Page 29

”Vaikuttavan nerokas” – New York Times Book Review

Chimamanda Ngozi Adichie

Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä SUOMENTANUT JUHANI LINDHOLM / NOIN 230 SIVUA / 130 X 210 MM / ALKUTEOS NUTSHELL / 84.2 / ISBN 978-951-1-30792-1 / MAALISKUU

Ian McEwan

Pähkinänkuori Nykykirjallisuuden mestari kertoo Hamletin klassisen tarinan ainutlaatuisesta perspektiivistä: vielä syntymätön poika seuraa äitinsä petosta kohdusta käsin.

Trudy on jättänyt aviomiehensä Johnin ja jakaa heidän yhteisen kotinsa – rappeutuneen mutta arvokkaan kaupunkitalon Lontoossa – Johnin veljen Clauden kanssa. Heillä on pirullinen suunnitelma Johnin pään menoksi. Äitinsä ja setänsä petosta todistaa Trudyn ja Johnin vielä syntymätön poika, joka yrittää puuttua tilanteeseen potkimalla äitinsä kohdun seiniä. Ian McEwan antaa Shakespearen klassiselle murha- ja petostarinalle yllättävän, viiltävästi ajan hengessä kiinni olevan käsittelyn.

Ian McEwan on Britannian merkittävimpiä nykykirjailijoita. Hän on saanut muun muassa Somerset Maugham -palkinnon ja Booker-­palkinnon, ja hänen kirjansa ovat vakiinnuttaneet paikkansa best­sellerlistojen kärjessä.

”Me kaikki, niin miehet kuin naiset, pystymme parempaan.” Puolikas keltaista aurinkoa -menestysromaanistaan tunnettu kirjailija käsittelee sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä ja nostaa esimerkkejä omasta nuoruudestaan ja aikuiselämästään niin Nigeriassa kuin Yhdysvalloissa. Kansainväliseksi ilmiöksi noussut essee tarjoaa feminismille määritelmän, joka saa meistä jokaisen ajattelemaan.

Chimamanda Ngozi Adichie (s. 1977) on Afrikan nykykirjallisuuden keskeisiä nimiä. Adichie kasvoi Nigeriassa Nsukkan yliopistokaupungissa ja asuu nykyään osan vuodesta Yhdysvalloissa. Hän sai arvostetun Orange Prize -palkinnon vuonna 2007 menestysromaanistaan Puolikas keltaista aurinkoa. SUOMENTANUT SARI KARHULAHTI / NOIN 48 SIVUA / 110 X 178 MM / ALKUTEOS WE SHOULD ALL BE FEMINISTS / 84.2 / ISBN 978-951-1-30893-5 / MAALISKUU

Otavan uutisia kevät 2017  
Otavan uutisia kevät 2017