Page 1

&joy ‘Life is beautiful’

------------


Inhoud

#1. Inspire me

Personal DNA Mindmap Antwoord op vragen Socialmedia kanalen Portfolio’s

#2. Define me

Ruud Boer Brands Merk analyse Moodboards Kleuren Transmedia

#3. Design me

Typografie in ‘t wild Fonts Monogram & logo Trefwoorden & Statement

#4. Look around me

Grid Excursie

#5. Share me

Poster Video Audio


#1.Inspire me -------------


Personal DNA


Refelectie Personal DNA Voor MMD moesten wij een Personal DNA test doen, uit deze test komt een resultaat wat voor een persoon je bent. Zo kun je als er projectgroepjes gemaakt moeten worden goed zien wie bij wie past en elkaar op die manier aanvult.

Mindmap

We kregen de opdracht om een mindmap te maken van het van Multimedia Design. Ik heb gekeken wat het vak inhield en met die informatie heb ik een mindmap gemaakt.

Uit mijn Personal DNA test is gekomen dat ik een Dynamic Creator bent. Als je de resultaten leest herken je jezelf wel in de antwoorden. Je kunt er ook in terug vinden wat handig om jezelf te ontwikkelen en waar je eventueel problemen mee kunt krijgen. Ik vond het leuk om op deze manier terug te lezen hoe jezelf in elkaar zit.

Antwoord op vragen Dit was een leuke opdracht om te doen vooral omdat dit de eerste lesdag was en je zo elkaar wat beter leerde kennen. Voor het filmpje met de vragen klik hier.


Socialmedia kanalen Facebook.

Facebook is een socialmedia kanaal vooral om contact te houden met vrienden en kennissen door foto’s te plaatsen en statussen. Voor de marketing is dit een goed kanaal voor share en like acties. Voordelen: • Veel doelgroepen omdat er zoveel mensen op zitten voor marketing kun je daarom ook meteen de goede mensen benaderen. • Het is gratis • Facebook is voor iedereen en daarom ook makkelijk te bedienen. • Je kunt er zoveel opzetten als je wilt want er zit geen limiet aan. • Doordat bijna iedereen het heeft kun je ook makkelijk mensen vinden. Nadelen: • Voor bedrijven is het soms lastig want je kunt veel negatieve reacties krijgen. • Iedereen kan je gegevens zien als jij je profiel niet goed op privacy hebt geïnstalleerd.

Twitter

Op twitter plaats je in een paar tekens je, gedachten, gevoel, waar je mee bezig bent enz. dit deel je met je volgers. Op twitter mag je niet meer dan 140 tekens gebruiken. Voordelen: • Je kunt iedereen volgen en op die manier ben je op de hoogte van veel tweets • Je kunt je tweet linken aan andere mediakanalen • Doormiddel van # kun je het een onderwerp geven en @ kun je het linken aan een ander tweetprofiel. Nadelen: • Je tweet verdwijnt snel in de tijdlijn omdat er zoveel mensen tweeten. • Veel mensen zetten er onzin op. • Oppassen dat je niet dingen erop zet die privé moeten blijven.


Instagram

Een app waarmee je foto’s mooi kunt bewerken en op je pagina kunt zetten, deze foto’s kun je weer linken aan andere pagina’s door een # toe te voegen. Voordelen: • Je kunt foto’s mooi bewerken • Mensen volgen die je interesseren • De foto’s die je bewerkt worden ook opgeslagen. • Doormiddel van een # kun je ze een onderwerp geven waarop mensen hem kunnen zoeken. • Je kunt filmpjes maken met en hierop een filter gooien waardoor ze mooi bewerkt zijn. • Je kunt facebook linken aan je instagram en op deze manier ook je vrienden van facebook krijgen die instagram hebben. Nadelen: • Je kan maar 1 foto tegelijk uploaden • Als je je profiel niet op prive zet kan iedereen die instagram heeft je foto’s zien en erop reageren of liken.

Youtube

Een videokanaal waar iedereen filmpjes kan uploaden. Je kunt ook onder iedere video een reactie plaatsen of een like geven. Voordelen: • Video’s uploaden • Kan youtube goed linken naar andere kanalen • Kunt youtube links op andere kanelen gebruiken Nadelen: • Iedereen kan je video’s zien • Kan maar een video per keer uploaden

Reflectie Tijdens de analyse van mediakanalen ben ik erachter gekomen dat iedere kanaal zijn eigen speciale functies heeft. Maar je kunt veel kanalen toch met elkaar verbinden zodat het toch een eenheid wordt. Het is leuk om erachter te komen dat ze allemaal verschillend van elkaar zijn.


Portfolio’s Voor de twee portfolio’s die ik moest maken heb ik gekozen voor Kim Kardashian en Doutzen Kroes. Deze twee vrouwen inspireren mij in wat zij doen. Het zijn twee succesvolle vrouwen en je kunt ze volgen via socialmediakanalen. Tijdens het maken van deze portfolio ben ik ook achter hun autobiografie gekomen en zo dingen te weten gekomen die ik nog niet wist over ze.

Kim Kardashian Klik hier voor Kim’s portfolio


Doutzen & Kim, maken veel gebruik van Social Media. Zij gebruiken meerdere kanalen zoals twitter, instagram, facebook en nog wel meer. Je kunt ze via deze mediakanalen op verschillende manieren volgen. Op mijn blog vind je allle kanalen die zij gebruiken met verdere informatie.

Doutzen Kroes Klik hier voor Doutzens portfolio


#2.Define me -----------


Ruud de Boer

Waar ging de lezing over? Ruud Boer gaf een lezing op de HAN over Brand Design, deze heb ik online gekeken. Tijdens de lezing vertelde hij wat een merk inhield en waar je precies rekening mee moet houden. Dat een merk zich doormiddel van merkuiterlijk en innerlijk vormt en dat die twee termen bij elkaar moeten passen zodat het samen ĂŠĂŠn goed en passelijk geheel wordt. Hij vertelde hoe je een merk moet beginnen door verschillende stappen te volgen. Meest interessant? Ruud vertelde alles op een hele leuke en interessante manier en dat maakte veel duidelijk. Toch vond ik het meest interessante dat je uniek moest zijn, persoonlijk en in je merk. Dit maakt je anders dan anderen en op die manier blijf je opvallen. Wat ook een interessante opmerking was dat hij vertelde dat iedere consument een haakje in zijn hoofd heeft en dat de verbinding tussen het merk heel duidelijk moet zijn zodat mensen dit onthouden. Minst interessant? Doordat hij het leuk vertelde en af en toe een grapje maakte bleef de lezing interessant.


Klik hier voor het filmpje van Ruud Boer


Brands Ik heb gekeken naar de merken die dagelijks in mijn leven voorkomen. Dit zijn voornamelijk kleding, make-up en elektronica merken. Je telefoon gebruik je dagelijks bijvoorbeeld maar een beetje haarserum ook. Nu ik een klein overzicht heb gemaakt met de merken die ik gebruik merk je pas hoeveel merken er in je omgeving zijn. Ik vond het leuk om me te verdiepen in de merken die ik dagelijks gebruik.


Merk analyse

# 6. Kernconcept. Be happy!

Innerlijk

Uiterlijk

#1. Jouw visie. Hoe ziet jouw omgeving er over 5 à 10 jaar uit? Privé: Eigen woning Zakelijk: Vaste baan Hoe ziet jouw ‘positie hierin er over 5 à 10 jaar uit? Privé: Gesetteld Zakelijk: Goede functie in een bedrijf Wat zou je daaraan willen veranderen? Privé: Zakelijk: Je toekomstdroom: ‘Na mijn HBO studie emigreren naar het buitenland, daar een carrière te maken en een gezin te stichten’ # 2. Jouw missie. Mijn HBO studie binnen enkele jaren afronden. # 3. Jouw waarden. • Sociaal • Spontaan • Open • Vertrouwelijk • Creatief # 4. Jouw (merk)persoonlijkheid Uggs, omdat dit merk gemaakt wordt van een natuurproduct het is een warm product en gemaakt van goede kwaliteit. Dit typeert mij omdat ik van echtheid hou, ik hou niet van neppe mensen en wil het graag straight to the point houden. De warmte van dit product pas bij mij omdat ik veel om mijn familie en vrienden geef, ik heb graag veel gezelligheid en warmte om me heen. Goede kwaliteit vind ik belangrijk omdat dit ook weer bij echtheid past. # 5. Jouw belofte/credo Wees gelukkig, eerlijk en duidelijk. Krijg geen spijt van de beslissingen die je maakt want het leven gaat door.

#1. Zintuigen Zien Kleine getinte met iets stevige bouw lang donkerbruin haar en donker bruine ogen. Houdt van mode en loopt graag met de mode trends mee. Verder geen extreem aanvullend uiterlijk. Vaak vrolijk, lacht veel. Beweegt soepel maar kan soms wel lomp uit de hoek komen. In onzekere situaties snel geneigd om krom te gaan staan. Horen Een hoge heldere stem, maar doordat er poliepen op de stembanden zitten kan deze vaak ook hees zijn. Soms praat ik onduidelijk dit komt voornamelijk doordat ik binnensmonds praat, dit gebeurt alleen als ik me niet op mijn gemak voel. Het typische geluid die bij mij past is mijn lach. Voelen Ik raak mensen liefdevol aan en zou ze nooit zeer doen. Ook ben ik nooit dominant en creëer geen agressieve sfeer om mij heen. Ruiken De geur die om mij heen hangt is vaak fris, dit komt of door de shampoo of parfum. Zweet geuren worden bestreden door deodorant en douche. #2. Taal Nederlands is de taal die ik dagelijks spreek. Af en toe komt er weleens een moment dat ik Engels moet gaan praten maar dat komt niet vaak voor.


#3. Personen Mijn familie en vrienden hebben veel invloed op mijn uitstraling. Niet alleen in hoe ik eruit zie maar ook hoe ik mij voel. Zij kunnen me opbeuren wanneer het tegen zit. En ze laten met er niet bijlopen wanneer ik heel slecht gekleed ben.

Gedrag Jouw aanbod Gelukkig & succesvol zijn prive als zakelijk. Daarmee bedoel ik een goede baan hebben en een gezin. Ik wil mijn omgeving hiermee bereiken. Ik bied op mijn baan veel hard en goed werk. En voor mijn gezin veel aandacht en liefde. Jouw interne communicatie Mijn motivitie komt vanuit mensen om mij heen die genieten van het werk wat ze doen en er iedere dag met plezier heen gaan. De stappen die ik ga vieren om mijn droom waar te maken zijn bijvoorbeeld mijn HBO diploma halen. Om deze te halen moet ik goed mijn best doen. Jouw externe communicatie Boodschap & het medium per doelgroep Jouw omgeving Mijn familie, vrienden collega’s en klasgenoten heb ik iedere dag om me heen maar mijn familie en vrienden maken deel uit van mijn gedrag.


Persoons analyse Merk innerlijk.

Merk uiterlijk

- Zien -Merkvisie: Beyonce is een ‘natural beauty’ met of zonder Mensen entertainen over de hele wereld doormiddel make-up ziet zij er goed uit. Als je aan haar denvan muziek, films, kledinglijnen en parfum. kt denk je aan een onafhankelijke sterke stijl-Merkmissie volle vrouw. Fans steeds verassen met nieuwe dingen zodat ze - Voelen geïnteresseerd blijven. Doormiddel van een nieuw Doordat Beyonce ook een kleding- en parfumlijn album uitbrengen of een film, maar ook een nieuw heeft kunnen haar fans zich ook een beetje zoals geurtje op de markt brengen. haar voelen. -Merkwaarden - Horen Beyonce is al vanaf jongs af aan bezig met haar Zang. Beyonce’s stem is uniek en herken je meteen carrière, ze is echt een idool voor veel mensen en als je haar op de radio hoort. Zij heeft een bepiedereen kent haar ook. En een van de beste enter- aalde warme klank in haar stem en brengt, doordat tainers van de wereld. Haar concerten zijn altijd ze de kracht heeft om bepaalde noten te halen, binnen een paar minuten uitverkocht. heel goed een gevoel bij je over. -Merkpersoonlijkheid - Taal Beyonce ziet er altijd glamorous, classy met een In iedere song die zij schrijft zit een tekst, sexy tintje uit. Ze is echt vrouwelijk en daarmee deze tekst zit een verhaal in en doormiddel van ook een stijlicoon voor velen. Ze kan hartstikke deze songs wil zij een verhaal overbrengen goed live zingen en een geweldige show neerzetten - Iconen met dans. Doordat Beyonce als zo’n grote naamsbekendheid -Merkbelofte heeft is zij haar eigen icoon geworden. Belooft haar gevoel en stijl over te brengen op haar fans doormiddel van muziek, kledinglijn en parfum -Merk-kernconcept Classy, glamorous en vrouwelijk.


Producten / Diensten: Concerten, albums, kledinglijn, parfum, films, fotoshoots, reclames maar uiteindelijk is Beyonce’s muziek haar kern product. Maar doormiddel van alle andere producten en diensten wordt zij wel haar eigen merk. Externe communicatie: De externe communicatie van Beyonce is voornamelijk via internet. Je kunt naar haar website gaan, of volgen via Youtube, Instagram, Twitter en Facebook. Interne communicatie: Beyonce is uiteindelijk haar eigen baas, maar zij heeft natuurlijk een heel team onder zich staan. Een manager, bodyguards, styliste enz. De reden dat zij zo is geworden zoals ze is komt ook door de mensen op de achtergrond. Onderneming: De onderneming van Beyonce is voornamelijk het uitbrengen van cd’s, schrijven van nieuwe nummers, acteren in een film, boekingen van concerten, fotosessies. Orkestratie: Bij Beyonce komt alles samen daardoor zie je dat zij haar eigen merk is. Alles draait eigenlijk om haar gezicht. Zij is het merk.


Moodboards


Toen we moodboards moesten maken moesten we er een maken die analoog was en een die digitaal was. De linker is digitaal en de rechter analoog. Ik heb gekozen voor afbeeldingen die mij aanspraken, waar voor mij een betekenis achter zat en wat echt bij mij hoorde. Bij het digitale moodboard was het heel makkelijk om plaatjes te vinden maar bij een analoog moodboard heb je toch vaak iets in je hoofd en kun je het uiteindelijk niet in een tijdschrift vinden.


Kleuren


Op www.colorschemedesigner.com heb ik getest welke kleuren er bij mij paste. Ik wilde lichte pastel kleuren t liefst roze met wat mint groen en dit is uiteindelijk het resultaat geweest. Verder heb ik ook een moodboard gemaakt de aandacht voor de kleuren die voorkomen in de afbeeldingen. Het resultaat hierin heb ik verder gebruik in mijn Merk en werkboek.


Transmedia

De snelle ontwikkeling van communicatie- en informatietechnologie verandert de manier waarop verhalen worden gemaakt, verteld en geconsumeerd. De grenzen tussen media(kanalen) vervagen en de rolverdeling tussen producenten en publiek verandert. Dit biedt ruimte voor nieuwe manieren van verhalen vertellen. Een van deze manieren is transmedia storytelling. Maar wat is dat precies en hoe ziet het er in de praktijk uit?


Op mijn blog heb ik verschillende transmedia projecten onderzocht en gekeken hoe zij dit deden. Op die manier kom je erachter dat ze allemaal alles op een andere manier doen. Maar ook dat transmedia op verschillende soorten manieren kan in verschillende combinaties.

Klik hier om naar Transmedia GTST te gaan.

Klik hier om naar Transmedia Efteling te gaan


#3.Design me #3.Design me ------------------------


Typografie in ‘t wild Tijdens het zoeken naar lettertypes in het wild keek ik mijn ogen uit hoeveel er was. Overal waar je kijkt staat wel iets geschreven of geprint. Van een poster, flyer, graffiti tot reclame borden en winkelnamen. Ik heb in Arnhem van diversen winkels en graffitiwerken foto’s gemaakt en deze spraken mij het meest aan.


Fonts

#1. De standaard Lorem Ipsum passage, in gebruik sinds de 16e eeuw “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Sectie 1.10.32 van “de Finibus Bonorum et Malorum”, geschreven door Cicero in 45 v.Chr. “Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”

# 2. De standaard Lorem Ipsum passage, in gebruik sinds de 16e eeuw

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.” Sectie 1.10.32 van “de Finibus Bonorum et Malorum”, geschreven door Cicero in 45 v.Chr. “Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”


# 3. De standaard Lorem Ipsum passage, in gebruik sinds de 16e eeuw

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.” Sectie 1.10.32 van “de Finibus Bonorum et Malorum”, geschreven door Cicero in 45 v.Chr. “Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”

# 4. De standaard Lorem Ipsum passage, in gebruik sinds de 16e eeuw “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.” Sectie 1.10.32 van “de Finibus Bonorum et Malorum”, geschreven door Cicero in 45 v.Chr. “Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”


# 5. De standaard Lorem Ipsum passage, in gebruik sinds de 16e eeuw “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.” Sectie 1.10.32 van “de Finibus Bonorum et Malorum”, geschreven door Cicero in 45 v.Chr.

“Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad

Fonts opzoeken vond ik heel leuk om te doen, wat ik wel lastig vond was om de classificaties te noemen van de fonts. Op www.letterfontein.nl konden we deze vinden. Het was uiteindelijk wel gelukt om dit te doen.


# 1. Minion pro Minion pro hoort bij de Humanen fonts. Minion pro is een font die duidelijk leesbaar is met een hele grote fontfamilie. Je kunt deze font in alle vormen duidelijk lezen. Deze font is fijn om te gebruiken wanneer je grote teksten moet typen met veel titels, kopteksten, tussenkopjes en andere alinea’s. Symbolen: !@#$%^&*()_+-= Cijfers: 1234567890 # 2. Helvetica Nueu Helvetica Nueu hoort bij de Helvetica Nueu is ook een font met een grote familie. De letters staan heel speels doorelkaar wanneer je hem bijvoorbeeld bold wilt maken waardoor het niet rustig leest. Daarom is deze font niet geschrikt voor kopteksten. Symbolen: !@#$%^&*()_+-= Cijfers: 1234567890 # 3. Bellota Bellota hoort bij de Script fons. Bellota is een font met een grote font familie, ik vind deze font heel erg sierlijk en daarom ook mooi om als Titelteksten te gebruiken. Dan maakt het de tekst wat speelser en wat leuker. Het is geen font om een hele tekst mee te typen dan word het heel onduidelijk. Symbolen: !@#$%^&*()_+-= Cijfers: 1234567890 # 4. Philosopher Philosopher hoort bij de Typographic fonts. Philosopher is een font die heeft geen extreem grote familie maar je kunt er wel meerdere variaties in vinden. Het is een heel rustig lettertype met iets meer afstand tussen de letters. Doordat sommige letters een sierlijke vorm hebben zorgt het ervoor dat het geen saaie font is. Deze font kun je gebruiken voor grote teksten maar is ook mooi te gebruiken voor alleen tussenkopjes of de titels. Symbolen: !@#$%^&*()_+-= Cijfers: 1234567890 # 5. Courier Courier die hoort bij de Modular Fonts. Courier is een font die heel erg lijkt op het typmachine font van vroeger. Daarom sprak deze mij ook heel erg aan. De stijl van deze font past goed bij mijn werkboek en daarom heb ik deze uiteindelijk uitgekozen om mijn teksten mee te maken. Courier heeft niet zo’n hele grote font familie. Symbolen:!@#$%^&*()_+-= Cijfers: 1234567890


Monogram & Logo

Reflectie monogram & logo Om een goed logo of monogram moest ik veel schetsen en proberen. Ik heb veel geprobeerd met mijn eigen voorletters maar helaas vond ik het resultaat niet mooi. Uiteindelijk ben heb ik geprobeerd om een woord te kiezen waar ik heel erg achter sta en daarmee een mooi logo te maken. Dit is het logo &JOY geworden. Het woord Joy (vreugde) en het word Enjoy (genieten) zit erin. Twee verschillende betekenissen die je heel mooi aan elkaar kunt linken.


&joy


Trefwoorden & Statement Be happy, enjoy each day. Live for the moment. A life without regrets.

enjoy

happy

gratefull

Love

life friends beauty

live

family

joy

passion


#4.Look around me #4.Look around me -----------------------------


Grid

Refelectie Inhoudsopgave Deze inhoudsopgave is heel speels, wat weer ook bij mijn merk hoort.. Het ziet er heel plezierig uit doordat de bladzijdenummers, hoofdstukken en inhoud op een andere manier uitgebeeld zijn.


Inhoud Augustus 2012 Lifestyle

15 Funfacts Nieuwsm trends speelgoed 36 Favorites Dingen waar we dol op zijn 110 Fotocamera’s De mooiste en beste 111 Gooi maar Waterdicht mp3 mensen

68 Zeg het gewoon Uit de kast komen 69 Belevenissen In de wereld van 70 Storm Brand maar los 72 Hoe doen ze dat toch? Jaloers 123 Aan/Uit Naakt op de foto Body

62 Opgefrist Douchegel

106 Zomerse haartjes Heerlijke geuren 107 Bodynieuws Laatste trends 108 Smeren Elke dag factor 50 110 Beautyparaat Zelfbruiner


Gaite Reflectie Spread Deze spread straalt veel rust uit, dit wilde ik ook graag uitstralen in mijn werkboek daarom heb ik deze gekozen om na te maken. Doordat hij veel verschillende grote fonts heeft straalt het ook weer wat speels uit.

‘Mijn grootste geluk: Ik weet Jansen wat ik wil’

Sectie 1.10.32 van “de Finibus Bonorum et Malorum”, geschreven door Cicero in “Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo in Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad


‘Ik geloof dat het zelfvertrouwen dat je cadeau krijgt met ouder worden, is helpt ‘Acteren bij het acteren’

een fantastische combinatie van jezelf wegmaken en juist helemaal aanwezig zijn’


Excursie

Pixar, 25 years of animation.

‘Op 17 september 2013 zijn we met een paar uit de klas naar de 25 years Pixar Expo geweest in Amsterdam.’


Het was leuk om daar heen te gaan omdat je zelf ook al veel Pixar films kent. Toen je binnenkwam kwam had je aan je linkerkant een tijdlijn van alle films tot nu toe. Overal stond een klein verhaaltje bij geschreven. Aan de rechterkant van je stond het proces geschreven van een Pixar film. Deze heb ik overgenomen: •Scenario •Storyboards •Digitale storyboards •Colorscript •Ontwerp personages & decor •Modelpaketten •Dialoog opname •Modelleren en inregeling •Schaduw schilderwerk •Animatie verfijnen •Animatie sleutelposities •Layout •Vachtverzorging •Belichting •Renderen •Muziek •Geluidseffecten •Eindmix •Slotakte Toen je eenmaal verder liep door de expositie kwam je voorbeelden tegen van het lijstje die ik hiervoor opnoemde. Zo zag je van iedere film tekeningen, modelpakketten enzovoorts. Je kon er ook een documentaire kijken over Pixar. Daarin werd alles verteld. Alle ups & downs en hoe ze zo succesvol zijn geworden. Ik vond het een leuke expositie. Alleen was je er zo doorheen gelopen. Persoonlijk vond ik het verhouding met wat ze presenteerde iets te duur. Verder had ik gehoopt meer te zien van iedere film, zoals nog meer tekeningen en beelden. Maar ik vond het wel heel erg leuk om gezien te hebben.


#5.Share me -----------


Poster A2 Je eigenmerk uitbeelden in een poster. In deze poster moest je verwijzgfgen naar je mediakanalen. Deze opdracht vond ik heel leuk om te doen, persoonlijk vind ik de poster perfect bij mijn merk passen. De stijl komt erin terug en je het gevoel van de foto komt overeen met het merk.


Audio Reflectie Audio Hoe klinkt jou merk? Mijn merk moest vrolijk zijn, dus ik ging kijken welke geluiden heel vrolijk waren. Ik wilde geen zang in mijn geluid, het moest alleen instrumentaal zijn. Uiteindelijk was het dit geluid geworden. Een heel vrolijk en licht deuntje.

Klik hier voor mijn audio


Video Reflectie Video Hoe beeldt jou merk zich uit? Enjoy, vrolijk, vreugde en genieten. Dat moest mijn filmpje uitstralen. Na heel veel zoeken ben ik uiteindelijk bij en perfect fragment gekomen van een festival. Dit filmpje straalt veel vreugde uit, en de bellenblaas die er doorheen komen maken het helemaal af. Het liedje die zich afspeelt komt van de Audio die bij mijn merk past.

Klik hier voor het filmpje


&joy Klik hier voor de algemene reflectie

&enjoy  
&enjoy  

DEFINITIEF!