Page 37

C. J. Sansom

Conn Iggulden

Katarina Wennstam

Veitsenterävä Matthew Shardlake tutkii mielisairaalaan väärin perustein suljetun naisen tapausta Tudorien ajan Englannissa.

Ruusujen sota IV

Raju kuvaus yhteiskunnasta, jossa miehet joutuvat pelkäämään naisten kostoa

Kesällä 1545 Englanti on sodassa. Kuningas Henrik VIII:n kaavailema Ranskan valloitus on mennyt mönkään, ja vastahyökkäys on tulossa merta pitkin. Asianajaja Matthew Shardlake saa tehtävän, joka vie hänet Portsmouthin rannikkokaupunkiin tutkimaan pahamaineisessa Bedlamin mielisairaalassa syyttä viruvan naisen taustoja. Kun Ranskan laivasto alkaa lähestyä Englannin kanaalin yli, Shardlake ja hänen uskollinen apurinsa Barak löytävät itsensä kuninkaallisen sotalaivan kannelta.

Englannista pakenemaan joutunut Edvard IV palaa maahan vihan ja nöyryytyksen ajamana. Vaikka puolet hänen armeijastaan on hukkunut merellä, Yorkin suvun kuningas käy raivoisaan hyökkäykseen veljensä Richard rinnallaan. Edvard ja Richard eivät kuitenkaan aavista, että heidän pahin vihollisensa ei ole vielä näyttänyt kasvojaan. Henry Tudor on kasvanut mieheksi: hänet tunnetaan Punaisena lohikäärmeenä, joka aikoo panna pisteen Ruusujen sodalle.

C. J. Sansom (s. 1952) on koulutukseltaan lakimies ja historian tohtori. Hänen Shardlake-jännäreistään on aiemmin suomennettu Luostarin varjot, Musta tuli, Itsevaltias ja Ilmestys.

Conn Iggulden (s. 1971) on historiallisen seikkailun ykkösnimi maailmalla. Hän ampaisi menestykseen Keisari- ja Valloittaja-sarjoillaan.

Amuletti

SUOMENTANUT ILKKA REKIARO / NOIN 600 SIVUA / 140 X 202 MM / ALKUTEOS HEARTSTONE / 84.2 / ISBN 978-951-1-30764-8 / HELMIKUU

Korpin kannus Kuin Game of Thrones parhaimmillaan: seikkailu täynnä juonittelua, hurjia taisteluja ja keskiajan julmuutta!

SUOMENTANUT ILKKA REKIARO / NOIN 500 SIVUA / 145 X 215 MM / ALKUTEOS WARS OF THE ROSES: RAVENSPUR: RISE OF THE TUDORS / 84.2 / ISBN 978-951-1-30809-6 / HELMIKUU

Varjot

Kesäisen Tukholman yössä liikkuu naamioitunut joukko, joka tietää täsmälleen keille kostaa. Ja miten. Harkitut iskut tapahtuvat usein uhrien kotona, eikä kukaan kuule avunhuutoja. Uhreille kostetaan heidät omat tekonsa, lyönti lyönniltä, potku potkulta. Käsikirjoituksena toimivat oikeudenkäyntipöytäkirjat. Kunnes tilanne riistäytyy hallinnasta. Kostorikosten sarjaa tutkivat tahoillaan rikostarkastaja Charlotta Lugn ja puolustusasianajaja Shirin Sundin.

Katarina Wennstam on palkittu journalisti, kirjailija ja mediapersoona, jonka teoksia on Ruotsissa myyty yli puoli miljoonaa. Varjot on itsenäinen jatko jännitysromaaneille Petturi ja Kivisydän. SUOMENTANUT ANJA MERIPIRTTI / NOIN 400 SIVUA / 140 X 202 MM / ALKUTEOS SKUGGORNA / 84.2 / ISBN 978-951-1-30638-2 / HELMIKUU

Suomennettu kaunokirjallisuus

35

Otavan uutisia kevät 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you