Page 59

kuva: jorma marstio

SUOMENTANUT JAAKKO HÄMEEN-ANTTILA / NOIN 160 SIVUA / 167 X 237 MM / MV-KUVITUS / 81.4 / ISBN 978-951-1-27941-9 / HUHTIKUU

Kuninkaiden kirja

Suomentanut Jaakko Hämeen-Anttila Kuvittanut Heli Hieta Upeasti kuvitettu Iranin kansalliseepos hurmaa kulttuurin ja historian ystävät. Iranin myyttiset alkuvaiheet ovat täynnä taisteluja ja traagisia kohtaloita, joihin kietoutuu palavia tunteita ja romantiikkaa. Varhaiset kuninkaat ja sankarit taistelevat lohikäärmeitä, hirviöitä, paholaisia ja vihamielisiä turanilaisia vastaan miekoin, nuijin ja loitsuin. Sankareista suurin on muita sotureita päätään pitempi Rostam, joka pystyy kantamaan sylissään vuoren kokoisia kivenlohkareita. Jaakko Hämeen-Anttila on tehnyt mittavan työn suomentaessaan yli tuhat vuotta sitten syntyneen laajan eepoksen myyttisen osuuden tähän teokseen. Kuvitus on Heli Hiedan.

Jaakko Hämeen-Anttila on arvostettu arabian kielen ja islamin tutkija ja arabialaisen kulttuurin huippuasian­ tuntija. Hämeen-Anttilan ja taiteilija Heli Hiedan aiempaa yhteistyötä on hurmaava tarinakokoelma Tuhat ja yksi yötä (2010).

Sukellus islamilaiseen mytologiaan Tietokirjat

57

Otavan uutisia KEVÄT 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you