Page 1

Pagina Universală

paginauniversala.ro

Septembrie - Octombrie 2011 Ediţia Nº 108

Printre atâtea sfaturi, cine mai vrea să asculte şi de vocea lui Dumnezeu? Pag. 4

N

imeni nu știe ziua morții, nici ce se va întâmpla în următoarele minute. Mulți sunt preocupați să se căsătorească, să ocupe un loc mai bun în societate, să cumpere o mașină sau o casă... Pag. 8

Duminică, 21 august la Locaşul Credinţei din Bucureşti, dar şi la toate celelalte CdAS din ţară şi din întreaga lume, toţi cei prezenţi au avut şansa de a primi prezenţa lui Dumnezeu în viaţa lor. Pag. 6

11 septembrie Obama s-a declarat mai îngrijorat de ameninţările pe care le reprezintă extremiştii care acţionează singuri. “Dar nu trebuie să lăsăm garda jos”, a adăugat Obama. Pag. 3

Nu vroiam să-mi văd familia.

Inimă de Aur Vroiam să stau singură întrun colţ şi nimeni să nu vină să mă întrebe nimic. Pag. 9

Anemia

Pag. 7

Persoana Potrivită Oboseală, paloare, dureri de cap… Toate acestea ar trebui să ne ridice semne de întrebare. Pag. 11

Acea persoană care poate nu va gândi la fel ca dvs., care nu vă va face toate capriciile, dar care va fi capabilă să vă înţeleagă cu o simplă privire. Pag. 10

Nu judeca pe nimeni după înfăţişare!

Observă cu inima, pentru că dacă vei face contrariul vei pierde oportunitatea de a observa un univers nou şi minunat, ce există în fiecare fiinţă umană!


2 Pagina Universala

paginauniversala.ro

\Societate

Românii se tratează singuri

Aproape un sfert dintre români se tratează des cu antibiotice, răceala fiind în topul afecțiunilor pentru care românii folosesc antibiotice. Numărul celor care își aplică singuri astfel de tratamente este în continuare destul de

mare. GfK HealthCare Romania a studiat obiceiurile de consum de antibiotice ale românilor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că 22% dintre români iau de 2 sau 3 ori pe an un tratament cu antibiotice, iar

12% dintre respondenți iau de 4 sau 5 ori pe an un astfel de tratament. Pentru mai mult de jumătate dintre români (52%), tratamentul cu antibiotice a fost recomandat de medicul de familie. Pentru 19% recomandarea a venit din partea unui medic specialist, pentru 9% din partea farmacistului, iar 8% dintre români au decis singuri că trebuie să se trateze cu antibiotice. Tratamentul cu antibiotice este folosit pentru răceală (21%), infecţie asociată cu durerile de dinţi (18%), infecţie cu durere în gât (7%), gripă (7%) sau infecţii, în general (5%).

Noul Cod Civil Un nou set de legi civile va intra în vigoare în octombrie şi aduce cu sine amenzi pentru cei care își înșeală soțul/soția sau care rup logodna. Încheierea logodnei nu va fi supusă unor formalități, ea urmând să fie dovedită cu probe. Mai mult decât atât, „clauza penală stipulată pentru ruperea logodnei este considerată “nescrisă” (art. 284, alin.2), cuantumul despăgubirii în caz de despărțire fiind stabilit oral, în funcție de prejudicii. În ceea ce privește căsătoria, cea mai mare modificare o aduc prevederile despre infidelitate. Dacă un cuplu ajunge la divorț, judecătorii pot cere despăgubirea partenerului înșelat prin plata unei sume achitată integral sau în rate. Același cod prevede că soții pot alege regimul matrimonial dorit încă de la început, în „contractul prenupțial”. Există trei astfel de regimuri: comunitatea legală, separația de bunuri sau comunitatea convențională.

Informaţii ce vă pot fi folositoare:

1

Un adevărat prieten este acea persoană care te acceptă aşa cum eşti şi te preţuieşte fără să aibă pretenţia de a obţine beneficii din partea ta. Un prieten adevărat se bucură alături de tine atunci când ai succes şi nu te critică atunci când greşeşti.

Consumul de 2 cafea e influenţat 3 de genele noastre. Dacă nu te poţi trezi dimineaţa decât după ce ai băut o cană zdravănă de cafea, înseamnă că genele te îndeamnă la un consum mai mare de cofeină.

Prezenţa plantelor în ghiveci la birou reduce oboseala şi stresul şi contribuie de asemenea la combaterea unor probleme de sănătate, ca gâtul uscat, durerile de cap, tusea şi pielea uscată, în rândul angajaţilor, potrivit unui studiu.

4

Copiii devin din ce în ce mai dependenţi de tehnologie, ceea ce dă naştere generaţiei care se va strădui să citească, să scrie şi să vorbească corect. Experţii sfătuiesc părinţii să-şi ajute copii să interacţioneze cât mai mult cu oameni reali.

5

Vara, gravidele resimt căldura mai mult decât celelalte persoane. Aşa că : Bea multă apă plată; Dacă eşti plecată, ţine încheieturile mâinilor sub apă rece timp de un minut.; Poartă încălţăminte confortabilă, care să permită piciorului să respire.

6

Medicii recomandă perele în tratarea unor afecţiuni precum bolile cardiovasculare şi afecţiunile renale. Stimulând formarea globulelor roşii, ajută la combaterea anemiei şi la întărirea imunităţii. Perele combat efectele stresului şi anemiei, înlătură oboseala.


Pagina Universala 3

paginauniversala.ro

\Societate

11 septembrie

o zi neagră pentru America Pe 11 septembrie 2011 se vor împlini zece ani de la atacul terorist de la World Trade Center, inspirate de Al-Qaida, în urma căruia aproximativ 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa, precum şi un număr de cetăţeni străini care lucrau în cele două clădiri gemene. Aceste atacuri au demolat turnurile gemene de la World Trade Center din New York şi au deteriorat Pentagonul, atunci când extremişti radicali islamişti au deturnat patru avioane ale Statelor Unite şi le-au zdrobit în cele două structuri. “Împlinirea a zece ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001 (din New York) este o ocazie de a face bilanţul progrese-

lor realizate în mediul informaţiilor, de un deceniu”, a declarat preşedintele Comisiei, republicanul Mike Rogers. Reuniunea de la 13 septembrie va fi prima sesiune comună a Comisiilor de Informaţii din Camera Reprezentanţilor şi Senat, ambele efectuând anchete asupra activităţii serviciilor de informaţii americane înainte de împlinirea a zece ani de la atentate. Obama s-a declarat mai îngrijorat de ameninţările pe care le reprezintă extremiştii care acţionează singuri. “Dar nu trebuie să lăsăm garda jos”, a adăugat Obama promiţând să suplimenteze la maximum măsurile de securitate pentru luna septembrie.

Emisiile de dioxid de carbon au atins un nivel record

Statele Unite ale Europei?

Emisiile de dioxid de carbon (CO2) au atins un nivel record, ceea ce va duce la creşterea temperaturilor peste pragul periculos de 2 grade Celsius, potrivit unei estimări a Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE). Emisiile de CO2 au crescut în 2010 cu 1,6 gigatone, cel mai mare nivel înregistrat vreodată. AIE avertizează că emisiile anuale nu trebuie să depăşească 32 de gigatone în 2020. Potrivit celor mai recente estimări, emisiile au atins deja 30,6 gigatone în 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut necesitatea realizării Statelor Unite ale Europei, el precizând că acesta este punctul său de vedere şi avertizând că “numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară”. “Când nu ai forţă economică, nu poţi să fii nici forţă militară. Degeaba ataci Libia,

că nu câştigi războiul, iar securitatea este fundamentală. Trebuie să decidem repede, în următorii 2-3 ani, dacă vom crea Statele Unite ale Europei sau nu”, a declarat Traian Băsescu.


4 Pagina Universala

paginauniversala.ro

\Transformarea \

Vieţii

Reflectare

Episcop Macedo

Urechi?

Cine nu are? În mod normal toate persoanele au. Urechi pentru a asculta de părinţi, medici, iubiţi, prieteni, colegi, vecini, etc., etc., etc. Dar, urechi pentru a asculta de vocea lui Dumnezeu, mai are cineva? Ea nu este întotdeauna acea voce dulce, suavă, care ne spune doar cee ce dorim să auzim. Câteodată, este tare, dură şi tăioasă. Dar, sincer, mă îndoiesc, că nu este capabilă să rezolve orice problemă.

Printre atâtea sfaturi, cine mai vrea să asculte şi de vocea lui Dumnezeu? Interesant, este însă faptul că El spune: “O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele! Într-o clipă aş înfrunta pe vrăjmaşii lor, Mi-aş întoarce mâna împotriva potrivnicilor lor; cei ce urăsc pe Domnul L-ar linguşi, şi fericirea lui Israel ar dăinui în veci. L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă.” Psalmi 81:13-16

Alimentul Spiritual Locaşul Credinţei, în fiecare Duminică la ora 09:00 este un loc în care mulţi români au oportunitatea de a învăţa importanţa apropierii de Dumnezeu.

Părintele Lucian aduce la cunoştinţa oamenilor lucruri fără de care, ei nu au cum să aibă ceea ce îşi doresc şi îi orientează potrivit cu Cuvântul lui Dumnezeu care spune aşa: Supuneţi-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi. Apropiaţivă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi. Curăţaţi-vă mâinile, păcătoşilor; curăţaţivă inima, oameni cu inima împărţită! (Iacov 4:7,8) Foarte bine de reţinut sunt patru lucruri: - Să ne supunem voinţei lui Dumnezeu. Fiecare om are voinţa lui proprie care vine datorită cărnii, însă noi trebuie să renunţăm la voinţa noastră şi să facem voinţa Lui căci aceasta este cea mai bună. - Să ne împotrivim diavolului. Să nu alimentăm gândurile negative, necurate şi rele care ne vin

în minte şi nici să nu dăm curs ispitelor. Trebuie să ne ridicăm împotriva diavolului luptând cu credinţă şi cu armele lui Dumnezeu şi astfel vom scăpa de el. - Să ne apropiem de Dumnezeu pentru că doar după aceea, Dumnezeu se va apropia şi El de noi. Biblia nu spune că Dumnezeu se va apropia mai întâi ca apoi, omul să o facă. Mulţi oameni spun: “Dacă Dumnezeu îmi va da, sau îmi va face, sau îmi va răspunde cu cutare lucru...eu mă voi apropia de El, Îl voi căuta. Această concepţie este total eronată pentru că biblia ne desluşeşte clar că noi trebuie să facem primul pas. - Să ne curăţim. Doar curăţindune putem sta aproape de Dumnezeu şi doar curăţindu-ne putem face voia Lui. De asemenea, doar curăţindu-ne reuşim să punem diavolul pe fugă... Aceasta este o esenţă a celor spuse mai înainte.


paginauniversala.ro

Pagina Universala 5

\Mărturisire

Nu trăiesc acelaşi coşmar trăit de mama mea

Viaţa mea şi a familiei mele era distrusă. Părinţii mei se certau în fiecare zi. Nu era zi ca tatăl meu să nu bea iar apoi să vină acasă şi facă scandal, să o bată pe mama mea, să spargă lucruri din casă. În casa noastră exista doar suferinţă, durere, plânsete...Tatăl meu era foarte agresiv atât verbal cât şi fizic cu mama mea şi cu noi copii. Mama s-a căsătorit cu el pe când avea 16 ani. La început totul a fost bine, dar după patru ani de căsnicie tatăl meu a început să se schimbe. A început să bea, să fie agresiv, gelos, să ne bată. El nu mergea la muncă, stătea doar beat, aşa că mama mea a trebuit să aibă cel mai mult grijă de mine şi de fraţii mei. Ne era frică la toţi de el. Cea mai neagră amintire pe care o am cu privire la această situaţie oribilă este o zi în care tatăl meu beat a intrat în cameră cu un cuţit pentru a o omorî pe mama. Of... a fost greu. Tocmai în acele momente dificile, când mama mea nu mai suporta acea durere, a cunoscut CdAS, iar când a participart la slujbă şi l-a auzit pe părinte vorbind de Campania Focul Sfânt

din Israel a crezut atât de mult în acel cuvânt spus de părinte încât a hotărât că pentru a se schimba viaţa ei şi a noastră trebuie să facă şi ea un sacrificiu. Aşa că a urcat cu credinţă în Altar pentru a face sacrificiul ei. Şi într-adevăr, acest sacrificiu nu a rămas fără răspuns. Astăzi familia mea este transformată. În casa noastră există înţelegere, pace, linişte. Dumnezeu a binecuvântat mult familia mea prin intermediul sacrificiului. Văzând suferinţa din casa mea, situaţia prin care mama mea a trecut, mai târziu am luat şi eu hotărârea de a participa, de a sacrifica la Campania Focul Sfânt din Israel pentru a nu trece prin acelaşi chinuri din copilărie. Aşa că am făcut acatistul meu pentru Israel cerânduI lui Dumnezeu o căsnicie binecuvântată. Eu m-am căsătorit cu un bărbat a lui Dumnezeu, am o familie fericită şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările pe care ni le-a dat, ni le dă şi pentru cele care ni le va mai da, pentru că am siguranţa că sacrificiul nostru atât spiritual cât şi material va ajunge la Dumnezeu. Dna. Salome


6 Pagina Universala

paginauniversala.ro

21 de zile

Duminică, 21 august la Locaşul Credinţei din Bucureşti, dar şi la toate celelalte CdAS din ţară şi din întreaga lume, toţi cei prezenţi au avut şansa de a primi prezenţa lui Dumnezeu în inima lor. Toate CdAS-urile din toată lumea au fost unite de un singur scop foarte special. Acest “plan” a început pe 01 august şi s-a încheiat pe 21 august. Pentru a doua oră s-a ţinut “Postul lui Daniel”, având ca unic obiectiv: primirea Duhului Sfânt, cea mai mare cucerire pe care o poate obţine fiinţa umană. Acest post a fost cu totul diferit, nu a fost unul de mâncare, ci de debarasare de orice tip de informaţie care nu are legătură cu Dumnezeu. Sute de persoane au venit pregătite pentru a primi

iertare de la Dumnezeu şi prezenţa Sa ce doreşte săşi facă locuinţă în inima noastră. Odată ce persoana primeşte această prezenţă, interiorul său începe să se schimbe dorind să facă tot ce poate pentru a fi pe placul lui Dumnezeu. Un exemplu de o astfel de persoană este şi dna Patricia care datorită problemelor ce existau în familie, dorea să facă orice pentru a atrage atenţia asupra ei. Folosea un limbaj de stradă, jerseuri pe stradă, lanţuri de câine la gât. “Am început să frecventez

localurile de noapte şi să mă droghez. În încercarea de a deveni o femeie fericită am început chiar să am şi relaţii cu alte femei”, îşi aminteşte. În acele momente dificile, în care credea că doar moartea ar fi o soluţie pentru ea, cineva i-a zis că Duhul Sfânt poate schimba totul. Aşa că dornică de o viaţă nouă a început să frecventeze Biserica pentru a primi aceea prezenţă care putea schimba viaţa ei. “Îmi amintesc cu drag de acea zi în care Duhul Sfânt a intrat în interiorul meu. Din acel mo-

ment s-a schimbat totul. Nu am mai simţit nevoia să fac ceea ce făceam pentru a atrage atenţia asupra mea pentru că El a umplut golul pe care eu vroiam să-l umplu cu lucrurile lumeşti. Astăzi sunt o femeie fericită”, concluziţionează dânsa.


Pagina Universala 7

paginauniversala.ro

Inimă de Aur

“Inimă de Aur”, mereu întinzând o mână prietenească celor nevoiaşi şi suferinzi!!! În luna august, echipa “Inimă de Aur” şi-a îndreptat gândurile către bătrânii suferinzi şi a trecut la fapte, făcând donaţie de alimente, produse de igienă şi de curăţenie la Fundaţia “ Sfântul Petru”. Odată ajunşi acolo, bucuria s-a arătat imediat din ambele părţi. “Inimă de Aur” a fost primită cu multă căldură atât de personele responsabile cât şi de bătrânii care stau acolo aşteptând puţină căldură şi o mână prietenească.

“Le-am ascultat suferinţele, poveştile vieţilor lor, ne-am rugat pentru ei, le-am dăruit iubire şi mai ales le-am explicat că începând de astăzi Dumnezeu va fi mereu cu ei şi îi va ajuta. Bătrânii de la cămin au fost încântaţi să ne aibă în mijlocul lor şi fiecare gest de afecţiune pe care voluntarii l-au oferit pentru ei, le-a adus o mare fericire care se putea citi pe chipurile lor”, a povestit dna. Simona Lazăr, persoana responsabilă de această lucrare socială. Echipa “Inimă de Aur” prin această acţiune a adus din nou bucuria - poate de mult uitată - în sufletele celor de-o vârstă venerabilă. Dacă doriţi să contribuiţi alături de noi la fericirea aproapelui nostru, nu ezitaţi să sunaţi la numărul de telefon: 021.255.73.00 pentru a cere mai multe informaţii despre această lucrare.


8 Pagina Universala

paginauniversala.ro

\Credinţă \

Reflectare

Părintele Lucian

După înfruntarea terorii Necazului cel Mare și a nenorocirii Judecății Finale, toți cei al căror nume nu va fi scris în Cartea Vieții, vor avea parte de Moartea a Doua. În această zi , așa cum este scris în Apocalipsa 20: 14-15, va fi într-adevăr sfârșitul tuturor lucrurilor: “Și Moartea și Locuința morților au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieții, a fost aruncat în iazul de foc.’’ Acest lucru semnifică că cei care au negat credința creștină vor merge pentru iazul de foc și acolo vor petrece toată eternitatea. De asemenea vor fi în iazul de foc: moartea, propriul infern și toți demonii. De ce vorbim așa? Pentru ca dvs să înțelegeți adevărul și să hotărâți viața dvs. În Ioan 8:32, Domnul Iisus spune: ‘’veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi.’’ Nimeni nu știe ziua morții, nici ce se va întâmpla în următoarele minute. Mulți sunt preocupați să se căsătorească, să ocupe un loc mai bun în societate, să cumpere o mașină sau o casă. Sunt preocupați cu lucrurile din această lume, în timp ce moartea recoltează mii de vieți care nu vor mai avea oportunitatea

Moartea a doua

de a fi mântuite. De aceea, reflectați la viața şi la trecutul dvs. Poate că dvs. trăiți în funcție de circumstanțele care vă înconjoară, dar cum rămâne cu sufletul dvs? Dvs. sunteți sigură de mântuirea dvs? Nu vă gândiți că veți fi mântuiți pentru că sunteți un membru al unei Biserici sau pentru că dați ofrandă și sunteți un zeciuitor fidel. Ceea ce garantează viața eternă cu Domnul Iisus este comuniunea dvs cu Dumnezeu și depărtarea de păcat. În caz contrar, nu veți cuceri mântuirea dvs. Nu folosește la nimic să puneți ofrandele dvs în altar și să continuați în mod greșit. Așa fac bogații în religiile tradiționale: ei oferă comori la biserică pentru a primi rugăciuni. Făcând așa se simt confortabil și spun: ’’Acum eu merg în cer pentru că cineva se roagă pentru mine.’’ Nu vă iluzionați. Nu este atât de simplă cucerirea vieții eterne.

A-L urma pe Domnul Iisus costă foarte scump. Dacă dvs. vreți mântuirea eternă, va trebui să plătiți cu propria viață. Împărăția lui Dumnezeu nu se cucerește cu bani ci cu o poziție bună în fața lui Dumnezeu. Este important de spus că, dacă o persoană trăiește în greșeală, în păcat, departe de voința lui Dumnezeu dar se căiește în ultima secundă a vieții sale, ea va fi mântuită. Totuși dacă o persoană trăiește credința ei și este fidelă lui Dumnezeu toată viața, dar Îl neagă pe Domnul Iisus în ultima secundă, atunci va merge direct în infern. Nu va avea nici o șansă și nimic nu va schimba asta.

Fiţi alături de noi în fiecare zi pe: OTV la ora 06:00, emisiunea Timpurile Actuale

paginauniversala.ro la ora 22:00 Al Şaselea Simţ Naţional Fm la ora 00:00, emisiunea Al şaselea simţ


Pagina Universala 9

paginauniversala.ro

\Spiritual

Nuvroiamsă-mivăd familia Când am ajuns la Catedrală pot spune că viaţa mea era distrusă. Am ajuns paralizată, cu noduli la piept şi la gât, cu depresie, cădeam pe stradă, nici nu puteam să-mi ţin capul. Am găsit farmece în casa mea şi din acel moment viaţa mea a început să se schimbe în fiecare zi tot mai mult, dar spre rău. Am decis să vin la Catedrală pentru a participa la seriile de rugăciune pentru eliberarea mea şi a familiei. Şi după multă perseverenţă, astăzi viaţa mea este total schimbată. Nu mai am nici o durere, am pungi cu medicamente de depresie şi discopatie lombară de care nu mai am nevoie. Mă simt foarte bine. Înainte nu puteam să stau în propria casă, nu vroiam să-mi văd familia. Vroiam să stau singură într-un colţ şi nimeni să nu vină să mă întrebe nimic. Dar, mulţumesc lui Dumn-

ezeu pentru că El m-a eliberat de tot ce era rău şi astăzi sunt fericită alături de familia mea. Înainte nu aveam nici un prieten, acum am foarte mulţi; pot să plec singură pe stradă, ceea ce pentru mine era imposibil. Sincer, credeam că niciodată nu o să mă mai fac bine, credeam că nu voi mai putea sta alături de familia mea aşa cum stăteam odată. Din această cauză nici nu am cuvinte de mulţumire pentru Dumnezeu că a făcut un vis să devină realitate. De asemenea am avut minuni şi în familie. Fiul meu a dat examenele de bacalaureat, a dat examenele de admitere la facultate şi le-a luat pe toate.

Socrului meu la vârsta de 87 de ani a trebuit să i se amputeze piciorul. Doctorii aveau două alternative: ori îl lăsau aşa şi putea să moară, ori îl operau dar avea foarte puţine şanse de supravieţuire în timpul operaţiei. Noi am luat decizia de a-l opera şi în acest timp neam rugat pentru el, am făcut acatiste pentru el, ca Dumnezeu să îl ajute să trăiască. Şi

Vineri la orele 09:00, 15:00, 19:30

Tratament de Eliberare Spirituală

mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a ascultat rugăciunile. El a ieşit cu bine din operaţie şi se simte foarte bine. Dumnezeu face imposibilul să se întâmple atunci când noi ne punem toată încrederea în El, fără să mai spunem “dacă“, “oare“. NU! În momentele dificile pur şi simplu, trebuie să credem că o minune se va

întâmpla! Dna. Ecaterina


10 Pagina Universala

paginauniversala.ro

\Dragoste

Importanţa Persoana potrivită?! unei îmbrăţişări O îmbrăţişare este un act de afecţiune care stă la baza unei relaţii frumoase şi sănătoase.

Învaţă să iubeşti şi să fii iubit(ă)...

O

C

ât de des îţi iei partenerul în braţe? Dar el pe tine? Nu-ţi aminteşti când a fost ultima oară sau vă îmbrăţişaţi zilnic? O îmbrăţişare este un act de afecţiune care stă la baza unei relaţii frumoase şi sănătoase. Pe termen lung, cuplurile în special, uită cât de mult înseamnă o îmbrăţişare. De ce este importantă o îmbrăţişare? Acest mic gest de afecţiune transmite mai mult decât vorbele pot spune. Pentru un cuplu, îmbrăţişările ajută la umplerea golurilor care se produc cu fiecare ceartă sau timp petrecut la distanţă. Când îmbrăţişezi pe cine-

va cu dragoste, în corp se secretă hormonul iubirii - oxitocina. Acest hormon te face să te simţi iubit(ă) şi protejat(ă) de către partener(ă). Doctorii psihologi spun că îmbrăţişările sunt incredibil de importante într-o relaţie. Te ajută să te conectezi pe plan emoţional cu partenerul mai ales când treci prin zile pline de stres. Nu este cazul să exagerezi cu îmbrăţişările. Însă, dacă partenerul tău a avut o zi grea la birou, poţi opri conversaţia voastră şi-i poţi oferi o îmbrăţişare strânsă. Ai să fii surprins(ă) cât de mult ajută o simplă şi nevinovată îmbrăţişare.

are, există vreo persoană perfectă? În această lume, NU! Cu toate astea, cred că există cineva care se potriveşte perfect cu dvs. Acea persoană care poate nu va gândi la fel ca dvs., care nu vă va face toate capriciile, dar care va fi capabilă să vă înţeleagă cu o simplă privire. Va reprezenta punctul de echilibru care vă va face să rămâneţi cu picioarele pe pământ. Poate că nu va avea eleganţa, aspectul fizic, nu va fi aşa cum aţi visat dintotdeauna, dar va avea respect şi consideraţie pentru dvs., ceea ce în ziua de astăzi este foarte greu de găsit. Iar această persoană nu va dori să stea cu dvs. doar pentru câteva ore sau doar pentru a-şi pierde timpul. Persoana potrivită va şti să aştepte momentul pentru a fi împreună pentru

toată viaţa. Ea vă va completa. Unde dvs. aveţi minusuri, ea va pune plusuri şi invers. Dacă vă aflaţi într-o relaţie, examinaţi bine toate detaliile. Sunt foarte multe cupluri care se căsătoresc doar pentru câteva luni şi apoi ajung la divorţ. De aceea încă o dată vă spun: aveţi grijă, examinaţi pentru că eu cred că şi dvs. vă doriţi alături o persoană care să vă înţeleagă, care să vă iubească şi care să fie alături de dvs. pentru întotdeauna. Nu este aşa? Iar dacă dvs. deja aţi găsit-o, aveţi bine grijă de ea. Cereţi-I lui Dumnezeu să vă dea înţelepciune pentru a face totul cu respect şi iubire pentru ea, nu din obligaţie. Căutaţi mereu să fie înţelegere şi armonie, nu căutaţi motive pentru a da poate cu piciorul la o viaţa fericită din punct de vedere sentimental.

Terapia Iubirii SÂMBĂTĂ - ora19:00


Pagina Universala 11

paginauniversala.ro

\Sănătate

Anemia

Oboseală, paloare, dureri de cap… Toate acestea ar trebui să ne ridice semne de întrebare, deoarece pot fi simptome ale anemiei.

În lipsa simptomelor, anemia este descoperită întâmplător, prin analiza sângelui. Anemia este determinată de scăderea numărului de globule roşii din sânge (hematii sau eritrocite) sub valorile normale sau de modificarea lor ca formă, mărime şi încărcare cu hemoglobina (scăderea concentraţiei de hemoglobină). O persoană poate fi considerată anemică atunci când hemoglobina scade sub 13 g % la bărbaţi şi sub 12 g % la femei. Anemia netratată la timp poate lăsa urme grave şi poate afecta randamentul fizic cât şi intelectual al unei

persoane. Această problemă trebuie luată în serios şi supravegheată îndeaproape pentru a vă putea bucura de viaţă fără nici un fel de complicaţii sau alte afecţiuni. Cea mai frecventă cauză a anemiei este lipsa fierului, care a putut fi provocată de o pierdere cronică de sânge. Persoanele care au deficit de fier pot fi recunoscute şi după felul în care arată unghiile lor sau pleoapele: dacă apasaţi pe baza unghiei aceasta nu trebuie să rămână palidă, ci să devină rozalie, iar zona pleoapelor trebuie să fie roz, nu gălbuie sau palidă. Cauzele apariţiei anemiei sunt numeroase: deficitul de fier (care contribuie la sinteza hemoglobinei din globulele roşii); hemoragii acute sau cronice (din traumatisme, răni, sângerări repetate din nas, tub digestiv, sângerări genitale etc.); deficitul de vitamina B12 (anemii megaloblastice frecvente la vârstnici,

Printre semnele generale ale anemiei se numară: oboseala, letargia, greutatea în respiraţie, slăbirea vederii, insomnia, paloarea, astenia, palpitaţiile, anorexia, modificari la nivelul limbii, ameţeala, cefaleea şi, uneori, umflăturile la nivelul membrelor inferioare.

vegetarieni, pacienţi operati de stomac, cei cu afecţiuni neoplasmice ale tubului digestiv, cu parazitoze) şi acid folic; folosirea aspirinei în bolile inflamatorii sau infecţioase; boli parazitare (tenie, botriocefal etc.) sau tumorale, leucemie. În ceea ce priveşte

alimentaţia, se recomandă: carne de vită, peşte, carne de pasăre, gălbenuş de ou, legume (sfecla roşie, varza, fasole verde, roşii, spanac, salată, sparanghel, pătrunjel etc.), fructe (caise, piersici, ananas, curmale, căpşuni, coacaze negre, afine), nuci, alune, pâine neagră.

Slujbă specială pentru sănătate

Marţi la orele 09:00, 15:00, 19:30


agendaSĂPTĂMÂNALĂ 09:00 | 15:00 | 19:30 Congres Financiar Şomaj, datorii, neajunsuri, firmă în faliment, lipsa locului de muncă

09:00 | 15:00 | 19:30 Sănătate Boli cronice, hepatită, cancer diabet, pareză, dureri

JOI

09:00 | 15:00 | 19:30 Familie Neînţelegeri, trădare, singurătate, certuri

MIERCURI

MARŢI

LUNI

VINERI

09:00 | 15:00 | 19:30 Studiu Biblic Dezvoltaţi-vă viaţa spirituală citind şi înţelegând Cuvântul Său

SÂ MBĂTĂ

09:00 | 15:00 | 19:30 Dezlegare Insomnie, blesteme, depresie, vrăjitorie, nervozitate, vicii

Lucruri Imposible – 7:30 Ce este imposibil pentru dvs.? Terapia Iubirii – 19:00

DUMINICÃ: Transformarea Vieţii 09:00 | 15:00

CATEDRALA - LOCAŞUL CREDINŢEI Sos. Fundeni nr.11 Sector 2 Bucuresti (Vis-a.vis de Supermarketul XXL) paginauniversala.ro

Centrul de Ajutor Spiritual

SAU LA CENTRUL DE AJUTOR CEL MAI APROAPE DE DVS.

Pagina Universala  

Grafica - obreira_geani@yahoo.com - Realizator revista: Stefanica Geanina

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you