Page 1

Zidni

News riječ

Uprave

Držimo se

procedura Dragi kolege, kraj godine je razdoblje u kojemu svi pokušavaju zbrajati svoje uspjehe i financijska ostvarenja, pobrojati točke koje su bile prijelomne za opstanak ili razvoj posla i, naravno, prikupiti Prodajni i sistematizirati podatke o predstavnici greškama koje su tijekom utječu na godine utjecale na obavljarad kurira, nje posla. finacija i U skladu s takvom poslovnom tradicijom, i mi se u korisničke ovom broju zidnih novina službe, ali i praktično osvrćemo na kuriri utjevlastite greške iz kojih moču na sve u ramo učiti kako bismo i u lancu. slijedećoj poslovnoj godini mogli biti odgovorni prema poslu. Kad bolje razmislim, naše se greške najlakše prepoznaju kad ih činimo na početku ili na kraju poslovnog ciklusa. Ili ih učine prodajni predstavnici Tamo gdje prilikom ugovaranja posla je učinjena ili kuriri prilikom isporuke. I u jednom i u drugom greška u slučaju te greške nastavposlu, tamo no ili povratno utječu na započinje sve ostale u logističkom cijeli jedan lancu kojim pokušavamo novi posao generirati svoje plaće. da bi se Ukratko, ako je posao loše ugovoren, odnosno ako je greška pološe odrađen - u konačnici pravila. ćemo zbog takvih grešaka svi gubiti mnogo više vremena i onda ćemo ih još i posebno platiti. Zato je važno držati se procedura koje su zadane, ali i razmišljati o onome o čemu radimo. To je mantra s kojom vam ujedno želim i sve najbolje u Novoj godini.

br. 21

za bolji posao

Lakše učimo na svojim greškama Ukoliko kurir ne popuni dimenzije paketa na UPS AWB-u, može se dogoditi da kupac dobije račun s većom cijenom od one koja bi bila po stvarnoj masi. S druge strane, ukoliko je volumetrijska masa veća mi nećemo imati dokaz da je paket tih dimenzija ukoliko to kupac nije potpisao na AWB-u, pa nećemo imati osnovu za naplatu pošiljke. U prvom slučaju zakomplicirat ćemo si odnos s kupcem nakon njegove reklamacije, a u drugom naprosto gubimo novac. No, to je tek vrh ledenog brijega. VELIKE ŠTETE Ukoliko kurir kod dostave ne preuzme ispravno ovjerenu otpremnicu, onda pošiljatelj često ne može naplatiti svoju robu koju je prodao primatelju, a mi odgovaramo za velike štete.

KAŠNJENJE Ako kurir zakasni na vremenski definiranu dostavu onda komuniciramo kupcu da nemamo pouzdanu uslugu i poslije ga moramo odobriti za razliku u cijeni.

PAKIRANJE Ako prodajni predstavnik ne pregleda pakiranje koje koristi potencijalni kupac, može se dogoditi da će doći do oštećenja, pa će kupci prigovarati Korisničkoj službi i Financijama.

OTKUPNINA Ako prodajni predstavnik ne ugovori OverShip, a kupac šalje pošiljke s otkupninom, onda se ručno prepisuju često nečitki podaci s liste preuzimanja, pa se može dogoditi da se vrati pogrešan iznos otkupnine.

TIMSKI RAD Svi u lancu su odgovorni za dobro obavljen posao. Ako jedan pogriješi - svi gubimo!

VIŠE PAKETA Ako Data entry ne poveže pošiljku od više paketa u sustavu u multicolli onda Korisnička služba zaprima reklamacije, a Financije knjiže reklamacije.

PALETE Ako kupac šalje cargo pošiljke, a prodajni predstavnik ne naglasi da u redovitoj proceduri ne vraćamo palete, budite uvjereni da će kupac očekivati palete, pa poslije nastaju prigovori.

PREUZIMANJE Ako agent Korisničke službe ne upiše dobar broj paketa koji se moraju preuzeti kod pošiljatelja, moguće je da kurir dođe s punim kombijem pa da pošiljke ne stanu u kombi. Onda se kupac žali se na uslugu.

CIJENA Ako prodajni predstavnik ugovara cijene po paketu ili po paleti, Korisnička služba mora ručno kontrolirati obračunske jedinice u cargoNETu jer kupci često ne paze na obračunske jedinice u OverShipu. OTPREMNICE Ukoliko kupac šalje robu u trgovačke centre, a prodajni predstavnik ne ugovori povrat otpremnica - imamo problem jer kupac vjerojatno podrazumijeva povrat otpremnice i čekat će ju. NE STIGNE Ukoliko kurir kaže da ne može stići preuzeti pošiljku za koju je dobio nalog, onda te pošiljke ne ulaze u sustav i ne daju nam prihod od kojeg svi živimo.

član Uprave za prodaju i marketing

Polovica prosinca IDE NA BOLJE: 4.494 uvozna paketa DOBAR POČETAK: 738 izvoznih paketa DOGODI SE: 1 oštećeni UPS paket SOLIDNO: 134.178 domaćih paketa JAKO PROBLEMATIČNO: 42 krivo rutirana paketa

Pridružili smo se kompanijskom trendu otvaranja tzv. virtualnih dnevnih soba Od polovice prosinca aktivno smo se uključili i na Mrežu svih mreža -Facebook. Kompanijski profil Overseas Expressa ondje je opremljen sadržajem koji je nužan za uspješnu komunikaciju s novim generacijama. Naši kontakti, opis djelatnosti i nekoliko fotogalerija kojima predstavljamo svoje kapacitete, vlasnike i partnere sad su virtualno dostupni svim budućim ‘prijateljima’. Osim toga, profil svakodnevno osvježavamo

I ove godine djelatnicima su podijeljeni poklon bonovi za djecu. Radi se o 400 kuna vrijednim bonovima koje djelatnici mogu iskoristiti u „One-2-play“ prodavaonicama.

Ì Zvala nas je teta da se zahvali kako smo brzi jer smo joj DOKUMENTACIJU ZA RAZVOD ISPORUČILI U JEDNOM DANU IZ ZAGREBA U LONDON. Nije očekivala da će zaista i biti tako brzo i SAD JE SRETNO RAZVEDENA…

-

pokude kupaca

Ì Žalio se

gospodin da PAKET KOJI JE POSLAN U UTORAK NISMO U SRIJEDU ISPORUČILI u mjesto 51307 Prezid.

Nastojimo biti informativni, ali istovremeno edukativni i zabavni.

Dio sadržaja namjerno neizravno koketira s uslugama koje nudimo.

Sadržaj na Mreži pojavljuje se nekoliko puta dnevno u isto vrijeme.

Provjerom je utvrđeno da mjesto Prezid servisiramo ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom. Nakon što je gospodinu objašnjeno da po redovitom rasporedu vožnje njegov gradić servisiramo navedenim danima, sretan je i zadovoljan uvažio isprike, zahvalio na objašnjenju i otišao svojim poslom. Paket mu je uredno isporučen u četvrtak.

znate li? Kad se suočavamo s PRIGOVORIMA KUPACA POTREBNO JE POKAZATI RAZUMIJEVANJE. Razumjeti problem je VAŽNIJE NEGO SLAGATI SE S NEKIM da je nastao problem. RAZUMIJEVANJE SMIRUJE STRASTI i time je dio problema već rješen.

flash

vrijeme darivanja

za pod bor

informacijama o prometu i vremenu, različitim preporukama, pohvalama kupaca, problemima o kojima kupci javljaju Call centru, novostima u usluzi i sadržajima bez kojih je život na internetu nezamisliv. Prilagodili smo se vremenu u kojem živimo i još se izravnije pokušavamo približiti kupcima. A komunikacija s njima upravo se ovoga trenutka jako velikom brzinom seli baš u virtualne dnevne sobe. Mi smo se priključili na vrijeme.

pohvale kupaca

Objašnjenje:

Kroz savjete na Mreži upoznajemo kupce s detaljima naših usluga.

Dario Alfirević,

barometar usluge

Imamo profil na mreži

+

20. prosinca 2010.

Bonovi su podijeljeni svim djelatnicima koji imaju djecu mlađu od 15 godina.

Sve je manje posla

Krajem studenog na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje evidentirano je 312.350 nezaposlenih. To je čak 7.871 osoba ili 2,6% više nego u listopadu. To je i za osoba u stude29.414 nezaposlenih nom je ostala ili 10,4% više nego u bez posla istom mjesecu prošle godine. U evidenciju nezaposlenih prošlog se mjeseca prijavila 29.271 osoba, što je 12,8% manje nego u studenome 2010., a 8,2% više nego u istom mjesecu 2009. Iz radnog odnosa na burzu je došlo 20.386 osoba, 69,6% od ukupnog broja novoprijavljenih. Generalno, to znači da je sve manje posla.

7.871

Štednja u inozemstvu Otpustila samu sebe Hrvatski će građani od 1. siječnja 2011. moći otvarati rezidencijalne štedne račune u cijelom svijetu bez zakonskih ograničenja. Građani će imati počinje se mogućnost obavljati štedjeti i izvan i platni promet pregranica Hrvatske ko tih računa. Iako je prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom ta izmjena trebala stupiti na snagu ranije, Hrvatska je zbog krize zatražila odgodu. Izmjenama je je liberalizirano i korištenje inozemnih kredita preko računa u inozemstvu. Građani na taj način dolaze korak bliže europskim stečevinama.

2011.

Lola Gonzales, vlasnica malene tvrtke iz Floride, proglašena je u medijima “najboljom šeficom na svijetu” nakon što je sama sebi dala otkaz. A to je učinila jer klijenata manje otkaz nije željela dati znači i manje nikome drugome. Rezaposlenih cesija je pogodila njezin posao, pa je izgubila 20% klijenata koji više nisu mogli plaćati usluge. Temeljito je proučila financijsko stanje u tvrtki i shvatila da mora otpustiti najmanje jednog čovjeka iz svog šesteročlanog tima. Uspaničila se i smislila neobično rješenje - otpustiti samu sebe!

20%

Zidni Overseas Express News 021  

20. prosinca 2010.

Zidni Overseas Express News 021  

20. prosinca 2010.

Advertisement