Page 1

design studio

pontdesignstudio.com


contact@pontdesignstudio.com pontdesignstudio.com


Majer GyĂśrgy gyorgy.majer@pontdesignstudio.com + 36 30 919 1565

Nachtmann Brigitta brigitta.nachtmann@pontdesignstudio.com + 36 20 434 5505

Purnhauser Karolina karolina.purnhauser@pontdesignstudio.com + 36 20 481 3122

Szőke Mårta marta.szoke@pontdesignstudio.com + 36 20 481 3122


Pont design studio négy fiatal tagja formatervezés és grafika szinte minden területével (termék, csomagolás, arculat, logo, honlap és belsőtér tervezés) foglalkoznak együttes erővel.


2012 Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem - Formatervező szak -diploma

Nachtmann Brigitta

2009 Budai Rajziskola - Ötvös /Aranyműves szak

Majer György Zoltán

2009 Théba - alkalmazott grafika szak

Szőke Márta

2009 Oktáv - lakberendező szak

Purnhauser Karolina

2009 Tömörkény István Szakközépiskola - alkalmazott grafika szak

MEDS (Meeting of design students) pályázat - első díj MEDS nemzetközi design wokshop - Ljubljana - csoportvezető Ringató grafikai pályázat - első díj Zubrowka grafikai pályázat - első díj Össztűz installációs pályázat - első díj Kreköt installációs projekt- Ráday utca - Budapest LABLAB nemzetközi design workshop - Baja IDEA Italian furniture Company - SzakmI gyakorlat Co&Co Communication Kft. - Szakmai gyakorlat CSEKK (Csomópont Egyetemek Közötti Kooperáció) Ráday installációs projekt - Kálvin tér - Budapest


Pont kisarculat

Önálló arculatterv a Pont nevű saját design cégünknek. A névválasztás a szó sokszínu jelentésébol adódik. Mint írásjel, tipográfiai alapegység, vagy geometriai alapfogalom amely mennyiségétől és elhelyezkedésétol függoen meghatározhat síkot és teret is. Ezek utalnak a cég profiljára, hogy egyaránt foglalkozik grafikai munkákkal valamint terméktervezéssel is. Az O betut hármunk sajtátos pont karkái adják, amely a szubtraktív színkeverésbol adódóan a cián, a magenta és a citromsárga vonalak metszésekor feketét adnak.

2011


Baboon kisarculat Majer Györgynek

A pávián mint alap inspiráció jelenik meg ebben a Baboon fantázianévre hallgató arculatban. A színválasztás és a kaotikus logó mellé választott egyszerű talpnélküli betűtípus kiemeli a a logó vadságát.

2010


Nachtmann Brigitta kisarculat

A monogrammon és aláíráson alapuló logó, gesztusszerüségével, lendületével utal a használójára, rajzosságával a forma és garafikai tervezés területeire. Egyszerüsége miatt bármilyen felületen könnyen alkalmazható.

2011


Karooo

Purnhauser Karolina kisarculat

A Karooo elnevezés a Karolina nicknév változatából ered. Az o betűk spirális vonallá stilizálása egy szintén a tulajdonosára jellemző cselekvésre utal, a firkálgatásra. A spriálgörbe rajzolgatása mint tudattalan, automatikus cselekvés, ami a gondolkodást, ötletelést segíti.

2011


Szőke Márta kisarculat

A logó az SZ. M. monogramból épül fel, az aláírás lendületét őrizve meg. Az M szinuszgörbéje, azt a szívdobbanást, impulzust örökíti meg amelyet a jó design kivált belőlünk. Az újrahasznosított csomagolópapír önmagunk csomagolására emlékeztet és a környezettudatosságra is utal.

2011


Tea

csomagolás és arculat

Az öntapadó szalaggal záródó csomag 15 tea filtert tartalmaz, melyeket perforáció segítségével választhatunk külön. Teázás után a filter csomágolása segítségével könnyedén kipréselhetjük a maradék nedvességet a teafűbol, majd egy mozdulattal visszahúzhatjuk a fóliába, így elkerülve a használt filter okozta problémákat. A grafika természetközeliséget kommunikál, hiszen a csomagolás minden része funkcióval bír így semmilyen felesleges hulladékot nem termel.

2012


TEA Rose Hip


Forgató

Mondókáskönyv a Ringató Énekes Óvoda részére

A mondókáskönyvet a Ringató által kiírt pályázatra terveztük, melynek megvalósítását elnyertük tervünkkel. A Ringató olyan zenei foglalkozásokat tart, ahol a kisgyermekek, szüleikkel mondókákat és dalokat énekelnek, játékosan nevelő célzattal. A kiskönyvet a foglalkozások kiegészítő ajándék kiadványaként terveztük, mely a zenei nevelést a képi memória fejlesztésével egészíti ki. A Forgató név a cégre, valamint a könyv érdekes lapozási technikájára utal. Leporellószerű hajtogatása egy titkos oldalt rejt, amelyre a szülő beleírhatja gyermeke kedvenc mondókáját. A dupla hajtásból kialakult zsebben matrica oldalak találhatóak, melyekből mintákat vágva, illusztrációt is készíthet hozzá.

2011

nyitás

kihajtogatás

matricák a belső zsebben

kihajtogatás a titkos oldalnál

illusztráció elkészítése


A titkos oldal elkészítése


Guzmo

játék és csomagolás terv

A Fruit of Care fizikai és szellemi sérülteket foglalkoztató nonprofit cég számára készült a Guzmo elnevezésű mosható, textil baba. A játékkal fejleszthető a kicsik rajzkészsége, és képzelőereje egyaránt. A fehér kis figurának különböző karaktereket adhatnak a gyerekek rajzaikkal, melyeket a mellékelt vízbázisú toxinmentes filcekkel készíthetnek. A figura anyagából adódóan (100% PE) könnyen kimosható a filc rajz és kezdodhet az újabb játék. A csomagolás egy táskát formál, melynek záródását a filcekkel oldottam meg, így alakul ki a fogása a táskának. A szövésszerűen megoldott záródás utalás a kivitelező cég kézműves profiljára. Amikor kinyitja a gyerek a csomagolást a kis figura ölelésre tárja a karjait, mintha megörülne az új barátjának.

2011


guzmo


Zubrowka promóciós póló

A poló elején az üvegek közt el van rejtve egy amiben, két fűszál található! A sokaságban fel kell fedezni ezt a két fűszálas, Zubrowka-legendában szereplő szerencsehozó palackot, ami segítségképpen a póló hátulján is megtalálható.

2011


J. Santa

arculat, csomagolás és display terv

A J.Santa szivarka termékcsalád egy fém díszdobozból, egy utántöltőből, valamint egy dispayből áll. Arculati elemei a szivarkának megfelelően füstszerű vonalakból épülnek fel, a különböző ízesítéseket pedig színkódok jelölik. Az utántötő hagyományos cigarettadoboz méretű papírdoboz, melynek teteje letéphető, ezáltal megkönnyítve az áttöltést a fémdobozba. A display egyszerű formai megoldással oldja meg az adagolást, mely a dobozok ferde elhelyezéből adódik. Grafikai elemei utalnak a szivarka csomagolására.

2012 szivarkatok újra töltése

C I G A R S

v a n i l l a

utántöltő szivarkatok


display

display működése

C

I

G

A

R

S


A fém díszdoboz parafa talpa egy rugalmas záróelem, amely arra szolgál, hogy egy fél kezes mozdulattal kilökhessük szivarunkat a dobozból. A parafbetétet utántöltéskor könnyen kihúzhatjuk, majd a letépett fedelű papírcsomagolásból, a kanál szerű formájának köszönhetően egyszerűen átcsúsztatjuk a doboz tartalmát, ily módon újratölthetjük szivarkásdobozunkat.

C

I

G

A

R

S


Tauro bringóhintó

Margit-szigeti bringóhintós cég által meghirdetett pályázatra tervezett jármű. A feladat az eddig használatos bringók, plussz hozzáadott értékkel történő újragondolása volt. A terv megjelenés szempontjából a múlt és a jelen ötvözésére van kiélezve. A cél egy két felnőtt és két gyermek számára tervezett egyszerre elegáns és sportos bringó létrehozása volt, amely egyaránt kielégíti a családosok és a fiatalok igényeit.

2012


pontdesignstudio.com


pontdesignstudio.com

Pontfolio  

Pont Design Studio's Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you