Page 62

Hannu Pelttari

Reilua urheilua Carl-Olaf Homén

NOIN 350 SIVUA / 145 X 215 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-30522-4 / SYYSKUU

Urheilun diplomaatti kaipaa urheilujohtajilta uutta etiikkaa. Carl-Olaf Homén on kansainvälisen yleisurheilun johdossa korkeimmalle noussut suomalainen. Päätyönsä hän on tehnyt talouselämässä, Teollisuus­vakuutuksen toimitus­ johtajana. Koulun urheilukerhosta alkanut ura vei myöhemmin Suomen Urheiluliiton ja Olympiakomitean ja lopulta Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtajaksi. Viestikarnevaalien isän uran kohokohtia on myös yleisurheilun maailmanmestaruuskisojen järjestäminen Helsingissä 1983. Kipeisiin muistoihin kuuluu kaksi isoa dopingmylläkkää. Vaikka kansainvälisen yleisurheilun johtamiskulttuuri on ollut eettisessä alamäessä, Homén on säilyttänyt edelleen uskonsa urheiluun.

Hannu Pelttari on tietokirjailija ja hänellä on monipuolinen kokemus niin julkisen hallinnon kuin yritysten johtamisesta. Tietokirjailijana hän on paneutunut erityisesti urheilumme merkkihenkilöiden henkilöhistorioihin. NOIN 200 SIVUA / 140 X 202 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 JA 79.706 / ISBN 978-951-1-30379-4 / MARRASKUU

60

Marko Lempinen

Läpi helvetin

Marko Jantusen tarina Kiekkolegenda Marko ”Jarna” Jantusen värikäs ja raju selviytymistarina Jääkiekko pelasti lahtelaispojan huonoilta teiltä. Luis­teluvirtuoosi loisti SM-liigassa TPS:ssä, KalPassa, Jokereissa ja Pelicansissa. Hän pääsi A-maajoukkueeseen, NHL:ään ja saavutti Ruotsissa 1990-luvulla kulttipelaajan aseman. Raikulielämä vei kuitenkin mennessään. Kun ura tyssäsi, viinan, huumeiden ja velkojen kierre paheni. Rikoksen polulle ajautunut Jarna menetti muutamassa vuodessa kaiken: perheensä, omaisuutensa, elämänhalun, terveyden. Kunnes havahtui ja hakeutui hoitoon. Jantusta pidetään edelleen yhtenä Suomen kaikkien aikojen lahjakkaimmista kiekkoilijoista.

Otavan uutisia SYKSY 2016  
Otavan uutisia SYKSY 2016