Page 27

Banebrydende, hylende skæg og kampvigtig

Homoware Larsbjørnsstræde 11 1454 København K 69 69 66 66 info@homoware.dk www.homoware.dk

Netflix udgav i januar 2017 en ny version af Norman Lear’s 70’er-show ’One Day at a Time’, produceret af Gloria Calderon Kellett og Mike Royce, og sagt med det samme: Den er helt fantastisk. Af Ella Costello

Den anmelderroste serie følger en cubansk-amerikansk familie i Los Angeles, og vi kommer tæt på den nyligt separerede mor og krigsveteran Penelope, hendes 15-årige datter Elena, den 12-årige søn Alex, og hendes overtroiske mor Lydia, og ikke mindst ejendommens vicevært Schneider. Gennem tre vidunderlige sæsoner følger vi de fem personers udvikling, og hvordan de takler en storm af problemer, der vælter ned over dem. Gennem Penelopes udvikling ser vi en realistisk hård rejse med PTSD og angst, og Alex der døjer med at forstå og finde sin rolle som ung mand i et antifeministisk samfund. Vi følger også viceværten Schneiders kamp for at leve et alkoholfrit liv, og Lydia der rejser fra Cuba til Amerika i en tid, hvor det Castros regime tvinger tusindvis af unge til at flygte til USA.

Man griner og græder

u t ik k gb

ted sp ark en Vo ldg ad e

Ørs

rre

e

ørn sbj Lar

S

de

sst

er

Ka

de

tte

ga

su

nd

et

ve La

.

TIVOLI

dh

us

pl

ad

se

n

e

lvd

sB

Ve

de

ga bro

r ste

nd els

en

e

gad

ane

nb

Jer

træ

ers

de

nd

A C.

er

st Ve

rsbjør n s s træ d

de

ga

ld Vo

H.

ie tud

S

de

æ str

e n i La

e

æd

str

die

Stu

st Ve

Se og læs flere anmeldelser på oaonline.dk/kultur.

de

træ

rs S

de t Pe ank

Be

træd lejss Lars

Elena er feminist aktivist, og hun finder tidligt ud af, at hun er lesbisk, og selvom hendes nærmeste familie tager nyheden pænt, så venter der noget helt andet hos hendes far Victor. Elenas rejse byder også på bekendtskab med flere farverige personligheder, hvor hun blandt andet kommer tæt på den non-binære Syd. Serien er et vigtigt billede af nutidens problemer, og giver et bud på hvordan vi kan kommunikere omkring dem, og hvordan vi bedst takler dem – og så får den dig til at grine og græde, og kan forhåbentlig få seerne til at tale om de emner, den tager op. Den er velovervejet, velfilmet og ikke mindst fantastisk skrevet. Se den!

Profile for Out & About LGBT Magazine

Out & About #196 April 2019  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Out & About #196 April 2019  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Advertisement