__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


2

Sisällysluettelo 2 Sisällysluettelo 3 Pääkirjoitus 4 Puheenjohtajan palsta 5 Hallitus 2021 9 OTE ry:n virallinen puistoarvostelu 12 OIO ry:n esittely 16 Juomapelejä 19 Vuoristokiljun ohje 20 Lukijapalsta 21 Haikuja


3

Pääkirjoitus Viime vuodesta poiketen päätimme hallituksen kesken aloittaa Jysärin kirjoittamisen tänä vuonna hyvissä ajoin, ettei jäisi taas viime tippaan. Voin näin kaksi WappuJysäriä päätoimittaneena todeta, että tässä on onnistuttu tällä kertaa erinomaisesti! Toki itseäni lukuunottamatta; täytyyhän nyt jonkun hoitaa asiat viime tingassa. WappuJysäri ilmestyy nyt toista kertaa virtuaalisena, mutta emme ole unohtaneet perinteitä missään vaiheessa. Löydät lehtisestä edelleen vanhat tutut (mm. vuoristokiljun ohjeen sekä hallitusesittelyt), ja saatoitkin huomata kannessa olevan Jysäri-logon olevan esihistoriallisen näköinen - se on napattu vuoden 2001 Jysäri Wappu-Specialin kannesta. Lehden sisältöjärjestystä on myös muokattu vähän enemmän 2000-luvun alun mukaiseksi. Toinen etäwappu lähestyy, ja erilaisista tapahtumista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. OTE järjestää tänä vuonna scavenger hunt -tyyppisen suunnistustapahtuman, johon sinäkin toivottavasti osallistut. Toivotan omalta osaltani kaikille tapahtumarikasta wappua!

Ronja Tolonen Päätoimittaja


4

Puheenjohtajan palsta Hyvät tekniikan opiskelijat, lukuvuosi lähestyy vääjäämättä loppuaan, osalla teistä on vielä loppukiri tenttien ja muiden palautettavien sepostuksien kanssa ja osa on pystynyt vaihtamaan jo vapaalle. Ennen kesälaitumille (ja toivon mukaan kesätöihin) siirtymistä on kuitenkin hyvä hengähtää hetki ja juhlia lukuvuoden päätöstä kaikkein kauneimman opiskelijatapahtuman, vapun muodossa, kukin omalla tavallaan. Vaikka tapahtumarintamalla on ollut hieman hiljaisempaa kuluneen lukuvuoden aikana, eikä yhdistyksen toiminta ole aina ollut opiskelijoiden arjessa näkyvää, kulisseissa on kuitenkin tapahtunut paljon. Päivittäisen toiminnan ohella hallitus on mm. saanut päätökseen Kotkantien myymälän loppuvaraston inventoinnin ja opiskelutarvikkeiden loppuunmyynti on tarkoitus aloittaa syksyllä, opiskelijaystävällisin hinnoin tietysti. Lisäksi vanhoja paperi- ja valokuva-arkistoja on muutettu digitaaliseen muotoon pitkin lukuvuotta ja urakka jatkunee vielä syksylläkin. Myös kotisivut ovat uudistuksen alla ja ne on saatettu julkaista tämän lehden ilmestymisen aikaan. Nyt kun nämä hieman tylsät mutta pakolliset hallinnolliset hommat on saatu päätökseen, OTE ry siirtää katseen tulevaan. Syksyllä tavoitteena ja toiveena on palata normaaliin arkeen tapahtumien ja toiminnan osalta, mutta myös uusia ideoita liittyen harrastustoimintaan ja tapahtumiin on valmiina pöydällä. Nyt on kuitenkin aika vetää hetki henkeä ja ladata akkuja tulevaa varten. OTE ry:n hallitus haluaa kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta lukuvuodesta.

Juho Leskelä Puheenjohtaja


5

Hallitus 2021

Puheenjohtaja Juho Leskelä

Varapuheenjohtaja Ronja Tolonen

Sinkkubanaanin innoittama vehje JuhoJustifyer on erinomainen apuväline, sillä se vetää OTEn hallitustakin oikein tunnolla, edestä ja takaa. Työntämäänkin se on niin kova, että pitää olla tiukka OTE pullosta, jotta pysyy vauhdissa. Värinäominaisuudet saa käyttöön vasta kovassa pakkasessa tai kovan latauksen jälkeisenä aamuna. Tarkkaa ikää ja vuosimallia kyseiselle vehkeelle ei ole tiedossa, mutta iästä kertoo jotain se, että Tsekkoslovakia hajosi vuonna 1992.

Mahti-Romppa Kyllä se vaan on niin, että aivan jokaisen tallaajan kokoelmista tulisi löytyä vähintään yksi Mahti-Romppa. Luotettava kaveri jokaisessa tilanteessa ja aina valmiina auttamaan ja tarttumaan tuumasta toimeen. Takuuvarmaa kiihkoa, jännitystä ja kaikkien kasvoille hymyjä tarjoavan Rompan voi helposti liukastaa käyttöön sopivaksi pullollisella valkoviiniä taikka saunalämpimällä jallulla. Aina juhlakunnossa seisova Mahti-Romppa on paikallinen taidonnäyte, joten tämän voi bongata keltaisessa haalarissa yöelämästä tai samoilemasta erinäisissä puistoissa aamunpikkutunneilla, vaihtelevasti myös Linnanmaan kampukselta.

Teho: 6,9kW/950rpg (rounds per giigels) Hinta: Pari kaliaa (tai kolme)

Sihteeri Benjam Palosaari

Taloudenhoitaja Samu Mäki-Hollanti

Bankkuwagen-1

Samu-sedän vinkki Tämä tasaisen varma suorittaja ei petä koskaan. Sopii aivan jokaisen budjettiin, eikä herätä turhaa huomiota. Et välttämättä huomaa kaipaavasi tätä ennenkuin se puuttuu. Nimittäin oma käsi. Turha tuhlata rahoja kallisiin vempaimiin kun kaikki mitä tarvitset kulkee aina mukanasi.

"Make Love, Not War." Tämä pohjoisessakin mainetta niittänyt kone on päätynyt Ouluun. Bankkuwagen-1 on suunniteltu henkilöille, joiden täytyy päästä nauttimaan vaikeammissakin maastoissa, oli se sitten Kiikelin hietikot taikka CT-ramppi. Bankkuwagen-1 käynnistyy helposti toimintaan, mutta jatkuva käyttö vaatii runsasta voitelua. Tämän onnistuessa Bankkuwagen-1 pystyy tyydyttämään isonkin seurueen.


6

Sosiaalipoliittinen vastaava Sylvia Korvajärvi Slaikkari Nyt sinullakin on mahdollisuus saada käsiisi uusi Slaikkari-makuliukkari, joka täyttää myös villeimmät makuelämykset! Tämä laatuliukkari kosteuttaa ja liukastaa juuri sopivin tavoin ja sopii käytettäväksi kaikkien sarjan tuotteiden kanssa. Makuvaihtoehtoja löytyy useaan eri mieltymykseen, mutta yleisön suosikki on saunalämpimän jallun maku. Ota siis wapuksi omasi taskuun mukaan; Slaikkari pelastaa sinut ja kaverisi myös aamun kuivuudelta vesipohjaisuutensa ansiosta.

Yritysyhteistyövastaava Laura Sipola LaukkuFyeri 2nd Gen 2000 Tämä mullistava uutuus toimii aivan uudenlaisella teknologialla! Siinä on ääni- ja imuominaisuudet, jotka eivät jätä kylmäksi! Vallankumoksellinen Kaljaepäkeskomoottori™ ladataan illan/yön aikana kaljalla, joka kulkee prosessin läpi ladaten ja samalla huoltaen laitteen koneiston. Latausaika vaihtelee muutamasta tunnista pariin vuorokauteen riippuen kaljan käyttöasteesta ja tämän krapulakeijun taiasta.

Koulutuspoliittinen vastaava Hannu Vuolo Next Generation Hemmo NSTM-suupallo on jokaisen pariskunnan must have -tuote, mikä muuntaa äänesi seksikkääseen Oulun murteeseen. Äänensä suupallolle on antanut OTE:n oma poika Hemmo, ja se sisältää yli 420 erilaista äännähdystä ja lausahdusta Oululaisittain! Eikä tässä vielä kaikki; voit myös lisätä suupallon kautta tulevaa äänenvoimakkuutta, jotta myös läheisimmät kerrostalonaapurisi voivat nauttia tästä järisyttävästä kokemuksesta omalta kotisohvaltaan! Tämä rajoitettu erä Never Stop the Madness -mallia on saatavilla vain wapun nopeimmille ja railakkaimmille sieluille!

Tuutorvastaava Inka Huttunen Drink’s Mommy Milkie -nännipumput vievät nautinnon täysin uusiin sfääreihin. Näillä Helsingissä patentoiduilla nännipumpuilla voit pumpata ryntäidesi keskipisteet paraatikuntoon. Kuppien sisään on asennettu pöytälaatikosta löydetyt (lähes käyttämättömät) minivibrat, jotka takaavat värisyttävän kokemuksen.


7

Tiedotusvastaava Pinja Remes

Liikuntavastaava Santeri Halonen

Tässä on Pinellesi. Pieni, mutta ärhäkkä luotivibraattori. Tämän avulla saat isoimmatkin opiskelu- ja työhuolet unhoitettua. Pinellesi on totta kai myös kemiläistä laatutyötä niin suunnittelun kuin valmistuksenkin osalta. Pinellesi on niin pieni, että se mahtuu taskuusi tai kämmenellesi, jolloin voit kuljettaa sitä mukanasi minne ikinä haluat. Vibraattori on myös vedenkestävä, joten räväkämmissäkin saunailloissa tunnelma on taattu. Pinellesi ei onneksi ole tarkoitettu ainoastaan naisten hemmotteluun, vaan myös miehet voivat nauttia tästä ihastuttavasta elämyksestä. Vibraattori on jokaisen hemmottelun tarpeessa olevan varma lisä kokoelmaan.

Aktiiviseen elämäntyyliin. Treenaa lantionpohjalihkasiasi Tenten geishakuulilla saavuttaaksesi orgasmintäyteisen opiskelijaelämän. Ei vakuuta pituudellaan, mutta huumorilla ja jallulla liukastettuna uppoaa jokaisen käyttäjän sisimpään. 79.6kg geishakuulat sopivat parhaiten hieman kokeneimmille treenaajille. Sporttipassilla alennusta tuotteesta.

Kansainvälisyysvastaava Rane Kurkinen Puhallettava Sexy-Rane -nukke Aidonkokoinen, koneautomatisoitu Sexy-Rane -nukke kuuluu jokaisen naisen kokoelmiin. Alankomaissa puolen vuoden ajan testattu tuote on saanut hyväksyntänsä Punaisten lyhtyjen alueella. Ranen sisällä on nivelletty, vesikouruista valmistettu luuranko, joka mahdollistaa useimmat asennot ja taipuu hyvin esimerkiksi taksin alle tuutoreiden kevättapaamisen jälkimainingeissa. Aidontuntuisen Real Skin-teknologian ansiosta Rane lämpeää käyttölämpötilaan paljussa tai saunassa. Puhdistusta helpottaa sisäänrakennettu etyylialkoholilla toimiva järjestelmä.

Max.


8

Tapahtumavastaava Jonna Koskela

Tapahtumavastaava Aleksi Pernu

JONFUL CURVED pärisevä eturauhasrapsuttaja Oletko hämmästellyt tyhjyyden tunnetta takaosassasi ja surkutellut eturauhasen jäävän vaille sille kuuluvaa huomiota? Eipä hätää! Nyt sinulla on mahdollisuus viedä anaalileikkisi uusiin ulottuvuuksiin Jonful Curved Pärisevän Eturauhasrapsuttajan avulla, joka tarjoaa todella intensiivisiä orgasmeja. Sen ergonomisesti kaartuva muotoilu rapsuttaa eturauhasta täydellisesti vieden sinut räjähtävään kliimaksiin alta aikayksikön. Vibraattorin pitkä, yksisarvisella Jonnalla varustettu stopperiosa stimuloi myös välilihan aluetta nautinnollisesti. Kuten menevästä luonteestaan tunnetussa Jortsussa, myös tässä irrotettavassa bullet-vibraattorissa on viisi tehokasta pärinäasetusta. Tämän laitteen energisyys ei taatusti jätä leikittäjäänsä pitkästyneeksi! Sisältää patterit, pärisee hyvin ilmankin.

- äänekäs, vanha, parrakas Allu Banger Plug on moottoroitu anustappi, joka sopii kaikenlaisille iloittelijoille. Mukana tulevalla kaukosäätimen avulla voit nauttia myös kauppareissusta aivan uudella tavalla. Silkkisen tuntuisessa Allu Banger -anustapissa on harjakset, jotka takaavat puhtaan lopputuloksen. Tämä anustappi on oiva valinta yksinäisiin koti-iltoihin tai yhteiseen nautintoon kumppanin kanssa. Käyttöohjeet: Käyttöä julkisilla paikoilla emme suosittele kovan äänen vuoksi. Liukasteeksi suosittelemme jaloviinaa. Harjaksien säännöllinen voitelu tulee suorittaa partaöljyllä.


9

OTE ry:n virallinen puistoarvostelu Olimme arvoisan raatimme kanssa testaamassa Oulun puistojen soveltuvuutta pussikaljoittelemiseen. Raati aloitti kierroksensa Kiikelistä, jonne kerran laskeuduttuaan ei sieltä enää päässytkään jatkamaan matkaa kohti muita puistoja. Onneksi raadissa oli mukana kokeneempia pussikaljoittelijoita, joiden avulla saimme koottua näiden puistojen plussat ja miinukset.

Kolmannelle (3.) sijalle ylsi HOLLIHAAN PUISTO. Hollihaan puistosta on havaittu seuraavia kilpailuvaltteja: + Keskeinen sijainti + Skeittirampit parkourtaitojen esittelyyn + Nuotiopaikka + Tilaa + Paremmat saniteettitilat kuin Kiikelissä (bajamaja < konttiwc) Hollihaasta ilmeni seuraavia negatiivisia puolia: - Pitkä matka kauppaan - Ei ole Kiikeli Juomasuositus tähän puistoon: OLUT OLUT (Lidl) ARVOSANA:


10

Toisen (2.) sijan kunnian saa AINOLAN PUISTO. Ainolanpuiston plussiksi selvisi: + Idyllinen ympäristö + Nuotiopaikat + Jäätelökioski + Liukastuvat sorsat Miinuksina tässä idyllisessä ympäristössä on: - Voit hukata itsesi -Kaljakauppa on melko kaukana, riippuen missä on -Ei sijaitse keskeisellä paikalla Juomasuositus tähän puistoon: Joku hieno käsityöläisolut ARVOSANA:


11

Ensimmäiselle sijalle pääsi KIIKELI. Kiikeli päätyi ensimmäiselle sijalle, sillä se on idyllinen ja hyvin suosittu paikka pussikaljoittelulle eikä suotta. Tässä Kiikelin plussat: + Wc lähellä + Keskeinen sijainti torin kupeessa + Kauppa lähellä juomavarastojen täydentämiseen + Uintimahdollisuus + Takuuvarma paikka bongata keltahaalarikansaa + Helppo toimitus ruoalle Miinuksia löytyi vain yksi: -Suosion takia hyvät paikat loppuvat nopeasti

Kiikelissä kuultua:’’Jos olisin asunnoton, asuisin Kiikelissä’’ Jotta Kiikelikokemuksesi olisi paras mahdollinen, mukaan kannattaa varata pussikaljoittelun selviytymispaketti. Tarvitset siis kaljaa (mieluummin överit kuin vajarit), paperia, kaiuttimen, pullonavaajan, aurinkolasit, istuinalustan, puhelimen sekä lisävaatteita illan kylmetessä. Juomasuositus Kiikeliin: oma lempijuomasi

ARVOSANA:


12

OIO ry:n esittely Linnanmaalle muuton myötä jaamme nykyään yhteistoimiston kahden muun järjestön kanssa. Näistä tekniikan alaa läheisempi Oulun insinööriopiskelijoiden hallitus haluaakin nyt esittäytyä lukijoille (tradenomit voi jättää omaan arvoonsa).

Puheenjohtaja Robert Metsälä: Tjena, olen Robert, OIO:n etelän vahvistus suoraan Helsingistä. Tykkään käydä kiipeileen ja heittää fribaa. Lempijuoma tietysti ilmanen. Jos tarvit apua työkalujen kans, ni nykäse hihasta, everything has a price.

Sihteeri Kristo Kanna: Moro, meikä on Krissu, yhtä aikaa etelästä ja pohjosesta. Tykkään kaikenlaisessa värkkäilystä, moottoreista ja tietokonepeleistä. Lisäks oon elokuvien suurkuluttaja ja kattonu kaikki LOTRit, sekä Tähtien sodat, toisin kun meidän Eetu.

Varapuheenjohtaja Mikko Kilpinen: Heissan! Olen Mikko ja olen mukava heppu Kajjjaannista ja sen huommaa. Muutama juttu minusta: Pelailen kaljaliiga frisbeegolfia. Tykkään larpata hipsteriä kuunnellen “hyviä LP-levyjä” ja juoden kalliita oluita. Kuten me kaikki muutkin, minäkin odotan viikot kovasti kaljantaita.


13

Rahastonhoitaja Petteri Pulliainen: Moro! Olen Petteri, kotoisin Kaenuun korpimaisemista, kylästä, jossa pelataan vuosittain suopotkupallon MMkisat. Vapaa-ajat pelailen videopelejä ja vaeltelen metsissä. Toisin kuin Eetu, omistan Lotr-elokuvien extended-versiot.

Tapahtumavastaava Eetu Lappalainen: Terrve! Olen Eetu ja minulla murtuu kajjjjaaaanin murre. Pari tärkeää faktaa minusta: -

Ajan ministeriautolla, missä on kyydissä iso nalle. En ole nähnyt Star Wars -elokuvia. En osu CS:ssä kehenkään, kun pelaan liikaa Tarkovii. Lotr on minulle vieras käsite. Pidän nukkumisesta. (Varsinkin lattialämmityspaikoissa).

Tiedotusvastaava Vilma Paakkinen: Hei, olen Vilma! OIO:n savonvahvistus. Olen kotoisin mualiman navasta eli Kuopiosta, vaikka muuallakin olen seikkaillut opintojen perässä. Olen kova lukutoukka (tästä syystä myös kova pilkunvilaaja), tykkään varsinkin lukea fantasiaa ja scifiä. Lempijuomani on kuuma vesi, johon on uitettu roskia, jota voi teeksikin kutsua.


14


15


16

Juomapelejä Hölkky Eikö mölkkyä pelatessa saa mielestäsi juoda tarpeeksi alkoholia? Meillä on siihen ratkaisu: Hölkky. Hölkky on perinteinen maulalainen seurapeli kahdelle joukkueelle. Hölkyn hienous perustuu siihen, että pelivälineet ovat aina ostettavissa jokaisesta elintarvikekaupasta ja pelaajien määrää ei ole rajoitettu. Pelipaikkana toimii mikä tahansa nurmialue. Tarpeet: -

10 + 2, tilavuudeltaan 0,33 - 0,568l alumiinitölkkejä / joukkue Heittokapula (voi olla mikä tahansa)

Säännöt: 1. Valmistelkaa tölkit tyhjentämällä ne asianmukaisesti. 2. Järjestäkää tölkit pyramidin muotoon 4-3-2-1 kummankin joukkueen eteen. Asettakaa kaksi jäljelle jäänyttä tölkkiä pyramidin taakse samaan linjaan rangaistustölkeiksi. 3. Joukkueiden välillä tulee olla n. 10 m matka. 4. Joukkueiden tavoitteena on saada kaadettua vastustajajoukkueen pyramidissa olevat tölkit kumoon. Ensin kaikki tölkit kaatanut joukkue voittaa. 5. Joukkue, jonka tölkki kaatuu, juo rangaistuksena hörpyn. Ensimmäisestä tölkistä yksi, toisesta kaksi hörppyä ja viimeisestä tölkistä kymmenen hörppyä. 6. Joukkue saa järjestää vastustajan tölkit kerran uudestaan pelin aikana. 7. Jos heittäjä kaataa pyramidin takana olevan rangaistustölkin, juo hän juomansa loppuun. Kaatunut rangaistustölkki nostetaan pystyyn ja sen saa sijoittaa uudestaan haluamaansa paikkaan samaan linjaan toisen tölkin kanssa. 8. Heittokapulaa heitetään rangaistustölkkien takaa.


17

Slernun ja Eme the Dogin juomapeli Kyllästyttääkö bussikuski/3. valtakunnan johtaja/vesiputous/pyramidi. Jos vastasit kyllä, meillä on ratkaisu siihen. Pitkällisen tuotekehityksen tuloksena OTE ry:n R&D-osasto on luonut Tervaraitin laboratoriossa täydellisen juomapelin illanistujaisiin ja muihin perhejuhliin. Pelaajat: 1-7 Säännöt: 1. Pelissä on kaksi vaihetta, korttien jako ja peli. 2. Yksi pelaajista toimii jakajana. 1. Kierros: yksi hörppy. Väri? Jakaja kysyy jokaiselta pelaajalta vuorollaan kortin väriä. Oikein arvatessa muut pelaajat ottavat yhden hörpyn ja väärin arvatessa arvaaja ottaa yhden hörpyn. Kortti jää pelaajalle. Myös jakaja arvaa muiden pelaajien tavoin. 2. Kierros: Kaksi hörppyä. Isompi vai pienempi? Pelaaja arvaa, onko arvattava kortti pienempi vai suurempi kuin edellinen kortti, mikä hänelle on jaettu. Jos kortti on arvoltaan sama kuin edellinen kortti, arvaus on väärä. Muuten samat säännöt kuin ensimmäisellä kierroksella. 3. Kierros: Kolme hörppyä. Väliin vai ulos? Pelaajat arvaavat meneekö arvattava kortti edellisten korttien väliin (numeroarvoltaan A-13). Jos kortti on samaa arvoa kuin jo aiemmilla kierroksilla jaetut kortit, arvaus on väärä. 4. Kierros: Neljä hörppyä. Arvo? Arvataan kortin arvoa. Kun neljä kierrosta on pelattu, jokaisella pelaajalla pitäisi olla neljä korttia edessään. Ne saavat olla näkyvissä muillekkin pelaajille. Tämän jälkeen alkaa pelin toinen vaihe. Järjestäkää 20 korttia kahteen riviin kuvapuolet alaspäin, sekä yksi kortti päätyyn. Peli aloitetaan kääntämällä alemman rivin kortti. Jos pelaajalta löytyy saman arvoinen kortti, hän ottaa yhden hörpyn. Sen jälkeen käännetään ensimmäisen rivin ylempi kortti, jos pelaajalta löytyy saman arvoinen kortti, hän antaa yhden hörpyn valitsemalleen pelaajalle. Peliä jatketaan, kunnes kaikki kymmenen riviä ovat käännetty. Hörppyjen määrä kasvaa yhdellä per rivi (10. rivi, kymmenen hörppyä). Viimeinen yksittäinen kortti on bonuskortti. Jos pelaajalla on saman arvoinen kortti, hän ottaa ja antaa 11 hörppyä. Ylijääviä kortteja voi käyttää ylimääräisiin bonuskierroksiin.


18


19


20

Lukijapalsta Pyysimme lukijoiltamme wapputerveisiä, risuja sekä ruusuja. Alla kokoelma saamistamme viesteistä.

Ei oo töitä Rottailukesä

Never stop the madness! Muistakaa näin etäopiskelun aikana, että Puttepossu jos ei jaksa, niin koittaa vaan jaksaa! Niilo

Nico juo jallua, olkaa kuten Nico. AMOGUS

Oikein mukavaa ja märkää vappua kaikille! Eritoten Team Peura Callers. Anonyymib


21

Haikuja Kiikeliin suunta Olotila hutera Kompuroin ojaan Ravittu olo Gambinaa suonissani Lämpöinen onni Olen koneella Katselen open naamaa PSUH avaan kaljan Kuuluuko ääni? Kysyy ääni tunnilla Kuulen, en vastaa


22

Profile for oteryvirallinen

WappuJysäri 2021!  

WappuJysäri 2021!  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded