Page 1

Ă…re Sadeln Unikt boende mitt i skidomrĂĽdet

1


ÅRE SADELN

Åre – välbesökt sedan 1100-talet

2

Åre som turistdestination är inget nytt. Redan på 1100-talet stannade tusentals pilgrimer från hela Europa till i byn under sin vandring till Sankt Olavs grav i Nidaros, nuvarande Trondheim. Årefjällen som resmål för långväga turister växte fram under den senare delen av 1800-talet. Det var den höga och rena luften som lockade de tidiga gästerna och allt sedan dess har man besökt Åre för den storslagna naturen, skidåkningen, vandringslederna och även jakt och fiske har spelat en stor roll för turistnäringen.

Åre Sadeln

1892 invigs Toppstugan på Åreskutans topp, idag Sveriges högst belägna servering. 1910 invigs Bergbanan, Åres första lift och Åre börjar nu utvecklas till vintersportort med kälkåkning, curling och skidåkning. Sedan dess har nya pister och liftar anlagts successivt och när Alpina VM för första gången arrangeras i Åre 1952 hamnar skidorten på världskartan. Orten har både skolat och lockat många namnkunniga skidåkare och på senare tid även downhill-cyklister. 1999 arrangeras Mountainbike VM i Åre och 2007 stod Åre för andra gången som värd för Alpina VM. 2010 firade Åre 100-års jubileum som vintersportort och Bergbanan fyllde 100 år. Idag fortsätter utvecklingen av Åre som en attraktiv destination året runt.

SkiStar satsar stort för att tillfredsställa kräsna skidåkare med både längre, bredare och bättre pister i Åre Sadeln. Utbyggnaden sker i etapper och när allt är klart finns både nya och förbättrade nedfarter, liftar som binder samman Björnen med centrala Åre och ett helautomatiskt snöläggningssystem.

Åre Sadeln, också kallat Västra Björnen, är ett nytt område som skall ge Åre 4 000 nya bäddar. Tillsammans med SkiStar har markägarna exploaterat marken för att skapa en boendemiljö i samspel med natur och skidområde.

Vi är nu glada att kunna erbjuda tomter på två platser med olika karaktär i Åre Sadeln. Detta är något av det bästa Åre kan erbjuda under de närmaste åren.

Leading Mountain Resorts of the World Leading Mountain Resorts of the World är ett unikt globalt partnerskap som samlar sex av världens högst betygsatta och prisbelönta alpina semesterorter. Varje medlem i denna exklusiva grupp är internationellt känd för sina fantastiska alpina omgivningar, omfattande utbud av året runt-aktiviteter, sevärdheter och turistinfrastruktur. Orter som ingår: • Åre, Sverige • Saas-Fee, Schweiz • Val Gardena, Italien • Banff/Lake Louise, Cananda • Barilocje, Argentina • Queenstown, Nya Zeeland

3


Åre – året runt Åre är i högsta grad en levande by året om. På vintern ett ställe med puls, skidåkning i världsklass och ett uteliv som inte många kan konkurrera med. Med sina många backar, varierande terräng och moderna liftsystem erbjuder Åre Skandinaviens bästa skidåkning. I Åre blir det aldrig tråkigt, inte heller på sommaren med de långa ljusa kvällarna. Under sommaren bjuder Åre på allt från actionfyllda aktiviteter som downhillcykling från toppen av Åreskutan, zipline högt över träd­ topparna eller rafting i en virvlande fors. Vill du istället njuta av storslagen natur och Åres lugn, kan du ge dig av på en dagsvandring runt Skutan, paddla kajak på Åresjön, fiska, ta en tur på hästryggen eller ett uppfriskande dopp i någon fjällbäck. Utbudet av butiker och restauranger är stort. Här hittar du friluftsbutiker med det senaste för cyklister och vandrare liksom inredningsprylar och genuint hantverk. Många restauranger har förstås inspirerats av de Jämtländska smakerna och tillfällena för nya kulinariska upplevelser är oändliga.

”Oh-rey” rankas i topp bland världens skidorter Inför vintersäsongen 2009 rankade prestigefyllda resemagasinet Condé Nast Traveller Åre högt när vinterns bästa skidorter världen över skulle listas. I sällskap med Aspen, St Moritz, Verbier och Whistler utsågs Åre till en av världens bästa skidorter. I gott sällskap rankades Åre som ett av de tio bästa alpina turistmålen för vintern. Man framhöll att Åre passar många typer av skidåkare, har bra afterski och en stor bredd på aktiviteter utöver utförsåkningen. Förutom att placera Åre i topp av världens skidorter gav även Condé Nast Traveller sina engelskspråkiga läsare lite hjälp med att uttala det exotiska, jämtländska ortsnamnet; på engelska säger man kort och gott Oh-rey.

Med totalt ansvar för tomterna hålls stil och arkitektur samman och både placering och utformning av husen säkrar det långsiktiga värdet för samtliga tomter i området. Byggklausul innebär att du får möjlighet att köpa en tomt under förutsättning att du senast två år efter tomtköpet skriver entreprenadkontrakt med Överbygg Sverige AB om att uppföra minst vädersäkrat hus. På så vis kan du i lugn och ro fundera över vilket hus du vill bygga på din tomt, det väljer du själv! En kärnmodell, ett anpassat hus eller en helt unik modell som Överbygg utvecklar tillsammans med dig. Grad av egeninsats väljer du också själv.

Ski-in/Ski-out I Åre Sadeln har man först planerat för skidåkningen och därefter gjort plats för boende mitt i skidområdet. Det gör att samtliga tomter får ski-in/ski-out med närhet till både de nya carvingbackarna i Sadeln, de tuffare branterna och utmaningarna i Åre och de familjevänliga svängarna i Björnen.

Med omsorg om helheten Vi har valt att investera i mindre områden där vi kan ta ansvar för helheten och skapa en enhetlig arkitektur och stil med ökat värde och trygghet för dig som investerar. För att säkra detta säljs tomterna här med byggklausul. På så vis skapas nya tun av timmerhus med omtanke! 4

I samma fantastiska lägen som de områden vi säljer med byggklausul finns det totalt fem separata tomter som säljs utan byggklausul. Här köper du tomten och väljer själv när du vill bygga och vem som skall sköta byggprocessen. Självklart kan vi hjälpa dig att utforma ditt hus även på dessa tomter, du bestämmer!

Planbestämmelser Byggrätten är 18% av tomtarean eller minst 160 kvm. Utöver detta får tomt bebyggas med uthus och altan/balkong med 25 kvm. En huvudbyggnad och en komplementbyggnad. Två lägenheter varav en max 40 kvm. Bostadshus kan uppföras i en våning, i en våning med inredd vind, i en våning med sluttningsvåning eller i två hela våningar. Högsta nockhöjd är 8,0 m över understa våningens golvnivå. För hus i en våning gäller högsta byggnadshöjd 4,5 m. (Se fler detaljer i Dp för Västra Björnen.) 5


Tomter utan byggklausul Tomter med byggklausul

m

OT GM

NG

ÖÅ

FR

KS EN

p

VI

HERME

LINBA

CKEN

VA R G B A CK

L ÄNGD

S PÅ R O

MRÅDE

Det är från Sadeln, på Högåsen, samt mellan Totthummeln och Björnängeberget där Vikbäcken letar sig ner från kalfjället som allt händer. Ska du vara med?

EN

BJÖ

RNB

ACK

EN

Övre Sadeln

högre är bara himlen och trädgränsen...

I absolut bästa toppläge erbjuder vi tio enskilda tomter med byggklausul i Övre Sadeln. Stora tomter med generös byggrätt i direkt anslutning till pist och nedfart. Nära Burmaleden och med Åre Skutan som tryggt stöd i ryggen. Fantastisk utsikt mot Sadeln och Åre Skutan västerut och med utblick mot Renfjället och Åresjön i söder. Om det är det där lilla extra du letar efter så tror vi att det är här du hittar det! Tillsammans skapar vi ditt drömboende mitt i skidområdet! 6

BJÖRNENS CENTRUM

Björnängetunet

friare är bara fjället och faunan...

Nära infarten till Åre Sadeln erbjuder vi sex enskilda tomter med byggklausul kring en kulle. Läget är fantastiskt med direkt närhet till såväl Björnens centrum som fina längdspår. Tomterna får fint solläge och varierad utsikt mot såväl Sadeln och Åre Skutan i nordväst som mot Förberget och Fröå tjärn österut. Här finns öppen myrmark och fjället breder ut sig i bakkant. Backarna är inte heller långt borta med direkt närhet till toppen av både Vargbacken och Björnbacken med anslutningen vidare till Sadeln och Åre. Det finns planer för en släplift strax bredvid området. 7


För mer information kontakta: HTF AB Nybygget 101 195 61 Arlandastad mail: info@overbygg.se tel: (+46) 8 683 09 90

Överbygg Sverige AB tel: (+46) 8 683 09 90 mail: info@overbygg.se www.overbygg.se

Jotunheimen eiendom as tel: (+47) 918 22 600 mail: info@jotunheimen-eiendom.no www. jotunheimen-eiendom.no

å re 8

.se

Foto: Jonas Kullman och Mattias Fredriksson / Design Sindre Risheim design as (www.sindrex.no)

Denna broschyr är framtagen i ett samarbete mellan HTF AB och Björkfjärden Egendomar AB. HTF AB ägs av Jotunheimen Eiendom AS och Överbygg Sverige AB och är en av markägarna i Åre Sadeln som tillsammans med Björkfjärden Egendomar AB nu gått samman för att sälja fastigheter i absoluta topplägen. Fastighetskontrakt tecknas med respektive ägare och Överbygg Sverige AB är kontaktperson för samtliga tomter samt leverantör av hus på de tomter som säljs med byggklausul.

Åresadelen  

Øverbygg.se magasin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you