Page 36

Kuva: Megan Cline SUOMENTANUT KAIJAMARI SIVILL / NOIN 330 SIVUA / 130 X 210 MM / ALKUTEOS THE GIRLS / 84.2 / ISBN 978-951-1-28985-2 / ELOKUU

Emma Cline

Tytöt

Tämä kirja särkee sydämesi ja räjäyttää mielesi. – Lena Dunham Kalifornialaissyntyisen Emma Clinen esikoisromaanin oikeuksista käytiin huimaa tarjouskilpaa niin amerikkalaisten kuin kansainvälistenkin kustantamoiden kesken, ja kirjan käännösoikeudet on myyty jo 34 maahan. Clinen tekstejä on aiemmin julkaistu ja palkittu arvostetuissa kaunokirjallisuuslehdissä.

Kohuttu esikoisromaani tytöistä, heidän voimastaan, haavoittuvuudestaan ja kiihkeästä halustaan kuulua joukkoon Kesällä 1969 neljätoistavuotias kalifornialaistyttö Evie on tylsistynyt ja yksinäinen, hän janoaa uusia kokemuksia. Evie ihastuu puistossa kohtaamaansa kauniiseen hippityttöön ja päätyy tämän matkassa kommuuniin, jota pyörittää karismaattinen Russell. Kun vapaan rakkauden huuma vähitellen murenee, alkaa raadollinen totuus idyllin taustalla paljastua. Lopulta tapahtumat riistäytyvät kokonaan käsistä.

Otavan uutisia SYKSY 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you