pentru că dvs. ați fost făcut unic(ă) și valoarea pe care o aveți este atât de mare că a fost nevoie ca Hristos să-și verse Sângele Său prețios pentru a vă salva. ”Căci ați fost cumpărați cu un preț.” (1 Corinteni 6:20). Totuși, când diavolul va veni ca să vă acuze și să vă facă să vă simțiți mic, spuneți-i că valoarea vieții dvs. a fost de ajuns ca Iisus să se ofere pentru dvs.!

...........................................................................................................

)

Depasiti , , complexele

Marți 18 martie

ACȚIUNE: Priviți-vă chiar azi în oglindă și spuneți-vă: ”Eu sunt fiul(ica) lui Dumnezeu, special(ă) și unic(ă)!”


E nevoie ca omul să-și urmărească mereu obiectivele, pentru că atunci când cineva este pasiv, acest stadiu imediat ia în stăpânire mintea dvs., făcând-o să piardă stadiul de veghere. O minte pasivă se obișnuiește să nu raționeze și cedează ușor înșelăciunii, din cauza lipsei de atitudine. ”Nu vă conformați acestui veac, ci lăsați-vă transformați prin reînnoirea gândirii voastre, ca să puteți discerne Voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

...........................................................................................................

)

)

Urmariti-va obiectivele ,

Miercuri 19 martie

ACȚIUNE: Nu așteptați ca să vă atingeți obiectivele și apoi să vă schimbați, schimbați-vă ca să le puteți atinge!


...........................................................................................................

)

Îndepartati , descurajarea Descurajarea înseamnă pierderea suflării, a forței de a trăi. Omul ajunge să aibă milă de el însuși și se convinge pe el însuși că nu mai poate face nimic pentru a depăși o anumită situație. Descurajarea poate fi învinsă doar prin schimbarea atitudinii lui: 1 Ocupându-și mintea să caute o soluție la problemă, în loc să o ocupe cu sentimentul de incapacitate; 2 Reorganizându-se, începând să-și traseze obiective, fără să permită ca viața sa să fie ”oprită” în timp. ”V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar curaj, Eu am învins lumea!” (Ioan 16:33)

Joi 20 martie

ACȚIUNE: Cine se uită la circumstanțe, continuă să viseze. Dar cine se uită înăuntrul lui, se trezește și obține ce-și dorește!


Actul de a se acomoda înseamnă a te conforma și a te obișnui cu viața în felul în care ea este, a uita că există un Dumnezeu care poate face totul, a uita că Dumnezeu v-a chemat ca să învingeți. Pe Dumnezeu nu-L mulțumește acomodarea. El vrea să vadă efortul nostru, dedicarea , interesul nostru, pentru ca planul Său să se poată împlini în viețile noastre. ”Știu faptele tale, știu că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar fiindcă ești căldicel-nici în clocot, nici rece- o să te vărs din gura Mea!” (Apocalipsa 3:15-16)

...........................................................................................................

Combateti , acomodarea

Vineri 21 martie

ACȚIUNE: Investiți în dvs înșivă, fiți neînfricat(ă) și îndrăzneț(ață) și mai presus de tot neconformat(ă).


Anxietatea este una dintre cele mai evidente simptome ale societății actuale dăunătoare spiritual. Trăim într-o lume anxioasă din cauza: datoriilor, cotidianului, serviciului, lipsurilor, belșugului, tinereții, îmbătrânirii, vieții și în multe cazuri chiar a morții. Un duh care indică anxietate este dezorientat, cu atenție distributivă și prin urmare slab. Răspunsul despre acest lucru este în Filipeni 4:6: ”Nu vă îngrijorați de nimic, ci în orice lucru, prin rugăciune și cerere cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu.”

...........................................................................................................

Controlati , anxietatea

Sâmbătă 22 martie

ACȚIUNE: Când credem cu înflăcărare în obiectivele noastre, atunci risipim anxietatea.


Duhul neîncrezător este un duh necredincios. Multe persoane afirmă că aceasta este o modalitate de a se apăra de lumea în care trăiesc. De fapt, Bilbia spune: ”Blestemat este omul care se încrede în om, care face din muritor tăria lui și a cărui inimă Îl părăsește pe DOMNUL!” (Ieremia 17:5), dar pe de altă parte, mai afirmă: ”Binecuvântat este omul care se încrede în DOMNUL și a cărui încredere este în DOMNUL.” (Ieremia 17:7). Nu alimentați neîncrederea în duhul dvs. ci puneți-vă 100% încrederea doar în Dumnezeu și proiectele dvs. vor avea succes.

............................................................................................................

Distrugeti , neîncrederea

Duminică 23 martie

ACȚIUNE: Schimbați-vă modul de a gândi, pentru că acesta este primul pas spre realizarea obiectivelor dvs.


)

Asta este marea tulburare a duhului, pentru că nu contaminează doar persoana care alimentează aceste lucruri dar o și împiedică să primească Duhul lui Dumnezeu, cât timp rănirea sufletească este menținută în inimă. Dacă doriți să primiți iertarea lui Dumnezeu, înainte trebuie să-l iertați din toată inima pe cel care v-a rănit, pentru că doar așa Duhul Sfânt va găsi loc să intre și să rămână. Iertarea mereu a făcut parte din Natura Divină, astfel că El L-a trimis pe Fiul Lui în lume nu cu scopul de a vă condamna, ci ca să fiți mântuit(ă). ”...Dacă fratele tău păcătuiește, mustră-l, iar dacă se pocăiește, iartă-l! Și dacă păcătuiește împotriva ta de șapte ori pe zi, și de șapte ori se întoarce la tine și zice: Mă pocăiesc, tu să-l ierți! ” (Luca 17:3-4)

...........................................................................................................

)

Anihilati , Ranirea Sufleteasca/ Rânchiuna/ Ura

Luni 24 martie

ACȚIUNE: Să respingem emoțiile care ne distrug, cum ar fi ranchiuna, pentru că acestea ne depărtează de obiectivele noastre.


Neliniștea este o tulburare cauzată de nesiguranță sau îngrijorare. Este lipsa de liniște a duhului, excitare și nervozitate. Acest tip de tulburare apare din cauza lipsei de siguranță că, Cuvântul lui Dumnezeu se va împlini, pentru că o persoană care crede în totalitate în realizarea Promisiunilor Divine nu se simte neliniștită, din contră: ”Domnul este Stânca mea, Fortăreața mea și Izbăvitorul meu! Dumnezeul meu este Stânca mea în care mă adăpostesc, Scutul meu, cornul mântuirii mele, Întăritura mea! ” (Psalmi 18:2). Cine stabilește acest parametru în relația sa cu Dumnezeu, niciodată nu-și simte duhul neliniștit.

............................................................................................................

Eliminati , nelinistea ,

Marți 25 martie

ACȚIUNE: Două lucruri ne fac să radiem: obiectivele și siguranța că ele vor fi atinse.


Cea mai mare nehotărâre pe care o putem arăta este legată de Credința noastră! Există principii clare pe care trebuie să le urmăm și să le ascultăm în calitate de creștini, așa cum există semne revelate de cel care este preocupat doar cu viața lui. Acest ultim tip de persoană este mereu nehotărât, fără să știe dacă se convertește sau preferă să-și trăiască viața în felul său. ”Vorbirea voastră să fie astfel: Da să fie Da și Nu să fie Nu. Ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.” (Matei 5:37)

............................................................................................................

)

Terminati , cu nehotarârea

Miercuri 26 martie

ACȚIUNE: Ocazia nu vă face învingător, ci decizia pe care o luați în fiecare ocazie.


Sediul național:

Catedrala Locașul Credinței Șos. Fundeni, nr .11 - Sector 2 - București Centrul de Ajutor mai aproape de dvs!

www.paginauniversala.ro S.O.S Spiritual: 021 255 73 00 Urmăriți în fiecare zi emisiunea Timpurile Actuale, la ora 06.30 pe Nașul Tv.

40 de zile 16  
Advertisement