Page 1

Ov Nieuws Uit Het Noorden Dit is de eerst krant van ov uit het noorden wij werken zamen met ov nieuws uit Groningen

Activiteiten


Ov Nieuws Uit Het Noorden Inwoners Bedum boos Algemeen Plaatselijk Belang Bedum is boos op Qbuzz. Zij pikken het niet langer dat het dorp vanaf volgende week opnieuw vier maanden zonder bus zit. De bus zal opnieuw om Bedum heenrijden door een grote stremming op de weg tussen Bedum en Onderdendam. Van april tot en met juni was dit eerder het geval, maar door de bouwvakvakantie zijn de werkzaamheden tijdelijk opgeheven. Vanaf volgende week dinsdag zullen de werkzaamheden weer beginnen en moeten de inwoners van Bedum weer naar de halte bij het Bedumer Bos of de Waldadrift lopen om gebruik te kunnen maken van de bus. In een brief aan Qbuzz stelt APB Bedum voor om een tijdelijke route in stellen via de Molenweg, Schoolstraat en De Vlijt . Qbuzz wil hier echter niet aan, omdat De Vlijt te smal is, er auto's geparkeerd staan en de Togtemaschool aan deze straat zit. Toch hoopt APB Bedum dat Qbuzz serieus nadenkt over de door hen voorgesteld optie. Op de normale route van lijn 61 kan vanaf volgende week weer gebruik worden gemaakt van de LijnBelBus. Deze brengt passagiers naar een bushalte langs de route van lijn 161 welke nu door lijn 61 gebruikt worden.


Ov Nieuws Uit Het Noorden 'Volgende halte' vervangen door een pling Sinds zondag heeft Qbuzz in haar bussen in Groningen en Drenthe de manier van het afroepen van de halte veranderd. Eerst werden de haltes in de bussen aangekondigd met de tekst 'volgende halte'. De bussen hebben nu een software update gekregen waarmee de tekst plaats heeft gemaakt voor een simpel pling-geluid, vergelijkbaar met de situatie in de bussen van Veolia. De maatregel zou zijn genomen omdat reizigers het constante omroepen van dezelfde tekst als irritant ervaren. Om de halteafroep wel te behouden voor blinde en slechtziende mensen, is besloten de pling in gebruik te nemen. Na het afspelen van de pling wordt de haltenaam van de eerstvolgende halte door de bus omgeroepen.

AH Trein actie Op maandag 9 augustus start een grote verkoopactie met Albert Heijn. De aanbieding wordt opgenomen in de bekende Bonusfolder van AH. AH verkoopt Dagkaarten 2e klas voor ₏ 13,50. U kunt bij de kassa in de winkel een voucher kopen die door de caissière van Albert Heijn wordt gescand, waarna er een unieke code op uw kassabon wordt geprint. Thuis gaat u vervolgens naar de AH-website om deze unieke code te activeren om uw e-ticket te kunnen printen. Deze actie is geldig bij alle treinvervoerders in Nederland, dus ook bij Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia.

ov uit drenthe  

ov uit drenthe

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you