Page 37

kuva: mirva kakko

NOIN 140 SIVUA / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-29090-2 / MAALISKUU

Siri Kolu

Kesän jälkeen kaikki on toisin Peetulle itseksi tulemisen hinta on kallis. Niin kallis, että sen maksaa kaikesta huolimatta. Peetu on saanut kasteessa nimen Petra, vaikka Petra hän ei ole ollut koskaan. Ei se pikkutyttö, jonka äiti muistaa. Syyskuun ensimmäisenä Peetu täyttää 18 ja pian sen jälkeen hän menee korjausleikkaukseen. Ennen sitä Peetu vain odottaa. Odottamista helpottaa se, että isä vie Peetun lentämään. Purjelentokoneeseen, melkein taivaan reunaan kiinni. Kymmenen lennon ajan Peetu ja isä jakavat keveyden, jossa sanatkin tulevat vapaammin ja voi puhua, ihan kaikesta.

Siri Kolu (s. 1972) on kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja. Hänen suositut Me Rosvolat -kirjansa ovat niittäneet menestystä meillä ja maailmalla: niiden oikeudet on myyty pariinkymmeneen maahan, ja rosvo­perheestä on tehty myös elokuva. Kolu on kirjoittanut lisäksi nuorten aikuisten romaanit Metsänpimeä, Pelko ihmisessä ja Ihmisen puolesta. Lastenromaani Tervemenoa Taika Taksinen ja Ränttätänttää, rosvoruokaa! ilmestyivät vuonna 2015.

”Mä en ole sun tyttösi, ja jos mä en voi olla sun poikasi, mä en voi olla sun lapsesi enää.” Nuorille ja nuorille aikuisille

35

Otavan uutisia KEVÄT 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you