Page 1

OKTOBER 2016 #166

De tyskerglade Jodeladies gĂŚster Female Oxygen

Filmfestival med Mix Copenhagen

JODE LADIES


2

INDHOLD

OKTOBER 2016 06 JULIAN JUHLIN

Det Reumert-belønnede talent.

12 MIX COPENHAGEN LGBTQ-filmfestival frem til 9. oktober.

26 SIDSTE NAT I CARACAS

Simon Verheij giver fem stjerner.

28 MØRKE RUM

Dansk kortfilm får international filmpris.

38 JODELADIES

Optræder ved Female Oxygen.

56 IN ENGLISH

06

English articles and gay guide/ maps over Copenhagen, Aarhus, Aalborg, Odense and Malmö.

FASTE SIDER

04 Kommentaren 42 Skønhed 44 Sport 46 Set & Sket 50 Det sker 54 I byen med Pilu 64 Pink Gossip 66 Læserkonkurrence

58

28

OUT & ABOUT ER DANMARKS månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede samt åbensindede heteroseksuelle. OUT & ABOUTS POSTADRESSE Robert Jacobsens Vej 82, 2.4 – DK-2300 København S. Tel.: (+45) 40 93 19 77 – info@outandabout.dk ISSN 1602-9747 · TRYK Trekroner Tryk · DISTRIBUTION Out & About kan hentes gratis på barer, caféer, dansesteder, klubber og organisationer i LGBT-miljøet og på LGBT-venlige steder i Danmark og Sydsverige. Out & About kan også downloades gratis på: oaonline.dk · ABONNEMENT Prisen for et års abonnement (12 numre) er: Danmark 360 DKK. Europa/Færøerne/Grønland 480 DKK. Øvrige udland 672 DKK. Du kan tegne abonnement på: oaonline.dk/kontakt-os · ARTIKLER OG FOTOS Henvendelser bedes stilet skriftligt til redaktionen pr. e-mail eller brev. Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter, fotos og lignende, som indsendes uopfordret. Redaktionen påtager sig intet ansvar for trykfejl eller fejl i prisangivelser. Artikler, fotos og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


Skal du købe ny bolig? uanset om du skal købe en andels- eller ejerbolig. Kontakt os eller læs mere på www.swedbank.dk Swedbank er stolt sponsor af

10

yder Vi tilb ls- som e d n a såvel rbolig. eje

Swedbank Adresse: Kalvebod Brygge 45, 1560 København V Tlf: 88 97 90 30 Email: boliglan@swedbank.dk


4  KOMMENTAREN

FRA MIX TIL PIX transkønnede på filmlærrederne og TV-skærmene. Når vi endelig var med, blev vi ofte portrætteret som skræmmende eller sørgelige skæbner. Desværre! For det er ret vanskeligt at identificere sig med en transkønnet morder, et lesbisk incestoffer, en biseksuel svindler eller en døende bøsse.

I 1986 VAR der langt mellem homoer, biseksuelle og

I HOLLYWOOD 2016 er det helt omvendt: Nu kæmper heteroseksuelle topskuespillere om at få roller som LGBTQpersoner. Berøringsangsten er tilsyneladende borte. I dele af vores eget miljø diskuterer vi så, om ciskønnede skuespillere må spille transkønnede roller. Men hvis ciskønnede ikke må spille transkønnede, må en hetero så heller ikke spille homo? Og bør en homoseksuel skuespiller sige nej til at en rolle som heteroseksuel?

Foto: Mark Hildebrandt

MIX COPENHAGEN er et af årets højdepunkter i Københavns LGBTQ-miljø. Gennem 31 år har filmfestivalen vist nogle af de film, som du ikke får lov til at se i de store kommercielle biografer. Sådan var det, da filmfestivalen startede i 1986, og sådan er det her i 2016. Alligevel har meget forandret sig til det bedre.

Jeg synes, der ville være mere fornuft i at kæmpe for flere roller til transkønnede skuespillere end i at bede ciskønnede afholde sig fra at spille transkønnede karakterer. EFTERÅRET ER over os. Pyt med det, for i biografsalenes mørke venter masser af oplevelser. LGBTQ-filmfestivalen Mix Copenhagen slutter 9. oktober, men 27. oktober begynder CPH PIX. Det er ganske vist ikke en LGBTQfilmfestival, men den har alligevel flere regnbuefilm på programmet. Mere om Pix i novembernummeret. Her i oktobernummeret af Out & About kan du læse om Mix Copenhagen på side 12-24.

“Det er ret vanskeligt at identificere sig med en transkønnet morder, et lesbisk incestoffer, en biseksuel svindler eller en døende bøsse.”

REDAKTØR/ ANSVARSHAVENDE Thomas R. Kristensen trk@outandabout.dk ART DIRECTOR Mark Hildebrandt mark@outandabout.dk ANDRE BIDRAGSYDERE Anne Mie Dreves, Daniel Jacob Delove, Frank Holm, Karin Meldgaard Henriksen, Mikkel Hyldebrandt, Nadia Horsted, Pilu Ottosen, Simon Verheij, Teddy Østerlin Koch og Trond Alexander Tune. ANNONCER add@outandabout.dk Priser og vilkår for annoncering kan downloades på: oaonline.dk i bunden under "Annoncering" REDAKTIONSCHEF Bert Svalebølle bert@outandabout.dk (+45) 40 93 19 77 WEBREDAKTØR/ ANSVARSHAVENDE Brian Kjær Capkan brian@outandabout.dk WEB oaonline.dk WEBTV oaonline.dk/web-tv APP GAY CPH ANSVARLIG UDGIVER: Copenhagen Gay Media ApS Robert Jacobsens Vej 82.2.4 2300 København S mail@outandabout.dk CVR: 10126266 NÆSTE NUMMER DEADLINE 10. oktober. PÅ GADEN 28. oktober.

Thomas R. Kristensen, redaktør, Out & About.

ET UDPLUK FRA OAONLINE.DK

OKTOBER 2016 #166

Af webredaktør Brian Kjær Capkan

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

Filmfestival med Mix Copenhagen

Facebookcensur

Ørstedsparkens magi lever. Læs historien på OAonline.dk.

Ytringsfriheden er under pres, og Facebook går forrest. En lang og lærerig debat på vores Facebookside forsvandt pludselig uden forklaring. Den handlede om ciskønnede skuespillere, der spiller transkønnede, og om ordet ’transluder’.

FORSIDE Jodeladies FOTO Anne Mie Dreves

Aldrig er en artikel blevet læst så meget på OAonline.dk som nyheden om studievært Mikkel Fønsskov, der sprang ud i september. Værten med det store smil på DR’s Aftenshowet fik samtidig masser af glade hilsner på vores Facebookside.

Foto: Brian Kjær Capkan

Vilde med Mikkel

De tyskerglade Jodeladies gæster Female Oxygen

JODE LADIES Svanemærket tryksag 541-740 541-422


LEV LIVET UDEN PILLER BRUG KONDOM


6

KULTUR

“Udgangspunktet her på Riddersalen var at lave en klassiker. Og der er jo ikke rigtig nogen større klassiker end Frøken Jensens Kogebog. Den slår jo Romeo og Julie med flere længder og findes i jeg-ved-ikkehvor-mange eksemplarer her i Danmark.” Scenograf Julian Juhlin.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


7

ET SÆRPRÆGET KØKKENUNIVERS Den prisbelønnede scenograf Julian Juhlin er slet ikke god til at lave mad. Alligevel er han endt midt i et køkkenunivers.

SCENE

med forførende charme,” lød motivationen for at tildele Talentprisen til Julian Juhlin.

I

Slår Romeo og Julie

Af Thomas R. Kristensen Foto: Karin Meldgaard Henriksen 2015 modtog scenografen Julian Juhlin en Reumert-talentpris for at præsentere ”et forfriskende skævt univers af queer og vampet kabaretstemning på Riddersalen.” Hædersprisen fik han for teatrets jubilæumskabaret, Som var det i går. ”Fra loftet svingede kvindeben og fristede med sorte netstrømper og knaldrøde stiletter. Her smeltede det burleske og det billedstærke sammen

Nu er Julian Juhlin på spil igen på Riddersalen: Men burleskscenen har han udskiftet med et særpræget køkkenunivers til forestillingen Frøken Jensens Kogebog. ”Udgangspunktet her på Riddersalen var at lave en klassiker. Og der er jo ikke rigtig nogen større klassiker end Frøken Jensens Kogebog. Den slår jo Romeo og Julie med flere længder og findes i jeg-ved-ikke-hvor-mange

eksemplarer her i Danmark,” ler den 29-årige scenograf. ”Dels er der den gamle version fra 1901, men den er jo blevet opdateret et utal af gange. Derfor er det et univers, som sådan set godt kan indeholder både elpisker og lasagneplader eller alt muligt moderne. Faktisk har vi en alenlang rekvisitliste.”

Chokoladediva Med på rollelisten er Riddersalens 72-årige skuespillerdiva, Daimi. ”Hun manifesterer sig på scenen som en tre-retters-menu, med forret, OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


8

KULTUR

hovedret og dessert. Forretten er kogt, kold blomkål med legeret salatsauce, dild og rejer. Derfor går Daimi på scenen i et kæmpe krinolineskrud, der forestiller et blomkål,” fortæller Julian Juhlin. ”Senere dukker Daimi op med en tallerkenglorie med bøfbriller og råt kød. Og som dessert dukker hun op som en chokoladediva, der flyder ud over en henkogt pære.” Med i forestillingen er også Tina Gylling, Mikkel Arndt og Jens Gotthelf samt et to-mands-orkester.

Mor lavede maden Når sandheden skal frem, er det at lave mad ikke noget, Julian Juhlin er god til. Han voksede nemlig op som et højtelsket enebarn hos en sød, enlig mor.

“Ærlig talt, så er jeg ikke er ret stærk i madlavning. Det er lidt komisk, og det har da været lidt af en udfordring, nu hvor jeg skulle lave scenografien til Frøken Jensens Kogebog.” Scenograf Julian Juhlin. ”Ærlig talt, så er jeg ikke er ret stærk i madlavning. Det er lidt komisk, og det har da været lidt af en udfordring, nu hvor jeg skulle lave scenografien til Frøken Jensens Kogebog,” siger han. Faktisk havde Julian Juhlin det så godt med sin mor, at han først flyttede hjemmefra som 25-årig. Hvilket dengang i 2012 inspirerede ham til et af sine mest kendte kunstprojekter, Drengen der aldrig flytter hjemmefra. ”Jeg var 25, og tiden var ligesom til at flytte hjemmefra. Det gik op for mig, at jeg var ret tilknyttet til det lille rum, som jeg havde boet i hele mit liv, og så opstod

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

t


Komplet Auping dobbeltseng * nu! Kr. 16.995 (Vejl. pris Kr. 19.995)

Auping tilbud! Et sundt liv med masser af energi begynder med en god nattesøvn. Når du vælger Auping, får du mere end en god sovekomfort. Du får også tryghed for, at din seng er lavet efter bæredygtige principper. Lige nu er der tilbud på Auping sengebunde og madrasser. Du får en sund søvn i et komfortabelt og stilrent design. Vi vejleder dig, så du får den perfekte komfort. Besøg vores butikker og find den seng, der passer dig. *Prisen gælder ved køb af en Essential sengeramme, 2 stk. plane sengebunde og 2 stk. Inizio madrasser. Størrelse 160/180/200 x 200/210 cm. Tilbuddet er ekskl. hovedgærde og sengetøj. Gælder tom. 31. oktober 2016. Kan ikke kombineres med andre tilbud.

Sovet godt? Test din søvn med Auping Better Days app.


10

KULTUR

tanken om drengen, som for altid ville være knyttet til sit barndomshjem,” ler Julian Juhlin.

Det grønne værelse Første stop var et lejet værelse på Vesterbro, hvor han indrettede alt i grønt. ”I mit gamle børneværelse hjemme hos min mor installerede jeg en projektor, som kørte 24 timer i døgnet, samt et kamera på mit nye grønne rum. Så når jeg var hjemme i mit nye grønne rum, var jeg også automatisk hjemme hos min mor,” siger Julian Juhlin. ”Det projekt kørte i næsten tre år. Indtil min mor smed bomben og fortalte, at hun nu også ville flytte

hjemmefra. Det er jo en tragisk historie,” ler Julian Juhlin, som fortæller, ”at drengen nu bliver projiceret til et opbevaringsrum, hjemløs og tilovers.” På websitet drengen.dk kan man læse mere om drengen, der aldrig flytter hjemmefra. Her er også billeder, videoklip og et radiointerview med Julians mor.

Daimi i centrum på Riddersalens scene.

Svantes viser Som så mange andre scenografer har Julian Juhlin ingen fastansættelse, men arbejder freelance for forskellige teatre. Til november er han aktuel på Nørrebro Teater, hvor han har lavet scenografien til forestillingen Svantes Lykkelige Dag. ”Der er jeg i fuld gang med birkestammer og duer på hovedet,” fortæller Julian Juhlin. Denne forestilling har premiere 23. november, tager udgangspunkt i Benny Andersens viser om Svante

og er instrueret af Niclas Bendixen. Julian Juhlins scenografi til Frøken Jensens Kogebog kan derimod opleves her i oktober, hvor forestillingen spiller på Riddersalen frem til 30. oktober.

“I mit gamle børneværelse hjemme hos min mor installerede jeg en projektor, som kørte 24 timer i døgnet, samt et kamera på mit nye grønne rum. Så når jeg var hjemme i mit nye grønne rum, var jeg også automatisk hjemme hos min mor.”

Scenograf Julian Juhlin.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


11

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


12

MIX COPENHAGEN

THE NORMAL HEART STED: REMISEN, GODSBANEN, AARHUS 4/10 KL. 19.30 GRATIS ENTRÉ. BESTIL BILLET PÅ PROUD.DK

DET SKER I MØRKET Filmfestivalen Mix Copenhagen kører frem til 9. oktober. Nogle film kan også ses i Aarhus og Odense.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


13

FILMFESTIVAL

Af Thomas R. Kristensen Foto: Trond Alexander Tune

F

or 31. gang kører en af verdens længstlevende LGBTQ-filmfestivaler, Mix Copenhagen, som frem til 9. oktober viser 29 spillefilm, 27 dokumentarfilm og 49 kortfilm. I København er omdrejningspunktet Cinemateket og Empire Bio, mens Proud Filmfestival viser film i Øst for Paradis og Mix Odense hos Lambda og i Cafebiografen.

Sexarbejder på Sydsjælland Filmene kommer fra alle verdensdele, men også danske film er med på programmet. Heriblandt Iben Haahr Andersens nyeste dokumentarfilm, Xenia.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


14

MIX COPENHAGEN Stine Michelsen og Morten Mechlenborg Nørulf fra Mix Copenhagen. Her fotograferet i Empire Bio.

WOMEN WHO KILL STED: EMPIRE BIO, KØBENHAVN. 6/10 KL. 20.00 8/10 KL. 17.30

Den lesbiske filminstruktør var i 2012 nomineret til Bent-prisen med dokumentarfilmen Da Poul sprang ud, og sammen med Minna Grooss vandt hun i 2009 publikumsprisen med filmen Goddag mit navn er lesbisk. ”Xenia er 70 år, bor på et nedlagt landbrug på Sydsjælland og lever som cross-dresser eller det, man i gamle dage kaldte transvestit. Xenia er tidligere vognmand, men har gennem de seneste 20 år haft kunder som sexarbejder,” siger Morten Mechlenborg Nørulf, som er en af de programansvarlige i Mix Copenhagen. ”Og netop fordi Xenia bor lidt afsides, kan man lave alle mulige sjove ting hjemme hos hende,” siger festivalleder Stine Michelsen.

LGBT-flygtninge Med i festivalprogrammet er også det danske kortfilmsprogram Danish OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


15 HENRY GAMBLE'S BIRTHDAY PARTY STED: CINEMATEKET, KØBENHAVN. 2/10 KL 21.30 EMPIRE BIO, KØBENHAVN. 7/10 KL. 17.15 STED: LAMBDA, BROGADE 3, ODENSE. 5/10 KL. 19.30

WHERE THERE IS SHADE STED: CINEMATEKET, KØBENHAVN. 5/10 KL. 19.00 7/10 KL. 19.00

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


16

MIX COPENHAGEN

AWOL STED: EMPIRE BIO, KØBENHAVN. 2/10 KL. 17.30 CINEMATEKET, KØBENHAVN 9/10 KL. 15.00 STED: ØST FOR PARADIS, AARHUS. 2/10 KL. 19.00

Mangfoldighed præger også skaren af frivillige, som arrangerer Mix Copenhagen.

Delights og kortfilmsprogrammet We are one, som handler om LGBTQ-flygtninge. Her finder man blandt andet den danske kortfilm Mukwano. ”Mukwano er en fiktionsfilm om en lesbisk kvinde fra Nigeria, som søger asyl i Danmark. Filmen er skrevet af Morten Mortensen, som har været frivillig i LGBT Asylum og derigennem har set, hvordan det danske asylsystem fungerer for LGBT-asylansøgere,” siger Morten Mechlenborg Nørulf. Efter denne filmvisning holder Mix Copenhagen et debatarrangement om LGBTQ-flygtninge.

Plads til variation Med 105 film på programmet er der god plads til variation. ”Der er lidt af hvert. Vi har delt filmene op i fem kategorier: Film der OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


17

MUKWANO STED: CINEMATEKET, KØBENHAVN. 8/10 KL. 16.45

underholder; Film der debatterer; Film der bevæger; Film der river dig med; og film der udfordrer,” siger Stine Michelsen. En kærkommen udfordring for filmfestivalen er, at filmselskaber, biografer og TV-stationer gennem de senere år er blevet meget mere åbne over for at investere i film og TV-serier om homoseksuelle og til dels også biseksuelle og transkønnede. ”Når vi programlægger, lægger vi vægt på ikke at vælge film, der alligevel kan ses på Netflix, HBO eller andre streamingtjenester. Det er i forvejen svært at få folk til at betale 85 kroner for en biografbillet, og vi har mange spændende film på Mix’ program. Hvis vi programlagde en film, som du også kan se derhjemme, vil du nok ikke vælge at se den under filmfestivalen,” siger Stine Michelsen. ELLA MAILLART – DOUBLE JOURNEY STED: CINEMATEKET, KØBENHAVN. 5/10 KL. 19.30 9/10 KL. 19.00

SPA NIGHT STED: CINEMATEKET, KØBENHAVN. 5/10 KL. 21.30 9/10 KL. 21.30 OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


18

MIX COPENHAGEN

I, OLGA HEPNAROVÁ STED: CINEMATEKET, KØBENHAVN. 2/10 KL. 14.30 5/10 KL. 20.45

”Men vi er meget opmærksom på, at der også skal være plads til, at man bare kan gå ind og grine med vennerne til en feel-good-film eller en spring-ud-film.” ”Eller se en film med en dejlig lang sexscene,” indskyder Morten Mechlenborg Nørulf.

Eksplicit sex

WHILE YOU WEREN'T LOOKING STED: EMPIRE BIO, KØBENHAVN. 5/10 KL. 12.00 7/10 KL. 17.30 OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

Traditionen tro ’advarer’ festivalprogrammet om de film, som indeholder ’eksplicit sex.’ Så står det jo enhver frit for at fravælge netop disse film, hvis man ikke kan lide sexscener i biografens mørke. Omvendt kan man målrettet gå efter disse film, hvis der hellere end gerne må ske noget saftigt på biograflærredet. ”En af vores store bøssefilm, Théo & Hugo, begynder med en sexscene på 20 minutter. Den er fransk og vandt publikumsprisen til Teddy Award under Berlinalen,” siger Morten Mechlenborg Nørulf. For lesbiske med smag for eksplicitte sexscener anbefaler Stine Michelsen filmene Summertime og Awol. Men især fremhæver hun dokumentarfilmen Yes we fuck, som handler om lyst og seksualitet hos mennesker med handicap.


19 Bar Asta i Cinemateket danner rammen om flere arrangementer under filmfestivalen.

”Der er en kvinde, som er lammet fra halsen og ned. Hun får en hjælper ud for at hjælpe hende med at onanere, og det er så smukt,” siger Stine Michelsen. Allermest hardcore er kortfilmsprogrammet med ren porno. ”Her er både bøsseporno, lebbeporno, queerporno, feministisk porno, nonbinær porno samt transporno inden for både den maskuline og den feminine del af spektret,” siger Morten Mechlenborg Nørulf.

Q for Queer I 1986 startede Copenhagen Gay Film Festival, som i 1988 blev til Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival. I 2011 skiftede filmfestivalen navn til MIX Copenhagen | LesbianGayBiTrans Film Festival. Og her i 2016 er Q for Queer kommet med i filmfestivalens fulde navn, som nu er: MIX COPENHAGEN | LGBTQ Film Festival. ”Der er sket ekstremt meget på de 31 år, som filmfestivalen har eksisteret. Og vi i Mix skal afspejle den diversitet, som der er i samfundet og hos dem, som kommer hos os,” siger festivalleder Stine Michelsen. ”Q’et ser vi som noget, der har været en del af filmfestivalen længe, blandt TAEKWONDO STED: EMPIRE BIO, KØBENHAVN. 1/10 KL. 19.45 CINEMATEKET, KØBENHAVN 8/10 KL. 19.15

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


20

MIX COPENHAGEN

LGBTQ-miljøet rykker ind på Cinemateket.

andet i programlægningen. Derfor synes vi, at der var behov for at synliggøre Q’et i vores navn. For os i Mix indbefatter Q’et både dem, som identificerer sig som queer, men vi ser det også som en paraplybetegnelse for alle, der identificerer sig inden for det spektrum, som går ud over det traditionelle opfattelser om seksualitet og køn.”

Frivillig arbejdskraft

STRIKE A POSE STED EMPIRE BIO, KØBENHAVN. 4/10 KL. 20.00 7/10 KL. 19.45 OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

Bag Mix Copenhagen ligger et stort arbejde, som løber over hele året og ikke blot i ugerne op til selve filmfestivalen. ”Vi har en flad struktur, og Mix består af forskellige grupper, som hver især er beslutningsdygtige inden for deres område,” siger Stine Michelsen. ”En gang om måneden mødes vi så til fællesmøde, hvor vi alle sammen er med til at diskutere og beslutte.” Mix Copenhagen har helt fra starten været baseret på frivillig arbejdskraft. Ingen får løn, men over for offentlige myndigheder er det nødvendigt at have en styregruppe og en festivalleder. ”Vi er en festival, som får mange støttekroner fra Københavns Kommune og Det Danske Filminstitut. Derfor skal der være nogen, som står til ansvar for de midler, vi får,” forklarer Morten Mechlenborg Nørulf.


22

MIX COPENHAGEN Foto fra filmen Henrik Gamble's Birthday Party.

PRISUDDELING

Af Thomas R. Kristensen

M

ix Copenhagen præsenterer årets publikumspris i samarbejde med Out & About, der er mediesamarbejdspartner for filmfestivalen. Seks film er udvalgt af Mix Copenhagen til kampen om Publikumsprisen. Når du ser en af disse film på filmfestivalen, kan du være med til at bestemme, hvilken film der skal vinde Out & Abouts Publikumspris. Så husk at afgive din stemme efter filmvisningen. Du stemmer ved at give karakteren 1 (ikke så god) til 5 (fantastisk god). Filmfestivalen trækker lod om fine præmier blandt alle, der har afgivet stemmer. Mix Copenhagen afslører på lukkeaftenen 8. oktober klokken 20 i Empire Bio, hvilken film der løber med Publikumsprisen. Onsdag efter filmfestivalen, 12. oktober, kan du se eller gense vinderfilmen i Empire Bio klokken 20. Læs mere om Publikumsprisen og filmfestivalens øvrige priser, Bent-prisen og Lili-prisen, på: mixcopenhagen.dk

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

HVILKEN FILM SKAL HAVE PUBLIKUMSPRISEN? Stem og vind! Seks film kæmper om Mix Copenhagens og Out & Abouts publikumspris.


23

SOUTHWEST OF SALEM (USA 2016):

I kølvandet på true crimeberetninger, såsom Making a Murderer og Paradise Lost, følger her historien om et himmelråbende justitsmord på fire latinamerikanske lesbiske, der i 1994 fejlagtigt blev anklaget for at have seksuelt misbrugt to mindreårige piger i San Antonio, Texas. Som ofre for den homofobiske sexpanik, der hærgede USA i 1980’erne og 1990’erne, har de fire anklagede kvinder stået årelange prøvelser igennem, men det til trods har de aldrig vendt hinanden ryggen. Deres sammenhold er noget af det, som denne stærke dokumentar stiller skarpt på. SOUTHWEST OF SALEM: THE STORY OF THE SAN ANTONIO FOUR VISES MANDAG 3/10 KL. 17.30 I EMPIRE BIO OG TORSDAG 6/10 KL. 19.00 I CINEMATEKET.

HENRY GAMBLE’S BIRTHDAY PARTY (USA 2015):

Hvad der umiddelbart ligner en coming-ofage film om en ung fyr og hans vanskeligheder med at anerkende sin egen seksualitet i et radikalt kristent miljø viser sig at være mere flertydig og mystisk. Rammen er hovedpersonen Henry Gambles 17-års fødselsdagsfest, hvor vi straks bliver præsenteret for flere lag og historier. Historier om at være akavet teenager, og historier om den skade religion kan forårsag for unge bøsser. Drømmende undervandssekvenser understøtter et roligt tempo, som dog hurtigt bygger op til uundgåelige konfrontationer. Her er stof til både underholdning og eftertanke. HENRY GAMBLE’S BIRTHDAY PARTY VISES SØNDAG 2/10 KL. 21.30 I CINEMATEKET OG FREDAG 7/10 KL. 17.15 I EMPIRE BIO. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


24

MIX COPENHAGEN

HEARTLAND (USA 2016):

Da Laurens kæreste går bort, står hun hjerteknust tilbage uden job og bolig. Hun flytter hjem til sin mor i en lille, konservativ og religiøs by i Oklahoma. Her taler man ikke så meget om tingene, og Lauren tvinges til at tilsidesætte sin sorg. Laurens bror dukker samtidig op med sin smarte kæreste, Carrie, i forbindelse med et nyt forretningsprojekt i byen. Pludselig bliver tingene komplicerede, da intense følelser opstår mellem Lauren og Carrie. Heartland er et velspillet indie-drama om tilgivelse og om at finde sig selv. HEARTLAND VISES SØNDAG 2/10 KL. 20.00 I EMPIRE BIO OG ONSDAG 5/10 KL. 19.30 I EMPIRE BIO. STRIKE A POSE (HOLLAND/BELGIEN 2016)

SUITED (USA 2016)

”Ingen kontakter os og siger, at de vil have en fitting – typisk siger de blot ’det her er min historie’.” Fra Lena Dunham og flere fra Girls-teamet kommer denne unikke dokumentarfilm, om det Brooklyn-baserede skrædderfirma Bindle & Keep, der har specialiseret sig i at sy tøj til personer, der identificerer sig uden for de gængse kønsnormer. Via interviews og små sidehistorier skildres en række kunders søgen efter at føle sig hjemme i tøj, der passer til dem. Tag lommetørklædet med til alle de smukke øjeblikke, hvor filmens hovedpersoner ser sig selv i spejlet for første gang – iført det perfekte suit. SUITED VISES SØNDAG 2/10 KL. 19.30 I EMPIRE BIO OG LØRDAG 8/10 KL. 19.00 I CINEMATEKET. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

Det er 1990, og Madonna vælter alverdens scener med sin Blonde Ambition Tour. Den legendariske tid blev udødeliggjort på godt og ondt med dokumentaren In Bed With Madonna, som gav et dramatisk og skelsættende indblik i livet bag scenen. I Strike A Pose er vi tilbage for at høre mere om retssagerne, danserne og deres minder om, hvad der egentlig skete på touren. Dette er det rørende gensyn mellem Stea, Camacho og de andre, der ikke har set hinanden i årevis og endelig får talt ud. Nu er tiden kommet til at vogue hele vejen tilbage, tørre øjnene og posere en sidste gang. STRIKE A POSE VISES TIRSDAG 4/10 KL. 20.00 I EMPIRE BIO OG FREDAG 7/10 KL. 19.45 I EMPIRE BIO.

FINDING PHONG (VIETNAM 2015):

Denne dokumentar handler om den vietnamesiske transkvinde Phong, som vender tilbage til sin hjemby efter en tur til Thailand. Hun begynder at tage hormoner og kommer langsomt ud af sin skal. Forfriskende ærligt portrætterer filmen dybden og den ekstreme lettelse i at finde sig selv. Hen ad vejen må Phong genforenes med sin familie. Hendes 72-årige mor og 87-årige far vil det bedste for deres barn, selv når det er svært for dem at forstå, hvad det helt præcist er Phong gennemgår. Den mentale forandring hos Phong, og kompleksiteten i en families kærlighed, er imponerende. FINDING PHONG VISES TIRSDAG 4/10 KL. 17.30 I EMPIRE BIO OG ONSDAG 5/10 KL. 17.15 I CINEMATEKET.


»Når jeg kysser ham, kan vi ikke sige noget. Når jeg kysser ham, kan vi ikke ødelægge noget. I hvert fald ikke, når ingen andre end vi to ved helt præcist, hvad det er, vi gør.« Ny roman af Tomas Lagermand Lundme

Han bor ikke længere hos sin mor. Hun sagde, hun havde brug for lidt mere tid. Til at komme ovenpå. Men han kom aldrig hjem igen. Han bor ikke længere hos sin morfar. Den stolte og stærke morfar, som tog over, da hans mor gav op. Nu bor han hos Mads i København. Mads som elsker ham. Men han har stadig sår på hænderne, og når han ser sig i spejlet, ser han sin mor. Få flere læseforslag på weloveya.dk og på:


26

KULTUR

ALT DET SOM INGEN ANDRE SER

Sidste nat i Caracas er et brillant, mørkt og sitrende psykologisk drama, der tør udfordre, og er den bedste LGBT-film i lang tid. Sidste nat i Caracas  FILM

Af Simon Verheij

I

Venezuelas hovedstad Caracas lever mange homoseksuelle i samfundets skyggeside og bliver ofte udstødt. Men det er langt fra et spring-ud-drama, filminstruktøren Lorenzo Vigas her debuterer med. Den midaldrende Armando lever et tilbagetrukket liv som tandtekniker. På byens solbelyste gader samler han jævnligt tilfældige unge fyre op mod betaling. Hans far er lige kommet ud af OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

fængslet, og det river op i gamle sår. Men muligheden for at hele såret dukker op, da han møder den hårdkogte unge knægt Elder, der lever en rodløs tilværelse med småkriminelle handlinger som sidekammerat.

Et forhold med had, kærlighed og foragt Elder er opvokset i en barndom med fysisk vold, og derfor er det hans sprog. Han tænker hele tiden på, hvor den næste indkomst skal komme fra, og derfor ser han en let og hurtig mulighed i Armando. Men da Elder bliver overfaldet, tager Armando sig af ham, og således

udvikles et forhold bygget på foragt, had og kærlighed. Men som venskabet og fortroligheden etableres mellem de to, forstår vi, hvor meget de rent faktisk har tilfælles. Den udvikling sætter sig som en kniv i ryggen, og vi forstår først for sent, hvorfor det ender så grumt, og hvad der er på spil. For det er ikke kun Elder, der fra begyndelsen har haft en skjult agenda. Hans forhold til Armando fører ham lige ud i en handling, som Armando hele tiden har håbet på, men som samtidig sætter dem begge i et dilemma, da det vil ændre deres fælles


ANMELDELSER

27

Pejseshow 

Pejsegården i Brædstrup til 26/11

Daniel Richter 

Louisiana til 8/1

MIX COPENHAGEN Out & Abouts filmanmelder, Simon Verheij, anmelder fem film, som du kan se på Mix Copenhagen. Filmene er Girls Lost, Loev, Scrum, You’ll never be alone og Reel in the closet. Læs anmeldelserne på: oaonline.dk/kultur

fascination og kærlighed. Et dilemma der afsluttes med et overraskende twist, der naturligvis ikke skal røbes her.

Sitrende og skarpt skåret drama På blot halvanden time formår Lorenzo Vigas, der også har skrevet manuskriptet, at folde et sitrende og mørkt drama ud. Et drama der skåret helt ind til benet. Og når filmen er så velfungerende, så skyldes det uden tvivl, at Vigas heldigvis undlader at komme med en større psykologisk analyse eller svar på begivenhedernes gang endsige personer. Den er derimod lagt i hænderne på de to hovedrolleindehavere, hvis karakterer

Anders Matthesen: Shhh 

Onemanshow på turné til 7/1

rummer så meget dybde, at det skaber gribende momenter i deres samspil. Begge kredser de som to ensomme ulve i storbyen og får kviksølvet i følelsesbarometeret til at slår ud mellem spænding, forsoning, kærlighed og had. Det er ganske enkelt en imponerende filmdebut Lorenzo Vigas har begået og absolut en af de bedste LGBT-film i lange tider.

Læs anmeldelserne på

Sidste nat i Caracas (Desde allá) / Venezuela / 2015 / 93 min. / Instruktion: Lorenzo Vigas / Medvirkende: Alfredo Castro, Luis Silva, Jericó Montilla, m.fl. Sidste nat i Caracas vises i Empire Bio, Øst for paradis, Café Biografen m.fl.

Her finder du også flere anmeldelser af teater, film, opera, musik og bøger. Samt foromtaler og andre artikler om kultur.

Kinky Boots 

Spiller frem til 5/2 Malmö Opera.

oaonline.dk/kultur

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


28

KULTUR

Uniforms for the dedicated OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


29

I kortfilmen Mørke Rum spilles Hovedpersonen Sebastian af den 24årige Nicolas Wollesen.

SYDAFRIKANSK PRIS TIL DANSK FILM Peter Ahléns kortfilm Mørke Rum vandt prisen som bedst Gay Short Film på Durban Gay and Lesbian Film Festival. KORTFILM

Som 31-årig instruktør betyder det meget for Peter Ahlén at være med på filmfestivalen.

I

Deler sin historie

Af Nadia Horsted Fotos fra filmen Mørke Rum september løb Durban Gay and Lesbian Film Festival af stablen. Festivalen bryster sig af at være den ældste af sin slags i Sydafrika. Prisen for bedste Gay Short Film gik til den danske Zentropa-film Mørke Rum. Filminstruktør Peter Ahlén og skuespiller Nicolas Wollesen var i Durban for at modtage prisen.

”Der er ingen tvivl om, at det er noget helt specielt, når ens film kommer med på en festival. Én ting er selvfølgelig anerkendelsen af, at man faktisk har lavet et godt stykke håndværk, som nogle mennesker finder relevant at dele med andre. Men vigtigst for mig, uanset hvor klichefyldt det end måtte

lyde, så betyder det, at jeg får lov at dele min historie med andre mennesker. Og det er jo i bund og grund det, som er meningen med at lave film,” siger Peter Ahlén til Out & About. ”Vi har en vigtig historie at fortælle, som jeg tror, rigtig mange kan relatere til. Jeg håber og tror også, det er derfor, at filmen klarer sig så godt, netop fordi stort set alle mennesker, trods alder, køn og race faktisk kan relatere til de følelser og temaer, vi arbejder med i filmen. At de ydre rammer så er en OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


30

KULTUR

Mads Hjulmand som Jacob og Nicolas Wollesen som Sebastian i kortfilmen Mørke Rum.

homosexklub er i virkeligheden sekundært.”

Følelser i en sexklub

Skuespiller Nicolas Wollesen og instruktør Peter Ahlén. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

En del af Mørke Rum er indspillet hos SLM København. ”Det er jo i virkeligheden en meget personfilm, som bunder i min egne unge år, og det følelseskaos jeg levede i,” fortæller Peter Ahlén. ”Sexklubben er blot en ramme, men den emotionelle rejse og udvikling, Sebastian gennemgår, er meget tæt på min egen. Jeg skrev Mørke Rum med Jakob Hol-

tet Stridsbæk, og vi brugte utallige timer på at sidde og dele erfaringer og historier fra vores helt unge år og første skræmmende møder med både ældre og yngre fyre, akavet pinlige situationer, beskidte steder, store forelskelser og ikke mindst sex.”

Hetero i hovedrollen Hovedpersonen Sebastian spilles af den 24-årige Nicolas Wollesen, som er hetero. ”Jeg tror egentlig, at jeg i første omgang søgte en homo til at spille Sebastian eller i hvert


31 fald regnede med, at det ville ende med en homo, da jeg havde svært ved at forestille mig en ung heterofyr have mod på rollen som Sebastian. Det var en ret lang castingproces, og der var flere gode bud, men aldrig den helt rigtige, før jeg så Nicolas spille i en anden kortfilm,” siger Peter Ahlén. ”Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det skulle være ham, og sjældent har jeg mødt en så ung fyr hvile så meget i sig selv og kaste sig ind i et projekt med alt, hvad han har.”

En uvant situation For heteroseksuelle Nicolas Wollesen var de homoseksuelle sexscener ikke noget, som skræmte ham fra at tage rollen. ”For mig var det at spille homo ikke så anderledes fra at spille hetero. Temaerne går jo igen, når det kommer til kærlighed. Situationen var jo selvfølgelig noget uvant, men Peter var rigtig god til at vejlede og snakke med mig om, hvad vi gerne skulle opnå. Ulykkelig kærlighed findes jo i alle forhold, hetero såvel som homo,” siger Nicolas Wollesen. ”Dengang Peter fremlagde historien for mig, og vi havde en længere snak omkring, hvad filmen betød for ham, var jeg overbevist om, at det var et projekt, jeg ikke kunne sige nej til. Så min motivation i forbindelse med filmen var at skabe en karakter, som folk kunne relatere til eller i hvert fald føle med.”

Bringer film frem Fra Mix Copenhagen deltog Alice Minor på filmfestivalen i Durban som medlem af juryen, der gav prisen til Mørke Rum. ”Den spillede musikalsk helt perfekt; skarpe billeder og fremragende skuespil, men vigtigst af alt for den unikke historie. Filmen udforsker ungdommelig selverkendelse og seksuel opvågnen fra en vinkel, der afspejler det homoseksuelle miljø,” forklarer Alice Minor. Hun mener, at LGBTQ-filmfestivaler er med til at bringe film frem, som ofte overses af flere mainstreamfestivaler, samtidig med at LGBTQ-filmfestivalerne skaber sociale, kulturelle og politiske rum for LGBTQ-fællesskabet. ”Repræsentation er utrolig vigtigt! Folk fra mange minoritetsbaggrunde har ofte ikke det privilegium at opleve deres liv afspejlet i medierne.” Mørke Rum kan gratis ses på Ekko Shortlist, hvor den ligger nr. 10 i All Time: ekkofilm.dk/shortlist/film/morke-rum/ OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


32

KULTUR

Af Thomas R. Kristensen

SE ELLER GENSE CAROL

Cate Blanchett spiller Carol og Rooney Mara rollen som Therese.

KULTUR

C

ate Blanchett er formidabel som lesbisk overklassefrue i filmen Carol, der her i oktober kan ses eller genses i Cinemateket. ”Cate Blanchett mestrer den kølige figur med en tunge så skarp som en sav,” skrev Out & Abouts filmanmelder, Simon Verheij, da han anmeldte filmen ved Danmarkspremieren i marts og gav fem stjerner ud af seks mulige. Filmen foregår i 50’ernes USA, hvor fordomme og had mod miOUT & ABOUT · OKTOBER 2016

noriteter florerer. At leve som lesbisk er slet ikke acceptabelt i det daværende amerikanske samfund. Ikke desto mindre forfører den sensuelle og modne Carol den yngre butiksassistent Therese, som sideløbende kæmper imod sin mandlige kærestes pres for ægteskab. Filmen Carol vandt Queer-palmen ved filmfestivalen i Cannes i 2015. Cinemateket viser filmen 12. oktober klokken 19.15 og 22. oktober klokken 14.00. cinemateket.dk


COPENHAGEN PRIDE INDKALDER TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TID: 25. OKTOBER 2016 KL. 19.00 STED: JEUDAN, BREDGADE 30, KØBENHAVN K FORSLAG TIL GENERALFORSAMLINGEN SKAL VÆRE FORMANDEN I HÆNDE SENEST DEN 15. OKTOBER 2016 PÅ LARS.HENRIKSEN@COPENHAGENPRIDE.DK ELLER VIA BREVPOST. DAGSORDEN OFFENTLIGGØRES PÅ FORENINGENS HJEMMESIDE SENEST DEN 18. OKTOBER 2016.


34

KULTUR

Af Thomas R. Kristensen

Modeshow med Transvestitforeningen i Danmark.

Copenhagen Trans Fashion Show Transvestitforeningen i Danmark (TiD) præsenterer sit store modeshow for 10. gang, ved Kulturnatten i København. KULTURNATTEN

E

t af de mest populære arrangementer ved Kulturnatten i København er Copenhagen Trans Fashion Show, arrangeret af Transvestitforeningen i Danmark (TiD). Det er 10. år i træk, at transvestitter og transkønnede går på catwalk i Huset-Kbh for at fremvise det ypperste fra deres garderobe. ”Der er tale om et lidt anderledes modeshow med Danmarks modigste mannequiner på catwalken. Transpersoner og især transvestitter lever jo oftest et skjult liv med deres hemmelighed i skam og frygt for af-

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

sløring, latterliggørelse, afsky og social deroute. Netop de tabuer og fobier, der ligger bag, er showet med til at udrydde,” siger Marianne Peuckert, formand for Transvestitforeningen i Danmark. ”På catwalken synliggør mannequinerne os transpersoner som de almindelige mennesker fra alle samfundslag, vi er, på en sjov, spændende og samtidig informerende måde. Showtime er 14. oktober klokken 19, 21 og 23, men kom i god tid. Publikum står ofte på nakken af hinanden for at komme ind eller bare få et glimt af festlighederne. Og bagefter kan man hænge ud i baren og få en snak med mannequinerne.”

KULTURNATTEN I KØBENHAVN Kulturnatten den 14. oktober byder også på aftensang hos Indre Mission, rundvisning i Bispebjerg Krematorium og gospelworkshop hos Frelsens Hær. Du kan også møde dine yndlingspolitikere på Christiansborg eller tjekke, om Forsvarsministeriets personale går i uniform. Programmet byder på langt mere end det, men husk at købe kulturpas hos 7-Eleven. Det koster 90 kroner og giver adgang til alle kulturnattens arrangementer i hovedstaden, samt fri transport med metro, tog og bus i tidsrummet 17-05. kultunatten.dk


Petra von Kants bitre tårer

35

Det stormfulde kærlighedsforhold mellem Petra og Karin er genstand for ny opsætning i Malmø. SCENE

Af Thomas R. Kristensen Foto: Emmalisa Pauly

M

almö Stadsteater spiller her i oktober Fassbinder-dramaet Petra von Kants bitre tårer. Livet kører egentlig fint for kunstneren Petra, da hun forelsker sig i den yngre skuespiller Karin, som flytter ind hos hende. Men jalousi, skænderier og for meget alkohol truer med at køre forholdet af sporet. Den tyske instruktør Anna Bergmann har tilpasset Rainer Werner Fassbinders mesterværk til Malmö Stadsteaters lille scene, Intiman. ”I min opsætning er Petra von Kant en kunstner, som laver film med sin elskerinde, Karin, i hovedrollen. Filmene vises i forestillingen på Intiman, som er ombygget til Petra von Kants hjem og studie,” siger Anna Bergmann. I rollen som Petra von Kant ses Susanne Karlsson, mens Natalie Sundelin spiller Karin. De øvrige roller spilles af Alba August, Sina Kiessling, Karin Lithman och Katarina Lundgren-Hugg. Forestillingen kan ses på Malmö Stadsteater, Intiman, frem til 3. november. Billetter: malmostadsteater.se

Susanne Karlsson som Petra von Kant og Natalie Sundelin som Karin.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


36

KULTUR

Af Thomas R. Kristensen

CHARLOTTE PERRELLI TIL GRAND PRIX-ÅRSMØDE EUROVISION

A

arhus er værtsby for Melodi Grand Prix-fanklubbens årsmøde, som finder sted den 29. oktober på Radar, Skovgaardsgade 3. I år optræder den svenske Eu r o v i s i o n vinder Charlotte Perrelli og danske Drama Queen, alias Peter Andersen, samt Michał Szpak fra Polen og

Mihai Trăistariu fra Rumænien. Årsmødet i melodigrandprixfans.dk består af en generalforsamling, uddeling af årets Myllepris samt en stor fest, hvor de nævnte Eurovision-stjerner optræder. Mylle-prisen blev indstiftet i 2013 og hædrer en person, der har gjort en bemærkelsesværdig og ekstraordinær indsats inden for Grand Prix’et. Tidligere er prisen gået til Emmelie de Forest, Birthe Kjær og Birthe Wilke. Billetter til årsmødet kan købes på billetto.dk og koster 350 kroner inklusive spisning eller 250 kroner uden spisning. Læs mere på fanklubbens facebook-side: facebook.com/MelodiGrandPrixFans

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

"WELCOME TO THE MADHOUSE," skriver Bøssehuset om sin Halloweenfest den 22. oktober. Der er nok en del, som vil hævde, at det ikke blot gælder den aften, men året rundt. Halloween-festen åbner dørene klokken 20, og i løbet af aftenen kan du blandt andre opleve Fatima von Hell, Hairwerk, Ramona Macho, Dennis Agerblad, Miss Special K, Eriko og Noir Weis. Bøssehuset advarer om, at denne fest ikke er for sarte sjæle. Læs mere om festen på Bøssehusets facebookside: facebook.com/bossehus

Foto: Lone Israelsen

Foto: PR

Halloween i Bøssehuset


37

SCENE

F

rem til 15. oktober kan du opleve Ulla Henningsen som ingen ringere end Skaberen. På Husets Teater tager forestillingen Skabelsen udgangspunkt i Det Gamle Testamentes tekster om altings begyndelse. Gud har skabt alt af intet – men hvad vil det sige, at noget kommer af intet? Og er

intetheden dermed fortrængt, eller er den her stadig? Ulla Henningsen er dermed tilbage i København, men kun midlertidigt. Hun bor ellers på et husmandssted i Vendsyssel sammen med sin mand. På Husets Teater spiller hun sammen med Brian Hjulmann. Instruktør er teaterets kunstneriske leder, Jens Albinus. Billetter: husetsteater.dk

Foto: Nikolaj Recke

Ulla Henningsen som Skaberen

Ulla Henningsen er tilbage i København.

CRAZY CHRISTMAS 2016

GLASSALEN, TIVOLI NOV 5TH 2016 - JAN 12TH 2017

HERMANS, TIVOLI FRIHEDEN AARHUS JAN 17TH - 21ST 2017 TICKETS: 3315 1012 OR TEATERBILLETTER.DK OR BILLETLUGEN.DK*

LONDONTOAST.DK * BILLETLUGEN.DK: GLASSALEN ONLY

LTT.Out&About.153x111.150916.indd 1

12.49 OUT & ABOUT15/09/16 · OKTOBER 2016


38

KULTUR

Jodeladies en tur på stranden: Fra venstre mod højre: Ute, Hansi, Herta, Heidi und Renate. Gruppen består også af Sabine, som dog ikke var med denne dag.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


39

Ein kussefixierte Fräulein De tyskerglade Jodeladies optræder 8. oktober ved Female Oxygens fest på Søpavillonen i København.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016 t


40

KULTUR

PARTY

Af Thomas R. Kristensen Foto: Anne Mie Dreves

I

1996 blev  gruppen  Jodeladies  dannet som en  surprise  til Minna Grooss’ 30-års fødselsdag. ”Jeg fik Jodeladies foræret i 30 års fødselsdagsgave af nogle af mine heteroseksuelle musikerveninder, som jeg havde spillet mine tyske sange for,” fortæller forsanger Minna Grooss  i en mobiltelefon fra Lesbos, hvor hun har et hus. ”De havde udsat mine sange for orkester og kom ind iført tyrolertøj. Det var meget smukt og rørende.”

Vild med tysk Med sange som Ich bin ein kussefixierte Fräulein og Nichts mehr schnik schnak OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

– jetzt will ich sex haben var Jodeladies med til at gøre tysk sprog og kultur hipt på et tidspunkt, hvor de fleste danskere endnu blot forbandt Tyskland med billige grænsesupermarkeder og lange autobahns på vej mod mere interessante lande i Sydeuropa. Alle i Jodeladies har et tysk kunstnernavn: Minna Grooss selv er omdøbt til Herta, der synger sammen med Renate. Sabine spiller bas, Ute trommer og Heidi guitar, mens Jodeladies’ eneste medlem af hankøn, Hansi, spiller harmonika.

Frodig kvindelighed Begejstringen for tysk startede lang tid før, at Jodeladies blev undfanget. ”Som 21-årige skrev jeg Ich bin ein kussefixierte Fräulein til en kabaret i Bøssehuset. Tysk er et fanta-

stisk ekspressivt sprog og kan noget, som dansk ikke kan,” fortæller Minna Grooss. ”Der er  noget befriende i at synge ulykkelige, længselsfulde og til tider desperate kærlighedssange på et sprog, som ikke er ens eget, og også noget befriende ved at iklæde sig uniform, der er forbundet med en stærk konservativ tankegang, og vende det hele på hovedet.”

Det smukkeste afslag I 2001 var Jodeladies tæt på det helt store gennembrud. ”Vi fik en pladekontrakt med Warner Brothers i Tyskland på et remix af Nichts mehr schnik schnak – jetzt will ich sex haben. Jeg rejste frem og tilbage til Hamborg, og det helt store apparat blev rullet ud med marke-


41 ringsstrategier, fotosessions og musikvideoer,” fortæller Minna Grooss, der sammen med to andre kvinder i Jodeladies efter planen skulle rejse rundt og optræde med remixet på diskoteker rundt om i Europa og lave after sechs-parties. ”Da singlen så skulle komme ud, blev jeg ringet op af pladeselskabet, som sagde, at de havde besluttet sig for ikke at udsende den alligevel. De havde fået medium-feedback fra diskoteker, at verset var for intellektuelt,” siger Minna Grooss. ”Det er simpelthen det smukkeste afslag, jeg nogensinde har fået,” ler hun.

Female Oxygen Den 8. oktober kan man opleve Jodeladies ved Female Oxygens fest på Søpavillonen i København. ”Der spiller vi et partyvenligt sæt på cirka 50 minutter med lidt af det bedste fra vores  bagkatalog. Det bliver toppen af poppen,” siger Minna Grooss, som forsikrer, at kvinderne optræder i barmfagre dirndl-kjoler. ”Selvfølgelig! Vi optræder aldrig uden,” ler hun. Female  Oxygen er en gruppe lesbiske kvinder, som arranger tre-fire årlige indsamlingsfester  i København. I gennemsnit samler de omkring 30.000 kroner ind til gode formål blandt lesbiske/LGBTQ-grupper i udlandet. Billetter til festen den 8. oktober kan købes på: billetto.dk/heidi-und-gretchen-oktoberfest

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


42

SKØNHED

MEN’S GROOMING LOVE THE LOOK Af Mikkel Hyldebrandt

SMIL DU ER PÅ! De tider er ovre, hvor det var filmstjerner og tv-personligheder, der skulle tænke over, hvordan de så ud på skærmen, lærredet eller på et foto. Vi lever i en verden, hvor du til enhver tid kan optræde i en Facebook Live video, en snapchat eller en selfie. Så det gælder naturligvis om at være ’HD Ready’ – her er et par tips til, hvordan du bliver klar til dit close-up.

HOLD DET ENKELT Hvis du vil godt dækket ind, så brug en dækstift eller concealer – glem alt om foundation, da det hurtigt kan komme til at se unaturligt ud, især på mandehud. Find en nuance, der passer til din hud, og brug den kun, der hvor huden har skygger – under øjnene og næsefløjene – og der hvor huden rødmer eller uensartet. Og husk, at når det gælder makeup, så gælder reglen ’less is more’. Menaji Camo Magnum Concealer Bronze, 239 kr.

ET LØFT TIL BRYNET Dine bryn virker som en ramme for dine øjne, og de kan samtidig give dit ansigt et løft. Fjern kun enkelte hår under brynet, og hold dig til at skabe en skarpere linje over brynet. Hvis du er i tvivl, kan du få en professionel (frisør eller kosmetiker) til at hjælpe dig med forme dine bryn. Det kan godt betale sig at bruge penge på en præcisionspincet, så du ikke fjerner for mange hår og bliver ’overplukket’. Tweezerman sort pincet, 179 kr. TÆNK T-ZONE Langt de fleste mænd har tendens til at skinne i T-zonen – området over øjenbrynet, næsen og det øverste af kinderne, der (næsten) danner et ’T’. Det er også her, hvor hudens porer kan være ekstra synlige. En enkel løsning er at bruge et såkaldt ’blur’-produkt, der skaber en mat og ensartet oveflade på huden. The Body Shop Drops of Youth Wonderblur, 195 kr.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

ER DU MODIG? Selv om makeup til mænd endnu ikke er en hverdagsting, så er det ikke unormalt for en mandlig film- eller rockstjerne at vise sig i offentligheden med eyeliner (guyliner) eller neglelak. Så hvis du er klar til at få lidt ekstra opmærksomhed (måske endda et par selfies?), så hop med på trenden og mal neglene og understreg dine øjne! Evolutionman Nail Polish, ca. 110 kr. (set på Amazon). 4VOO Enhancing Eyeliner Black, 129 kr.


43

Foto: Shutterstock.com

43

Homoware Larsbjørnsstræde 11 DK-1454 København K +45 69 69 66 66 info@homoware.dk www.homoware.dk

Ka

tte

su

nd

et

ste ds pa rke Vo n ldg ad e

Ør

rre

d.

dh

La

Blv

TIVOLI

ve

ns

de

a rog

erb

st Ve

nd

el

rse

st

de

de

An

de

ga

ne

ba

n Jer

us

pl

ad

se n OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

e

Foto: Photosbyfalck.dk

de

ræ sst

ørn

Ve

C.

Stu

die

e

ad

rg

e st

en i Larsbjø utikk rns gb s t ræ d

æde

Be

tr lejss

Lars j rsb de ga

de

æ str

H.

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

de

old rV

Mikkel Hyldebrandt er bosat i Atlanta, USA, hvor han bor sammen med sin mand, Max. Her arbejder han med marketing for en non-profit-organisation, skriver om grooming for magasinet Goliath og står bag bloggen LOVE THE LOOK – en blog om skønhed og grooming for ham og hende. Se mere på: lovethelookblog.com

e

æd

Str

San

træ

ies

d Stu

ste Ve

MIKKEL HYLDEBRANDT

ers

ed kt P

La

HER VIL DU GERNE VÆRE MAT Hvis du har tendens til at få fedtet hud i ansigtet, så skal din basale hudpleje tilpasses derefter. Det er vigtigt at få renset huden ordentligt for at få fjernet overskydende hudfedt, men din fugtighedscreme er endnu vigtigere for, hvordan din hud ser ud resten af dagen. Vælg en olie-fri fugtighedscreme med en matterende effekt for det allerbedste resultat. Biotherm Homme T-Pur Anti Oil Mattifying Moisturizing Gel, 245 kr.


SPORT Foto: Kelly Hansen

44

På denne side kan du følge med i Pan Idræts aktiviteter og læse om de mange idrætsgrene, som LGBT-sportsforeningen tilbyder. Du kan læse mere på panidraet.dk

PAN IDRÆTS JULEFROKOST

Badminton er en populær sport i Pan Idræt.

Foto: Kelly Hansen

Selv om bladene først er ved at falde af træerne, så skal vi alligevel til det: Julen nærmer sig, så sæt allerede nu et stort kryds i din kalender lørdag den 10. december, hvor Pan Idræts altid velbesøgte og fantastiske julefrokost finder sted. Nærmere om tilmelding m.m. følger.

100 NYE MEDLEMMER I PAN IDRÆT

Dette års sæsonstartskampagne har været en massiv succes. Kampagnen har resulteret i den største medlemsfremgang, Pan Idræt til dato har målt. Det er blevet til 100 nye medlemmer i løbet af den måned, kampagnen har kørt fra midten af august og frem. Det samlede medlemstal i Pan Idræt er nu på lige ved 850 medlemmer. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

PAN+ GIVER DIG GODE RABATTER

Som medlem af Pan Idræt får du ikke bare adgang til sport og kammeratskab, men også til en række gode rabataftaler. SÆSONSTART

Af Pan Idræt

R

abat hos frisør Kruse på Nørrebro eller hos A-H Cykler på Vesterbro? Dette er blot et par af de mange rabataftaler, Pan Idræt har indgået med en række butikker, klinikker og barer som en del af medlemsfordelsprogrammet Pan+. På helse-fronten er der rabataftaler med Shenmen Akupunktur og ProAlign Idrætsfysioterapi. Der er te-

rapeutisk massage og laserterapi hos Klinik-Kammersgaard, psykoterapi hos psykoterapeut Jonas Borup og sports- eller wellnessmassage hos MassageArt. ”Vi er i gang med stille og roligt at udbygge antallet af rabataftaler, og i skrivende stund er vi oppe på 13 aftaler, men med flere på vej,” siger formanden for Pan Idræt, Christian Bigom. På sportsfronten har Pan+ rabataftaler med Fitness.dk, med Sportigan

og med Smørum Golfklub. Går tidstagningen i stå, kan du få skiftet batteriet hos Københavns Urmager Værksted. Når 3. halvleg skal spilles, kan det foregå med rabat hos GAY Copenhagen eller Café Obelix. Rabatternes størrelse varierer fra sted til sted, og der kan være forskel på hvad der er af rabatter på de forskellige ydelser. Du kan læse mere om rabataftalerne på: panidraet.dk/da/pan-plus/


FR T ED OR Å AG SD BE -L AG N Ø RD 18 AG -02 20 -0 5

Hver torsdag i lige uger viser vi musikvideoer fra Eurovision Song Contest.

Hver torsdage i ulige uger spiller vi de bedste hits.

Torsdag den 27. oktober kl. 20:00

har vi den ære at præsentere ”Den lille forskel”. Kendt fra programmet ”Syngepigen fra Rødby” på TV2.

GAY BAR & NIGHT CLUB VESTER VOLDGADE 10

G A Y COPENHAGEN

VESTER VOLDGADE 10

FODBOLD

Lørdag d. 8. oktober kl. 20.45 Polen-Danmark (VM kvalifikation) Tirsdag d. 11. oktober kl. 20.45 Danmark-Montenegro (VM kvalifikation) Kom og oplev stemningen a la Parken på Masken Bar. Shots til alle når Danmark scorer.

SHOTS 10 shots KUN KR. 99,Vælg altid imellem 22 forskellige shots.

Sunday-Thursday 14-03 •

Studiestræde 33 • København K

Friday-Saturday 14-05 Tel: (+45) 33 91 09 37 www.maskenbar.dk

4


46

SET & SKET

Releaseparty for filmfestivalen Mix Copenhagen afslørede årets program med filmvisning i Empire Bio og releaseparty på nabobaren Brus.

FILMFESTIVAL

Af Thomas R. Kristensen Foto: Trond Alexander Tune

D

en 15. september holdt Mix Copenhagen releaseparty for årets programkatalog. Det skete med en særlig visning af homofilmen Sidste nat i Caracas, som Out & Abouts filmanmelder, Simon Verheij, har givet fem stjerner. Læs anmeldelsen her i bladet på side 26. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

På vegne af den store gruppe af frivillige, som arrangerer Mix Copenhagen, bød Morten Mechlenborg Nørulf velkommen til en helt udsolgt biografsal i Empire Bio. Han glædede sig over, at så mange havde trodset septembers overraskende sensommervejr for at træde ind i biografens mørke. Og så takkede han for den støtte, filmfestivalen får fra både publikum, frivillige og samarbejdspartnere. Uden denne støtte, ville der ikke være nogen filmfestival.

Efter filmvisningen gik gæsterne over på nabobaren Brus, hvor Vesterbro Drag Udlejningsservice uddelte Mix Copenhagens programkatalog. Klokken 22 lå temperaturen denne september-aften stadig helt oppe på 19 grader, så langt de fleste trak udenfor for mingle, drikke øl og drinks og tale om årets filmfestival. Læs mere om Mix Copenhagen på side 12-25 og på mixcopenhagen.dk.


47 Empire Bios største biografsal var udsolgt til Mix Copenhagen-visningen af Sidste nat i Caracas den 15. september.

OUT & ABOUT ANBEFALER GUESTHOUSES

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


48

SET & SKET

Kendisadvokaten Kim Krarup med TV-stjernen Gustav.

Vild med Hanne Boel Af Thomas R. Kristensen Foto: Trond Alexander Tune

Hanne Boel.

K

Borgmester Pia Allerslev og radiovært Ditte Okman.

Balletdanser Charlie Andersen med Kim Krarups bedste ven, Nikolaj Lockenwitz Petersen. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

endisadvokaten Kim Krarup fejrede i september sit firmas fem-årsjubilæum ved at arrangere en Hanne Boel-koncert på Nimb. Den 59-årige sangerinde havde medbragt to guitarister, Jens Runge og Jacob Funch, og gav både sine største hits og nogle af de knapt så kendte sange, som Kim Krarup havde ønsket fra hendes store repertoire. ”Jeg har altid været fan af Hanne Boel, og hvorfor så ikke vælge Danmarks største sangerinde til at optræde for Danmarks bedste advokatfirma,” sagde Kim Krarup til Out & About efter koncerten. Ud over Hanne Boel-koncerten havde særligt udvalgte gæster spist brunch på Nimb tidligere på eftermiddagen. Kim Krarup fyldte nemlig også 40 år i september. Og senere på aftenen fortsatte jubilæumsfesten på Nimb til musik mikset af DJ Dan Rachlin og Cockwhore Macho.

Prideforperson Lars Henriksen, TV-stjernen Gustav og designer Lasse Spangenberg.


49 Kim Krarup filmer Hanne Boelkoncerten.

Hanne Boel med sine to guitarister, Jacob Funch og Jens Runge.

Bjorn Dotzauer sexolog for mænd Porno- og sexafhængighed Identitet og seksualitet Sygdom og seksualitet Rejsningsproblematikker For tidlig eller manglende udløsning Manglende lyst Book tid til samtale på: Telefon: 27 51 18 80 Mail: bdsexolog@gmail.com

COCKTAIL THURSDAYS HVER TORSDAG FRA 18:00 - 02:00 OSCAR BAR CAFÉ - REGNBUEPLADSEN 9 - KØBENHAVN V


50

DET SKER Af Thomas R. Kristensen

C

entralhjørnet åbner op for en ny sæson med underholdning hver torsdag klokken 21 og søndag klokken 16. Ilva Wræl er først på scenen, som hun indtager sammen med sit Liva Weelrevyrepertoire og Den Ondskabsfulde Pianist, søndag den 2. oktober klokken 16. Her i oktober kan du også opleve blandt andre Sound, Irma & Ricky og herregrupOUT & ABOUT · OKTOBER 2016

perne Lars Out Loud og Hjørnets 3 Visemænd. Find månedens fulde program på centralhjornet.dk. En af de største traditioner på Centralhjørnet er afsløringen af årets julepynt, under mottoet ’Det kan aldrig blive for meget’. Det sker søndag 30. oktober klokken 16, hvor barpigerne også er klar med julegløgg til gæsterne.

Foto: Centralhjørnet/PR

Foto: Mark Hildebrandt

SÆSONSTART PÅ CENTRALHJØRNET


1 FOR2 NU KU MRE N3 60 ,- *

FÅ DIT PERSONLIGE MAGASIN TILSENDT HVER MÅNED ELLER GLÆD EN VEN

Hold dig opdateret på fest, kultur. politik og debat med Danmarks LGBT-magasin.

OKTOBER 2016 #166

OKTOBER 2016

#166

OKTOBER

De tyskerglade De tyskerglade Jodeladies gæster De tyskergl Jodeladies gæ Female Oxygen steies Jodelad r ade Female Ox n gæster Feyge male Oxygen

2016 #166

Filmmed Filmfestival Fillmme festiva fedstival med Mixagen Mix Copenh ix Co CopeMnha gepe n nhagen

Bestil på oaonline.dk/ kontakt-os

JOOD JJO DDEEE LLLA AAD DDIE IIEESSS * Abonnementspriser: Danmark 360,- • Europa 480,- • Øvrige 672,-


52

DET SKER

Linda P. på turné Foto: PR

Foto: PR

Elsebeth Iver og Charlotte Emmery fra Den lille forskel.

N

ormal er titlen på Linda P’s ny show, som hun er taget på Danmarksturné med. Alene her i oktober optræder hun i Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. I showet gør Linda P status over sin egen selvudvikling og spørger, om hun egentlig er blevet ”normal nok”. Og hvad vil det egentlig sige, at være normal? Er det noget at stræbe efter? Om du også i showet får mere at vide om, hvorfor den ellers dameglade Linda P er blevet kæreste med en mand, må du ind og se showet for at finde ud af. Turnéplanen finder du på linda-p.dk hvor du også kan booke billetter.

S

SYNGEPIGER PÅ G.A.Y.

yngepigen fra Rødby alias Elsebeth Iver blev landskendt, da hun var omdrejningspunkt for portrætserie over fire afsnit sendt på TV 2. Nu kan du opleve hende sammen med sin syngepartner, Charlotte Emmery, der som duo kalder sig Den lille forskel.

De to syngepiger optræder torsdag den 27. oktober på G.A.Y. i København. Dørene åbner klokken 18, og showet begynder klokken 20. Der er gratis entré. Læs mere om syngepigerne i Den lille forskel på: denlilleforskel.dk

FLERE ARRANGEMENTER I OKTOBER

Med Scream Queens giver Draghouse dig en tur gennem et dragrædselskabinet i anledning af Halloween. Hvis du tør, åbner dørene på Lille Vega klokken 20, og showet begynder klokken 21. Billetter: billetto.dk

29. oktober

Foto: PR

28. oktober

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

Optakt til Halloween med Scream Queens.

I Viborg holder homo-foreningen Manton Halloweenfest på Tulipanvej 4. Vil du spise med, kræver det forhåndstilmelding, men du kan også komme efter kl. 21, og så er der fri entré. manton-viborg.dk

FIND FLERE EVENTS

Tjek oaonline.dk/i-byen Hvis du har fester eller andre events, som du ønsker med på eventkalenderen, kan du sende oplysninger om dem til brian@outandabout.dk. De kommer så både med på vores hjemmesides eventkalender og på appen GAY CPH.


to 16 be r

20

53

ok

53

her ved

ma

va d d e r h g i r d l na

ilva WrÆl

søndag 2. oktober kl. 16:00

riCkY & irma

Foto: PR

Torsdag 6. oktober kl. 21:00

Vela hylder Justin Bieber AFTERPARTY

TnT

søndag 9. oktober kl. 16:00

Tine & Torben

Torsdag 13. oktober kl. 21:00

J

ustin Bieber giver koncert i København den 2. oktober, i Telia Parken. Koncerten er del af Justin Biebers Purpose World Tour og hans første koncert i Danmark i mere end tre år. Efter koncerten hylder Københavns lesbiske bar, Vela, den 21årige amerikanske superstjerne med et afterparty. ”På opfordring af en af vores gæster, holdt vi for noget tid siden et Beyoncé-afterparty. Det var en stor succes, og der blev festet og danset til klokken fem om morgenen, selv om festen var en søndag,” siger Sandra Flensgart, der er barmanager på Vela. ”Derfor vælger vi nu at tilbyde vores gæster, at de kan komme på Vela og feste efter Justin Bieber-koncerten, der ligeledes ligger en søndag. Vi prøver at lytte til vores gæster og håber, at dette afterparty også bliver en fest til den lyse morgen.” OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

sker

free Wi-Fi

hjørneTs 3 visemÆnd søndag 16. oktober kl. 16:00

To TYkke

Torsdag 20. oktober kl. 21:00

lars oUT loUd

søndag 23. oktober kl. 16:00

loTTe & niColai

Torsdag 27. oktober kl. 21:00

aFsløring aF åreTs jUlepYnT søndag 30. oktober kl. 16:00

OUT & ABOUT ·18, OKTOBER CenTralhjorneT.dk kaTTesUndeT 14582016 kbh. k


TIL BJØRNEFESTIVALEN BEARS ON ICE MED PILU

Til bjørne fe st Island IpåBYEN

MED PILU

54

I HVERT NUMMER AF OUT & ABOUT KAN DU SE UDVALGTE FOTOS FRA PILU OTTOSENS TUR RUNDT I BYEN.

Lew, Joe og Ellis Matt og Donnovan

Asgrimur

Svein og Bjöggi

Joey

Manuel Sylvain, Gunnar, Michael og Eliot

Jeff, David og Mark

Shan OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

DJ Prosumer

SE FLERE BILLEDER PÅ WWW.OAONLINE.DK/ I-BYEN OG VÆLG PUNKTET "I BYEN BILLEDER" ELLER VED AT SCANNE QR-KODEN HERUNDER.


RUBRIKANNONCER

55

Skindergade 21 1159 København K Tirsdag og torsdag 15-22

(+45) 33 32 58 61 www.kafeknud.dk

Stedét for folk berørt af HIV og hvor væggene ikke har ører

Lokalerne udlejes

KnudJuli09.indd 1

15-03-2010 14:16:17

MAND TIL MAND

Er oralsex farligt? Smutter kondomet? Hiv-testes?

Søndag-onsdag 08.00-02.00 • Torsdag-lørdag 08.00-05.00 Køkken 08.00-23.00 • Happy hour 15.00-19.00 Stor udeservering med 100 pladser i solen www.cafeobelix.dk • Gratis internet • Tlf. 33 31 34 14

Vesterbros Torv • Vesterbrogade 53 • 1620 København V

Ring, chat eller mail

33 91 11 19

www.aids-linien.dk

Det er gratis og anonymt – og vi ved, hvad vi taler om

- Livet er herligt - men intet er dog som et stort velskænket Glas Øl!

Fest og farver

3. bedste Københavns

værtshus

Åbent: Mandag - torsdag kl. 16-03 Fredag & lørdag 12-09 Søndag 12-03

7 morgen - 2 nat Reventlowsgade 16, 1651 Kbh V

Mikkel Bryggers Gade 11 | 1460 København K Tlf.: +45 60 52 24 36 | myfairladies.dk

Parykker, sminke, øjenvipper, accessoires, glitter, bling-bling og alt det andet sjove ... Vesterbrogade 175 • 1800 Frederiksberg Åbent dagligt fra 10-17.30 lørdage 10-14 Du kan også bestille via vores hjemmeside

www.dramashop.dk OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


56

COPENHAGEN GAY GUIDE

BARS 1 · AMIGO BAR B Schønbergsgade 2-4, Frederiksberg 2 · CAFÉ INTIME B S Allegade 25, Frederiksberg 3 · CENTRALHJØRNET B G E W S Kattesundet 18, City www.centralhjornet.dk Centralhjørnets venner! Sun-Thu 12-02, Fri-Sat 12-03 4 · COSY BAR B D G S Studiestræde 24, City www.cosybar.dk Cosy Bar Mon-Sun 22-06 32 · DROP INN B D G Kompagnistræde 34, City 5 · G*A*Y COPENHAGEN B D G W A Vester Voldgade 10, City GAY Copenhagen Thu 16-03, Fri-Sat 16-05 6 · JAILHOUSE BAR R G W N Studiestræde 12, City www.jailhousecph.dk Jailhouse CPH Sun-Thu 15-02, Fri-Sat 15-05 7 · JERNBANECAFEEN B E O W S Reventlowsgade 16, Vesterbro Jernbanecafeen Daily 07-02 8 · MASKEN B G W S Studiestræde 33, City www.maskenbar.dk Masken Bar Sun-Thu 14-03, Fri-Sat 14-05 9 · MEN’S BAR B G M W S Teglgårdstræde 3, City www.mensbar.dk Mensbarcph Daily 15-02 33 · MY FAIR LADIES B G E S Mikkel Bryggers Gade 11, City www.myfairladies.dk (+45) 60 52 24 36 My Fair Ladies Mon-Thu 16-03, Fri-Sat 12-09, Sun 12-03 10 · OSCAR B C G O W N Regnbuepladsen 9, City www.oscarbarcafe.dk Oscar Bar Café Sun-Thu 11-00, Fri-Sat 11-02 11 · VELA B L N Viktoriagade 2-4, Vesterbro CAFÉS & RESTAURANTS 13 · CAFE OBELIX B C O N Vesterbrogade 53, Vesterbro www.cafeobelix.dk Café Obelix Sun-Wed 08-02, Thu-Sat 08-05 Kitchen 08-23 6 · JAILHOUSE RESTAURANT R G W N Studiestræde 12, City www.jailhousecph.dk/restaurant/ Jailhouse CPH Wed-Thu-Fri 18-21

14 · KAFE KNUD C N Skindergade 21, City www.kafeknud.dk Kafe Knud Tue and Thu 16-22. Kitchen 18-20.30

39 · SJELDANI (Property management) P. Knudsens Gade 1, SV (+45) 33 24 21 11 www.sjeldani.dk

15 · LUNA R O W N Vesterbrogade 42, Vesterbro Sankt Annæ Gade 5, Christianshavn

SEX & CRUSING

10 · OSCAR B C G O W N Regnbuepladsen 9, City www.oscarbarcafe.dk Oscar Bar Café Sun-Thu 11-00, Fri-Sat 11-02 Kitchen 11-16 and 17-21 17 · RESTAURANT KRONBORG Brolæggerstræde 12, City

RN

40 · SALOTTO42 B C R O N Pilestræde 52, City (+45) 33 11 42 42 www.salotto42.space Salotto42 Copenhagen Mon-Wed 10-00, Thu-Sat 10-02, Sun closed SHOPPING & BUSINESS 38 · ADVOKAT PETER SINDAL (Lawyer) P. Knudsens Gade 1, SV (+45) 53 73 21 00 www.petersindal.dk 34 · ALFA OMEGA (Health and beauty clinic) Højbro Plads 21, City (+45) 32 20 32 03 www.alfaomegaklinikken.dk Alfa Omega Klinikken 35 · COPENHAGEN PRIDE (LGBT tourist information) Knabrostræde 20 st., City Visit www.copenhagenpride.dk for opening hours 18 · EXUVIANCE (Skin Care) Tornebuskegade 3, City (+45) 33 91 91 96 www.exuviance.eu Exuviance Tue-Fri 09.30-19, Sat 09-15 21 · EZZO.DK (Menswear, swimwear and underwear) Rosengården 3, City (+45) 41 36 66 06 www.ezzo.dk www.ezzo.dk Mon-Fri 11-18, Sat 11-16 IPRIDE (LGBTIQ chat/dating site) www.ipride.dk 41 · MASSAGEART Sankt Annæ Gade 35, 3., Christianshavn (+45) 24 43 93 00 www. massageart.dk MassageArt Booking times: Daily 8-22 19 · MGM MAGIC (Jewellery/watches) Klosterstræde 24, City 22 · NORDIC NESTING (Interior) Studiestræde 51, City (+45) 31 41 28 70 Mon-Thu 10-18, Fri 10-19, Nordicnesting Sat 10-17, Sun 11-16 20 · TEATERHJØRNET (Theatre objects) Vesterbrogade 175, Frederiksberg www.dramashop.dk

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

23 · AMIGO SAUNA X G M Studiestræde 31 A, City Sun-Thu 12-07, Fri-Sat 12-08 24 · BODY BIO X Kingosgade 7, Vesterbro www.bodybio.dk BodyBio Daily 12-01 36 · FILMMAGASINET Vesterbrogade 127, Vesterbro (+45) 33 21 03 11 www.filmmagasinet.dk Mon-Tue, Thu-Fri 10-18.30 25 · HOMOWARE.DK G Larsbjørnsstræde 11, kld, City www.homoware.dk Homoware Sun-Thu 12-20, Fri-Sat 12-21 26 · MEN’S SHOP G Viktoriagade 24, Vesterbro www.mensshop.dk Men’s Shop Mon-Sat 10-22, Sun 12-20 27 · SLM KØBENHAVN B X G M A Lavendelstræde 17, City (back building, ground floor) www.slm-cph.dk slm.cph Fri-Sat 22-? + special parties 28 · ØRSTEDSPARKEN The most central cruising area. ORGANISATIONS 29 · AIDS-FONDET Vestergade 18E, 3rd, City (+45) 88 33 56 00 www.aidsfondet.dk AIDS-Fondet Mon-Thu 10-16, Fri 10-15 30 · HIV-DANMARK Vestergade 18E, 4th, City www.hiv-danmark.dk Patientforeningen Hiv-Danmark 31 · LGBT DANMARK Nygade 7, 2nd, City www.lgbt.dk LGBT Danmark

B · BAR C · CAFÉ D · DANCE FLOOR R · RESTAURANT X · SEX CLUB G · GAY L · MOSTLY LESBIANS M· MEN ONLY O · OUTDOOR SEATING E · EVENT/SHOW W · WIRELESS INTERNET S · SMOKING A · SMOKING AREA N · NON SMOKING

At all locations on this list you can pick up a free copy of Out & About. Advertisers are written in bold types. Please visit them; they make it possible to provide you with a free copy of Denmark’s LGBT magazine.


18

57

21

JAILHOUSE CPH G AY E V E N T BA R

40

R E S TA U R A N T STUDIESTRÆDE 12

28 14 19 9

6 4 8

22 5

23 25

31

30 29

34 17 35

3 33

32

27

The largest fetish club in Scandinavia

10

1 2

13 15 20 24 36 7

11

9

26 38 39

The official free Copenhagen Gay Map. Find it at most gay venues and online on:

www.rainbowbusinessdenmark.dk City guide

Directory

Map

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

15

41


58

OUT & ABOUT IN ENGLISH

Foto: Andrew Eccles/PR

Alvin Ailey American Dance Theater

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


59

The world famous Afro-American dancing company is performing in Tivoli Gardens, 26-30 October. STAGE

D

Doltcae Vi

Foto: Andrew Eccles/PR

enmark’s Queen Margrethe and her two sisters, princess Benedikte and former queen of Greece, Anne-Marie, are special guests at the opening night of Alvin Ailey American Dance Theater, 26 October in Tivoli Gardens. The three royal sisters are gathered to hand over Dronning Ingrids Hæderslegat – a talent award in the name of their late mother, Queen Ingrid, who passed away in 2000. Alvin Ailey American Dance Theater is not only performing on 26 October but is presenting their show in Copenhagen at six other occasions during last week of October. 30 October is the last chance to enjoy the view of these beautiful and talented dancers while they are in Copenhagen. Back in 1958, Alvin Ailey established the dancing company in New York, and since then it has impressed audiences and critics from all over the world. Alvin Ailey American Dance Theater has performed in 71 different countries. During the shows in Copenhagen, Alvin Ailey American Dance Theater will present two programmes – both completed with Revelations, a dance about the history of Afro-American’s way from slavery to freedom. Tickets: tivoli.dk/ailey

Drinks - Food - Music -Art & much more. Open Day & Night. • Exclusive Wednesday Evenings • Special Discount for Out & About Readers Pilestræde 52, 1112 +45 3311 4242 OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


OUT & ABOUT IN ENGLISH

Foto: Pancakebeaver.com/PR

60

Nathalie Johnston og Sue Hansen-Styles i rollerne som Vita og Virginia.

VITA & VIRGINIA English spoken theatre in Copenhagen, about The love affair between Virginia Woolf and Vita Sackville-West. STAGE

D

uring the course of the year, several theatre plays are staged in English here in Copenhagen. This gives tourists and expats the perfect opportunity to enjoy culture, but many Danes also take advantage of these performances. From 28 October, Why Not Theatre Company will perform Vita & Virginia, a play by Eileen Atkins about the love relationship between Virginia Woolf and Vita Sackville-West. The two women met at a dinner party in 1922 and sent hundreds of letters to each other during their 20 year love affair. At that time they were both married to men, as convention demanded; and while Vita had already engaged in lesibian affairs. Vita and Virginia's love affair, however, was an intense one and lasted until Virginia’s suicide in 1941. Why Not Theatre Company originally presented this play in 2011 in Copenhagen at Caféteatret, and had a number of good reviews from the critics. This year it will be performed at Teatret ved Sorte Hest, 28 October – 19 November. Tickets: sortehest.com OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


Mix Copenhagen Film Festival

Foto: Trond Alexander Tune

61

One of the world’s oldest LGBTQ film festivals is taking place in Denmark. Mix Copenhagen is from 30 September till 9 October.

LGBTQ FILM FESTIVAL

By Daniel Jacob Delove

I

t’s October and you can feel the wind blowing through beautiful Copenhagen. But besides the autumn wind and cold weather, the capital of Denmark is also known for many other exiting and interesting things. Copenhagen is famous for its culture, architecture, design and last, but not least, for our Queen. And here I am talking about Europe’s oldest monarchy and not about our many highly talented drag queens. On top of that – no pun intended – Mix Copenhagen is one of the world’s oldest LGBTQ film festivals and is organized by passionate LGBTQ-film lovers. From 30 September till 9 October you can enjoy Mix Copenhagen and there will be many different

kinds of events around the city, which will cover a wide range of LGBTQ relevant topics. It’s hard to choose, but here are some of my recommendations. This is just a small part of the program and there is really much, much more, so go and grab one of the Mix Copenhagen programs at Copenhagen’s LGBTQ bars or at mixcopenhagen.dk, explore the many offerings and enjoy all the creativity. And remember: Most films are in English or with English subtitles.

LGBTQ Refugees: From Persecution An interesting and sadly relevant event because we are witnessing one of the history’s largest movements of refugees in Europe. There will be a discussion about LGBTQ people fleeing countries, where they risk incarceration or even

execution for being who they are. After screening of the short movies, a panel of LGBTQ refugees, members of LGBTQ organisations and the filmmaker will address and discuss the many and difficult problems facing LGBTQ refugees.

The movie shows us, that it is never too late to find out, who we really are and how to be true to ourselves. After the movie the directors will be present for a Q&A and afterwards you can enjoy a drink at the LGBTQ short film reception in Asta bar at Cinemateket.

PLACE: ASTA BAR (CINEMATEKET) SATURDAY 8/10 AT 18.00

PLACE: CINEMATEKET MONDAY 3/10 AT 19.00

Danish Delights

Mix Lounge

This is a short movie night with the theme Danish Delights, where you enter a universe of five films that addresses issues such as cultural differences, asexuality and identity age. One of the movies is called Eila, by Cecilie Krebs Nørgaard, and it is a portrait of an 85 year old transgender/lesbian, who is still struggling with her identity.

If you want to relax and just enjoy the atmosphere of the festival, there is the MIX Lounge at Asta bar in the basement of Cinemateket, where you can meet MIX organizers, other MIX members as well jury members and international guest. PLACE: ASTA BAR IN CINEMATEKET EVERY DAY FROM 1/10 - 9/10 OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


ingM Dronn Ha vn

ad e

ad

ade

les G

Bret tevil

psgade

Karolinelundsvej

Kjelleru

Færøgade

Langelandsgade

rnsv ej

nsv ej

Olie hav

Kyst væ

Chris væn tians-

ove j

rne

Bo

ad e

kt sg

ve j

ga

Kra Væ gsb ng jerg et

de

ga

Fredens Gade

Guldbergsvej

Sch Thuresen

s

Rød

egå

rdsv

H.

de

s

ns

ve nt low sv ej

di

e

Be ne

ad

Gy løv ldenesg ade

g

ad · INFEKTIONSMEDICINSK AFD. 18 e Odense Universitetshospital, D Sdr. Boulevard 29rewse

Re

ds

ns

ve j

ov ej

r ne

Bo

nu

er ge

Ra

ve j es Ce leb

Sønderbro

Ba

ltic a

ga d

e

Ha vn ev ej

ad e Syd hav nsg Sil ov ej

de sga sen

rin

Kro

np

t. K

ig

av ej

ær

e

gad

bod

de avn sga Syd h

mo

sm u Ve sse n j

n

akke

Skole b

Havnegade

na rk

Dy

Told

de

en

e

Fred en

Strandvejen

Sa

j sve

j sve

gv jer

g

Se

ej av

sb

Pa k

hu

Tabor nil

av n

en park

Nordhavnsgade

Nør sgad

de Amal iega

F

Asylgadreedensga

Allé org

Heibergs Gade

rse lisb Ma

So ya g

ade

Ø.grave Gade ns

n veje

Sko v

Frederiksgade

e

ad

sg

ld

er

Nordha vnsgad

e

sk

jo

de reg a

de

.Str æd e

Sch

rga de Søn

e

rgg

Skovv ejen R en dsb u

gade

jen de jlga

Me

m

m

Ha Mejlgade

g Da

v sT or

en

.Cle m

Sk t

øg

nsm

Busg

HansBrogesGade

J.Mich.Gade

Stra nd

Montanagade

en

n

ade

ParkAl lé

e

ad

ksA llé

eri

Fre d

Skt.AnneGade

Tele fo

e

rvej rsg

em a

Søndergade

Bj

Ma

rd

Fjord

Me

e ad

sg

DaBad nnstueg en eb ade rog Vold

EmilVe rd

es

all

erB

dk

Ch ris

M

este Post m

Va ld

e

ad

n

ca ve j

C

Ol

ue

eva

ad

ns

Fre de rik

ga

sg

de

ds ga de ra n ar st

tia

ga

Thorsg ade

ttsPass .

Jarlsberggade

de

svej

db ye s

un

KærluL nd

e ad sG ch lo lB

sg

s

te r

lm ho

s rd

hn

So

Palnatokesvej

ils

ade

de

jøga

rtøg

Hjo

ade nøg

Dre

Bjør

W

e

Ca r

sgad

ez as ve j

holm

M

ade

gade

ade

ade

eløg

Hess

Sejrøg

Bogøg

Morsø

La

ge can also get a free You g copyadof e Out & About at:

ag Kr

ej nv to

Be

n ve asA

lg Da

n av

eh

Oli

Sigvaldsve

rik 17 · SEXKINO sg ad (sex shop e and cinema/mixed) v e Vesterbro 19 j

Ku wa it

a rg

D ga agmColo de a mbo r- vej

Allegade

ej sv

de

Born

n

j eve Jav

de

e

an

ns

d

e 16 ·BahMUNKE MOSE (gay cruising) reinvej Georgsgade Along the river, evening and night. F

de

Al b

alo

r

Øst

Edvard de Brandes Ga

rk e

pa

nd

ev ej

lmsga

ga

e

es

ah Br n re Ka ade G

osa vej

lds

ad

re d

Ma

Sk

Ab s

ns

de

Br og

Form

15 ·KoLOVESHOPPEN rea Ch vej rist (sex shop and cinema/mixed) ian Ha Store Gråbrødrestræde 11 sgade ra

e

Sk a

e

e

ggad

zi Dan

agad

a

neb

ad

ade

lac

kken

Danmarksgade

gade

Islandsgade

13 · AIDS-FONDET/CHECKPOINT Jernbanegade 16, Odense (+45) 88 33Sankt 56 00 Cey Jørgens Gade lon vej www.aidsfondet.dk AIDS-Fondet Mon-Thu 10-14, Fri 10-13

sg

hu

Polensg

e

æ Tv

ve j

ds-

a

Østerbro

14 · CAFÉ LAMBDA (LGBT bar) Brogade 3

ade

ad

Viln

a Alb

Non

og

14

Sli p

sg

d n Sjæella

ODENSE

de

t

Nedergade

orv ni T

j ve org

Bødkervej

db

j

de

Kalkv ærksv ej

r.

sTrap

en Sv

erve Min

de

Ko wn

rg Ove

sgade

Hek

a Str

gade N.J.Fjords

HendrikPontop-pisdansGade

Gade L.Kruses

Nyborggade

ækk

de

se

Jen

Blyt

de

a rg en Na tte tervagad Ry da e Lib m augade sg ad Rev e alg a Pj

a les G

. Str ns

erga

de Østerga

Gr 12 · ØST FOR (cinema) ang PARADIS øn Kærv Paradisgade 7-9 B land

s Mu

de

Rid Stræderde

Ståls træd e

est

irk

11

8

Ø

Saltho

11 · DOKK1 (library) Adenvej gsvej HackSKampmanns Plads 2 olvan

Hjulmagervej

5

Fyensgade

You can also get a free copy of Out & About at:

Enggade

e gad Gørtlervej ster

e

g ro

Klosterbakken

De

de

aliv ej

ad

ind

Strandparken

Assensga

ga

ade

hs

rv eto Fisk

Holsedore

e

ad

sGad

Stad

FVestergaard

Chr.Wærums

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

Fåborggade

ns

Flak en hav

de

e

rg ste Ve

egade

St.St.BlichersGade

a reg

Kla

Gad M.P.Bruns

de

16

Borgens

e

Honnørkajen

eb

M

Ha

Jægergård

sK

d nu

Brammersga

Filosofgangen

Munke Mose

ad

e gad

ga de

Ryesgad e

tr. res

.K Skt

løs

Gade

ls

Skt.Pau

sg

e

de

ga

Ri

le va rd e

rød

råb

Bülowsgade

Ny

de

Kroghsgade

a rg

e

e

Ålborggad

e

Odensegade

18

e

Torv

Mage

OleRømersGade

zgad

ad

Ve

ade

e

ou

é

nkrant

rg ste

e

Lundingsgade

a sg An

ad

eg

ard vBouléev Ingersle s All ård eg k r Ki

Godthåbsgade

de

ejl Pla

as

15

Jægergårdsgade

g ter Ves

Rose

ladsen 13

e

e

Dannebrogsgade

de

B

Åb

erAll

rdsp anegå

sgad

de

ga gs er

llsgade

k .Lu

KriegersVej

3

Sønd

eon

ad

17

ga

ds

Banegårdsgade

Slo

d sga en

de sg

lb

lonsga ns

t Sk

de

th Pan

ga Ew ald

Abso rse

ga

ade

nn Te ike ga d

n

de gaKnuds tsSkt.

G St.

Søg

e

gade

ne

MortenBørupsGade

Ho

Ho

Skt. N Ga icola de us

ng Ko

ins Od

a

ade

j

de

rve

nesg

Ch.Købkes Gade

de

Son

as dAell Jen ga é sens

e

Eckersbe rgsga

Forchhamm ersvej

s ing

rgad

ste

m

d Vin

Øste

Jernbane

Klo

Th o

Gr øn

ØsKongens tre Have Allé

ter Al lé

ad

lan

10 · SLM AARHUS (bar/cruising/men only) Østbanetorvet 8

ne

Han

Ve s

ODENSE rsgade

e

de

Sk å

dst edg

Min

de

ga

sg

de

ga

9 · GKLUB de (sex shop and cinema/mixed) Paradisgade 11

m

ds

nd

a rg

Bre

Koc

en gad ater

de

rd s

Gebaue

d ga

de

Ka

Østre Stationsvej

rsvej

de

ga

ej

nsga

ga er

rks

de

ga

aa

ømersvej

Rose

k Fis

us

.M ø

ga

lla

Skoleg yde

Kiele

Sk ov g

ib

Skolegade

J.M

ns

nd

g Ama

port

VesterAllé

se

n arde ulev

Åbo

ns

ær

Ha

Øla

8 · MINDEPARKEN (gay cruising) Tivoliland Near Oddervej

Hv ee W

e

Vester

Bis

ric

ha

e

10

Thomas Boss Gade

e

e

ad

es

ig

øgad

ad

sg rva Mus lds en sg

6

ej sv

hu

Sk

en

rd uleva Åbo

7 · LGBT DANMARK (organisation) Mejlgade 71

de

ga

er Sv

Femøgad

ten e

ad eumsg

Th o

Je

LilleTorv

Vestergade

Vestergade

Kayerødsgade

Jyllandsgade

de

e

rvet

6 · JOYS (sex Lclub/mixed) a Elkjærvej 30 nges Gade

Kyst ve

jlga

4 7

B.J.Stræd

Klosterto

rvet

Østerbro

5 · GBAR (LGBT bar) Skolegade 28

Røm

e

or

ad

E

Kott esga Torv de gade

Klostergade

ade

sterg

Klo

eto

Prioragde de

Trækbanen

ga

ds

u St

e

dsg

lan

rbro

Veste

N

ade vsg sko jlVesterbro

gad

dis

ge

Hj

de

Gl.

tsg a de Slo

e Slotsgad rdsv ej egå Kirk

ban

R

4 · CAFÉ SAPPHO (mostly women) Mejlgade 71

la Da

12

Para

9

llé eA ørr

e

Danmarksgad

Jo

adeLONE (HIV meeting place) 3 · CAFÉ Østergade 9, 4.

e

Øst

rre

ga

de

rs Gade

Lan

Kildeparken

argre thesv ej

de

ade ensg Brask

kes Gad Peder e Bar

ns Gade Rosenlundsgade

St. St. Bliche

niskHave

Nørregad

e

nsg

Søndergade

Niels Ebbese

e

3 · AIDS-FONDET/CHECKPOINT Østergade 9, 4, Aarhus (+45)G88 lasg33 56 99 ade www.aidsfondet.dk gade Hørfrø Ny AIDS-Fondet havMon-Thu 10-14 Kokosgade

Løkke g

ade

sg Barth

Øst erå

ad

Christiansgade

s

m Sa

NordreKirkegaard

øl NørreBoulev le ard åe n

de

a øg

Nyt orv

egad

Rantz

ade Langelandsg

rbro

sg

rgvej

ade

Vest e

nd

AARHUS

g esens

lla

Bred

en psg ts G ade ad

2 · KILDEPARKEN (cruising)

Bonn

e ad Sjæ

øg

Trøjbo

en

e ade ad unkeg nsgNyM

de

ia rist Ch

sga

AARHUS

-G

de

ard lev ou

sen

egh

ms

m

M

Louis uldberg egad sGa e de Sa

le

tb Øs

n Pri

rC

e

ade

Kase

pe

tru

Bo

de ga

ke

un

arksg

ip

nds

n

de Jern ban ega

ade

Danm

varden rneboule

Bra

ausga de

e

rksg

M Ny

2

Sk

de

elma

v

Møllegade

Langelandsgad

ad e

de

Sank

egade

rsV ej

to r

sga

ule var de

Ga

ård

Grønn

Ny

e

Vin g

NielsJu

elsGa

Alga d

de

dsGade

j

1

ga

le

Cor tes Gyd Maren e Tur is G

C W Obels Plads

de rd s

OttoRu

rgve

1 · STUDENTERHUSET Gammel Torv 10

Ky stv

Gade u Ane Jomfr

Veste rå

Vesterbro

ade

Dalg asg

ns ga ba Ur

e

den

Trøjbo

Adelgade

gad

Universitetsparken

Stengade

Bispensgade

Latin

Riisskov

S ade Ringtgran

Tordenskjo ldsgade

e ggad reRin Nord Vestbroen Ban Gade gs

AALBORG

Ved re Nord

nsg Finse

ens

ørg

de

sterva ng

jen

Jens

Gravensgade

kt J

La

M

ül

Kattesundet

S an

an

e

ad

sg

nd

ela

ng

e

ej øv ng Ha

j Ve

ns

e

La

sgad

ese

gg

nd AARHUS ve AND ODENSE

gad

rban

Ba

Str a

e

ade gad e Lill eK on ge ns Ga

Vend e

Sven dsga de

Kors

ergvej

s Jen

dgad

AALBORG

Katrine bj

Toldb o

BorAALBORG, gerga TO de

GUIDE

62

Rebe

ej

lborg g

etvej

Skytteløkken


ORGANISATIONS DENMARK/MALMÖ 12 . AARHUS • aids-fondet.dk • cafesappho.dk • danishdlite.dk • diversecity.dk • lgbt.dk • proud.dk • slm-aarhus.dk • tribaderne.dk • aarhuspride.dk

1 . COPENHAGEN • aidsfondet.dk • aids-linien.dk • boessehuset.dk • copenhagenpride.dk • hiv-danmark.dk • homogengruppen.dk • lgbt.dk • mixcopenhagen.dk • panidraet.dk • positivgruppen.dk • rainbowbusinessnetwork.dk • sabaah.dk

63

13 . MALMÖ • rfslskane.se • rfsl.se/malmo • slmmalmo.se

2 . ESBJERG • esgayp.dk

6 Hjørring

3 . FREDERICIA • frederiksklubben2@live.dk

Bornholm

4 . HADERSLEV • profil-haderslev.dk

11 Aalborg

5 . HERNING • fristedet.dk 6 . HJØRRING • gaynord.dk 7 . ODENSE • lambda.dk • nattensdronning.dk

Viborg 10

8 . SØNDERBORG • soenderborggruppen.dk

Aarhus

5 Herning

12

9 . VEJLE • vejlez.dk 10 . VIBORG • manton-viborg.dk 11 . AALBORG • gaynord.dk • niris.dk • studenterhuset.dk • aalborgpride.dk

Copenhagen 1

Vejle 9

Esbjerg 2

13 Malmö

Fredericia 3 7 Odense

Haderslev 4 Sønderborg 8

MALMÖ

1

BARS & CLUBS 500 meter

1 · WONK Stortorget 11

n

ggata

4

atan

2 · BEE BAR Södra Förstadsgatan 36

an

gat

rals

entsg

Regem

mi Ad

3

nin Drott

tan sga

ing

SEX & CRUISING 3 · SLOTTSPARKEN (cruising) Between Kung Oscars väg and Mariedalsvägen. ORGANISATIONS

aten

N

tan ga

TRIANGEL

n ata

gsg

nin

e För

s ral mi Ad

2

Bergsgatan

g halls

Södra Förstadsgatan

David

Fersens väg

ren Fö

4 · RFSL RÅDGIVNINGEN Drottninggatan 36 www.rfslskane.se www.rfsl.se/malmo

. sgt tad

örs ra F

Söd

n sväge Pildam

TRIANGEL STATION N

OUT & ABOUT · OKTOBER 2016


64

PINK GOSSIP

Læs flere gossip-nyheder fra Frank Holm på outandabout.dk

Foto: Men.com/PR

Johnny Rapid er på jagt efter Pokemons i skoven.

INGEN PENGE TIL HOMODETEKTORMASKINE

Ugandas skrotter sine planer om at indkøbe en homo-detektor-maskine udviklet i Sydkorea. Maskinerne er for dyre, erkender landets minister for etik, Simon Lokodo. I august truede han ellers med bål og brand. ”Vi vil anskaffe denne maskine, der kan afsløre homoseksuelle og pornoskuespillere. Specielt dem, der søger sex via forskellige apps som for eksempel WhatsApp,” sagde ministeren til avisen Red Pepper. ”Sydkoreanerne programmerer den, og så er det snart slut med det homoseksuelle onde her i landet.” Dengang var Uganda ifølge ministeren klar til at betale knap fem millioner kroner pr. maskine, men ministeriet oplyser nu, at man alligevel ikke vil indkøbe maskinen.

KUNSTNER HAVDE SEX MED EN NY HVER DAG

En russisk performancekunstner siger, hans forhold til sex er blevet ændret for evigt, efter at han har haft homosex med en ny partner hver dag gennem et helt år. Mischa Badasyan, der til daglig bor i Berlin, fuldførte projektet i august 2015. Han havde sex med trækkerdrenge og tilfældige mænd, han traf på barer i Berlin, og de mange oplevelser har gjort det svært for ham at finde sex ophidsende. ”Jeg går slet ikke på dates med homoseksuelle længere. Min seksualitet er meget mærkelig nu,” fortæller Badasyan til magasinet Vice. Om betydningen af hans projekt udtaler kunstneren, at det for nogle handlede om seksualitet og frihed og for andre om ensomhed. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

POKEMON GO – NU SOM HOMOPORNO Pornoudgaven af det populære Pokemon Go-spil er nu klar: Filmtitlen er Fuckémon Go.

I

homopornofilmen Fuckémon Go udvikler en af de små pokemon-figurer sig til en muskuløs sexgud. Han spilles af pornostjernen Adam Bryant, mens Johnny Rapid og Will Brown spiller rollerne som de unge gut-

ter, der er på jagt efter de sjældne ’fuckémons’. Det er ikke første gang, der bliver lavet en homopornoversion af et kendt brand. Senest har både Tarzan og Star Wars fået deres helt egen homopornoversion.


RUBRIKANNONCER

65

WWW.BODYBIO.DK – best cruising place, often crowded in daytime!

Kingosgade 7 – Copenhagen V (off Vesterbrogade 106)

Entrance KR. 60,All year 12:00 – 01:00

Foto: Johan Persson

NAKED NIGHT: Wednesdays from 8 pm, Very busy!

Over 30 years and still the best cruising place in Coppenhagen Night & Day

Every day all year 12-07 Fri & Sat 12-08

Vores egen TV-kanal Out & About-TV er en homovinklet tv-kanal, som understøtter det allerede bestående magasin og dække emner, som et trykt media ikke kan nå ud til. Her kan du finde indslag med fokus på vores eget miljø og resten af verden, set med homo-briller.

Amigo Sauna Studiestræde 31 A - Copenhagen www.amigo-sauna.dk

AmigoSauna.indd 1

15-04-2015 18:36:28

Frækt mødested for Bøsser Danmarks største Chat! • Åben 24/07 Hvem ved, hvad det ender med?

Ring nu på

9090 1000 Udbydes i samarbejde med Teleconnect Aps og koster 5,5 kr. pr. minut


66

KONKURRENCE Af Bert Svalebølle

Vind den franske film Eastern Boys.

VIND FILMEN EASTERN BOYS

O

ut & About udlodder i samarbejde Men’s Shop DVD-en med den franske film Eastern Boys. Filmen handler om den ukrainske indvandrer Marek, som hænger ud på gaderne foran Gare du Nord. Daniel, en selvsikker forretningsmand i 50’erne, kontakter Marek og inviterer

ham hjem den følgende aften. Men i stedet for et intimt besøg af Marek får David en hel bande af unge bøller som gæster. De hærger Davids lejlighed og efterlader den til uigenkendelighed. Senere mødes Marek og David dog igen, og langsomt opstår der et særligt forhold mellem dem.

Deltag i denne konkurrence og find andre konkurrencer på: oaonline.dk/livsstil/konkurrencer eller ved at scanne QR-koden.

PRIKTEST for HIV & SYFILIS Hurtigt, anonymt og gratis får svar medligger det samme LOFTDuCopenhagen i Peder Hvidtfeldts Stræde 12, midt København, Aarhus ogi Odense København. Bestil tid på 31 36 09 00 mere på aidsfondet.dk ellerLæs mail@loftcopenhagen.dk.

Advokat Peter Sindal www.ipride.dk

Mød nye venner  Find en kæreste  Find medlemmer i nærheden  Opret grupper  Start forums  Promover din virksomhed  Følg andre medlemmer  Upload billeder, musik og videoer  Samt meget mere!!

Opret en GRATIS profil idag! Benyt rabatkoden OAA2MD og få ekstra 2 måneders gratis iTry medlemskab. OUT & ABOUT · OKTOBER 2016

Fast ejendom familieforhold udlændingeret virksomhedsforhold www.petersindal.dk

telefon 53 73 21 00

OAA-OKT2016-166

info@petersindal.dk


STORT UDVALG I HOMOSPILLEFILM PRIS FRA

KR. 99,00

Legetøj Glidecreme Kondomer Homo-spillefilm Pornofilm Bøger Kalendere Magasiner Beklædning Undertøj Pride-ting Regnbue-ting Flag Fetish Læder Gummi

Se alle nyhederne på mensshop.dk eller i butikken

MEN’S SHOP

VIKTORIAGADE 24 KØBENHAVN

ÅBNINGSTIDER: Mandag-lørdag 10-22 • Søndag & helligdage 12-20

Online døgnet rundt på: WWW.MENSSHOP.DK


EXUVIANCE AGE REVERSE

ga Vo ld er st

rsg

ade

ebu

gg ad e

ske

g.

Åb

enr

å

ad

NØRREPORT STATION Kultorvet se

e ad sg er nt

Nina Bangs Pl.

e

S

To rn

nb or

N

ad

dg

M

ør re Vo l

sg a

de

e

m

the

Lin

rsg

Rosenborg slot

Ø

e ad er sg

Go

Ro

UA Y G RAN

TE

U

de

L

V IA

IG

L QU A INA

Botanisk museum

Ve n IT

NCE O R

Age Reverse er en komplet hudplejeserie, som giver enestående resultater. Produkterne indeholder blandt andet NeoGlucosamineTM, retinol, peptider, planteekstrakter, AHA og PHA, som sammen stimulerer hudens cellefornyelse, fasthed og fyldighed – og desuden udjævner hudtonen samt genfugter og styrker hudens beskyttende barriere. Resultatet er et yngre og friskere udseende. Der ligger mere end 40 års forskning og klinisk erfaring bag udviklingen af de avancerede hudplejeprodukter fra Exuviance.

de

Til dig, som ønsker at opnå virkelige resultater med din hudpleje

ED BY EX

Out & About · #166 · Oktober 2016  

Out & About er Danmarks månedlige LGBTQ-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Out & About · #166 · Oktober 2016  

Out & About er Danmarks månedlige LGBTQ-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Advertisement