Page 1

Traditional Tailoring Style


MAATPAKKEN

Maatwerk is er al van af 499,-

De mooiste stoen van o.a. Ariston en Loro Piana vormen de basis voor ons maatwerk. Deze stoen, onze passie en vakmanschap en een onverwacht aantrekkelijke prijs zorgen voor een heerlijk draagcomfort. Vraag naar de mogelijkheden in onze winkel.


Flippingbook inhoud •

De 3 maakwijzen: Traditional, Traditonal Full Canvas & Handmade

Ambachtelijke details voor alle maakwijzen

Ambachtelijke details exclusief voor de ‘HandMade’ maakwijze


De 3 maakwijzen Een ambachtelijk product begint met een ambachtelijke maakwijze. Ambacht vind je terug in al onze pakken, jasjes en broeken. Tevens worden onze producten vervaardigd volgens de Italiaanse traditie. Op de volgende pagina’s wordt kort beschreven wat dit inhoudt.

Traditioneel Italiaanse constructie Alle maakwijzen die wij aanbieden, worden vervaardigd volgens een traditioneel Italiaanse constructie. Dat betekent dat het jasje op het lichaam gedragen wordt zonder dat het oncomfortabel wordt. Hierbij volgt het patroon de natuurlijke lijn van het lichaam. Om tot een optimaal draagcomfort en optimale pasvorm te komen wordt er alleen gebruik gemaakt van natuurlijke, zachte, soepele en lichtgewicht materialen. Tevens kent de traditioneel Italiaanse constructie verschillende handpassages. Hieronder een opsomming van de handpassages die in al onze maakwijzen te vinden zijn.

• • • •

knoopaanzet, onderzijde van de kraaghoeken, voering/beleg hoeken, en de flowerloop.

De Italiaanse constructie geldt dus voor al onze pakken, voor elke maakwijze. Op de volgende pagina’s volgt een uitleg over de verschillende maakwijzen.


Maakwijze ‘traditional’

Deze maakwijze heeft de traditioneel Italiaanse constructie waarbij er gebruik gemaakt wordt van een aantal canvaslagen verweven met paardenhaar voor de opbouw van het borstpand. Canvas is een natuurlijk materiaal dat vorm geeft en vorm behoud. Voor een mooi/goed zittend pak is een borstpand dat zich vormt naar de borst van de klant essentieel. Er wordt paardenhaar gebruikt omdat dit een hoge ‘sprongkracht’ heeft. Omdat er alleen canvas wordt gebruikt op het borstpand wordt het hele voorpand nog wel verstevigd om de stof stabiliteit te geven. Dit houdt in dat er een hele dunne ‘skinning’ laag tegen de buitenstof wordt gezet. Voordeel van deze skinning is dat het voorpand en de revers een heel clean beeld geven oftewel nagenoeg plooiloos zullen zijn.


Maakwijze ‘Traditional FC [Full canvas]’

Dit is een full canvas maakwijze in een zelfde traditioneel Italiaanse constructie als de Traditional en HandMade. Full canvas houdt in dat het hele voorpand een opbouw van canvas verweven met paardenhaar heeft (bij de ‘Traditional’ maakwijze is dit alleen het borstpand). Hierdoor is een ondersteunde ‘skinning’ tegen de stof niet meer nodig. Je voelt nu duidelijk 3 lagen [stof / canvas / voering] aan de onderkant van het jasje. Het grote voordeel hiervan is dat het jasje lichter in gewicht wordt en een zachtere/soepelere touch krijgt, waardoor het draagcomfort vergroot wordt. Ook komen de eigenschappen van de stof optimaal tot hun recht. Doordat de ‘skinning’ ontbreekt zullen de voorpanden wat meer plooien laten zien.


Maakwijze ‘HandMade’

Ten slotte is er nog de ‘HandMade’ variant. Deze maakwijze heeft een zelfde traditioneel Italiaanse constructie. De voorpand verwerking is exact gelijk aan die van de Full Canvas maakwijze. De HandMade maakwijze is ontwikkeld voor de ware liefhebber met passie voor product en oog voor verfijnde details. Zo heeft de broek een band met ‘stolpplooien’ en kent de ‘HandMade’ maakwijze naast de standaard handwerk passages ook nog de volgende details die volledig met de hand worden vervaardigd;.

• • • • • •

knoopsgaten, kraagaanzet, volledige voering van het armsgat, voering schoudernaad, ronde borstzak, en de labels.


Ambachtelijke details voor alle maakwijzen Op de volgende pagina’s staan alle ambachtelijke details uitgelegd. Allereerst de details die in al onze producten verwerkt worden, vervolgens volgt een aantal details die alleen in de ‘HandMade’ maakwijze terug te vinden zijn. Het maken van alle genoemde details kost (veel) extra tijd en vereisen passie, liefde en vakmanschap voor het product. Dit zie je en ervaar je als je ons pak vergelijkt met andere producten.


Gepikeerde revers Door het canvas in de revers met een bepaalde spanning aan de stof te bevestigen ontstaat de bekende ‘rollende’ revers.


Canvas binnenwerk In alle jasjes verwerken we verschillende lagen canvas verweven met paardenhaar. Dit zorgt ervoor dat het voorpand van het jasje na een aantal keren dragen de vorm van het lichaam aanneemt en deze vorm behoudt. De verschillende canvas lagen liggen los van elkaar en zweven tussen stof en voering, hierdoor ontstaat een optimaal draagcomfort.


Onderzijde kraag De kraag van het jasje verlengen we zodat we de uiteinden terug kunnen slaan. Hierdoor is het (contrast) vilt niet zichtbaar tijdens het dragen. De kraaghoeken zetten we vast met een fijne handsteek.


Flowerloop Dit is het lusje aan de achterzijde van de linkerrevers. Het lusje wordt met de hand gemaakt en was vroeger een functioneel detail om de steel van een bloem op zijn plek te houden. Nu is het een knipoog naar traditie.


Armsgatvoering Tijdens het maken van het jasje is deze veelal binnenstebuiten gekeerd om de passages tussen de buitenstof en voering te kunnen uitvoeren. Na afronding hiervan moet het jasje met de goede kant naar buiten gedraaid worden. Het terugdraaien van het jasje gebeurt meestal via een opening in de voering van de mouw. Deze naad is duidelijk zichtbaar en soms ook hinderlijk voelbaar bij het dragen van het jasje. Wij draaien het jasje via het armsgat, waarna we de voering in het armsgat onzichtbaar sluiten, wat alleen mogelijk is met handsteken. De ‘goedkope’ en soms hinderlijke naad in de mouwvoering ontbreekt dan ook.


Sousbras De sousbras (letterlijke vertaling is ‘onder de arm’) vind je onder het armsgat van het jasje. Het dient voor een goede vochtregulering en voorkomt doorslaan van vocht.


Paspels in het beleg De paspels van onze jasjes lopen door in het beleg wat veel extra werk vergt bij het maken. Hierdoor liggen de binnenzakken verder naar voren en zijn deze eenvoudiger bereikbaar. Dit kom je nog zelden tegen.


AMF (met machine) De functie van de AMF steek is het op zijn plek houden van het binnenwerk van het jasje t.o.v. de stof. Er is maar ĂŠĂŠn ouderwetse machine die deze steek kan maken. Door de traagheid van deze machine kost de toepassing van het AMF erg veel tijd. De steek is vernoemd naar de originele producent van deze machine: AMF Reece. Vanwege de zeer langzame machine zie je zelden nog jasjes met volledig AMF op alle naden. Hooguit zie je dit nog op de revers. Volledig AMF is mooi omdat hierdoor de naden platter blijven.


Knoopaanzet Alle knopen worden met de hand aangezet met een ‘cross stitch’ (kruissteek) en ‘op stift’. De handaangezette ‘cross stitch’ maakt de knoopaanzet extra sterk waardoor de knopen er minder snel afvallen. We zetten de knoop ‘op stift’ zodat de knoop soepeler door het knoopsgat valt en er bij een gesloten jasje ruimte is tussen knoop en knoopsgat waardoor de knoop niet op het voorpand drukt.


D-bartags De D-bartags vind je bij alle zakken van het pak, jasje of broek terug. Enerzijds geeft de trens extra versteviging van de zak tegen uitscheuren. Het halve maantje (de D-tag) is puur ter verfraaiing en daarmee een luxe detail.


Beleg en voering in zoom Het beleg en de voering zetten we op ruime afstand vast van de zoom van het jasje zodat de (contrasterende) voering op deze punten nooit zichtbaar is als het jasje gedragen wordt.


After dinnersplit Geeft net dat beetje extra ruimte in de broekband na de maaltijd, waardoor de broek altijd comfortabel draagt.


Coin pocket Dit is het kleine zakje binnenin de rechterbroekzak waarin je kleingeld, pasjes en dergelijke kunt opbergen waardoor deze netjes op hun plek blijven.


Dupont zak Vernoemd naar de beroemde aanstekers van S.T. Dupont welke precies in dit zakje direct onder de broekband in het rechtervoorpand passen. Een traditioneel detail.


Riemlussen Deze worden met een blinde steek bevestigd waardoor op de riemlussen geen stiksel zichtbaar is.


AMF zijzakken Op de zijzakken van de broek gebruiken we een AMF steek om de stof op zijn plek te houden, dit in plaats van een goedkopere en normale stiksteek.


Rijgdraden Deze dienen voor bescherming van het pak tijdens het persen en transport.


Ambachtelijke details exclusief voor de ‘HandMade’ maakwijze


Kraagaanzet Door de kraag volledig met de hand aan te zetten is de ruimteverdeling van het vilt optimaal, wat resulteert in een kraag met een perfecte pasvorm.


Knoopsgaten Een van de toppunten van ambachtelijkheid vormen de volledig met de hand gemaakte knoopsgaten. Herkenbaar en geliefd bij de echte liefhebber.


Ronde borstzak Normaal hebben borstzakken als een van de weinige onderdelen van het jasje een rechthoekige vorm. De vorm van de ronde borstzak is natuurlijker en meer in balans met de overige vormen van het jasje en het lichaam. De vervaardiging van een ronde borstzak is complexer en tijdrovend.


AMF (handgemaakt) Voor het bestaan van de AMF machine werd het binnenwerk met handsteken vastgezet. In onze ‘Handmade’ maakwijze is de AMF volledig met de hand gezet. Dit is herkenbaar aan de onregelmatigheid van de steken.


Voering schoudernaad Door de voering in de schoudernaad via de buitenzijde te sluiten kan de voering optimaal passend en glad in het jasje gezet worden. Dit is alleen mogelijk met handsteken. Het sluiten van deze naden met een machine kan alleen als het jasje binnenste buiten gedraaid is waardoor het passend maken van de voering minder goed mogelijk is.


Labels Voor de liefhebber is zeer duidelijk herkenbaar dat alle labels in het jasje met de hand zijn ingezet.


Knoopaanzet (lily/ kraaiepoot) Een knoop aanzetten met een ‘kraaienpoot’ oftewel ‘lily’ kan alleen met de hand gedaan worden. Er is geen machine die knopen met deze steek kan aanzetten. Dit is dus een zeer duidelijk handwerk detail waarbij we de knoop uiteraard ook op stift aanzetten.


Voeringaanzet zoom Met een speciale steek kunnen de voering en stof in de zoom van het jasje via de buitenzijde vastgezet worden. Dit is zeldzaam en gebeurt meestal met een normale stiksteek vanuit de binnenzijde van het jasje. Door vanaf de buitenzijde te werken kan de lengte van de voering optimaal afgestemd worden op de lengte van het jasje.


Stolpplooien in broekband De stolpplooien in de broekband geven deze extra volume wat zorgt voor een betere aansluiting en veel draagcomfort.


The End

Traditional Tailoring by Bijleveld mannenmode 2013  

Traditional Tailoring by Bijleveld mannenmode 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you