Page 1

OTAVAN UUTISIA kesä 2018


OTAVAN UUTISIA 2/2018 AN KUNINKAAT N U U RAK miekka Upseerin

Otava

etsä M&U Susim

4

38

Historiallisen hyvää esikoisherkkua!

21

52 Jännitys Valkoisessa talossa tihenee.

82 32

Maailma on parempi kuin koskaan. Tarkista vaikka faktat.

Tatun ja Patun juhlavuosi! Selviääkö Outolan salaisuus vihdoin?

Sieniretki voi olla hengähdystauko musertavasta surusta.

Ota reilu haukku puhdasta kotimaista huippusarjakuvaa.

Kotimainen kaunokirjallisuus.....................................................2 Suomennettu kaunokirjallisuus...............................................16 Nuorille aikuisille ja teineille.................................................... 25 Huumori ja sarjakuvat................................................................31 Tietokirjat..................................................................................... 35 Lasten ja varhaisnuorten kirjat.................................................51 Moreeni..........................................................................................71 F-Kustannus................................................................................. 77 Nemo..............................................................................................81 Hidasta elämää............................................................................91 Kalenterit...................................................................................... 97 Seven-pokkarit.......................................................................... 103 Sähkökirjat, äänikirjat..............................................................108 Hakemisto..................................................................................109


kuva: arto wiikari 250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32499-7 / ELOKUU

Kirsikka Saari

Yksi yö voi muuttaa kaiken Kirsikka Saari (s. 1973) on palkittu helsinkiläinen käsi­ kirjoittaja ja ohjaaja, jonka kirjoittama lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli Oscar-ehdokkaana 2014. Saaren käsikirjoittama ja Selma Vilhusen ohjaama elokuva Hölmö nuori sydän saa ensi-iltansa lokakuussa 2018.

2

Hölmö nuori sydän Palkitun käsikirjoittajan karhean kaunis tarina nuoruuden vimmasta ja hullusta ensirakkaudesta Lenni on rakastunut arvaamattomaan Kiiraan, joka ei ole häntä huomaavinaan. Kiira pyörittää lähiön kaveripiiriä, mutta kerran vielä hän lentää pois. Yksi yö muuttaa kaiken. Kiira tulee raskaaksi ja nuoret päättävät pitää lapsen, lippunsa aikuisuuteen. Mutta mikään ei ole sellaista kuin Kiira kuvitteli, vähiten Lenni. Lenni haluaa olla kunnon isä, vaikkei tiedä miten. Hän löytää isähahmoksi äärioikeistolaisissa piireissä pyörivän Jannen, jonka porukassa hän tuntee vihdoin täyttävänsä miehen mitat. Askel askeleelta Lenni kulkee kohti valintoja, joilla on kauaskantoiset vaikutukset.


kuva: heli sorjonen

350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32016-6 / ELOKUU

Raija Oranen

Marsalkan ruusu

Verevässä historiallisessa romaanissa vanha marsalkka Mannerheim saa vielä kerran kokea humalluttavan rakkauden. Talvella 1945, kun marsalkka on Suomen presidentti, hän oleskelee terveytensä ja turvallisuutensa vuoksi Portugalissa, piilossa julkisuudelta ja eristettynä, vain adjutantti ja henkilääkäri seuranaan. Marsalkka suunnittelee muistelmiensa kirjoittamista ja käy läpi kokemuksiaan, sekä voittoja että tappioita, ja muistelee sotatantereiden tilanteita, menneitä rakkauksiaan, naisiaan ja hevosiaan. Soturin hallitun olemuksen ytimessä sykkii romantiikannälkäinen sydän.

Suuren sotapäällikön ­rinnassa sykkii romantiikan­ nälkäinen sydän Raija Oranen on Suomen rakastetuimpia ja kiitetyimpiä kertojia. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu niin romaaneja kuin myös novelleja, satuja, lastenkirjoja, kuunnelmia ja näytelmiä sekä musiikkidraamaa ja tv-käsikirjoituksia. Paitsi kirjoistaan, Oranen tunnetaan televisiosarjoista Puhtaat valkeat lakanat ja Ruusun aika. Marsalkan ruusu on vuonna 2010 ilmestyneen Metsästäjän sydän -romaanin itsenäinen jatko-osa.

Kotimainen kaunokirjallisuus

3


kuva: arto wiikari

KUNINKAAN RAKUUNAT Upseerin miekka Otava

M&U Susimetsä 400 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31916-0 / ELOKUU

M & U Susimetsä

Upseerin miekka

Marko ja Ulla Susimetsä ovat hämeenlinnalainen aviopari. Marko (s. 1973) on koulutukseltaan filosofian tohtori ja työskentelee yliopettajana. Ulla (s. 1975) on filosofian maisteri ja työskentelee freelance-kääntäjänä. Esikois­ romaani avaa 30-vuotiseen sotaan sijoittuvan Kuninkaan rakuunat -sarjan.

Historiallisen seikkailusarjan komea avaus sytyttää myös nuoret lukijat

4

Kuninkaan rakuunat

Kolmen muskettisoturin henkeä uhkuva historiallinen seikkailu vie lukijan hurjille taistelukentille, missä uskollisuus ja rohkeus punnitaan. Kustaa II Aadolfin alaisuudessa palvelee rakuunakomppania, jonka puoleen kuningas kääntyy tarvitessaan miehiä vaarallisimpiin tiedustelutehtäviin 30-vuotisen sodan verisillä kentillä. Seikkailunnälkäinen turkulaisnuorukainen Tomas saa tilaisuuden näyttää kyntensä, kun hänet värvätään jalkaväestä rakuunoihin. Äkkipikainen luonne kuitenkin tuottaa hänelle vaarallisen vihamiehen. Kun rakuunat saavat tehtäväkseen salaisen käskyn toimittamisen, Tomas lähtee matkalle, jolla häntä vaanivat niin vihollisen iskut kuin häijyn kersantin kosto.


kuva: jorma marstio

400 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32497-3 / ELOKUU

Komeita viikinkejä ja kohtalokkaita hyljenaisia, liekkejä ja laavaa

Johanna Valkama

Kaukosaarten Aino Lukijat hurmannut romanttinen seikkailu rautakauden Pohjolassa jatkuu! Itämeren Aurin poika päätyy Färsaarille ja uppoutuu druidien mystiseen taikapiiriin.

Johanna Valkama (s. 1982) on kotoisin Tampereelta ja asuu nykyään perheineen Nokialla. Hän työskentelee markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijatehtävissä. Suositussa Metsän ja meren suku -sarjassa on aiemmin julkaistu romaanit Itämeren Auri (2016) ja Linnavuoren Tuuli (2017).

Kun maailman laidalla purkautuva tulivuori uhkaa pimentää Pohjolan revontulitaivaan, tietäjä ja tutkimusmatkailija Iki-Kuura herää vieraalta rannalta haaksirikon ainoana selviytyjänä. Hänet pelastaa viikinki Erik Tuulihattu, joka on itsekin päätynyt kauas kotoaan Färsaarille. Erik kertoo Iki-Kuuralle luolissa asuvista hyljenaisista, jotka houkuttelevat miehiä aaltojen alle. Kohtalo johdattaa Iki-Kuuran tutkimaan hyljeihmisiin liittyvää salaisuutta. Entä kuka oli se punahiuksinen kaunotar, jonka hän näki rannalla haaksirikon jälkeen?

”Johanna Valkama on koonnut teokseensa kaiken mitä hyvältä tarinalta voi odottaa.” – Normandiani-blogi romaanista Itämeren Auri 978-951-1-30696-2

978-951-1-32307-5 / HEINÄKUU

Kotimainen kaunokirjallisuus

5


kuva: katja lösönen

Pirjo Hassinen (s. 1957) tunnetaan ihmisluonnon vavahduttavana kuvaajana. Hän on saanut romaaneistaan lukuisia kirjallisuuspalkintoja, ja kirjoja on käännetty useille kielille. Parit on hänen kuudestoista romaaninsa. Hassinen asuu Jyväskylässä.

Pirjo Hassinen kohdentaa jälleen armottoman katseensa ihmisten lähimpiin suhteisiin

”Hän taitaa psykologisen kerronnan, osaa pureutua ihmisen mieleen ja muotoilla sen liikkeet niin osuvasti, että on pakko nyökytellä tunnistettaville tuntemuksille.” – Iisalmen Sanomat ISBN 978-951-1-30683-2

6

300 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32086-9 / ELOKUU

Pirjo Hassinen

Parit

Väkevä romaani rakkaudesta, joka tekee meistä heikkoja ja juuri siksi kaikkein vahvimpia Teini-ikäinen Leena päätyy 1930-luvulla todistamaan tätinsä perheen tragediaa vakavaraisten kulissien takana, ja se kietoutuu peruuttamattomasti hänen omaan kohtaloonsa. Lähes viisikymmentä vuotta myöhemmin Leena todistaa poikansa perheen kivuliasta hajoamista. Ravistelevassa sukutarinassa rakkaus saa monia muotoja, se elää sairauden ja onnettomuuden katveessa, kuihtuu pois ja orastaa jälleen. Pirjo Hassinen kuvaa ihmisiä, jotka vuoroin takertuvat toisiinsa ja vuoroin repivät itsensä irti; mitä läheisempi suhde on, sitä kovemmin se koskee.


kuva: siru danielsson

350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31785-2 / ELOKUU

Pasi Pekkola

Huomenna kevät palaa

Sisar suojelee pientä veljeään pukemalla sodan todellisuuden saduksi. Herkkä ja järkyttävä romaani siitä, mitä vuosi 1918 teki lapsillemme. Eeva ja hänen pikkuveljensä Eino elävät vaatimatonta mutta turvallista elämää Villilähteellä. Kun isä ajautuu sisällissodassa punaisten puolelle, muu perhe pakenee Lahteen. Eeva upottaa Einon keskelle satumaailmaa ja ottaa itse vastaan jokaisen iskun. Vuosikymmeniä myöhemmin järjestelmällisesti torjutut muistot palaavat, ja Einon on kohdattava todelliset juurensa. Voittajien puolella ollut nuorimies, itsekin lapsi vasta, ei selviä vähemmillä vammoilla. Sillä sodan ja vanki­ leirien häpeä merkitsi jokaisen.

Pasi Pekkola (s. 1981) palasi synnyinseuduilleen Lahteen omistauduttuaan kirjailijan uralle. Hän oli työskennellyt ulkomailla, valmistunut valtiotieteiden maisteriksi ja ollut niin toimittaja kuin ammattiurheilijakin. Häneltä on aimmin julkaistu romaanit Unelmansieppaaja (2013) ja Lohikäärmeen värit (2015).

Sisällissodan päätyttyä Eeva ei kykene lukemaan enää ainuttakaan satua

”Lohikäärmeen värit kurkottaa suoraan kansainvälisen lukuromaanin luokkaan.” – Keskisuomalainen ISBN 978-951-1-29218-0

Kotimainen kaunokirjallisuus

7


kuva: arto wiikari

Mestarillinen esikoisromaani avaa portin suomalaisen miehen sieluun Ilkka Luukkonen (s. 1968 Helsingissä) työskentelee politiikan toimittajana. Hän on asunut myös Brysselissä, Nurmijärvellä ja San Franciscossa ja toiminut mm. kulina turkishuutokaupassa, mittausapulaisena valtakunnan metsien inventoinnissa ja autotsupparina. Kongolainen kampa on hänen esikoisteoksensa.

8

350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32382-2 / ELOKUU

Ilkka Luukkonen

Kongolainen kampa

Insinöörinsieluinen suomalaistoimittaja seuraa afrikkalaismuusikkojen jälkiä ja ajautuu kasvotusten myös oman taustansa kanssa. Antti Kahanpää on talouslehden Brysselin-kirjeenvaihtaja, insinöörinsieluinen mies, jolle Euroopan kiihtyvä pakolaiskriisi on ensin vain turhauttava uutisaihe muiden joukossa. Mutta sitten sisarentytär Kaislan katoaminen heittää Antin keskelle kriisin käytännön seurauksia. Hän tapaa joukon pakolaisleiriltä pelastettuja kongolaisia, jotka etsivät paikkaansa Euroopassa eivätkä suostu numeroiksi tilastoihin. Räväkän ja pelottoman Kaislan kautta Antti joutuu kohtaamaan myös lapsuudenperheensä valta-asetelmat, joita hän tähän mennessä on käsitellyt lähinnä vaikenemalla.


kuva: tommi tuomi

250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32603-8 / ELOKUU

Taina Latvala

Venetsialaiset Kesän viimeisenä yönä jokainen joutuu raottamaan naamiotaan. Menneisyyden haavat aukeavat, kun kolme sisarta kokoontuu perheen mökille. Loppukesän päivä järvenrantamökillä on kaunis, mutta ilmassa väreilee pahaenteinen tunnelma. Kolmen sisaren ajatukset kääntyvät tämän tästä edesmenneeseen isään. Kuinka paljon salaisuuksia levottomuutensa riivaama mies vei mukanaan? Kesäyön tummuessa myös jokainen sisarista paljastuu joksikin muuksi kuin toiset olivat kuvitelleet. Kun he päätyvät tanssilavalle juhlimaan huvilakauden päättäviä venetsialaisia, alkavat jännitteet purkautua uhkaavalla tavalla.

Kesäyön pahaenteisen ­tunnelman lävistää hiljainen huumori Taina Latvala (s. 1982) on kirjoittanut romaaneja, novelleja sekä näytelmiä. Esikoisteoksestaan Arvostelukappale (2007) hän sai Kalevi Jäntin palkinnon. Latvalan edellinen teos oli kiitetty novellikokoelma Ennen kuin kaikki muuttuu (2015). Latvala pitää MinäKertoja-blogia: blogit.image.fi/ minakertoja

”Varsin vähäeleiseltä vaikuttava teksti kihisee katseita, sydämenlyöntejä, kateutta, vastuuttomuutta – nuoruutta laidasta laitaan. ” – Kirja hyllyssä -blogi ISBN 978-951-1-31850-7

Kotimainen kaunokirjallisuus

9


kuva: mirva kakko 250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31564-3 / ELOKUU

Helsinkiläinen Meri Kuusisto (s. 1985) on valmistunut valtiotieteen ja filosofian maisteriksi ja opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hänen teoksensa ovat saaneet kiitosta omalakisesta huumorista ja taidokkaasta kerronnasta. Vuosi tavaratalossa on Kuusiston kolmas romaani.

Ajatusleikkien ja viiston huumorin mestari palkitsee jälleen lukijansa

”Kirja saa miettimään normeja ja elämän arvaamattomuutta.” – Cosmopolitan ISBN 978-951-1-29041-4

10

Meri Kuusisto

Vuosi tavaratalossa Viihdyttävän satiirisessa romaanissa tavaratalosta muodostuu ihmissielun vertauskuva. Franz on joutunut väärin perustein pois työstään autokoulun opettajana ja on nyt tavaratalon työntekijähierarkian alimmalla askelmalla. Kuukaudeksi kerrallaan hänet määrätään aina uudelle osastolle asiakkaiden unelmia toteuttamaan. Vähitellen Franzille valkenee, mitä kaikkea kerran niin loistelias tavaratalo kätkee uumeniinsa: rakkautta ja itsetuhoa, juonittelua ja epätoivoa. Sovituskopin ja kassan välissä tehdään valintoja, jotka määrittävät koko elämää: keitä me haluamme olla ja keitä todellisuudessa olemme? Franz on valmis uhrautumaan, kun tavaratalon sydän on vaarassa – mutta kuinka hänen oman sydämensä käy?


kuva: irmeli jung

250 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31969-6 / ELOKUU

Jarkko Tontti

Perintö

Kuolleen äidin päiväkirjoista löytyy salaisuus, joka saa riitaisat sisarukset näkemään koko perheen uusin silmin. Aikuiset sisarukset Henrik ja Anna-Leena eivät vuosiin ole tulleet toimeen. Anna-Leena on ollut äidin uskottu, Henrik taas perheen kapinallinen. Isän varhainen kuolema on jättänyt molempiin omanlaisensa jäljet. Erimielisyys kiteytyy riitaan kesähuvilasta, joka eri perheenjäsenille merkitsi eri asioita. Sitten äitikin kuolee ja jättää jälkeensä päiväkirjat, jotka paljastavat tyrmäävän salaisuuden. Henrik ja Anna-Leena joutuvat miettimään uusiksi käsityksensä koko perheensä tarinasta, myös toisistaan. Puhutteleva romaani tutkii sitä, mikä meidät yhdistää toisiimme.

Perintö voi muuttaa kaiken. Myös käsityksen perheesi tarinasta. Jarkko Tontti (s. 1971) on julkaissut runoja, esseitä, lastenkirjan ja neljä romaania. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori ja toimii mm. kansainvälisen PENjärjestön luottamustehtävissä.

Kotimainen kaunokirjallisuus

11


kuva: tommi tuomi 400 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32584-0 / TOUKOKUU

Reijo Mäki

Gekko

Reijo Mäki (s. 1958) on jännityskirjailijoidemme kirkkainta kärkeä. Hänen teoksiaan on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Suosittujen Vares-dekkareiden pohjalta on tehty elokuvia ja näytelmiä, ja kirjoja on käännetty ruotsiksi, saksaksi, tanskaksi ja viroksi.

”Suomalaisen dekkaritaivaan turkulainen kiintotähti ei petä tälläkään kertaa.” – Kirjat kertovat -blogi ISBN 978-951-1-32297-9 / TOUKOKUU

12

Vares saa tehtävän eräältä mahtimieheltä – ja poskeensa tähdenmuotoisen arven. Mutta kuka tai mikä on Gekko? Kaunis ja lahjakas kuvataiteilija on kadonnut kuin maan nielemänä. Hänen vaikutusvaltainen kummisetänsä pyytää Varesta auttamaan. Jussi Vares ottaa itsekin osumaa tutustuessaan neidon taustaan. Vähitellen rakentuu kuva naisesta, jolla oli monta syytä kadota. Mutta löytyykö hänen viimeisestä, kesken jääneestä maisemamaalauksestaan avain hänen kohtaloonsa? Samaan aikaan, marraskuun pimeydessä, vauras pariskunta löytyy murhattuna kylpypaljusta huvilansa terassilta. Miksi heidät on haluttu vaientaa?


kuva: arto wiikari

380 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32498-0 / TOUKOKUU

Jari Salonen

Kätkö

Kun vanhasta kaivosta löytyy ruumiita, selvittämättä jääneen pankkiryöstön tutkimukset avataan uudelleen. Sympaattisen komisario Zettermanin täytyy jälleen jumpata aivonystyröitään.

Jari Salonen (s. 1954) on tehnyt uran mainostoimittajana ja kirjoittanut päivätyönsä ohessa novelleja, pari musikaalia ja kymmeniä sanoituksia Suomen eturivin iskelmätähdille. Kiitetty esikoisromaani Kuokkavieraat (2016) esitteli sympaattisen komisario Zettermanin.

”Salonen nostaa kotimaisen rikoskirjallisuuden tasoa.” – Kauppalehti

Lauttalan latauksena tunnettu pankkiryöstö järisytti aikoinaan pikkukaupungin arkea. Kun ryöstäjien ruumiit löydetään kymmenen vuotta myöhemmin, saa Oili ”Opettaja” Jaakolan tiimi Keskusrikospoliisissa eteensä visaisen tapauksen. Kuka suunnitteli nerokkaan rikoksen ja miten se toteutettiin? Entä kuka tappoi pankkirosvot? Kun umpikuja uhkaa, työntää lusikkansa soppaan komisario Zetterman. Hän kun on sattumoisin paennut putkiremonttihelvetin keskeltä suoraan Lauttalaan.

”Suomen oma Wallander on täällä! Suosittelen.” – Lillin kirjataivas -blogi ISBN 978-951-1-30689-4

ISBN 978-951-1-32619-9 / HEINÄKUU

Kotimainen kaunokirjallisuus

13


kuva: jouni harala 350 S. / 140X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-30786-0 / KESÄKUU

Virpi Hämeen-Anttila

Virpi Hämeen-Anttila (s. 1958) on rakastettu tarinan­ kertoja. 1920-luvun kuohuvaan Helsinkiin sijoittuvat Karl Axel Björk -dekkarit ovat keränneet suuren ja innostuneen lukijakunnan. Kirjailija avaa dekkarisarjan taustoja blogissaan Kadonnutta 20-lukua etsimässä.

978-951-1-28530-4

978-951-1-29206-7

978-951-1-30706-8

978-951-1-32300-6 / KESÄKUU

”Kiinnostavaa ja leppoisaa hyvän mielen tekstiä. 1920-luvun Helsinki avautuu lukijan silmien eteen hyvin aidon oloisena.” – Hemulin kirjahylly -blogi 14

Tiergartenin teurastaja Berliinin hämärillä kaduilla vaanii sarjamurhaaja, joka valikoi uhrikseen koululaisia. Karl Axel Björkillä on edessään uransa vaarallisin tapaus. Helsingissä Björk yrittää kuumeisesti selvittää ministeri Ritavuoren murhaa, jota hän epäilee salaliitoksi. Kun kaikkialla tulee seinä vastaan, turhautunut Björk pestautuu setänsä liikeyritykseen ja lähtee työmatkalle Berliiniin. Berliinin yöt eivät henkäile pelkkää hilpeää kabareeelämää ja moraalista vapautta. Pelottava murhamies vaanii tyttöjä ja poikia, surmaa heidät kauhealla tavalla ja heittää ruumiit kanaaliin kaupungin keskuspuistossa Tiergartenissa. Ehtiikö Björk pysäyttää teurastajan ennen seuraavaa iskua?


kuva: pekka holmström

350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31044-0 / ELOKUU

Taavi Soininvaara

Darwinin seitti

Hyytävässä trillerissä vuosikymmenien ajan kudottu verkko kiristyy ja uhkaa Suomea ja koko länttä. Suomalaisen huippukirurgin potilaana oleva IMF:n irlantilainen johtaja hourailee venäjäksi toipuessaan aivoleikkauksesta. Hänen puheensa kuulleet osastonhoitaja ja neurokirurgi löydetään pian kuolleina. Supon Arto Ratamo tarttuu toimeen. Tutkinta johdattaa Venäjän ulkomaantiedustelun perustaman Värisuora-ohjelman jäljille. Käy ilmi, ettei lännessä ole aavistustakaan, mikä on tuhoisan ohjelman päämäärä.

Taavi Soininvaara (s. 1966) on kirjailija, kolumnisti ja oikeustieteen kandidaatti. Soininvaaran trillerit pureutuvat kansainvälisen politiikan, talouden, teknologian ja rikollisuuden ajankohtaisiin kysymyksiin ja kuuluvat lajin ehdottomaan kärkeen Suomessa. Niitä on käännetty menestyksekkäästi myös saksaksi.

”Taavi Soininvaara on nyt erittäin hyvässä vedossa ja vainoharhainen trilleri kulkee liukkaasti ja jännittävästi.” – Kauppalehti ISBN 978-951-1-32616-8 / HEINÄKUU

Kotimainen kaunokirjallisuus

15


Kotimainen kaunokirjallisuus 2

Suomennettu kaunokirjallisuus 16 Nuorille aikuisille ja teineille 25 Huumori ja sarjakuvat 31 Tietokirjat 35 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 51 Moreeni 71 F-Kustannus 77 Nemo 81 Hidasta elämää 91 Kalenterit 97 Seven-pokkarit 103 Sähkökirjat, äänikirjat 108 Hakemisto 109


kuva: Remco Merbis

Täydellinen rakkaustarina, jonka sydämessä sykkii salaisuus

ROSIE WALSH hän lupasi soitta a

OTAVA

SUOMENTANUT SJÖBLOM, SIRKKA-LIISA / 350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31861-3 / KESÄKUU

Rosie Walsh

Hän lupasi soittaa Kuusi unohtumatonta päivää, ja sitten mies katoaa. Täydellinen rakkaustarina, jonka sydämessä sykkii salaisuus.

Sarah ja Eddie tapaavat Englannin maaseudulla, viettävät ihanan viikon yhdessä ja rakastuvat. Sitten Eddie lähtee lomalle luvaten soittaa Sarahille matkalta lentokentälle. Soittoa ei koskaan kuulu. Sarahin ystävät ovat sitä mieltä, että mies on vain häipynyt kuvioista. Olisiko Eddie todella voinut tehdä hänelle niin?

Bristolissa asuva Rosie Walsh on julkaissut aikaisemmin neljä teosta sekä kirjoittanut rakkausaiheista blogia pseudonyymillä Lucy Robinson. Hän lupasi soittaa on ensimmäinen Rosie Walshin omalla nimellä julkaistava kirja. Sen oikeuksista käytiin kiihkeää kilpailua ympäri maailman, ja se on myyty jo yli 20 maahan ennen ilmestymistään.

Huumaavaa rakkautta ja suurta draamaa

Suomennettu kaunokirjallisuus

17


kuva: Roy Baron SUOMENTANUT RUUSKA, IRMELI / 360 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31168-3 / ELOKUU

Luke Allnutt

Taivas on meidän Mitä jää jäljelle, kun oma lapsi sairastuu parantumattomasti? Syvästi koskettavassa tarinassa toivo löytyy, kun kaikki on jo menetetty. Luke Allnutt on Prahassa asuva kirjailija ja journalisti. Taivas on meidän on hänen esikoisromaaninsa.

Tätä tarinaa et voi lukea liikuttumatta

18

Robilla on kaikkea: keskusta-asunto Lontoossa, ihana vaimo ja kaikista tärkeimpänä rakas pieni poika Jack. Perheen täydellinen elämä kääntyy päälaelleen, kun Jackilla diagnosoidaan parantumaton aivosyöpä. Jackin sairauden myötä vanhemmat alkavat erkaantua sekä toisistaan että ystävistään. Epätoivoinen isä on valmis turvautumaan mihin tahansa pelastaakseen poikansa, kohtalokkain seurauksin. Rob ajautuu alkoholismin syövereihin, eikä kykene estämään asioiden lipsumista käsistään – pystyykö hän löytämään tien takaisin elämään?


kuva: natalie dawkins

SUOMENTANUT VILOKKINEN, NATASHA / 310 S. / 130 X 210 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-31879-8 / KESÄKUU

Libby Page

Pinnalla pysymisen taito Kaksi eri-ikäistä naista yhdistää voimansa maauimalan pelastamiseksi. Sydämeenkäypä romaani sukupolvet ylittävästä ystävyydestä hurmaa aitoudellaan.

86-vuotias Rosemary on asunut Etelä-Lontoossa koko elämänsä, mutta nyt kaikki hänelle tuttu on muuttumassa: kirjasto on suljettu, vihanneskaupasta on tullut trendikäs baari, aviomies on kuollut. Kate, 26, on juuri muuttanut kaupunkiin ja tuntee olonsa yksinäiseksi. Hän on aloittanut toimittajana paikallisessa lehdessä ja on innokas etenemään urallaan. Kun paikallinen maauimala aiotaan sulkea, Kate tarttuu juttuun loistaakseen ammatillisesti. Yhteis­ tuumin naiset päättävät osoittaa, että uimala on enemmän kuin uimapaikka: se on koko yhteisön sydän.

Libby Page on 24-vuotias Lontoossa asuva kirjailija, joka työskentelee The Guardianissa. Pinnalla pysymisen taito on nuoren naisen esikoisteos.

Ystävyys ei katso ikää, 86 ja 26 ovat vain numeroita!

Suomennettu kaunokirjallisuus

19


Nyt jätti­pokkarina

Lori Nelson Spielman

Alexander McCall Smith

Voiko nuoruuden haaveet tavoittaa? ”Hurmaava, koskettava tarina, joka muistuttaa täysillä elämisen tärkeydestä.” – Cecelia Ahern

Mma Ramotswe tutkii

Kymmenen unelmaani

Teinityttönä Brett Bohlinger laati listan tavoitteistaan ja unelmistaan. Hupsuja, keskenkasvuisia haaveita – nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin hän haluaa elämältä jotakin aivan muuta. Tai niin hän ainakin on kuvitellut, kunnes äidin testamentti asettaa Brettin kaikki valinnat uuteen valoon.

Lori Nelson Spielman (s. 1961) on koulutukseltaan puheterapeutti. Hän asuu Michiganissa aviomiehensä ja kissansa kanssa. Kymmenen unelmaani on hänen esikoisromaaninsa. SUOMENTANUT JÄRVINEN, OUTI / 381 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32316-7 / HUHTIKUU 2018

Kelpo rouva johtajat

Kuinka käy Naisten etsivätoimiston kun sen johtajien välillä kipinöi riita? Rakastettu hyvänmielen dekkarisarja kuljettaa Botswanan auringon alle. Toimiston johtajattarien Mma Ramotswen ja Mma Makutsin ystävyys joutuu koetukselle, kun nuori kanadalaisnainen pyytää heidän apuaan lapsuudenkotinsa etsinnässä. Erimielisyydet johtavat tutkintaa täysin eri suuntiin – mutta entä jos naisista kumpikin on väärässä? Jotkin salaisuudet on hyvä jättää menneisyyteen.

Alexander McCall Smith (s. 1948) on lukijoiden rakastama kirjailija, jonka teoksia on käännetty 46 kielelle ja myyty yli 14 miljoonaa kappaletta. Hänen hyvänmielen Mma Ramotswe -kirjasarjansa on valloittanut myös suomalaislukijat. SUOMENTANUT JÄRVINEN, OUTI / 350 S. / 128 X 185 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32431-7 / KESÄKUU

20


kuva: david burnett

SUOMENTANUT ILKKA REKIARO / 350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32041-8 / KESÄKUU

Bill Clinton – James Patterson

Kadonnut presidentti

Kun entinen presidentti ja maailmanmenestys­ kirjailija yhdistävät voimansa, tuloksena on ainutlaatuinen jännäri, joka kihisee Washington D.C.:n salaisuuksia ja sisäpiirin tietoa. Miten maailman vartioiduin mies voi kadota? Onko hän lähtenyt vapaaehtoisesti? Romaani kuvaa ovaalin työhuoneen kiehuvaa painetta, henkeäsalpaavia päätöksiä ja suunnattoman vallan mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Vuosikymmenen kuumimmassa trillerissä käsitellään synkkiä uhkakuvia, jotka ovat tosielämästäkin tuttuja.

Vuosikymmenen kuumin trilleri imaisee suurvalta­ politiikan polttopisteeseen Bill Clinton oli Yhdysvaltain presidentti vuosina 1993–2001. James Patterson on maailman myydyin trillerikirjailija.

Suomennettu kaunokirjallisuus

21


S. K. Tremayne

Ennen kuolemaani

Tulikoe

Mitä tehdä kun elämästä on yhtäkkiä kadonnut monta viikkoa? Jääkaksosten tekijän uudessa hyytävässä trillerissä pahimmat pelot ja painajaisunet käyvät toteen.

Isoisän karmea perintö nostaa menneisyyden murhatapauksen uudestaan valokeilaan. Wallanderin manttelinperijän uutuus!

Kate herää koomasta auto-onnettomuuden jälkeen eikä muista mitään viikoista ennen onnettomuutta. Miksi hänen läheisensä käyttäytyvät omituisesti? Mikä aiheutti onnettomuuden? Kate alkaa nähdä painajaisia, joissa joku läheinen satuttaa häntä. Hän tuntee olevansa vaarassa ja vajoaa syvemmälle epätietoisuuteen siitä, mikä on totta ja mikä vain unta.

S. K. Tremayne on Lontoossa asuva bestsellerkirjailija, joka on julkaissut romaaneja ja matkakertomuksia. Hänen Jääkaksoset-trillerinsä oli kansainvälinen

suurmenestys. ”Hän ei mene siitä, mistä aita on matalin, vaan taituroi oikeasti pelottavan, kihisevän kiehtovan tarinan Rachelista ja hänen pienestä poikapuolestaan.” – Rakkaudesta kirjoihin -blogi trilleristä Tulilapsi (2017). SUOMENTANUT AUTIO, ANTTI / 350 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32101-9 / HEINÄKUU

22

Jørn Lier Horst

Sofie Lund muuttaa salakuljettajaisoisältään perimäänsä kolkkoon taloon pienen tyttärensä kanssa. Hän tahtoo raivata talosta kaiken isoisästä muistuttavan. Kellarin lattiaan on pultattu kassakaappi, jonka sisältö järkyttää. Se osoittautuu myös ratkaisevaksi todisteeksi murha­ tapauksessa, joka on piinannut rikostutkija William Wistingiä pitkään. Wisting joutuu hakauksiin kollegansa Harald Ryttingenin kanssa, jonka mielestä oikea syyllinen on jo telkien takana ja tapaus lopullisesti ratkaistu.

Jørn Lier Horst (s. 1970) on norjalainen bestsellerkirjailija ja entinen rikostutkija. Hän on voittanut kantaaottavilla dekkareillaan useita palkintoja, muun muassa Pohjoismaiden parhaalle dekkarille myönnettävän Lasiavaimen. Wisting-sarjan oikeudet on myyty yli 20 maahan. SUOMENTANUT KIVELÄ, PÄIVI / 400 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-30917-8 / KESÄKUU


kuva: ollie grove

SUOMENTANUT KUUSISTO, TERHI / 400 S. / 140 X 202 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32419-5 / ELOKUU

Ruth Ware

Valhepeli

Luuletko tuntevasi ystäväsi? Ruth Waren maailmanmenestystrilleri vie lukijan synkälle rannikkoseudulle kylään, jonka meri uhkaa nielaista. Mutta merestä nousee myös salaisuuksia… Isa Wilde saa tekstiviestin jota on pelännyt koko elämänsä. Hänen kouluaikaisen ystävänsä tarvitsee kirjoittaa vain kaksi sanaa. Naiset kävivät aikoinaan yhdessä koulua, jossa he pelasivat kahden ystävänsä kanssa Valhepeliä – leikkiä jossa voittaja sai ihmiset uskomaan mitä mutkikkaimpiin valheisiin. Mutta nyt selviää, että yksi heistä on valehdellut kaiken aikaa. Heidän salaisuutensa uhkaa paljastua.

Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija ja psykologisen trillerin mestari. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla jo lähes 2,5 miljoonaa kappaletta ja niitä käännetty yli 40 kielelle. Ennen kirjailijanuraansa Ware työskenteli tarjoilijana, opettajana ja tiedottajana.

Psykologisen trillerin mestari tietää kuinka lukija vietellään

ISBN 978-951-1-30968-0

Suomennettu kaunokirjallisuus

23


Leif GW Persson

Eric van Lustbader

Mitä jos pahuus piileksii poliisien omissa riveissä? Ruotsin tunnetuimman rikostutkijan palkitussa dekkarissa jahdataan säälimätöntä poliisiryhmää.

Ehtiikö Jason Bourne ratkaista salaisen koodin ennen kuin on liian myöhäistä?

Vallanpitäjät

Rapajuoppo Nils Rune Nilsson korjataan kadulta putkaan ja selliyön jälkeen hänet pahoinpidellään. Lopulta Nilsson kuolee vammoihinsa, ja tapauksesta kasvaa kansainvälinen skandaali. Lars Martin Johansson, vakaa ja harkitseva sankaripoliisi, päättää tutkia tapausta itse mutta joutuu mukaan paljon sotkuisempaan juttuun: pahoinpitelyn syyllisiksi epäillään viiden hengen poliisipartiota.

Leif GW Persson (s. 1945) on ruotsalainen kriminologian professori, Ruotsin johtava rikosasiantuntija ja palkittu kirjailija. Romaaneissaan hän avaa poikkeuksellisen näkymän poliisitutkimuksen suljettujen ovien taakse. SUOMENTANUT KOSKI, KARI V. / 350 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-29304-0 / KESÄKUU

Robert Ludlumin Medusan salajuoni

Kenraali Boris Karpov on kuollut. Ennen kuolemaansa hän laati pysäyttämättömän kyberoperaation, jonka tähtäimessä on päästä käsiksi Yhdysvaltain presidentin ydinasetietoihin. Kuka on ottanut operaation johtaakseen? Karpovilla oli vain yksi luotettu: Jason Bourne. Mutta voisiko Bourne toimia omaa maataan vastaan? Yhdysvaltain hallitus kintereillään Bournella ei ole muita vaihtoehtoja kuin ratkaista Karpovin jättämä arvoitus: koodi salaiseen aseeseen, joka uhkaa koko maailman turvallisuutta.

Amerikkalainen Robert Ludlum (1928–2001) on kansainvälinen bestsellerkirjailija, jonka teoksia on käännetty 32 kielelle. Vuonna 2004 Ludlumin perikunta valitsi kirjailija Eric van Lustbaderin jatkamaan suosittujen Medusa-trillereiden sarjaa. SUOMENTANUT SAPPINEN, JORMA-VEIKKO / 450 S. / 145 X 213 MM / 84.2 / ISBN 978-951-1-32135-4 / ELOKUU

24


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 16

Nuorille aikuisille ja teineille 25 Huumori ja sarjakuvat 31 Tietokirjat 35 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 51 Moreeni 71 F-Kustannus 77 Nemo 81 Hidasta elämää 91 Kalenterit 97 Seven-pokkarit 103 Sähkökirjat, äänikirjat 108 Hakemisto 109


kuva: toni härkönen 300 S. / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32290-0 IKÄSUOSITUS 16+ / HEINÄKUU

Magdalena Hai

Kolmas sisar

Royaumen aikakirjat Onko uusi suurnoita vihdoin syntynyt? Upea mangahenkinen seikkailu aloittaa sarjan. Magdalena Hai on palkittu suomalainen fantasiakirjailija. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi Hai on kirjoittanut lyhytproosaa aikuisille. Kolmas sisar on syntynyt rakkaudesta mangaan ja se on ensimmäinen suomalainen ­mangan maailmasta ammentava romaani.

26

Lune, mustan noidan tytär, valmistautuu juhlimaan ystäväänsä Cieliä, joka on saamassa laulunsa, noitaluontonsa. Ciel paljastuu kuitenkin lauluttomaksi, sanchantiksi, ja kaikki ovat kauhuissaan. Edellinen sanchant oli tuhota valtakunnan. Tyttöjen on paettava kotoa. He päätyvät Maahan, missä heitä odottaa Rehtoriksi kutsutun olennon johtama koulu toismaailmallisine asukkeineen. Varsinkin yksi heistä, Niemann, horjuttaa Lunen tasapainoa. Kuka Niemann on, miksi Lune ei voi vastustaa häntä? Royamessa valkoinen noita tekee kaikkensa löytääkseen tyttärensä Cielin. Valtakunnan kohtalo on jälleen vaakalaudalla.


kuva: anssi viljakainen

64 S. / 128 X 185 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32755-4 / IKÄSUOSITUS 12+ / KESÄKUU

Jyri Paretskoi

K 15

Uusi sarja Skamin hengessä! Huumoria, suoraa puhetta, erilaisuutta, ystävyyttä. Roni pitää listaa asioista, jotka ovat äidin mukaan K-15 eikä niistä siksi voi vielä puhua. Kahden viikon päästä Roni saavuttaa maagisen iän ja aikoo vaatia äidiltään vastauksia: Mitä äidin lukitussa lipastossa on? Voiko suklaamyrkytykseen oikeasti kuolla? Voiko seksirobotin tilauksen maksaa pienissä erissä viikkorahoista? Kuka isä on? Koulussa Ronin luokalle ilmestyy jumalaisen kaunis Sara, jolle Roni lupaa vahingossa lahjoittaa poikuutensa. Ronista salaa kuvattu video leviää netissä ja aiheuttaa, paitsi kiusaamisaallon, myös kansainvälisen sensaation, jonka jälkeen mikään ei ole niin kuin ennen. Paitsi Roni.

Miten hankalaa ja ihanaa ja jännää ja pelottavaa voikaan teinin elämä olla! Jyri Paretskoi (s. 1979) on iisalmelainen palkittu kirjailija ja yläkoulun äidinkielenopettaja. Hän on ollut Finlandia Junior -ehdokkaana ja saanut muun muassa Laivakellopalkinnon ja nuortenkirjallisuuden Topelius-palkinnon. K 15 aloittaa uuden yläkoululaisille suunnatun sarjan.

Nuorille aikuisille ja teineille 2 7


”Fantasiakirjallisuuden huippua.” – Kirjavinkit.fi Noidat ovat jo tuhansia vuosia tienneet ihmeellisistä rinnakkaismaailmoista. Ja lapsesta, jolla on suuri tehtävä. Se lapsi on tiedemiesten parissa kasvanut vilkas ja itsepäinen Lyra, jonka kohtalona on ratkaista universumin tulevaisuus. SUOMENTANUT BÜTSOW, HELENE / 420, 330 JA 450 S. / 145 X 213 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32654-0; 978-951-1-32655-7; 978-951-1-32656-4 / TOUKOKUU

Philip Pullman

Kultainen kompassi

Maaginen kaukoputki

Universumien tomu 1

Universumien tomu 2

Universumien tomu 3

Lyra joutuu kauas Pohjoiseen jäätiköiden, karhujen ja noitien maahan. Apunaan tytöllä on eläinhahmoinen daimoninsa. Ja aletiometri, joka kertoo vastauksen sille, joka sitä oppii tulkitsemaan.

Lyra saa matkakumppanin oudossa Cittàgazzen autiokaupungissa, josta kaikki aikuiset ovat kadonneet. Hänen uusi ystävänsä Will on perinyt veitsen, jonka kantajalle on sälytetty suuri vastuu…

Lyra lähtee uhkarohkealle matkalle Kuolleiden maahan pelastaakseen ystävänsä Rogerin. Mutta mitä pohjimmiltaan on Tomu, jonka näkemiseen tarvitaan erikoinen kaukoputki?

Menestys myös elokuvana

28

Salaperäinen veitsi

Philip Pullman (s. 1946) on Ison-Britannian merkittävimpiä lasten- ja nuortenkirjailijoita, ja Universumien tomu kaikkien aikojen palkituimpia fantasiasarjoja. Pullmania pidetään Tolkienin, Lewis Carrollin ja C. S. Lewisin veroisena fantasian mestarina.


kuva: thron ullberg

SUOMENTANUT TUULA KOJO / 350 S. / 130 X 210 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-31318-2 / HEINÄKUU

Camilla Sten – Viveca Sten

Sumussa

Synkät vedet 2 Menestysdekkaristien koukuttavan trillerisarjan toinen osa ”Sinun on aika valita puolesi, meren tytär”, joku sähisee takanamme. Hirvittävän, ikuisuudelta tuntuvan hetken ajan tunnen kuinka joku repii terävästi takkiani, ja tiedän, että ne ovat kynnet jotka minuun tarraavat. Tähän me kuolemme, minä ajattelen, rauhallisesti ja kirkkaasti. Tähän me kuolemme. Tuva on saanut selville salaisuuden: hän on vaihdokas, meren tytär. Hän on karkottanut muinaisen pahuuden meren syvyyksiin, mutta nyt kotisaariston peittää ennen näkemättömän paksu sumu. Ja sumuun kätkeytyy kammottavia olentoja.

Viveca ja Camilla Sten ovat äiti ja tytär. Viveca Stenin Sandhamn-dekkarisarjaa on myyty yli 4 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Camilla Sten on kirjoittanut koko ikänsä ja julkaissut poliittisen trillerin. Yhdessä tämä lyömätön äiti & tytär -duo on luonut hyytävän trillerisarjan nuorille.

”Jännitystä, fantasiaa ja romantiikkaa on sopivassa suhteessa.” – Kirjapöllön huhuiluja -blogi ISBN 978-951-1-31317-5

Nuorille aikuisille ja teineille 2 9


kuva: 200 S. / 128 X 185 MM / N 03 / ISBN 978-951-1-32408-9 / TOUKOKUU

Jenni Pääskysaari (s. 1975) on tyttö, nainen, ihminen, äiti, tytär, isosisko, ystävä, tv- ja radiotoimittaja, käsikirjoittaja, juontaja, tuottaja, yrittäjä ja vaimo, joka haluaisi olla myös taitava tanssija ja rohkea ajattelija.

Jenni Pääskysaari

Sinä olet...

Voimakirja ihan kaikille! Sinä olet mahtava tyyppi! Ainutlaatuinen! Rohkea! Käsissäsi on pieni suuri kirja, jossa sanotaan kaikki ne asiat, jotka jokaisen tulisi saada kuulla. Lue tämä kirja, vaikka et lukisi mitään muuta. Selvitä innostavien tehtävien avulla, kuka olet ja mitä haluat. Olet oman elämäsi päähenkilö. Kuuntele sydäntäsi, älä muiden mielipiteitä. Älä anna kenenkään kohdella sinua huonosti. Naura kun naurattaa, itke kun itkettää. Murra lokeroinnit ja rakennu juuri sellaiseksi kuin olet.

Muistikirja Sinä olet... Voimaa antavaan Sinä olet… -kirjaan liittyvä muistikirja. Kirjoita ja piirrä oma tarinasi, omat voimalauseesi – tee oma pieni suuri kirjasi! 200 S. / 128 X 185 MM / / ISBN 978-951-1-32409-6 / TOUKOKUU

30

Ilmiöksi muodostuneet Tyttö, sinä olet... ja Poika, sinä olet... päivittyvät ja sulautuvat yhdeksi kirjaksi.


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 16 Nuorille aikuisille ja teineille 25

Huumori ja sarjakuvat 31 Tietokirjat 35 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 51 Moreeni 71 F-Kustannus 77 Nemo 81 Hidasta elämää 91 Kalenterit 97 Seven-pokkarit 103 Sähkökirjat, äänikirjat 108 Hakemisto 109


Kamalan luonnon petomaiset filosofit valtaavat yhä lisää elintilaa Jarkko Vehniäinen – Marja Lappalainen

Sunnuntaijengi Kamala luonto

Kamala luonto naurattaa myös isompina annoksina! Loistavaan lukupakettiin on koottu tuore kattaus sarjan sunnuntaisivuja. Koko sivun stripeissä pohditaan ystävyyttä, eläinten suhteita, omaa tilaa sekä onnellisuutta – niin kuin vain Kamala luonto sen osaa tehdä!

Jarkko Vehniäinen

Kamala luonto 2019

Vuosi ei ole lainkaan kamala ilveksen, kärpän, ketun ja kumppaneiden ronskissa mutta hellyttävässä seurassa. 26 S. / 285 X 210 MM / 4-VÄRIKUVITUS / EAN 6418428810486 / HEINÄKUU

32

kuva: tero takalo-eskola

80 S. / 240 X 167 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.3 / ISBN 978-951-1-32515-4 / KESÄKUU

Sarjakuvantekijäpari Jarkko Vehniäinen (s. 1973, Viitasaari) ja Marja Lappalainen (s. 1980, Jalasjärvi) asuvat Jyväskylässä. He tekevät yhdessä päivittäin ilmestyvää Kamala luonto -sarjakuvaa. Muihin yhteisiin töihin kuuluvat mainoskuvitukset ja -sarjakuvat. Pari hoitaa käsikirjoitukset tiimityönä, piirrosjälki on Vehniäisen käsialaa.


Juba

Juba

Maasian munatoti

Elävien luiden laakso

Viivi ja Wagner 21

Minerva

Vuoden ympäri sian ja naisen seurassa

Minervan huimassa vauhdissa ei aika käy pitkäksi. Lasten supersankarin seikkailut ovat täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Viivi haluaisi kesämökin, mutta Wagner ei halua leikata ruohoa. Viiviä myös stressaavat somemaailman paineet. Kun Wagner päättää ryhtyä joulupukiksi, joulumieli on kovilla. 64 S. / 210 X 250 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.32 / ISBN 978-951-1-32513-0 / ELOKUU

Saammeko esitellä: Minerva, seikkailijatar Matkustusvälineet: Gekko ja kylpyamme Matkakohde: Elävien luiden laakso Tehtävä tänään: Pelastaa Elävien luiden laakso piinaavalta kuivuudelta.

kuva: toni härkönen

Minerva on seikkaillut aiemmin neljässä albumissa. Elävien luiden laakso on jatkoa albumeille Alajuoksun kelluva pullukka ja Sipulirengassuon vanki, mutta on luettavissa myös itsenäisenä tarinana. 48 S. / 210X 297 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.32 / ISBN 978-951-1-32577-2 / IKÄSUOSITUS 6+ / ELOKUU

Sarjakuvataiteilija Jussi ”Juba” Tuomola (s. 1965) on Suomen ­suosituimpia sarjakuvapiirtäjiä. Hänet tunnetaan erityisesti Viivi ja Wagner -sarjakuvasta. Tuomola on tehnyt piirrostöitä 80-luvulta ­lähtien, ja hän on saanut Lempi- ja Puupäähattu–sarjakuvapalkinnot. Huumori ja sarjakuvat

33


Maurice Rosy

Tim ja Tom Non Stop

Timin ja Tomin parhaat seikkailut taas saatavina Yksityisetsivät Tim ja Tom ovat eurooppalaisen seikkailusarjakuvan pitkäikäisimpiä hahmoja. Vuonna 2018 sarja täyttää peräti 80 vuotta! Kaverusten seikkailut ovat täynnä vauhtia, mielikuvituksellisia keksintöjä ja ovelia käänteitä. Tähän komeaan Non Stop -kirjaan on koottu kolme ikimuistoista tarinaa, joista klassinen ”Kumia kantapäissä” on sarjan tunnetuimpia.

Maurice Rosy (1927–2013) oli belgialainen sarjakuvakirjoittaja, joka toimi myös legendaarisen Spirou-lehden kuvatoimittajana. Hän käsikirjoitti mm. Franquinin piirtämiä Piko & Fantasio -tarinoita sekää Deribin piirtämää Attila-sarjaa. SUOMENTANUT KOLEHMAINEN, ANNUKKA / 144 S. / 215 X 296 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.3 / ISBN 978-951-1-32662-5 / ELOKUU

Hergé

Tintti Kongossa Tintti Amerikoissa Lehtimies seikkailee

Klassiset albumit ilmestyvät nyt ensimmäistä kertaa suomeksi alkuperäisasussaan. Aikaansa heijasteleva Tintti Kongossa -albumi kertoo Tintin ja Miloun matkasta Afrikkaan ja esittelee oman tulkintansa Afrikan ihmeistä. Tintti Amerikoissa -albumi seuraa, kuinka urhea lehtimies lähtee seikkailemaan valtameren taakse. Siellä Tintti ja Milou kohtaavat gangstereita, intiaaneja, lännenmiehiä ja vaikka mitä! Klassinen albumi ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi alkuperäisessä asussaan.

Georges Prosper Remi (1907–1983) alias Hergé tunnetaan kautta maailman Tintin luojana, mutta hän piirsi ja kirjoitti myös mm. Veikko, Tette ja Jykke -sarjakuvaa. Tintin seikkailuja on käännetty yli 50 kielelle, ja Tinttialbumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta. SUOMENTANUT KAUKORANTA, HEIKKI / 120 JA 138 S. / 227 X 300 MM / MV-KUVITUS / 85.3 / ISBN 978-951-1-32424-9; ISBN 978-951-1-32425-6 / TOUKOKUU

34


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 16 Nuorille aikuisille ja teineille 25 Huumori ja sarjakuvat 31

Tietokirjat 35 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 51 Moreeni 71 F-Kustannus 77 Nemo 81 Hidasta elämää 91 Kalenterit 97 Seven-pokkarit 103 Sähkökirjat, äänikirjat 108 Hakemisto 109


Lauri Karén

Aatos Erkko

Yksityinen valtiomies Yllättävä ja ainoa Aatos Erkon hyväksymä elämäkerta itsestään Ministeri Aatos Erkko (1932–2012) oli vuosikymmeniä salaperäinen voimahahmo, suuri tuntematon, jonka vaikutusvallasta syntyi myyttejä. Tämä elämäkerta kuvaa millainen oli todellinen Aatos Erkko, mies myytin takana. Aatos Erkko kantoi pienestä pitäen sukuperinnön taakkaa, mutta hän halusi murtautua elämään omana itsenään, ei kohtalon sanelemana perinnönhoitajana. Millainen Erkko hänestä lopulta tuli?

”Valta on minulle vieras sana ja vieras tekijä. Se on ehkä myös vastaus siihen, että olen muka omaksunut ’vetäytyjän’ roolin. Luulen, että se on tullut minulle vain aivan luonnollisesti.” – Aatos Erkko

350 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 99.1 / ISBN 978-951-1-32599-4 / HUHTIKUU

Lauri Karén (1927–2006) työskenteli uransa alussa Lontoossa BBC:n toimituksessa, sitten Uuden Suomen toimittajana ja kirjeenvaihtajana Lontoossa. Vuodesta 1965 lähtien Karén toimi Helsingin Sanomien ulkomaan­ toimittajana. 36


Elina Lepomäki

Helena Petäistö

Vahva ja visionäärinen kirja siitä, miten Suomea olisi uudistettava

Mikä ihme ranskalaisia oikein riivaa? Rauhoittuuko tämä Euroopan kauhukakara koskaan?

Vuodesta 2014 kokoomuksen kansanedustajana toiminut Elina Lepomäki vaatii ja ehdottaa Suomen uudistamista siten, että yksittäisellä ihmisellä olisi jatkossa suurempi päätäntävalta niin omiin kuin yhteiskunnan asioihin. Kirjassa käsitellään niin viime vuosien tekemättömyyttä suomalaisessa politiikassa kuin EU:n keskeisiä politiikka­ virheitä. Kaikkiin ongelmiin on olemassa ratkaisu. Kirja toimii vastapainona yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pyritään suojelemaan pikemmin järjestelmää kuin ihmisiä sen takana. Me teemme sen itse – tämän päivän ja tulevan – jos niin haluamme.

Yllätysten aika ei ole ohi! Kuka olisi voinut vielä jokin aika sitten kuvitella, että tuntematon pankkiiri tulee kuin tuulispää ja ottaa vallan Ranskassa? Sellaista ihmesuoritusta ei ollut nähty sitten Napoleon Bonaparten. Tällä hetkellä Ranskan tuore presidentti Emmanuel Macron on läntisten demokratioiden nuorin johtaja, jolta koko Eurooppa odottaa paljon ja jota koko maailma katsoo uteliaana. Mutta Ranska ei olisi Ranska, ellei se olisi jo kaatamassa vasta hurraten valittua nokkamiestään! Tätä kaikkea valottaa kirjassaan maan hyvin tunteva kokenut journalisti, MTV:n entinen Pariisin-kirjeenvaihtaja Helena Petäistö. Kirjassa kerrotaan myös, kuinka uskomattomat olivat Ranskan historian rajuimmat presidentinvaalit kaikessa raadollisuudessaan, ja miksi Euroopan uppiniskaisen kansan riveissä taas kiehuu ja kuohuu.

Vapauden voitto

Elina Lepomäki on ekonomisti ja tietoturvallisuus­ tekniikan diplomi-insinööri. Hän on ollut kolme vuotta kansanedustaja ja sitä ennen toiminut yli kymmenen vuotta rahoitusalan johto- ja asiantuntijatehtävissä. Lepomäki on osakkaana useassa uuden teknologian kasvuyrityksessä ja toimii ajatuspaja Liberan hallituksen puheen­johtajana. 300 S / 145 X 213 MM / 36 / ISBN 978-951-1-32644-1 / HUHTIKUU

Ranska, Macron ja minä

Helena Petäistö on toimittaja, kolumnisti ja tieto­ kirjailija. Hän on erittäin kokenut journalisti ja MTV:n entinen Pariisin-kirjeenvaihtaja. 236 S. / 145 X 213 MM / 32.18 JA 46.1 / ISBN 978-951-1-32517-8 / JOULUKUU 2017

Tietokirjat

37


Hyviä uutisia! Hans Rosling – Ola Rosling – Anna Rosling Rönnlund

Faktojen maailma

Maailma on parempi paikka kuin luuletkaan! Faktat kertovat. Juuri kun kuvittelit että maailma on mennyt hulluksi, sinun kannattaa lukea tämä kirja. Legendaarinen Hans Rosling osoittaa, että kaikki on paljon paremmin kuin me arvelemme. Maailma on vauraampi, turvallisempi ja terveempi kuin koskaan ennen.

Hans Rosling (1948–2017) oli maailmankuulu ruotsalainen lääkäri ja tilastovelho, joka omisti elämänsä viimeiset vuodet ihmiskunnan hyvinvoinnin kehitystä kuvaavan tilastotiedon havainnollistamiselle. Hän oli erittäin suosittu esiintyjä TED-luentotapahtumissa ja niistä tallennetuilla verkkovideoilla. Kirjan tekoon osallistuivat Hans Roslingin rinnalla hänen poikansa Ola Rosling ja tämän vaimo Anna. SUOMENTAJA: KINNUNEN, MATTI / 256 S. / 145 X 213 MM / 30 / ISBN 978-951-1-30371-8 / ELOKUU

38


kuva: sampo korhonen

SUOMENTAJA: TORKKI, JUHANA / 100 S. / 11.1 / ISBN 978-951-1-32648-9 / TOUKOKUU

Seneca: Elämän lyhyydestä

Suomentanut Juhana Torkki

Ajankohtaista puhetta suoraan nykyajan ihmisen sieluun Juhana Torkin suomentamat roomalaisen Senecan elämäntaidolliset tekstit puhuttelevat vuosituhansien takaa vahvasti nykyihmistä. Miten käyttää aika järkevästi? Miksi kiire on vahingollista? Miksi nautinnon tavoittelu ei johda onneen? Miksi hyville ihmisille tapahtuu pahoja asioita, ja mikä on paras tapa suhtautua epäonneen? Senecan vastaukset piirtävät eloisan kuvan antiikin Rooman elämästä, mutta ovat samalla ajattomia opetuksia kenelle tahansa meistä.

Juhana Torkki (s. 1977) on kirjailija, puhetaidon kouluttaja ja teologian tohtori. Hänet tunnetaan tarkkanäköisenä poliittisen puheen kommentoijana ja maamme eturivin vaikuttajien puhekouluttajana. Torkin teoksia ovat Puhe­ valta (2006), Sami Miettisen kanssa kirjoitettu Neuvot­ teluvalta (2008), Tarinan valta (2014) sekä Puhevalta käyt­ töön (2015).

Nykyihmisellä on paljon opittavaa stoalaiselta ajattelijalta

Tietokirjat

39


Timo Soukola

Kati Katajisto

AKT:n historia 1990-2010

Mitä yhteistä on J.K. Paasikivellä, Hedvig Gebhardilla, K.J. Ståhlbergilla, Miina Sillanpäällä ja Väinö Tannerilla? He kaikki vaikuttivat Helsingin kaupunginvaltuustossa joko ennen sisällissotaa tai sen jälkeen.

Itsekkyyttä jäsenistön puolesta Kovaotteinen ammattiliitto on pitänyt linjansa Eurooppaan yhdentyneen Suomen työmarkkinoilla.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on leimattu tuloneuvottelujen iltalypsäjäksi ja suorastaan Suomen kansantalouden tuhoajaksi. Kuljetusliitto on kuitenkin saanut talouden globaalistumisen huolestuttamilta suomalaisilta huomattavaa tukea, kun se on tarttunut voimakeinoihin palkansaajien työsuhdeturvan paran­ tamiseksi.

Dosentti Timo Soukola (s. 1957) on julkaissut useita teoksia ammattiyhdistysliikkeen historiasta sekä suomentanut lukuisia tietokirjoja. 496 S. / 167 X 237 MM / MV-KUVITUS / 36.133 / ISBN 978-951-1-32740-0 / TOUKOKUU

Sodasta sovintoon

Suomessa käytiin julma sisällissota vuonna 1918. Silti maa selvisi hämmästyttävän nopeasti demokratian tielle katkerien kokemusten jälkeen. Demokratiaa ei hylätty, vaan päinvastoin myös kunnallisella tasolla naisten ja miesten yleinen ja yhtäläinen äänioikeus toteutui. Kirjassa tarkastellaan paikallisen demokratian toteutumista punaisten pääpaikkana olleessa Helsingissä. Mitkä olivat sovinnon edellytykset ja esteet?

Historiantutkija, filosofian tohtori Kati Katajisto (s. 1974) on tutkinut 1700-luvun talonpoikia, 1800-luvun alun eliitin suomalais-kansallisen identiteetin muodostumista ja kunnallispolitiikkaa itsenäistymisen ajan alussa. Hänen aiempia julkaisujaan on mm. elämäkerta Verraton Virolainen (2017). 300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 92.7 / ISBN 978-951-1-32741-7 / ELOKUU

40


Lasse Lehtinen – Risto Volanen

Jean-Christophe Brisard – Lana Parshina

Kuinka vallankumous levisi Suomeen

ja neuvostoarkistojen salaisuudet

1918

Hitlerin kuolema

Vakiintuneita käsityksiä ravisteleva, laajaan lähdeaineistoon perustuva kuvaus vuodesta 1918 – mitä todella tapahtui?

Adolf Hitlerin kuolema kirvoittaa salaliittoteorioita vielä yli 70 vuoden jälkeen. Mitä paljastavat venäläisarkistojen salaiset asiakirjat?

Vuosi 1918 on Suomen historian kipukohta. Tragedian syitä hahmotetaan usein Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian luoman kuvan pohjalta. Näin sodasta piirtyy kuitenkin vino ja suorastaan väärä kuva. Sodat ja vallankumoukset ovat aina saaneet alkunsa suotuisissa oloissa voimakkaiden tai heikkojen johtajien päätöksin. Suomessakin kapinan syttyminen edellytti maailmansodan lopun olosuhteita, Venäjän vallankumouksellisten yllytystä ja oppineita harhaanjohtajia.

Adolf Hitlerin kuolemasta ja tapahtumista sen jälkeen on monia käsityksiä ja teorioita. Kolmannen valtakunnan luhistuessa huhtikuun lopussa 1945 Hitler ja hänen vastavihitty vaimonsa Eva Braun tekivät vallitsevan käsityksen mukaan itsemurhan valtakunnankanslian alla sijainneessa betonibunkkerissa – mutta mitä tapahtui Hitlerin ruumiille? Tämä kirja selvittää Adolf Hitlerin kuolemaa ja sitä ympäröiviä mysteerejä sekä kuvaa mitä puna-armeija teki löytämälleen ruumiille ja miten neuvostotiedustelu käsitteli Hitlerin kuolemaa.

Risto Volanen (s. 1944) on yhteiskuntatieteiden tohtori ja entinen poliittinen valtiosihteeri. Hänen edellinen kirjansa oli Suomen synty ja kuohuva Eurooppa (2017). Lasse Lehtinen (s. 1947) on kirjailija, toimittaja ja entinen poliitikko. Hän toimi SDP:n kansanedustajana (1972–1983) ja europarlamentaarikkona (2004–2009) sekä erilaissa viestintätehtävissä. Lehtisen edellinen kirja oli Väinö Tannerin elämäkerta Tanner (2017).

Jean-Christophe Brisard on ranskalainen toimittaja ja dokumenttielokuvaohjaaja. Lana Parshina on venäläissyntyinen Yhdysvalloissa asuva elokuvaohjaaja. SUOMENTAJA KEYNÄS, VILLE / 300 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 94.13 JA 97.14 / ISBN 978-951-1-32518-5 / MAALISKUU

191 S. / 145 X 213 MM / KUVALIITTEITÄ / 92.7 / ISBN 978-951-1-32600-7 / TAMMIKUU 2018

Tietokirjat

41


Lars Svensson Killian Mullarney Dan Zetterström

Lintuopas

Euroopan ja Välimeren alueen linnut Lintuharrastajien raamattu on nyt päivitetty! Alan parhain asiantuntijavoimin syntynyt, monen kriitikon mielestä markkinoiden paras lintuopas esittelee kaikki Euroopan, Välimeren alueen ja Pohjois-Afrikan linnut sekä lajit, joita tavataan suuressa osassa Lähi-itää. Helppokäyttöisessä kenttäoppaassa on lähes 900 lintulajia. Kirjan ovat Suomen oloihin soveltaen suomentaneet arvostetut ornitologit Hannu Jännes ja Pekka J. Nikander.

Kirjan kuvittajat, irlantilainen Killian Mullarney ja ruotsalainen Dan Zetterström, ovat johtavia ornitologeja ja ansioituneita taiteilijoita. Tekstistä ja kartoista vastaa tunnettu ruotsalainen lintutieteilijä Lars Svensson. SUOMENTAJAT JÄNNES, HANNU; NIKANDER, PEKKA J. / 4-VÄRIKUVITUS / 58.12 / ISBN 978-951-1-29509-9 / MAALISKUU

42

Annemarta Borgen

Ulla Svensk

Historia, viljely, ruokaohjeet

Upeita fantasiakakkuja, taidokkaita täytekakkuja shakkiruutukakusta kesäiseen kirsikkakakkuun, ihania leivoksia, monenlaisia makeisia ja hieman suolaistakin…

Minun yrttini

Intohimoisesta yrttirakkaudesta syntynyt kiehtova viljelyopas ja innoittava ruokakirja on jo klassikko. Tämän ihastuttavan kirjan ohjein opit valmistamaan Henrik VIII:n seitsemän yrtin viiniä, kehäkukkariisiä, sokerilla kuorrutettuja ruusunlehtiä, katajanmarjakananpoikaa, sipulilipstikka­ keittoa ja muita ihania herkkuja. Vanhojen viisaiden yrttitarhurien reseptein syntyvät hajusteet, kauneudenhoitoaineet ja monenlaiset lääkkeet. Annemarta Borgen vie lukijat myös jännittävälle kirjalliselle löytöretkelle yrttien vuosituhantiseen historiaan ja muistelee matkan varrella yrtintuoksuista lapsuuttaan. Lähdemateriaali kattaa niin muinaiset sumerilaiset, antiikin klassikot, Raamatun, Koraanin, keskiajan kirjallisuuden, 1600–1800-luvun kasvitieteilijät kuin kansanperinteen. SUOMENTAJA KURIKKA, SINIKKA / 189 S. / 125 X 202 MM / 68.2 / ISBN 978-951-1-29644-7

Unelmakakut

Suositun leipuri-kondiittorin klassikkokirjassa opastetaan vaihe vaiheelta ihanien herkkujen valmistamisessa.

Leipuri-kondiittori Ulla Svensk tuli tunnetuksi ensin blogileipurina, ja hänen esikoiskirjastaan Unelma­ kakut (2007) tuli menestys. Suosittuja ovat olleet myös hänen leivontakirjansa Lempileivonnaiset (2009), Juhlaleivonnaiset (2010) ja Suloiset suolaiset (2017). 216 S. / 200 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 68.24 / ISBN 978-951-1-22234-7 / MAALISKUU


Teresa Välimäki – Johanna Lindholm – Laura Riihelä

Parhaita ruokahetkiä

Parhaat ja helpot ruoat elämän eri hetkiin Aamiainen sängyssä, metsäretken eväät, kesäpäivä laiturilla, remonttitalkoot, lasten synttärimenu tai pakkaspäivän ihana illallinen. Kirja tarjoaa kekseliäitä reseptejä ja tunnelmia elämän erilaisiin ruokahetkiin. Mukana on myös päiväkirjamaisia sivuja, joihin voi kirjata omia muistoja ja ruokaohjeita. Veden kielelle saava kuvitus on palkitun, ruokakuvistaan kiitetyn valokuvaaja Laura Riihelän käsialaa.

AAMIAINEN SÄNGYSSÄ MENU

No

1

KANELIMAITOKAHVI RANSKALAISET KÖYHÄT RITARIT PEKAANI KVINOAGRANOLA YHDELLE Sunnuntaiaamu, hiljainen talo, ei kiire mihinkään, hetki omaa aikaa. 2

3

200 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 68.2 / ISBN 978-951-1-32756-1 / TOUKOKUU

Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm ovat ruoka-alan monitoimiyrittäjiä, ruokakirjailijoita, ravintoloitsijoita, sisällöntuottajia ja tehonaisia, jotka luotsaavat omaa yritystään Helsinki Food Companya sekä parempaan katuruokaan keskittynyttä Ravintola SuperBowlia. Laura Riihelä on ruokakuvistaan palkittu ja kiitetty valokuvaaja.

Tietokirjat

43


Catherine Price

Antti Heikkilä

Älypuhelimen käyttäjä, hanki elämä!

Hoida itseäsi ruokavaliolla ja liikunnalla.

Kännykän liikakäyttö vahingoittaa keskittymiskykyä ja muistia. Kirjan ohjeilla voit saada elämäsi takaisin hallintaasi. Muuttamalla puhelimen asetuksia ja ajattelutapaasi saat arkeesi tilaa ja vapautta. Kännykkään voi olla terve suhde ilman pakkomielteitä ja levottomuutta. Laita puhelin pois, pysähdy ja mieti.

Kirja kyseenalaistaa nykymaailman medikalisaation ja ohjaa konkreettisin esimerkein kohti lääkkeetöntä elämää pureutuen sairauksien alkutekijöihin. Heikkilä kertoo kokemusperäisesti mutta vankkaan tieteelliseen faktaan perustuen, miten sairauksia voi hoitaa ja ehkäistä ruokavalion ja liikunnan keinoin. Kirjan ytimessä on insuliiniresistenssi, joka on keskeisin syy kaikissa nykyisissä elintapasairauksissa.

Kuinka päästää irti puhelimesta

Catherine Price on terveyteen erikoistunut tietokirjailija ja tiedetoimittaja. Hän asuu Philadephiassa, Yhdysvalloissa. SUOMENTAJA: SONNINEN, LOTTA / 220 S. / 128 X 185 MM / 17.3 / ISBN 978-951-1-32348-8 / TOUKOKUU

Lääkkeetön elämä

Antti Heikkilä on ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja tietokirjailija. Heikkilä on kirjoittanut erityisesti ravitsemuksesta ja kivunhoidosta ja julkaissut useita kokonaisvaltaisen lääketieteen piiriin kuuluvia teoksia, mm. kirjan Diabeteksen ruokavaliohoito. 250 S. / 145 X 213 MM / 59.3 / ISBN 978-951-1-32312-9 / ELOKUU

44


Terveellinen elämä on joustavaa, ei kiduttavaa Anu Marin

Laihdutuskoodi

Onnistuneen laihdutuksen avaimet ovat nyt käsissäsi. Haluatko laihtua? Koetko painonhallinnan hankalaksi? Kolmivaiheinen ohjelma neuvoo syömään ja treenaamaan fiksusti ja juuri sinulle sopivalla tavalla. Kehosi hoikistuu ja vahvistuu niin, että pääset pysyviin tuloksiin – ja nautit samalla elämästä. Ei herkkulakkoja, aamulenkkejä tai itsensä ruoskimista, vaan ohjeita, jotka oikeasti toimivat!

144 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 59.12 / ISBN 978-951-1-31973-3 / ELOKUU

Anu Marin on aineenvaihdunnan eheyttämiseen erikoistunut ravinto- ja voimaharjoitteluvalmentaja sekä yrittäjä. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Aktivoi aineenvaihduntasi (2017). Lisää aiheesta verkkosivuilla www.anumarin.fi.

Tietokirjat

45


Luovuuden riemu

Emily Coxhead

Hurmaannu värien loistosta ja vapauta sisäiset voimasi.

Pieniä tehtäviä päivän piristämiseen Inspiroi itseäsi ja läheisiäsi täytettävällä hyvän mielen kirjalla.

Kuvittanut Jessica Singh

Aktivoi aivosi hurmaavalla täyttökirjalla. Murra lukkosi, päästä irti rajoituksistasi, tallenna ideasi ja toteuta itseäsi. SUOMENTAJA: KELLUMS, JULIA / 192 S. / 165 X 222 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 79.8 / ISBN 978-951-1-32758-5 / ELOKUU

Ilahduta

Hauskat ja luovat tehtävät piristävät arkea ja auttavat ajattelemaan valoisammin pieninä ja suurina hetkinä. Tee maailmasta parempi paikka tehtävä kerrallaan! SUOMENTAJA SONNINEN, LOTTA / 160 S. / 140 X 202 MM / 79.8 / ISBN 978-951-1-32502-4 / HEINÄKUU

46


Mari Koistinen

Pieni pahan mielen kirja

Digideiteillä

Toimittanut Lotta Sonninen

Tositarkoituksella Tinderissä

Kaivele omaa napaa, muistele vanhoja, levitä pahaa mieltä! Täytettävä kirja niille, joita positiivisuusbuumi ällöttää.

Kepeä kirja antaa aloittelijalle rohkeutta sukeltaa digideittailun maailmaan. Kokeneemmalle tarjotaan vinkkejä ja samaistumista kompurointiin. Kirjassa keskitytään erityisesti Tinderin käyttöön. Kirjoittaja kertoo myös omia kokemuksiaan vuosien varrelta. Onnistumisiin nettilemmen äärellä!

Mari Koistinen on viestintäammattilainen, tietokirjailija ja nettideittailun kokemusasiantuntija.

Kirja parodioi hyvän mielen tehtäväkirjoja ja kääntää positiivisuusvaatimuksen ilois−− ei kun siis viheliäisesti nurin päin. Kanavoi katkeruutesi turvallisesti! 100 S. / 128 X 185 MM / MV-KUVITUS / 79.8 / ISBN 978-951-1-32582-6 / KESÄKUU

200 S. / 128 X 185 MM / 14.8 / ISBN 978-951-1-32759-2 / ELOKUU

Tietokirjat

47


Katariina Vuori

Kissan oma kirja Kissan omaan kirjaan voi merkitä oman lemmikkikissan elämänvaiheet, lempiasiat ja rakkaat muistot. Kirja sisältää myös paljon hyödyllistä tietoa ja hyviä vinkkejä kissan omistajalle.

100 S. / 145 X 213 MM / MV-KUVITUS / 04 / ISBN 978-951-1-32507-9 / TOUKOKUU

Mökillä Mitä mökillä tapahtuikaan viime vuonna tähän aikaan? Millainen sää on ollut edellisinä juhannuksina? Kuka mökillä on käynyt ja mitä siellä on tehty? Mökin omaan lokikirjaan kokoat kätevästi mökin tärkeät tapahtumat, säätiedot ja luontohavainnot viiden vuoden ajalta. 192 S. / 145 X 213 MM / 79.8 / ISBN 978-951-1-32598-7 / MAALISKUU

48


Bujo-muistikirjat Kaksi kotimaista muistikirjaa kauniilla kangaskansilla. Numeroidut pistesivut ja lukunauha. 192 S. / 145 X 213 MM / ISBN 978-951-1-32854-4 (KELTAINEN); ISBN 978-951-1-32855-1 (TURKOOSI) / MAALISKUU

Muistikirjat Kuusi uutta ihanuutta: Tiikerit, Pilvet, Tukaani, Krysanteemi, Panda ja Jumppakissat 192 S. / 128 X 185 MM / TIIKERIT: ISBN 978-951-1-32776-9; PILVET: ISBNÂ 978-951-1-32778-3; TUKAANI: ISBN 978-951-1-32777-6; KRYSANTEEMI: ISBN 978-951-1-32819-3; PANDA: ISBN 978-951-1-32774-5; JUMPPAKISSAT: ISBN 978-951-1-32775-2 / MAALISKUU

Tietokirjat

49


MM-kisojen virallinen historia

FIFA World Cup

Kaikki mitä olet halunnut tietää jalkapallon MM-kisoista Kattava ja virallinen kuvaus kaikista FIFA World Cup -kisoista. Täynnä huikeita valokuvia, ainutlaatuisia haastatteluja ja harvinaisia artikkeleita FIFA World Museumista. Upea kirja kertoo tapahtuman taustoja ja esittelee mielenpainuvia hetkiä FIFAn historiasta. SUOMENTAJA: ALANEN, ANSSI / 304 S. / 280 X 230 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 79.31 / ISBN 978-951-1-32347-1 / TOUKOKUU

50


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 16 Nuorille aikuisille ja teineille 25 Huumori ja sarjakuvat 31 Tietokirjat 35

Lasten ja varhaisnuorten kirjat 51 Moreeni 71 F-Kustannus 77 Nemo 81 Hidasta elämää 91 Kalenterit 97 Seven-pokkarit 103 Sähkökirjat, äänikirjat 108 Hakemisto 109


Kerrassaan outooppista: jo 20. kirja, jossa Tatu ja Patu seikkailevat! Outolan pojat ovat juhlakirjansa ansainneet. Aino Havukainen – Sami Toivonen

Tatu ja Patu, elämä ja teot

Juhlakirja Tatusta ja Patusta! Kaikki mitä olet aina halunnut tietää Outolan pienistä suurmiehistä. Juhlakirja seuraa veljesten vaiheita lapsuudesta nykypäivään. Se paljastaa, kuinka Tatusta ja Patusta tuli keksijöitä ja millaisia uhrauksia tutkimusmatkat ihmisten maailmaan ovat vaatineet. Ääneen pääsevät Tatun ja Patun lisäksi monet heidät hyvin tuntevat, mm. heidän rakas ystävänsä Veera, jonka leikekirja avaa tilanteita kulissien takaa. Mukana on myös Cassu Linssi-Ludenoffin tekemä syvähaastattelu siitä, mitä menestys Tatulle ja Patulle merkitsee. Kirjasta selviää jopa, miksi Tatu ja Patu rakastavat jäätelöä, kuka heidän äitinsä on ja onko Tatu sittenkään likinäköinen – vai hikinäköinen? Ja kaikkia toki kiinnostaa tietää enemmän Outolasta, tuosta salaperäisestä paikasta, jonka Tatu ja Patu ovat tehneet tunnetuksi.

48 S. / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32615-1 / IKÄSUOSITUS 3–9 / HEINÄKUU

52


Kuva: katja tähjä

Aino Havukainen (s. 1968) ja Sami Toivonen (s. 1971) työskentelevät yhdessä lastenkirjailijoina, kuvittajina ja graafisina suunnittelijoina. Heidän Tatu ja Patu -kirjojaan on käännetty yli 20 kielelle. Outolan pojat ovat kunnostautuneet myös elokuvassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

53


Kuva: katja lösönen

Halloween-herkkua hauskimmillaan Mauri Kunnas

Aavemaiset tarinat Pelko pois! Mauri Kunnas marssittaa lukijan eteen hassuja ja herttaisia kummituksia, vampyyrejä, hirviöitä, mörköjä ja luurankoja. Kolmen kirjan tuhti yhteisnide sisältää aiemmin julkaistut kirjat Hui kauhistus!, Vampyyrivaarin tarinoita ja Majatalon väki ja kaappikellon kummitus. Kirjassa on Mauri Kunnaksen esipuhe. NOIN 128 SIVUA / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32490-4 / TOUKOKUU

54

Mauri Kunnas tunnetaan rakastetuista lastenkirjoistaan ja anarkistisista sarjakuvistaan. Hänen kirjojaan on käännetty kym­menille kielille ja niitä on myyty maailmassa yhteensä liki 10 miljoonaa. Syksyllä 2017 ilmestynyttä Koiramän Suomen historiaa myytiin jo ilmestymisvuonnaan yli 160 000 kappaletta.

maurikunnas.net


Herra Hakkarainen Palapelikirja

Lääkäri, puutarhuri, tarjoilija ja kapellimestari – Hakkarainen on monena. Kirja sisältää neljä hauskaa neljän palan palapeliä Mauri Kunnaksen verrattomista kuvista. 8 SIVUA / 170 X 170 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32556-7 / IKÄSUOSITUS 2+ / HEINÄKUU

Kesä Koiramäessä -muistikirja Tallenna kesäisen muistikirjan viivoitetuille sivuille tärkeät asiat, tapahtumat ja muistot. 192 SIVUA / 128 X 185 MM / ISBN 978-951-1-32822-3 / TOUKOKUU

Santa Claus Menestyskirjailijan Joulupukki-klassikon englanninkielinen laitos sai uuden joulunpunaisen kannen. KÄÄNTÄNYT TIM STEFFA / 50 SIVUA / 230 X 290 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.25 / ISBN 978-951-1-32813-1 / TOUKOKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

55


Steve Antony

Kiitos, herra Panda

Tunne hedelmät & vihannekset

Herra Panda jakaa lahjoja!

Kurkista luukkuihin ja katso, mitä kuoren alta löytyy.

Herra Panda on päättänyt jakaa ystävilleen hienoja lahjoja. Mutta ovatko lahjat mieleisiä? Tärkeintä on kuitenkin kaunis ajatus. Uusi hieno Panda-kirja muistuttaa, että sanaa ”kiitos” ei pidä unohtaa.

Innostutaan yhdessä vihanneksista ja hedelmistä! Kasvit esitellään kuvin ja sanoin, ja luukkujen takaa löydät niiden oikeat nimet. Kirjassa on 20 vihannesta ja 20 hedelmää ja 40 luukkua, jotka avaavat lautaselle herkut ananaksesta retiisiin.

Steve Antony on englantilainen kirjailija ja kuvittaja, jonka ensiteos The Queen’s Hat sai vuonna 2014 arvostetun Oscar’s First Book Prize -palkinnon. SUOMENTAJA: RUOKOSENMÄKI, JOUKO / 32 S. / 265 X 260 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 85.22 / ISBN 978-951-1-32102-6 / IKÄSUOSITUS 2+ / KESÄKUU

56

Iveta Pari – Véra Matys

SUOMENTAJA: KALLIOLA, IIRIS / 16 S. / 245 X 250 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32067-8 / IKÄSUOSITUS 3+ / HEINÄKUU


Uutuus

Pipsa Possu ja hassu piiloleikki Pipsa Possu ja kaverit ovat piilosilla. Minne kaikki katosivat? Kurkista luukkujen alle ja auta Pipsaa löytämään ystävänsä Rebekka Kanin puutarhasta.

Eric Hill

Puppe eläintarhassa

Missä Puppe on? Avaa luukut ja etsi. Puppe perheineen tapaa eläintarhassa monta eksoottista eläintä. Mutta kuka vei Pupen hienon hatun? Luukkujen takaa löytyy jännittäviä eläin­ystäviä.

peppapig.com PEPPA PIG © ASTLEY BAKER DAVIES LTD/ ENTERTAINMENT ONE UK LTD 2003. SUOMENTAJA KARHU, SATU / 12 S. / 210 X 210 MM 4-VÄRIKUVITUS / / ISBN 978-951-1-31749-4 / IKÄSUOSITUS 3+ / ELOKUU

SUOMENTAJA: LUUKKANEN, ANNE / 18 S. / 176 X 176 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.2 / ISBN 978-951-1-32763-9 / IKÄSUOSITUS 3+ / ELOKUU

Puppe huristelee Hauska äänikirja pienille autokuskeille Puppe esittelee erilaisia menopelejä kuvien ja äänien avulla. Paina nappia niin kuulet, millainen ääni autosta lähtee. SUOMENTAJA RUOKOSENMÄKI, JOUKO / 10 S. / 280 X 215 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.2 / ISBN 978-951-1-30657-3 / IKÄSUOSITUS 3+ / KESÄKUU

Eric Hill (1927–2014) keksi aikanaan kertoa pojalleen iltasatuja Puppenimisestä koiranpennusta. Tästä alkoi hänen pitkä uransa kuvakirjan­ tekijänä. Puppe ilahduttaa edelleen lapsia kymmenissä maissa. Lasten ja varhaisnuorten kirjat

57


Jännää! Ja kivaa! Lähde mukaan Ruun ensimmäiselle lentomatkalle ja ensimmäiseen tukanleikkuuseen.

Anna-Karin Garhamn

Ruu lentomatkalla Ruu ja uusi tukka

Uusi sympaattinen kuvakirjasarja Ruun arkisista mutta sitäkin ihmeellisemmistä puuhista Ruu ja äiti lähtevät matkalle. Kentällä on tungosta, paljon odottamista ja tarkastettavaa. Mutta missä ovat kaikki lentokoneet? Onneksi Ruu lopulta pääsee näkemään, kuinka pieneltä maailma näyttää, kun hän nousee lento­koneen kyydissä ilmaan. Ruu ei näe oikein hyvin. Silmien edessä on jotakin. Ne ovat Ruun hiukset, jotka ovat kasvaneet tosi pitkiksi. Äiti varaa ajan parturi-kampaajalle. Jännittävää, Ruu tuumii, ja kivaa! Nyt hän pääsee valitsemaan millaisen tukan haluaa.

Anna-Karin Garhamn (s. 1980) on ruotsalainen lastenkirjakuvittaja ja tekstiilisuunnittelija. Ruu-sarjassa on ilmestynyt Ruotsissa jo viisi kirjaa. Garhamn asuu Belgiassa perheensä kanssa. Vapaa-ajallaan hän pelaa Roller Derby -jouk­kueessa. SUOMENTAJA: LUUKKANEN, ANNE / 32 S. / 210 X 210 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32460-7; ISBN 978-951-1-32471-3 / IKÄSUOSITUS 3+ / KESÄKUU

58


kuva: pekka nieminen

32 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-31930-6 / IKÄSUOSITUS 3+ / TOUKOKUU

Inka Nousiainen – Satu Kettunen

Olematon Olga

Hurmaavan kekseliäs kuvakirja siitä, kuinka jokainen meistä on tärkeä ja merkityksellinen. Olga on tyttö, jota kukaan ei oikein huomaa tai muista. Olgan keltainen sadetakki sekoittuu tuulen nostamiin syksyisiin lehtiin tai hän on pukeutunut kukkahaalariin sattumoisin juuri silloin kun istahtaa kukalliseen nojatuoliin. Mutta kukaan meistä ei ole kuka tahansa, vaan jokainen on omanlaisensa ja haluaa tulla nähdyksi, vaikka olisi kuinka pieni. Ihan niin kuin Olga. Inka Nousiaisen ja Satu Kettusen kuvakirja on loistava esimerkki kirjailijan ja kuvittajan saumattomasta ja toisiaan täydentävästä yhteistyöstä.

Inka Nousiainen (s. 1976) on mm. Topelius- ja Savoniapalkinnoilla palkittu kirjailija ja sanoittaja. Satu Kettunen (s. 1979) on kuvittaja ja taidekasvattaja, joka on saanut Rudolf Koivu -palkinnon kuvakirjastaan Otso Aarnisen sala­ peräinen seikkailu. Nousiaisen ja Kettusen edellinen yhteistyö Yökirja valittiin Pohjoismaiden neuvoston lastenkirjapalkinnon ehdokkaaksi.

Jokainen haluaa tulla nähdyksi vaikka olisi kuinka pieni

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

59


Hannele Lampela – Ninka Reittu

Prinsessa Pikkiriikin kootut tuhmuroinnit

Kaikkien tuhmuroijien sankari, vastustamaton Prinsessa Pikkiriikki pistää tuulemaan! Joko tunnet Prinsessa Pikkiriikin? Etkö? No, pian tulet tuntemaan, sillä Pikkiriikki ja hänen taikakoiransa Makkara ovat täällä jäädäkseen. Hurmaavan hassu yhteisnide kirjoista Prinsessa Pikkiriikki ja Prinsessa Pikkiriikin talvi sisältää kuusi iltasaduksi sopivaa tarinaa ihanan tuhman ja kiltin Prinsessa Pikkiriikin elämästä täynnä arjen taikaa.

Hannele Lampela (s. 1982) on espoolainen toimittaja ja kirjailija. Muun kirjoitustyön ohessa hän kirjoittaa Rakkaudella, Hannele -blogia. Ninka Reittu (s. 1982) on kuvittaja ja kirjailija, joka tunnettaan ennen muuta Messi ja Mysteeri -kirjoistaan. 140 S. / 167 X 200 MM / L 84.2 / 4-VÄRIKUVITUS / ISBN 978-951-1-32806-3 / IKÄSUOSITUS 5+ / ELOKUU

60

Veera Salmi

Puluboin ja Ponin kirja

Suosittuun kirjaan perustuva Puluboin ja Ponin elokuva -leffa tulee teattereihin elokuussa. Hakaniementorin Pulun ja poniksi haluavan tytön yhteinen kirja kertoo ystävyydestä ja karkaamisista. Tämän kirjan luettuasi näet pulut ja R-kirjaimet ihan uusin silmin. ”Tämä on tällainen pelinteellinen kilja, jossa kellotaan monen monta kalkaamistapausta. Aika moni tässä kiljassa myös munii.”

Veera Salmi (s. 1976) on Helsingin Kalliossa asuva lastentarhanopettaja. Salmi on julkaissut lastenkirjoja Puluboista ja Ponista, pasilalaisesta Maurista ja Päiväkoti Heippakamusta. Hän sai Kaarina Helakisa -palkinnon vuonna 2014. 176 S. / 145 X 213 MM / MV-KUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32313-6 / IKÄSUOSITUS 5+ / ELOKUU


kuva: dorit salutskij

96 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32448-5 / IKÄSUOSITUS 5+ / HEINÄKUU

Linda Liukas

Hello Ruby

Robotti koulussa: Miten tekoäly toimii? Ovatko ihmiset ja tietokoneet samanlaisia vai erilaisia? Onko robotilla tunteita? Sukella Rubyn matkassa tekoälyn maailmaan. Julialla on maailman paras lelu, fiksu ja söpö pikku robotti. Tyttöjen mielestä robotinkin pitäisi päästä kouluun, mutta kuinka robotilta sujuu oppiminen? Luokkahuoneessa ei vältytä kommelluksilta eikä robotti pysty osallistumaan kaikkiin lasten puuhiin. Mutta lopulta opettajankin on pakko myöntää, että robotti on tosi taitava. Hauskat tehtävät johdattavat tutkimaan koneen ja ihmisen eroja ja tekoälyn toimintaa.

Kirjailija-kuvittaja Linda Liukas on Suomen tunnetuin koodauslähettiläs. Hän on mm. ollut perustamassa Rails Girls -metodia, jolla opetetaan tytöille koodauksen alkeita ympäri maailmaa. Vuonna 2014 Liukas sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon digitaalisen teknologian ymmärrettäväksi tekemisestä lapsille.

Tekoäly hoi! www.lindaliukas.com

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

61


Ihan jokaisessa on supervoimia, usko pois! Mervi Juusola – Anni Nykänen

Kuinka minusta tuli rohkea

Miten saa uusia ystäviä? Entä mitä tehdä, jos tulee kiusatuksi? Lämmin ja oivaltava kirja tunnetaidoista lapsille. Tilda muuttaa pikkuveljensä Sisun kanssa maalta kaupunkiin ja aloittaa uuden koulun. Kaikki ei suju parhain päin ensi yrittämällä, mutta Tilda ei luovuta. Samastuttavan tarinan ja tehtävien kautta kirjassa pohditaan erilaisuutta ja hyvää ystävyyttä, etsitään jokaisen omia supervoimia ja opetellaan puolensa pitämistä. Niin kuin Tilda, sinäkin voit tulla rohkeaksi!

Mervi Juusola on tietokirjailija, neuropsykiatrinen valmentaja ja kuvataideterapeutti. Hän on kirjoittanut muun muassa sosiaalisten taitojen harjoituskirjasarjan lapsille ja nuorille. Anni Nykänen on sarjakuvapiirtäjä, graafikko ja kuvittaja, joka tunnetaan erityisesti Mummo-sarjakuvastaan. 60 S. / 184 X 237 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 10 / ISBN 978-951-1-32226-9 / IKÄSUOSITUS 5+ / HEINÄKUU

62


Lasse Anrell - Anna-Karin Garhamn

Juhana salakari – Jii Roikonen

Futisjunnut 3

Reuhurinne

Messi on mahtava

Futis yhdistää isoja ja pieniä! Helppolukuinen sarja koukuttaa lukemaan. Ystävykset Ali, Bruno ja Emma ovat harjoitelleet joukkueensa kanssa ahkerasti koko kevään. Valmentajalla on heille jymy-yllätys: joukkue pääsee kesälomalla Barcelonaan turnaukseen, joka on nimetty supertähti Messin mukaan. Lasten riemulla ei ole rajoja. Millainen kaupunki Barcelona oikein on? Entä jos joukkue tapaa turnauksessa itsensä Messin!

Futiksen intohimoisena harrastajana Lasse Anrell jos kuka tietää, miksi jalkapallo yhdistää niin pieniä kuin isoja kaikkialla maailmassa. SUOMENTAJA: MANNINEN, SANNA / 96 S. / 128 X 185 MM / MV-KUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-31280-2 / IKÄSUOSITUS 6+ / KESÄKUU

Urheilukirja

Löydä oma suosikkilajisi! Reuhurinteen Urheilukirja on täynnä hauskaa lukemista ja tekemistä, tietoa ja puuhattavaa pitkäksi aikaa. Tutustu eri lajeihin koripallosta skeittaukseen, jalkapallosta yleisurheiluun, taitoluistelusta lumilautailuun ja salibandysta pesäpalloon. Lue suomalaisista urheilun tähtihetkistä ja olympialaisten mitalisateesta. Testaa tietosi palkintopokaaleista ja erilaisista palloista hauskoissa urheiluvisoissa. Tee oma keppihevonen ja pullopujottelurata, opi suunnistuksen salat ja kokeile erilaisia maalituuletuksia. Lue sarjakuva Leijonien maailmanmestaruudesta ja huuda Susijengin kannustushuuto!

Juhana Salakari on kirjoittaja, kuvittaja ja graafikko. Jii Roikonen on kuvittaja ja graafikko. 128 S. / 140 X 202 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 03 JA L 79.8 / ISBN 978-951-1-31788-3 / IKÄSUOSITUS 7+ / HEINÄKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

63


kuva:

Norjan suosituimmasta lastenkirjasarjasta on tulossa myös elokuva Jørn Lier Horst on Norjan parhaita rikoskirjailijoita. Aikaisemmin hän työskenteli poliisietsivänä. Hän on kirjoittanut useita kirjoja sekä aikuisille että lapsille. Hans Jørgen Sandnes piirtää kuvituksia sekä kirjoihin että elokuviin. Hän myös pitää lapsille animaatiokursseja. http://www.detektivene.no/

SUOMENTAJA: MANNINEN, SANNA / 100 S. / 140 X 202 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-30938-3 / IKÄSUOSITUS 6+ / TOUKOKUU

Jørn Lier Horst Hans Jørgen Sandnes

Operaatio Varjomies Etsiväkaksikko 2

Valmiina salapoliisitehtävään – ratko rikokset yhdessä Etsiväkaksikon kanssa! Joku on kaivanut kuoppia keskelle niityn halki kulkevaa polkua, ja Oliver kaatuu pyörällä ajaessaan. Miksi kuopat on kaivettu? Tilda ja Oliver alkavat tutkia asiaa ja näkevät niityn laidalla salaperäisen miehen. Kun he vielä löytävät aarrekartan, on Etsiväkaksikolla käsissään jännittävä arvoitus! TILDA on rohkea, kekseliäs ja uskaltaa toimia, kun muut empivät. OLIVER on huippufiksu ja näkee asioita, joita muut eivät huomaa. Yhdessä he ovat Etsivä­ kaksikko – neuvokkaita ja valmiina seikkailuun! Apuna heillä on OTTO, vainukoira, joka haistaa salaisuudet.

Lue myös Operaatio Myrskypilvi! ISBN 978-951-1-31021-1

64


Tuula Kallioniemi – Jii Roikonen

Kirjoja ja kummituksia

Reuhurinne

Reuhurinteellä riittää lukutoukkia ja huimapäitä – ja jännitystä joka lähtöön. Tintti käy monta kertaa viikossa kirjastossa ja osaa sepittää kauhutarinoita. Vernerin lukemista kirjoista on peräisin sekin idea, että metsikköön kyhätään reuhiskirveskulttuuri. Ramona rakastaa kummitusjuttuja. Pulla tarvitsee päänsä päälle isoa kirjaa harjoitellessaan huippumallin kävelyä, ja Fisu käyttää kirjaa ovenpidikkeenä. Möly taas ei ole lainkaan lukumiehiä. Hänen silmissään kaikki kirjat näyttävät samanlaisilta, ja kirjaimet ovat hyppeleviä vänkkyröitä. Mölystä lukeminen on kertakaikkisen kamalaa. Kunnes kuvaan astuu lukumummo.

Murjottava muurahaiskarhu

Koululaisen parhaat naurut 2018–2019 Toimittanut Pirkko-Liisa Perttula Kuvittanut Timo Huhtala

400 hupaisaa vitsiä ja hillittömiä piirroksia sisältävä naurupommi tarjoaa koululaisille taas kerran takuuvarman huumoripläjäyksen. Miljoonamyynnin saavuttaneen vitsinikkarin PirkkoLiisa Perttulan ja Timo Huhtalan hupipaketti on naurattanut suomalaisia koululaisia jo yli 20 vuoden ajan. 158 S. / 125 X 202 MM / MV-KUVITUS / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32512-3 / IKÄSUOSITUS 7+ / KESÄKUU

Tuula Kallioniemi on armoitettu humoristi, joka tietää mikä alakoululaisia naurattaa. Myös kuvittaja Jii Roikosen huiman energinen kuvitus villitsee lapset lukemaan. 80 S. / 140 X 202 MM / MV-KUVITUS / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32420-1 / IKÄSUOSITUS 7+ / HEINÄKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

65


Riikka Ala-Harja

Tiina Tanskanen

Ebban kaksi perhettä kohtaavat, kun isä tulee käymään Saksasta uuden perheensä kanssa. Vierailu on yllätyksiä täynnä.

Hevostyttö Iitu

Kahden perheen Ebba

Viidesluokkalaisen Ebban ei tarvitse tänä keväänä lentää Berliiniin, sillä isä matkustaa Helsinkiin. Mukana tulevat isän uusi puoliso Jolanka ja Jolankan tytär Anna, joka roikkuu koko ajan Ebban kimpussa. Korkeasaaren-retkellä Jolanka auttaa, kun Ebba kaipaa neuvoja hankalassa tilanteessa. ”Ihan kuin Jolanka tajuais mua. Ekaa kertaa kunnolla”, Ebba ajattelee. Lisää yllättäviä asioita on luvassa, kun Ebban kaksi perhettä kokoontuu yhteiselle aterialle.

Kahden perheen Ebba on Riikka Ala-Harjan (s. 1967) toinen lastenromaani. Kahden maan Ebba (2017) oli Las-

ten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaana 2017. Ala-Harjan tuotantoon kuuluu

myös romaaneja, kuunnelmia, näytelmiä ja sarjakuva­ käsikirjoituksia.

100 S. / 128 X 185 MM / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32458-4 / IKÄSUOSITUS / 8+ / KESÄKUU

66

Painajainen tallilla

Miksi joku tallilla haluaa mustata Iitun maineen? Iitu saa ratsastaa kisoissa Samuelin Creme-ponilla ja alkaa viettää yhä enemmän aikaa Niemen tallilla Samuelin kanssa. Poika saa Iitun sydämen sykkimään villisti. Yhtäkkiä Samuelin Marmaduke-hevosen uusi riimu häviää juuri ennen kisakoitosta, ja kohta Niemen tallin ratsastajalta varastetaan tavaroita. Sitten Marmaduke on vähällä kuolla päästyään karsinastaan yöllä vapaaksi, vaikka Iitu vannoo panneensa illalla oven säppiin. Kuka yrittää lavastaa Iitun syylliseksi? Rikkoutuvatko Iitun ja Samuelin välit epäilysten varjossa?

Kirjailija-käsikirjoittaja Tiina Tanskanen (s. 1984) aloitti ratsastuksen kuusivuotiaana ja ratsastaa edelleen. Hevostyttö Iitu -sarjan edelliset osat ovat Talttumaton Talismaani, Ihana tallipoika, Legendaarinen leirikesä, Erikoisia esteitä, Kovan onnen ori ja Talven salaisuus. 160 S. / 140 X 202 MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32401-0 / IKÄSUOSITUS 9+ / HEINÄKUU


kuva: jorma marstio

150 S. / 140 X 202 MM / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32526-0 / IKÄSUOSITUS 8+ / ELOKUU

Mari Kujanpää

102 askelta mummilaan Kuvittanut Paula Mela

Akselin mummi on kiva, maailman paras. Lämmin tarina pojan ja mummin ystävyydestä. Akselilla on lyhyt matka mummin luo: hänen pitää vain juosta pihan poikki. Mummi jaksaa aina kertoa ja lukea. Mummi tietää kaiken. Hän osaa keittää enemmän puuroa niinä aamuina, joina Akseli tulee mummilaan. Hän osaa kutoa oikeankokoiset villasukat kaikille, myös Akselin isoveljille ja -siskoille. Mutta sitten mummi alkaa unohdella asioita, pieniä ja isoja.

Ihana, ihana tarina pojan ja mummin ystävyydestä – valloittava mustavalko­ kuvitus. Mari Kujanpäällä on ainutlaatuinen kyky katsoa maailmaa tarkkanäköisesti lapsen silmin. Hänen romaaninsa Minä ja Muro (2009) voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian ja sovitettiin näytelmäksi Kansallisteatteriin. Kehuttu Emman salainen toive ilmestyi vuonna 2016.

Kujanpään kirjan jälkeen on herkempi huomaamaan, että meitä on täällä erilaisia ja erilaisista taustoista tulevia. Ja että kaikki olemme arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme. – Värikäs päivä -lastenkirjablogi kirjasta Emman salainen toive

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

67


Mukana 1000 supersöpöä tarraa!

Esmèe Rotmans

Anja Takacs

Miten iloinen olit tänään? Mikä oli viikon mahtavin päivä, mikä kuukauden kohokohta?

Ilo irti askarteluhelmistä! Supersuosittu helmibloggari jakaa ihanimmat eläinohjeensa.

Merkitse tarrojen avulla päivyriin, mistä milloinkin iloitsit. Kirjan vinkkien avulla osaat seurata mielialojasi ja näet, mikä saa sinut onnelliseksi.

Mitä kaikkea voikaan saada aikaan purkillisella askarteluhelmiä ja muutamalla alustalla. Kirjassa on yli 20 suloista eläinhahmoa ja helppoa ohjetta, joista jokainen löytää omat suosikkinsa. Askartele vaikka kettu tai muuta lastenhuoneen seinä valtamereksi erilaisilla merenelävillä. Hauskaa puuhaa riittää tuntikausiksi.

Iloa jokaiseen päivään

SUOMENTAJA: ALANEN, ASKO / 160 S. / 227 X 170 MM / 79.8 / ISBN 978-951-1-32764-6 / IKÄSUOSITUS 9+ / HEINÄKUU

Hauskat helmieläimet

SUOMENTAJA: VAINIKAINEN, TUULA / 125 S. / 195 X 250 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 65 / ISBN 978-951-1-32459-1 / ELOKUU

68


FIFA World Cup Russia 2018

Katarina Mazetti

Jalkapallofanin unelmakirja! 64 MM-ottelua, 32 maata, 11 kaupunkia maailman suurimmassa valtiossa, 12 komeaa stadionia – ja ainakin 5760 minuuttia mahtavaa futista.

Seikkailuserkut

Tietoa ja puuhaa

World Cup 2018 on vuoden urheilutapahtuma! Tämä kirja tarjoaa tiivistä tietoa turnauksen parhaista pelaajista ja tähtijoukkueista. Mukana myös täytettävät listat, tehtäviä ja tarroja. SUOMENTAJA: ALANEN, ANSSI / 48 S. / 246 X 189 MM / L 79.31 / ISBN 978-951-1-32346-4 / IKÄSUOSITUS 9+ / TOUKOKUU

Haamuja ja hirviöitä

Serkkujen seikkailut jatkuvat! Saaressa vietetään hyytävän jännää halloweenia. Serkut pääsevät syyslomalle Fridan-tädin luo Uikkusaareen. Heistä saaressa on syyspimeälläkin ihanaa. Lapset kuulevat, että läheistä Suurvallan kaupunkia pyyhkii mystinen murtovarkausaalto. Kaupungilla on nähty hiippailevan kummallisiin, tummiin asuihin naamioitunutta väkeä. Jollakulla hiipparilla on verihampaisen villisian pää, jollakulla toisella paholaisen. Kohta Uikkusaaren hylätystä majakasta kajastaa hämärissä salaperäistä valoa, eikä Pörri tietenkään voi vastustaa kiusausta lähteä tutkimaan omin päin asiaa. Kaikki eivät pidä siitä, mitä Pörri majakasta löytää...

Ruotsalaisen Katarina Mazettin (s. 1944) Seikkailu­ serkut on kunnianosoitus Enid Blytonin Viisikko-kirjoille, joita hän itse ahmimisikäisenä rakasti. Sarjan aiemmat osat ovat Varjoja ja vakoojia (2017), Voroja ja vompatteja (2017) ja Viikinkejä ja vampyyreja (2018). SUOMENTAJA: LEMPINEN, ULLA / 140 S. / 128X 185MM / N 84.2 / ISBN 978-951-1-32017-3 / IKÄSUOSITUS 9+ / ELOKUU

Lasten ja varhaisnuorten kirjat

69


”Magisterium-sarja voi olla vastaus kysymykseen, mitä lukea Pottereiden jälkeen.” –Helsingin Sanomat

Holly Black – Cassandra Clare

Hopeanaamio

Magisterium

Pahuus on soluttautunut taikakouluun, mutta onko se lähempänä kuin kukaan osaa aavistaa? Callista on tullut Magisteriumin taikakoulun pelätyin ja vihatuin oppilas: Kuoleman vihollisen sielu elää hänen ruumiissaan. Mutta voiko kukaan olla paha tietämättään? Se selviää Callille, kun hän joutuu elämänsä vaikeimman valinnan eteen. SUOMENTAJA: PARPOLA, INKA / 200 S. / 145 X 213 MM / L 84.2 / ISBN 978-951-1-32027-2 / IKÄSUOSITUS 9+ / ELOKUU

Bestselleristit Holly Black (Spiderwickin kronikat) ja Cassandra Clare (Varjojen kaupunki) ovat yhdistäneet voimansa sarjassa Magisterium. Huippusuositun Claren kirjoja on myyty maailmalla yli 30 miljoonaa ja niitä on käännetty yli 35 kielelle. ISBN 978-951-1-27195-6

70

ISBN 978-951-1-29693-5

ISBN 978-951-1-30861-4


Moreenin kesän kirjat 2018


kuva: lumi karmitsa kuv kk arju a: M oris a Vu a lo 160 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32117-0 / ELOKUU

Pirjo Iivonen – Tiina Kaarela – Lumi Karmitsa – Niina Laitinen – Merja Ojanperä – Mervi Pasanen – Piia Maria Pekkanen – anna-Karoliina Tetri – Saara Toikka – Marjukka Vuorisalo Pirjo Iivonen, Tiina Kaarela, Lumi Karmitsa, Niina Laitinen, Merja Ojanperä, Mervi Pasanen, Piia Maria Pekkanen, Anna-Karoliina Tetri, Saara Toikka ja Marjukka Vuorisalo ovat Moreenin suosittujen neulekirjojen tekijöitä, jotka ovat nyt yhdistäneet voimansa.

Klassikko jo syntyessään!

72

Suuri suomalainen toivesukkakirja Miesten sukat

Yleisön pyynnöstä: vihdoinkin kokonainen kirja miesten villasukkamalleja! 30 erilaista sukkamallia miehille Moreenin suosituilta suunnittelijoilta. Kukin kymmenestä tekijästä on suunnitellut kaksi uutta sukkamallia ja valinnut lisäksi yhden vanhan toivemallin.


kuva: ritva tuomi

Merja Ojanperä

Sydämellinen sukkakirja Kirjoneuletta ja pitsiunelmia

Huippusuositun suunnittelijan uudessa kirjassa neulotaan vaihteeksi värikkäitä kirjoneulesukkia ja pitsisiä ylipolvensukkia. Merja Ojanperän aikaisemmat kirjat Kauneimmat villa­ sukat ja Näyttävimmät villasukat ovat olleet myyntimenestyksiä, ja niiden käännösoikeudet on myyty useaan maahan.

Merja Ojanperä on Suomen suosituimpia neulekirjantekijöitä. Ojanperälle tärkeitä asioita ovat hyväntekeväisyys ja eläintensuojelu, ja hän on antanut luvan myydä suunnittelemiaan sukkia hyväntekeväisyystarkoituksessa. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32115-6 / KESÄKUU

Laura Farson

Tossuja ja sukkia pohjolasta Uutta twistiä kirjoneuleeseen: kokeile kiehtovaa kierreneuletta! Tämän kirjan ihastuttavissa neuleissa hyödynnetään molempia tekniikoita. Kierreneuleessa eli kahden langan tekniikassa langat kiertyvät toistensa ympäri. Tuloksena on lämmin, kulutusta kestävä neulos. Kirjan 11 tossuohjetta ja 7 sukkaohjetta aikuisten kokoihin sisältävät perinteisiä pohjoismaisia kuvioita ja moderneja muunnelmia. Erinomaisesti istuvat tossut neulotaan kohti kärkeä, kun silmukat on ensin luotu kantapäässä. Sukat neulotaan varresta kärkeen. Mukana on myös ohje miellyttäviin huovutettuihin irtopohjallisiin.

Laura Farson on opettanut kierreneulontaa eri puolilla Yhdysvaltoja. Hän on kirjoittanut suositun kierreneulekirjan New Twists on Twined Knitting sekä useita ohje­ kirjoja tilkkutöihin. SUOMENTAJA: IMMANEN, SANNA / 80 S. / 210 X 273 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-31505-6 / KESÄKUU

Moreeni

73


Kaunista, ajatonta, ihanan ylellistä

Janina Kallio

Lumoavat neulehuivit

Woolenberryn ihanat huiviohjeet vihdoin kirjana suomeksi! Kansainvälisesti tunnetun suomalaisen neulemerkin huiveissa heijastuu pohjoinen luonto ja vuodenaikojen vaihtelu. Kirjan 15 hienostunutta, minimalistisen kaunista huivimallia neulotaan ylellisistä, laadukkaista langoista. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.43 / ISBN 978-951-1-32120-0 / KESÄKUU

Janina Kallio on kansainvälisesti tunnetun Woolenberryneulemerkin perustaja ja suunnittelija.

74


kuva: Satu Latvatalo

Maria Gullberg

Satu Latvatalo

Isöäidinneliöt, joita et ennen ole nähnyt!

Muovipusseista syntyy kosteudenkestäviä käyttöja koriste-esineitä kotiin ja kesämökille.

Maagiset mummonruudut Kirja on täynnä raikkaita ideoita isoäidinneliöiden virkkaamiseen. Mallit perustuvat perinteisiin isoäidinneliöihin, mutta niitä hyödynnetään ennennäkemättömällä tavalla. Värejä eri tavoin yhdistämällä syntyy uudenlaisia, kiehtovia kuvioita, ja useissa ohjeissa mallikerta muodostuu useammasta neliöstä. Inspiraationa ovat olleet vahvat graafiset muodot ja runsas käsityöperinne. Kirjassa on sekä helppoja että haastavampia kuvioita, yhteensä 19 maagista ruutumallia ja 7 virkkuutyötä. Alussa johdatellaan virkkauksen perustekniikoihin ja kerrotaan muun muassa, miten väriä vaihdetaan ja miten suuremmat työt kootaan yksittäisistä neliöistä.

Plastiikkia, plastiikkia!

Virkkaustöiden materiaalina ovat myrkyttömästi palava polyeteeni-rullapussi ja kaupan muovikassit. Uudista ja kierrätä tarpeettomaksi jääneet purkit, narut ja muut muoviesineet!

Satu Latvatalo on lahtelainen vaatesuunnittelija, jolle käsityöt ovat myös harrastus. Hän kokeilee mielellään uusia materiaaleja ja ideoita. Muovipusseista virkkaaminen sai alkunsa, kun leikkimökkiin tarvittiin kosteutta kestävä matto eikä sopivaa löytynyt kaupoista. 144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.433 / ISBN 978-951-1-32121-7 / KESÄKUU

Ruotsalainen Maria Gullberg on leikitellyt rohkeasti vanhoilla malleilla ja kuvioilla. SUOMENTAJA: SALO, PIA / 112 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.433 / ISBN 978-951-1-31506-3 / TOUKOKUU

Moreeni

75


Susanna Uusitalo

Elisa Makkonen

Tee itse koreja joka tarkoitukseen.

Tutustu karvaturreihin turkkia syvemmältä ja kirjaa ylös jokaisen tärkeät tiedot ja lempijutut.

Koreja käsin

Monikäyttöiset korit syntyvät vanhoilla tutuilla tekniikoilla luovasti soveltaen. Materiaaleina ovat mm. huopa, matonkuteet, polkupyörän sisäkumi, rautalanka, tuohi ja muut luonnonmateriaalit.

Susanna Uusitalo on mäntyharjulainen freelance-toimittaja ja kirjailija, jonka alaa ovat lifestyle, sisustus ja kädentaidot. Hän on kirjoittanut Moreenille lukuisia kirjoja eri aiheista. 128 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 65.92 / ISBN 978-951-1-32116-3 / KESÄKUU

Makkosen poikien kaverikirja

Itse täytettävä kirja ilahduttaa kaikkia koirien ystäviä ja sopii myös koirattomille – eikä kaverienkaan ole pakko olla koiria!

Elisa Makkonen on nummelalainen perheenäiti, joka alkoi vuonna 2014 julkaista Facebookissa omaksi ilokseen hauskoja päivityksiä ja valokuvia koiriensa edesottamuksista. Makkosen pojista kasvoi nopeasti huikea someilmiö, jota seuraavat Facebookissa ja Instagramissa jo kymmenet tuhannet fanit. 48 S. / 200 X 240 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 84.2 / ISBN 978-951-1-31512-4 / TOUKOKUU

76


Noin 130 sävelmän sanat ja pianosovitukset

280 S. / 210 X 290 MM / MV-KUVITUS / 78.312 / ISBN 978-951-1-32422-5 / ELOKUU

Suuri Toivelaulukirja 24

Toimittanut Ari Leskelä

Legendaarinen Suuri Toivelaulukirja -sarja kasvaa uudella osalla! Toivelaulukirjoja on julkaistu jo yli 40 vuotta, ja kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta. Kirjasarjan suosio jatkuu vakaana, ja yhä uudet sukupolvet löytävät sen omakseen. Vuosi 2016 oli juhlavuosi, jonka kunniaksi julkaistiin Toivotuimmat-kirja. Se kokosi eri osien parhaat laulut yksien kansien väliin.

78

Paljon toivottu uusin osa sisältää n. 130 sävelmän sanat ja pianosovitukset, jotka noudattavat tutuksi tulleiden levytysten sointia ja tunnelmaa. Suuren Toivelaulukirjan suosion selittää laaja ja taidokkaasti valittu ohjelmisto. Tyylilajit kattavat laulumusiikin koko kirjon klassisesta hartaisiin ja evergreeneistä uusimpiin iskelmiin – näin sarja sopii sekä musiikin ammattilaisille että harrastajille. Myös jokaiseen kappaleeseen liittyvät lyhyet taustaesittelyt ovat tärkeä osa sarjan menestystä. Uusi toivelaulukirja sisältää vain sarjassa ennen julkaisemattomia lauluja.


kuva: Mikko Harma

144 S. / 210 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 78.891 / ISBN 978-951-1-32652-6 / KESÄKUU

Maarit Hurmerinta

Sanoin ja sävelin

Muistan jäätelökesää... Maarit Hurmerinta on tehnyt komean uran pop- ja jazzlaulajana ja saavuttanut arvostusta niin suuren yleisön kuin ammattilaisten keskuudessa. Uusi nuottikirja sisältää Maaritin valitsemia kappaleita, joiden syntyä taustoittavat toimittaja Liisa Talvitien laatimat esittelytekstit. Mukana on myös runsaasti kuvia uran varrelta. Jäätelökesä, Jos tahdot tietää, Hymypoika, Hiekka ja meri, Neito ja ylioppilas…

Ole aina nuori, rohkea ja katso valoon päin Sanoit, hymypoika, ystäväin Sä maailmaa paranna, mut’ muista että ihmiselämään riittää, kun selviydytään F-Kustannus

79


HITS 2017

8 1 0 2 S HIT

40 hitin sanat, melodiat ja soinnut

HITS 2018

Vuoden koti- ja ulkomaiset megahitit upouudessa HITS-kokoelmassa! Vuoden 40 suosituinta koti- ja ulkomaista hittiä – mukana sanat, melodiat ja soinnut. Mukana myös valokuvia artisteista ja yhtyeistä sekä kitaran ote­ taulukko. Artisteja mm. 5 Seconds of Summer, Saara Aalto, Aleksanteri Hakaniemi, P!nk, Kasmir, Dua Lipa, Sunrise Avenue, Marshmello & Anne-Marie, Vesala, Sofia Reyes feat. Jason Derulo & De La Ghetto

7

112 S. / 167 X 237 MM / MV-KUVITUS / 78.891 / ISBN 978-951-1-32812-4 / ELOKUU

80


Kesän 2018 uutuudet


Sieniretkistä tuli tärkeä osa surutyötä

Long Litt Woon

Minun sienipolkuni

Sienestyksen parantava vaikutus Sienistä ja surusta Vieraan pohjoisen kulttuurin keskelle äkillisesti yksin jäänyt nainen päätyi kuin sattumalta sienikurssille. Siitä alkoi hänen tiensä takaisin elämään. Ensimmäiset omat sienilöydöt ovat onnen välähdyksiä elämässä, jossa kaikki tuntuu turhalta. Hengähdystaukoja musertavasta surusta. Koskettava kirja on käännetty yhdelletoista kielelle. SUOMENTAJA: TALVIO-JAATINEN, PIRKKO / 300 S. / 140 X 220 MM / 59.4 / ISBN 978-951-1-32745-5 / TOUKOKUU

82


Tarmo Kunnas

Mauri Karvonen

Hyvää kotiseutua etsimässä

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita, osa 2

Mitä voisimme oppia italialaisten elämänilosta?

Hyytävä tutkimusmatka Suomen kiehtovimpiin aavetaloihin jatkuu.

Eurooppalainen matkakirja

Ruotsiin sotalapseksi lähetetty professori on potenut juurettomuutta koko elämänsä ajan. Hän on kulkenut ympäri maailmaa ja etsinyt henkistä kotiseutua niin Berliinistä, Bordeaux’sta kuin Pohjanmaalta. Kirjassa Kunnas liikkuu Keski-Euroopassa polkupyöräilijän rauhalliseen tahtiin ja tekee havaintoja hyvän elämän aineksista. Hyvän kotikaupungin tulee rakentua taiteesta, huumorista, ystävyydestä ja rakkaudesta. 380 S. / 130 X 210 MM / 41 / ISBN 978-951-1-31990-0 / TOUKOKUU

Hyytävä matka Suomen historiaan jatkuu

Kuka juoksentelee Herttoniemen kartanoravintolan suljetulla ullakolla? Onko hotelli Seurahuoneella poltergeist? Miksi Joensuun kaupunginteatterin pimeältä lavalta kuuluu tavaroiden siirtelyn ääniä? Historioitsija Mauri Karvonen kertoo kartanoiden, linnojen, teattereiden ja muiden tunnettujen rakennusten ja niiden asukkaiden tarinat. Karvosta kiinnostavat lisäksi talojen kummitukset. 272 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 92 / ISBN 978-951-1-32021-0 / TOUKOKUU

Nemo

83


Sakke YrjölÄ – Hannu Lehtonen – Kari Nyberg

Suomen kalalajien tunnistusopas

Teos jokaisen kalastajan, mökkiläisen, ruoanlaittajan ja luonnonystävän kirjahyllyyn Kirjan neuvoilla tunnistaa kaikki vesistöjemme 71 vakituista kalalajia ja tärkeimmät vierailijat. Jokaisesta kalasta esitellään tuntomerkit eri variaatioineen, levinneisyys, tyypilliset elinympäristöt ja kuinka kala kannattaa valmistaa ruoaksi. Moni herkullinen kala jää keittiössä hyödyntämättä, koska mökkiverkosta löydetty vimpa, pasuri tai toutain jää tunnistamatta. Sakke Yrjölän piirtämät yksityiskohtaiset kalakuvat tekevät lajintunnistuksesta nautinnon. Tunnistus­opas myös neuvoo, kannattaako kalasta tehdä keitto, kalapullia vai savukala. 223 S. / 145 X 215 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 58.14 / ISBN 978-951-1-31502-5

84

Janne Rautio

Suomalaista villikalaa

Uusia herkkuja särkikaloista ja muista rantojemme saaliista Opi hyödyntämään koko saalis! Kun verkkoon tarttuu simppu, villikalojen ystävä ilahtuu, sillä siitä saa herkullisen keiton. Särjen maku on hyvin lähellä arvokasta graavisiikaa, kun taas säynävä kannattaa paistaa thaimaalaisittain inkiväärin kera. Kirja esittelee yli 20 villikalaa, opettaa niiden oikean käsittelyn ja antaa herkullisia valmistusvinkkejä keittiöön. 160 S. / 145 X 213 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 67.62 / ISBN 978-951-1-31968-9 / TOUKOKUU


Nokkahuilu sai haastajan Phil Capone

Opi soittaman ukulelea

Jo päivässä opit soittamaan kokonaisen kappaleen! Ukulele on hauska ja edullinen pieni soitin. Se kuulostaa hyvältä ja sen avulla pääset nopeasti kiinni soittamisen riemuun. Monien vanhempien iloksi ukulele on syrjäyttämässä nokkahuilun koulujen musiikinopetuksessa.

SUOMENTAJA: JAATINEN, ARI / 192 S. / 145 X 195 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 78 / ISBN 978-951-1-32081-4 / TOUKOKUU

ISBN 978-951-1-31497-4

ISBN 978-951-1-31498-1

Nemo

85


Henry Cap – Raphaël Martin – Renaud Vigourt

Arvaa kenen luut

Nosta läppä ja katso mikä eläin alta paljastuu! Hauskasti ja yksityiskohtaisesti kuvitettu lasten tietokirja kertoo paitsi ihmisen luustosta, myös eläinkunnan erikoisuuksista: esimerkiksi hummerin luuranko on kehon ulkopuolella ja hevosen kavio on oikeastaan keskisormi. Lintujen luissa on ilmaa, ja kalojen ranka on rustoa. Kirjan läpistä on jännä arvuutella, minkä eläimen luut ovat kyseessä. Ihmisen, viherliskon ja makiapinan erottaminen toisistaan ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella… SUOMENTAJA: TARVAINEN, NINA / 36 S. / 253 X 337 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 58.8 / ISBN 978-951-1-32743-1 / IKÄSUOSITUS 7+ / ELOKUU

86

Lorena Pajalunga

Joogaleikki

Rohkea leijona ja kepeä perhonen Liiku leikkien ja kehitä hauskalla tavalla itsetuntoa sekä keskittymiskykyä. Lapsella on luontainen kyky heittäytyä joogaan ennakkoluulottomasti ja muuttua arkailematta asanoiden delfiineiksi, krokotiileiksi tai norsuiksi. Kirjassa esitellään kaksikymmentä eläintä, joiden asentojen matkiminen tuo liikkumiseen iloa. SUOMENTAJA: TARVAINEN, NINA / 40 S. / 205 X 255 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 59.331 / ISBN 978-951-1-32746-2 / IKÄSUOSITUS 4+ / ELOKUU


Kerrostalon korkuisia jätti­liskoja, ilmassa liihottavia lentoliskoja, tarunomaisia meri­ hirviöitä

Chris Wormell – Lily Murray

Dinosaurukset

Loisteliaasti kuvitettu kirja dinosauruksista Upeat Eläinkunta- ja Kasvikunta-kirjat saavat jatkoa. Uusi kirja tutustuttaa hirmuliskojen kiehtovaan menneisyyteen ja kunnioitusta herättäviin lajeihin. Miten dinosaurukset kehittyivät? Miksi osalla niistä oli höyhenet ja toisilla suomut? Mistä tyrannosauruksen nimi tulee? SUOMENTAJA: LINTERI, SINI / 96 S. / 277 X 375 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 55.4 / ISBN 978-951-1-32747-9 / IKÄSUOSITUS 8+ / HEINÄKUU

ISBN 978-951-1-31500-1

ISBN 978-951-1-32095-1

ISBN 978-951-1-32525-3

ISBN 978-951-1-32136-1

Nemo

87


SUOMENTAJA: KÄRKKÄINEN, TAPANI / 152 S. / 280 X 376 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 40.02 / ISBN 978-951-1-32692-2 / IKÄSUOSITUS 5+ / ELOKUU

Aleksandra Mizielinsky Daniel Mizielinsky

Suuri karttakirja

Taidokkaasti piirretyt kartat vievät matkalle maailman ympäri.

Puolalaisen kuvittajakaksikon taidonnäyte nyt juhlalaitoksena

88

Koko maailman hurmanneeseen Suureen karttakirjaan on lisätty 20 uutta karttaa, muun muassa Iran, Etiopia ja Kuuba. Tutki yksityiskohtia eri maiden korkeimmista vuorista pienimpiin hyönteisiin ja merkkihenkilöistä suosikkiharrastuksiin. ”Jättikokoinen Suuri karttakirja innostaa aikuisetkin mukaan tutkimaan runsain yksityiskohdin kuvitettuja karttoja.” – Deko


SUOMENTAJA: JUUTINEN, OONA / 58 S. / 230 X 280 MM / 4-VÄRIKUVITUS / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32744-8 / IKÄSUOSITUS 3+ / HEINÄKUU

Karina Schaapman

Hiiritalon Sam ja Julia Kurkista hiiritalon elämää kuhiseviin huoneisiin.

Sam ja Julia ovat parhaat kaverukset. He asuvat suuressa ja sokkeloisessa talossa, jossa he rakentavat salaisen majan, paistavat lettuja, juhlivat ja keppostelevat. Hiiritalo on täynnä pieniä yksityiskohtia, joten katsottavaa ja koettavaa riittää! Kirjan tekijä, pankkiiri Karina Schaapman halusi elämänmuutoksen. Hän lopetti työnsä ja ryhtyi rakentamaan valtavaa nukkekotia, josta tuli Samin ja Julian koti.

Nemo

89


Sam Taplin

Missä olet pikku kettu? Missä olet pikku norsu?

Kurkista koloon – pilkistääkö sieltä ketun kuono? Näkyvätkö siellä norsun varpaat? Pienten kirjojen paksuilta, värikkäiltä sivuilta etsitään kettua ja norsua. Mistä ne lopulta löytyvät? Jos luulet löytäneesi ketun, saat jatkaa etsintää. Punainen kuononpää paljastuukin leppäkertuksi! Ja lehtikasan takaa sojottavat tutut korvat kuuluvatkin lepakolle. Jos luulet löytäneesi norsun, saat jatkaa etsintää. Valkeat varpaat paljastuvatkin kotiloiksi! Ja banaanipuun takaa kuikuileva silmä kuuluukin gorillalle! Pienen kirjan paksuilta, värikkäiltä sivuilta etsitään norsua. Mistä se lopulta löytyy? SUOMENTAJA: SIIMES, MIKA / 12 S. / 140 X 155 MM / L 85.22 / ISBN 978-951-1-32693-9; ISBN 978-951-1-32694-6 / IKÄSUOSITUS 1+ / HEINÄKUU

90


O L E T PA R A S T A , MITÄ SINULLE ON T A PA H T U N U T HIDASTA . LUE. Ota hetki itselle.


FM Katri Syvärinen on henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja joogaohjaaja, jonka verkkokursseille on osallistunut tuhansia ihmisiä. Häneltä on aiemmin ilmestynyt menestysteos Löydä elämän taika sekä siihen liittyvä samanniminen tehtäväkirja.

256 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32039-5 / ELOKUU

Katri Syvärinen

Vuoden paras päivä

Pieniä (suuria) taikahetkiä arkeen

Jokainen päivä voi olla vuoden paras! Joskus arki pyörii vain velvollisuuksien ympärillä ja hyvä olo tuntuu kaukaiselta. Elämän pienten ja suurten pyörteiden läpi voi kulkea lempeästi ja henkisen kasvun vaiheita ymmärtäen. Helpot jooga-, meditaatio- ja kirjoitusharjoitukset hoitavat, inspiroivat ja opettavat vaalimaan elämän taikaa jokaisessa hetkessä.

Vuoden paras päivä 2019 Hurmaavassa Hidasta elämää -kalenterissa on viikkonäkymä ja paljon tilaa omille muistiinpanoille. Mukana myös itsetuntoon liittyviä pohdintatehtäviä. EAN 6418428810615 / SYYSKUU

92


Marika Rosenborg

Sinä selviät kyllä Erovuoden matkaopas

Ero ei ole vain yhden aikakauden loppu, se on samalla uuden ajan alku. Kun suhde loppuu, tärkeintä on tarkastella mennyttä rehellisesti, käydä läpi tunteet hyväksyvästi sekä välttää katkeroituminen. Opas tarjoaa vahvistavia työkaluja tilanteeseen, jossa elämästä on kadonnut tarkoitus.

Marika Rosenborg on helsinkiläinen eroasiantuntija ja muutosvalmentaja, joka on työskennellyt eronneiden parissa viidentoista vuoden ajan. Hän järjestää ero­seminaareja ja itsetuntemuskursseja sekä pitää yksityis­vastaanottoa Helsingissä ja Tampereella.

Uusi alku Muistikirja Uuden alussa on hyvä kirjata ajatukset ja tunteet ylös rehellisesti. Tunnelmallinen muistikirja toimii parina Sinä selviät kyllä -kirjalle. Tyhjille sivuille voit kirjoittaa tai piirtää havaintoja oman kasvun polun varrelta ja käyttää myös muihin merkintöihin. 192 S. / 128X 185MM / ISBN 978-951-1-31563-6 / TOUKOKUU

Ken Mogi

Löydä oma ikigai

Japanilaisten pitkäikäisyyden, herkkyyden ja mielenrauhan takana on ajattelutapa nimeltä ikigai. Viisas ja myötätuntoinen opas vie olemassaolon kiehtovalle polulle, jonka määränpäänä on merkityksellinen ja terveellinen elämä. Ikigain opit voi ottaa käyttöön työssä ja vapaaajalla.

Tokiolainen Ken Mogi on hermotutkija, tietokirjailija ja radio- ja tvpersoona. Hänen kirjojaan on myyty lähes miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti. SUOMENTAJA: MÄKINEN, KATRI / 200 S. / 128X 185MM / 17.3 / ISBN 978-951-1-32383-9 / ELOKUU

200 S. / 128 X 185 MM / 17.3 / ISBN 978-951-131538-4 / TOUKOKUU

Hidasta elämää

93


kuva: arto wiikari 250 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32505-5 / ELOKUU

Suvi Bowellan

Ihana herkkyys

Kouluttaja, luontaishoitaja ja kirjoittaja Suvi Bowellan on auttanut vuosittain satoja ihmisiä voimaan henkisesti ja fyysisesti paremmin.

Näin kehität rakastavan ja myötätuntoisen suhteen itseesi

94

Rikasta elämää kaikilla aisteilla Erityisherkkyys voi olla supervoima! Erityisherkkä ihminen kokee ja aistii maailman voimakkaasti. Kirja valottaa erityisherkän ihmisen ominaispiirteitä ja haasteita ja osoittaa kasvun mahdollisuudet. Se osoittaa, kuinka piirteen voi valjastaa parhaalla mahdollisella tavalla käyttöönsä, jotta elämä on rikasta ja tasapainoista.


kuva: arto wiikari

256 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32575-8 / ELOKUU

Karita Palomäki

Elämää voi aina parantaa

Sairastumiseen ei aina voi vaikuttaa, mutta elämään suhtautumistaan voi muuttaa. Sairaus on samaan aikaan sekä jonkin elämänvaiheen loppu että paranemisen alku. Se on aina myös elämänkriisi. Kirja opastaa katsomaan koko elämää paranemisprosessina. Näin voi irtautua taistelijan tai uhrin roolista ja kääntyä kohti turvan tunnetta omassa kehossa.

Karita Palomäki on fysioterapeuttina ja kouluttajana kokonaisvaltaisen hoidon ja aidon kohtaamisen puolestapuhuja. Vuosien työkokemus ja oman elämän oivallukset ovat auttaneet häntä näkemään toivon joka hetkessä.

Hidasta elämää

95


kuva: arto wiikari 250 S. / 167 X 220 MM / 4-VÄRIKUVITUS / 17.3 / ISBN 978-951-1-32006-7 / TOUKOKUU

Miia Moisio

TM, pappi, sielunhoidon asiantuntija ja skeematerapeutti Miia Moisio toimii hyvinvointialan yrittäjänä. Hän on kirjoittanut Hidasta elämää -sivustolle vuodesta 2011 ja Rakkauden roihu -sivustolle vuodesta 2016.

Miltä masennus tuntuu? Mitä masentunut kaipaa?

96

Toivon kirja masennuksesta Kohti rakkautta, iloa ja vapautta Kirja näkee masentuneen ja katsoo hyväksyvästi, tietää, miltä masennus tuntuu ja houkuttelee masennuspeiton alta pois. Matkakertomus itsestä etääntymisestä ja häpeästä sekä takaisinpaluusta oman ydinolemuksen äärelle.


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 16 Nuorille aikuisille ja teineille 25 Huumori ja sarjakuvat 31 Tietokirjat 35 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 51 Moreeni 71 F-Kustannus 77 Nemo 81 Hidasta elämää 91

Kalenterit 97 Seven-pokkarit 103 Sähkökirjat, äänikirjat 108 Hakemisto 109


Mauri Kunnas

Mauri Kunnas

Historia ei ole ollut koskaan näin hauskaa! Merkittävät tapahtumat, hupaisat tarinat ja tavalliset koiramäkeläiset kertovat maamme värikkäistä vaiheista.

Koko perheen kätevä kalenteri, jossa on oma sarake viidelle perheenjäsenelle. Mukana häärää uuttera unissakävelijä Herra Hakkarainen.

Koiramäen Suomen historia 2019

26 S. / 285 X 210 MM / EAN 6418428810585 / HEINÄKUU

98

Herra Hakkaraisen perhekalenteri 2019

14 S. / 290 X 420 MM / EAN 6418428810592 / HEINÄKUU


Ninka Reittu

Aino Havukainen – Sami Toivonen

Perhekalenteri 2018–2019

Tatun ja Patun vuosi 2019

Valloittavien kissakaverusten Messin ja Mysteerin värikkäät seikkailut tuovat iloa koko perheelle. Lukuvuosikalenteri sisältää ajanjakson elokuusta 2018 elokuuhun 2019. Valitse itse: 1, 2, 3, 4, 5 tai 6 täytettävää saraketta!

Urheat tähtipilotit Tatu ja Patu suuntaavat valon nopeudella kohti kaukaisia planeettoja. Universumin hienoimmassa perhekalenterissa on oma sarake neljälle perheenjäsenelle.

14 S. / 290 X 420 MM / / EAN 6418428810547 / TOUKOKUU

14 S. / 290 X 420 MM / EAN 6418428810530 / HEINÄKUU

Kalenterit

99


Ebba Masalin 2019

Rudolf Koivu 2019

Taiteilija Ebba Masalinin suosituimmat kasvitaulut tuovat kesäisen luonnon tunnelmaa kotiin koko vuodeksi.

Lumoava klassikko: taidemaalari Rudolf Koivun herkkiä lapsikuvia ja Kotilieden nostalgisia kansikuvia 1930-luvulta.

26 S. / 220 X 270 MM / EAN 6418428810561 / KESÄKUU

26 S. / 220 X 270 MM / EAN 6418428820577 / HEINÄKUU

Lasse J. Laine

Suomen linnut 2019 Nauti ympäri vuoden suomalaisesta lintuelämästä: talvisen lintulaudan vierailijoista, kevään ensimmäisistä paluumuuttajista ja kesäisten lehtojen asukkaista. 26 S. / 220 X 270 MM / EAN 6418428810554 / ELOKUU

100


Jarkko Vehniäinen

Juba

Kamala luonto 2019

Viivi ja Wagner 2019

Vuosi ei ole lainkaan kamala ilveksen, kärpän, ketun ja kumppaneiden ronskissa mutta hellyttävässä seurassa.

Sikamainen – mutta aina yhtä vastustamaton! Wagneriaanista filosofiaa koko vuoden tarpeisiin.

26 S. / 285 X 210 MM / EAN 6418428810486 / ELOKUU

26 S. / 230 X 230 MM / EAN 6418428810479 / KESÄKUU

Pertti Jarla

Fingerpori 2019

Lemmikkikalenteri

Mikään ei ole söpömpää kuin fingerporilainen lemmikki. Tai ainakaan yllättävämpää. 26 S. / 230 X 230 MM / EAN 6418428810608 / HEINÄKUU

Kalenterit

101


Suomen kansan kalenteri 2019 Perinnetiedon ystävälle: sääenteitä, tähtien liikkeitä, kalaonnea, vanhan kansan viisautta sekä tapahtumakalenteri vuodelle 2019 80 S. / 140 X 202 MM / 05.3 / EAN 6418428810493 / ELOKUU

Yliopiston almanakka 2019 Universitetsalmanackan 2019 Sääpäiväkirja 2019

102

Aidot ja alkuperäiset almanakat – perinteitä vuodesta 1705 alkaen! Suomalaisten suosikkialmanakat sisältävät muun muassa aakkosellisen nimipäiväluettelon, auringon ja kuun nousu- ja laskuajat usealla paikkakunnalla sekä muita tähtitieteellisiä tietoja, säätaulukoita, kirkolliset juhlapäivät sekä markkina- ja toripäivät.

Milloin jäät lähtivät? Satoiko vappuna? Oliko syksy poikkeuksellisen myrskyinen? Muistikirja omia havaintoja varten ja runsaasti tietoa vuodenkierrosta Suomessa.

Tuttu taskuallakka ilmestyy suomeksi ja ruotsiksi. Suurempi, lukemista helpottava A4-kokoinen versio ilmestyy suomeksi.

96 S. / 140 X 202 MM / ISBN 978-951-1-32568-0 / ELOKUU

UNIVERSITETSALMANACKAN : 80 S. / 105 X 148 MM / EAN 6418428810523 / ELOKUU

PIENI ALMANAKKA: 80 S. / 105 X 148 MM / EAN 6418428810509 / ELOKUU ISO ALMANAKKA: 80 S. / 210 X 297 MM / EAN 6418428810516 / ELOKUU


Kotimainen kaunokirjallisuus 2 Suomennettu kaunokirjallisuus 16 Nuorille aikuisille ja teineille 25 Huumori ja sarjakuvat 31 Tietokirjat 35 Lasten ja varhaisnuorten kirjat 51 Moreeni 71 F-Kustannus 77 Nemo 81 Hidasta elämää 91 Kalenterit 97

Seven-pokkarit 103 Sähkökirjat, äänikirjat 108 Hakemisto 109


lden conn iggu

Ruusujen sota Korpin kannu

s

T 84.2 479 SIVUA / ÄE HINTARYHM 32296-2 N 978-951-1-

ISB

ian mcew an

Pähkinänk

uori

206 SIVUA / T 84.2 / HINTARYH ISBN 978MÄ E 951-1-3229 4-8

reijo mäki

ea Kakolan k/aHIlp AR NT YHMÄ E 84.2 422 SIVUA / T 32297-9 ISBN 978-951-1-

juha itkonen

Minun Amerikkani

TARYHMÄ E 350 SIVUA / T 84.2 / HIN ISBN 978-951-1-32295-5

104

nen enni musto

tytär Ruokarouv/ HIaNTnARYHMÄ E 84.2 496 SIVUA / T 32293-1 ISBN 978-951-1-


leif g.w. persso n

Voiko kuolla kahdesti

431 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32 291-7

alexande

smith r mccall

käveli Nainen jokaa auringoss / HINTARYHMÄ E T 84.2 335 SIVUA / 1-1-32292-4 95 897 BN IS

n-an virpi hämee

ttila

Koston kukaNTtARYHMÄ E 84.2 / HI 351 SIVUA / T 32300-6 -151 8-9 97 N ISB

anna-leena härkönen fredrik ba ckman

Kiekkokaupu

nki

461 SIVUA / T 84.2 / HINT ARYHMÄ E ISBN 978-951 -1-32299-3

Valomerkki

252 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32303-7

joel ha ahte

la

Mistä m alkavat aailmat

301 SIVU A / T 84.2 /H ISBN 978951-1-3229 INTARYHMÄ E 8-6

105


s.k. tremayne

leeni peltonen

Valvomo

Tulilapsi

TARYHMÄ E 240 SIVUA / T 59.33 / HIN ISBN 978-951-1-32634-2

367 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32 618-2

lkama johanna va

n Tuuli Linnavuore ÄE / HINTARYHM T 84.2 363 SIVUA / -1-32307-5 ISBN 978-951

taavi soininva ara

Neljäs valtakunta

396 SIVUA / T 84 .2 / HINTARYHM ÄE ISBN 978-951-132616-8

cassand

ra clar e

Keskiyön

valtiatar

751 SIVUA / T N 84.2 /T HINTARYH MÄ E / ISBN 84.2 978-951-1-

32620-5

106

lon jari sa

Jahti

en HMÄ E

TARY 4.2 / HIN UA / T 8 619-9 382 SIV 2 -3 8-951-1 ISBN 97


eric van lustbader

Robert Ludlumin Medusan arvoitus

MÄ E 445 SIVUA / T 84.2 / HINTARYH ISBN 978-951-1-32635-9

kati

terv

Iltalau

o

laja

204 S IVU HINTA A / T 84.2 RYHM ÄE ISBN 978-9 51-1-3 2632-8

patricia cornw ell

Kaaos

377 SIVUA / T 84.2 / HINTARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32 633-5

tess gerritsen

Tappava salaisuus

320 SIVUA / T 84.2 / HIN TARYHMÄ E ISBN 978-951-1-32636-6

t jørn lier hors

mikko aalt onen

erho anna p

äjä Antisäät17.3 / HINTARYHMÄ E A/T 218 SIVU 754-7 951-1-32 897 N B IS

JHT. Musta lam

mas

496 SIVUA / T 99.1 / HINTAR YHMÄ G ISBN 978-951-132753-0

Luolamies

/ HINTARYHMÄ E 383 SIVUA / T 84.2 -2 308 -32 1-1 -95 978 ISBN

107


NÄMÄ TOUKO–ELOKUUN KIRJAT SAAT MYÖS SÄHKÖKIRJOINA

NÄMÄ TOUKO–ELOKUUN KIRJAT SAAT MYÖS LADATTAVINA ÄÄNIKIRJOINA

Ala-Harja, Riikka: Kahden perheen Ebba Allnutt, Luke: Taivas on meidän Black, Holly. C.: Hopeanaamio Clinton, Bill – Patterson, James: Kadonnut presidentti Hai, Magdalena: Kolmas sisar Hassinen, Pirjo: Parit Horst, Jørn Lier: Tulikoe Hämeen-Anttila, Virpi: Tiergartenin teurastaja Kuusisto, Meri: Vuosi tavaratalossa Latvala, Taina: Venetsialaiset Lustbader, Eric van: Robert Ludlumin Medusan salajuoni Luukkonen, Ilkka: Kongolainen kampa McCall Smith, Alexander: Kelpo rouva johtajat Mäki, Reijo: Gekko Oranen, Raija: Marsalkan ruusu  Page, Libby: Pinnalla pysymisen taito Pekkola, Pasi: Huomenna kevät palaa  Persson, Leif GW: Vallanpitäjät Rosling, Hans – Rosling, Ola – Rosling Rönnlund, Anna: Faktojen maailma  Saari, Kirsikka: Hölmö nuori sydän Salonen, Jari: Kätkö Soininvaara, Taavi: Darwinin seitti  Sten, Camilla – Sten, Viveca: Sumussa Susimetsä, M&U: Kuninkaan rakuunat Tontti, Jarkko: Perintö Tremayne, S. K.: Ennen kuolemaani Valkama, Johanna: Kaukosaarten Aino  Walsh, Rosie: Hän lupasi soittaa  Ware, Ruth: Valhepeli 

Allnutt, Luke: Taivas on meidän Hai, Magdalena: Kolmas sisar Horst, Jørn Lier: Tulikoe Hämeen-Anttila, Virpi: Tiergartenin teurastaja Mäki, Reijo: Gekko Oranen, Raija: Marsalkan ruusu Page, Libby: Pinnalla pysymisen taito Salonen, Jari: Kätkö Soininvaara, Taavi: Darwinin seitti Sten, Camilla – Sten, Viveca: Sumussa Susimetsä, M&U: Kuninkaan rakuunat Tremayne, S. K.: Ennen kuolemaani Valkama, Johanna: Kaukosaarten Aino  Walsh, Rosie: Hän lupasi soittaa  Ware, Ruth: Valhepeli 

108 Sähkökirjat


HAKEMISTO ABCD

Hassinen, Pirjo.......................................6

Kamala luonto 2019 ....................32, 101

Hauskat helmieläimet........................68

Karén, Lauri..........................................36

Havukainen, Aino..........................52, 99

Karmitsa, Lumi....................................72

Heikkilä, Antti......................................44

Karvonen, Mauri..................................83

1918 ......................................................41

Hello Ruby – Robotti

Kasvikunta............................................87

102 askelta mummilaan.....................67

koulussa................................................61

Katajisto, Kati.......................................40

Aatos Erkko..........................................36

Hergé.....................................................34

Kaukosaarten Aino ...............................5

Aavemaiset tarinat..............................54

Herra Hakkarainen

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita............83

-palapelikirja....................................54

Kelpo rouva johtajat ...........................20 Kettunen, Satu.....................................59

Ala-Harja, Riikka..................................66

Herra Hakkaraisen

Allnutt, Luke.........................................18

perhekalenteri 2019.............................98

Kirjoja ja kummituksia.......................65

Amerikkalainen...................................10

Hiiritalon Sam ja Julia.........................89

Kissan oma kirja..................................48

Anrell, Lasse.........................................63

Hill, Emma............................................46

Kitaranäppäilyn aakkoset..................85

Antony, Steve........................................56

Hill, Eric.................................................57

Koiramäen Suomen

Arvaa kenen luut.................................86

Hitlerin kuolema..................................41

historia 2019.....................................98

Black, Holly ..........................................70

HITS 2018..............................................80

Koistinen, Mari.....................................47

Borgen, Annemarta.............................42

Hopeanaamio.......................................70

Kolmas sisar.........................................26

Bowellan, Suvi .....................................94

Horst, Jørn Lier...............................22, 64

Kongolainen kampa..............................8

Brisard, Jean-Cristophe.......................41

Huhtala, Timo.......................................65

Koreja käsin..........................................76

Broom, Jenny .......................................87

Huomenna kevät palaa.........................7

Koston kukat........................................14

Bujo-muistikirja...................................49

Hyvää kotiseutua etsimässä..............83

Kuinka minusta tuli rohkea...............62

Cap, Henry............................................86

Hämeen-Anttila, Virpi.........................14

Kuinka päästää irti

Capone, Phil..........................................85

Hän lupasi soittaa................................17

puhelimesta.........................................44

Clare, Cassandra..................................70

Hölmö nuori sydän................................2

Kujanpää, Mari.....................................67

Clinton, Bill...........................................21

Kiitos, herra Panda..............................56

Kuka kuolleista palaa..........................14

Coxhead, Emily....................................46

IJK

Darwinin seitti.....................................15

Ihana herkkyys....................................94

Kuninkaan rakuunat.............................4

Digideiteillä..........................................47

Iivonen, Pirjo........................................72

Kunnas, Mauri................................54, 98

Dinosaurukset......................................87

Ilahduta.................................................46

Kunnas-muistikirja.............................54

Iloa jokaiseen päivään........................68

Kunnas, Tarmo.....................................83

Itsekkyyttä jäsenistön puolesta.........40

Kuokkavieraat......................................13

Ebba Masalin 2019.............................100

Itämeren Auri.........................................5

Kuparikoura..........................................70

Eläinkunta ...........................................87

Jahti.......................................................13

Kuusisto, Meri......................................10

Elämän lyhyydestä..............................39

Jarla, Pertti..........................................101

Kymmenen unelmaani.......................20

Elämää voi aina parantaa ..................95

Javanainen, Tiia....................................30

Kätkö.....................................................13

Elävien luiden laakso..........................33

Joogaleikki............................................86

Käärmeitten kesä................................14

Ennen kuin kaikki muuttuu.................9

Juba................................................33, 101

Ennen kuolemaani..............................22

Juusola, Mervi ......................................62

EFGH

Kultainen kompassi............................28

LMN

Faktojen maailma................................38

K 15........................................................27

Laihdutuskoodi....................................45

Farson, Laura........................................73

Kaarela, Tiina........................................72

Laine, Lasse J.......................................100

FIFA World Cup....................................69

Kadonnut presidentti .........................21

Laitinen, Niina .....................................72

Fingerpori 2019 .................................101

Kahden perheen Ebba.........................66

Lampela, Hannele................................60

Garhamn, Anna-Karin..................58, 63

Kakolan kalpea....................................12

Lappalainen, Marja .............................32

Gekko.....................................................12

Kallio, Janina........................................74

Latvala, Taina.........................................9

Gullberg, Maria.....................................75

Kallioniemi, Tuula................................65

Latvatalo, Satu......................................75

Haamuja ja hirviöitä...........................69

Kalmari...................................................6

Lehtinen, Lasse....................................41

Hai, Magdalena....................................26

Kamala luonto......................................32

Lehtonen, Hannu.................................84

109


Lepomäki, Elina....................................37

Mökillä..................................................48

RST

Leskelä, Ari...........................................80

Nainen hytissä 10................................23

Ranska, Macron ja minä.....................37

Lindholm, Johanna .............................43

Neljäs valtakunta.................................15

Rautakoe...............................................70

Linnavuoren Tuuli..................................5

Nousiainen, Inka..................................59

Rautio, Janne........................................84

Lintuopas .............................................42

Nykänen, Anni.....................................62

Reittu, Ninka..................................60, 99

Liukas, Linda........................................61

Reuhurinne – Urheilukirja..................63

Lohikäärmeen värit...............................7

OP

Lumoavat neulehuivit.........................74

Ojanperä, Merja.............................72, 73

Riihelä, Laura........................................43

Luovuuden riemu................................46

Olematon Olga.....................................59

Robert Ludlumin Medusan

Lustbader, Eric van..............................24

Operaatio Myrskypilvi.........................64

salajuoni...........................................24

Luukkonen, Ilkka...................................8

Operaatio Varjomies............................64

Roikonen, Jii..........................................63

Lääkkeetön elämä...............................44

Opi soittamaan kitaraa.......................85

Rosenborg, Marika...............................93

Löydä oma ikigai..................................93

Opi soittamaan ukulelea....................85

Rosling, Hans........................................38

Maaginen kaukoputki.........................28

Oranen, Raija..........................................3

Rosling, Ola ..........................................38

Maagiset mummonruudut.................75

Page, Libby............................................19

Rosling Rönnlund, Anna.....................38

Maarit Hurmerinta..............................79

Painajainen tallilla...............................66

Rosy, Maurice.......................................34

Maasian munatoti...............................33

Pajalunga, Lorena................................86

Rotmans, Esmèe..................................68

Magisterium.........................................70

Palomäki, Karita...................................95

Rudolf Koivu 2019..............................100

Makkonen, Elisa...................................76

Paretskoi, Jyri........................................27

Ruu ja uusi tukka.................................58

Makkosen poikien

Parhaita ruokahetkiä...........................43

Ruu lentomatkalla...............................58

kaverikirja.........................................76

Pari, Iveta .............................................56

Saari, Kirsikka........................................2

Marin, Anu............................................45

Parit.........................................................6

Salakari, Juhana...................................63

Marsalkan ruusu....................................3

Parshina, Lana......................................41

Salaperäinen veitsi..............................28

Martin, Raphaël....................................86

Pasanen, Mervi.....................................72

Salmi, Veera..........................................60

Matys, Vera...........................................56

Patterson, James..................................21

Salonen, Jari..........................................13

Mazetti, Katarina.................................69

Pekkanen, Piia Maria ..........................72

Sandnes, Hans Jørgen.........................64

McCall Smith, Alexander....................20

Pekkola, Pasi...........................................7

Santa Claus -juhlakirja.......................54

Mela, Paula............................................67

Perhekalenteri 2018–2019...................99

Schaapman, Karina.............................89

Messi on mahtava...............................63

Perintö...................................................11

Scott, Katie ...........................................87

Minerva.................................................33

Persson, Leif GW..................................24

Seneca...................................................39

Minun sienipolkuni ............................82

Petäistö, Helena...................................37

Seven-pokkarit...........................103–107

Minun yrttini .......................................42

Pieni pahan mielen kirja....................47

Singh, Jessica........................................46

Missä olet pikku kettu?.......................90

Pinnalla pysymisen taito....................19

Sinä olet….............................................30

Missä olet pikku norsu?......................90

Pipsa Possu ja hassu

Sinä selviät kyllä..................................93

Mizielinska, Aleksandra......................88

piiloleikki .........................................57

Sodasta sovintoon...............................40

Mizienliski, Daniel...............................88

Plastiikkia, plastiikkia!........................75

Soininvaara, Taavi................................15

MM-kisojen virallinen

Price, Catherine....................................44

Sonninen, Lotta....................................47

Reuhurinne.....................................63, 65

historia .............................................50

Prinsessa Pikkiriikin kootut

Soukola, Timo.......................................40

Mma Ramotswe tutkii.........................20

tuhmuroinnit.......................................60

Spielman, Lori Nelson.........................20

Mogi, Ken..............................................93

Pronssiavain.........................................70

Sten, Camilla .......................................29

Moisio, Miia..........................................96

Pullman, Philip.....................................28

Sten, Viveca..........................................29

Muistikirjat.....................................30, 49

Puluboin ja Ponin kirja .......................60

Sumussa ..............................................29

Mullarney, Killian.................................42

Puppe eläintarhassa............................57

Sunnuntaijengi....................................32

Murjottava muurahaiskarhu..............65

Puppe huristelee..................................57

Suomalaista villikalaa ........................84

Murray, Lily...........................................87

Pääskysaari, Jenni................................30

Suomen kalalajien

Mäki, Reijo............................................12

110

tunnistusopas .................................84


Suomen kansan kalenteri 2019.......102

Tim ja Tom............................................34

Vallanpitäjät.........................................24

Suomen linnut 2019..........................100

Tintti Amerikoissa...............................34

Vapauden voitto...................................37

Susimetsä, Marko..................................4

Tintti Kongossa....................................34

Vehniäinen, Jaakko......................32, 101

Susimetsä, Ulla......................................4

Toikka, Saara .......................................72

Venetsialaiset.........................................9

Suuri karttakirja..................................88

Toivon kirja masennuksesta..............96

Vigourt, Renaud...................................86

Suuri suomalainen

Toivonen, Sami...............................52, 99

Viivi ja Wagner 21................................33

toivesukkakirja ................................72

Tontti, Jarkko........................................11

Viivi ja Wagner 2019..........................101

Suuri toivelaulukirja 24......................78

Torkki, Juhana......................................39

Volanen, Risto......................................41

Svensk, Ulla..........................................42

Tossuja ja sukkia pohjolasta..............73

Vuoden paras päivä.............................92

Svensson, Lars......................................42

Tremayne, S. K......................................22

Vuoden paras päivä 2019............92, 100

Sydämellinen sukkakirja....................73

Tulikoe...................................................22

Vuori, Katariina....................................48

Syvärinen, Katri...........................92, 100

Tunne hedelmät ja vihannekset........56

Vuorisalo, Marjukka ...........................72

Sähkö- ja äänikirjat...........................108

Tuomola, Jussi..............................33, 101

Vuosi tavaratalossa.............................10

Sääpäiväkirja 2019.............................102

Välimäki, Teresa...................................43

Taivas on meidän................................18

UVWY

Takacs, Anja..........................................68

Unelmakakut .......................................42

Ware, Ruth............................................23

Tanskanen, Tiina..................................66

Universitetsalmanackan..................102

Woon, Long Litt....................................82

Taplin, Sam...........................................90

Upseerin miekka....................................4

Wormell, Chris.....................................87

Tatu ja Patu, elämä ja teot..................52

Uusi alku -muistikirja.........................93

Yliopiston almanakka.......................102

Tatun ja Patun vuosi 2019..................99

Uusitalo, Susanna................................76

Yrjölä, Sakke ........................................84

Tetri, Anna-Karoliina ..........................72

Valhepeli...............................................23

Yön sydän on jäätä..............................14

Tiergartenin teurastaja.......................14

Valkama, Johanna..................................5

Walsh, Rosie.........................................17

111

Profile for Otavan kirjat

Otavan uutisia kesä 2018  

Otavan kesän kirjakatalogi täynnä kirjauutuuksia.

Otavan uutisia kesä 2018  

Otavan kesän kirjakatalogi täynnä kirjauutuuksia.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded