Page 1


ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ International Police Association Σύμβουλος Οικονομικού & Κοινωνικού Συμβουλίου Ο.Η.Ε.

Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αγίου Αρτεμίου 1 Τ.Κ. 716 01 2810 274147  6936057082  2810 274062


η 1

Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου στο Ηράκλειο Κρήτης 01-05/10/2014


Πρόταση Διοικητικού Συμβουλίου Τοπικής Διοίκησης Ν. Ηρακλείου ►

Η Τοπική Διοίκηση Ν. Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων του Πανελληνίου Συνεδρίου της Θάσου, του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και κατόπιν εξουσιοδότησης του Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος , θα διοργανώσει την 1η Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του κόσμου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος που αποτελούν την μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας όπως το trafficking , τα ναρκωτικά, το εμπόριο οργάνων και τη παιδική πορνεία, που απασχολούν τους Αστυνομικούς όλου του κόσμου, με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση τους.

Ιδιαίτερη μνεία θα δοθεί στην ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις χώρες που θα συμμετέχουν.


Θέμα της συνδιάσκεψης “Η γυναίκα Αστυνομικός και οι σύγχρονες προκλήσεις. Ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς της μέσω της Ι.Ρ.Α.” 1η Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου, στο Ηράκλειο Κρήτης


Η γυναίκα Αστυνομικός και οι σύγχρονες προκλήσεις. Ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς της μέσω της Ι.Ρ.Α. ►

Στο δεύτερο μέρος της συνδιάσκεψης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη Γυναίκα Αστυνομικό του κόσμου, τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τομέα της κοινωνίας, απέναντι στην προωθούμενη εποχή βίας – ανταγωνισμού - φτώχειας που οδηγεί σε ανισότητες, σε διαφθορά και φίμωση των δικαιωμάτων τους.

Ως εργαζόμενες σε ένα τομέα του δημόσιου βίου θα πρέπει να χαίρουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες - όσον αφορά στην κατάταξη, την εκπαίδευση, το χρόνο εργασίας, τις αποδοχές και τον εξοπλισμό που φέρουν- να επιβραβεύονται ως ικανές που προσφέρουν στο στόχο της εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας στον πολίτη και όχι ως αρεστές, με λόγο αποφασιστικό για τα ζητήματα που τις αφορούν ή που αφορούν τον πολίτη.


Η γυναίκα Αστυνομικός και οι σύγχρονες προκλήσεις. Ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς της μέσω της Ι.Ρ.Α. Εκτός από εργαζόμενες είναι ταυτόχρονα μητέρες – σύζυγοι με χρέος ευθύνης – ελπίδας και αυτοπεποίθησης στη γενιά που μεγαλώνουν και να εγγυηθούν στα ίδια τους τα παιδιά ότι θα τους παραδώσουν ένα καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο ασφάλειας –ισότητας – δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου έχει την εμπειρία να πραγματοποιήσει με επιτυχία τη συνδιάσκεψη καθώς έχει πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων για τις γυναίκες Αστυνομικούς, με μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση Αρχών και φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα αστυνομικός ως εργαζόμενη γυναίκα - μητέρα. Σημείωση: Οι φωτογραφίες που αναπαράγουμε έχουν δημοσιευτεί στο ιντερνέτ.


Πρόγραμμα Συνδιάσκεψης Τετάρτη 01/10/2014 ► 14:00 Άφιξη συνέδρων – εκδρομέων. Υποδοχή –γνωριμία - τακτοποίηση στα δωμάτια ► 20:00 Δείπνο σε μπουφέ. Πέμπτη 02/10/2014 ► 08:00 Πρωινό στο ξενοδοχείο ► 09:00 Εκδρομή συνέδρων – εκδρομέων στη Κνωσσό. ► 14:00 Επιστροφή στο ξενοδοχείο – Γεύμα ► 19:00 Τελετή έναρξης της συνδιάσκεψης ► 21:00 Δείπνο στο ξενοδοχείο. ► 23:00 Αναχώρηση για νυχτερινή βόλτα στη Χερσόνησο.


Πρόγραμμα Συνδιάσκεψης Παρασκευή 03/10/2014 ► 08:00 Πρωινό στο ξενοδοχείο ► 09:00 Έναρξη της συνδιάσκεψης. ► 14:00 Γεύμα στο ξενοδοχείο ► 18:00 Συνέχεια της συνδιάσκεψης ► 20:00 Δείπνο στο ξενοδοχείο Τη συνδιάσκεψη – σεμινάριο μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι. Για όσους δεν ενδιαφέρονται θα μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη του Ηρακλείου ή στα Μάλια με δική τους πρωτοβουλία.


Πρόγραμμα Συνδιάσκεψης Σάββατο 04/10/2014 ► 08:00 Πρωινό στο ξενοδοχείο ► 09:00 Εκδρομή με προτεινόμενο προορισμό τα Μάταλα (Χωριό των χίπις της δεκαετίας του 1960-1970) . ► 15:00 Επιστροφή στο Ξενοδοχείο – Γεύμα ► 21:00 Τελετή λήξης της συνδιάσκεψης Δείπνο με μουσική- παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονη Ελληνική μουσική Κυριακή 05/10/2014 ► 08:00 Πρωινό στο ξενοδοχείο ► 12:00 Αναχώρηση

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ως προς τα επιμέρους θέματα του.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο (μετά την Κύπρο) της ανατολικής Μεσογείου. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του Αιγαίου πελάγους και καλύπτει μια περιοχή 8.336km² . Ο πληθυσμός είναι 601.131 άνθρωποι. Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης με πληθυσμό 173 450 κατοίκους και η τέταρτη πόλη της Ελλάδας . Η πόλη του Ηρακλείου κτίσθηκε το 824 μ.Χ. Αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου του τουρισμού στην Κρήτη.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η Χώρα του Βασιλιά Μίνωα, ο πυρήνας του Μινωικού Πολιτισμού, ο οποίος ακμάζει για 2000 χρόνια περίπου. Έχει μεγάλα ανακτορικά κτίρια, βασιλικά διαμερίσματα, εξαιρετικά μνημειώδη οικοδομήματα, με την περίφημη αίθουσα του θρόνου και τις αίθουσες συμποσίων. Τα πασίγνωστα μεγάλα πιθάρια, τα ιερά, τα θησαυροφυλάκια, το ονομαστό τελωνείο, τη βασιλική έπαυλη, τον πέτρινο βωμό τον οποίον πλαισίωναν βάσεις διπλών πελέκεων. Συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Τα ερείπια της Κνωσού εντοπίσθηκαν το 1878 από τον αρχαιολόγο Mίνωα Kαλοκαιρινό και στην συνέχεια οι πρώτες ανασκαφές έγιναν από τον αρχαιολόγο sir Αρθουρ Εβανς (1900-1930) και που αποκάλυψαν ολόκληρο το ανάκτορο.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη Νότια Κρήτη και χρονολογείται τον 17ο π.Χ. αιώνα. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας αφού ο σκοπός της κατασκευής του και το νόημα των όσων αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα.

Εδώ γεννήθηκε ο μεγάλος ζωγράφος με το προσωνύμιο El Greco ή Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Εκπαιδεύτηκε αρχικά ως Αγιογράφος στην Κρήτη, που αποτελούσε τότε τμήμα της ενετικής επικράτειας. Η τεχνοτροπία του EL GRECO θεωρείται εκφραστής της Βενετικής Σχολής όπως διαμορφώθηκε στο δεύτερο μισό του 16π.Χ αιώνα .


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο Νίκος Καζαντζάκης: Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες Λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Έργα του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Ασκητική», «Καπετάν Μιχάλης», «Ο τελευταίος πειρασμός», «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» που έγινε κινηματογραφική επιτυχία με τον τίτλο Zorba the Greek με τον ηθοποιό Anthony Quinn.


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “BELVEDERE” **** Είναι στον Λιμένα Χερσονήσου, 25 km από τον Αερολιμένα Ηρακλείου. Tο Belvedere Hotel βρίσκεται μέσα σε έναν κρητικό κήπο με λεμονιές, ελιές και φοίνικες, πάνω σε ένα λόφο με θέα τη Χερσόνησο. Διαθέτει 7 πισίνες και 3 γήπεδα τένις. Τα φωτεινά και ευάερα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα και διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση21 ιντσών, χρηματοκιβώτιο και μίνι ψυγείο. Όλα έχουν μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο και την πλαγιά του λόφου.

Τα 2 εστιατόρια με μπουφέ προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από διεθνή πιάτα ενώ στα 2 σνακ-μπαρ σερβίρονται σνακ και ελαφριά γεύματα. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν με ένα ποτό στο φιλόξενο lounge μπαρ ή να κάνουν χρήση της υπηρεσίας δωματίου. Το Belvedere Resort διαθέτει επίσης γυμναστήριο με σάουνα και εσωτερική πισίνα. Προσφέρονται μαθήματα κατάδυσης, κατόπιν αιτήματος ενώ υπάρχουν και 2 παιδικές πισίνες με νεροτσουλήθρες. Οι επισκέπτες έχουν εύκολη πρόσβαση σε κέντρο spa που βρίσκεται σε απόσταση 400μ. από το ξενοδοχείο. Σε απόσταση μόλις 7χλμ. υπάρχει γήπεδο γκολφ 18 οπών. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.


Κόστος της συμμετοχής ►Το

κόστος της συμμετοχής θα είναι 290€ (All-Inclusive) το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

►Δηλώσεις

συμμετοχής μέχρι την 30/07/2014

►Η

εκδήλωση θα αναρτηθεί στην σελίδα του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος (http://www.ipa-gr.org) στα Ελληνικά και Αγγλικά με φόρμα συμμετοχής. Επίσης στη σελίδα της Τοπικής μας στο facebook {I.P.A. Heraklionhttps://www.facebook.com/groups/50830446333}

►Στην

τιμή 290€ που έχουμε εξασφαλίσει περιλαμβάνεται : πρωινό - γεύμα – δείπνο – ποτά – καφέδες - εκδρομές – είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους. Η προσπάθεια της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου θα είναι, για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση του κόστους συμμετοχής, που θα εξαρτηθεί από την έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό συνέδρων –εκδρομέων και χορηγών που θα αναζητήσουμε.


ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ – ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Το Ηράκλειο : ► αποτελεί σημαντικό λιμάνι στη Μεσόγειο. ► Έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά. ► Ακτοπλοϊκές εταιρείες : Minoan Lines Anek Lines. ► Αποτελεί τουριστικό προορισμό, το διεθνές αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» με απ΄ ευθείας πτήσεις charter συνδέει την πόλη του Ηρακλείου με τις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης και του κόσμου. ► Ανά ώρα περίπου έχει αεροπορική σύνδεση με τον Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και μία φορά την ημέρα με τον Aερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης . ► Αεροπορικές εταιρείες : Olympic Air – Aegean Air – sky express.


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ►

Η διαμονή των συνέδρων και εκδρομέων μπορεί να παραταθεί πριν ή μετά το τέλος της συνδιάσκεψης με μειωμένη τιμή. Δυνατότητα διαμονής στην Αθήνα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με χαμηλό κόστος.


Διεθνής Ένωση Αστυνομικών // Τ.Δ. Ηρακλείου ► Μέλος

του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος ► Με 567 μέλη ► Έχει βραβευθεί από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα


Διεθνής Ένωση Αστυνομικών // Τ.Δ. Ηρακλείου ► ► ►

Το 2010 ως η καλύτερη Τ.Δ. σε πολιτιστικά θέματα. Η πρώτη στην Ελλάδα στις εγγραφές νέων μελών. Το 2012 τιμητική διάκριση και πάλι για την προσπάθεια της σε θέματα πολιτισμού. Έχει την εμπειρία να πραγματοποιήσει με επιτυχία την πρώτη Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών, που αποτελεί και πρόταση της.


Χάρτης Ελλάδος


Διοικητικό Συμβούλιο Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Πρόεδρος

Ιωάννης Καραπατάκης

Α Αντιπρόεδρος

Νικόλαος Μαρούντας

Β Αντιπρόεδρος

Βλάσιος Βαλατσός

Γ Αντιπρόεδρος

Χρήστος Δέλλας

Γεν.Γραμματέας

Βασίλης Παππάς

Αν.Γραμματέας

Κυριάκος Κάρκαλης

Ταμίας

Βασίλειος Γιαννακόπουλος

Αν. Ταμίας

Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης

Δημοσίων Σχέσεων

Νικόλαος Στασινός

Υπεύθυνος Συνεδριάσεων Δ.Σ.

Κωνσταντίνος Θεοχάρης

Διεθνών Σχέσεων

Κυριάκος Κάρκαλης

Μέλος

Γεώργιος Κατσαρόπουλος


Διοικητικό Συμβούλιο Τοπικής Διοίκησης Ν. Ηρακλείου Πρόεδρος

Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης

Α Αντιπρόεδρος

Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης

Β Αντιπρόεδρος

Ευτυχία Φλουρή

Γ Αντιπρόεδρος

Μαρία Μαραγκάκη

Γεν.Γραμματέας

Κώστας Μπαρκάτσας

Αν. Γραμματέας

Εμμανουήλ Αλεγκάκης

Ταμίας

Στυλιανός Δασκαλάκης

Αν. Ταμίας

Αριστέα Θεοδοσάκη

Δημοσίων Σχέσεων

Όλγα Κασαπάκη

Πρόεδρος Ε.Ε.

Ιωάννης Κουναλακης

Μέλος Ε.Ε.

Αναμουρλού Χρήστος

Μέλος Ε.Ε.

Χριστίνα Τσουκάλη

Γραμματεία

Ελευθερία Στίνη


1η Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του κόσμου στο Ηράκλειο Κρήτης

Συνδιασκεψη γυναικων αστυνομια  
Συνδιασκεψη γυναικων αστυνομια  
Advertisement