Page 63

Anu Marin

Aktivoi aineenvaihduntasi Vauhtia aineenvaihduntaan, keho kuntoon ja mieli virkeäksi! Mitä aineenvaihdunta oikeastaan on, mihin se vaikuttaa ja miten sen saa aktivoitua? Kirjan asiantuntevilla mutta helposti omaksuttavilla opeilla voit herätellä elimistön säästöliekiltä ja hallita painoasi – lopettamalla jatkuvan laihduttamisen. Kirja neuvoo myös parantamaan unta ja stressinhallintaa sekä syömään ja liikkumaan sopivasti. Mukana on aloittelijan ja kokeneen harjoittelijan treeniohjelmat kotiin ja salille. Ei enää hulluja dieettejä, vaan ohjeita, jotka oikeasti toimivat.

Johannes von Borstel

Bertil Marklund

Kaikki kehomme tärkeimmästä elimestä

10 vinkkiä

Matka sydämeen

Avartavaa luettavaa sydämen hyväksi Saksan viihdyttävin lääketieteilijä Johannes von Borstel toimii matka­ oppaana kiehtovaan kohteeseen: sydämeen, sen tärkeisiin tehtäviin ja heikkoihin kohtiin. Hän kertoo, miten voimme edistää sydämen ja koko verenkiertojärjestelmän hyvinvointia ja parantaa siten terveyttämme ja kun­ toamme. Tutuiksi tulevat muun muassa ravinnon, unen ja seksin vaikutus sydämen terveyteen sekä elvyttämisen ja rytmissä pysymisen salat.

Anu Marin on aineenvaihdunnan eheyttämiseen erikoistunut ravintoja voimaharjoitteluvalmentaja sekä yrittäjä. Hän tekee valmennustyötä, luennoi yrityksissä ja järjestää verkkovalmennuksia. Lisää verkkosivuilta www.anumarin.fi.

Johannes von Borstel (s. 1988) ­opiskelee lääketiedettä ja valmistelee väitöskirjaansa. Hän on työskennellyt ensihoitajana – ja jakanut lääke­ tieteellistä osaamistaan menestyksekkäästi saksalaisilla science slam -näyttämöillä tanssin ja musiikin keinoin.

NOIN 150 SIVUA / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 59.12 / ISBN 978-951-1-30768-6 / TAMMIKUU

SUOMENTANUT ELINA LUSTIG / NOIN 320 SIVUA / 128 X 185 MM / ALKUTEOS HERZRASEN KANN MAN NICHT MÄHEN. ALLES ÜBER UNSER WICHTIGSTES ORGAN / 59.12 / ISBN 978-951-1-30176-9 / TAMMIKUU

Voi hyvin ja elä pidempään Miten saat terveen ja pitkän elämän? Mikä merkitys on geeneillä, mikä elämäntavoilla? Pienetkin elämäntapamuutokset voivat auttaa ihmistä voimaan hyvin ja elämään jopa kymmenen vuotta pidempään. Lääkärin asiantuntemuksella kirjoitettu opas on helppolukuinen ja selkeä. Se antaa kymmenen vinkkiä, joiden aiheet vaihtelevat liikunnasta, unesta ja ravinnosta suun terveyteen, myönteiseen elämänasenteeseen ja ihmissuhteiden tärkeyteen.

Bertil Marklund on lääkäri, tutkija, kirjailija, Göteborgin yliopiston professori sekä yleislääketieteen ja kansanterveyden asiantuntija. Hän on tehnyt potilastyötä yli 40 vuotta. SUOMENTANUT PIA SALO / NOIN 150 SIVUA / 140 X 202 MM / ALKUTEOS 10 TIPS MÅ BÄTTRE OCH LEV 10 ÅR LÄNGRE/ 59.3 / ISBN 978-951-1-30904-8 / TAMMIKUU

Tietokirjat

61

Otavan uutisia kevät 2017  
Otavan uutisia kevät 2017