Page 13

13

My Fair Ladies skodder smøgerne My Fair Ladies er hoppet med på den røgfrie bølge, og har kvittet smøgerne. Men hvorfor? Af Brian Kjær Capkan | Foto Lone Israelsen

Siden Cosy Bar blev røgfri ved nytår, og udløste en voldsom debat på de sociale medier, er der blevet gættet lystigt på, om der mon var andre barer, der ville følge trop. Der er gættet i øst og vest, og der var sågar nogen der arrangerede en meningsmåling, der var så skråsikker, at man slet ikke tog My Fair Ladies i betragtning som en mulighed – så rammer karma, og en sen torsdag eftermiddag sidst i marts overraskede My Fair Ladies alt og alle med en kortfattet besked på Facebook: ”Kære gæster, her hos My Fair Ladies søger vi altid måder at forbedre os selv, og gøre det bedst mulige for alle. Derfor vil My Fair Ladies fra 1. april blive en røgfri bar for at skabe et sundere og mere behageligt sted at være for alle vores gæster.”

Populær nyhed

Opslaget fik hurtigt flere hundrede likes og kommentarer, hvor de fleste var lykønskninger og positive kommentarer. Der var dog også

enkelte rygere, der sagde farvel og tak. Det er samme mønster, som udspillede sig, da Cosy Bar blev røgfri. Også læsertallene på Out & Abouts efterfølgende artikel viste, hvor stor interesse der er for rygepolitikken i LGBT-miljøet.

Ville være startet som røgfri

Men hvad er årsagen til rygestoppet, for umiddelbart virker det, som om My Fair Ladies har haft succes som rygerbar. ”Da jeg åbnede My Fair Ladies for tre år siden, var det faktisk meningen, at vi skulle være røgfri fra starten. Men jeg kunne hurtigt se, at mange af de mennesker jeg vurdere, ville blive vores kunder, var rygere. Så kort sagt kan man sige, at jeg ikke turde”, fortæller Martin Larsen til Out & About. Allerede sidste forår begyndte tankerne at kredse om et rygestop. ”Men jeg var usikker på, hvad kunderne ville sige. Ville de forsvinde? Og ville nye kommer til? Det finder vi snart ud, og jeg er fortrøst-

ÅRETS BAR 2018

My Fair Ladies vandt en AXGIL-Award ved Danish Rainbow Awards i 2018 som årets bar i LGBT-miljøet. Afstemningen blev vundet med historiske én stemme foran Centralhjørnet.

Profile for Out & About LGBT Magazine

Out & About #196 April 2019  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Out & About #196 April 2019  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Advertisement