Page 23

kuva: mirva kakko

NOIN 250 SIVUA / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-29643-0 / ELOKUU

Meri Kuusisto

Toivo Pesän muistelmat Rivo ja riipaiseva romaani sutkista Saabmiehestä, jonka ote on kirpoamassa, ja naisesta, joka uskoo huutoon Toivo Pesä on myyntitykki ja naistenkaataja vailla vertaa. Liikekumppaninsa Sillin kanssa he ovat suorittaneet eristystöitä kautta Suomen ja täyttäneet raon jos toisenkin. Nyt Silli on kuitenkin alkanut osoittaa uhkaavia vakiintumisen merkkejä, eikä Toivokaan ole entisessä terässään. Kun voimavaraterapeutti Irmeli Angervuo tilaa satamakonttiinsa äänieristyksen, huomaa Pesä joutuneensa polvilleen. Irmeli on mysteeri, joka ei avaudu edes kukkasin. Romaanin laitamilla hiippailee muuan nuhjuinen toppatakkimies. Häntä ja Toivo Pesää yhdistää epätoivo: miten olla mies muuttuvassa maailmassa?

Mitä! Saako voimavara­ terapeutti myyntitykinkin polvilleen? Meri Kuusisto (s. 1985) on helsinkiläinen valtiotieteiden maisteri ja kirjallisuudenopiskelija. Hänen esikoisromaaninsa Amerikkalainen (2014) sai kriitikoilta kiitosta oma­peräisestä ja mieleenpainuvasta kertojanotteestaan. Kuusisto on ­opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa.

Se, mikä alkaa hieman puskafarssimaisesti, kasvaa lopulta koskettavaksi kertomukseksi inhimillisestä välittämisestä ja elämän traagisuudesta. – Kirjavinkit-blogi ISBN 978-951-1-29041-4

Kotimainen kaunokirjallisuus

21

Otavan uutisia SYKSY 2016  
Otavan uutisia SYKSY 2016