Page 1

sacrificiu pentru un vis


focul sf창nt

1


14

an i în Români a

Centrul de Ajutor Spiritual Podusă de: Asociaţia Centrul de Ajutor Design: Departamentul Grafică Universală E-mail: grafica@paginauniversala.ro Tiraj: 1000

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte din conţinutul acesti reviste nu poate fi reprodusă, copiată sau transmisă electronic, manual sau într-o altă modalitate, dacă nu are permisiunea scrisă a producătorului.


În să pr av m ac le pă ac în tu ti tip nu zu C de tr vi to


Realizarea visului Părintele Lucian Care este secretul realizării celui mai mare vis al dvs.? Înainte de orice lucru, este important să înțelegeți că există 2 tipuri de vise: primul tip de vis este acela pe care îl aveți în timpul somnului și este normal să visăm dormind; visăm despre acele informații pe care creierul nostru le-a cules în timpul zilei și care rămân păstrate în subconștientul nostru. De aceea, în majoritatea dăților când visăm în timpul somnului, visul este confuz și tulburător, și în cealaltă zi nu ne amintim tot ce s-a întâmplat în acel vis. Acest tip de vis este numit oboseala minții și nu aduce nici un fel de beneficiu sau rezultat în viața mea sau a dvs. Când vorbim de vis, vorbim de o dorință, de un obiectiv care trebuie realizat, pentru că atunci când avem un vis, ne simțim vii și din cauza acestui vis luptăm cu toate forțele noastre să-l realizăm. Acest

tip de vis ne impulsionează să luptăm și ne menținem în picioare pentru a merge în față până când putem să-l realizăm. Primul pas pentru ca dvs. să vă realizați visul este să nu vă uitați la obstacole, pentru că obstacole mereu vor exista, atunci în loc să reclamați, să murmurați, luptați ca să învingeți fiecare obstacol care apare în drumul dvs. Al doilea pas – să fiți pregătiți să sacrificați, pentru că, fără sacrificiu, acest vis niciodată nu va putea deveni realitate. Din acest motiv este nevoie de sacrificiu. În cazul poporului lui Israel,ei aveau un vis, acela de a ieși din sclavie, dar pentru ca asta să se întâmple, ei de asemenea au fost nevoiți să sacrifice, pentru că sacrificiul este cea mai mică distanță între a dori și a realiza. De aceea dacă dvs. aveți un vis, fiți gata să sacrificați. Veți vedea că Dumnezeu va realiza cel mai mare vis al dvs.

EU VOI URCA


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

a d D tr în


Episcopul Macedo (E.M.): Credinţa în

Domnul Iisus nu se înbină cu eşecurile, iar siguranţa în promisiunile Sale este atât de profundă încât nici chiar moartea nu a putut să o clatine. Cine are credinţă, luptă pentru a fi mai mult decât un învingător. Dacă credem în Dumnezeu, totul este posibil. Cum? Acţionând în acelaşi mod ca şi copiii lui Israel, având aceeaşi atitudine pe care ei au avut-o. Aşa, că cel care crede în Dumnezeul lui Avraam, în mod sigur nu va accepta să trăiască într-o formă inferioară a ceea ce El a promis în Sfintele Scripturi. Acest lucru presupune Focul Sfânt.

Pentru cine este Focul Sfânt? E.M.

ştiai că

Sacrificiul Focului Sfânt nu este pentru aventurieri şi nici pentru cei care vor o ameliorare a vieţii, ci pentru cei care sunt dispuşi să sacrifice. Iisus şi-a dat propria viaţă pentru noi. Dacă dorim să cucerim plenitudinea pe care El ne-o oferă, atunci, la fel ca şi El, trebuie să ne sacrificăm propria viaţă. Moise a trebuit să fugă din Egipt şi să se

adăpostească în Madian. Când a ajuns acasă la Ietro, socrul său, nu avea nimic de oferit în afară de viaţa sa. Dar tocmai din acest om “ care nu avea nimic”, fugar, singur, Dumezeu a făcut un lider, un legislator, un profet, un eliberator şi un salvator pentru naţiunea lui Israel. Astfel, campania “Focul Sfânt” este pentru cei care vor să urce în Altar şi se vor oferi pe ei înşişi ca sacrificiu. Aceştia, cu siguranţă, vor fi binecuvântaţi.

750 de grade mai jos de Vârful Muntelui Sinai există o platformă unde Aaron şi cei 70 de înţelepţi au aşteptat în timp ce Moise primea Tăbliţele Legii. Este o cavernă, numită “Refugiul lui Ilie”, unde se crede că acest profet a stat 40 de zile şi 40 de nopţi în comuniune cu Dumnezeu.


Când putem spune că sacrificăm cu adevărat? E.M. Când sacrificiul doare profund,

doare până în punctul în care să ne simţim singuri, fără nimeni căruia să-i putem împărtăşi suferinţa adiacentă. Sacrificiul adevărat ne face să ne simţim totalmente în dependenţa lui Dumnezeu. Doar cei care cred realmente în promisiunile păstrate în Cuvântul Său, sacrifică cu adevărat. Asta pentru că, a sacrifica înseamnă mai mult decât să punem o cantitate de bani pe Altar; este renunţarea la propria voinţă pentru a face voinţa lui Dumnezeu.

De ce nu trebuie să facem orice sacrificiu? E.M.

În această campanie folosim credinţa noastră pentru a atrage atenţia lui Dumnezeu. Din această cauză, nu-I putem oferi orice lucru. Trebuie să fie ceva special care să reprezinte un sacrificiu special. Dar, nu toţi au aceaşi credinţă. La fel, putem spune că, condiţia unuia nu este la fel cu a celuilalt. Puţin pentru unul, poate fi mult pentru altul, constituiind, astfel adevăratul sacrificiu. Cum spune în pasajul biblic: “A venit şi o văduvă saracă şi a aruncat doi bănuţi(...). Adevărat vă spun că această văduvă a dat mai mult decât toţi cei care au aruncat în vistierie” (Marcu

12:42,43). Astfel, nu există sacrificiu cu mult sau cu puţin; există sacrificiul fiecăruia. Mai mult decât atât, atitudinea de a sacrifica sau nu, depinde exclusiv de credinţa individuală.

Ce faci după ce participi la această provocare de credinţă? E.M.

Îţi menţii credinţa în Dumnezeu şi aştepţi ca El să acţioneze fără să te îndoieşti sau să mormăi. Trebuie să ai certitudinea că minunea se va întâmpla. Sămânţa deja a fost plantată, acum trebuie să perseverezi şi să ai grijă să nu-ţi pierzi viziunea. Uneori, minunea nu se întâmplă imediat, depinde de credinţă. Nu puţine persoane aşteaptă o magie care să le schimbe viaţa, uitând că Dumnezeu nu este un magician.

Ce reprezintă muntele Sinai pentru poporul lui Dumnezeu? E.M.

Dumnezeu a ales muntele Sinai pentru a servi drept referinţă celor ce cred că există un Dumnezeu viu, care se preocupă de viaţa celor umiliţi şi dispreţuiţi. Muntele Sinai a fost un semn al Său pentru poporul sclav în trecut şi continuă şi în ziua de astăzi să fie un semn pentru persoanele exp-


un

moment

care îţi poate schimba viaţa

participă în fiecare zi la emisiunea radio la care mii de persoane deja au putut vedea o minune în viaţa lor; fii tu următorul/următoarea

e ui

Naţional Fm ora 00:00

Bucureşti 91, 7


loatate. Sinai reprezintă poporul exclus, abandonat, nedreptăţit şi ignorat de oameni. Astăzi, în relaţie, cu poporul sclav a lui Israel, care nu cunoştea muntele lui Dumnezeu, noi suntem în avantaj, pentru că pe lângă faptul că avem o mulţime de informaţii despre el, avem şi imagini. Toţi îl pot vedea în fotografii sau video şi el continuă să fie acolo, intact, pentru a arăta puterea divină.În acelaşi loc, cei care cred vor minunile lui Dumnezeu în viaţa lor. Domnul Iisus garantează că aceste semne sunt doar pentru cei care cred!

Sacrificiul garantează mântuirea? E.M.

Nu. Poţi obţine multe binecuvântări prin intermediul sacrificiului. Totuşi, mântuirea se poate obţine doar în momentul în care cineva Îl recunoaşte cu adevărat pe Iisus ca Domnul vieţii sale. Apoi, e necesar ca persoana respectivă să persevereze, să lupte şi să vegheze pentru a rămâne plăcută în faţa lui Dumnezeu. Doar cei care Îl urmează pe Iisus au garantată mântuirea.

De ce episcopii şi preoţii din lumea întreagă urcă Cum pot participa? muntele Sinai? E.M. Ei fac

acest lucru pentru a se ruga în favoarea celor fideli, ca Dumnezeu să răspundă cererilor lor. Ducând poporul spre sacrificiu, sacrificăm şi noi. Ne expunem propia viaţă, plecăm zile întregi de acasă, nu dormim, ne sacrificăm corpul pentru a ne ruga pentru cei nevoiaşi. Astfel, în timpul acestor ani de campanie Focul Sfânt, prima dată, participăm la sacrificiu împreună cu poporul, apoi sacrificăm urcând muntele Sinai.

Baza Focului Sfânt este sacrificiul. Aşa cum am spus şi în paginile anterioare, adevăratul sacrificiul este acela care ne face să simţim durere, acela care ne face să ne simţim singuri. El ne face să fim în totală dependenţă de Dumnezeu. Adevăratul sacrificiu atrage atenţia lui Dumnezeu, pentru că, credinţa de calitate este pusă în practică. De aceea, atunci când persoana face un sacrificiu, ea nu oferă orice lucru pentru Dumnezeu. Credinţa sa este atât de pură


ă

te i-

ar te ţii

vă ze ui

au

şa e, ne ce în

ia de a, u, mră


încât chiar nu reuşeşte să ofere orice lucru, ci ea are plăcerea de a oferi ceva special. Dacă doriţi să participaţi la Focul Sfânt, cereţi preoţilor de la Centru de Ajutor cel mai apropiat, un plic de sacrificiu pentru ca în interior să puneţi cererea cu visul dvs. şi sacrificiul pe care îl oferiţi pentru Dumnezeu. Aduceţi-vă aminte, însă, că degeaba oferiţi toate bunurile dvs., dacă cel mai important lucru, acesta fiind viaţa dvs. nu aţi oferit-o în totalitate lui Dumnezeu. Pentru că în primul rând, El se uită la ofertant şi mai apoi la sacrificiu. Această campanie de credinţă este pentru toţi cei care cred că pentru Dumnezeu nu există nimic

imposibil. Poate că visul dvs. pare foarte dificil de realizat, dar Campania Focul Sfânt din Israel la Muntele Sinai este realizată special pentru persoanele care încă nu şi-au văzut visul realizat. Pe 20 noiembrie la Centru de Ajutor cel mai apropiat, veţi avea oportunitatea să puneţi în Altar sacrificiul şi visul dvs., lăsându-le astfel în Mâna lui Dumnezeu. Cine nu visează la o căsătorie fericită, o familie iubitoare, la o viaţa financiară stabilă şi la sănătate? Dacă dvs. aveţi credinţă că Acelaşi Dumnezeu care s-a pogorât pe Muntele Sinai, poate să schimbe situaţia dvs., atunci, participaţi şi visul dvs. va deveni o realitate.

Ziua V - 20 noiembrie

Această zi, va fi o ZI A VICTORIEI pentru persoanele prezente care îşi vor lăsa visul în Mâna lui Dumnezeu.


s. ar el ă e .

ua ar e

e a a

ă oe ci, ni


8 motive pentru a SACRIFICA “A sacrifica înseamnă a pierde sau a renunţa la ceva în favoarea unui scop, a unei cauze sau a unui ideal.” Este o lege universală ce atinge nu doar aria religiioasă dar şi funcţionarea lumii seculare. Nimeni nu poate cuceri fără sacrificiu. Dacă un copil vrea să aibe note bune la şcoală, trebuie să sacrifice. Dacă mai târziu, vrea să facă studii superioare, va trebui de asemenea să sacrifice. Dacă cineva vrea să se căsătorească, va trebui să sacrifice. Dacă vrei să îţi reuşească o anumită afacere, trebuie să sacrifici. Dacă cineva doreşte copii, va trăi o viaţă de sacrificiu ş.a.m.d.

Sacrificiul este esenţial în credinţa creştină. Iisus a spus: „Dacă vine cineva la Mine, şi nu urăşte pe tatăl său, pe mama sa, pe nevasta sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu. Şi oricine nu-şi poartă crucea şi nu vine după Mine, nu poate fi ucenicul Meu…” (Luca 14:26,27) Aici sunt câteva puncte cheie ale Bibliei care ne arată, de ce trebuie să sacrificăm:

1

Pentru că relevă condiţia spirituală de donator (Matei 6:21). Un tânăr, în Evanghelia după Matei 10:17-30, i-a întors spatele lui Dumnezeu atunci când Iisus i-a spus să sacrifice. Toate cunoştinţele despre Cuvântul lui Dumnezeu nu i-au folosit la nimic. În momentul de a sacrifica, acesta şi-a arătat adevăratul nivel spiritual înaintea lui Dumnezeu.

2

Este drumul cel mai scurt către victorie (1 Samuel 8:10). Poporul lui Israel făcea sacrificii înainte de a merge la luptă pentru a avea siguranţa că Dumnezeu este cu ei.

3

Nici chiar Dumnezeu nu-l poate evita (Efeseni 5:1,2). Dacă ar fi existat o modalitate mai uşoară de a reuşi ceea ce El dorea, El ar fi ales aceea modalitate. Dar nu exista nici o alta. Nici chiar Dumnezeul Atotputernic nu poate evita sacrificiul. Defapt, El a realizat cel mai mare sacrificiu: L-a dat pe Unicul Său Fiu, pe Hristos.

4

m

5

6

7

ca

8

D Fă

În fic


4

Demonstrează dependenţa totală de Dumnezeu şi independenţa faţă de această lume (Geneza 22:8). Când pui tot ce ai pe altarul sacrificiului, automat eşti eliberat de tot ceea ce te ţinea prizonier şi Dumnezeu te susţine.

5 6

Este unica modalitate de a arăta ceea ce este în inima unei persoane (2 Samuel 24:21-24).

Sacrificiul nu îi foloseşte lui Dumnezeu ci persoanei care sacrifică (Psalmul 50:1215). Persoana arată că are în ea un foc real al unei credinţe arzătoare.

7

Ne permite să ne apropiem de Dumnezeu (Evrei 10:19-22). Adevărata semnificaţie biblică a verbului “a sacrifica” provine din cuvântul ebraic gorban care înseamnă: “a te apropia”, “a fi adus aproape”.

8

. Îmi oferă siguranţa deplină asupra răspunsului (Geneza 22:16-18). Sacrificiul mă “teleportează” într-o realitate în care toate lucrurile sunt posibile.

Dacă nu există un ţel, nu există sacrificiu. Dacă nu există sacrificiu, nu există ţel. Fără durere, nu se obţine victoria! În Duminica, 20 noiembrie, vei avea această oportunitate de a-ţi prezenta sacrificiul în Altarul Sfânt al lui Dumnezeu. Cum îţi vei înfăptui sacrificiul?

Emisiunea ce te învaţă să treci peste dificultăţile vieţii

În fiecare seară la ora 22:00 numai pe site-ul paginauniversala.ro


Timpurile Actuale Zilnic la ora 06:30 pe postul de televiziune OTV


eu voi urca


MOMENTUL URCĂRII

A m d


Accesaţi site-ul nostru pentru a afla mai multe informaţii despre Campania ce poate deveni o oportunitate de a vă schimba viaţa.

www.paginauniversala.ro


Nici un succes al vieţii nu justifică eşecul familial


În fiecare duminică la orele 09:00, 15:00 la Centrul de Ajutor Spritual sunt realizate slujbe pentru Transformarea Familiei

Prieteni 24h paginauniversala.ro 021.255.73.00

14

ani î n Români a

Centrul de Ajutor Universal


Catedrala CredinĹŁei

20 noiembrie eu voi urca

Focul Sfant  
Focul Sfant  

Grafica - obreira_geani@yahoo.com - Realizator revista: Stefanica Geanina

Advertisement