Page 4

4

KOMMENTAREN

ANSVARSHAVENDE UDGIVER Niels Holm REDAKTØR Brian Kjær Capkan brian@outandabout.dk LAYOUT Mathias Dahl mathias@outandabout.dk ANDRE BIDRAGSYDERE Anders Berg, Ane Nordentoft, Ella Costello, Frank Holm, Lone Israelsen, Sebastian Soelberg, Theis Nybo, Tonny Bønløkke Hertz. ANNONCER Jan M. Kjær jan@outandabout.dk (+45) 27 36 06 11 Priser og vilkår for annoncering kan downloades på: oaonline.dk i bunden under ”Annoncering” DISTRIBUTION Jan M. Kjær jan@outandabout.dk (+45) 27 36 06 11 WEB oaonline.dk APP GAY CPH UDGIVER: Rainbow Media Denmark ApS c/o Sjeldani P. Knudsens Gade 1 2450 København SV mail@outandabout.dk CVR: 39404168 NÆSTE NUMMER Deadline 15. april På gaden 30. april

Hvad er en god rollemodel? Hvad vil det egentlig sige at være en god rollemodel? Det har jeg tænkt meget over på det sidste, efter Out & About i en onlineartikel i marts kunne fortælle, at sangeren Sigmund ikke som ellers planlagt ville blive nomineret til en AXGIL-Award i kategorien Årets LGBT-person. Årsagen var ekskluderende generaliseringer omkring flygtninge og indvandrere fremsagt i en story på Instagram. Så hvad kan, og skal, vi forvente – eller forlange – af rollemodeller, som mere eller mindre selvudråbt bliver billedet på mange af os, og som er med til, at definere hvordan mange mennesker ser LGBT-personer? Og ikke mindst bliver forbilleder, som mange unge LGBT’ere landet over spejler sig i. Der er sagt meget om Sigmund, men man kan, og skal ikke tage fra ham, at han har vundet hjerterne hos mange landet over. Fra hvinende teenage-fans til Hr. og Fru Danmark ved kakkelbordene. Men det er beskæmmende at se, at hans ekskluderende bemærkninger vækker så stor genklang, og det fører helt naturligt til spørgsmålet: Hvad er en god rollemodel – eller ambassadør kunne man også sige – for LGBT-miljøet?Jeg håber, vi alle vil tænke lidt over det, OG lige kigge lidt indad, og spørge om vi SELV altid er den bedste udgave af os selv. Hvor inkluderende er DU, når det kommer til stykket? Danish Rainbow Awards samler i årets show LGBT+-miljøet, og i skrivende stund ved vi ikke, hvem der vinder de enkelte priser. Men til alle nominerede vil jeg sige, at alene det at der er andre, der har nomineret jer, er et kæmpe skulderklap for jeres indsats.

April 2019 #196

TUSIND TAK til alle der gør en uselvisk og positiv forskel for LGBT+-miljøet uden at være drevet af higen efter “likes”. I er de sande og ægte rollemodeller. Tak. God fornøjelse!

Niels Holm:

VOLDSOM RUSKETUR FORSIDE Niels Holm FOTO Theis Nybo

OUT & ABOUT · APRIL 2019

Brian Kjær Capkan Redaktør

Foto: Pilu Ottosen

TUSIND TAK til alle der gør en uselvisk og positiv forskel for LGBT+-miljøet uden at være drevet af higen efter “likes”. I er de sande og ægte rollemodeller. Tak.

Profile for Out & About LGBT Magazine

Out & About #196 April 2019  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Out & About #196 April 2019  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Advertisement