Tríptic ruta Magí Sunyer

Page 1

La ciutat

Materials i informació

La ruta literària Magí Sunyer és l’excusa perfecta per conèixer la ciutat, per conèixer Tarragona.

A Tarragona la història surt de les pedres, dels llibres i cobra vida. Tàrraco era una petita Roma, una ciutat portuària, oberta a la Mediterrània, on es parlaven multitud de llengües, amb un clima especialment agradable, és a dir, un bon lloc on viure i prosperar. Aquest és encara ara l’esperit de la ciutat. Tarragona té encara l'essència de la Tàrraco romana.

Caminant pels

carrers i places de

la ciutat o

contemplant els

horitzons damunt

el Mare Nostrum,

pot reviure’s la

ciutat agradable i benefactora que va guarir un emperador: August.

Propostes No us acabareu les propostes per conèixer Tarragona. Des de la Tàrraco romana fins a la ciutat modernista, passant per la Tarragona medieval. Tres rutes que us descobriran l’esplendor de la petita Roma catalana.

També podeu passejar per les platges i deixar que la mar us mulli els peus. Des de la platja del Miracle, on podreu veure la ciutat dalt del turó, fins a l’Arrabassada o la Savinosa. A més, teniu 75 km de camins senyalitzats per descobrir tot el terme!

A qui va dirigida la ruta?

Està pensada i dissenyada per a alumnes de primer de batxillerat, malgrat que es pot adaptar perfectament per al darrer curs d’ESO i de batxillerat. De quins materials disposo? Els docents compten amb diferents materials d’accés lliure al web www.rutamagisunyer.wordpress.com. Es poden trobar a l’apartat “Materials“. Hi ha una guia didàctica amb activitats prèvies i posteriors a la ruta i una guia específica de la ruta, amb el mapa del recorregut i els poemes que es llegiran. Es proposen unes activitats concretes per treballar els poemes que es llegeixen a la ruta, però es suggereix, també, un gruix de poemes força més gran per a la lectura a l’aula i a casa.

A més a més a més, a l’apartat “L’autor” es pot trobar una entrevista amb Magí Sunyer, especialment realitzada per a aquesta ruta literària i un vídeo on Sunyer recita i comenta el poema “Sísif”.

Quina durada i recorregut té la ruta? Unes dues hores i mitja i es camina no més de tres quilòmetres.

Puc fer la ruta amb els meus alumnes? Sí! Al web pots trobar tots els materials necessaris per fer la ruta. Està pensada perquè els xiquets i xiquetes participin activament en la realització de l’activitat i siguin els encarregats de llegir els poemes. Per això, algunes de les activitats que es proposen estan enfocades a treballar la desinhibició, l’oralitat i la recitació.

Tinc més dubtes, com els puc resoldre? Pots escriure a rutamagisunyer@gmail.com!

Ruta literària Magí Sunyer Tarragona «Au, vés, amic, enfronta’t al suplici: no guanyaràs però no et podran vèncer.»