__MAIN_TEXT__

Page 1

HIRUNDO RUSTICA

Kevät 2017 Sisältää jäsentiedotteen


Sisällys

HIRUNDO RUSTICA 1/2017 3 Pääkirjoitus

19 Tarpojien taitopäivä

3 Kosalle myönnettiin piirin kultainen ansiomitali

20 Toimintakertomus 2016

4 Tunnelmia Hisuksen retkeltä 5 Murua rinnan alle 6 Partioparaati 2016 8 Partiolaisen päiväkirja

26 Toimintasuunnitelma 2017 29 Tapahtumakalenteri 2017 31 Henkilövalinnat 2017 32 Partiolaulu

9 Syysretki 2016 9 Talvileiri 2017 10 Tammileiri XVI 12 Roihu 2016 14 Joululeiri 16 Johtajaviikonloppu 18 Kuvasatoa

Hirundo Rustica 1/2017 Partiolippukunta Pääskyparvi ry:n lippukuntalehti Päätoimittaja: Linda Myllyharju, Toimitus: Sofia Myllyharju, Elli-Mari Sulonen (taitto). Painopaikka: Grano Oy. Yhteystiedot: Partiolippukunta Pääskyparvi ry, c/o Elli-Mari Sulonen, Rasinkuja 18 B 6, 29600 Noormarkku

2


Pääkirjoitus TERVE PÄÄSKYPARVI! Taas on yksi partiokevät takana ja kesäloma häämöttää edessä. Paljon opittiin uusia taitoja ja vietettiin kokouksia, retkiä ja leirejä ystävien kanssa. Vaikka partiokokoukset aina taukoavatkin kesäksi, ei partio silti unohdu mielestä kesälläkään. Tulossa on kivoja leirejä ja partiotaitoja voi treenata vaikka oman mökin pihassa! Otetaan siis kaikki narut käteen tai kanootti alle ja pidetään partiotaitoja yllä kesälläkin. :) Aurinkoista kesää kaikille! - Hirundon toimitus

ONNEA KOSA! Partiokonkari Armas "Kosa" Virralle myönnettiin keväällä 2016 LounaisSuomen Partiopiirin kultainen ansiomitali. Ansiomitalin luovutti piirinjohtaja Mari KousaKuusisto. Paljon onnea Kosa ja lämpimät kiitokset työstäsi Pääskyparvessa!

3


Aikuisille

Teksti ja kuvat: Ellis

TUNNELMIA HISUKSEN RETKELTÄ Aikuisten oma partioryhmä Hisus retkeilee muutaman kerran vuodessa joko aikuisten kesken tai koko perheen voimin. Kaikki aikuiset ovat tervetulleita mukaan, et tarvitse aiempaa partiokokemusta! Lue lisää www.paaskyparvi.fi/ryhmat Oheisissa kuvissa Hisus kirkkovenesoutelemassa Joutsijärvellä lokakuussa 2016.

4


Murua rinnan alle

Teksti: Linda

LIHAPULLAPATA (4–6 ANNOSTA) Tällä kertaa kokeillaan taas vähän erilaista retkiruokaa, mutta todella helppoa valmistaa! Tähän ruokaan et tarvitse kuin raaka-aineet, puukon, leikkuualustan ja trangian. 2 tlk lihapyöryköitä kastikkeessa n. 10 perunaa 2–4 porkkanaa 4 dl vettä 2 sipulia Ensin kuoritaan perunat ja porkkanat ja pilkotaan ne kuutioiksi. Sen jälkeen kuoritaan ja silputaan sipuli. Tämä jälkeen kaadetaan kattilaan vesi, perunat, porkkanat ja sipuli. Sitten keitetään noin 10 minuuttia. Keittämisen jälkeen lisätään lihapyörykät kastikkeineen ja kuumennetaan. Ruuan voi maustaa vaikka ketsupilla. Ja ei kun nauttimaan!

5


Rumpujen pärinää

Teksti: Linda Tämän sivun kuvat: pääskyparvelaiset Viereisen sivun kuva: Joni Kuusisto / Lounais-Suomen Partiopiiri

Partioparaati 2016 Tänä vuonna partioparaatiin oli oikea yleisöryntäys! Bussi oli aivan täynnä innokkaita partiolaisia lähdössä marssimaan Turkuun ja lähes kävi niin, ettei kaikki mahduttu samaan bussiin. Onneksi vältyttiin kuljetuskatastrofilta. Matkaan lähdettiin jälleen aikaisin aamulla ja illalla vasta oltiin kotona. Pitkä oli päivä, mutta niin hauska ja unohtumaton! Ensimmäisenä Turkuun päästyämme suuntasimme SuperParkiin, joka oli aivan täynnä partiolaisia purkamassa energiaa ja pitämässä hauskaa. Saimme kahden tunnin ajan liikkua hyvällä mielellä ja vähän kokeilla rajojammekin! Pienemmät partiolaiset tekivät komeita temppuja trampoliineilla, ja olihan vähän vanhempienkin kokeiltava perässä, vaikka samalle tasolle ei nuorempien kanssa ylletty…

6


SuperParkin jälkeen vuorossa oli ruokailu. Ruuaksi Ellis ja Linda olivat edellisenä iltana tehneet kaikille kanasalaattia. Ruoka ei ollut samanlainen jymymenestys kuin SuperPark… Vatsat täynnä meillä olikin hyvä jatkaa matkaa Tuomiokirkon juurelle ja marssimaan. Marssit sujuivat erityisen hyvin tänä vuonna, sillä meillä oli ensimmäistä kertaa omat rummut mukana! Pysyttiin hienosti tahdissa, niin marssijat kuin rummuttajatkin ja olihan se hienoa ja juhlallista marssia rumpujen tahtiin.

Pieni sade kiusasi meitä marssiessa, mutta onneksi ei koko aikaa. Hauskaa kaikilla oli ja paluumatkalla maistuikin hyvin Hesburgerin ruuat kaiken liikunnan ja marssimisen jälkeen. Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein upea päivä jälleen paraatissa!


Maistuis varmaan sullekin!

Teksti ja kuvat: Liitävät Lepakot

PARTIOLAISEN PÄIVÄKIRJA Kevään aikana seikkailijaryhmä Liitävät Lepakot oli seurakuntatalolla suorittamassa Leipuri–merkkiä. Erityisen kivaa tässä kokouksessa oli itse leipominen ja tuotoksen maistelu (vaikkakin meille sattui pieni mittausvirhe, eivätkä leipomukset nousseet tai paistuneet uunissa kunnolla), mutta mittojen ja merkin kaiken muun teorian opettelu oli tylsää, eikä meinannut oikein kiinnostaa. Saimme kuitenkin teoriaosuuden suoritettua alta pois toiminnallisissa merkeissä ja leivontaosuuskin saatiin suoritettua. Tällä kertaa Leipuri-merkki suoritettiin leipomalla daim-appelsiini -muffineja. Ja hyviä olivat! Liitävät Lepakot suosittelevat Leipuri-merkin suorittamista kaikille, sillä kokous oli oikein hauska ja erilainen kuin normaalisti, sekä saatiin kaiken päälle syödä itsetehtyjä muffineja!

8


Leirielämää

Tekstit: Ellis Kuvat: Susse ja Ellis

SYYSRETKI 2016 Pääskyparven syysretkeä vietettiin lokakuussa Susisuon majalla Niittymaalla. Retkellä harjoiteltiin suunnistusta, isompien kanssa hämärässä ja se osoittautuikin haastavaksi tehtäväksi. Metsästä löytyi myös Pokemon-palloja! Syysleirin kanssa samaan aikaan oli kansainvälinen JOTA-JOTIpartiotapahtuma (Jamboree On The Air & Internet), joten syysleiriltäkin otettiin radion ja internetin välityksellä yhteyksiä partiolaisiin ympäri maailman.

TALVILEIRI 2017 Talvileiri pystytettiin Kaitjärven kämpän ympäristöön maaliskuussa. Mukavan pirtsakka pakkanen virkisti leiriläisiä, jotka nukkuivat kamiinalämmitteisissä teltoissa. Haikki, makkaranmetsästys, lipunryöstö ja lumityöt saivat posket punottamaan. Leirillä loihdittiin upeita jääveistoksia ja herkuteltiin köyhillä ritareilla.

Yllä: jääveistoksissa käytettiin elintarvikevärejä ja luonnonantimia. Vas: Kamiinan piippu putsattiin leirin päätteeksi havuilla.

9


Leirielämää

Teksti: Vilma Aalto Kuvat: Mikko Tenho, Miska Loimaala (Lounais-Suomen Partiopiiri)

TAMMILEIRI XVI Lounais-Suomen partiopiirin sudenpennuille ja seikkailijoille tarkoitettu Tammileiri XVI pidettiin Sauvon Ahtelassa 9. - 12.6.2016. Tammileiri pidetään 3 vuoden välein, ensimmäisen kerran teltat pystytettiin jo 1967.

Pääskyparvesta matkaan lähdettiin pienellä ja pippurisella joukolla! Sudenpentuja oli yhteensä Elena, Eetu, Hilla, Lassi ja Saimi, seikkailijoista Vilma, Veera ja Anni. Leirilippukunnan johtajana oli Kati ja apulaislippukunnanjohtajana toimi Mikko. Leirikokoonpanoa täydensivät vielä evp:t Venla ja Olli sekä aikuiset Katja, Marianne ja Tuire. Ohjelmapisteinä oli esimerkiksi: -Triathlon: Triathlonissa meille oli tehty esterata jossa kuljetettiin “lohikäärmeen munaa”. Esteradassa toimittiin joukkueina. Lopuksi saimme mennä uimaan ja pitämään hauskaa totta kai! - Anatomia: Anatomiassa saimme rakentaa omat lohikäärmeet! Sudarit tekivät villasukasta lohikäärmeen pään, huovasta siivet ja kepistä “vartalotikun”. Seikkailijoille oli piirretty vanerilevyihin siivet ja keskivartalo jotka sitten veisteltiin oikeaan muotoon. Lopuksi ne maalattiin ja kiinnitettiin toisiinsa. - Dragon Campus: Dragon Campuksella meillä oli erillaisia hauskoja leikkejä, haasteita ja lopuksi herkuttelimme sulatettuun suklaasen kastettuja vaahtokarkkeja (kuvassa)! Leikeimme lohikäärmeen häntää, hieman eri säännöillä. Sitten oli köysirata ja hämähäkinseittiesteet.

10


- Boxi: Boxi oli rasti jolla olimme tekemässä yhteistyötä Miljoona linnunpönttöä kampanjan kanssa. Eli tuosta jo päätellen teimme linnunpöntöt. Ala-leirit: Pääskyparvelaiset sijoittuivat Murahtajan kalliolle. Muita ala-leirien nimiä oli: Harhauttajan kolkka, Räimesarvien tasanko, Kalmakauhun kukkula, Vikkeläkynsien metsä, Myrskynleikkaajan lahti ja sekä Perheleiri Tulimatojen alanko. Leirin suojelija: Tällä kertaa suuren kunnian sai Hevisaurukset! Heille luonto on tärkeää totta kai kun oma koti sijaitsee Velhovuorella! Saurukset ovat perustaneet myös oman pikkupartion. Siihen kuuluu kaikki, jotka haluavat tulla mukaan, niin muurahaiset kuin varikset! Omasta mielestäni kivointa oli, että siellä ei tarvinnut olla yksin vaan, kaikki tuli toimeen toistensa kanssa. Jos sää olisi ollut vähän lämpimämpi niin olisi tullut vielä kivempaa, mutta kyllä siellä silti viihtyi vaikka sää oli vähän viileä.

11


Leirielämää

Teksti: Ellis Kuvat: Ellis, Heikki Heinonen,  Susanna Oksanen

VUOSI 2016 ROIHUSI! Vuosi 2016 oli Roihu-vuosi ja se huipentui heinäkuussa Suomen Partiolaisten järjestämään kuudenteen Finnjamboreehen, Roihuun! Osallistujia oli peräti 17 000, joista pääskyparvelaisia oli 26 sekä lisäksi 3 ei-vielä-partiolaista Noormarkusta. Pääskyparvi kuului muiden lähialueen lippukuntien kanssa Feeniksnimiseen leirilippukuntaan. Roihulla oli hienoja ohjelmalaaksoja, joissa päästiin nauttimaan mitä upeimmista elämyksistä. Valtavan leirialueen keskellä oli Leirisuora, jonka varrelta löytyi muun muassa partiokauppa ja muita kauppoja ja toimintapisteitä. Eräänä iltana leirisuoran varteen rakennettiin valtavan pitkä grilli, jossa grillattiin herkullista iltapalaa. Sveitsiläiset partiolaiset rakensivat valtavan puumajan.

Alla leirilippukuntamme portti.

12


Grilliruoka maistui kaikille! Vierailupäivänä vanhemmat ja kaverit pääsivät tapaamaan leiriläisiä ja ihmettelemään valtavan isoa leirialuetta. Iltaisin oli koko leirin yhteisiä ohjelmia päälavalla ja joinain iltoina myös disko. Päättäjäisissä esiintyi yllätysesiintyjänä Sanni! Sannin lisäksi Roihu muistetaan helteisenä, kansainvälisenä ja kaikkien aikojen suurimpana Finnjamboreena!


Leirielämää

Teksti: Anna-Rosa Uusitalo ja Sofia Myllyharju Kuvat: Mika Saustamo ja Nea Hakamäki

JOULULEIRI Perjantai

Lähtö leirille oli 18.00 kirkon parkkipaikalta. Menimme bussilla Siikaisten vanhalle koululle, joka oli leiripaikkamme. Perillä otimme tavaramme bussista ja leiriydyimme koululle. Sudenpennut majoittuivat liikuntasaliin ja vanhemmat muualle kouluun, mutta pääosin keittiön vieressä olevaan luokkahuoneeseen, jossa nukuin itsekin. 19.00 alkoi ohjelma, jolloin oli tietovisa, johon vastattiin ryhmissä ja meidän joukkueemme voitti. Saimme tietää voitostamme kuitenkin vasta myöhemmin leirillä. Tietovisan jälkeen söimme iltapalaa ja hoidimme iltahommat, kuten hampaiden pesun. Puoli kymmeneltä alkoi hiljaisuus, jota ennen saimme hieman oleskella.

Lauantai Herätys oli kahdeksalta. Heti, kun nousin, pesin hampaani ja puin päälleni, sillä lipunnosto oli varttia yli. Lipunnoston yhteydessä oli aamujumppa ulkona. Lipunnoston jälkeen söimme ravitsevan aamupalan. Syömisen jälkeen oli jonkin verran vapaa-aikaa, jolloin juttelimme ja pidimme hauskaa. Ohjelma alkoi 9.30, jolloin alkoi rastit, joita oli seitsemän. Itse autoin Ellenin ja Nean rastilla, jolla teimme itsellemme unkarilaiset joulukuusenkoristeet, jotka olivat hämähäkkejä. Ennen lounasta rastilla kävi kaksi ryhmää. Välissä siis söimme lounaan ja sen jälkeen rastien kierto jatkui, jolloin kävi kolme ryhmää. Söimme taas hetken välipalaa. Sen jälkeen ryhmiä kävi vielä kaksi. Rastien aika

Leiriläisille katettiin jouluateria

14


oli aina 45 minuuttia. Puoli viideltä oli taas ruoka, jonka syömiseen oli noin tunti aikaa, sillä ohjelma alkoi taas. Tämän ohjelman aikana suunnittelimme iltaohjelman esityksiä, jotka esitettiin heti seuraavan ohjelmanumeron aikana, joka oli iltanuotio. Sisällä pidettävän iltanuotion aikana saimme nauttia erilaisista upeista esityksistä. Iltanuotion jälkeen lähdimme ulos myrskylyhtyradalle. Tämä herättikin jo ruokahalun ja onneksi iltapala oli heti tämän jälkeen. Puoli kymmeneltä oli taas hiljaisuus, mutta kyllä itselle jo ainakin maittoi uni näin tapahtumarikkaan päivän jälkeen.

Sunnuntai Herätys oli kello kahdeksan. Taas piti olla valmis ja ulkona lipputangonympärillä 15 minuutissa. Lipunnostossa ilmoitettiin hopeinen tonttulakki -kisan voittajaryhmä ja hieman tämän päivän ohjelmaa. Kun pääsimme sisälle saimme hakea astiat, että voimme syödä aamupalaa. Puoli kymmeneltä alkoi ohjelma ulkona. Teimme kalenteriluukkua kolon seinustalle. Jakauduimme pieniin ryhmiin ja teimme puuhirvet/-porot. Kun ryhmän tekele oli valmis, siivottiin jäljet ja sitten sai mennä sisälle. Siinä välissä saattoi olla vapaa-aikaa, se riippui siitä, kuinka nopeasti ryhmä sai oman hirvensä/poronsa valmiiksi. Lounas oli kello 11. Lounaan jälkeen ohjelmassa oli tavaroiden pakkausta ja ulkoleikkejä. Lähdimme kotiin kahdelta ja olimme takaisin Noormarkussa noin puoli kolmelta.

Joululeirillä tehdyt puuporot koristivat joulukuussa kolon seinustaa.

15


Teksti: Sofia M. ja Anna-Rosa U. Kuvat: Ellis

JOHTAJAVIIKONLOPPU Perjantai 26.8.2016 Johtajaviikonlopun piti alkaa kuudelta, mutta olimme Lindan kanssa myöhässä Sofian takia. Se ei kuitenkaan haitannut, koska alussa vain oleskelimme. Pöydille laitettiin lappuja, joihin sai kirjoittaa ideoita eri aiheista. Sitten söimme iltapalaa, joka sisälsi leipäraudalla lämmitettyjä voileipiä ja joimme limsaa. Toiset kävivät myös saunassa, mutta me emme menneet. Kaikki eivät kuitenkaan jääneet yöksi, vaan esimerkiksi Mika ja Linda olivat lähteneet kotiin nukkumaan. Sitten kun Ellis tuli saunasta, aloimme laulamaan karaokea. Koko ilta oli todella hauska. Menimme nukkumaan todella myöhään, ja saimme unenpäästä hyvin kiinni.

Lauantai 27.8.2016 Aamulla heräsimme ajallamme juuri sopivasti ennen aamupalaa, joka oli yhdeksältä. Paikalle saapui lisää ihmisiä kuten Linda, Mika ja Janne. Seuraavat kolme tuntia meillä oli johtajaneuvosto, joissa kävimme läpi tärkeitä asioita, kuten tulevia tapahtumia ja koloremonttia. Sitten koittikin jo lounas ja saimme maistuvaa ja täyttävää kasvissosekeittoa. Tässä kohdassa meillä oli yhdessä oloa ja kukin sai tehdä mitä halusi. Toiset vain rentoutuivat ja toiset tekivät ryhmänsä toimintasuunnitelmaa. Kello 15 suunnittelimme Pääskyparven toimintaa. Tämän jälkeen olikin jo päiväkahvi, jonka kanssa saimme kasvispiirakkaa, omenapaistosta ja teemaan sopivaa partiokakkua (kuvassa). Päiväkahvin jälkeen lähdimme ulos reippailemaan niin sanotulle kävelykokoukselle. Jäimme Elinan kanssa hieman jälkeen, mutta saimme muut kiinni, kun he olivat jo tulossa takaisin päin. Ulkoilun jälkeen oli mukava mennä saunaan ja paljuun. Paljusta ja saunasta päästyämme söimme tortilloja. Lauloimme myös karaokea ja samalla lakkasimme kynsiämme. 16


Menimme taas myöhään nukkumaan ja aloimme nopeasti vetämään hirsiä.

Sunnuntai 28.8.2016 Heräsimme, kun Anna-Rosa tippui sohvalta, millä hän nukkui. Herättyämme aloimme heti pakkaamaan. Emme saaneet pakattua kaikkea ennen syömistä. Kävimme siis välissä maukkaalla brunssilla. Ruoan jälkeen pakkasimme loppuun. Kun olimme pakanneet, kaikki paikalla olijat osallistuivat vielä loppusiivoukseen. Kun olimme siivonneet, olimme valmiita kotiinlähtöön.

Johtajat osallistuivat puunhalausviikkoon tällä kuvalla.

17


Kuvasatoa

Kuvat: Ellis ja Mika

Vasemmalla: Hyv채채 hulinaa Tervetuloa partioon -illassa! Alla: Pikkuoravat voittivat sudenpentujen kisat toukokuussa 2016!

Alla: Isojen kolo koki muodonmuutoksen vuonna 2016. Pussioravat taiteilivat ilmaistointir채pp채nille suloiset partiokasvot!

18


Taitavaa!

Teksti: Mörköfantit (Oona, Tinja, Karoliina, Jenni ja Anni) Kuva: Ellis

TARPOJIEN TAITOPÄIVÄ AURASSA 1.4.2017 Lähdimme matkaan Noormarkusta iloisin ja jännittynein mielin. Olimme myös väsyneitä, koska jouduimme heräämään niin aikaisin. Matka taittui sutjakkaasti mukavassa seurassa. Pääsimme perille sateiseen Auraan ja ilmoittauduimme paikalla oleviksi. Ensimmäiseksi meidät jaettiin isompiin ryhmiin, missä kiersimme tehtävärasteilla. Ensimmäisessä rastissa piti vastata Auraan liittyviin kysymyksiin. Teimme myös pienoismallin donitsilautasta, jolla mahdollisesti voisimme ylittää Aurajoen. Toisella rastilla piti sytyttää nuotio tuluksen ja steariinivanulappujen avulla. Se oli mielestämme haastavaa. Rasteja oli viisi (ja ruokarasti), joista mieleemme parhaiten jäi ensiapurasti. Siellä yhden meistä piti esittää loukkaantunutta, jolle muiden piti rakentaa paarit. Rasti osaltamme ei sujunut aivan tehtävänannon mukaisesti, koska Jenni (joka oli loukkaantunut) teki itselleen paarit ja nousi itse kyytiin. Kaikesta huolimatta suorituksemme hyväksyttiin ja kaikilla oli superhauskaa. Ruokarastilla teimme itse trangialla ja kaasupolttimella makaronia ja jauhelihakastiketta. Oona söi makaronia ja tonnikalaa (sekä kiviä). Ruokarastin yhteydessä saimme Fazerin sinisen, joka maistui hyvältä rastien jälkeen. Lempparirastimme oli kuitenkin ramborata! Siellä oli puut, joiden yli piti mennä. Saimme myös kiipeillä kuin apinat ja mönkiä kuin madot. Viimeisenä rastina oli radiosuunnistusta. Saimme radiovastaanottimen, jolla nappasimme morseaakkoskirjaimia, joista ei muodostunut mitään sanaa. Radiosuunnistus oli kivaa, koska emme olleet kokeilleet sitä ennen. Kaatosade ehkä latisti hieman tunnelmaa. Loppujen lopuksi päivästä jäi hyvät ja kuraiset fiilikset!

19


Jäsentiedote PÄÄSKYPARVI RY : TOIMINTAKERTOMUS 2016 Yleistä Vuosi 2016 oli Pääskyparvessa Roihu-vuosi. Toiminnassa painottuivat leirit, erityisesti Finnjamboree Roihu.

Jäsenistö ja toimintayksiköt Vuosi 2016 oli Pääskyparven 58. toimintavuosi. Jäsenmäärä oli 31.12.2016 142 jäsentä. Jäsenistö koostui sudenpennuista, seikkailijoista, tarpojista, samoajista, vaeltajista ja aikuisista. Lippukunnan toimintayksiköitä olivat sudenpentulaumat (5), seikkailijajoukkueet (4), tarpojavartio (2), vaeltajaryhmä (1), johtajaneuvosto (1), hallitus (1), aikuisryhmä (1), ansiomerkkitoimikunta (1) sekä konkariryhmä (1).

Koulutustoiminta Tammikuun 16. - 17. päivä järjestettiin Pohjois-Satakunnan alueen yhteinen ROK-kurssi, jonka yhteydessä oli EA1-kurssi. EA1-kurssille osallistui Pääskyparvesta 2 kurssilaista ja 2 kertaaja. Alueen rummutuskurssi pidettiin kahdessa osassa 5.3. sekä 9.4. Mukana oli 4 innokasta pääskyparvelaista. Lippukunnanjohtaja osallistui 13.5. pidettyyn Uutta virtaa ja työkaluja järjestötoimintaan -koulutuspäivään, jonka järjesti Satakunnan Yhteisökeskus. Lounais-Suomen partiopiirin perinteiseen lippukuntapäivään osallistui Pääskyparvesta 7 henkilöä. Pohjois-Satakunnan lippukuntien yhteiselle EA 2-kurssille osallistui 9 pääskyparvelaista. Pääskyparvelaisia on ollut vuoden aikana useammalla piirin kurssilla kouluttamassa kurssilaisia. Kaksi pääskyparvelaista oli mukana Ko-Gi 119 -kurssilla, joka saatiin päätökseen vuonna 2016. Kurssia tehtiin yhteistyössä Finnjamboree Roihun kanssa. Partiojohtajan peruskurssin vuoden aikana suoritti 4 pääskyparvelaista. Lippukunnanjohtaja oli mukana vuoden kestävässä lippukunnanjohtajamentoroinnissa, joka päättyi maaliskuussa 2016.

Tiedotustoiminta Pääskyparvi on julkaissut vuoden aikana 1 Hirundo Rustica –lippukuntalehteä, ja numero on myös julkaistu verkossa Pääskyparven nettisivuilla. Numeroon oli yhdistettynä jäsentiedote. Pääskyparvi on 20


Jäsentiedote myös käyttänyt paikallislehti Luoteisväylän seuratoimintapalstaa tapahtumien tiedotukseen. Jäsenistöä on tiedotettu lisäksi sähköpostilistojen kautta. Sisäiseen viestintään on käytetty myös Facebook-ryhmää, WhatsApp-ryhmää ja ulkoiseen tiedonvälitykseen Facebook-sivua sekä nettisivuja.

Harrastus- ja ohjelmatoiminta Ryhmät ovat suorittaneet kokouksissaan oman ikäkautensa aktiviteetteja. Sudenpennut suorittivat 297 jälkeä ja ikäkauden päätösmerkkejä jaettiin 11 kpl. Seikkailijat saivat valmiiksi vuoden aikana 38 ilmansuuntaa ja taitomerkkejä valmistui 55. Päätösmerkkejä jaettiin 15. Tarppoja suoritettiin 7. Vaeltajat suorittivat 22 aktiviteettia. Helmikuun 12. päivä järjestettiin lippukunnan johtajahuolto. Ohjelmassa oli hohtokeilausta sekä ruokailu. Osallistujia oli 13 henkilöä. Partioviikolla 18.-24.4. yksi ryhmä suoritti Yhteisvastuu-lipaskeräystä. Partioviikon päätteksi järjestettiin retki Turkuun Lounais-Suomen Partiopiirin kevätparaatiin. Pohjois-Satakunnan lippukuntien oheiskohteena oli tänä vuonna Superpark-toimintapuisto. Pääskyparvesta osallistujia oli viitisenkymmentä. Perinteisessä Noormarkun seurakunnan järjestämässä vapputapahtumassa 30.4. Pääskyparvi oli jälleen mukana makkaranpaiston merkeissä. Pääskyparven jo perinteeksi muodostunut keväinen pyöräretki järjestettiin 10.5. ja tätä edeltävästi oli lippukunnan yhteinen pyörähuoltoilta 2.5. Pyöriään oli huoltamassa 30 henkilöä ja itse pyöräretkelle osallistui 44 innokasta pyöräilijää. Toukokuun 26. päivä järjestettiin ensimmäistä kertaa lippukunnan kevätkauden päättäjäiset, kevätkahvien merkeissä, Noormarkun pappilassa. Kahvittelun lomassa jaettiin ansiomerkkejä sekä kurssitodistuksia kevään kursseilta. Mukaan oli kutsuttu pääskyparvelaiset johtajat ja konkarit perheineen ja osallistujia oli mukavasti. Tapahtuma otetaan jatkossakin mukaan tapahtumakalenteriin vuosittain järjestettäväksi. Partioon ilmoittautumisessa 16.8. Pääskyparveen ilmoittautui 16 uutta partiolaista. Tervetuloa partioon -tapahtuma pidettiin Kirkkokalliolla 25.8. Mukana oli sekä uusia että vanhoja partiolaisia perheineen. Lippukunnan johtajaviikonloppua vietettiin tulevaa kautta suunnitellen 26.-28.8. Leirikoskella, Noormarkussa. Pohjois-Satakunnan alueen tarpojien ja samoajien tapahtumapäivä järjestettiin Amazing Race -hengessä 17.-18.9. Mukana oli 21


Jäsentiedote pääskyparvelaisia sekä osallistujina että järjestelytehtävissä. Itsenäisyyspäivänä 6.12. osallistuimme lipunkantoon sankarihaudalle jumalanpalveluksen yhteydessä. Itsenäisyyspäivänä järjestimme myös perinteisen soihtukulkueen Kaharilta kirkolle. Matkalla sytytettiin kynttilä veteraanien muistomerkille. Soihtukulkueen päätteeksi pidettiin kirkossa uusien sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien lupauksenanto- ja hartaushetki. Tilaisuus päättyi glögi- ja piparitarjoiluun kirkossa. Tilaisuuteen osallistui myös paljon vanhempia ja muita noormarkkulaisia. Osallistujia oli yhteensä noin 180 henkilöä. Tilaisuudessa jaettiin myös ansiomerkkejä sekä Konkarit muistivat Pääskyparvea lahjoittamalla suuren kassillisen neulomiaan villasukkia koloille partioiltoihin. Lisäksi Pääskyparvelaisia on ollut vuoden aikana piirin tapahtumissa järjestelytehtävissä.

Kokoustoiminta Laumat, joukkueet ja vartiot ovat kokoontuneet sekä keväällä että syksyllä ahkerasti: sudenpentulaumat 100 kertaa, seikkailijajoukkueet 68 kertaa, tarpojavartio 29 kertaa, vaeltajat 24 kertaa ja vanhempainvartio 1 kerran. Lisäksi ansiomerkkityöryhmä kokoontui 3 kertaa. Näiden lisäksi erilaiset toimikunnat ovat kokoontuneet tapahtumien, muun muassa leirien ja retkien, suunnittelun ja järjestämisen merkeissä. Pääskyparvi on ollut myös erittäin aktiivisesti mukana PohjoisSatakunnan alueen lippukuntien yhteistyössä. Aluetapaamisia järjestettiin vuoden aikana 5 kertaa, ja lippukuntamme on ollut jokaisessa edustettuna.

Leiri- ja retkeilytoiminta Kuluneena vuonna Pääskyparvi järjesti kaksi omaa retkeä. Syysretki pidettiin Susisuon majalla, Niittymaalla 14.-16.10., mukana oli myös radioamatööri-yhdistys. Osallistujia oli 70. Perinteinen joululeiri järjestettiin 25.-27.11. Leväsjoen koululla, Siikaisissa. Osallistujia oli 67. Leirin ohjelmassa oli muun muassa joulukalenteriluukun valmistus Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistyksen kalenteriin. Joulukalenteriluukku oli esillä kolon pihassa 2.12. alkaen. Lisäksi Pääskyparvesta osallistui Lounais-Suomen partiopiirin järjestämälle TULES 2016 -talvileirin päiväretkelle 27.2. 24 henkilöä. Kesäkuun 9.-12. oli vuorossa sudenpennuille ja seikkailijoille johtajineen 22


Jäsentiedote Lounais-Suomen Partiopiirin Tammileiri. Pääskyparvesta leiriläisiä oli yhteensä 17. Vuoden suurimpaan tapahtumaan, ROIHU 2016 -leirille osallistui mahtavat 26 pääskyparvelaista sekä 3 ei-vielä-partiolaista. Leiri pidettiin Evon maisemissa 20.-28.7. Leirin jälkimainingit, Hiillokset, järjestettiin Pohjois-Satakunnan lippukuntien kesken 17.-18.9. Juho Keitaanniemi toimi Roihu 2016 -leirin kansainvälisyysjohtajana. Mariia Keitaanniemi yhteisohjelmien somistusmestarina, Elli-Mari Sulonen tekijäviestinnän päällikkönä ja Heli Honkonen edellä mainitussa mestarina. Akseli Keitaanniemi toimi videokuvaajana ja Sofia Randelin maskeeraajana. Päivi ja Mika Saustamo olivat pestissään fine dining -ravintola Tilhessä. Pestit alkoivat vuonna 2015 (Juholla 2014) ja päättyivät tänä vuonna. Eri ikäkausien ryhmät ovat tehneet lisäksi omia retkiään. Sudenpenturyhmät ovat tehneet 5 omaa päiväretkeä. Lisäksi Pääskyset ja Pikkuoravat siirtyivät sudenpennuista seikkailijoiksi siirtymäretkellä. Seikkailijat ovat retkeilleet 1 päiväretkellä sekä 2 yöretkellä. Tarpojilla on ollut 1 yöretki. Vaeltajat järjestivät 1 päiväretken. Vanhempainvartiolla oli 3 päiväretkeä.

Kilpailutoiminta Piirin talvikisoissa “Leimahdus 2016” 6.2. kisaamassa oli Tervaleijonat. Joukkue sijoittui hienosti 3. sijalle. Kevätkisat “Savu 2016” järjestettiin paraativiikonloppuna. Mukana oli Partiotassut sijoittuen 7. sijalle. Syyskisoihin 10.-11.9. “Testikuva 2016” puolestaan osallistui Hirundo Rustica -joukkue, saavuttaen 3. sijan. Sudenpentukilpailut “Kipinän hetki” pidettiin alueen järjestäminä Jämijärvellä 7.5. Pääskyparvesta osallistui 2 joukkuetta saattajineen. Pikkuoravat voittivat kisan ja Kiitävät Ketut sijoittui hienosti sijalle 13. Lisäksi Pääskyparven vastuulla oli kisojen tulostoimisto. Koekisat pidettiin 3.4. Juho Keitaanniemi kuuluu Lounais-Suomen Partiopiirin kilpailujaostoon.

Palvelutoiminta Pääskyparvi toimi vuoden aikana myös monissa erilaisissa palvelutempauksissa. Merkittävä alkuvuoden tempaus oli valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys, jossa partio oli tänä vuonna 23


Jäsentiedote yhteiskumppanina. 13.2. järjestetyssä avaustapahtumassa (lipaskeräys) oli mukana 12 pääskyparvelaista. 14.2. Yhteisvastuuteema jatkui jumalanpalvelusvuorolla sekä letunpaistolla jumalanpalveluksen jälkeen. Mukana järjestelyissä oli 20 partiolaista. Pääskyparvella oli käytössään 2 keräyslipasta aina huhtikuun loppuun saakka. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta Noormarkun seurakunta lahjoitti Pääskyparvelle osuuden. Kaatuneiden muistopäivänä 15.5. olimme mukana jumalanpalveluksessa lipunkannossa, lisäksi kukitimme sankarihaudat Noormarkun ja Lassilan hautausmailla. Jouluaattona huolehdimme kynttilöiden sytyttämisestä Noormarkun hautausmaan sankarihaudoille.

Kansainvälinen toiminta Syysretken yhteydessä järjestettiin JOTA-JOTI-tapahtuma, jossa otettiin radion ja internetin välityksellä yhteyttä ulkomaalaisiin partiolaisiin. Roihu 2016 -leirin kansainvälisyysjohtajan pestinsä lisäksi Juho Keitaaniemi kuului Suomen Partiolaisten kansainvälisten yhteyksien valiokuntaan sekä maailmanjärjestö WAGGGS:n luottispooliin, josta etsitään väkeä maailmanjärjestön luottamustehtäviin.

Ansiomerkit Kuluneen toimintavuoden aikana Armas (Kosa) Virralle myönnettiin Lounais-Suomen Partiopiirin kultainen ansiomitali, Crista Vitikaiselle Suomen Partiolaisten pronssinen ansiomitali, Pia Ruuhilahdelle ja Eero Juutille Lounais-Suomen Partiopiirin pronssinen ansiomitali, Kati Aallolle Collanin solki. Osmo Peltoniemelle myönnettiin Pääskyparven oma pieni ansiomerkki.

Hallinto Hallitus kokoontui vuoden aikana 11 kertaa ja johtajaneuvosto 4 kertaa. Lippukunnalla on ollut yksi virallinen kokous, 11.3., osallistujia oli 14 hlö. Lisäksi Pääskyparvi on ollut edustettuna Lounais-Suomen partiopiirin kevätkokouksessa 3.4., ylimääräisessä kokouksessa 26.9. sekä syyskokouksessa 30.10. Pohjois-Satakunnan alueen lippukunta, Honkahukat vietti 30vuotisjuhlaansa 16.10. Pääskyparvi oli mukana juhlassa, muistamisena vietiin kirves. Lippukunnan entinen lippukunnanjohtaja Sirkka Sainio kuuluu Satakunnan partiosäätiön hallitukseen. Crista Vitikainen toimii piirin 24


Jäsentiedote seikkailijajaoston ohjelmaohjaajana ja Matias edellämainitussa jäsenenä.

Varainhankinta Pääskyparvi on vuoden aikana myynyt Lions Clubin lämpötilaveikkausarpoja ja suuren määrän adventtikalentereita sekä joulukortteja. Noormarkun markkinoilla olimme mukana myymässä muurinpohjalättyjä ja arpoja. Pääskyparvi järjesti Noormarkun Sotaveteraanien kanssa joulukuusien myyntiä joulun alla, johon Ahlström lahjoitti joulukuuset.

Avustukset Olemme vuoden 2016 aikana saaneet avustuksia Porin kaupungilta yleisavustuksen toimintaan, Erik Rosenlew -säätiöltä avustuksen retkivarusteiden hankintaan. Werner Hacklin -säätiö puolestaan myönsi lippukunnalle avustusta uusien laulukirjojen hankintaan. Seurakunta on antanut käyttöömme kokoontumistilat pappilan piharakennuksesta. Ahlströmiltä olemme saaneet käyttöömme sekä Mäntynokan että Aittalahden kämpät.

Lippukunnan muu toiminta Karhuseutu myönsi Pääskyparvelle avustuksen kolon kalustehankintoihin, Aikaa vapaalla -hankkeen nimissä. Lisäksi isompien kokoontumistilat remontoitiin vuoden aikana. Kolo koki mittavan muodonmuutoksen. Aittalahden kämppää ja Mäntynokkaa sekä lippukunnan varusteita on hoidettu talkoovoimin ympäri vuoden.

25


Jäsentiedote PÄÄSKYPARVI RY: TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Yleistä Vuosi on Pääskyparven 59. toimintavuosi. Suomen Partiolaiset juhlistavat 100-vuotiasta Suomea “Yhdessä metsään” -teemalla. Tämä on myös Pääskyparven vuoden 2017 teema, jonka avulla rohkaistaan Pääskyparven eri-ikäisten partiolaisten ryhmiä lähtemään metsään. Pääskyparvi järjestää vuoden aikana lukuisia koko yhdistyksen yhteisiä yöretkiä metsään, mutta kannustaa myös viikoittain kokoontuvia ryhmiä tekemään omia yöretkiään ja vaelluksiaan. Tavoitteenamme on tarjota monipuolista ja laadukasta partiotoimintaa noormarkkulaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Järjestämme perinteiset partiotapahtumat ja osallistumme Noormarkussa, alueellamme, Lounais-Suomen partiopiirissä sekä Suomen Partiolaisissa järjestettäviin tilaisuuksiin.

Koulutustoiminta Osallistumme kursseille, vihje- ja ohjelmapäiville Pohjois-Satakunnassa, piirissä ja Suomen Partiolaisten alueella. Olemme myös mukana järjestämässä koulutustilaisuuksia ja alueellisia tapahtumia yhdessä Pohjois-Satakunnan muiden lippukuntien kanssa. Koulutamme lippukunnan johtajia ja aikuisia pestijohtajan kanssa laadittujen suunnitelmien mukaan. Lippukunnanjohtaja osallistuu tammi-kesäkuun aikana järjestettävään Value Based Leadership -koulutukseen. Koulutus on ensimmäinen laatuaan Suomen Partiolaisten järjestämänä.

Toimintasuunnitelmat Jokainen toimintaryhmä tekee oman toimintasuunnitelmansa täydentämään lippukunnan toimintasuunnitelmaa.

Tiedotustoiminta Tiedottamiseen hyödynnämme paikallislehti Luoteisväylän seuratoimintapalstaa, kolojen ilmoitustauluja, jäsenkirjeitä, erillisiä tiedotteita tapahtumista ja lippukuntalehti Hirundo Rusticaa. Lisäksi sähköisiä tiedotusvälineitä ovat sähköpostilistat, kotisivut ja Facebookryhmä (sisäinen viestintä), WhatsApp-ryhmä (sisäinen viestintä) sekä Facebook-sivu (ulkoinen viestintä). 26


Jäsentiedote Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään siihen, että sekä lippukunnan omista että muiden järjestämistä tapahtumista tiedotamme lippukuntalaisille riittävän ajoissa.

Harrastus- ja ohjelmatoiminta Toteutamme kaikissa ikäkausissa Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaa ja siihen kuuluvia suorituksia. Osallistumme ja järjestämme yhteistyökumppaneiden kanssa erilaisia tapahtumia toiminta-alueellamme ja teemme partiota tutuksi sekä partiolaisille että muille noormarkkulaisille. Perinteisen soihtukulkueen järjestämme 6.12. Kaikkien ikäryhmien lupauksenannot järjestetään toimintakauden aikana. Osallistumme lisäksi piirin järjestämiin erilaisiin tapahtumiin kuten paraatiin ja ikäkausien tapahtumapäiviin. Vahvistamme lippukunnan paraatiperinnettä.

Leiri- ja retkeilytoiminta Lippukunta järjestää vuonna 2017 koko lippukunnalle tarkoitetut talvi-, syys- ja joululeirit. Sudenpennuille järjestetään oma kesäleiri ja vanhemmille ikäkausille vaellus. Lisäksi kannustamme kaikkia toimintaryhmiä tekemään omia päivä- ja yöretkiään.

Kilpailutoiminta Osallistumme sekä piirin järjestämiin että mahdollisesti Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailuihin, sudenpentukilpailuihin ja seikkailijakilpailuihin. Kannustamme ryhmiä osallistumaan aktiivisesti kisoihin tukemalla ryhmiä kisoihin osallistumisessa ja niihin valmistautumisessa. Pääskyparvi on myös omalta osaltaan vuoden aikana mukana valmistelemassa Pohjois-Satakunnan alueen vastuulla olevia vuoden 2018 syyskisoja.

Palvelutoiminta Teemme erilaisia palvelutehtäviä Noormarkussa ja sen ympäristössä, ja sisällytämme palvelua vuoden aikana toteutettaviin tapahtumiin.

27


Jäsentiedote Kansainvälinen toiminta Pääskyparven ryhmissä vietetään helmikuista muistelemispäivää ja lokakuussa järjestettävään JOTA-JOTI-tapahtumaan. JOTA-JOTIssa luodaan ystävyyttä yli rajojen keskustelemalla ulkomaalaisten partiolaisten kanssa internetin välityksellä. Juho Keitaanniemi on valittu vuoden 2019 maailmanjamboreen Suomen joukkueen toiseksi johtajaksi ja pesti alkaa maaliskuussa 2017.

Hallinto Maaliskuussa järjestämme lippukunnan sääntömääräisen vuosikokouksen. Hallitus kokoontuu tarvittaessa, noin kerran kuukaudessa, ei kuitenkaan kesäkuukausina. Johtajaneuvosto pyrkii kokoontumaan säännöllisesti vähintään 4 kertaa toimintavuoden aikana. Ansiomerkkitoimikunta kokoontuu tarpeen mukaan noin 2-4 kertaa vuodessa. Osallistumme Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n kevät- ja syyskokoukseen. Lisäksi osallistumme aktiivisesti Pohjois-Satakunnan lippukuntien aluetapaamisiin.

Varainhankinta Omatoiminen varainhankinta on välttämätöntä lippukunnan toiminnan rahoittamiseksi. Teemme varainhankintaa mm. osallistumalla Noormarkun markkinoille sekä eri tempauksiin, kuten lämpötilaveikkausarpoihin. Jokaisen panosta tarvitaan, jotta varmistetaan monipuolinen toiminta, toteuttaen samalla partion kasvatusperiaatteita.

Avustukset Yleisavustusta toivomme saavamme kaupungilta. Seurakunta on antanut käyttöömme kokoontumistilat pappilan piharakennuksesta. Ahlströmiltä olemme saaneet käyttöömme Mäntynokan ja Aittalahden kämpät. Toivomme, että edellä mainitut yhteisöt edelleen suhtautuvat myönteisesti partiotoimintaan. Pyrimme myös saamaan projektikohtaisia avustuksia eri tahoilta.

Lippukunnan muu toiminta Koloja, Aittalahtea ja Mäntynokkaa kunnostetaan toimintavuoden aikana. Varastoa pidetään kunnossa ja sinne hankitaan tarvikkeita tarpeen mukaan. 28


Jäsentiedote PÄÄSKYPARVI RY: TAPAHTUMAKALENTERI 2017 Toukokuu 2.5. Pääskyparven yhteinen pyörähuolto 7.5. Partioparaati 10.5. Vaeltajien A-ilta, kansanperinneteema 11.5. Pääskyparven pyöräretki & lupauksenanto 13.5. Jamboree On The Trail (JOTT) 19.–21.5. Partiojohtajien peruskurssi III/2017 2.osa 19.–21.5. MettÄssä 20.5. Kevät-SM-kilpailut 20.–21.5. Ensiavun jatkokurssi (EA 2 -kurssi) 28.5. Turku Rogaining Sprint

Kesäkuu 8.–11.6. Leirimajakka Skog - pöpelikköön! 9.-11.6. Sudenpentujen kesäleiri

Heinäkuu 25.–27.8 Survival 10.-14.7. SuomiAreena

Elokuu 12.-13.8. Pääskyparven vaellus (seikkailijat ja sitä vanhemmat) 14.–20.8. Partion aloitusviikko 15.8. Partioon ilmoittautuminen ?.8. Tervetuloa partioon -tapahtuma uusille aloittaneille partiolaisille 25.–27.8. Survival-kurssi 25.–27.8. Johtajatulet Koko elokuu Partio 100 v. Turussa -juhlanäyttely

Syyskuu 2.–3.9. Noormarkun markkinat 2.–3.9. Korppimaiset 2017, syys-PT-kisat 2.9. Partiojohtajien peruskurssi IV/2017 2.osa 3.9. Partiojohtajien peruskurssi IB/2017 (monimuoto) 8.–10.9. Partiojohtajien peruskurssi V/2017 1.osa 12.9. Vaeltajien A-ilta, maisemamelonta 15.–17.9. Erätaitokurssi aikuisille (K-18) 23.9. Ensiavun kertauskurssi 29.9.–1.10. Ässis 1. osa 29


Jäsentiedote Lokakuu 6.–8.10. Partiojohtajien peruskurssi VI/2017 1.osa 7.–8.10. Syys-SM-kilpailut 7.–8.10. Tarpojien taitopäivät 14.10. Kaupunkiretkipäivä Urbaanimetsä (seikkailijat) 14.10. Käkkärämänty-sudenpentutapahtuma 14.–15.10. Ensiavun peruskurssi (EA 1 -kurssi) 20.-22.10. Pääskyparven syysretki 20.–22.10. SamoajaExplo 20.-22.10. Jamboree On The Air (JOTA), Jamboree On The Internet (JOTI) 24.10 Yösuunnistus 27.–29.10. Erätaitojatkokurssi Pääskyparven ylimääräinen yhdistyksen kokous PPP

Marraskuu 3.–5.11. Ässis 2. osa 3.–5.11. PT-kisakurssi 5.11. Piirin syyskokous 17.–19.11. Partiojohtajien peruskurssi V/2017 2.osa 17.–18.11. Luovuusmajakka TarpojaCIRCUS 17.–19.11. Pelastautumiskurssi 18.–19.11. Ensiavun peruskurssi 19.11. Partiojohtajien peruskurssi I/2017 (monimuoto) 20.11. Vaeltajien A-ilta, maanpuolustus- ja kasarmiteema 24.–26.11. Partiojohtajien peruskurssi VI/2017 2.osa 25.–26.11. LiljaÄssä

Joulukuu 1.-3.12. Pääskyparven joululeiri 5.12. Partioglögit Partioasemalla Helsingissä 6.12. Soihtukulkue ja lupauksenanto 13.12. Partiolaisten kauneimmat joululaulut 14.12. Partiotoimiston joulukahvit 18.12. Partiolaisten kauneimmat joululaulut, Uskelan kirkko

Tammikuu 2018 EA1-kurssi

Helmikuu 2018 22.2. Muistelemispäivä 30


Jäsentiedote HENKILÖVALINNAT 2017 Lippukunnanjohtaja: Elli-Mari Sulonen, emsulonen@gmail.com Lippukunnanjohtajan apulainen: Janne Räisänen, janneo.rais@gmail.com Hallituksen muut jäsenet: Kirsi-Maria Ruohomäki, vkruohomaki@gmail.com Mariia Keitaanniemi, mariia.keitaanniemi@gmail.com Linda Myllyharju, l.myllyharju@gmail.com Anna Kukkola, anna.kukkola@pox.fi Mika Saustamo, mika.saustamo@gmail.com Sihteeri: Linda Myllyharju

Toiminnantarkastajat: Sirkka Sainio ja Armas Virta Varatoiminnantarkastajat: Maritta Muurinen ja Essi Juuti Aikuisluotsi: Kirsi-Maria Ruohomäki Rahastonhoitaja: Mika Saustamo Jäsenrekisterinhoitaja ja Kuksa-vastaava: Anna Kukkola Kolon emäntä: Linda Myllyharju Aittalahden isännät: Mika Saustamo ja Veli-Pekka Ruohomäki Mäntynokan isännät: Mika Saustamo ja Veli-Pekka Ruohomäki Varastonhoitajat: Janne Räisänen ja Mika Saustamo Tiedotusvastaava: Elli-Mari Sulonen Hirundo Rustican päätoimittaja: Linda Myllyharju Leikekirjan hoitaja: Armas Virta Koulutusvastaava: Crista Vitikainen Kilpailuvastaava: Mariia Keitaanniemi Turva-aikuinen: Anna Kukkola Kalenterikettu (adventtikalenterivastaava): Mika Saustamo /samoajaryhmä Pussioravat Ansiomerkkitoimikunta Juho Keitaanniemi (pj) Susanna Järvi (sihteeri) Mika Saustamo Sirkka Sainio 31


Partiolaulu

ILTANUOTIOLLA Tänne polkumme johtaa, luokse iltanuotion. Sadun piirin ken kohtaa, tuntee metsän kaipion. Tuli räiskyy nuotiossa, savu hiljaa leijailee ja nyt illan tummetessa, metsä meille kuiskailee. Hämy hiipii ja saapuu taikahetki leiriyön. Sävel kiirii ja haipuu taakse jylhän korpivyön. Tuli räiskyy nuotiossa... Hetki kauneinkin päättyy, tuli sammuu, hiiltyy pois. Retki nuoruuden säilyy, kuin se unta ollut ois. Tuli räiskyy...

32

Profile for Pääskyparvi

Hirundo Rustica kevät 2017  

Pääskyparven lippukuntalehti Hirundo Rustica, ilmestynyt keväällä 2017.

Hirundo Rustica kevät 2017  

Pääskyparven lippukuntalehti Hirundo Rustica, ilmestynyt keväällä 2017.

Advertisement