Page 11

liva: jouni harala

SUOMENTANUT JAANA NIKULA / NOIN 250 SIVUA / 140 X 202 MM / ALKUTEOS EFTERMIDDAG I AUGUSTI / 84.2 / ISBN 978-951-1-30391-6 / MAALISKUU

Philip Teir

Tällä tavalla maailma loppuu Hauskanhaikea romaani ihmisestä, perheestä ja maailmanlopusta. Klassinen kesähuviladraama saa Philip Teirin käsittelyssä kirjopesun ja linkouksen. Julia, Erik ja lapset Alice ja Anton aikovat viettää koko kesän sukuhuvilalla meren rannalla. Erik ei kerro perheelleen juuri ennen lähtöä päättyneistä yt-neuvotteluista ja niiden ikävästä lopputuloksesta. Sen sijaan hän alkaa tehdä tuttavuutta naapurissa asuvaan ekopessimistien yhteisöön. Julian pitäisi kirjoittaa uutta romaania, mutta hänen oma lapsuutensa nousee tutuissa maisemissa pintaan yllättävällä tavalla. Kun ihmissuhteiden verkko kesän kuluessa tihenee, myös perheen lapset joutuvat muuttamaan käsitystään niin vanhemmista kuin itsestään.

Philip Teir (s. 1980) on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Hufvudstadsbladetiin ja ruotsalaiseen Expresseniin. Hän on julkaissut runoja, novelleja ja kiitetyn romaanin Talvisota – avioliittoromaani, joka on käännetty muun muassa englanniksi.

Herkullinen tapakomedia suomalaisesta älykköperheestä. – HS ISBN 978-951-1-28407-9

Kotimainen kaunokirjallisuus

9

Otavan uutisia kevät 2017  
Otavan uutisia kevät 2017