Page 1

JUNI 2016 #162

KRONPRINSESSE MARY ÅBNER LGBT-KONFERENCE I KØBENHAVN MIKKELS HÅRDE KAMP FOR AT FÅ LOV TIL AT BO MED SIN MAND I USA

VC

CC

CC

C

KBH'S BISKOP GLAD FOR HOMOBOOM VED ALTERET


2

INDHOLD

JUNI 2016

06 PETER SKOV-JAKOBSEN

Københavns biskop glæder sig over, at flere homopar bliver gift i kirken.

14 KÆRLIGHED I KIRKEN

Seks bryllupper efter begravelsen af forbuddet mod homo-ægteskaber.

16 MIKKEL HYLDEBRANDT

Skønhedseksperten kæmpede halvandet år for at få lov at bo med sin mand i USA.

24 AARHUS PRIDE

”Lidt færre badebukser og lidt mere politik.”

52 SET & SKET

Kronprinsesse Mary åbnede LGBT-konference i København.

24

60 GAY GUIDE & MAP

Copenhagen, Aarhus, Aalborg, Odense and Malmö.

30

FASTE SIDER

04 Kommentaren 22 Skønhed 30 Mode 40 Sport 42 Kultur 50 Det sker 52 Set & sket 58 I byen med Pilu 66 Læserkonkurrence

16

OUT & ABOUT ER DANMARKS månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede samt åbensindede heteroseksuelle. OUT & ABOUTS POSTADRESSE Robert Jacobsens Vej 82, 2.4 – DK-2300 København S. Tel.: (+45) 40 93 19 77 – info@outandabout.dk ISSN 1602-9747 · TRYK Trekroner Tryk · DISTRIBUTION Out & About kan hentes gratis på barer, caféer, dansesteder, klubber og organisationer i LGBT-miljøet og på LGBT-venlige steder i Danmark og Sydsverige. Out & About kan også downloades gratis på: outandabout.dk · ABONNEMENT Prisen for et års abonnement (12 numre) er: Danmark 360 DKK. Europa/Færøerne/Grønland 480 DKK. Øvrige udland 672 DKK. Du kan tegne abonnement på: outandabout.dk/abonnement · ARTIKLER OG FOTOS Henvendelser bedes stilet skriftligt til redaktionen pr. e-mail eller brev. Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter, fotos og lignende, som indsendes uopfordret. Redaktionen påtager sig intet ansvar for trykfejl eller fejl i prisangivelser. Artikler, fotos og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse. OUT & ABOUT · JUNI 2016


10


4  KOMMENTAREN

Det er så yndigt at følges ad

Foto: Mark Hildebrandt

FOR FIRE ÅR SIDEN afskaffede Danmark forbuddet mod homoseksuelle ægteskaber. Forinden var gået en mangeårig kamp, hvor rød blok var for, men blå blok delt: Dansk Folkeparti var indædt imod, mens Liberal Alliance

var klart for. Venstre og Konservative var officielt imod, men internt splittede. En konservativ justitsminister irettesatte Pia Allerslev (V) og andre på Københavns Rådhus, som vovede at kalde homoseksuelle par for ægtefolk. Og da løbet var ved at være kørt for tilhængerne af heteroseksuel ægteskabsapartheid, lancerede de begrebet livsfæller i håbet om dermed at opretholde forskelsbehandlingen.

KØBENHAVNS BISKOP glæder sig over, at det ikke kom til at hedde livsfæller. ”Det var en lykke, at det kom til at hedde ægteskab,” siger Peter Skov-Jakobsen i et interview med Out & About. Han glæder sig over, at flere og flere homoseksuelle par vælger at blive gift i kirken. Og han takker de homoseksuelle, som har tilgivet den skingre tone i visse kirkelige kredse.

”Der er noget, der tyder på, at der er højt til loftet blandt homoseksuelle, og at de faktisk har båret over med det. Og det glæder mig.”

VI FEJRER KÆRLIGHEDEN i dette nummer af Out & About. Størst af alt er kærligheden, hedder det i Bibelen. Og her spiller kønskonstellationen ingen rolle, fastslår Københavns biskop. ”Når man ikke kender et homoseksuelt par, kan man tænke meget og måske være en smule skræmt over det. Men lige så snart, man kender et homoseksuelt par, kan man se, at de elsker hinanden ligesom alle andre elsker hinanden,” siger Peter Skov-Jakobsen. ”Det handler om to mennesker, der elsker hinanden. Jeg kan slet ikke se, at der skulle være nogen forskel,” siger biskoppen.

MAGASIN-REDAKTION REDAKTØR/ ANSVARSHAVENDE Thomas R. Kristensen trk@outandabout.dk ART DIRECTOR Mark Hildebrandt mark@outandabout.dk ANDRE BIDRAGSYDERE Brian Kjær Capkan, Frank Holm, Karin Meldgaard Henriksen, Kenni Kjær Rasmussen, Mikkel Hyldebrandt, Pilu Ottosen, Rikke Falck-Larsen, Sille Arends, Simon Verheij, Teddy Østerlin Koch, og Trond Alexander Tune. ANNONCER add@outandabout.dk Priser og vilkår for annoncering kan downloades på: outandabout.dk under "Annoncering" WEB-REDAKTION REDKTIONSCHEF/ANSV. Bert Svalebølle bert@outandabout.dk (+45) 40 93 19 77 WEBREDAKTØR Brian Kjær Capkan brian@outandabout.dk WEBMASTER Bert Svalebølle bert@outandabout.dk WEB outandabout.dk WEBTV out-and-about.tv APP GAY CPH

”Størst af alt er kærligheden.”

ANSVARLIG UDGIVER: Copenhagen Gay Media ApS Robert Jacobsens Vej 82.2.4 2300 København S mail@outandabout.dk CVR: 10126266 NÆSTE NUMMER DEADLINE 10. juni 2016. PÅ GADEN 1. juli.

Thomas R. Kristensen, redaktør, Out & About.

OUT & ABOUT · JUNI 2016

FORSIDE Biskop Peter Skov-Jakobsen. FOTO Karin Meldgaard Henriksen.

Foto: LGBT Føroyar/Facebook

Det var over midnat, da outandabout.dk som det første onlinemedie kunne bringe en længe ventet nyhed: Danmark vil presse WHO til at fjerne transkønnethed fra listen over psykiske sygdomme og om nødvendig gå enegang. Det blev den mest læste nyhed i over et år.

C

Der var fest hos LGBT’erne på Færøerne, da Lagtinget den 26. april med stemmerne 19-14 vedtog loven, der tillader homoseksuelle ægteskaber på de smukke øer i Nordatlanten. Artiklen om den glædelige begivenhed gik viralt med tusindvis af læsere.

Glade transkønnede

KRONPRINSESSE MARY ÅBNER LGBT-KONFERENCE I KØBENHAVN MIKKELS HÅRDE KAMP FOR AT FÅ LOV TIL AT BO MED SIN MAND I USA

VCC

CCC

C

KBH'S BISKOP GLAD FOR HOMOBOOM VED ALTERET

Svanemærket tryksag 541-740 541-422

CCC

Af webredaktør Brian Kjær Capkan

Færøerne festede

VCC

ET UDPLUK FRA OUTANDABOUT.DK

JUNI 2016 #162


Glæd dig til Auping summersale!

Vi starter mandag den

20. juni 2016 Anbefaling og coaching i én app

Vores Auping Better Days app består af en madrasguide og en søvncoach. En madrasanbefaling genereres på baggrund af de præferencer og behov, du har angivet. Mens du sover indsamler den intelligente app en række relevante oplysninger om dit søvnmønster. Din personlige søvnprofil er det første skridt på vejen til den perfekte madras. Besøg en af vores butikker og find din Auping seng.

Download Auping Better Days app´en her:


6

TRO, HÅB OG KÆRLIGHED

OUT & ABOUT · JUNI 2016


7

“Det handler om to mennesker, der elsker hinanden. Jeg kan slet ikke se, at der skulle være nogen forskel.”

Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.

FLERE HOMOPAR BLIVER GIFT I KIRKEN

OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


8

TRO, HÅB OG KÆRLIGHED

INTERVIEW

Af Thomas R. Kristensen Foto: Karin Meldgaard Henriksen

F

or fire år siden vedtog Folketinget loven, som ophævede forbuddet mod homoseksuelle ægteskaber og gav præster mulighed for at vie par af samme køn. Siden har flere og flere benyttet sig af muligheden, både i antal og i andel: I 2012 blev kun 19,3 procent OUT & ABOUT · JUNI 2016

af homoseksuelle ægteskaber indgået i kirken, men stille og roligt er tallet steget og nåede i 2015 op på 27,3 procent. ”Jeg er meget glad for, at det er blevet sådan,” siger Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, i et interview med Out & About.

Gjort fortræd Biskoppen henviser til en kronik fra 2012, hvor han blandt andet skrev om de ne-

gative oplevelser, som nogle homoseksuelle har haft med Folkekirken. ”Vi havde gjort mennesker fortræd. Og en kirke har man altså ikke til at gøre mennesker fortræd, men for at gøre dem hjemme i sig selv, værdige som mennesker og lige for Gud med alle andre mennesker,” siger Peter Skov-Jakobsen. ”Jeg tror nok, at jeg dengang skrev, at jeg håbede, at homoseksuelle ville bære

ANTAL KIRKELIGE VIELSER AF HOMOSEKSUELLE PAR I DANMARK

2012 51 2013 77 2014 84 2015 99

t


Det er det indvendige, der tæller.

HIV. Særligt, hvis man lever med

FUNCTIONAL BODY

En funktionel krop er nøglen til fremtiden. I dag er forskningen omkring HIV nået langt. Effektive kombinationsbehandlinger betyder, at personer med HIV kan leve lige så længe som alle andre. Men det er ikke et liv uden komplikationer. En person, der lever med HIV, har nemlig øget risiko for at blive ramt af visse aldersrelaterede sygdomme. Læg dertil, at behandlinger, der historisk set har reddet mange liv, over tid kan påvirke hjertet, nyrerne og knoglerne negativt. Så hvis personer, der lever med HIV, skal have en god alderdom, kræver det, at de har de rette forudsætninger for at passe godt på deres helbred. At tale med sin læge om regelmæssige tjek af primært hjerte, nyrer og knogler er en god start til at få et overblik over sin fremtid.

001/DK/16-05/PM/1218

For kroppen behøver ikke at skulle tage imod flere tæsk end normalt i livet – bare fordi man har HIV. På hivupdated.dk kan du læse mere om HIV i dag og i fremtiden.

Gilead Sciences Denmark | Korskildelund 6, 2670 Greve, Denmark Phone: +46 8 505 71 800 | Fax: +46 8 505 71 801


10

TRO, HÅB OG KÆRLIGHED ANDEL HOMOSEKSUELLE ÆGTESKABER INDGÅET I KIRKEN I FORHOLD TIL RÅDHUSET

2012 19,3 % 2013 21,4 % 2014 23,5 % 2015 27,3 %

OUT & ABOUT · JUNI 2016

over med den rå tone, der somme tider havde været i Folkekirken i de her debatter,” siger biskoppen. ”Der er noget, der tyder på, at der er højt til loftet blandt homoseksuelle, og at de faktisk har båret over med det. Og det glæder mig.”

Ægteskab eller partnerskab Peter Skov-Jakobsen tiltrådte som biskop for Københavns Stift i 2009. Som biskop har han fra start været tilhænger af, at Folketinget burde give præster lov til at vie homoseksuelle par. ”Jeg er helt sikker på, at det var den rigtige beslutning. Og det var en lykke, at det kom til at hedde ægteskab, for ellers havde vi ikke været færdig med den sag,” fastslår biskoppen.

”Det var godt, at selve institutionen kom til at hedde ægteskab og ikke partnerskab. Partnerskab er sådan noget, man har om en traktor eller en mejetærsker. Det er et upoetisk ord, som ikke er meget bevendt, når det handler om et nært fællesskab som kærligheden mellem to mennesker.”

Højere til loftet Selv om Peter Skov-Jakobsen var blandt fortalerne for at åbne for homoseksuelle ægteskaber i kirken, afviser han, at det skyldes, at han er biskop i netop København. ”Somme tider tænker vi københavnere, at vi er lidt længere fremme. Men jeg er faktisk ikke sikker på, at det altid er tilfældet,” siger Peter Skov-Jakobsen med et smil.


11

“Somme tider tænker vi københavnere, at vi er lidt længere fremme. Men jeg er faktisk ikke sikker på, at det altid er tilfældet.” Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.

Han henviser til, at tilhængerne var fordelt over hele Danmark. Og han fremhæver Viborgs daværende biskop, Karsten Nissen, som bevægede sig fra at være imod til at være for kirkelige vielser af homoseksuelle par. ”I 2010 sagde han, at stemningen på bare fem år var vendt blandt menighedsrådsmedlemmerne i Viborg Stift. Før var 75 procent imod kirkelige vielser af homoseksuelle, men nu mente han, at det var omvendt. Og det er jo fordi, vi lever i et samfund, hvor der på mange måder er blevet højere til loftet,” siger Peter Skov-Jakobsen. Som biskop var Karsten Nissen dog imod at bruge ordet

ægteskab om homoseksuelle par, ligesom flere andre af biskopperne. Men ud over Peter Skov-Jakobsen var også biskopperne i Aarhus og Roskilde tilhængere af at bruge ordet ægteskab for både homoseksuelle og heteroseksuelle par.

Biskop Peter Skov-Jakobsen på Pride Square i 2015. Her sammen med formand for Copenhagen Pride, Lars Henriksen, og præsterne Mia Rahr Jacobsen og Viggo Julsgaard Jensen.

Hvis præsten siger nej I dag er reglerne, at præster selv kan afgøre, om de vil vie homoseksuelle par eller ej. Men hvis en præst siger nej til at vie et par af samme køn, skal dette par have anvist en anden præst, som gerne vil gøre det. Og ingen præst kan nægte dem at blive gift i den lokale kirke. OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


12

TRO, HÅB OG KÆRLIGHED

FOLKEKIRKEN OG BRYLLUP Ud over at blive gift i kirken kan det kommende ægtepar vælge at blive viet af en præst i naturen, hjemme eller et andet sted, der betyder noget særligt for dem. Spørg en præst om, hvilke muligheder der er. I tvivl om, hvilken kirke, der er din? Tast din adresse ind på sogn.dk og få svar.   I folkekirken kan man ’løse sognebånd’. Det betyder, at man vælger at blive tilknyttet en anden præst. Læs om kirkebryllup og dets betydning, salmer, traditioner, samtale med præsten og om vielsesritualet for par af samme køn: folkekirken.dk/ livets-begivenheder/ bryllup OUT & ABOUT · JUNI 2016

”Man ved aldrig, om nogen er uheldige og skal løbe fra præst til præst, og til sidst kan man jo godt stå med en grim følelse. Derfor blev det indbygget i lovgivningen, at præsten har en forpligtelse til at sige til borgerne, at de kan gå til provst eller biskop for at få anvist en præst, som gerne vil vie dem,” understreger Peter Skov-Jakobsen.

Den samme kærlighed Størst af alt er kærligheden, lyder det i Bibelen fra apostelen Paulus. Og her spiller det ingen rolle, om det er kærlighed mellem to af samme køn eller to af forskelligt køn, mener Københavns biskop. ”Når man ikke kender et homoseksuelt par, kan man tænke meget og måske være en smule skræmt over det. Men lige så snart, man ken-

der et homoseksuelt par, kan man se, at de elsker hinanden ligesom alle andre elsker hinanden,” siger Peter SkovJakobsen. ”Det handler om to mennesker, der elsker hinanden. Jeg kan slet ikke se, at der skulle være nogen forskel.”

Biskop Peter Skov-Jakobsen fotograferet i Vor Frue kirke, der er domkirken i København.

“Når man ikke kender et homoseksuelt par, kan man tænke meget og måske være en smule skræmt over det.”

Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.


13

OUT & ABOUT 路 JUNI 2016 t


14

TRO, HÅB OG KÆRLIGHED Kalle og Christian Heimbürger Lanter blev viet i august 2013 i Haveselskabets Have af præst Birgitte Engholm.

Mette Kvist Nielsen blev gift med Birgitte Kvist Poulsen den 8. februar 2014. Birgitte er præst i Eliaskirken på Vesterbros Torv, og biskop Peter SkovJakobsen stod for vielsen.

Rasmus Nordqvist og Nicolai Elver Østenlund blev viet viet af Viggo Juelsgaard Jensen i Stefanskirken, november 2013.

Lene og Trine BechAndino blev viet af Jesper Stange i Vor Frue Kirke den 16. august 2014.

OUT & ABOUT · JUNI 2016


Foto: Kim Kjærgaard Sørensen

15

Ida Ejdrup Holm og Mie Ejdrup Holm blev viet 16. april 2016 af Inger Hjuler Bergeon, Odense Valgmenighed.

KÆRLIGHED I KIRKEN

Før 2012 kunne par af samme køn ikke indgå ægteskab i Danmark, og det var forbudt for præster at vie dem i kirken. I 2012 vedtog Folketinget en lov, som ophævede det gamle forbud, og siden har mange homoseksuelle par sagt ja til hinanden ved en kirkelig vielse. Her er nogle af de lykkelige par.

Bruno og Simon Skov Benzon blev viet af præst René Høeg i Brabrand Kirke den 25. august 2012.

OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


16

USA

OUT & ABOUT 路 JUNI 2016


17

EN HÅRD KAMP Manglende homorettigheder betød, at Mikkel Hyldebrandt måtte kæmpe halvandet år for at få arbejdstilladelse i USA. Her bor han i Atlanta sammen med sin mand, Max.

OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


18

USA Familiehygge i Atlanta hos Max og Mikkel Hyldebrandt med hunden, Dina, i forgrunden.

INTERVIEW

Af Thomas R. Kristensen Foto: Rikke Falck-Larsen/Photos by Falck

O

ut & Abouts skønhedsekspert, Mikkel Hyldebrandt, bor i Atlanta i USA sammen med sin mand, Max Hyldebrandt. Inden de flyttede til USA, arbejdede Mikkel Hyldebrandt som skønhedsredaktør på modemagasinet IN og før det på den danske udgave af ELLE. Han var også jævnligt på TV-skærmen med gode råd om skønhed til seerne af Go’ morgen Danmark. Men USA havde længe virket tillokkende på Mikkel og hans mand, Max, som har været kærester siden 1999 og gift siden 2005. Så da Max fik tilbudt et godt job hos Coca-Cola i Atlanta, besluttede de at slå til.

En hård kamp

“I USA var jeg i princippet blot en turist, som boede hos min ’ven’, Max. For han var ikke min ’mand’ ifølge amerikansk lov.”

Mikkel Hyldebrandt, Out & Abouts groomingekspert.

OUT & ABOUT · JUNI 2016

Max Hyldebrandt fik nemt sin arbejdstilladelse. Det ville hans ægtefælle også have fået, hvis ægtefællen havde været en kvinde og ikke en mand. På grund af manglende homorettigheder kom Mikkel Hyldebrandt til at spilde halvandet år og 8000 dollars i kampen for at få sin arbejds- og opholdstilladelse. ”Jeg havde ikke regnet med, at det skulle være så svært,” siger han. ”Jeg havde ikke længere nogen bopæl i Danmark, og i USA var jeg i princippet blot en turist, som boede hos min ’ven’, Max. For han var ikke min ’mand’ ifølge amerikansk lov. Jeg måtte ikke tjene nogle penge, og jeg måtte ikke noget som helst.” For Max Hyldebrandt var det også frustrerende, at USA nægtede at give hans mand arbejdstilladelse. ”Min primære følelse var usikkerhed: Har vi overhovedet en fremtid i USA? Kommer det her nogensinde på

t


1 FOR2 NU KU MRE N3 60 ,- *

FÅ DIT PERSONLIGE MAGASIN TILSENDT HVER MÅNED ELLER GLÆD EN VEN #162

CC

CCC

KRON KR KRONPRINS ON ESSE PR INS PRINSESS ES MARY ÅB MANE MARY ÅBNER RYRÅSE BNER E LGNF LGBT-KO LGBT-KONFE BTER RENCE -KO NCE EN FERENCE I KØAV I KØ I KØBEN HAVN BENH BENNHAV N MIKK MIKKELS HÅRD KERD ELM EHÅ SIK LSEHÅRD KA E KAMP KA MPATFO FOR MP FÅ R ATFO FÅR AT FÅ LO LOAT LOV TIL V TIL V BO BO TIL AT MED AT MEBO D MED SIND SIN MA SIN MAND NM I USA A I USNAD I USA VC

CC

CC

VC C

CC

CC

VC

C

CC

CC

C

KKBK BHB H'S H 'S'S B BBIS ISK IS KOK OPO PP GLLAD GGLA FO ADD R F O F R O RM H HHOOM OMM OOO BBO O BOOOOMM VED VVE EDDAAA LT LT LETER ERET REETT * Abonnementspriser: Danmark 360,- • Europa 480,- • Øvrige 672,-

VCCC

CC

JUNI 2016

VC C

JUNI 2016 #162

CCC

Bestil på outandabout.dk/ abonnement

JUNI 2016 #162

VCCC

Hold dig opdateret på fest, kultur. politik og debat med Danmarks LGBT-magasin.


20

USA

plads?” fortæller han og nævner Defense of Marriage Act-retssagen, som på det tidspunkt kørte i USA.

Fra optimisme til eufori Frustration blev dog vendt til optimisme, da Mikkel Hyldebrandt fandt en arbejdsgiver – et lokalt homomagasin – der ville sponsorere et arbejdsvisum for ham. Her begyndte så den egentlige kamp, hvor Mikkel Hyldebrandt med hjælp fra en immigrationsadvokat skulle bevise, at han ville blive en værdi for magasinet og det amerikanske samfund, hvis han fik lov at arbejde i landet. Efter godt et års forberedelse blev en 500-siders ansøgning sendt af sted til de amerikanske immigrationsmyndigheder. Det store arbejde gav pote, da Mikkel Hyldebrandt i løbet af 10 dage fik godkendt et arbejdsvisum i maj 2013. Og glæden ved at have sit eget O-1 visa i godt tre uger blev afløst af eufori, da Defense of Marriage Actsagen blev afgjort.

Hjælp fra Højesteret Defense of Marriage Act-loven blev indført i 1996 og forhindrede homoseksuelle par i at få samme rettigheder som heteroseksuelle par. Men i 2013 kendte USA’s Højesteret denne lov for forfatningsstridig og ophævede den. ”Det betød, at vores ægteskab fra Danmark blev anerkendt på føderalt niveau i USA,” siger Mikkel Hyldebrandt. ”USA er en føderation med både føderale regler og statslige regler. I staten Georgia, hvor Atlanta ligger, var vores ægteskab stadig ikke anerkendt. Så på statslig niveau måtte vi fortsætte med at indsende to selvangivelser,

OUT & ABOUT · JUNI 2016

hvor vi var tvunget til at deklarere vores civilstand som single,” siger Max Hyldebrandt. Heldigvis tildeles arbejds- og opholdstilladelser efter føderale regler, så højesteretsdommen betød, at Mikkel Hyldebrandt ikke bare fik lov til at arbejde i USA uden et visa, der var bundet til et bestemt job, men at både Max og Mikkel kunne begynde at ansøge om permanent opholdstilladelse – det sagnomspundne green card. I dag arbejder han som marketing manager i non-profit-organisationen Big Brothers Big Sisters og skriver om skønhed for det amerikanske magasin Goliath. Og både Max og Mikkel har green cards.

Knudepunkt for homoer Storbyen Atlanta har med forstæder op imod syv millioner indbyggere.

”Stort set hele oplandet er enormt religiøst, og uden at generalisere for meget så er det her, hvor man hører mere til racisme, diskrimination og stor modstand mod den nuværende regering,” fortæller Mikkel Hyldebrandt. ”Atlanta er derfor et knudepunkt for homoseksuelle i sydstaterne, og Atlanta Midtown har et stort gay community, som nærmest er et samfund i samfundet. Det kaldes også Gayborhood, og her sker der noget hele tiden.” Både Mikkel og Max er meget glade for at bo i Atlanta. ”Det ligger langt sydpå, så vejret er superfedt i april-maj og oktobernovember. Om sommeren kan der være kogende varmt,” siger Max Hyldebrandt. ”Men det, der gør byen så spændende, er, at enormt mange store


21 Max og Mikkel Hyldebrandt nyder at arbejde og kunne bo sammen i USA.

Antonin Scalia, hvilket har gjort debatten om en progressiv eller konservativ amerikansk højesteret endnu mere aktuel.

Støtte til Obama

“På statslig niveau måtte vi fortsætte med at indsende to selvangivelser, hvor vi var tvunget til at deklarere vores civilstand som single.” Mikkel Hyldebrandt, Out & Abouts groomingekspert. virksomheder hører hjemme i Atlanta. Det var også i Atlanta, at Martin Luther King prædikede, og i dag styres byen af en meget progressiv demokratisk borgmester. Byen tiltrækker masser af unge mennesker, som ikke gider bo i forstæderne. Det er rigtigt sjovt at bo der lige nu.” ”Atlanta er enormt grøn og over halvdelen af arealet er dækket af træer. Alle, som har besøgt os, har syntes rigtig godt om byen efter først at have undret sig over, hvorfor vi valgte Atlanta,” siger Mikkel Hyldebrandt.

Rasler med sablen Selv om de ikke har stemmeret i USA, følger både Mikkel og Max med i primærvalgene op til USA’s præsidentvalg. Lige som mange af deres homoseksuelle venner i USA. ”Obama har taget et kvantespring med hensyn til homorettigheder og menneskerettigheder. Det er lige før, man drager et lettelsens suk og tænker, at

så er den kamp vundet. Men stort set alle republikanske præsidentkandidater har været ude og sige, at hvis de bliver valgt, vil de gøre noget ved homoægteskaberne og prøve at få dem forbudt igen. De rasler med sablen, og man tænker: Hold nu op!” siger Mikkel Hyldebrandt. Hans mand fremhæver den enorme magt, som USA’s Højesteret har. I 2015 kendte Højesteret det forfatningsstridigt, at visse stater have forbud imod homoægteskaber, og dermed blev ægteskaber mellem to af samme køn tilladt overalt i USA. ”Triggeren for at lave det om igen er at få nogle andre og mere højreorienterede dommere ind i Højesteret. Lige nu er stillingen 5-4, og den næste præsident vil komme til at udnævne omkring fire ny højesteretsdommere. Derfor har det enorm stor betydning, hvem som bliver den næste præsident,” siger Max Hyldebrandt. Efter vores interview døde den meget konservative højesteretsdommer

Max Hyldebrandt understreger, at der er lige så forskellige politiske holdninger blandt homoseksuelle i USA, som der er i Danmark. ”Man kan ikke skære alle over en kam. Men jeg tror, at langt de fleste homoer synes, at Obama har været en ret fantastisk præsident på det område. Der er så andre områder, hvor det har været mindre fantastisk,” siger han. ”Det handler også om tone,” tilføjer Mikkel Hyldebrandt. ”Når man hører nogle af præsidentdebatterne, så er det helt frygteligt, hvad nogle af de der hoveder kan finde på at sige. Omvendt virker Obama meget rolig og velovervejet og som en intellektuelt velfunderet person. Jeg tror, der blandt mange amerikanske homoer er enorm support og en følelse af taknemmelighed over for Obama.”

En ny præsident Om Mikkel og Max bliver boende i USA kan de ikke sige med sikkerhed. Men lige nu nyder de tilværelsen og livet i det amerikanske. Begge indrømmer dog, at de nok vil tage fremtiden i USA op til genovervejelse baseret på præsidentvalget i november. ”Lige nu er det svært at forestille sig, at tilværelsen i USA med alle de nyvundne rettigheder for homoer ikke kommer til at se markant anderledes ud, hvis en kandidat som Donald Trump bliver USA’s næste præsident,” siger Mikkel Hyldebrandt ”Men forhåbentlig bliver udfaldet et andet, så vi kan fortsætte med vores amerikanske eventyr.” OUT & ABOUT · JUNI 2016


22

SKØNHED

MEN’S GROOMING LOVE THE LOOK Af Mikkel Hyldebrandt

OG MIG SELV, SAGDE HUNDEN! Jeg har nu arbejdet med grooming og skønhed i over ti år, hvilket også betyder, at jeg ofte bliver spurgt til råds om alt fra duft til botox-behandlinger.

G

ang på gang bliver jeg både overrasket og glad for, hvor meget der bliver sat pris på råd, der for mig virker som en selvfølge, men for andre kan gøre en oprigtig forskel for, hvordan de ser ud eller føler sig. Så her er nogle af mine bedste råd parret med et par kickass produktanbefalinger. Og ikke et ord om solcreme, for det har du selvfølgelig helt styr på, ikke?

STIK STYLINGEN EN FLAD Hvem har ikke oplevet at komme alt for meget voks i håret, så det ser halvfedtet og usoigneret ud selv om du lige er trådt ud af badet? Hvis du fordeler stylingproduktet i håndfladerne i stedet for fingrene, bliver det meget mere ligeligt fordelt. Og start så fra baghovedet, og arbejd produktet ind i håret, så du slutter med pandehåret, så en eventuel overdosering ikke ses som det første. Kevin Murphy Free Hold Styling Creme, 198 kr. BARBERING AFTENEN FØR Jeg har altid lidt af røde knopper efter barbering, der også går under lidet flatterende ord skægpest. Den bedste måde at undgå det på er at barbere mig hver anden dag, så huden får ro en dags tid. Og så barberer jeg mig aftenen før, så rødmen kan nå at blusse af til næste morgen. Endelig betaler det sig at købe en ordentlig barberskum, der er bedst, når den har konsistens som flødeskum. Avène Shaving Foam, 99 kr.

DUFT DER IKKE OVERDØVER En god duft kan være en fornøjelse for dig selv og dine omgivelser – men overdoserer du, så er oplevelsen en helt anden. Glem alt om siderne af halsen og håndleddene, men pust duften på kroppen, hvor en eventuel overdosering kan dæmpes af et lag tøj. Og husk nu på, at lidt når langt, når det gælder duft. Van Cleef & Arpels, Bois d’Iris, 645 kr. OUT & ABOUT · JUNI 2016

ET ORDENTLIGT SKUM En gang imellem er det en god idé at vaske håret sådan heeeelt rent. Det gør du ikke ved at bruge en hel masse shampoo, men nærmere ved at fordele en lille mængde shampoo i tørt hår, så den kan opløse stylingprodukt, fedt og snavs. Vask så shampooen ud af håret – du behøver ikke at skumme det op – og brug så en lillebitte smule shampoo i håret, der til gengæld vil skumme en masse. Skyl håret, og oplev følelsen af squeeky clean! Shu Uemura Cleansing Oil Shampoo, 310 kr.


Foto: Shutterstock.com

23

KYSSEKLAR Kender du typen, der hele tiden bruger læbepomade og altid har den i lommen? Måske er det dig? Hvis din læbepomade indeholder petrolatum (et restprodukt fra olieindustrien) er det højst sandsynligt grunden, for den lægger kun et lag på overfladen af læberne, så de føles bløde, men gør intet for at komme tørheden til livs – og derfor opstår behovet for konstant at smøre læberne ind. For at få sådan rigtigt bløde og fugtede læber kan du børste dem let med din (bløde) tandbørste, og smøre dem ind i et fugtende produkt om morgenen og ved sengetid – det burde være nok til at holde kyssetøjet klar til action! Tromborg Lip Cure, 145 kr.

Homoware Larsbjørnsstræde 11 DK-1454 København K +45 69 69 66 66 info@homoware.dk www.homoware.dk

ste ds pa rke Vo n ldg ad e

Ør

rre

Ve

C.

tte

su

nd

et

d.

dh

La

Blv

TIVOLI

ve

ns

de

a rog

erb

st Ve

nd

el

rse

de

ga

ne

ba

n Jer

st

de

de

An

Stu

die

Ka

e

ad

rg

e st

us

pl

ad

se

n

e

Foto: Photosbyfalck.dk

de

ræ sst

ørn

j rsb de ga

de

æ str

H.

OUT & ABOUT · JUNI 2016

old rV

Mikkel Hyldebrandt er bosat i Atlanta, USA, hvor han bor sammen med sin mand, Max. Her arbejder han med marketing for en non-profit-organisation, skriver om grooming for magasinet Goliath og står bag bloggen LOVE THE LOOK – en blog om skønhed og grooming for ham og hende. Se mere på: lovethelookblog.com

ste Ve

MIKKEL HYLDEBRANDT

de

træ

ies

d Stu

en i Larsbjø utikk rns gb s t ræ d

San

La

e

æd

Str

æde

Be

tr lejss

Lars

ers

ed kt P


24

PRIDE

“Lidt færre badeb og lidt mere politi Aarhus Pride lover en parade i øjenhøjde og at efterfesten bliver Danmarks største regnbuefest. AARHUS PRIDE

Af Thomas R. Kristensen Foto: Martin Ballund

L

ørdag den 4. juni holder Aarhus sin femte pride. Og siden debuten i 2012 er det gået stærkt for Aarhus Pride. ”Vi startede med en parade, hvor vi var i tvivl om, nogen ville møde op – om man turde gå med. Rigtig

OUT & ABOUT · JUNI 2016

mange ting er vendt om, og i dag spørger virksomheder og foreninger, om de må få lov til at gå med. Selvfølgelig må de det! Vi har en mere livlig parade og på Pride Square mere interessant underholdning end tidligere,” siger formanden for Aarhus Pride, Mads Hedelund. ”Vi laver noget helt andet end i København, og vi

prøver ikke at kopiere det, som Copenhagen Pride gør så godt i København,” understreger han. ”Vi har en gående parade – en parade som er mere i øjenhøjde. Vi vil gerne ud og møde aarhusianerne og går derfor gennem Store Torv, Bispetorv og Strøget. Og her kan vi ikke have lastbiler og store floats med.”

Alle er velkomne Mads Hedelund beskriver Aarhus Pride som ”lidt færre badebukser og lidt mere politik.” ”Vi er mere foreningsbaserede, og man kan godt sige, at vi er LGBT-foreningernes event. Sådan synes vi bedst,

at vi kan fejre mangfoldigheden i Aarhus.” Alle er velkomne til Aarhus Pride, uanset køn, alder, etnicitet, religiøs eller politisk overbevisning, og hvad enten man er lesbisk, bøsse, biseksuel, transkønnet, queer eller heteroseksuel. Den 4. juni afgår paraden klokken 11.30 fra Bispetorv og går derefter gennem Midtbyen og frem til Officerspladsen. Her åbner Pride Square klokken 13 under Olafur Eliassons regnbue på kunstmuseet Aros. Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, åbner Pride Square, hvor Kadie Elder er hovednavn. Aarhus Pride-prisen


25 AARHUS PRIDE Lørdag den 4. juni. 11.30 afgår paraden fra Bispetorv. Paraden går gennem Midtbyen og frem til Officerspladsen. På Officerspladsen åbner Pride Square klokken 13. aarhuspride.dk

bukser ik” uddeles af Rebecca Matthews, direktør for Aarhus 2017 europæisk kulturhovedstad.

Den største regnbuefest Om aftenen og natten holder Aarhus Pride officiel efterfest på natklubben Train. ”Det bliver den største regnbuefest i Danmark nogensinde,” siger Mads Hedelund. Blandt Aarhus Prides samarbejdspartnere er Comwell Hotel Aarhus, som ligger centralt. tæt på både banegården, Bispetorv og Train. I dagene omkring Aarhus Pride kan du booke et dobbeltværelse for 1018 kroner om natten. Hovedsponsorer for Aarhus Pride er Aarhus Kommune, 7-Eleven og ABSOLUT. Også Homoware, GBar, Sinfull, Mads Heindorf, LO og Rød Billet er blandt sponsorerne, som har givet økonomisk støtte til gennemførslen af Aarhus Pride. OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


26

PRIDE

5/8-11/8

MALMØ

Allerede i 1995 startede Regnbågsfestivalen, som nu har skiftet navn til Malmö Pride. Formålet er at sprede både livsglæde og viden om hele HBTQIAgruppen, som det hedder på svensk. Altså alle som ikke tilhører den seksuelle eller binære kønsnorm. Paraden er 6. august. malmopride.com

PRIDES I NÆROMRÅDET

30/7-7/8

HAMBORG

Hamburg Prides åbningsfest holdes 30. juni, og dagen efter forvandles byens kristne ungdomshus til Pride House, som er midtpunkt for de fleste pride-aktiviteter frem til 4. august. Den store parade er 6. august og gadefesten 5.-7 august. hamburg-pride.de OUT & ABOUT · JUNI 2016

t


27

Out & About søger ambitiøs deltidsmedarbejder til B2B salg Vi søger en skarp og viljestærk, gerne studerende, der ser en fremtid inden for B2Bsalg, både til vores månedlige printudgave og vore digitale medier. Du skal være med til at opbygge et netværk af kunder, inden for bl.a. mode, livsstil og kultur.

selvstændigt, målrettet og selv tage initiativ for at nå dine og vores mål. Jobbet er fleksibelt og kan tilpasses efter dit skema, men minimumskravet er, at du kan arbejde otte timer om ugen fordelt over to dage.

Vi forventer, at du selvstændigt kan finde og kontakte potentielle kunder og opbygge dit eget netværk. Du vil dog fra starten få tildelt et antal potentielle kunder.

For at lykkes i denne rolle, er det afgørende, at du kan skabe relationer og hele tiden søge nye udfordringer.

Er du den rette ansøger, er der gode muligheder for, at du på sigt kan gøre jobbet til din levevej.

Mener du, at du har det, der skal til? Så send en kort ansøgning til: bert@outandabout.dk vedlagt dit CV.

Vi søger dig, som har minimum et år tilbage på dine studier, som har et salgs- eller økonomisk fokus. Du skal kunne arbejde

Ansøgningsfrist: Hurtigst muligt Start: Hurtigst muligt Sted: København

OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


28

PRIDE

4/6-11/6

BERGEN

Regnbuedagene i Bergen spreder sig over syv dage med filmvisninger, debatter, koncerter og en parade gennem en af Nordens smukkeste byer. Paraden er 11. juni og efterfølges af Regnbuenatt, hvor vinderen af RuPaul’s Drag Race sæson 6, Bianca Del Rio, underholder med sit nyeste show, Not Today Satan. bergenpride.no

8/6-12/6

GÖTEBORG

Priden i Sveriges andenstørste by hedder West Pride og selve paraden holdes søndag den 12. juni. Göteborgs pridefestival begynder dog allerede 8. juni og byder også på kunst og kultur. I 2015 havde West Pride over 250 punkter med på programmet. westpride.se

17/6-26/6

9/7

Solidaritet er årets tema for Oslo Pride, som indleder med åbningsfest den 17. juni. Pride House åbner 18. juni og er centrum for Oslo Prides mange politiske debatarrangementer. Pride Park åbner 22. juni, og den store parade er lørdag den 25. juni. oslopride.no

I 2015 debuterede Aalborg med byens første pride. som blev en stor succes. Op mod 1.500 gik med i paraden, som blev indledt med velkomsttale af Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen. I februar 2016 blev Aalborg Pride hædret med Festprisen ved AXGIL Gay Galla. aalborgpride.dk

OSLO

OUT & ABOUT · JUNI 2016

AALBORG


29

16/7-23/7

BERLIN

Mangfoldighed, respekt, selvbevidsthed og livsglæde er kodeordene for Berliner CSD. På grund af EM i fodbold sidst i juni er pride-paraden fra Kurfürstendamm til Brandenburger Tor flyttet til 23. juli. Gadefesten ved Nollendorfplatz er 16.-17. juli. csd-berlin.de

25/7-31/7

STOCKHOLM Hvem bestemmer? Det er spørgsmålet, som Stockholm Pride sætter fokus på i år; i sengen, over din krop, i LGBT-miljøet, i samfundet generelt eller hvordan din familie skal se ud. 30. juli klokken 13 afgår paraden fra Kungsholmen og går derefter gennem centrale Stockholm. stockholmpride.se

27/7

FÆRØERNE

Faroe Pride holdes hvert år den 27. juli – dagen før Færøernes nationaldag. Paraden begynder omkring klokken 15 i Torshavn, og efter paraden giver Eivør gratis koncert. Hun er en af Færøernes mest populære sangere. lgbt.fo/?page_id=227

16/8-21/8

KØBENHAVN Rådhuspladsen forvandles til Pride Square fra tirsdag den 16. august med gratis koncerter, pop-up shops, events og masser af debatter i Copenhagen Prides store debattelt. Den store parade er 20. august. Programmet for Pride Week 2016 bliver offentliggjort i juli. copenhagenpride.dk

OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


30

MODE

KLAR TIL AT POOLE LØS? Sommeren står for døren med al dens herlige, hede, frække løssluppenhed. Her er stranden og poolen de helt centrale locations for den ultimative sommerflirt.

OUT & ABOUT · JUNI 2016


LEV LIVET UDEN PILLER BRUG KONDOM


32

MODE

GIRLS MODE

Af Kenni Kjær Rasmussen Billeder: PR

D

Du kan sagtens pirre på den uskyldige måde – så hopper du bare i blonderne med bikinien indenunder og et godt kig til din barm. Og voila, så har du et frækt og romantisk look. Tøjet kan købes på victoriassecret.com. OUT & ABOUT · JUNI 2016

et handler nemlig ikke bare om at kunne dyppe tåen i vandet for at køle sig selv ned, når man ligger mere eller mindre yndefuldt med maven trukket ind ved poolkanten eller i sandet. Tværtimod! Det handler om at få temperaturen til at stige til max hos nye og gamle lovers, og det kræver det helt rette gear. Vi bringer til dig her lidt inspiration til årets bademode, så de hede sommerdage fortsætter langt ud på natten.

Vanvittig fræk badedragt fra Victoria’s Secret, der afslører mere, end den i virkeligheden skjuler. Kan købes på victoriassecret.com.


33 Ingen gør det bedre ved poolkanten end hele Danmarks flotteste, smukkeste og mest sympatiske regnbuebarn, Josephine Skriver, med de sexede dådyrøjne. Her i Victoria’s Secret bikinioverdel.

Wawawoom! Et billede, der siger mere end 1.000 ord! Temperaturen er på sit max her – og man hiver nærmest efter vejret, når man ser disse sexede skønheder i vandkanten iført bikinier fra Victoria’s Secret. Så er der serveret! Tre sild på rad og række! Hvem skal man dog kaste sig over? Bikinier fra Victoria’s Secret.

OUT & ABOUT · JUNI 2016 t


34

MODE

Et stykke med bøf, tak! Stramme trunks fra MrB med god plads til sprudlende glæde kan købes hos Homoware.dk.

Flash din toptrimmede sommerlækre krop, som du har arbejdet hårdt på at få i topform hele vinteren, i et par små badebukser fra Addicted, der kan købes hos Ezzo.dk.

Er du ikke til det helt stramme, men alligevel ikke til det helt flagrende, er disse badebukser fra MrB det perfekte valg. De er hverken for løse eller stramme. Kan købes hos Homoware.dk. OUT & ABOUT · JUNI 2016


35 ’Soaked and loaded’! Ja, what’s not to like? Badetøj fra Addicted kan købes hos Ezzo.dk.

Gå i ét med naturen, når du skal cruise i krattet bag homostranden: Disse camo-badebukser fra Addicted kan købes hos Ezzo.dk.

BOYS OUT & ABOUT · JUNI 2016


36

LIV OG DØD

OUT & ABOUT · JUNI 2016


37

BEDEMAND MED REGNBUEN SOM BAGTÆPPE Jacob Staal har åbnet sin egen bedemandsforretning. Han fortæller, at det giver mening at overveje en bedemand med LGBT-forståelse, når den sidste rejse skal planlægges.

OUT & ABOUT · JUNI 2016


38

LIV OG DØD

“Jeg kender bøssekulturen, dens værdier og mangfoldighed, dens ikoner – og min assistent er i øvrigt lesbisk, så vi er ret godt dækket ind.”

Jacob Staal, om hvorfor man skal vælge en homoseksuel bedemand.

BEGRAVELSER

Af Henrik Lyding Foto: Thomas Cato

P

opmusiker, virksomhedsmassør, homo, konser vatorieuddannet rytmisk sanger, klubmester i springridning, turistfører – og bedemand! Det er svært at sætte Jacob Staal i nogen bestemt bås. Og det har han da bestemt heller ikke lyst til: ”Skal jeg finde et enkelt ord, der karakteriserer mig, er det vel ordet ’dedikeret’. Når jeg vil et eller andet, så gør jeg det også. Jeg vil ikke nøjes med bare at drømme om det. Og nogle gange må jeg bagefter bare erkende, at den alligevel ikke gik. Men prøve det, det skal jeg!” OUT & ABOUT · JUNI 2016

Men hvor kommer den målrettethed fra? Selv mener Jacob Staal, at han har arvet den efter sin far: ”Han var angriber for fodboldklubben AGF, og jeg er vokset op med hans totale fokus på fodbold, uanset hvad det kostede ham af skader og besværligheder. Han har lært mig, at hvis du vil noget her i livet, så må du kæmpe for det.”

En lesbisk assistent Og nu vil Jacob Staal så være bedemand. Eller rettere: han er det allerede – men nu med et særligt fokus på bøsser og lesbiske, når det gælder begravelser. Men hvorfor skal bøsser og lesbiske lade sig bi-

sætte af en homoseksuel bedemand og ikke bare en helt almindelig bedemand, kunne man spørge. ”Jeg tror, at det kan give en umiddelbar tryghed i en ellers svær samtale, at vi begge ved, hvordan tingene hænger sammen, fordi jeg intuitivt forstår, hvad du taler om. Vi har jo fælles erfaringer. Derfor er der ikke noget at skulle forklare eller undskylde, ingen pinlig hemmelighed, hvad enten det gælder dig selv, hvis du gerne vil forberede din egen begravelse, når den tid kommer, eller jeg taler med pårørende til en afdød bøsse eller lesbisk. Jeg kender bøssekulturen, dens værdier og mangfol-

dighed, dens ikoner – og min assistent er i øvrigt lesbisk, så vi er ret godt dækket ind.”

Over hele Danmark Men er det med død og begravelse noget, man lige har lyst til at tænke på, hvis man ellers er sund og rask, og der forhåbentlig er længe til, at det bliver aktuelt? ”Jo, men det er jo med begravelser som med testamenter. Det er godt at få gjort i god tid, så tingene er på plads. Og ikke mindst for de efterladte er det ofte en lettelse at vide, at sådan og sådan havde afdøde tænkt sig tingene. Vi har et slogan, der lyder: ’Tag stilling, det dør du ikke af!’”


39

“Sanger og bedemand – ja, det er ikke nogen helt almindelig kombination. Men det er altså mig lige nu.” Jacob Staal, om fritids-

hobbyen som sanger.

– Ikke alle homoer bor i København. Hvad gør man, hvis man bor i Jylland og gerne vil bruge dig? ”Jeg er landsdækkende. Vi tager samtalen over telefonen, og jeg sender dokumenterne, der skal underskrives. Jeg har samarbejdspartnere over hele landet, der søger for afhentning af den døde, og så kommer jeg over til selve handlingen. Så det er ikke noget problem.”

Empati for andre Men hvorfor bedemand – det er vel ikke et fag, der umiddelbart ligger lige for, hvis man har lyst til at gå en ny vej i livet: ”Jeg har længe villet være selvstændig, og så

kom det pludselig. Jeg arbejdede som turistguide, og en ældre dame faldt om på turen. Hun døde heldigvis ikke, men jeg hjalp hende, og der, midt i det hele, kom tanken, jeg ved ikke hvorfra. Så gik jeg alene med det et stykke tid; ideen skulle lige modnes, men det føltes mere og mere naturligt. Jeg skal brænde for det, jeg laver, ellers duer det ikke. Og det med bedemand, det virkede bare helt rigtigt. Selvfølgelig påvirker det mig, når jeg lige har været ude for at lægge et andet menneske i kiste. Men jeg tror, at en af mine stærke sider er empati, altså at jeg gerne vil være noget for andre mennesker. Og den egenskab har jeg

virkelig brug for som bedemand.”

Vennernes reaktion – Hvordan reagerede vennerne på udmeldingen om, at nu ville du have med døde mennesker at gøre? ”Jeg luftede ideen til en større fødselsdagsfest, og det blev, overraskende nok, accepteret bare sådan. Min kæreste har det også fint med det. Ja, han skulle lige vænne sig til det, det er trods alt ikke noget helt almindeligt job, men nu er der ikke noget. Han er pædagog, jeg er bedemand, og sådan er det.” – Men hvad blev der af drømmen om at være popsanger? ”Jeg brænder stadig for musikken og sangen, men

jeg kunne jo ikke leve af det, selv om min første udgivelse i 2011 faktisk endte på toppen af diverse hitlister i mange uger. I dag er det en dyrebar hobby, hvor jeg udgiver noget, når jeg ellers har råd til det. Derfor kommer der til august en ny EP, og det glæder jeg mig selvfølgelig også til. Sanger og bedemand – ja, det er ikke nogen helt almindelig kombination. Men det er altså mig lige nu.”

JACOB STAAL Du kan læse mere ved at søge på Jacob Staal på: danskebegravelser.dk/ 555/bedemandjacob-staal

OUT & ABOUT · JUNI 2016


40

SPORT

På denne side kan du følge med i Pan Idræts aktiviteter og læse om de mange idrætsgrene, som LGBT-sportsforeningen tilbyder. Du kan læse mere på panidraet.dk

Pan Kampsport træner hver mandag fra klokken 18-20.

AND NOW ALSO IN ENGLISH

Pan Idræt har fået ny hjemmeside. Og som noget nyt har hjemmesiden nu også fået en 100 procent spejling på engelsk, da Pan Idræt har mange medlemmer med udenlandsk baggrund. Faktisk er der mere end 35 forskellige nationaliteter i foreningen, og inden for nogle sportsgrene bliver der talt ligeså meget engelsk som dansk. Se mere på panidraet.dk.

ÅRETS FORENING I DGI STORKØBENHAVN

I efteråret 2015 vandt Pan Idræt DM i Foreningsudvikling, og nu er Pan Idræt også kåret som Årets Forening i Storkøbenhavn. Pan Idræt var blandt de tre nominerede, og ved DGI Storkøbenhavns generalforsamling i slutningen af marts blev Pan Idræt kåret som vinder, blandt andet for sit målrettede og visionære arbejde med udvikling, vækst og sundhed. OUT & ABOUT · JUNI 2016

LÆR KAMPSPORT - UDEN AT BLIVE SLÅET GUL OG BLÅ

Pan Kampsport er seneste skud på stammen i Pan Idræt. To erfarne thai-boksere er initiativtagere til den nye afdeling. KAMPSPORT

Af Teddy Østerlin Koch

V

il du lære angreb, forsvar, spark, slag, låse- og frigørelsesteknikker, undvigelser eller hvordan du opsnapper et angreb? Alt det og meget mere kan du lære hver mandag aften i Pan Kampsport, der er den nyeste gren på Pan Idræts vidtforgrenede tilbud inden for sport og fritid. Formanden for Pan Kampsport understreger, at kampsporten kan læres, uden at man bliver slået gul og blå eller det, der er værre. “Vi arbejder med handsker og på puder, inden fysisk kontakt kan komme på tale. Derudover gør vi

meget ud af at træne faldteknik, balance, stamina, smidighed, koordination og kropskontakt. Udøveren skal også lære at holde fokus på at møde modstanderen i forskellige positioner,” siger Kim P. Larsen, der er formand for Pan Kampsport og sammen med træneren, Ali Motaich, er initiativtager til Pan Kampsport. Ali Motaich har mange års erfaring som aktiv bokser, thaibokser og kickbokser. Han arbejder som personlig træner og underviser forskellige motionshold i de diverse fitnesscentre. Han har desuden ekspertviden om kost og motion, og har en spirituel tilgang til krop og sind. Ali er i forvejen også træner

i Pan Boksning, der øver om torsdagen. Kim P. Larsen, der selv har flere års erfaring med motions- og thaiboksning, blandt andet i Pan Boksning, understreger, at der tages stor hensyn til teknik og sikkerhed, og kampsporten altså ikke handler om at slå hinanden gul og blå. Derfor er alle, uanset erfaring, styrke og kondition, meget velkomne til at komme og prøve. Træning mandage fra kl. 18-20 på Oehlenschlægersgade Skole på Vesterbro. (Indgang til gymnastiksalen fra skolegården) Du kan læse mere på Pan Kampsports side på Facebook.


OA OUT&ABOUT Get an updated guide and easy access to all information about the best places and events in gay Copenhagen. Absolutely free. Search for ”GAY CPH” in iOS App Store, Google Play for Android, Windows Phone Marketplace or visit gaycph.dk Free from your friends at


42

KULTUR

Julianne Moore spiller den kræftsyge Laurel og Ellen Page hendes kone, Stacie.

Det seje træk Julianne More og Ellen Page forenes i et stærkt og vedkommende drama.

Freeheld

 FILMANMELDELSE

Af Simon Verheij

J

ulianne Moore har aldrig været bange for at udfordre sit talent – hverken i store kommercielle film eller mindre independent-film. I sin Oscar-vindende rolle som professoren Alice fra 2014, kæmpede hun en kamp mod Alzheimers. I Freeheld kæmper hun ikke

OUT & ABOUT · JUNI 2016

alene mod en galoperende lungekræft, men også et konservativt system, der ikke tillader registrerede partnere samme rettigheder som andre.

Lesbisk i politiet: Glem det! Laurel arbejder på 23. år som kriminalbetjent i Ocean County i New Jersey. Hun forskanser sig bag sit job og et utal af cigaretter, da hun møder den noget yngre kvinde Stacie.

Lige så god Laurel er til sit job – lige så usikker er hun i sit liv som lesbisk, og i politiet er det svært nok at være kvinde, men som åben lesbisk ... glem det! Et år senere køber de hus sammen og indgår registreret partnerskab. På samme tid får Laurel konstateret lungekræft, og da hun gerne vil sikre sin pension til Stacie, møder hun stærk modstand fra de lokale politikere, der nægter at give hende

samme pensionsrettigheder som heteroseksuelle ægtepar. Snart ender Laurel i en noget ufrivillig kamp om LGBT-rettigheder i USA, mens Stacie mere bekymrer sig om Laures helbred.

Moore og Page klæder hinanden Freeheld er baseret på en virkelig historie og er først og fremmest en politisk film. Men den spædes fint op med et kærlighedsdrama, der er


ANMELDELSER

43

La traviata

 Operaen frem til 11/6

Der kommer en dag 

Filmen vises i Empire Bio, Øst for Paradis, Nordisk Film Biografer m.fl.

Uledsaget

 Aveny-X 1/6-3/6 Mungo Park 24/6-25/6

så tilpas afmålt, at den ender med at bliver en stærk og vedkommende film, uden der er rørt for meget sukker i teen. Det skyldes især glimrende spil mellem Julianne More og Ellen Page. Der er en rå- og nøgenhed over Julianne Moores spil, der er svær at stå for. Og i armene på Ellen Page tegner der sig et billede af et lesbisk par, uden at klicheerne spænder ben. Men også Michael Shannon (Boardwalk Empire)

imponerer atter en gang med sit stone face og gedigne spil.

Førte til ny lovgivning Sagen om Laurel og Stacie fik stor opmærksomhed i de amerikanske medier, da den kørte i 2005-2006. Den lagde uden tvivl kimen til ny og mere retfærdig lovgivning i flere amerikanske delstater frem til 2015, hvor homoseksuelle ægteskaber blev tilladt i hele USA. Med de briller på er Freeheld ikke alene historisk

interessant, den er også et vigtigt vidnesbyrd på, at det lange seje træk for ligeret ikke sker af sig selv. Freeheld / USA / 2015 / 103 min. / Instruktion: Peter Sollett / Medvirkende: Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon, Steve Carrell, m.fl. Forpremiere 6. juni klokken 20.00 med MIX Copenhagen. Freeheld har premiere den 9. juni i Empire Bio, Øst for Paradis, Café Biografen, m.fl.

Nikolaj: Bøsser, bumser og beskidte sokker 

Roman af Mark Liebst

Læs anmeldelserne på outandabout.dk/kultur Her finder du også flere anmeldelser af teater, film, opera, musik og bøger. Samt foromtaler og andre artikler om kultur. OUT & ABOUT · JUNI 2016


KULTUR Af Thomas R. Kristensen Foto Christian Als

44

Morten Kirkskov og Sofie Gråbøl i Det Kongelige Teaters alternative opsætning af Scener fra et ægteskab.

HUN VIL HAVE EN YNGRE MODEL OUT & ABOUT · JUNI 2016

SCENE

D

et Kongelige Teater har byttet om på kønsrollerne i Bergman-klassikeren Scener fra et ægteskab: Morten Kirkskov spiller kvindens rolle og Sofie Gråbøl mandens rolle. Mange kender allerede Ingmar Bergmans historie om Johan og Marianne, som udadtil lever i et lykkeligt ægteskab, men med store frustrationer ulmende lige under overfladen. Dramaet have premiere i 1973 og viser lidt om magtforholdet mellem kønnene dengang. Men siden har meget trods alt ændret sig. Derfor har instruktør Therese Willstedt byttet om på rollerne: I hendes opsætning forlader kvinden sin mand og sine børn til fordel for en yngre model. Forestillingen kan ses på Skuespilhusets Store Scene den 10. juni, og billetter købes på: kglteater.dk


45

Foto: Trond Alexander Tune

Gerda og Lili sælger billetter UDSTILLING

G

erda Wegener-udstillingen på kunstmuseet Arken er så populær, at museet har forlænget udstillingen frem til 8. januar 2017. Udstillingen er den største nogensinde om den danske maler, som var gift med Lili Elbe – også kendt som verdens første transkvinde til at gennemgå en kønskorrigerende operation. Lili Elbe er med på en del af Gerda Wegeners malerier på udstillingen. Arken skriver, at publikum fra hele verden strømmer til museet for at se udstillingen, og at over 100.000 gæster har oplevet den. Efter Arken rejser udstillingen videre til museet Millesgården i Stockholm, hvor den åbner til februar 2017. Uden for Arken kan du se det dansk-norske kunstnerpar Elmgreen & Dragsets imponerende rytterstatue – af en dreng på gyngehest. I tilfælde af sommervejr kan du også overveje at kombinere museumsbesøget med et besøg på Ishøjs berømte og berygtede cruisingstrand 750 meter derfra.

Gerda Wegeners malerier er Ellen Trane Nørby. populære på Arken.

Oplev 150 års homo/LGBT-historie på allernærmeste hold LGBT Historisk Værksted og Kafe Knud inviterer i samarbejde med Out & About alle til gratis byvandring, søndag den 12. juni kl 14.00 til 16.00. Oplev 150 års homo/LGBT-historie på allernærmeste hold, når vi besøger nogle af de steder rundt i byen, som har og har haft betydning for vores historie. Vi kommer blandt andet forbi det tidligere Pan Diskotek i Knabrostræde 3, Kvindehuset og Regnbuepladsen. Turguide er Bjarne Henrik Lundis, som har skrevet flere LGBT-bøger. Sebastian, der lå i Hyskenstræde 10, var den første homo-café i København.

Vi mødes foran trapperne på Københavns Rådhus (på Rådhuspladsen). OUT & ABOUT · JUNI 2016


46

KULTUR Af Thomas R. Kristensen Far og søn: Glenn Hysén og Anton Hysén.

Coveret til bogen, hvor Anton Hyséns far, Glenn, fortæller om sønnens homoseksualitet.

ÅBEN HOMO I PROFESSIONEL FODBOLD BØGER

I

Anton Hysén på coveret af det svenske homo-magasin, QX, i maj 2012, året efter han sprang ud over for offentligheden. Fotografen, der forevigede Hysén, var Magnus Ragnvid.

OUT & ABOUT · JUNI 2016

2011 blev Anton Hysén den første professionelle fodboldspiller i Sverige, som sprang ud som homo. Hans far, den nu 56-årige Glenn Hysén, har selv været professionel fodboldsspiller og fortæller om sønnens åbenhed i den ny bog, Liverpool-anførere. Glenn Hysén kommer også ind på en oplevelse på et offentligt toilet i 2001, hvor han slog ud efter en mand, der forsøgte at berøre hans kønsdele. Hændelsen gjorde, at han i medierne blev stemplet som homofob. Derfor kom det som en stor overraskelse, at Glenn Hysén i 2007 talte ved Stockholm Pride om

homofobi i fodboldens verden. På det tidspunkt havde Glenn Hysén og især hans kone, Helena, en fornemmelse af, at deres søn Anton kunne være homo. Inden Anton Hysén sprang ud offentligt, spurgte han sine forældre om råd. ”Jeg sagde bare, at han måtte gøre det, han følte, var rigtigt. Ingen andre end ham selv skulle bestemme det. ’Jeg kommer til at støtte dig uanset hvad,’ sagde jeg. Helena sagde det samme,” fortæller Glenn Hysén i den ny bog. Bogen er skrevet af den norske journalist Ragnhild Lund Ansnes og udkom 18. maj. I bogen har hun interviewet 16 anførere for Liverpool FC siden 1960’erne.


47

Fire seksuelt frigjorte kvinder SCENE

Foto: Roberta Monnerat

en engelsksprogede forestilling From ass to ashes er instrueret af Marcelo Bosschart og frit baseret på romanen The House of the Fortunate Buddhas. Forestillingen handler om fire seksuelt frigjorte kvinder, som deler deres oplevelser med orgier og sex med både det modsatte og samme køn. Teksten er provokerende og gør grin med både den katolske kirke, franske intellektuelle og amerikansk seksualpuritanisme. From ass to ashes kan opleves den 8., 9. og 10. juni på The Commedia School Studio, Strandlodsvej 69 på Amager, i forbindelse med teaterfestivalen CPH Stage. Senere opføres den også på Bådteatrets åbne scene, Ubåden, hvor den kan ses 1.-4. juli. Billetter kan købes på: cphstage.billetten.dk baadteatret.dk

Foto: Bjarne Stæhr. Grafik: Helle Riis

D

JEPPE PÅ BJERGET Olaf Johannessen i rollen som Jeppe på Bjerget.

SCENE

T Lapdiang Syiem i From ass to ashes, hvor hun spiller med Anne-Marie Curry, Eva Pernille Bjørnholt og Victoria Dedekam.

homas Bendixen har bearbejdet Holberg-komedien Jeppe på Bjerget om den alkoholiserede bonde, som pludselig tror, han er blevet forvandlet til baron. Olaf Johannessen spiller Jeppe og Christine Gjerullf hans vrede kone, Nille, der jævnligt giver ham tæsk og ydmyger ham verbalt.

I en birolle ser vi Peter Oliver Hansen som ridefogeden. Det er for øvrigt femte gang, at han er med på Grønnegårds Teatrets sommerforestillinger. Forestillingen spiller for Grønnegårds Teatret i Designmuseum Danmarks Have, fra 24. juni til 20. august. Billetter købes på: grønnegård.dk

REGNBUE BEGRAVELSER

Landsdækkende bedemand for homoseksuelle Jacob Staal

33 26 00 40

Døgnservice - ring og lad os tage en uforpligtende samtale www.danskebegravelser.dk/Regnbue OUT & ABOUT · JUNI 2016


48

KULTUR Af Thomas R. Kristensen

Randi Winther, Kim Brandt og Lone Rødbroe i Ganløse Revyen.

ÅRETS REVY PÅ MENUEN Jan Hertz instruerer Ganløse Revyen, der spiller fra 19. juni til 27. august. SCENE

G

anløse Revyen blev i 2015 kåret som Årets Revy af både Skuespillerforeningen og CPHCulture. Derfor er der høje forventninger til årets revyhold, som består af Kim Brandt, Lone Rødbroe og Randi Winther. ”De har alle tre en fuldstændig skøn musikalsk force, og derudover er de så forskellige: Lone Rødbroes frodige talent; Randie Winthers helt corny og lidt syrede måde at sige tingene på; og Kim Brandts joviale og skøre figurer,” siger Jan Hertz, som i år instruerer Ganløse Revyen for

OUT & ABOUT · JUNI 2016

anden gang. Første gang var i 2008. ”Det bliver ikke en tung gammeldags revy i sin form. Den bliver forhåbentlig let og adræt,” siger Jan Hertz, der har opnået stor respekt som revyinstruktør efter gennem tre årtier at have instrueret over 30 revyer i Danmark.

Revy og menu Levende musik er vigtig en del af Ganløse Revyen, og den leveres af kapelmester Morten Wedendahl og bassist Mikkel Tiedt. Derudover er kombination af revy og menu en del af konceptet.

”Publikum spiser her og sidder kun en halv meter fra dem, der optræder. Så der er en god stemning, når revyen går på. Ganløse Revyen startede i 2002 og var dengang de første til at lave lille revy,” siger krofatter Dan Adelkvist. Han har drevet Ganløse Kro siden 2001 og har før det blandt andet arbejdet som bartender på Centralhjørnet, Can-Can og Madame Arthur.

Oppe på skateboardet Revymenuen består onsdag af stegt flæsk med persillesauce, og torsdag-fredag af en buffet med rosastegt

kalv, marineret nakkefilet og Grambogårds hjemmelavede pølser. ”Der er forskel på at lave revy et sted, hvor publikum har spist inden, og et sted, hvor de ikke har spist inden,” fortæller Jan Hertz om Ganløse Revyen. ”Når publikum har spist, er de allerede oppe på skateboardet. De er i godt humør, de har snakket sammen, og de har fået et glas. Nogle har fået flere. Revyen starter derfor med fest, drive og energi,” siger instruktøren. Ganløse Revyen spiller fra 19. juni til 27. august. Billetter kan købes på: ganloserevyen.dk


49

Foto: Michael Stub

Askepot i Tivoli

Dronning Margrethe ved første prøvedag til opsætningen af Askepot.

SCENE

Foto: Michael Stub

D

ronning Margrethe er med på holdet, som opsætter eventyret om Askepot på Pantomimeteatret i Tivoli. ”Vi kender alle Askepot, tror vi, men der er flere versioner, og vi har valgt at strikke den sammen på en lidt anderledes måde. Det skal være et eventyr, men ikke for nuttet. De slemme er sjovere at kreere end de bedårende,” siger dronning Margrethe. Dronningen er en erfaren scenograf og har lavet adskillige scenografier til forestillinger i Tivoli, heriblandt Svine-

drengen, Fyrtøjet og den anmelderroste Nøddeknækkeren. Pantomimeteateret har en lang tradition for eventyrballet og spillede i 1935 Askepot for første gang. Her i 2016 deler Fenella Cook og Freja Lützhøft hovedrollen som Askepot, der må gå så grueligt meget igennem, før hun får sin prins. Nanna Øland Fabricius, også kendt som Oh Land, står for musikken og Yuri Possokhov for koreografien. Premieren på Askepot finder sted den 25. juni på Pantomimeteatret i Tivoli. tivoli.dk OUT & ABOUT · JUNI 2016


50

DET SKER Af Thomas R. Kristensen

SANKT HANS AFTEN AMAGER STRAND

L

GBT Danmark holder Sankt Hans Aften ved Helgoland på Amager Strand, torsdag den 23. juni. Arrangementet begynder så småt klokken 14 med hygge for børn og voksne. Klokken 18 tænder LGBT Danmark den åbne grill, og alle er velkomne til at medbringe kød og grøntsager til eget forbrug. Arrangørerne sælger ikke mad, men drikkevarer. Båltalen er cirka klokken 21, hvorefter Sankt Hans-bålet bliver tændt. Arrangementet slutter klokken 23. Læs mere på: lgbtdanmark.dk

GAYSTORTION GADEFEST

C

openhagen Pride er værter for gadefesten Gaystortion, som holdes 2. juni klokken 16-22 i Flensborggade på Vesterbro. Gaystortion er en del af Distortion-programmet, og til Gaystortion har Copenhagen Pride samlet DJ’s Simon Witzansky, Glitter Boys, Entree og Bronx & Ashibah. Derudover kan du opleve DJ Tonny Liljenberg

fra Dragdaddy & The Cunt Collective, med Harley Queen, Megan Moore, Jaxie, Mariah Freefall, Amora Fae, Roxy Thyrune og Lucciana. Dagen før, den 1. juni, fester Cosy Bar og Looky Management på Solitudevej på Nørrebro klokken 16-22. Her er DJ Seibæk, Patrick Sloth, Iceman og Robert Snajder på programmet.

Fra Gaystortion 2015.

FLERE ARRANGEMENTER I JUNI MÅNED FIND FLERE EVENTS 12. juni 25. juni

Gratis byvandring med fokus på 150 års homo/ LGBT-historie i København. Turguide er Bjarne Henrik Lundis. Mød op klokken 14.00 på Rådhuspladsen, foran trapperne til Københavns Rådhus.

Bjarne Henrik Lundis.

OUT & ABOUT · JUNI 2016

Popism i Kødbyen.

Popism vender tilbage til KB18, Kødboderne 18 på Vesterbro i Købenavn. DJ er Gloria Viagra fra Berlin. Dørene åbner klokken 23, og festen varer frem til 06 om morgenen.

Tjek outandabout.dk/events Her kan du også indtaste fester og andre events, som du er med til at arrangere. Oplysningerne kommer både med på vores hjemmesides eventkalender og på appen GAY CPH.


Bjorn Dotzauer sexolog for mænd Porno- og sexafhængighed Identitet og seksualitet Sygdom og seksualitet Rejsningsproblematikker For tidlig eller manglende udløsning Manglende lyst

tilb u l-

free Wi-Fi d

1/1 fl. in Ro s é v

,kr. 129

so

l -tilb

1/1 f Rosévl. in kr. 129 ,

ud

so

Book tid til samtale på: Telefon: 27 51 18 80 Mail: bdsexolog@gmail.com

-

Kattesundet 18, Copenhagen centralhjornet.dk Sunday–Thursday 12–02 Friday–Saturday 12–03


52

SET & SKET

KRONPRINSESS MARY TIL LGBT KONFERENCE Seksuelle rettigheder er nogle af de mest intime og fundamentale af menneskerettighederne, understregede kronprinsesse Mary til Idaho Forum.

KONFERENCE

Af Thomas R. Kristensen Foto: Trond Alexander Tune

D

anmark var i maj vært for en international konference i anledning af den internationale IDAHOT-dag – International Day against Homophobia, Transphobia and Biphobia. Konferencen Idaho Forum fandt sted på Admiral Hotel i København og blev åbnet af kronprinsesse Mary. ”Selv om vi skriver 2016, er alt for mange LGBTI-personer fortsat udsat for diskrimination, mobning og mishandling. Det hverken kan eller vil vi acceptere,” sagde kronprinsessen til tilhørerne, som blandt andet bestod af europæiske ministre og embedsmænd og aktivister. ”Seksuelle rettigheder er nogle af de mest intime og fundamentale af menneskerettighederne og derfor kernen af menneskelig værdighed og udvikling.” Kronprinsesse Mary fremhævede krop og seksualitet, men også sundhed, parforhold, ægteskab og børn som væsentlige aspekter ved livet,

Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V), beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) sammen med kronprinsesse Mary ved ankomsten til konferencen OUT & ABOUT · JUNI 2016

som alle mennesker bør have ret til at træffe sine egne beslutninger om. ”Vi må stå sammen om at afvise alle former for diskrimination på baggrund af seksuel orientering eller kønsidentitet,” understregede kronprinsessen.

Brug for handling På vegne af den danske regering var ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) vært for konferencen. ”Vi er nødt til at understrege, at LGBTI-lighed ikke endnu er fuldt opnået. Derfor skal vi arbejde målrettet for at fremme LGBTI-rettigheder og -lighed. Vi har brug for handling, og vi skal bygge broer og alliancer,” sagde ligestillingsministeren.

”Vi skal se på vores egne samfund, men vi skal også stå sammen i kampen internationalt for tolerance og ikkediskrimination. Diskrimination og vold mod LGBTI-personer sker ikke blot på den anden side af jordkloden. Det sker også her i København. Det sker også i alle vores samfund,” sagde hun til konferencedeltagerne.

Forbud og politivold Blandt de øvrige talere var Australiens ambassadør i Danmark, Damien Miller, der selv er åben homo. Han fortalte, hvordan han voksede op i 70’erne, i en tid, hvor homoseksualitet var forbudt i Australien, og hvor homoer måtte gemme sig i skabet for


53

SE T-

MAND TIL MAND

Er oralsex farligt? Smutter kondomet? Hiv-testes? Ring, chat eller mail

33 91 11 19

www.aids-linien.dk

Vores egen TV-kanal Out & About-TV er en homovinklet tv-kanal, som understøtter det allerede bestående magasin og dække emner, som et trykt media ikke kan nå ud til. Her kan du finde indslag med fokus på vores eget miljø og resten af verden, set med homo-briller.

Det er gratis og anonymt – og vi ved, hvad vi taler om

OUT & ABOUT · JUNI 2016


54

SET & SKET

3 SKUD I BØSSEN ELLEN TRANE NØRBY (V) LIGESTILLINGSMINISTER

1

– Hvad har du fået med fra konferencen til dit arbejde som ligestillingsminister? ”Vi havde et uformelt EU-ministermøde, og det er en vigtig del af arbejdet: at flytte dagsordenen i EU. I Danmark har vi en rapport om unge fra etniske miljøer, som oplever social kontrol, udstødelse, vold og meget lidt forståelse fra deres familier. Den undersøgelse har vi delt med vores europæiske kolleger og sagt, at vi også gerne have del i resultater fra de andre lande. På det ny Rainbow Map glæder jeg mig over, at Danmark er gået fra en 9. til en 4. plads. Vi skal have fokus på det globalt og europæisk, men også i vores eget land.”

Debat mellem Eygló Harðardóttir fra Island, Evelyne Paradis fra ILGA-Europe og Helena Dali fra Malta. Australiens ambassadør i Danmark, Damien Miller.

2

– Dit eget parti, Venstre, har stemt imod mange af de LGBT-reformer, som har givet Danmark den flotte placering på Rainbow Map. Har I skiftet holdning? ”Hvis man tager homoseksuelles ret til adoption, var jeg en af dem, som brød den tidligere VK-linje og var med til at sikre, at det gik igennem. Hvis man tager spørgsmålet om at blive gift, var vi med til at bære den lov igennem. Og hvis du tager spørgsmålet om at få transkønnethed fjernet fra WHO’s diagnoseliste, så tog VK den kamp op, da vi sad i regering sidst.”

3 – I din velkomsttale sagde du, at der er brug

for handling. Hvad har den danske regering af planer på LGBT-området? ”Konkret har sundhedsministeren meldt ud, at hvis WHO ikke ændrer diagnosekoder i forhold til transkønnethed, vil Danmark gå enegang. Dialog er fint, og den gamle VK-regering satte dialogen i gang med WHO. Men på et tidspunkt er der behov for handling, og hvis WHO ikke ændrer diagnosekoder, når det skal til afstemning i oktober, så vil Danmark gå enegang.”

Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V). OUT & ABOUT · JUNI 2016

”Vi må stå sammen om at afvise alle former for diskrimination på baggrund af seksuel orientering eller kønsidentitet.” Kronprinsesse Mary på IDAHO Forum. ikke at risikere at miste jobbet og blive udstødt af familie og venner. ”Men dengang skete der også noget bemærkelsesværdigt: LGBT-bevægelsen opstod. En gruppe mennesker var villige til at kæmpe for deres rettigheder i et miljø præget af ufattelig fjendtlighed,” sagde Damien Miller. I 1978 arrangerede aktivister Sydneys første gay-parade, men blev standset af politiet, udsat for politivold og smidt i fængsel.

”Begivenheden var chokerende, men startede også en udvikling og satte fokus på LGBT-rettigheder i Australien. Året efter deltog 3000 i paraden, og siden er Sydney Mardi Gras vokset år for år,” fortalte ambassadøren og fremhævede en lang række politiske reformer. ”Jeg er glad for at sige, at det nu er helt ulovligt at diskriminere nogen på grund af deres seksuelle orientering og kønsidentitet,” sagde Damien Miller.


Foto: Bert Svaleb酶lle

55

Kronprinsesse Mary. OUT & ABOUT 路 JUNI 2016


56

SET & SKET

Martin Larsen har åbnet Københavns første musicalbar. Her ses han med Susanne Overgaard og Lise Haavik.

“Min sjæl ligger her” Københavns første musicalbar, My Fair Ladies, er åbnet i lokalerne, hvor Can-Can tidligere lå. ÅBNINGSFEST

Af Brian Kjær Capkan Foto: Pilu Ottosen

K

øbenhavns nyeste homobar, My Fair Ladies, åbnede i Mikkel Bryggers Gade i strålende solskin den 10. maj. Trods travlhed lige op til åbningen er ejeren Martin Larsen fuld af godt humør, da han holder en lille tale til de mange gæster. ”My Fair Ladies har været tre år undervejs. Men det er først to måneder siden, jeg hørte, at lokalerne var ledige, og én måned siden jeg underskrev kontrakten. Og én time siden vi måtte hive elektrikeren ned fra bardisken, så vi kunne sætte de sidste loftplader op,” fortalte han til udbredt latter. Blandt de mange gæster var repræsentanter fra flere af de andre københavnske homobarer, samt venner og familie. OUT & ABOUT · JUNI 2016

Karl Persson, den tidligere ejer af Can-Can på samme adresse, var også mødt op for at ønske tillykke. ”Det er så dejligt, det er åbnet som homobar igen, og jeg er vild med konceptet. Det skal nok blive en succes,” sagde Karl. Imens er Martin ved at være færdig med et interview til Out & About TV, og som han siger: ”Min sjæl ligger lige derinde” og peger ind på My Fair Ladies.

Jean Michel og Rosa Østerbye er klar til at betjene gæsterne.

Karl Persson fra Can-Can var med til åbningen for at ønske tillykke.


FØDSELSDAGSTILBUD

FODBOLD

Fredag 3. juni kl. 16.00 (Kirin Cup) Danmark – Bosnien-Hercegovina

Har du fødselsdag, kan du købe en flaske Mumm champagne KUN KR. 150,Billed-ID skal fremvises.

Kom og oplev stemningen a la Parken på Masken Bar. Shots til alle når Danmark scorer.

SHOTS

10 Shots KUN KR. 99,Vælg altid imellem 22 forskellige shots.

FADØL

50 cl KUN KR. 38,Vælg mellem Guld Tuborg, Tuborg Classic eller almindelig Carlsberg.

Sunday-Thursday 14-03 •

Friday-Saturday 14-05 Tel: (+45) 33 91 09 37 www.maskenbar.dk

T ED OR Å AG SD BE -L AG N Ø RD 18 AG -02 20 -0 5

Studiestræde 33 • København K

TORSDAGS TILBUD:

FR

2 x fadøl kr. 60,2 x alm. flaskeøl kr. 45,10 x shots kr. 100,4 cl husets spiritus m/vand kr. 60,3 x Somersby/Shaker kr. 100,-

Musikvideoer på storskærme hver torsdag Dj hver fredag og lørdag fra kl. 23.00

Følg os på Facebook for gode tilbud: GAY Copenhagen

GAY BAR & NIGHT CLUB VESTER VOLDGADE 10

G A Y COPENHAGEN

VESTER VOLDGADE 10


I BYEN MED PILU

I BYEN MED PILU

58

i hvert nummer af Out & About kan du se udvalgte fotos fra Pilu Ottosens tur rundt i byen.

Centralhjørnet Female Oxygen

Bearserk Firefighter

Centralhjørnet

Female Oxygen

Bearserk Firefighter Bearserk Firefighter

Bearserk Firefighter

Female Oxygen OUT & ABOUT · JUNI 2016

Female Oxygen

Se flere billeder på outandabout.dk/ ibyenfoto eller ved at scanne qr-koden herunder.


RUBRIKANNONCER Cozy atmosphere

59

Open daily 7 am - 2 am

Come & visit us! JERNBANECAFEEN.dk

SMØRREBRØD Smørrebrødet er i fokus hos Oscar Bar Café, hvor vi hver dag, fra kl. 11:00 - 16:00, har et skarpt udvalg af klassiske varianter.

Velbekomme! Åbent: Søn-Tors 11-23 Fre -Lør 11-02

Søndag-onsdag 08.00-02.00 • Torsdag-lørdag 08.00-05.00 Køkken 08.00-23.00 • Happy hour 15.00-19.00 Stor udeservering med 100 pladser www.cafeobelix.dk • Gratis internet • Tlf. 33 31 34 14

Vesterbros Torv • Vesterbrogade 53 • 1620 København V

35

kr./stk.

Obelix2015-rubrik.indd 1

12-11-2015 18:05:30

Regnbuepladsen 9 1550 København V Tlf. 33 12 09 99 www.oscarbarcafe.dk

Tak til alle, der deltog ved min reception den 10. maj.

PRIKTEST for HIV & SYFILIS Hurtigt, anonymt og gratis Du får svar med det samme København, Aarhus og Odense Læs mere på aidsfondet.dk

Festen fortsætter på My Fair Ladies i juni med endnu flere musicals over temaet Hawaii. Skindergade 21 1159 København K

Åbent: Søndag - torsdag kl. 16-03 Fredag & lørdag 16-05

Tirsdag og torsdag 15-22

(+45) 33 32 58 61 www.kafeknud.dk Lokalerne udlejes

Stedét for folk berørt af HIV og hvor væggene ikke har ører

Mikkel Bryggers Gade 11 | 1460 København K Tlf.: +45 60 52 24 36 | myfairladies.dk OUT & ABOUT · JUNI 2016


60

COPENHAGEN GAY GUIDE

BARS 1 · AMIGO BAR B Schønbergsgade 2-4, Frederiksberg 2 · CAFÉ INTIME B S Allegade 25, Frederiksberg 3 · CENTRALHJØRNET B G E W S Kattesundet 18, City www.centralhjornet.dk Centralhjørnets venner! Sun-Thu 12-02, Fri-Sat 12-03 4 · COSY BAR B D G S Studiestræde 24, City www.cosybar.dk Cosy Bar Mon-Sun 22-06 32 · DROP INN B D G Kompagnistræde 34, City 12 · FAITH B D G A Knabrostræde 3, City 5 · G*A*Y COPENHAGEN B D G W A Vester Voldgade 10, City GAY Copenhagen Thu 16-03, Fri-Sat 16-05 6 · JAILHOUSE BAR R G W N Studiestræde 12, City www.jailhousecph.dk Jailhouse CPH Wed-Thu-Fri 18-21 7 · JERNBANECAFEEN B E O W S Reventlowsgade 16, Vesterbro Jernbanecafeen Daily 07-02 8 · MASKEN B G W S Studiestræde 33, City www.maskenbar.dk Masken Bar Sun-Thu 14-03, Fri-Sat 14-05 9 · MEN’S BAR B G M W S Teglgårdstræde 3, City www.mensbar.dk Mensbarcph Daily 15-02 33 · MY FAIR LADIES B G E S Mikkel Bryggers Gade 11, City www.myfairladies.dk (+45) 60 52 24 36 My Fair Ladies Sun-Thu 16-03, Fri-Sat 16-05 10 · OSCAR B C G O W N Regnbuepladsen 9, City www.oscarbarcafe.dk Oscar Bar Café Sun-Thu 11-23, Fri-Sat 11-02 11 · VELA B L N Viktoriagade 2-4, Vesterbro

14 · KAFE KNUD C N Skindergade 21, City www.kafeknud.dk Kafe Knud Tue and Thu 16-22. Kitchen 18-20.30 15 · LUNA R O W N Vesterbrogade 42, Vesterbro Sankt Annæ Gade 5, Christianshavn

10 · OSCAR B C G O W N Regnbuepladsen 9, City www.oscarbarcafe.dk Oscar Bar Café Sun-Thu 11-23, Fri-Sat 11-02 Kitchen 11-16 and 17-21

SEX & CRUSING

24 · BODY BIO X F Kingosgade 7, Vesterbro www.bodybio.dk BodyBio Daily 12-01 RN

SHOPPING & BUSINESS 34 · ALFA OMEGA (Health and beauty clinic) Højbro Plads 21, City (+45) 32 20 32 03 www.alfaomegaklinikken.dk Alfa Omega Klinikken 35 · COPENHAGEN PRIDE (LGBT tourist information) Knabrostræde 20 st., City Visit www.copenhagenpride.dk for opening hours 18 · EXUVIANCE (Skin Care) Tornebuskegade 3, City (+45) 33 91 91 96 www.exuviance.eu Exuviance Tue-Fri 09.30-19, Sat 09-15 21 · EZZO.DK (Menswear, swimwear and underwear) Rosengården 3, City (+45) 41 36 66 06 www.ezzo.dk www.ezzo.dk Mon-Fri 11-18, Sat 11-16 36 · FACE IT BEAUTY (Skin and beauty clinic) Niels Ebbesens Vej 26, Frederiksberg (+45) 33 12 02 62 www.faceit-beauty.dk Face it Beauty 37 · FJORD INTERIOR Elmegade 17, Nørrebro Fjordinterior.dk Mon-Thu 12-18, Fri 12-19, Sat 12-16

25 · HOMOWARE.DK G Larsbjørnsstræde 11, kld, City www.homoware.dk Homoware Sun-Thu 12-20, Fri-Sat 12-21 26 · MEN’S SHOP G Viktoriagade 24, Vesterbro www.mensshop.dk Men’s Shop Mon-Sat 10-22, Sun 12-20 27 · SLM B X G M F A Lavendelstræde 17, City (back building, ground floor) www.slm-cph.dk slm.cph 28 · ØRSTEDSPARKEN F The most central cruising area. ORGANISATIONS 29 · AIDS-FONDET Vestergade 18E, 3rd, City (+45) 88 33 56 00 www.aidsfondet.dk AIDS-Fondet Mon-Thu 10-16, Fri 10-15 30 · HIV-DANMARK Vestergade 18E, 4th, City www.hiv-danmark.dk Patientforeningen Hiv-Danmark 31 · LGBT DANMARK Nygade 7, 2nd, City www.lgbt.dk LGBT Danmark

19 · MGM MAGIC (Jewellery/watches) Klosterstræde 24, City

CAFÉS & RESTAURANTS

20 · TEATERHJØRNET (Theatre objects) Vesterbrogade 175, Frederiksberg www.dramashop.dk

13 · CAFE OBELIX B C O N Vesterbrogade 53, Vesterbro www.cafeobelix.dk Café Obelix Sun-Wed 08-02, Thu-Sat 08-05 Kitchen 08-23

22 · NORDIC NESTING (Interior) Studiestræde 51, City (+45) 31 41 28 70 Mon-Thu 10-18, Fri 10-19, Nordicnesting Sat 10-17, Sun 11-16

6 · JAILHOUSE RESTAURANT R G W N Studiestræde 12, City www.jailhousecph.dk/restaurant/ Jailhouse CPH Wed-Thu-Fri 18-21

38 · ADVOKAT PETER SINDAL (Lawyer) P. Knudsens Gade 1, SV (+45) 53 73 21 00 www.petersindal.dk

OUT & ABOUT · JUNI 2016

IPRIDE (LGBTIQ chat/dating site) www.ipride.dk

23 · AMIGO SAUNA X G M F Studiestræde 31 A, City Sun-Thu 12-07, Fri-Sat 12-08

16 · LÆKKERIER C N Borgergade 17 F, City

17 · RESTAURANT KRONBORG Brolæggerstræde 12, City

39 · SJELDANI (Property management) P. Knudsens Gade 1, SV (+45) 33 24 21 11 www.sjeldani.dk

B · BAR C · CAFÉ D · DANCE FLOOR R · RESTAURANT X · SEX CLUB G · GAY L · MOSTLY LESBIANS M· MEN ONLY O · OUTDOOR SEATING E · EVENT/SHOW W · WIRELESS INTERNET S · SMOKING A · SMOKING AREA N · NON SMOKING

At all locations on this list you can pick up a free copy of Out & About. Advertisers are written in bold types. Please visit them; they make it possible to provide you with a free copy of Denmark’s LGBT magazine.


37

18

61 16

21

JAILHOUSE CPH G AY E V E N T BA R

R E S TA U R A N T STUDIESTRÆDE 12

28 14 19 9

6 4 8

22 5

23 25

31 17

30 29

12

34

35 3 33

32

27 10

The largest fetish club in Scandinavia

1 2 36

13 15 20 24 7

11

9

26 38 39

The official free Copenhagen Gay Map. Find it at most gay venues and online on:

www.rainbowbusinessdenmark.dk City guide

Directory

Map

OUT & ABOUT · JUNI 2016

15


argre th ingM Dronn

Ha vn

ad

ade

les G

Bret tevil

psgade

Karolinelundsvej

Kjelleru

Færøgade

rnsv ej

nsv ej

Chris væn tians-

hav

Kyst væ

Olie

rne ove j

di Kystvæ kt rnsv sg ej ad e

ve nt low sv ej s

Re sm u Ve sse n j

Guldbergsvej

s

Rød

egå

rdsv

Ra

ov ej

j

sve be Ce le

rne Bo

Kra Væ gsb ng jerg et

ov ej

Sch Thuresen

H.

np

So ya g

ade de ga ltic a

Ba

Bo

ev ej

e ad

Kro

avn sg

e

rgg

ad e

Gl.

nd sbu

n Sko v

Frederiksgade

Nordhavnsgade Ha vn

de

sga Syd hav n

Sil ov ej

de sga sen rin

sve

j

M

gv jer

g

Se

hu

Strandvejen

Gade Heibergs

Sønderbro

Havnegade

en

Dy na rk

Told

bod

gad

e

e Fred ensg ad

sgad e

Fred en

Asylgade Allé org lisb rse

Langelandsgade

Skole b

Mejlgade

. Sch

Søn iegade Amal

Syd h

Co lo

Gy løv ldenesg ade

akke

n

Nordha vnsgad

m

Ha g Da

NørStræde reg ade

fon

Tele

de rga de

veje

lMde sjlggad ad e e

jo

sk

er

m

e ad

eg dstu Ba

en Vold v sT or en

.Cle m Sk t

n

n ge

ade

sm ø

Busg

Ma

en park

ns

sb

HansBrogesGade

ad · INFEKTIONSMEDICINSK AFD. 18 e Odense Universitetshospital, D Sdr. Boulevard 29rewse

av ej

ag Kr

J.Mich.Gade

g

mo

C

Ol

ej nv to

Stra nd

Fre d

Re

gade Me

rre Nø

e ad sg rog eb nn EmilVe

ård

sG

lle

rBa

Fre de rik

sA llé

eri k

Montanagade

Skt.AnneGade

Søndergade

er ge

Sa

v

Be

rd

Bj

Tabor

eve Jav

n

eva

dk e sg a

e ga d Ch ris tia ns

ParkAl

e ad Va lde

e ad

sg te r

e ad sg

rvej ar

Post m

ma rsg

Thorsg ade ils W

de

e ad by es g

esMte

str an d

svej

Lu nd

Kæ e rlund ad

sG ch lo lB Ca r

sv ej

ez a M

s

De

lm ho

s rd

rk e

pa

Allegade j

ej

de

hn

nd

ev ej

Ku wa it

ej ge can You also get a free g copyadof e Out & About at:

ve j

Fredens Gade

So

ns

ga

ade

Sk a

ns

rtøg

La

n

mb

de

ade

de

a rg

ga

Palnatokesvej

alo

ds

de

rik 17 · SEXKINO sg ad (sex shop e and cinema/mixed) Vesterbro 19

æ Tv

nu

Bahreinvej

e

D ga agm de a r-

jøga

re d

Al Malac ba cavej ni ga de

d

e 16 · MUNKE MOSE (gay cruising) Georgsgade Along the river, evening and night. F

Hjo

ga

e

Sigvaldsve

Edvard de Brandes Ga

Ab s

or

a Str

HendrikPontop-pisdansGade

Nyborggade

t. K

Sli p

ve j

kken

a

neb j Nogn ve

db

en Sv

Sk

ade nøg

e

sTrap

Dre

agad

ærksv ej

St.St.BlichersGade

Hek

Strandparken

lds

ad

es

sgade

ade

Br og

14

sav ej

15 · LOVESHOPPEN Ch rist (sex shop and cinema/mixed) ian Kore H ave Store Gråbrødrestræde 11 sgade a j ra

Polen

e

e

ah Br n re Ka ade G

a Alb

Bjør

ad

ggad

ade

sgade

et zi Dan

r

Øst

14 · CAFÉ LAMBDA (LGBT bar) Brogade 3 Form o

og

Kalkv

de Gade M.P.Bruns

Holsedore

Gade

ade

ade

Viln

orv ni T

13 · AIDS-FONDET/CHECKPOINT Jernbanegade 16, Odense (+45) 88 33Sankt 56 00 Jørgens Gade www.aidsfondet.dk AIDS-Fondet Ceylonve j Mon-Thu 10-14, Fri 10-13 e

aug

Rev alg

Ko wn

gade

sgad

Min

holm

sgNarv adagade e Lib

adde

rg Ove

Born

j

Nedergade

Jægergård

gade

erve

a rg

tte

Ry

am

de

ækk

de

Østerbro

Islandsgade

e

en te d

a les G

Rid Stræderde

Klosterbakken

a reg

Kla

s lga Da

Chr

FVesterg

gade

Fåborggade

e

Flak en hav

tr. res

rød

råb

Gade L.Kruses

N.J.Fjords

egade

tr.

de

Munke Mose

Borgens

se

Jen

Blyt

rv eto Fisk

Ryesgad e

G St.

e

ad

Kroghsgade

e

ad

eg

e

16

. Str ns

Ståls træd e

kes

Brammersga

Filosofgangen ls Skt.Pau

ir sK

ud

Odensegade

18

OUT & ABOUT · JUNI 2016 Ålborggad

Bülowsgade

rg ste Ve

OleRømersGade

ind

ad

gade

e

Ny

Lundingsgade

de

a rg

llé sA uk ård t.L eg rslevBoulevard Sk k r Ki Inge

e

e

. Kn Skt

løs

ade

e

ad

g ro

eb

M

Pj

ladsen

Mage

g ter Ves Godthåbsgade

de lonsga

jl Ve

de

zgad

ad

Ve

Dannebrogsgade

ga

s

Ba

Jægergårdsgade

17

nkrant

Skt.Knuds Torv

rg ste

e

e

d ga

gs er

e

Rose

15 negårdsp

sgad

ad

lb

Abso

de

ns

13

eon

Ho

sg

d Pla as

ad tsg

j

KriegersVej

th Pan

de Ew ald

a sg An rse

Banegårdsgade

d sga en

ade

MortenBørupsGade

Ho

rve

de

Søg

ade

ga ga ns

n ma

e ellsgad pegr Schlep

de

ga

as

ga

ns

éHa

erAll

Slo

Skt. N Ga icola de us

ng Ko

Son

ne

Sønd

e

ma All sJens é e

ns

Gr øn

ins Od

a

Th o

rsgade

nesg

de

ste

Gebaue

Klo

s ing

e

d Vin Ch.Købkes Gade Eckersbe rgsgade

Forchhamm ersvej

e

d ga

e

d ga

e

11

8

Ø

g de

ODENSE

ter Al lé

de

rgad

5

Min

Ve s

ga

3

Danmarksgade

vej

ad

de

rd s

Øste

Jernbane

aa

ømersvej

de

Hjulmagervej

e gad Gørtlervej ster

s Mu

Sk ov g

ga

a

Bali

sg

rks

de

n

ds-

d n Sjæella

ODENSE

hu

.M ø

ga

sg

Honnørkajen

Han

ga

le va rd e

de

us

ou

ga er

ha

Åb

k Fis

ns

ric

nn Teaterg ike ga de

de

J.M

rsvej

Je

ØsKongens tre Have Allé

n arde ulev

Åbo

aden

Ka

vej

Gr 12 · ØST FOR (cinema) ang PARADIS øn Kærv Paradisgade 7-9 land

Bødkervej

se

de Østerga

Ri

Bis

11 · DOKK1 (library) gsvej HackSKampmanns Plads 2Aden olvan

Enggade

Skoleg yde

Østre Stationsvej rden

Kiele

6

de

de

de

You can also get a free copy of Out & About at:

ga

eløg

hs

Koc

nsga

ne

Morsø

Rose

e gad

Hess

S

Sk å

ade

Bogøg

Da

dst edg

lmsga

ttsPass .

Bre

Fyensgade

10 · SLM AARHUS (bar/cruising/men only) Østbanetorvet 8

Sejrøg

kib

uleva

Åbo

e

Saltho

Jarlsberggade

j ve

Skolegade

VesterAllé

e

ad eumsg rva Mus lds en sg ad e

Th o

ad

Da

de

Vestergade

sg

e

e

port

LilleTorv

Vestergade

nd

ad

erga

Vester

rvet

lla

sg

g Ama

Klosterto

nd

e

e

Vesterbro Torv

gade

e

Ha

Øla e

d ga lar

e

s hu

ee 9 ·HvPARADISET ns ga de (sex shop and cinema/mixed) m lan ds g Paradisgade 11 ad e

ær

øgad

ad

ro sterb

B.J.Stræd

W

Femøgad

sg

ten

K

8 · MINDEPARKEN (gay cruising) Tivoliland Near Oddervej

e

ig

Røm

e

or

ade

de

Ve

ej

Fjord rdsv ej egå

de

4 7

u St

Klostergade

erg lost

Ø.grave Sk o Gade ns vvejen

tsg a de Slo

e Slotsgad

Brask

Trækbanen

g ds

e

ad

Hj

dsg

Kott esga

9

er Sv

a sg

ad

gad

lan

Ejl

dis

ge

é All rre Nø

de

a vsg sko

7 · LGBT DANMARK (organisation) Mejlgade 71 de

10

12 Jyllandsgade

Para

Lan

de

rvet

Thomas Boss Gade

ga

BotaniskHave

Kildeparken

esvej

ad e

rs Gade

Kayerødsgade

eto

jen

St. St. Bliche

ban

ade

e

ad

keg

un

Rosenlundsgade

6 · JOYS (sex Lclub/mixed) a Elkjærvej 30 nges Gade

g esens

M Ny

e

en

e

ad

Øst

Østerbro

5 · GBAR (LGBT bar) Skolegade 28

Bonn

rd va ule

ad

de

nd Christia sg nsgade

e

o tb

nsg

sGa

lla

ad

øg

ms

Sa

Øs

ia rist Ch

de

berg

R

4 · CAFÉ SAPPHO (mostly women) Mejlgade 71

e

Danmarksgad

Jo

adeLONE (HIV meeting place) 3 · CAFÉ Østergade 9, 4.

Søndergade

NørreBo

ulevard

nsg

Løkke g

n

Kirk

åe

3 · AIDS-FONDET/CHECKPOINT Østergade 9, 4, Aarhus (+45)G88 lasg33 56 99 ade www.aidsfondet.dk gade Hørfrø Ny AIDS-Fondet havMon-Thu 10-15, Fri 11-15 Kokosgade

e

NordreKirkegaard

Kyst ve

de uld

e ad øg ms Sjæ Sa

Nyt orv

Nørregad

e

de

ga ke

gH ade

Bred

jlga

un

Louis e

h-G

rgvej

ade

le

de

Trøjbo

ensg

øl

elsGa

egad

en psg ts G ade ad

M

øeg

v

AARHUS

e

Øst erå

m

2 · KILDEPARKEN (cruising)

Be ne

ade

n

le

e

rden

ade

rC

tru

ade

Langelandsg

pe

nds

bouleva

sga

rbro

ade

ip

NielsJu

Prioragde

M Ny

AARHUS

Vest e

Bra

Bo

Jern ban ega

de

Langelandsgad

e

ga d

e

rksg

arksg

Kaserne

vang

Sk

de

Danm

sen

n Pri

Vester

Alga d

sga

elma

rsV ej

2

to r

ade

le

Ny

nsg Finse

ül

j

Møllegade

nM

Sank

egade

dsGade

kes

de da

rgve

e

ård

Grønn

Trøjbo

1

Universitetsparken

de

Vin g

Pa lu

u Ane e

OttoRu

ns Gade

Ga

Stengade

ga

ade

Ringg

Rantz

rd s

Adelgade

gad

ule var de

ens

Cor tes Gyd Maren e Tur is G

ba

Latin

1 · STUDENTERHUSET Riisskov Gammel Torv 10

den

ausga de

Ban Gade gs

Ur de

ørg

kt J

La

Jomfr

e

Gravensgade

j

sVe

sen

ge

ag

ej øv ng Ha

S an

sB

Bispensgade

Vestbroen ggad reRin Nord

Jens

ns ga

de

e

Str an

re Nord

C W Obels Plads

sgad

Veste rå

nd

ela

ng

La

AALBORG

Ved

Tordenskjo ldsgade

Vesterbro

ade

Dalg asg

sg

ergvej

rban

e ad

Gade

e Kattesundet

Katrine bj

Jen

jen

gad

AALBORG Rebe

nd AARHUS ve AND ODENSE

Gad Peder e Bar

Kors

Str a

e

Niels Ebbese

Vend e

Sven dsga de

dgad

BorAALBORG, gerga TO de

GUIDE

62

Toldb o

gad e BLari th llesgade Ko ng en sG

ej

lborg g

etvej

Skytteløkken


ORGANISATIONS DENMARK/MALMÖ 12 . AARHUS • aids-fondet.dk • cafesappho.dk • danishdlite.dk • lgbt.dk • proud.dk • slm-aarhus.dk • tribaderne.dk • aarhuspride.dk

1 . COPENHAGEN • aidsfondet.dk • aids-linien.dk • boessehuset.dk • copenhagenpride.dk • hiv-danmark.dk • homogengruppen.dk • lgbt.dk • mixcopenhagen.dk • panidraet.dk • positivgruppen.dk • rainbowbusinessnetwork.dk • sabaah.dk

63

13 . MALMÖ • rfslskane.se • rfsl.se/malmo • slmmalmo.se

2 . ESBJERG • esgayp.dk

6 Hjørring

3 . FREDERICIA • frederiksklubben2@live.dk

Bornholm

4 . HADERSLEV • profil-haderslev.dk

11 Aalborg

5 . HERNING • fristedet.dk 6 . HJØRRING • gaynord.dk 7 . ODENSE • lambda.dk • nattensdronning.dk

Viborg 10

8 . SØNDERBORG • soenderborggruppen.dk

Aarhus

5 Herning

12

9 . VEJLE • vejlez.dk 10 . VIBORG • mantonogliv.dk 11 . AALBORG • gaynord.dk • niris.dk • studenterhuset.dk • aalborgpride.dk

Copenhagen 1

Vejle 9

Esbjerg 2

13 Malmö

Fredericia 3 7 Odense

Haderslev 4 Sønderborg 8

MALMÖ

1

BARS & CLUBS 500 meter

1 · WONK Stortorget 11

n

ggata

4

atan

2 · BEE BAR Södra Förstadsgatan 36

an

gat

rals

entsg

Regem

mi Ad

3

nin Drott

tan sga

ing

SEX & CRUISING 3 · SLOTTSPARKEN (cruising) Between Kung Oscars väg and Mariedalsvägen. ORGANISATIONS

aten

N

tan ga

TRIANGEL

n ata

gsg

nin

e För

s ral mi Ad

2

Bergsgatan

g halls

Södra Förstadsgatan

David

Fersens väg

ren Fö

4 · RFSL RÅDGIVNINGEN Drottninggatan 36 www.rfslskane.se www.rfsl.se/malmo

. sgt tad

örs ra F

Söd

n sväge Pildam

TRIANGEL STATION N

OUT & ABOUT · JUNI 2016


64

PINK GOSSIP

Læs flere gossip-nyheder fra Frank Holm på outandabout.dk

Ricky Martin er afsat! Billeder af sangerens nye kæreste, Jwan Yosef uden en trævl, popper nu op flere steder på nettet. Her ses sangeren dog uden sin nye kæreste, ved en event fra 2015.

på højreekstreme hjemmesider: Det gælder om at dræbe så mange homoseksuelle som muligt. I det amerikanske onlinespil Milo Tosser spiller man en skægget IS-terrorist, der skubber blonde homoseksuelle ud fra taget af en bygning. Det gratis online-spil har tre niveauer. På hvert niveau har man fem gratis mord. Jo mere præcist man kaster de homoseksuelle i døden, desto flere point opnår man. Spillet er skabt af den amerikanske opfinder Michael Garber og er hurtigt blevet et hit på højreekstremistiske hjemmesider. Opfinderen afviser dog alle anklager om, at han og spillet skulle være homofobisk. Spillet er opkaldt efter den homoseksuelle journalist og debattør Milo Yiannopoulos, som også lægger ansigt til de homoseksuelle, der kastes i døden. På Twitter har han skrevet, at han elsker spillet. Flere amerikanske LGBTorganisationer har derimod krævet spillet fjernet fra nettet.

HOMOKÆRLIGHED I ZOMBIESERIE I TV-serien Fear The Walking

Dead tager handlingen en uventet drejning i anden sæson, hvor Victor Strand har et kærlighedsforhold til den stenrige forretningsmand Thomas Abigail. Hermed falder flere brikker på plads for seerne, som følger de overlevende på Victor Strands milliondyre yacht, hvor de har søgt ly for zombierne. Victor Strand har hidtil været yderst sparsom med oplysninger om sit privatliv og yachtens kurs. Men med den nye afsløring står det klart for seerne, at de overlevende er på vej mod hans elskers bolig i Mexico. OUT & ABOUT · JUNI 2016

Foto: Kobby Dagan / Shutterstock.com

MAKABERT ONLINE-SPIL CHOKERER Nyt online-spil er blevet et hit

RICKY MARTINS NYE KÆRESTE VISER MERE END KUNST FREM Den berømte sangers nye kæreste, Jwan Yosef, er prisvindende kunstner, men han er heller ikke bleg for at afsløre mere end sine finkulturelle evner over for offentligheden.

K

nap havde latinostjernen Ricky Martin præsenteret sin nye hotte kæreste for offentligheden ved en velgørenhedsevent i Brasilien, før de første nøgenbilleder af den syriskfødte Jwan Yosef begyndte at poppe op på diverse LGBT-sider på nettet. Ud fra billederne på nettet har han absolut intet at skamme sig over. Jwan Yosef er opvokset i Sverige og arbejder som kunstner i London.

Hvad Ricky Martin siger om de florerende nøgenbilleder, melder historien intet om, men mon latinostjernen har noget imod at dele sin nye kæreste med omverdenen? Hvis du er nysgerrig efter, hvad Jwan Yosef ellers byder på, udover en veldrejet krop, kan du gå ind på hans hjemmeside jwanyosef.com og se smagsprøver på hans ganske alsidige og moderne kunst.


RUBRIKANNONCER

CLUB 18

Istedgade 18, Kbh. V The freaky backroom bar with blowjob zone.

Over 30 years and still the best cruising place in Coppenhagen Night & Day

65

Every day all year 12-07 Fri & Sat 12-08

Open all days 20:00-02:00 Friday Saturday until 06:00 Entrance kr. 60 www.istedgade18.dk

Friday and Saturday late night, many straight guys looking for blow and more!

JUNI 2016 #162

VC

CC

CC

C

KRONPRINSESSE MARY ÅBNER LGBT-KONFERENCE I KØBENHAVN

Amigo Sauna Studiestræde 31 A - Copenhagen www.amigo-sauna.dk

WWW.BODYBIO.DK AmigoSauna.indd 1 – best cruising place, often crowded in daytime!

15-04-2015 18:36:28

MIKKELS HÅRDE KAMP FOR AT FÅ LOV TIL AT BO MED SIN MAND I USA

VC

CC

CC

C

KBH'S BISKOP GLAD FOR HOMOBOOM VED ALTERET FÅ DANMARKS MÅNEDLIGE HOMOMAGASIN MED POSTEN 12 gange om året for kun 360 kroner. Bestil nu på:

outandabout.dk/abonnement

Kingosgade 7 – Copenhagen V (off Vesterbrogade 106)

Entrance KR. 60,All year 12:00 – 01:00 NAKED NIGHT: Wednesdays from 8 pm, Very busy!

Frækt mødested for Bøsser Danmarks største Chat! • Åben 24/07 Hvem ved, hvad det ender med?

Ring nu på

9090 1000 Udbydes i samarbejde med Teleconnect Aps og koster 5,5 kr. pr. minut


66

KONKURRENCE

VIND SKØNHEDSPRODUKTER FRA RAZ

O

ut & About udlodder i samarbejde med RAZspa et sæt med 500 ml Hand & Body Wash og 500 ml Hand & Body Lotion til en samlet værdi af 425 kroner. Produkterne er udviklet af skønhedseksperten Rasmus Bjørn Andersen, kaldet Raz.

De er produceret i Danmark, indeholder kun naturlige råvarer og er boostet med birk-, æble- og honningekstrakt. Med andre ord: du vil opleve et luksusprodukt, som når den danske natur er bedst. For at deltage i konkurrencen, skal du gætte Raz’ alder.

www.ipride.dk

Hos iPride kan du: Møde nye venner  Finde en kæreste  Finde medlemmer i nærheden  Oprette grupper Starte forums  Promovere din virksomhed Følge andre medlemmer  Kommentere og like indhold  Sende flirts  Uploade billeder, musik og videoer  Samt meget mere!! Opret en GRATIS profil idag! Benyt rabatkoden OAA2MD og få ekstra 2 måneders gratis iTry medlemskab.

Deltag i denne konkurrence og find andre konkurrencer på: outandabout.dk/konkurrencer eller ved at scanne QR-koden. Gæt Raz' alder og vind nogle af hans skønhedsprodukter.

Advokat Peter Sindal Fast ejendom familieforhold udlændingeret virksomhedsforhold www.petersindal.dk

telefon 53 73 21 00

OAA-JUNI2016-162

OUT & ABOUT · JUNI 2016

info@petersindal.dk


Legetøj Glidecreme Kondomer Homo-spillefilm Pornofilm Bøger Kaledere Magasiner Beklæding Undertøj Regnbue-ting Flag Fetish Læder Gummi

Se alle nyhederne på mensshop.dk eller i butikken

MEN’S SHOP

VIKTORIAGADE 24 KØBENHAVN

ÅBNINGSTIDER: Mandag-lørdag 10-22 • Søndag & helligdage 12-20

Online døgnet rundt på: WWW.MENSSHOP.DK


HUDPLEJE TIL MÆND Tør hud Rynker Fedtet hud Acne/urenheder Pigmentpletter Exuviance tilbyder alt, hvad du behøver, for at din hud kan bevare en god kondition. Når du rengør, eksfolierer, genfugter og beskytter huden med effektive produkter, bevares dens gode kondition, og alderstegnene udsættes.

e

Din kosmetolog hjælper dig med at analysere din hud og giver dig produktanbefalinger, som tager særligt hensyn til dig. Vi foreslår dig også at kombinere med ansigtsbehandlinger, som dybderenser, reparerer og gør huden mere modstandsdygtig over for påvirkninger.

rV ol

dg

ad

Botanisk museum st e

ade g.

rg ga

de

ske

Åb

enr

å

nb o

ad dg

ebu

NØRREPORT STATION Kultorvet se

ad e rsg nt e

Nina Bangs Pl.

e

S

To rn

Ro

ad

N

rsg

M

ør re Vo l

de ga né s

de

rsg

e

m

the

Lin

Ve n

Rosenborg slot

Ø

e ad er sg

Go

Out & About # 162 · Juni 2016  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Out & About # 162 · Juni 2016  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Advertisement