Page 1

FOREDRAG KULTUR & DEBAT 2019/2020

Paarup - Midtfyn - Nordfyn - Assens

Aftenskole FAGLIGHED - FORDYBELSE - FÆLLESSKAB


FOREDRAG, KULTUR & DEBAT Velkommen til vores store udbud af foredrag, koncerter, udstillinger m.m. Du kan vælge mellem mange enkeltforedrag med vidt forskellige emner og oplægsholdere, kirkehøjskole, foredragsrække med kendte kunstnere eller evt. en afvekslende række af formiddags arrangementer. Du kan tilmelde dig alle foredrag på www.paarupaftenskole.dk eller på tlf. 66 13 00 82 Til koncerter og udstillinger er tilmelding ikke nødvendig. Alle er velkommen og der er gratis adgang.


GLÆDEN OG SMERTEN

BRIAN HOLM Brian Holm jonglerer med rollen som professionel cykelrytter, rollen som politisk aktiv, rollen som far, rollen som ægtemand og kræftramt. Brian Holm har hele livet haft fart over feltet, hvad enten det er i bjergetaperne, hjemmefronten, medierne eller den politiske scene – og han elsker det. I dette foredrag åbner han dog for, hvordan kroppen og sindet ikke altid følger med hans drømme og stræben. Motivationen daler, kroppen siger fra. Hvordan skal han tackle den situation? Der er mulighed for spørgsmål og debat.

TIRSDAG 19. NOVEMBER KL. 19.00 BOLBRO KIRKE / SOGNEHUS, STADIONVEJ 68, ODENSE V

PRIS 175 KR. Arrangeret i samarbejde med Bolbro Kirke


HUMOR EN MÅDE AT OVERLEVE PÅ

HANS PILGAARD Verden er virkelig ikke, hvad den HAR været, og virkeligheden er ikke for sjov. Der ER ikke så meget at grine af, men det har måske i virkeligheden aldrig været vigtigere, at vi tør gøre det. Mens nyhedsudsendelserne bugner af dårligt nyt, så står vi tilbage og kan slet ikke følge med, og tiden går – hånd i hånd med livet, mens vi er skræmte og trykkede. Der er terrorfrygt, flygtningekrise og rekord i truede dyrearter. Der er klimakriser og overskrifter der rimer på håbløshed og frygt. Så der er brug for den vigtige 7.sans, vi har – den humoristiske sans. Et foredrag der støjer og forhåbentlig både vækker latter og håb! Der er mulighed for spørgsmål og debat.

TIRSDAG 4. FEBRUAR KL. 19.00 BOLBRO KIRKE / SOGNEHUS, STADIONVEJ 68, ODENSE V

PRIS 175 KR. Arrangeret i samarbejde med Bolbro Kirke


LYKKELIGA

RIKKE NIELSEN Siden Rikke Nielsen stoppede sin karriere som professionel håndboldspiller, har hun dedikeret sit liv til at hjælpe børn og unge med udviklingshandicap og særlige behov. Rikke Nielsen fortæller i sit livsbekræftende og inspirerende foredrag “Sådan blev jeg en rigtig vinder” om hendes livs store udfordringer: En kræftsygdom og et barn født med Downs syndrom, samt hvordan hun imødegik dem og kæmpede sig tilbage. Efter Rikke Nielsen blev erklæret rask viede hun sin tid til sit livs projekt: Kidz- et håndboldhold for udviklingshæmmede børn, som hendes egen datter Magda. Det er i dag blevet til Lykkeliga, der i dag består af 37 klubber i Danmark, på Færøerne og Grønland. Der er mulighed for spørgsmål og debat.

ONSDAG 30. OKTOBER KL. 19.00 KORUP KULTUR & IDRÆTSCENTER, PRÆSTEVEJ 12, ODENSE NV

PRIS 145 KR. Arrangeret i samarbejde med Aktiv Korup


LÆNGE LEVE LIVET

PALLE KRABBE Et musikalsk sjælebad om livsglæde, poesi og fællesskaber. Musikeren, højskolelæreren og entertaineren Palle Krabbe står for såvel munterhedsgaranti som eftertanke , og han tager alle med på en rejse igennem alt det bedste fra dansk visekunst med tekster og melodier af bl.a. Benny Andersen, Kai N. Andersen, Lilholt, Hausgård, Kim Larsen , Krebs og Krabbe.

MANDAG 11. NOVEMBER KL. 19.00 PAARUP SOGNEGÅRD, SOLGÅRDSVEJ 40, ODENSE NV

PRIS 95 KR. MEDLEMMER AF PAARUP FORENINGEN 50 KR. Arrangeret i samarbejde med Paarup Foreningen


MUSIK FRA FILMENS VERDEN

Genoplev de mageløse øjeblikke fra filmens verden, og forbered jer på at James Bond dukker op mere knivskarp end nogensinde. Glæd jer til en aften i selskab med de dejligste filmmelodier serveret af kapelmester Ulf Starup, Odensekoret dirigeret af Janne Møller og solisterne Vicki Bendahl Schultz, Kasper Møller og Tom Due.

ONSDAG 9. OKTOBER KL. 19.00 TEATER 95B, VESTERGADE 95 B, ROSENBÆKKEN, ODENSE C

PRIS 135 KR.


KIRKEHØJSKOLE KRISTENDOM OG POLITIK I samarbejde mellem Hans Tausens Kirke og DOF Paarup Aftenskole indbydes til en indholdsrig dag med tre toneangivende samfundsdebattører, som deltager flittigt i den offentlige kulturelle og politiske debat. Dagen byder på foredrag og debat. Temaet for dagen er yderst aktuelt, men trækker også tråde tilbage i historien, idet kristendommen og kirken til alle tider har forholdt sig til sin kulturelle og politiske sammenhæng – enten som modsætning eller som sammenblanding. Temaet berører spørgsmål som f.eks.: Er kristendommen i Danmark smeltet sammen med de toneangivende politiske strømninger, eller står de i modsætning til hinanden? Er det moderne menneske sin egen herre eller undergivet en højere magt? Bør kristendommen have nogen plads i det politiske rum? Der bliver mulighed for spørgsmål og debat. PROGRAM FOR DAGEN 9.30 10.00 12.00 13.00 13.30 14.00 14.30

15.30

Morgenmad Anne Libak - oplæg Frokost Christoffer Emil Bruun - oplæg Marie Høgh - oplæg Kaffepause Debat mellem Marie Høgh og Christoffer Emil Bruun – efterfølgende debat med ”salen”. Afslutning

På www.paarupaftenskole.dk kan du læse mere om de enkelte oplæg.

MANDAG23. LØRDAG 11.NOVEMBER NOVEMBER9.30 KL. 19.00 - 15.30 PAARUP HANS TAUSENS SOGNEGÅRD, KIRKE,SOLGÅRDSVEJ RUGÅRDSVEJ 62, 40, ODENSE ODENSE NV

PRIS 250 KR. PRIS 95 KR. MEDLEMMER AF PAARUP FORENINGEN 50KR. KR. STUDERENDE 175 Arrangeret i samarbejde med Arrangeret i samarbejde med Hans Tausens Kirke Paarup Foreningen


Hele Vesten i politisk opbrud ved Anna Libak, journalist, redaktør, Ruslandskender, oversætter, foredragsholder og digter.

Den sammensmeltede kristendom og Kulturradikalisme ved Christoffer Emil Bruun, cand. mag. i historie, trosredaktør på DR og vært for P1 programmet Tidsånd.

Kristendom og politik - sammenblanding, adskillelse og vekselvirkning ved Marie Høgh cand. theol., sognepræst, forfatter, og samfundsdebattør.


VESTEN MOD VESTEN

RUNE LYKKEBERG Rune Lykkeberg, chefredaktør på Dagbladet Information, fortæller ud fra sin nyeste bog Vesten mod Vesten, hvor han sætter fokus på fortællinger om det politiske opbrud fra efterkrigstiden til Brexit og Trump. Gennem læsninger af ungdomsbøger som Harry Potter og The Hunger Games, romaner, film, musik og idehistorie fortæller Rune Lykkeberg den kulturhistorie, som er konteksten for det 21. århundredes politiske konflikter i Vesten. Rune Lykkeberg skriver i bogen: ”Denne bog er skrevet for at finde ud af noget, jeg ikke forstår: Hvordan kan det være, at Vesten, der har overvundet alle rivaler og præsteret frihed, fred, lighed, velstand og fremskridt på et niveau, ingen havde regnet for muligt, er ved at tabe til sig selv'”. Der er mulighed for spørgsmål og debat

TORSDAG 19. SEPTEMBER KL. 19.00 HANS TAUSENS KIRKE, RUGÅRDSVEJ 62, ODENSE

PRIS 100 KR. STUDERENDE 50. KR. Arrangeret i samarbejde med Hans Tausens Kirke


FORMIDDAGE I PAKHUSGÅRDEN På de næste sider kan du se sæsons 6 formiddagsarrangementer. Vi har bestræbt os på at lave et så alsidigt program som muligt. Du kan tilmelde dig arrangementerne enkeltvis for 95 kr. eller vælge alle 6 arrangementer til en samlet pris på 495kr.


LIDT AF FAR OM ALZHEIMERS

FREDERIK LINDHARDT Da tidligere biskop Jan Lindhardt i foråret 2012 fik konstateret Alzheimers indvarslede det store forandringer for hele familien. Lidt af far er Jan Lindhardts yngste søn, Frederiks fortælling om livet sammen med sin syge far. Den handler om sorgen, frustrationerne og håbløsheden. Om minderne, humoren, nærheden og kærligheden. Den handler om, hvad Alzheimers gør ved mennesker. Men først og fremmest handler den om en far og en søn. Der er mulighed for spørgsmål og debat.

TIRSDAG 1. OKTOBER KL. 10.00 DOF PAARUP AFTENSKOLE, PAKHUSGÅRDEN 18 / RUGÅRDSVEJ 101, ODENSE C

PRIS 95 KR.

.


ÅH BENNY OM BENNY ANDERSEN

PALLE KRABBE Et musikalsk poetisk kurbad om Benny Andersen med Danmarks Visesanger Palle Krabbe piano – harmonika – sang Palle Krabbe har skabt denne hyldest til digteren, som opnåede at se sig selv omtalt som nationalskjald og komponist med en særlig poetisk tone. Denne formiddag er der lagt vægt på Bennys livsglæde , Bennys bankende hjerte, Bennys finurlige humor og ligefremme sprog, - alt sammen fremholdt i en stor buket sange, viser og fællessange.

TIRSDAG 5. NOVEMBER KL. 10.00 DOF PAARUP AFTENSKOLE, PAKHUSGÅRDEN 18 / RUGÅRDSVEJ 101, ODENSE C

PRIS 95 KR.


JULENS VERS OG EVENTYR

NIS BOESDAL “Vi glæder os i denne tid” – og det er der mange gode grunde til. Julen er højtid, men der er også samtidig meget at grine af og synge med på. Nis Boesdal læser både egne og andres værker, vers og julehistorier op, trækker perspektiverne og spiller noget af den musik (cd’er), vi ikke hører så tit. En hyggeformiddag med plads til lange tanker.

TIRSDAG 3. DECEMBER KL. 10.00 DOF PAARUP AFTENSKOLE, PAKHUSGÅRDEN 18 / RUGÅRDSVEJ 101, ODENSE C

PRIS 95 KR.


FRA KORUP TIL GIBRALTAR PÅ DAMECYKEL

JØRGEN FALKENBERG OG LEIF PEDERSERN 5. maj 2014 drog Jørgen Falkenberg og Leif Pedersen fra Korup sammen med Per Tjørnhøj Andersen ud på en lang cykeltur fra Korup til Gibraltar. Det blev en tur med mange spændende og udfordrende oplevelser. Turen tog 33 dage og var på ca. 3.600 km. Denne formiddag kan du høre den spændende beretning og se fotos fra turen, der bød på meget regn, et brækket ribben og flere episoder med politiet.

TIRSDAG 14. JANUAR KL. 10.00 DOF PAARUP AFTENSKOLE, PAKHUSGÅRDEN 18 / RUGÅRDSVEJ 101, ODENSE C

PRIS 95 KR.


FRA BONDEDRENG TIL VICESTATSMINISTER

BENDT BENDTSEN Et foredrag hvor Bendt Bendtsen fortæller om sin opvækst på en nordfynsk bondegård i 50´og 60´erne. Fra landsbyskolen over Odense Friskole til et job på en nordfynsk gård, hvorefter han forrettede tjeneste ved Livgarden. Bendt Bendtsen fortæller også en række historier fra tiden som ung betjent i København og fra Kriminalpolitiet gennem mere end 20 år. Tiden i politiet hvor Bendt Bendtsen fik syn for en manglende politik på retsområdet, hvilket startede den politiske karriere. Starten var Odense Byråd, – herefter Folketinget i 1994. Politisk leder i 1999, og herefter vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister i de 3 Anders Fogh Rasmussen regeringer. I 2009 gik turen til Bruxelles hvor Bendt Bendtsen efter 10 år besluttede, at værnepligten i politik var overstået.

TIRSDAG 18. FEBRUAR KL. 10.00 DOF PAARUP AFTENSKOLE, PAKHUSGÅRDEN 18 / RUGÅRDSVEJ 101, ODENSE C

PRIS 95 KR.


36 ÅR SOM STEMME I RADIOEN

MARGARET LINDHARDT Margaret Lindhardt har i 36 år været en kendt stemme i radioen bl.a. som vært på programmer som Go’morgen P3, P4 Aften, mange forskellige musikprogrammer - og ikke mindst det legendariske ønskeprogram Giro 413, som hun har stået for i sammenlagt næsten 20 år. Margaret Lindhardt har desuden fortalt flere hundrede historier om Danmark og danskerne i programmet Danmark kort og lagt stemme til alle mulige slags udsendelser både på radio og TV f.eks. dokumentarprogrammer, ungdomsudsendelser, drama og satire. Hun har siden 2006 undervist i stemmebrug og formidling – og gør det stadig. Mød personen bag stemmen og hør om et langt og farverigt liv inden for murene i DR og om både sjove, overraskende og nervepirrende oplevelser fra de mange år ved mikrofonen. Undervejs bliver der lejlighed til at synge med på en række populære fællessange, hvor Margaret Lindhardt synger for.

TIRSDAG 17. MARTS 2019 KL. 10.00 DOF PAARUP AFTENSKOLE, PAKHUSGÅRDEN 18 / RUGÅRDSVEJ 101, ODENSE C

PRIS 95 KR.


Kunstforedrag i samarbejde med Kunstbygningen Filosoffen. På de næste sider kan du se omtale af denne sæsons fire kunstforedrag ved •

Peter Kær

Peter Carlsen

Kristian von Hornsleth

Simone Aaberg Kærn

Du kan tilmelde dig enkelte foredrag til 165 kr. pr. foredrag, eller vælge alle fire foredrag til en samlet pris på 560 kr.


HVOR ER KUNSTEN NU?

PETER KÆR Hvad er kunst egentlig lige nu og her? Få en bedre forståelse for samtidskunstens brogede og ikke altid nemt tilgængelige udtryk i dette debatskabende foredrag med en veloplagt Peter Kær. Gennem de sidste år er der kommet mere og mere fokus på kunstens mangfoldige potentiale. Såvel politisk, sociologisk, historisk og økonomisk, men også det reflekterende og meditative aspekt har udfordret den dekorative opfattelse af kunsten. Med udgangspunkt i de to væsentligste udstillingsevents i Europa: Venedig Kunstbiennalen 2019 samt Documenta 14 i Kassel, tegnes der et billede af kunsten her og nu. Peter Kær, cand. mag i kunsthistorie og kendt som studievært, er anerkendt for sin underholdende måde at folde kunsten ud på. Der er mulighed for spørgsmål og de-

KUNST

ONSDAG 25. SEPTEMBER KL. 19.00 FILOSOFFEN, FILOSOFGANGEN 30, ODENSE C

PRIS 165 KR. Arrangeret i samarbejde med Filosoffen


KUNSTMØDE

PETER CARLSEN REALITYMALERI OG GENRESTATUETTER Med foredraget REALITYMALERI OG GENRESTATUETTER fortæller Peter Carlsen om sin kunstproduktion, som tager udgangspunkt i nutidens medievirkelighed, national identitet og det moderne menneskes stræben efter individualitet. I et rigt illustreret foredrag gennemgås markante værker, historierne bag og den kunstneriske arbejdsproces. Der er mulighed for spørgsmål og debat.

KUNST ONSDAG 23. OKTOBER KL. 19.00 FILOSOFFEN, FILOSOFGANGEN 30, ODENSE C

PRIS 165 KR. Arrangeret i samarbejde med Filosoffen.


KUNSTMØDE

SIMONE AABERG KÆRN

KUNSTNEREN SOM AKTIV SAMFUNDSAKTØR - DEMOKRATISKE PORTRÆTTER ELLER PERFORMATIVE MALERIER. Mød den international anerkendt billedkunstner, fotograf og dokumentarfilminstruktør, født i 1969. Kærn er privatpilot og en grænsesøgende kunstner, som har en personlig strategi i en verden i krig. I 2010 malede hun statsministerportrættet af Anders Fogh Rasmussen til Folketinget. Senest har du måske set hende som dommer i Danmarks Bedste Portrætmaler. Der er mulighed for spørgsmål og debat.

KUNST ONSDAG 27. NOVEMBER KL. 19.00 FILOSOFFEN, FILOSOFGANGEN 30, ODENSE C

PRIS 165 KR. Arrangeret i samarbejde med Filosoffen.


KUNSTMØDE

KRISTIAN VON HORNSLETH FUCK YOU ART LOVERS

Mit fantastiske møde med kunsten: Forstået eller misforstået? Gennemgang af udvalgte værker, projekter, udfordringer og anekdoter fortalt af en nysgerrig desperado der med sin kunst spejler sin poetiske og filosofiske rejse gennem vores herlige absurde verden. Med sit altid intense, charmerende og ikke mindst underholdende nærvær tryllebinder Kristian von Hornsleth sit publikum, når han åbner op for sine spændende historier i FUCK YOU ART LOVERS. Der er mulighed for spørgsmål og debat.

KUNST ONSDAG 22. JANUAR KL. 19.00 FILOSOFFEN, FILOSOFGANGEN 30, ODENSE C

PRIS 165 KR. Arrangeret i samarbejde med Filosoffen.


CAFÉKONCERTER

Ved koncerterne medvirker et bredt udsnit af DOF Paarup Aftenskoles kor og orkestre. Alle er velkomne og der er gratis adgang.

GRATIS TORSDAG 7. NOVEMBER KL. 19.00 ONSDAG 4. MARTS KL. 19.00 KULTURMASKINEN, FARVERGÅRDEN 7, ODENSE C


JULEKONCERT

Ved koncerten medvirker de fleste af DOF Paarup Aftenskoles seniorkor.

Alle er velkomne og der er gratis adgang.

GRATIS MANDAG 2. DECEMBER KL. 16.30

SANKT HANS KIRKE, SANKT HANS PLADS 1, ODENSE C


FORÅRSKONCERT

Ved koncerten medvirker de fleste af DOF Paarup Aftenskoles seniorkor.

Alle er velkomne og der er gratis adgang.

GRATIS TIRSDAG 5. MAJ KL. 19.00

ODENSE RÅDHUSHAL, FLAKHAVEN, ODENSE C


FORÅRSUDSTILLING

Traditionen tro udstiller kursister fra Den Ny Kunstskole i Odense Rådhushal. Fernisering torsdag 19. marts kl. 16.30 Alle er velkomne og der er gratis adgang.

GRATIS ÅBEN 20. - 24. MARTS KL. 10-15.30 SØNDAG LUKKET ODENSE RÅDHUSHAL, FLAKHAVEN, ODENSE C


Vi tilbyder også kurser i...

KREATIVE FAG

SPROG

MUSIK & SANG

KUNST

DIG & DIN KROP ..se mere på

www.paarupaftenskole.dk


Tilmelding og yderligere oplysninger: På www.paarupaftenskole.dk finder du beskrivelse af alle arrangementer og du har mulighed for at tilmelde dig/købe billet. Du er også velkommen til at ringe til DOF Paarup Aftenskole på tlf. 66 13 00 82 eller besøge skolens kontor Pakhusgården 18, 5000 Odense C.

Evt. overskydende billetter sælges i døren.

Se alle vores foredrag- og kursustilbud på

WWW.PAARUPAFTENSKOLE.DK

66 13 00 82 - INFO@PAARUPAFTENSKOLE.DK

facebook.com/paarupaftenskole

Profile for DOF Paarup Aftenskole

Foredrag 2019/2020  

Foredrag 2019/2020  

Advertisement