Page 4

KOMMENTAREN

REDAKTØR / ANSVARSHAVENDE Thomas R. Kristensen trk@outandabout.dk LAYOUT Mathias Dahl mathias@outandabout.dk ANDRE BIDRAGSYDERE Betty Frank Simonsen, Claus Bønløkke Hertz, Jon Henriksen, Kenni Kjær Rasmussen, Lone Israelsen, Lorenzo Tugnoli, Marga van den Meydenberg, Mikkel Hyldebrandt, Tonny Bønløkke Hertz og Ulla Munch-Petersen. ANNONCER Jan M. Kjær jan@outandabout.dk (+45) 27 36 06 11 Priser og vilkår for annoncering kan downloades på: oaonline.dk i bunden under ”Annoncering” ABONNEMENT / DISTRIBUTION Bert Svalebølle bert@outandabout.dk (+45) 40 93 19 77 WEBREDAKTØR / ANSVARSHAVENDE Brian Kjær Capkan brian@outandabout.dk WEB oaonline.dk APP GAY CPH ANSVARLIG UDGIVER: Copenhagen Gay Media ApS c/o Sjeldani P. Knudsens Gade 1 2450 København SV mail@outandabout.dk CVR: 10126266 NÆSTE NUMMER DEADLINE 10. juni. PÅ GADEN 01. juli. JUNI 2018 #186

Retten til smittefrit blod Bloddonation fra mænd, der har haft sex med mænd, er ikke tilladt i Danmark. Forbuddet blev indført i 1985 i en tid, hvor aids for alvor var begyndt at sende mange bøsser og biseksuelle mænd på hospitalet. Mens aids nedbrød patienternes immunforsvar, kunne lægerne og sygeplejerskerne blot behandle følgesygdommene og lindre smerterne. En rædselsfuld død ventede aids-patienterne, for der var endnu ingen hiv-medicin. Og da de første typer hiv-medicin kom, kunne medicinen blot udskyde døden – ikke forhindre den. Forståeligt nok måtte myndighederne gøre noget drastisk for at sikre smittefrit blod til modtagerne af bloddonationer. Ingen – heller ikke datidens homo-miljø – havde nogen interesse i at tale om diskrimination, når situationen var så alvorlig, som den var. For retten til at modtage rent blod må altid veje tungere end retten til at give. Formålet med at være bloddonor er jo, at hjælpe andre mennesker – ikke at gøre dem syge. Her i 2018 er de fleste enige om, at tiden er løbet fra livstidskarantænen til mænd, der har haft sex med mænd. Det giver ingen mening, at homo- og biseksuelle mænd udelukkes fra bloddonorkorpset på livstid, når heteroseksuelle udelukkes i fire måneder, hvis de har udsat sig for en smitterisiko. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er på vej med en ændring af reglerne, men hun vil stadig sætte patientsikkerheden over alle andre hensyn. Og det er vel egentlig fornuftigt nok. For også bøsser og biseksuelle mænd har en klar interesse i, at sikkerheden er i top, hvis vi en dag får brug for en blodtransfusion.

Hård debat om bøsseblod Bestiger Afrikas største bjerg Sexet badetøj Dametur i Paris

DR-korrespondent Philip Khokhar:

ET ÅR SOM BØSSE

I AFGHANISTAN FORSIDE Philip Khokhar FOTO Lorenzo Tugnoli

Svanemærket tryksag 541-740 541-422

Thomas R. Kristensen Ansvarshavende Redaktør

Foto: Trond Alexander Tune

4

Også bøsser og biseksuelle mænd har en klar interesse i, at sikkerheden er i top, hvis vi en dag får brug for en blodtransfusion.

Out & About #186 Juni 2018  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Out & About #186 Juni 2018  

Out & About er Danmarks månedlige LGBT-magasin, målrettet homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og åbensindede heteroseksuelle.

Advertisement