Page 47

kuva: Mark Raynes Roberts

SUOMENTANUT TERO VALKONEN / NOIN 600 SIVUA / 145 X 215 MM / ALKUTEOS STALIN’S DAUGHTER. THE EXTRAORDINARY AND TUMULTUOUS LIFE OF SVETLANA ALLILUYEVA / MV-KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-26589-4 / MAALISKUU

Rosemary Sullivan

Stalinin tytär

Vangitseva kertomus Stalinin tyttären elämästä tyranni-isän varjossa ja yrityksistä riuhtaista itsensä vapauteen Vuonna 1926 syntynyt Svetlana Allilujeva vältti isänsä Josef Stalinin käynnistämät vainot, mutta itsemurhaan päätyneen äitinsä ohella hän menetti lähes jokaisen rakastamansa henkilön. Isän armottomat puhdistukset tekivät selvän sedistä, tädeistä ja Siperiaan karkotetusta rakastajasta. Päästäkseen Kremlin ikeestä Svetlana kohahdutti maail­maa loikkaamalla Yhdysvaltoihin 1967 ja jättämällä kaksi lastaan. Yhdysvalloissa hän avioitui ja yritti elää amerikkalaista unelmaa, muttei voinut paeta synkkää taustaansa. Hän kuoli Wisconsinin maaseudulla Lana Petersin nimellä, yksin ja pennittömänä.

Rosemary Sullivan on kirjoittanut runoja, novelleja, elämäkertoja, kirjallisuuskritiikkejä, katsauksia ja artikkeleita. Hänen viimeisimpiä kirjojaan ovat Villa Air-Bel ja Labyrinth of Desire. Hän on Toronton yliopiston professori emerita.

Tietokirjat

45

Otavan uutisia KEVÄT 2016  
Otavan uutisia KEVÄT 2016