Page 1

DE VERRASSENDE VAKBEURS VOOR BINNEN- EN BUITENDECORATIE

DECOoh! ZINE www.decooh.eu

7.02-10.02 Brussels Expo

HET BEZOEKERSNUMMER - WAT IS ER TE ZIEN / TE VINDEN / TE ONTDEKKEN op DECOoh! van 7.02-10.02.2010 ! Brussels

Expo ! Innoh!vatief !

Innoh!vatie is het magische woord

Welke kleuren voeren deze zomer de boventoon – zijn ze ingetogen en sober of juist exuberant en sprankelend? Welke bloemen zijn helemaal in? Welke trends bepalen het woonlandschap bij ons en in de rest van de wereld? Breekt er optimisme door ondanks de crisis, en hoe vertaalt zich dat dan in onze keuzes? Op DECOoh! vind je de meest inspirerende innovaties en objecten van de zomer. IN DIT NUMMER: Daniël Ost ........./2. Een gloednieuw concept voor de groen creatie!

Spotted at DECOoh! ........./3. Jonge Designers op het podium.

Bas van Beek ........./4. Ontdek de wereld van DECOoh!’s guest designer.

REGISTREER NU OP:

www.decooh.eu EN MAAK KANS OP DEZE VESPA

Sofie Lachaert ........./5. Nieuwe talenten, selected by Sofie Lachaert.

Innovations ........./6. Check out the most trendy products of the fair

Nieuwe Exposanten ........./7. DECOoh! heet zijn nieuwkomers welkom.

Praktisch ........./8. Alle weetjes over de DECOoh! beurs Exposantenlijst / Preregistratie / ... Organisatie Brussels Fairs & Exhibitions (npo) Belgiëplein 1, BE-1020 Brussel, België T +32(0)2 474 85 36, F +32(0)2 474 83 99 decooh@bfe.be, www.decooh.eu Contact Nathalie Vancamp, n.vancamp@decooh.eu David Boon, d.boon@decooh.eu

DECOoh! De verrassende vakbeurs voor binnen- en buitendecoratie

07 › 10/02/2010 Brussels

Expo

hét aankoop- en inspiratieplatform voor decoprofessionals in de BeNeFLux (BE, NL, FR, LUX)

Guest designer

Bas van Beek

Green creations by

Daniël Ost

New Talents selected by

Art Direction Siegrid Demyttenaere / Waterproof2000 Teksten Veerle Devos

Sofie Lachaert & Luc D’Hanis

Spotted at DECOoh!

Young Designers

Discover the new

Innovations Zone

Registreer nu via: www.decooh.eu Brussels Fairs & Exhibitions (npo) Belgiëplein 1, BE-1020 Brussel, België T +32(0)2 474 85 36, F +32(0)2 474 83 99 decooh@bfe.be

Organisatie: Brussels Fairs & Exhibitions (npo)

Flowers

BACK to BASICS

Ontdek de wereld van Bas van Beek DECOoh!’s guest designer ......./4. De Nederlandse designer Bas Van Beek is pas 34 maar wist het designlandschap reeds danig door elkaar te schudden met zijn kritische uitspraken en ongewone design. Op collega’s die zichzelf te veel, en hun ontwerpen te weinig serieus nemen, levert hij ongenadig kritiek. Dat de ontwerper én het hoofd van het designLAB aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam zelf afstudeerde met afgietsels van zijn eigen uitwerpselen, deed reeds het ergste vermoeden. ‘Dat was mijn manier om te onderzoeken hoe je nieuwe vormen genereert, los van het ego van de designer.’ Van onderzoek evolueerde Bas naar ‘spullen maken’ – maar ook dat doet hij op een onvoorspelbare manier. Op DECOoh! ontdek je ondermeer zijn glascollectie, gemaakt door een meesterglasblazer die Bas verzocht het ambachtelijke proces bewust te laten ontsporen bijvoorbeeld door de mal voortijdig te openen. Oordeel zelf over de eigenzinnige collectie die deze bad guy van het Nederlandse design op DECOoh! in primeur als één bijzonder geheel presenteert.

1.


DECOoh! DE VERRASSENDE VAKBEURS VOOR BINNEN- EN BUITENDECORATIE ZINE

‘‘

Expo ! Innoh!vatief !

Talent spotten op de beurs

Uit de biecht

Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem.

DECOoh! is voor mijn geen makkelijke opdracht, omdat ik met mijn werk in een enorme hal kom te staan op een beurs die een commercieel gegeven is, terwijl ik daar niets verkoop. Dat is toch anders dan werk maken voor een tempel in Japan. Het is een uitdaging om in die context mijn werk te tonen. Al ken ik die wereld vrij goed, want in het begin verdiende ik ook mijn brood door ondermeer beurzen te doen.

Primeur Op DECOoh!

Bloemen zijn luxe! Hij noemt zichzelf erg bescheiden ‘bloembinder’, maar eender wie een blik werpt op zijn werk en zijn palmares, heeft meteen door dat Daniël Ost een ware bloemenkunstenaar is. In eigen land is hij slechts bekend bij fijnproevers (zo is het Belgische koningshuis fan van zijn werk), maar in Azië is hij een echte ster. Op DECOoh! presenteert hij een overzicht van zijn oeuvre, met enkele speciaal voor deze beurs ontworpen stukken. Delicaat en uiterst vergankelijk, zijn deze bloem- en plantkunstwerken een must om te zien.

leidelijk aan ben ik geëvolueerd naar meer sculpturaal werk – een proces van enkele jaren was dat. Zelf heb ik geen Ikebana gestudeerd, en mijn werk is ook helemaal anders: ik ben te barok en veel een kind van het land van de Fluwelen Breughel om aan Ikebana te doen. Ik heb mijn eigen wereldje gecreëerd met al mijn indrukken en ervaringen – mijn inspiratie kan werkelijk van overal komen: zegt het zo een goed gesprek, een haiku, muziek, een mooi: het zijn de Japanners mooi landschap, buitenlandse reizen. Ik Lange tijd heb ik in de Westerse bloem- die mij telkens nieuw speel- tap uit verschillende vaatjes. Het resultaat schiktraditie gewerkt, en ik begon in de goed geven zodat ik als een is mijn persoonlijke mix - Japanners vinden commercie als bloemenverkoper. Toen ik dat ik in mijn werk de brug sla tussen Oost kind kan blijven spelen. en West. begin jaren ’80 tweede werd op de Europabeker, en later ook de Wereldbeker won werd ik uitgenodigd Voor jonge mensen die vandaag een passie opvatten voor in Japan en kwam in contact met een voor mij toen totaal bloemen, is het misschien nog meer knokken dan toen ik nieuwe wereld: die van de Ikebana of Japanse bloemschikbegon. We leven in een moeilijke tijd, he: bloemen zijn luxe. kunst, die ook een link heeft met religie. Tijdens die eerste De scholen lopen dan ook leeg. Wat een verschil met de tijd reis werd ik verondersteld iets met bloemen en ballonnen te toen ik begon: eind jaren ’70 streed je voor het kampioendoen, niet echt mijn ding, maar ik was zo arm als Job en dus schap bloemschikken eerst in je provincie, en dan pas op greep ik de kans om naar Japan te gaan met beide handen nationaal niveau, zoveel kandidaten waren er. Nu zijn er aan. Ik heb daar mijn ogen goed de kost gegeven, in al die magnifieke tempels met hun fantastische bloemwerken! Gevoor het kampioenschap in heel België in totaal maar acht Het heeft er bij mij altijd in gezeten: als driejarige speelde ik al met bloemen. Tijdens mijn eerste zes levensjaren groeide ik op bij mijn grootouders die bloemen kweekten, wat mij natuurlijk heeft beïnvloed. Toch ben ik niet meteen professioneel in de bloemen gedoken, dat gebeurde pas na een relatiebreuk die mij alles op een rijtje deed zetten. Daarna ben ik resoluut voor mijn oude pasMijn moeder sie gegaan.

kandidaten. Wat een verschil met Japan, waar de bloemschikkunst erg belangrijk en populair is. Daar gaat men heel anders om met bloembinderij dan bij ons: in België is de opleiding ondergebracht in het tuinbouwonderwijs, terwijl in Japan de discipline behoort tot het kunstonderwijs. Mijn moeder zegt het zo mooi: het zijn de Japanners die mij telkens nieuw speelgoed geven zodat ik als een kind kan blijven spelen. En ze zegt daar al plagend ‘helaas’ bij omdat ze beseft dat ik altijd ga blijven spelen en in haar ogen dus nooit volwassen zal worden. Ik heb al mooie opdrachten mogen doen, waar ik fijne herinneringen aan overhoud. Ik heb al werk mogen maken voor de Gouden Tempel in het Japan Kinkaku-ji: hemels. Voor het huwelijk van onze prinsen Laurent en Filip mocht ik mooi werk maken. Eerder had ik al mijn grootste opdracht ooit volbracht voor de 40-60-viering voor koning Boudewijn op de Heisel. In de voorbereidingsfase heb ik toen twee maanden op een luchtmatrasje geslapen, precies op de plek overigens waar vandaag DECOoh! plaatsvindt – een hectische bedoening was dat, maar het schonk mij ook veel voldoening.’

Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem. Novissime indignata dum vult validius inflare sese. Products Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem. Novissime indignata dum vult validius inflare sese, ruptus iacuit corpore. Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Products Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem. Novissime indignata dum vult validius inflare sese, ruptus iacuit corpore.

‘‘

A fresh breeze, a new look at the Innovations zone

5. 1.

Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem. Novissime indignata dum vult validius inflare sese. Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset.

2.

‘‘

Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem. Novissime indignata dum vult validius inflare sese, ruptus iacuit corpore. ‹

Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem. Novissime indignata dum vult validius inflare sese. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem.

5.

2. 3.

Products Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset. Ille dixerunt bovem. Novissime indignata dum vult validius inflare sese, ruptus iacuit corpore.

Bloemkunstenaar Daniël Ost presenteert op DECOoh! in wereldprimeur een nieuw soort Azalea die pas begin 2011 op de markt zal komen. Het is kwekerij AZEHOVE die hiervoor de planten aanlevert. Tijdens de DECOoh!-beurs wordt de naam van deze nieuwe Azalea bekendgemaakt. Wees erbij!

Meer nog: doe zelf een suggestie voor de naam van deze nieuwe bloem: stuur uw antwoord vòòr XdatumX naar XmailadresX. De winnaar wint het eerste exemplaar van deze unieke, nieuwe Azalea. En de pers schrijft erover.

1. 4.

Inops potentem dum vult immitari perit. In prato quondam rana conspexit bovem et tracta invidia tantae magnitudinis, rugosam inflavit pellem. Tum natos suos interrogavit an bove esset latior, ille negarunt. Rursus intendit cutem maiore nissu et simili quaesivit modo quis maior esset.

‘‘

2.

HET BEZOEKERSNUMMER - WAT IS ER TE ZIEN / TE VINDEN / TE ONTDEKKEN op DECOoh! van 7.02-10.02.2010 ! Brussels

3. 4.

5 talenten in de spotlights op DECOoh! Lijstje van de exposanten waar de jonge designers voor werken 1. Studio Mango ......... Tableau voor Gutzz

2. Jorine Oosterhoff ......... Jolly Jackrabbit voor Bergers

3. Gaia Noé ......... Duo voor Aerts 4. Pieter Stockmans ......... Unoduetre voor Serax

5. Joelle Vandevoorde ........ Poppy voor Et le bijou créa la femme

3.


DECOoh! DE VERRASSENDE VAKBEURS VOOR BINNEN- EN BUITENDECORATIE ZINE

HET BEZOEKERSNUMMER - WAT IS ER TE ZIEN / TE VINDEN / TE ONTDEKKEN op DECOoh! van 7.02-10.02.2010 ! Brussels

DECOoh!

Ze moeten kritischer leren denken over wat ‘grote namen’ moeten doen om hun gefabriceerde succes in stand te houden. Ook het grote publiek zou zich daar wat bewuster van mogen zijn.’ DECOoh!: ‘Wilde je altijd al kwelgeest van designers worden, of wou je als jongetje toch ook gewoon brandweerman, bassist of architect worden?’ Bas van Beek: ‘Ik kom uit een arbeidersgezin, en mijn vader werkte voor Philips. Al die apparaten die dingen aan het maken waren, maakten op mij als klein kind veel indruk: de chipjes die werden geproduceerd, gebakken en dan met minieme gouddraadjes aan pootjes bevestigd – allemaal automatisch. Ik was er ook al vrij vroeg achter dat Philips minder interessant was dan Sony bijvoorbeeld, dat in esthetiek en vormgeving toch veel verder stond. En Hollywoodfilms waren mijn kinderoppas. Zo ging ik uitzoeken wie de productieontwerper was van James Bond - Ken Adam - ge-

We doen aan identiteit-shoppen Deze Nederlandse designer en hoofd van het designlab aan de Rietveldacademie in Amsterdam zaagt wel eens het werk van bekende collega’s doormidden om aan te tonen dat het ontwerp minder authentiek is dan de designer in kwestie wil laten geloven. ‘Mijn werk is gewoon te saai’, antwoordt Bas van Beek lachend op de vraag waarom collega’s die hij bekritiseert zijn werk niet op de korrel nemen. Op DECOoh! presenteert hij een overzicht van zijn eigen ‘saaie’ oeuvre, én in primeur nieuw werk. DECOoh!: ‘In deze DECOoh!zine staat een foto van jou met witte nagellak, twee verschillende schoenen, een parelketting en een object van Jaime Hayon. Wat wil je daarmee zeggen?’ Bas van Beek: ‘Deze designers zijn bijna obsessief bezig met IKEA’s ‘Design your own life’. Maar ze vallen gelijk door de mand, het verwordt als hun enige, eenzijdige kenmerk. Praktisch wordt het ongeloofwaardig: ga je je hele leven volhouden om twee verschillende soorten schoenen van hetzelfde merk aan te trekken om je ‘verstrooide professor’ imago overeind te houden, zoals Joris Laarman doet? Jaime Hayon als de clown, die in de praktijk iedere keer de zelfde esthetische truuc opvoert voor zijn klanten. Karim Rashid kan de deur niet meer uit zonder dat hij zijn nagels wit gelakt heeft en wie is Marcel Wanders nog zonder parelketting? Dat lijkt mij uitermate vermoeiend. Dit is vanuit marketing oogpunt wel heel slim bedacht natuurlijk: het helpt de verkoop. De keuze van specifiek deze vormgevers zit in de nauwkeurige uitvoering van hun zogenaamde eigenaardigheden, ze houden het al enkele jaren met succes vol, ik vraag mij af hoelang nog... Als je spullen koopt van deze of gene ontwerper, koop je daarmee ook een identiteit: je hebt niet een stoel gekocht, maar een echte Richard Hutten!

4.

Daarmee koop je identiteit; maar die identiteit van vrijgegereren een zuivere en doordachte vorm, maar zodra je ze vochten bohemien in het geval van Richard Hutten is nep. doorzaagt, zie je de inconsistentie in het ontwerp. Het ziet Designers die zo’n imago cultiveren zijn eigenlijk niet meer er bijvoorbeeld natuurlijk en traditioneel hout uit, maar het dan meubelboeren. Zij willen verkopen, geheel moet wel bijeen worden gehouden Ik dacht, er moeten toch niet meer dan dat. Maar het imago dat door een stalen constructie binnenin of het andere manieren zijn om valt uiteen. Of de verborgen siliconenkit ze cultiveren, doet iets helemaal anders tot (hoog) esthetische vermoeden: alsof ze de wereld verbeteren, rand van een vaas wordt zichtbaar. Ik vind alsof ze ergens voor staan. Ik veroordeel vormen te komen, dan dat het het absoluut wonderlijk dat designers daarhen niet, maar ik analyseer het wel en ik uit de pen van de vormgever mee weg komen. Hun ontwerp suggereert wil inzichtelijk maken wat zij doen.’ of architect moet komen? namelijk iets wat het niet is.’ DECOoh!: ‘Je zaagt ontwerpen door van designers. Waarom?’ Bas van Beek: ‘Ik heb Ineke Hans doorgezaagd, Richard Hutten, Hella Jongerius, en nog een paar andere designers die tot de Nederlandse top behoren. Ze sug-

DECOoh!: ‘Je geeft les. Hoe gaan je studenten hiermee om?’ Bas van Beek: ‘Studenten kijken op tegen die gefabriceerde grote namen die het gemaakt hebben. Wat zij doen, is geaccepteerd, en wordt daardoor in hun ogen iets om na te streven. Terwijl ze natuurlijk beter leren om hun eigen standpunten in te nemen en in vraag te stellen. Ik merk dat slechts weinig studenten een vadermoord aandurven; integendeel: ze werken kritiekloos ‘in de trant van’ een bekende Nederlandse designer en solliciteren in feite met hun eindwerk bij hem of haar: ze samplen die vormgever zijn vormentaal in plaats van ze te bevragen. Daar studeren ze dan ongegeneerd mee af. Tijdens het lesgeven probeer ik die houding eruit te krijgen, en probeer ik hen ertoe te brengen hun eigen stijl (handschrift te ontwikkelen) te ontdekken.

Expo ! Innoh!vatief !

fascineerd als ik was door de holle vulkaan in Thunderball en het onderwaterlaboratorium in The Spy who loved me. Zo is het begonnen. Later studeerde ik interieurarchitectuur, waar ze een zeer formalistische manier van vormgeven hanteerden, met een schetsfase, een voorlopig ontwerp, conceptfase, etc. De vorm die er dan iedere keer uiteindelijk aan vast hing, leek mij telkens weer redelijk inwisselbaar. w Een vorm dus die niet louter het verlengstuk is van het ego van de ontwerper. Voor mijn afstuderen heb ik dan ook mijn uitwerpselen gescand, en geschaald naar de productschaal, ingenieursschaal, architectuurschaal, stedenbouwschaal – dat zijn hoog esthetische vormen geworden. Ik kwam zo ook tot een vorm, iedere dag, en ik schreef ook op hoe ik ertoe kwam en wat ik at. Het was mijn lichaam, maar niet mijn super ego dat uiteindelijk tot esthetische vormen kwam. Het was een onderzoek naar het genereren van nieuwe vormen, losgekoppeld van het super ego.’ DECOoh!: ‘Welk werk toon je op DECOoh!?’ Bas van Beek: ‘Ik geef een overzicht van mijn werk van de voorbije 5 jaar, zoals de RIP-OFFS: goedkope reproducties van bekende en minder bekende ontwerpers. En ik toon ook door Turkse en Chinese ambachtslieden geïnterpreteerde design iconen. Daarnaast breng ik met Job Meihuizen die conservator is van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam een deel van het Berlage persglas servies opnieuw uit maar dan in porselein.’ www.basvanbeek.com

Meer dan een schoon potteke ‘Wij begonnen in een periode waarin design zijn publiek nog moest veroveren, zeker in Vlaanderen. Dat tij is nu aan het keren’, vertellen designers Luc D’Hanis en Sofie Lachaert, die sinds 1989 hun galerie in Tielrode en in Gent runnen. Op DECOoh! presenteren ze een bijzondere selectie van 20 jonge designers, die zich in het grensgebied tussen design en beeldende kunst bevinden. waar minstens evenveel materiaal, werkuren en intellectueel concept in zit aan dezelfde prijs veel te duur. Het gaat over perceptie, maar ook over vraag en aanbod: als iedereen het wil, gaan de prijzen naar omhoog.’ ‘Het grensgebied tussen beeldende kunst en design vormt de rode draad in al onze tentoonstellingen, en is ook voelbaar ‘Op twintig jaar tijd is er veel veranderd. Vroeger belandden in de selectie die we presenteren op DECOoh! Zo tonen we designers met hun werk per definitie in meubelzaken, nu zijn werk van Bram Boo, die uit de beeldende kunst komt, en dat er gelukkig veel meer mogelijkheden. We merken dat op veiis goed te merken aan zijn ontwerpen. Daarnaast presenteren lingen, waar design tegenwoordig net zoals beelden kunst we ondermeer ook werk van zilversmid en prijzen haalt. De Lockheed Lounge van Marc Het grensgebied tussen juweelontwerper David Huycke: door midNewson die eind jaren ’80 voor 800.000 Belgische franken te koop was, werd nog beeldende kunst en design del van zijn werk denkt hij na over het amniet zo lang geleden verkocht voor 30.000 vormt de rode draad in al bacht; het is eigenlijk een studie die vragen onze tentoonstellingen, stelt, onderzoekt, technische oplossingen dollar. Madonna heeft er ook één, dat helpt. uitwerkt, en die diverse richtingen uitgaat Maar ook ernstige spelers zoals MOSS in en is ook voelbaar in de New York zijn met design bezig, terwijl Art selectie die we presenteren – er komt zelfs wiskunde aan te pas. Dat is zoveel veel meer dan een schoon potteke in Basel-Miami een afdeling design presenop DECOoh! mekaar steken. In zijn werken zit soms 4,5 teert. Designers als Maarten Baas en Jurgen kilo zilver en onnoemelijk veel arbeidsuren, maar sommige Bey krijgen eigen tentoonstellingen, of worden gevraagd als mensen vinden het dan nog te duur, terwijl ze wel schoenen curator. In Nederland en Duitsland vind je design op kunstkopen van 600 euro... Het grote publiek is zich er nog altijd beurzen en in musea. Bij ons hebben Muhka en S.M.A.K. nog geen design in hun collectie - maar dat komt wel. Toch is niet van bewust wat er allemaal bij zo’n ontwerp komt kijer nog een lange weg te gaan, zeker als je vergelijkt met de ken. En dat laten wij graag zien op DECOoh!’ beeldende kunst: veel mensen die voor een schilderij zonder verpinken 3.000 euro neertellen, vinden een design object www.lachaert.com

5.


De verrassende vakbeurs voor binnen- en buitendecoratie

DECOoh! DE VERRASSENDE VAKBEURS VOOR BINNEN- EN BUITENDECORATIE ZINE

What is HOT for the Summer of 2010? Trends zijn Out! ‘Trends voorspellen, is onmogelijk: niémand heeft een glazen bol om te weten wat volgen jaar ‘in’ zal zijn’, zegt Siegrid Demyttenaere enigszins verrassend. ‘Analyseren wat er gaande is, en bekijken hoe je daarop kan inspelen, dat is natuurlijk wél mogelijk. Je ziet evoluties in de smaakpatronen: een vernieuwing die meestal zijn oorsprong kent in metropolen waar creatieve industrieën aan de slag zijn, in het bijzonder de mode: die sector presenteert immers lang van tevoren kleuren, motieven en smaken voor het volgende seizoen, wat maakt dat de rest van de wereld vaak volgt en er zo een nieuwe trend ontstaat. Anderzijds put de mode natuurlijk zelf ook inspiratie uit kunst, en steeds vaker ook uit design. Kijk naar modeontwerper Hussein Chalayan, die zich voor zijn collectie laat inspireren door architectuur en kunst. En wanneer de Campana Brothers wereldwijd de aandacht trekken met een nieuwe installatie, gebeurt het dat de mode of de kunst daarop inspelen, of andere designers hen op hun beurt kopiëren. Design kan trendsettend zijn, net zoals mode, architectuur, grafisch ontwerp, muziek, ... Een ander voorbeeld id de impact van galeries zoals Rossana Orlandi in Milaan of Moss in New York op het ontstaan van trends een aantal jaren geleden: als zij iets lanceerden, volgde iedereen. Als het zijn weg vindt naar een groter publiek, spreken we van een trend. Wat ik voor DECOoh! doe, is precies die trendenzen die nu aan de gang zijn analyseren, en op basis daarvan moodboards samenstellen waarmee iedereen die in deze sector actief is, kan werken. Ik verzamelde stofjes, stukjes hout en ander materiaal dat aansluit bij de trends die nu heersen, en maak daar voor DECOoh! inspiratieboards van die iedereen werkzaam in decoratie en design kan gebruiken in zijn dagelijkse praktijk. Dergelijke moodboards worden in heel uiteenlopende sectoren gebruikt, van de farmaceutica tot en met de auto-industrie, en ze hebben hun nut bewezen. De stijlthema’s van vandaag zijn samen te vatten in drie termen: curiosity, sensitivity en collectivity.’

6.

‘‘

Expo

BACK to BASICS

HET BEZOEKERSNUMMER - WAT IS ER TE ZIEN / TE VINDEN / TE ONTDEKKEN op DECOoh! van 7.02-10.02.2010 ! Brussels

De 7 regels van klantenbinding

Green creations by

1. De klant is koning. 4. Get online. 5. Verwen trouwe klanten: 6. Publiceer in Huis-aan-Huis bladen:

Daniël Ost

New Talents selected by

(gevoeligheid)

Het is een traditioneel maar toch avant-gardistisch thema. Het is filosofisch, emotioneel en ecologisch. We zijn op zoek naar een harmonie met onszelf en de wereld. We recupereren en herstellen zelf voorwerpen. Romantiek en poëzie krijgen een grotere plaats in ons leven. We gaan op zoek naar het centrum van de dingen, op een serene en subtiele manier. We voelen ons betrokken met de natuur: het is een gemoedstoestand, een levensvisie en voor velen een blijk van inzicht. Kortom: romantiek en nostalgie met een hedendaagse look. Sleutelwoorden: emotioneel, natuurlijke materialen, van nature broos, ‘arts&crafts’ (kunst & ambachten), ‘cradle to cradle’. Patine is zeer belangrijk in dit thema, het verhaal achter alles moet zichtbaar zijn (zowel in de kleuren, de materialen als de patronen). Alles krijgt een ‘gebruikte’ look. Kleuren:
‘off whites’, groenen, vuil oranje, grijzen (zink, antraciet, beton), ‘ton sur ton’, zand- & aardetinten. Fris groen, zomerluchttinten en gevoelige huidkleuren Materialen:
licht hout, vilt, zacht textiel & linnen, mos, zacht wit papier, klei, vezels, natuurlijk onbewerkt leder, keramiek, brei- en haakwerk, hergebruikte materialen (waarvan je de oorsprong herkent), origami. Materialen rechtsreeks uit de natuur. Patronen:
sensuele vormen, plantaardige motieven en prints, nostalgische motieven uit grootmoeders tijd, natuurlijke afdrukken, weefselpatronen. Veel romantische bloemetjes en lentebloesems voor de zomer (zoals op oude behangpapieren).

3.

Expo ! Innoh!vatief !

hét aankoop- en inspiratieplatform voor decoprofessionals in de BeNeFLux (BE, NL, FR, LUX)

Bas van Beek

‘Groepsgevoel is een nieuw gegeven voor de designwereld, de mens wil weer ergens bijhoren. Dat uit zich op verschillende levels. Individualisme is voorbij, de piramidale structuur van de maatschappij wordt een horizontal platform’, zegt Siegrid Demyttenaere. ‘Jongeren vormen spontaan groepjes om samen dingen te creëren, muziek, theater, kunst, … ze worden er niet toe verplicht. Liever samen met vrienden dan alleen, is hun motto. Vrouwen en mannen gaan opnieuw samen én apart dingen organiseren, vrouwennamiddagen, mannenuitstapjes of met een 10-tal vrienden enkele dagen doorbrengen. Uitwisselen van ideeën, discussiëren, plannen maken,… Ook het begrip ‘familie’ is terug in, de relatie tussen grootouders en kleinkinderen in het bijzonder. De ouderen zijn jonger van mentaliteit en de kinderen ouder van mentaliteit. Grootouders geven hun levensvisie door aan de kleinkinderen en ook de volledige vormentaal die daarmee gepaard gaat. Jongeren willen terug oude stukken in huis halen… en al dan niet customizen.’

1.Sensitivity

Brussels Guest designer

Welke trends presenteren zich deze zomer? DECOoh! Innovations brengt de meest inspirerende, opmerkelijke en vernieuwende objecten uit ‘flowers’, ‘decoration’ en ‘gifts’ samen in hal 9. Het is Art Director Siegrid Demyttenaere die de selectie maakt, en voor DECOoh! de stijlthema’s van deze zomer formuleert.

‘‘

07 › 10/02/2010

Flowers

Sofie Lachaert & Luc D’Hanis

Spotted at DECOoh!

Young Designers

Discover the new

Innovations Zone

2.Curiosity

2. De pers is een bondgenoot.

(nieuwsgierigheid)

Plezier maken door te experimenteren. We experimenteren en zetten alles naar onze hand. Het is een speels thema met humor. Jong en spontaan, gedurfd en dromerig. We creëren om het creëren zelf, zonder verdere uitleg. Fantasie en hyperrealisme gaan samen, er zijn nog geen regels geschreven in deze open cultuur van teamgenoten. We kiezen wie we willen zijn op het moment zelf. ‘Street credibility’ is in dit thema belangrijker dan te worden aanvaard door het establishment. Sleutelwoorden:
experiment, bizar, illusie, mysterie, tijdelijkheid, anarchie. Kleuren:
limoen, wit, zilver, paars, zwart, licht blauw, helder oranje. Voor de zomer gaat de focus naar koraaloranje, limoengeel en lichtblauwviolet. Materialen:
plastics (gerecycleerd), technologische materialen, gebroken Brusselsmetalen, Fairs & Exhibitions (npo) papier, gerecuperspiegels / glinsteringen, rasters, transparant 1, BE-1020 Brussel, België eerde materialen (waarvan Belgiëplein je de oorsprong niet meteen herkent). Fluide T +32(0)2 474 85 36, F +32(0)2 474 83 99 textielen & metal coatings, decooh@bfe.be lichte transparante materialen zoals schuim (door lichtgewicht en kleine hoeveelheid materiaal eco-friendly). Patronen:
moleculaire patronen, omlijningen, spatten, photoshop-effecten, geknoopte bundels. Scheikundige structuren, uitgesneden grafische patronen, zigzags, fel gekleurde vismotieven zoals van de Picassovis.

Registreer nu via: www.decooh.eu

2.

3.Collectivity

Verwen de klant, geef hem/haar het gevoel bijzonder te zijn, geef de aandacht die hij/zij elders niet krijgt, bouw een vertrouwensrelatie op door actief te luisteren en te onthouden wat de klant zegt. Praten en luisteren is belangrijk, zoals in elke relatie. Als je later inspeelt op behoeften, wensen en weerstanden, grijp je terug op het eerste constructieve contact.

(Gemeenschapsgevoel)

We zoeken naar zekerheid en vaste waarden, weliswaar volgens eigen inzicht en goeddunken. Het is een collectief maar ook individualistisch thema, samen maar toch alleen. Sociologie en antropologie resulteren in een nieuwe kijk op ons bestaan en op de maatschappij. De hedendaagse cultuur als nieuwe fundering, als nieuwe waarde. Hier komt het groepsgevoel het best tot uiting. Het collectief gegeven, samen op zoek gaan. Sleutelwoorden:
gemeenschap, samenhorigheid, knowhow, ervaring delen en uitwisselen, scholing, duurzaamheid. Historische waarden en verhalen als inspiratiebron. Moulding wordt veel toegepast om series te kunnen maken: groepen van objecten van dezelfde familie. Abstractie van bekende vormen: handmade (one of = het object wordt kunst). Kleuren:
donker groen, purper, marineblauw, petroleum blauwgroen, mastiek, bordeaux, mosterd, oker, goud. Koele grijzen en blauwen; waterkleuren, diepe blauwen en groenen met goudgeel van de zonnereflectie. UNI-tone verzamelingen: verschillende objecten samen in dezelfde kleur. Materialen:
hout, zware stoffen, rubber, steen, beenderen, vernissen, zwaar behang. Metaal, dat wordt gezien als een juweel binnen de huisdecoratie. Keramiek, tweed, wetlook (algen), regenkledijmateriaal. Patronen:
grafische patronen, herhalingen, strepen, gestileerde etnische prints, patronen van inlegwerk, van etsen en oude tekeningen. Layers, assembleren, draperen, weefsels, batik en ikat patronen, donkere bloemen en exotische planten en dieren (gevederte van tropische vogels). Schaduw- en lichteffecten van een harde zomerzon.

Journalisten vertalen voer voor specialisten voor het grote publiek. Het is dus belangrijk de pers goed te informeren en op een constructieve manier aan je te binden. Stuur per medium (krant, magazine, tv, radio, internet, maandbladen, etc) persberichten naar lokale en nationale media: diversifieer, bied invalshoeken aan en maak liefst een drukklaar artikel dat enkel nog te copy-pasten is. Bied daarbij beeldmateriaal aan, maar overdrijf niet: 3 foto’s is echt wel genoeg; meer plaats de journalist voor een probleem om te kiezen.

3. Speel in op de actualiteit en trends.

Ga vanuit je kennis van de afzetmarkt op zoek naar vernieuwing. Jij bent de specialist, jij weet wat ‘in’ is, wat aanslaat en wat nieuw is. Communiceer daarover: mensen zijn altijd geïnteresseerd in nieuwigheden.

Een website hoeft niet duur te zijn, maak een webshop, stuur e-mail promoties uit, verwerf marktinformatie via nieuwsbrieven. geef ze originele voordelen, wees creatief en persoonlijk. Een voorkeursbehandeling leidt tot klantenbinding. zelfs al bieden ze geen grote literatuur, huis-aan-huisbladen zijn een direct mail naar duizenden mensen en een groot deel daarvan van slaat het blad wel eens open - al is het om aardappelen op te schillen, of uit verveling. De kans dat ze een goed geschreven artikel (cfr. nr. 2 in deze lijst: lever de pers een kant en klaar artikel, met titel, foto-onderschriften / een grappige of pakkende advertentie) opmerken, is groot. Deze bladen hebben immers doorgaans weinig eigen identiteit en er is weinig concurrentie van andere boeiende berichten, zodat je met een goed geschreven artikel / opvallend ad hier maximaal effect kan scoren.

7. Vergeet de regionale media niet:

radio, tv, kranten, weekbladen. Voor veel mensen zijn ze het enige informatiekanaal dat ze nog vertrouwen. Ideaal voor promoties en acties. Vandaag zijn het vaak regionale media die het dichtst bij hun luisteraars/lezers/kijkers staan. Maak er gebruik van.

‘‘

DECOoh! Innovations Award Op DECOoh! krijgen exposanten een platform om hun meest innoverende producten te presenteren. Zij zetten één object in de schijnwerpers waarmee ze dingen naar het label van meest innovatieve bedrijf. Art Director Siegrid Demyttenaere selecteert voor de 3 trends objecten uit de 3 zones van Flowers, Decoration en Gifts, die worden geëxposeerd in de innovatiezone in hal 9 en die binnen hun categorie en per trend strijden voor de gouden, zilveren of bronzen award. In totaal zijn er 27 genomineerde objecten die door DECOoh! in de schijnwerpers worden geplaatst met de DECOoh! Innovation Award.

‘‘

DECOoh! verwelkomt zijn nieuwe exposanten Acsento

WAT? ACSENTO telt 4 medewerkers en bestaat sinds vier jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in de import van decoratieartikelen uit China. VOOR WIE? Meubel-, decoratie- en kaderwinkels in België, Frankrijk, Spanje en Finland. DECOoh! ‘Het is de eerste keer dat we meedoen aan de beurs. Klanten maakten er ons op attent: ze komen naar de beurs om er hun bestellingen te doen, en ze wilden dat wij er ook aanwezig zijn. Als bezoeker ken ik de beurs, en ik weet dat het aanbod erg ruim is. Ik hoorde ook van andere exposanten dat je er veel nieuwe klanten kan maken, en dat maakt het voor ons natuurlijk extra interessant.’ ETHIEK ‘Wij bezoeken de firma’s in China waar we mee werken, zodat we met onze eigen ogen de werkcondities zien en er zeker kunnen van zijn dat de mensen die in het atelier werken correct worden behandeld en betaald.’ EYECATCHER Sinds een paar maanden gestart met de import van olieverfschilderijen en woodart, ambachtelijk en met de hand gemaakt in ateliers in China. ‘Zeker onze woodart is een vernieuwend product, dat nog niet wijd is verspreid – dat gaan we dan ook extra in de kijker zetten tijdens de beurs. Woodart past bij uitstek in een sober en modern interieur, terwijl onze olieverfschilderijen zowel in een modern als in een klassiek interieur niet misstaan. We presenteren op DECOoh! onze volledige collectie, in een selectie van een honderdtal artikelen.’

Dulce Forma

WAT? Deze kleine groothandel die sinds een jaar bestaat vond onderdak in een gerestaureerde boerderij, en wordt gerund door Annemie Huet en haar man. Zij handelden vroeger in harde bevloeringen, maar ze hebben hun terrein verlegd omdat ze iets creatievers wilden doen – nu ontwerpen zij de collectie. Dulce Forma maakt nicheproducten voor binnen en buiten: verlichting maar ook tafels, plantenbakken, fonteinen etc. in de artificiële steen Dulce die hun handelsmerk is. VOOR WIE? Decoratiezaken, interieurarchitecten en tuinontwerpers in heel Europa, en in mindere mate ook buiten Europa.’ DECOoh! ‘Ik ken de beurs als bezoeker, en ik heb het ge-

voel dat er na een intermezzo met minder bezoekers en een minder sterke visie nu absoluut weer schwung in zit. Er zijn weer meer handelaars op de beurs met nieuwe ideeën, je kan er trends spotten, het is een mooie beurs, en onze doelgroep komt er op af. Voor ons redenen genoeg om dit jaar deel te nemen; ook om ons klantenbestand in België aan te scherpen.’ ETHIEK ‘Wij importeren uit diverse Aziatische landen, maar niet uit China en India omdat we weten dat daar zeer grote druk op werknemers wordt gelegd. We werken samen met kleine lokale familiebedrijfjes, met wie we een innige en goede werkrelatie onderhouden. We hebben telkens een vertrouwenspersoon ter plaatse die het werkproces en de goede behandeling van het personeel mee in het oog houdt. Zelf gaan we ook geregeld op werkbezoek.’ EYECATCHER ‘Op de beurs gaan we vooral verlichting tonen, maar ook ander materiaal uit onze collectie. De rode draad is warme landelijke gezelligheid en degelijkheid; wat zich ook vertaalt in de kleuren: matte, warme, naturelle tinten. Ook onze stand op DECOoh! is eerder klein en knus – wij houden van die gezellige sfeer. Aangezien we alles zelf ontwerpen en in een beperkte oplage uitbrengen, is de collectie uniek.’

Prananatha

WAT? Familiezaak met drie vestigingen en een groothandel in België die meubels, decoratie en verlichting voor binnen en buiten importeert uit Azië, vooral Indonesië. ‘We zijn 9 jaar geleden klein begonnen, maar groeiden fel de laatste 5 jaar’, verklaart zaakvoerder Kurt Claes. VOOR WIE? Voor de Belgische markt, al zijn er ook vestigingen in Egypte en de VS, die rechtstreeks importeren uit Indonesië. DECOoh! ‘We nemen voor het eerst deel aan DECOoh!, en we verwachten er veel van. Het is onze ervaring dat je op beurzen erg goede zaken kan doen. Vorig jaar hebben we er de gevolgen van de crisis mee gekeerd. Op deze decoratievakbeurs willen we vooral nieuwe klanten werven, ook die 30% buitenlanders die naar DECOoh! komt. Daarnaast willen we onze naambekendheid in België uitbreiden.’ ETHIEK ‘We importeren enkel FSC-gelabelde teak en gebruiken gerecycleerd tropisch hout van oude gebouwen. Het is

een heel karwei om dit in het oog te houden, zeker in een land met veel corruptie zoals Indonesië. Gelukkig hebben we een betrouwbare Belgische partner ter plaatse die elke week controles doet, en die er in de werkateliers ook op toeziet dat de arbeidsomstandigheden van de mensen daar in orde zijn.’ EYECATCHER ‘Momenteel ontwerpen we wat we op de beurs gaan tonen, dus er zitten zeker primeurs tussen. We hebben een stand van 200m2 waar we onze hele collectie tonen, met speciale aandacht voor onze kunststof buitenmeubels. Qua kleur veel koffie met melk, neigend naar wit. En veel natuurlijke materialen, weinig inox of kunststoffen.’

United Deco

WAT? United Deco verkoopt lampenkappen en houten lampvoeten die gemaakt worden in België, en metalen lampvoeten uit Indonesië. Het bedrijf bestaat een kleine tien jaar, maar werd op 1 oktober overgenomen door Christine De Blieck en haar man. Ze leerden mekaar kennen toen ze allebei nog in totaal andere sectoren aan de slag waren: verzekeringen en bankwezen. Het bedrijf dat ze overnamen, kenden ze van binnenuit, en vandaag is de voormalige zaakvoerster voorzitter van de beheerraad en staat ze het debuterende koppel met raad en daad bij. Verder is er 1 magazijnier in dienst, en op termijn worden er 2 verkopers aangeworven. Voorlopig doen ze nog alles zelf. VOOR WIE? Decorateurs en decoratieboetieks in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. DECOoh! ‘Het is de eerste keer dat wij deelnemen aan de beurs, en we hopen er duidelijk te maken dat het bedrijf er stààt. Wij lanceren onze eigen trends, in kleur- en materiaalgebruik: een volledig gamma tinten van licht paars tot aubergine bijvoorbeeld, in stoffen die je weinig of niet aantreft in de meubelsector; alsook ongewone materiaalcombinaties voor kap en voet. De Belgische bezoeker komt om nieuwigheden te ontdekken op deze trendsettende beurs. Wij hopen dat ook Franse bezoekers er om dezelfde reden zullen op afkomen. Want natuurlijk willen we ook nieuwe klanten werven.’ ETHIEK ‘Wij willen zoveel mogelijk met Europa werken, en in het bijzonder met Belgische ontwerpers. Hier zit immers

7.


DECOoh! DE VERRASSENDE VAKBEURS VOOR BINNEN- EN BUITENDECORATIE ZINE

DECOoh!

DECOoh! Praktisch OPENINGSUREN

ZICH REGISTREREN = TIJD BESPAREN!

BEREIKBAARHEID & PARKING

Brussels Expo is uit alle hoeken van het land makkelijk bereikbaar met de auto. Op de ring rond Brussel (RO) de afrit nr. 7a Expo nemen en de bordjes EXPO volgen. Deze afrit leidt rechtstreeks naar Parking C (Romeinsesteenweg) met 10.000 parkeerplaatsen. Van hieruit zijn de tentoonstellingsgebouwen te voet bereikbaar. Andere bezoekersparking: Parking A (Keizerin Charlottelaan), juist naast Paleis 3. Trein: Vanuit het Zuidstation (Brussel Zuid) is er een directe verbinding met de metro Openbaar vervoer: halte Heizel Metro: het metrostation (lijn nr.6, richting Koning Boudewijn, halte ‘Heizel’) ligt vlak voor de toegangspoorten van het salon. Tram: 23 / 51 Bus: 84 / 88 Speciale groepsreizen: formulier op aanvraag, of op www.decooh.eu Met de bus vanuit Nederland (via Asterdam / Utrecht / Breda) Met de trein vanuit Parijs Met de bus vanuit Lille

Zondag 7 februari 2010 van 10.00 – 19.00 Maandag 8 februari 2010 van 10.00 – 18.00 Dinsdag 9 februari 2010 van 10.00 – 18.00 Woensdag 10 februari 2010 van 10.00 – 17.00

Om tijd te besparen aan de ingang registreer u alvast via de website vóór 04/02/2010*met uw registratiecode die u ontvangt per mail of per uitnodiging op:

PLAATS

www.decooh.eu

BRUSSELS EXPO Belgiëplein 1, BE-1020 Brussel, België Paleis 3, 8, 9 & Patio

TOEGANG

ORGANISATIE:

Enkel voor professionals uit de decoratiewereld. Prijs: e 10 aan de ingang, e 5 met preregistratie Kinderen onder 12 jaar gratis

Brussels Fairs & Exhibitions (npo) Belgiëplein 1, BE-1020 Brussel, België T +32(0)2 474 85 36, F +32(0)2 474 83 99

decooh@bfe.be

HOTEL

Hotelexpo: T. +32 (0)2 474 82 79 / F. +32 (0)2 474 83 93 hotelreservation@hotelexpo.be, www.hotelexpo.be

ONTHAAL

KINDEROPVANG Zondag 7 februari 2010 van 10 tot 19 uur

Via Paleis 3 en Paleis 9 (via Prinses Astrid hal)

A12

PC

Breda AntwerpenMechelen

Pal 8

E19

E40 R0 E19

E40 Luik Maastricht Köln

Namur

Gifts Onthaal

PA

Green creations by Decoration

E411

Bergen

Pal 9 Innoh! Design vations

Flowers

Zavemtem Gent

PATIO

Pal 3

Daniël Ost

Guest designer

Bas van Beek

Ontdek de nieuwste creatie van Daniël Ost, betreed het inspirerende universum van guest designer Bas van Beek, en laat u verrassen door het jonge talent in de Innovations Zone.

Onthaal

DECOoh! EXPOSANTENLIJST: voorlopige lijst, afgelsoten op 1/12 AARTS DECORATIONS ABLO-BLOMMAERT / MIC FRAMES ACSENTO AERTS AIR MARIN ALL PRODUCTS AM - AUTHENTIC MODELS APHRODITE AMPHORA COSMETICS APPLETREE ARCHANGE ARTISANAT EUROPE ARCHIPEL DECO ARTIFEX BAMBOOLACQUER BASKETS, BEADS & BASICS B.B.S. BATH & HOME CONCEPTS BELFLORA BELGOFLOR BENJAMIN BERGERS BELGIUM BIO BLAZE BLEU LAVANDE BLISS BLOMUS BOOKAN BRAXTON HOME COLLECTION CHEHOMA-BIS CHINOH COMPTOIR DES ANDES D & D JEWELRY DEANFLOWERS - LAND DEHOKA DE KAARSERIJ DE KINDERS-SALEMBIER DEKODO DEKORATIEF

8.

D’ICI OU D’AILLEURS DILWEG INTERART MAASTRICHT DIMA - DIMPEL D & M DEPOT DRAKE MANUFACTURE DREAMLIGHT BY DEIMOS DULCE FORMA ESSAMA EUROSTYLE EUROWING - ORCHID EXOTIC IMPORT FIVESSENCE FLEUR MAGAZINE - REKAD UITGEVERIJ FLEUROP INTERFLORA FRATELLI GUZZINI GARDECO-OOSTKAMP GARUDA GINA DA ® COLLECTION GOODWILL M & G GUTZZ / B & B GYP HAWEKA HENDRIKS DECO HERMES TRADING HIL CLAESEN / KARL RIGA HINDUSTAN HOUSE HOLOGNE ETABLISSEMENTS HOOGENDAM INTERIORS IEVEN IMEX TAIBEL IRON ART J & B INTERNATIONAL JDB & C° JELLE QUINT JESO CARDS

JOKER IMPORT JOLIPA JOLY’S COLLECTION JORI GROOTHANDEL J.P.C. IMPORT-EXPORT KARENA INTERNATIONAL KASZER INTERNATIONAL KRISTA DESIGN LA GALLERIA LA PETITE CURIOSITÉ LEONARDO GLASKOCH LE TROUSSEAU D’ANATH LINEA FERREA LINEA VERDACE LODE MATTHIJS MAGE MARKEY MARCYE MATHILDE M MOBI-DATA BELGIUM NONO@HOME AUTHENTICS OKE OLINO PAPERWORKS INT. ON THE MOVE ORVAL CREATIONS PARLANE BENELUX PASSERELLE DESIGN PERIGLASS PERLATTILIA POMME-PIDOU PRANANATHA PROMOFLORA QUETZALES RANI RASTELI RATTANNE CREATION

RAYMAEKERS RIVERDALE ROGIERS PAUL ROGON SEMPRE SERAX - MAISON D’ETRE SIMPLY SOLID SINO-DUTCH / KIRINGUMI S JEWELS SOLYMOD SPEELDOZENWERELD, MMM TER MAAT TEX & CO TRADING PARTNERS INT’L UNITED DECO VAN BELLEGEM ETIENNE VAN DE HEG FASHION IN LIGHTING VAN DER GUCHT POTTERY & BAMBOO VAN DER LINDEN ADRIE DROOGBLOEMEN VAN DIJCK VERLICHTING - MARCKDAEL VERTICO I.T.-SOLUTIONS VRANCKX WALCO POTTERY WOOD S.T.O.C.K.S. ZANDBERGEN DECORATIES ZWAANZINNIG

Organisatie: Brussels Fairs & Exhibitions (npo)

Decoohzine  

bezoekerskrant bij interieurbeurs DECOoh

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you