Page 1

Mustasilmäinen koira

Synopsis

Mustasilmäinen koira on kehityskertomus, joka on tyyliltään tummasävyinen veijariromaani. Kirja kuvaa oululaisten nuorten elämää 70-luvun loppupuolella. Kirjan päähenkilö on Irmeli Korhonen, jonka kasvua taiteilijana teos kuvaa. Mustasilmäinen koira tarkoittaa autoa ja Irmeli Korhosta.

Kerronta on minä-muodossa, ja kertojana on 18-vuotias Kake Nieminen. Kaken kertomus käsittää vuoden hänen isoveljensä Raunon Niemisen ja Irmelin Korhosen elämästä. Lisäksi mukana ovat veljesten pihapiirissä asuva vanha mies Kekkonen ja veljesten toveri Hippi-Rutanen.

Näiden ohessa mukana on sanomalehti Kalevan toimittaja Juha Mauno, joka on myös teoksen minäkertoja Kaken ohessa.

Mustasilmäinen koira on jaettu lukuihin. Kirja on kaksiosainen. Ensimmäisen osan nimi on Isokynä ja jälkimmäisen Kalle Päätalo. Ensimmäisessä osassa ollaan Isokynä Lindholmin keikalla ja kakkososassa esiintyvät Kalle Päätalon teokset.

Tyylillisesti olen yrittänyt kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi. Adjektiiveja ja lauseenvastikkeita vältetään. Pohjoista murretta on jonkin verran. Dialgoeille annetaan paljon tilaa. Romaanihenkilöiden sisäinen maailma kuvataan niiden toiminnan kautta. Tästä poikkeuksena ovat Kake Niemisen ajatukset, joille annetaan runsaasti tilaa. Näissä tapauksissa teoksen ajallinen kerronta saattaa muuttua.


Minusta itsestäni: Olen viisikymppinen oululaistoimittaja. Soitan huonosti kitaraa rokkibändeissä. Kirja on syntynyt bändeille tekemieni biisien perusteella. Yhden sävelmän sanoitus sisältyy kirjaan. Sen nimi on Renegades ja Cadillac.

Toivottavasti teillä on yhtä hauskaa kirjaa lukiessa kuin minulla sitä kirjoittaessani.

Jyri-Jussi Rekinen Piukkulantie 11 91100 Ii 040-3796387 jyrijussi@gmail.com

synopsis  

Kirjan synopsis

synopsis  

Kirjan synopsis

Advertisement