Page 9

9

Jeg har ikke selv stået i en situation, hvor jeg tænkte, at nu er jeg i akut livsfare. For mig har det mest skræmmende været, at mennesker, jeg kendte, blev dræbt i terrorangreb.

og jeg fik den. Det løfte, jeg så gav mig selv, var at jeg ville forsøge at fastholde Afghanistan som en dagsorden. Derfor er jeg tilbage i Kabul i hvert fald en gang om året for at lave historier, og det er også derfor, jeg har skrevet bogen.” Philip Khokhar henviser til bogen Tilbage til Kabul, som han udsendte 18. maj. Her kan du læse om mange af de oplevelser, Philip Khokhar fik i den tid, hvor han boede i Afghanistan.

En katastrofe for familien

Kina er heller ikke noget regnbueparadis, men forholdene er trods alt langt bedre end i Afghanistan. ”Beijing har et af verdens største homo-di-

skoteker, som hedder Destination. Her finder du flere tusind mænd og stort set ingen kvinder,” siger Philip Khokhar. ”Men Kina er et lidt svært sted for homoer: Det er lovligt – og accepteret til en vis grad i de store østkystbyer. Men grundlæggende er der ikke nogen familier i Kina, som har lyst til, at deres barn bliver homo. De fleste familier har kun et barn, og især hvis sønnen meddeler, at han er til mænd, så er det en katastrofe.” – Også selv om han får børn? ”Det er der ikke tradition for i Kina. For mig er det faktisk en af de ting, som udefra er ret vildt at se på i Danmark: Næsten alle homoer, blandt dem jeg kender i Danmark, har nu fået børn.”

PHILIP KHOKHAR:

Tilbage til Kabul – Reportager fra en krig uden ende Forlaget Rosinante 288 sider 249,95 kroner

OUT & ABOUT · JUNI 2018

Out & About #186 Juni 2018  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Out & About #186 Juni 2018  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Advertisement