Page 1

CA

BA

RIOTUM PE

NDBO

L

H

A

11

L

20

Matchprogram G채startist:

Dogge Doggelito

Vinn en Notebook!

17 september 2011

Caperiotumba - S채vehof


Boby vi lovar-annons:Layout 1

I huvet på Mats Kardell Då står man här. 45 år gammal och Elitserietränare i Sverige för allra första gången. För mig är det ingen chock att vi är här. Jag visste det efter 10 matcher förra säsongen. Vi kunde tillåta oss att spela riktigt uselt vissa matcher men ändå avgå med segern. Så kändes det. Vi visste att Ystad inte skulle orka hela vägen, vi visste att vårt spel höll. Vi visste att vi var bäst tränade och vi visste att vi hade de största vinnarskallarna i laget. Nu vet jag inte lika mycket. Jag tror mest. Efter försäsongen känner jag mig mer motiverad än någonsin att leda Caperiotumba till skrällar, för det är så varje seger kommer att bedömas. Vi är rankade som nummer 13 av 14 lag, bara Hammarby får mindre röster från mina tränarkollegor. För mig är det ett tips som inte kommer att gå in. Det vägrar jag och killarna. Laget från förra året är stommen i år. Tre spännande nyförvärv kompletteras med unga hungriga spelare från årets pojk-SM vinnare. Sånt gillar jag. Det är ett tecken på att vi jobbar långsiktigt. Årets Elitserie är inte bättre än förra året. Den kan inte bli det helt enkelt. Det är få spelare av klass som vänder hemåt i rätt tid. Oftast är de tillbaka när de är på väg ner. Nu blir det spännande att se vad som händer när Danska ligan får så pass sämre TV avtal. Då försvinner mycket ekonomi i den ligan också. Dessutom har nyligen Norska laget Oppsal dragit sig ur på grund av ekonomiska problem. Det är egentligen bara Tyskland som håller men där ska och kan inte alla spela. I år tror jag på jämna matcher där vi kommer att bli dit tofflade en del gånger, lika mycket som vi också kommer att göra livet surt på de allra flesta lag i serien när vi har dagen. Mina favoriter är Sävehof och Ystad, även om Ystad inte var i närheten av seger i sin första match. I dag möter vi regerande mästarna, tränarnas favoriter till SM guldet, Champions League spelandes Sävehof, jätteklubben med en stor organisation och en vinnarkultur. Kan vi få en mer smakfull

08-04-25

10.14

Sida 1

Vi lovar. • Vi ska erbjuda bra bostäder i gott skick. • Vi ska erbjuda ett tryggt, säkert och trevligt boende i lugna områden. • Vi ska ge dig som hyresgäst bra service. • Vi ska spara energi och jobba för hållbar utveckling.

Vi ska helt enkelt vara den bästa hyresvärden.

hemmapremiär eller? Kan inte tro det. Idag gäller det att hålla jämna steg i början av matchen för att sedan under sextio minuter vara så koncentrerade på varje liten del i det vi kommit överens om. Vi måste prestera på topp, bara då finns det stora chanser att plocka poäng. Så bra är Sävehof. Enligt uppgift saknas Niklas Barud pga. skada och Mikael Apelgren har lite problem med en armbåge. Erik Fritzon har som vanligt ont i ryggen. Laget har självklart fokus på större uppgifter än lilla oansenliga Caperiotumba. Hjälp oss, vi behöver dig på läktaren, full av energi och faktiskt lite enögd.

AB Botkyrkabyggen, Box 1, 147 21 Tumba. Tel: 08-53 06 93 00 Tel KundCenter: 08-53 06 94 90 info@botkyrkabyggen.se www.botkyrkabyggen.se

/ Kardell 2

3


Spelartrupp 1

Filip Krook

7

Född 1989 Hand Höger Moderklubb Tumba Elitsäsonger 2:a Position Mv

2 3

Tobias Rosengren Född 1991 Hand Vänster Moderklubb Tumba Elitsäsonger 2:a Position H6

Oliver Ischt

8 9

Född 1994 Hand Vänster Moderklubb BK Söder Elitsäsonge 1:a Position Mv

4

Jesper Linnell

10

Född 1987 Hand Höger Moderklubb Tyresö Elitsäsonger 2:a Position M6

6

Rex Blom Född 1990 Hand Höger Moderkiubb Tyrold Elitsäsonger 2:a Position Mv

4

11

Mer av livet. Riksten Friluftsstad David Selander Född 1990 Hand Vänster Moderklubb Tumba Elitsäsonger 1:a Position H6

Emil Koplimaa

Riksten Friluftsstad i Tullinge ger dig utrymme. Tiden räcker till mer när det är nära till både skola, arbete och fritid. Närheten till naturen gör det enkelt att vara både aktiv och soft. Mitt i vardagen får du mer av livet. Här finns lägenheter, radhus, parhus, kedjehus, studentlägenheter, villor, stycketomter och kommersiella lokaler. I dagsläget finns villor från Götenehus och Älvsbyhus, kedjehus från Björklidenhus samt bostadsrätter från Trähjulet till försäljning. Läs mer på riksten.se/bostader

Född 1987 Hand Vänster Moderkl. Salem Elitsäsonger 2:a Position H9

Rasmus Johansson Född 1989 Hand Höger Moderklubb Polisen Elitsäsonger 2:a Position V6

Christoffer Brännberger Född 1990 Hand Höger Moderklubb GT/76 Elitsäsonger 1:a Position M6

Andreas Asp Född 1985 Hand Höger Moderklubb Nyköping Elitsäsonger 2:a Position V6/V9

5


Spelartrupp

Följ oss online... 12 13

...och i Mobilen

www.caperiotumba.se

Vi har inför denna säsong även tagit fram en så kallad app för smartphone-användare. Via denna app kommer ni att kunna följa Caperiotumba från er mobil på ett smidigt sätt. Första gången ni går till m.caperiotumba.se så kommer en instruktion om hur ni ska göra för att få denna app direkt tillgänglig via er meny. Varje gång ni sedan startar denna app så kommer den först att uppdatera er telefon med de allra senaste nyheterna för att ni inte ska missa något, och pga av detta kan det ibland upplevas som om det det tar lite tid innan den startar.

14 15 16

Väl inne i applikationen så finns information om truppen, klubben och andra nyheter. Vi kommer även att aktivera en funktion så att ni som publik hjälper till att t.ex. välja fram matchens lirare.

Niklas Lövgren Född 1994 Hand Höger Moderklubb Tumba Elitsäsonger 1:a Position Mv

Victor Bergkvist Född 1994 Hand Höger Moderkubb Tumba Elitsäsonger 1:a Position V9

Niklas Engdahl Född 1984 Hand Vänster Moderklubb Skånela Elitsäsonger 3:e Position H6

Henrik Olsson Född 1994 Hand Höger Moderklubb Tumba Elitsäsonger 1:a Position M9

Tobias H Lindström Född 1994 Hand Höger Moderkubb Bolton Elitsäsonger 1:a Position Mv

Facebook Vi finns numera även på Facebook, och där vill vi ser er alla som medlemmar. Gruppen heter Caperiotumba Handboll, och här hoppas vi få mycket aktivitet under säsongen.

17 18 19

Niklas Andreasson Född 1993 Hand Vänster Moderklubb Huddinge Elitsäsonger 1:a Position H6

Niklas Johnsson Född 1991 Hand Höger Moderkubb Sorunda Elitsäsonger 1:a Position V6

Hampus Asp Född 1988 Hand Höger Moderkubb Nyköping Elitsäsonger 1:a Position V9

21 74

Sebastian Johansson Född 1990 Hand Höger Moderkubb Sjundeå Elitsäsonger 4:e Position M9

Viktor Skillhammar Född 1989 Hand Höger Moderklubb Guif Elitsäsonger 2:a Position V9

m.caperiotumba.se 6

7


CAPERIOTUMBA TAR TAKTPINNEN

Ledare Mats Kardell

Tommy Selander

Ansvarig tränare Född 1965 Moderklubb Tumba Elitsäsonger 1:a Tippar oss 11:a

Assisterande tränare Född 1964 Moderklubb Tumba Elitsäsonger 2:a Tippar oss 10:a

Anders Nilsson

Björn Lundin

Material/lagledare Född 1964 Smeknamn Pille

Material/ lagledare Född 1962 Smeknamn Böse

Tumba Handbolls båda elitlag kommer 2011-2014 att bära namnet Caperiotumba, en affär som gör klubben gott i många perspektiv, även om man från Tumbas håll inte vill framhäva pengarna i sig som den viktigaste ingrediensen.

OM CAPERIO Caperio erbjuder lösningar inom områdena Telefoni, Nätverk & Säkerhet, Server & Lagring, Licens, Klient & Logistik, Utskrift & Dokument samt Finans. Inom varje affärsområde har vi möjlighet att hjälpa våra kunder att identifiera ett nuläge och att implementera lösningar som skapar möjlighet till en mer proaktiv IT-verksamhet. Vi stödjer våra kunder över tiden med att förvalta och utveckla ITmiljön så att fokus kan ligga så nära den egna verksamheten som möjligt.

– Det känns mycket spännande att se en av världens bästa live- och TV-sporter på närmare håll och få vara med och skapa något nytt för handbollen i Stockholmsregionen. Caperiotumba blir ett nytt varumärke med allt som hör därtill. Vi hoppas och tror att vi kan tillföra mycket ”know how” till organisationen tillsammans med ett brett nätverk, precis som vi tror att det nätverk som Tumbas handbolls stora förening ska ge oss ett bra samarbete på alla plan, säger Christer Haglund, CEO på Caperio Holding.

www.moderaterna.net/botkyrka

VI SATSAR PÅ IDROTTEN

Läs mer på www.caperio.se

8

9


å p a l e Sp L L O B D HAN ! n e l i b i mo • Surfa in på m.svenskaspel.se • Logga in med ditt Spelkort eller öppna ett nytt konto. • Lägg ditt spel! Scanna QR-koden med en QR-readerapp i din mobil så kommer du direkt till oss!

10

Tränarna tippar Elitserien

Säsongens SM-finalstad Malmö stod som värd för den årliga upptaktsträffen där media möter tränarna för elitserielagen och annat handbollsfolk. Traditionsenligt är det också ett tillfälle för tränarna att tycka kring vilket lag man tror vinner elitserien. Här är vad man kom fram till, tillsammans med odds från Svenska Spel.

Tränarnas tips 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.

Odds

IK Sävehof 2.85 Eskilstuna Guif 4.00 IFK Skövde 12.00 Alingsås HK 5.50 Ystads IF 12.00 LUGI 9.00 HK Malmö 25.00 HK Drott 15.00 Redbergslids IK 40.00 IFK Kristianstad 40.00 HK Aranäs 50.00 H43 200.00 Caperiotumba 250.00 Hammarby IF 300.00

11


Gästernas syn på matchen

Aktuella uppställningar Dagens domarpar:______________________Mirza Kurtagic / Mattias Wetterwik

Mästartränaren Mikael Franzén:

Funktionärer:__________________________Brita Midlef / Jörgen Ellberg Matchvärd och pris Matchens lirare:________Caperio

Grattis till Champions League ! Välkommen till Stockholm. Det blir några fler besök i år än tidigare år, hur ser du på Caperiotumbas chanser i årets serie? Till och börja med tack så mycket! Ja huvudstaden får många fler matcher i år och det tycker jag känns bra, dags för storstadspubliken och ta sig i kragen och gå o se världens bästa idrott! Caperiotumba tror jag får det tufft men jag tror att de kommer klara sig kvar med kval. I enstaka matcher kan de absolut rubba alla lag i Elitserien.

Caperiotumba

IK Sävenhof

Grundat: 1970 Säsonger i elit: 9:e Förra året: 1:a i allsv. Tränartips: 13:e

Grundat: 1950 SM-guld: 4st Förra året: 1:a Tränartips: 1:a

1.

Filip Krook

1.

Thomas Forsberg

12.

Niklas Lövgren

12.

Jesper Parker

16.

Tobias H Lindström

16.

Peter Johannesson

2.

Tobias Rosengren

1.

Robert Johansson

Ja men det gäller att vinna rätt matcher. Vi vann serien rätt klart ändå va? 7 pinnar om inte jag minns fel, ha ha. Sävehof är en klubb med favoritskap och det är inbyggt i kulturen. Rustan Lundbäck byggde upp vinnarkultur under sina år i föreningen. På sätt o vis så är det lättare att vara favorit då det alltid är lag som vill vinna mot mästarna och bara det är en drivkraft i sig. Att vägra förlora tycker jag är en mycket sympatisk egenskap.

3.

Oliver Ischt

5.

Anton Blickhammar

4.

Jesper Linnell

6.

Michael Apelgren

6.

Rex Blom

8.

Jesper Nielsen

7.

David Selander

9.

Alen Kulenovic

Vad vet du om Caperiotumbas lag?

8.

Emil Koplimaa

10.

Victor Fridén

Jag tycker att jag har ganska bra koll. Och när det här trycks så har jag även kollat några filmer… Kardell har byggd upp en stabil grund med ett grundspel som funkar mycket bra för Tumba. Det är ett bra kollektiv där jag tror att Skillhammar kommer sticka ut lite. Jag är en av de få tränarna i Elitserien som har sett Skillhammar och vet vad han går för.

9.

Rasmus Johansson

11.

Erik Fritzon

10.

Chistoffer Brännberger

13.

Tobias Johansson

11.

Andreas Asp

14.

Gabriel De Santis

13.

Victor Bergkvist

18.

Robert Månsson

14.

Niklas Engdahl

21.

Tobias Albrechtsson

Vi har tappat två stora spelare och två mycket bra människor i Jonathan Stenbäcken och Johan Jacobsson. Så det är inte bara tråkigt handbollsmässigt. Men det innebär att andra kommer att ta större ansvar i år och jag tycker redan vi har fått ganska bra utdelning på det vi har tränat på. Larsson är en mycket klok spelare som var en viktig värvning för oss. Bra i försvar och bra i anfall där vi kan använda honom i lite olika roller. Sen truppen i år är jag väldigt nöjd med och vi har fortfarande mycket stor konkurrens i laget trots att Jonathan och Johan lämnat.

15.

Henrik Olsson

22.

Erik Forsell-Schefvert

17.

Niklas Andreasson

23.

Viktor Ottosson

18.

Niklas Johnsson

24.

Fredrik Larsson

19.

Hampus Asp

29.

Emil Berggren

Den töntigaste frågan i världen att få i ett matchprogram brukar vara, vad blir slutresultatet i dagens match. Så vad blir slutresultatet Mikael?

20.

Sebastian Johansson

Tränare

Mikael Franzén,

74.

Viktor Skillhammar

Bitr. Tränare Henrik Signell

Tränare

Mats Kardell

Du har mött Kardell med Aranäs och kammade hem en av fyra poäng då. Ni är lite tyngre favoriter idag än för två år sedan, hur hanterar Ni favoritskapet i de flesta matcherna?

Sävehof då? Tappat två tongivande spelare. Fått hem Fredrik Larsson. Berätta om hur du ser på truppen gentemot föregående år.

Jag tror inte vi blir så målglada i år som förra året. Så 21-26 till oss? 12

Bitr. Tränare Tommy Selander 13


Två nyförvärv berättar Victor Skillhammar

Rex Blom

Skytteligavinnare i Allsvenskan. Hur mycket svårare blir det i år?

Berätta, vem är du och varför?

Det blir mycket svårare, i elitseriens finns det både försvare och målvakter som är ett snäpp bättre än i allsvenskan. Dock är det väldigt utvecklande. Jag ska göra mitt bästa Vem är Victor? En ödmjuk kille ifrån Eskilstuna som älskar att spela handboll Hur känns det att äntligen få tillfälle att möta dina gamla kompisar i Guif? Det kommer bli en rolig upplevelse. Har inte spelat mot dom sedan jag flyttade till Jönköping för spel med Hallby IF. Hur har första månaderna i Caperiotumba känts för dig? Känns riktigt bra, ett gäng härliga killar i laget! Trivs redan jätte bra.

Jag är en 21årig kille från Haninge. Mitt fokus på handbollsplanen har mest legat på försvarspelet, varför det har blivit så har nog att göra med att jag alltid tyckt att försvar har varit det roligaste att spela. Det är i försvaret man vinner matchen. Din största stund som handbollspelare Det måste vara just nu skulle jag tro, föjlt av JEM i Tjeckien Din målsättning med ditt eget spel? Att bli mer aggressiv bakåt och att förbättra linjespelet framåt.

t l e k n e h c to b b a n s , t Öppe

När man är störst ska man vara snäll. Är du snäll? Ja jag är snäll utanför planen. Är kanske inte lika snäll på planen, försöker vara så lite “radhusbarn” som möjligt.

Öppet – I vårt öppna nät är det ingen operatör eller nätägare som bestämmer vilka tjänster du ska välja. Konkurrensen höjer kvaliteten och pressar priserna.

Snabbt – I vårt nät kan du få 1000/1000 Mbit. Enkelt – I vårt nät är det enkelt att vara kund. Gå in på hemsidan och läs mer om hur du kan få 250 tv-kanaler, ultrasnabbt bredband och billig telefoni.

www.botkyrkastadsnat.se 14

15


Sponsorlotteriet

Grattis Lövholmens Bygg som vann 1:a priset, en reklamplats i mittcirkeln! 1:a Pris: Lövholmens Bygg & Transport AB

3:e Pris: VL Värmepumpservice

Reklamplats i mittcirkeln + 2 säsongskort och 25 fribiljetter till valfri match.

Reklamtryck på herrarnas uppvärmningsställ + 2 säsongskort och 25 fribiljetter till alfri match.

2:a Pris: ForeFront Consulting Group

4 - 10:e Pris - Matchsponsor en match:

Reklamskylt i Eriksdalshallen och i Idrottshuset + 2 säsongskort och 25 fribiljetter till valfri match.

Netoffice (2st), Midroc, Telgelås, Botkyrkabyggen (2st) och ICA Kvantum i Tumba Centrum

Vi deltog i sponsorlotteriet: TOMTENS BYGGSERVICE

TELGE LÅS & NYCKEL AB STENBECK

LÖVHOLMENS BYGG

SLAGSTA

16

17


Handbollskolan Lördagar i Tumba Idrottshus B-hall Pojkar: kl.09.00-10.00 Flickor: kl.10.00-11.00 Avgift: 300 kr för både höst- och vårterminen Frågor: Kontakta oss: 08-530 326 76 alt via kansliet@ifktumbahandboll.se

Start den 17 september - Välkommen!

…we´re supporting you DeRoyal är en serie bandage som är utformade för bästa stöd. Bandagen bidrar med värme för ökad blodgenomströmning, vilket ger smärtlindring, ökar rörligheten, möjliggör fortsatt aktivitet och ökar chansen att bli skadefri fortare. Se fler av våra produkter på www.mediroyal.se

Vajer [wire]

www.mediroyal.se

18

19


Säsongens matcher Hemmamatcher

Bortamatcher

Lör

17/9 17:15

IK Sävehof

Fre

Ons

28/9 19.00

23/9 19:00

Hammarby IF

Redbergslids IK

Mån 3/10 19:00

IFK Skövde

Ons 12/10 19:00

Eskilstuna Guif **

Fre 23/10 16:15

Ystads IF

Tor 27/10 19:00

Lugi HF

Ons

Redbergslid IK

Sön 30/10 16:00

Hammarby IF

Ons 16/11 19:00

Eskilstuna GUIF

Sön 13/11 16:15

IFK Skövde

Ons 30/11 19:00

Sävehof IK

Ons 23/11 19:00

Alingsås HK

Sön 11/12 16:30

IFK Kristianstad

Tis

6/12 19:00

H43 Lund

Fre 18/12 16:30

HK Drott

Ons 14/12 19:00

HK Malmö

Fre 26/12 17:00

HK Aranäs

Ons 21/12 19:00

HK Aranäs

Ons

1/2 19:00

HK Malmö

Fre 30/12 19:00

Drott Halmstad

Tor

9/2 19:00

H43 Lund

Sön

5/2 16:00

IFK Kristianstad

Ons

22/2 17:00

Alingsås HK

Sön

19/2 16:00

IK Sävehof

Fre

2/3 19:00

IFK Skövde

Ons

29/2 19:00

Eskilstuna Guif

Sön 11/3 16:00 Hammarby

Mån

5/3 19:00

Redbergslids IK

Tis 13/3 19:00 Lugi

Ons

21/3 20:10

9/11 19:00

Exaktare, säkrare, lönsammare.

Ystads IF

** Matchens datum ej fastställt pga. Guif Europacupspel.

Det handlar om Informationslogistik. Att hjälpa våra kunder med att få rätt information till rätt person, på rätt sätt, på rätt plats och till rätt kostnad. Vi utvecklar kommunikationslösningar som ger förbättrad effektivitet, stärkt lojalitet och ökad försäljning.

Smartare kommunikation med andra ord.

20

21


Historien om

Tumba Handboll Året 1970 tar tolv kvinnliga kontorister på företaget Alfa Laval initiativet att starta en handbollsektion i IFK Tumba. Redan 1971 har klubben sina första ungdomslag på pojk- och flicksidan. 1973 startas det första herrlaget i div 6 med Bengt Elfstrand som herrtränare. 1976 får handbollen sitt lyft i och med att Tumba Idrottshus invigs. Man höll egna arrangemang med Nordiska juniorlag. Herrlaget går även upp till division 4. Anette Lindroos som spelat fint i junior/seniorlaget blev uttagen som målvakt i J-landslaget och blev “årets IFK-are”, vilket var handbollssektionens första. Under föreningen första 9 år fram till 1979 hade klubben växt till sig till 21 lag i seriespel. Föreningens herr- och damlag hade avancerat till div. 3. På 80-talet fortsatte framgångarna för IFK Tumba. Klubben ökar till 29 lag i seriespel, dam- och herrlagen avancerar upp till div 1, Pojkar födda 74 tar klubbens första SM-guld på ungdomssidan när man vinner ICA-cupen 1989. På 90-talet fortsatte klubben sin seniorsatsning uppåt i serierna. Tyvärr fick klubben bekymmer 1993 när en satsning för herrlaget mot elitserien förorsakade ekonomiska bekymmer med en spelarflykt som följd. Ungdomssidan visar i början av 90-talet fina framgångar. Bl.a tog klubben 3 raka SM-silver på pojksidan med årgångarna 74, 75 och 76. Dessa årgångar fick efter spelarflykten 1993 ta över ansvaret i herrlaget något år för tidigt. Herrarna föll ur div 1, men tog sig året därpå sig tillbaka via kvalspel. Dåvarande tränare var Anders ”Ludde” Lundin, numera Förbundstränare för damlandslaget. 1997 kom de stora framgångarna där man med ett ungt herrlag lyckade nå kval mot elitserien. Framgången kom året därpå vilket blev ett historiskt år. Herrarna kom 2:a i allsvenskan och efter ett otroligt spännande kval mot Kroppskultur lyckades laget i en avgörande match i knökfullt Idrottshus ta sig upp till Elitserien. Herrlaget lyckade ligga kvar i Elitserien under säsongerna 1998-2005, där den största framgången var en kvartsfinal 2002 mot Redbergslid. Under denna tid spelade stora profiler såsom, Michael Jansson (numera Åström), Bröderna Björn och Johan Lindberg samt Thomas Aggefors. Vid degraderingen 2005 skapades det återigen ekonomiska bekymmer. Klubben tappade många etablerade spelare men lyckades mobilisera om och återigen med bl.a. stor del egna talanger ta sig tillbaka till elitserien 2008. Tyvärr lyckades klubben inte hålla sig kvar utan föll ur och har efter det startat om med ny tränare i form dagens Mats Kardell. 2011 når man återigen elitserien och får en ny Huvudsponsor i form av Caperio. 22

Ett ögonblick...

...Jerry Hallbäck, sportchef i Sävehof Är du anställd av Sävehof på heltid? Ja det stämmer och oftast blir det ”några” timmar mer än heltid, så är det väl oftast med alla oss som har förmånen att arbeta med handboll och föreningsliv på heltid Vad gör du om dagarna, berätta om en typisk dag? Det finns faktiskt ingen typisk dag för mig, däremot finns det massvis med intressanta handbollrelaterade arbetsuppgifter som jag fyller mina dagar med. I mina arbetsuppgifter ingår en hel del, såsom ledarrekrytering för både dam och herrverksamhet, spelartrupper för både dam och herr, kontraktsskrivningar, aktivt deltagande i säsongplaneringar för både dam och herr, materialfrågor och hantering av dessa gentemot A-lagen, internationellt spel, samma saker för våra juniorlag på bägge sidor, scouting och nyrekrytering, utbildningsfrågor internt och ansvarig för vår Sävehof Handball Camp som vi arrangerar under tre veckor. Hur många är ni som arbetar på kansliet? Ca 10 personer. En klubbdirektör, tre heltid på Partille Cup, en ekonomi, en sportchef, en ungdomsansvarig, en administration, en matcharrangemang /allum, två halvtid med marknsadsfrågor/hemsida. Utanför detta två heltidsanställda tränare. Vad omsätter Sävehof som förening? Ca 40 miljoner Varför har ni ingen idrotts AB? Detta har diskuterats flera gånger, både i media och i vår styrelse, men i dagsläget verkar det bäst att fortsätta driva det hela som en förening, vi får väl se i framtiden och om det kan ändras med en ny arena om några år. Förhoppningsvis kommer det då att inbringa andra inkomstmöjligheter som gör att frågeställningarna gällande detta kan vara annorlunda. Hur vill du att Svensk elithandboll ska utveckla sig själva? Oj en stor fråga, men lite kortfattat tycker jag att det är på rätt väg. Bra att slå ihop damelit och herrelit, jobba mot gemensamt mål, bra att vi tar tillvara på ledare som Peter Gentzel och Stefan Lövgren – de har rutin och erfarenhet och kan plocka med sig influenser från europahandbollen. Tror att fler lag behöver skapa förutsättningar för att kunna svara JA på europacupspel – spel där ger nyttig erfarenhet som gagnar svensk handboll. Hallfrågan arbetar många föreningar med, den kommer bli ännu viktigare i framtiden.

23


Elitserien 2011-2012 H 43 Lund Eskilstuna Guif Alingsås HK IK Sävehof IFK Kristianstad IFK Skövde HK Lugi HF HK Malmö HK Drott Halmstad HK Aranäs Caperiotumba Hammarby IF HF Redbergslids IK Ystads IF

M V O F P +/1 1 0 0 2 +9 1 1 0 0 2 +7 1 1 0 0 2 +6 1 1 0 0 2 +6 1 1 0 0 2 +1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1 0 -1 1 0 0 1 0 -6 1 0 0 1 0 -6 1 0 0 1 0 -7 1 0 0 1 0 -9

Skytteliga Intern

Lars Möller Madsen, KRI________________10

Victor Skillhammar_____________________6

Pierre Hammarstrand, YST_______________9

Rasmus Johansson_____________________6

Daniel Lindqvist, H43___________________8

Emil Koplimaa_________________________3

Richard Lönn, RIK______________________8

Christoffer Brännberger_________________3

Petter Strömberg, H43__________________7

Hampus Asp__________________________2

Mathias Tholin, GUI____________________7

Jesper Linnell_________________________1

Rasmus Skram, MHK____________________7

Henrik Olsson_________________________1

Andreas Arrman, ARN__________________6

Tobias Rosengren______________________1

Rasmus Johansson, CTU_________________6

Sebastian Johansson___________________1

Viktor Skillhammar, CTU_________________6

Andreas Asp__________________________1

Ons 28/9 kl 19:00, Eriksdalshallen. Biljetter www.caperiotumba.se

11

L

A

H

Redbersgslid IK

20

NDBO

L

Nästa hemmamatch:

RIOTUM PE

BA

CA

Elitserien

Matchprogram Caperiotumba -  

MAtchprogram Elitserien 2011/2012