Page 1

FællesBladet Beboerbladet for Østjysk Bolig

1. september 2012 · Nr. 155

Herligt at være højt til hest!

I DE T T E N U MME R :

Bestyrelsesweekend: Opruster på kommunikation Reportage: Bispehavedrenge på hestebesøg Rytoften/Ryhavevej: Sommerfest ryster naboer sammen Sundhedscafeen: Hvor sund er du? Boganmeldelse: Almene byggerier fortæller samtidshistorie Afdelingsmøder: Sæt kryds i kalenderen Reportager · Debat · Fotos · Aktiviteter · Artikler


FællesBladet · September 2012

I dette nummer: Nu sker der noget med kommunikationen side 4-5 Østjysk Boligs nye kommunikationsstrategi skal nu føres ud i livet. Læs hvilke tiltag, bestyrelsen på bestyrelsesweekenden besluttede at sætte i gang.

Bispehave-drengene møder Tino, Knold og Star side 6-7 Seks drenge fra Bispehaven fik sig en på opleveren, da de i sommerferien kom højt til hest.

En blodprop? Mig?? side 9 Fysisk aktive Erwin Bülow-Light troede han var i top-form – lige indtil han fik en blodprop.

FællesBladet FællesBladet er beboerbladet for Østjysk Bolig. Bladet udkommer den 1. i hver måned (bortset fra januar og juli). Stof til næste nummer skal være redaktionen i hænde senest den 15. september 2012.

Uddrag af artikler må benyttes i citat og med kilde­henvisning.

Redaktionen kan kontaktes telefonisk alle hverdage kl. 9.00-17.00 på tlf. 86 19 72 15

FællesBladets e-mail: nadia@publico.dk Postadresse: Publico ApS, Mejlgade 47, Baghuset 1. sal, 8000 Århus C

Redaktion: Uffe Lyngaae (ansv.), Nadia Bjørnson-Langen, Rasmus Kjær & Vibeke Harder

Oplag: 1.350 eksemplarer - Repro og tryk: We Produce

Layout: INEO Designlab a/s · www.ineo.dk

Side 2

FællesBladet · September 2012

Meninger, der tilkendegives i bladet, kan ikke tages som udtryk for Østjysk Boligs officielle standpunkt.


Leder

Ud over stepperne Kære læser – velkommen i september-udgaven af dit beboerblad!

For at blive i heste-metaforen gik det bare ud over stepperne, da seks drenge fra Bispehaven i sommerferien prøvede kræfter med ridningens kunst – i hvert fald, da de lige havde set hestene lidt an. Se de skønne billeder fra ride-arrangementet på side 6-7.

De kommende måneder vil du med al sandsynlighed opdage – hvad enten du er beboer, medarbejder eller blot følger selskabet – at Østjysk Bolig har sadlet kommunikationshesten op.

Det var også, ud fra billederne at dømme, en skøn aften for de fremmødte fra afdeling 16, der i august holdt ”ryste-sammen-fest” i fælleslokalet på Ryhavevej. Se side 8. I september står de ordinære afdelingsmøder traditionen tro for døren. Det er nu, du skal finde stemmesedlen frem for at få indflydelse på stort og småt i din afdeling. Se på bagsiden, hvornår afdelingsmødet foregår i din afdeling.

Go´ læselyst – og på gensyn på afdelingsmødet!

På redaktionens vegne Nadia Bjørnson-Langen

FællesBladet FællesBladet · September · April 2012 2010

Side 3

Kommunikation er et vigtigt fokusområde for Østjysk Bolig, og som du måske har set, har emnet også fået spalteplads her i bladet det sidste års tid. Nu er tiden så kommet til, at den nye kommunikationsstrategi skal omformes til egentlige tiltag – gå fra abstrakt til konkret. De kommende måneder vil du med al sandsynlighed opdage – hvad enten du er beboer, medarbejder eller blot følger selskabet – at Østjysk Bolig har sadlet kommunikationshesten op. Det sker blandt andet med nyt, frisk design på alt materiale, med nye nyhedsbreve og ja, at selskabet i det hele taget gør mere for at komme ud over stepperne med alle de gode historier fra et velfungerende boligselskab. Læs mere på side 4-5 om, hvilke tiltag bestyrelsen besluttede at sætte i værk, da de var samlet til den årlige bestyrelsesweekend.


FællesBladet · September August 2011 2012

Nu sker der noget med kommunikationen I år bød bestyrelsesweekenden på nogle store beslutninger. Østjysk Boligs kommunikation var nemlig på programmet, og resultatet blev blandt andet, at boligselskabet har fået nyt logo, at FællesBladet skal redesignes, og at der skal laves både et eksternt og et internt nyhedsbrev.

  AF VIBEKE HARDER

I løbet af det sidste års tid har ordet kommunikation givet genlyd i Østjysk Boligs administration. Nogle gange har du også kunne læse om det her i FællesBladet. Men for dig har det indtil nu måske virket lidt abstrakt – det kan være svært at forholde sig til, at ”Østjysk Bolig skal have forbedret kommunikationen”. Inden længe kommer du til at se resultatet, og det er forhåbentlig langt mindre abstrakt. Nu har selskabets bestyrelse nemlig taget en række beslutninger om, hvordan kommunikationen skal forbedres. Og det munder ud i håndfaste tiltag.

Hvorfor nu det? Baggrunden for de mange nye kommunikationstiltag er den kommunikationsstra-

Side 4

FællesBladet · September 2012

Det var Østjysk Boligs direktør, Allan Søstrøm, og den nye kommunikationsmedarbejder, Vibeke Harder, der præsenterede bestyrelsen for de mange nye tiltag.

Når man holder bestyrelsesweekend i 25 graders varme, så er der også brug for en pause en gang imellem. Heldigvis var der masser af lækker natur lige uden for døren – perfekte pauseomgivelser


Beboerbladet for Østjysk Bolig

Jeg synes, at vores nye logo er rigtig flot. Det er en god opdatering af vores gamle logo, som gør det mere up to date. I det hele taget var det nogle gode forslag, vi fik præsenteret i løbet af weekenden, og derfor var vi i bestyrelsen også glade for at kunne sige ja til langt de fleste af dem. Jeg tror, at vi bliver glade for de nye tiltag – og jeg tror især, at beboerne bliver glade for det nye beboerblad.

tegi, der i løbet af vinteren 2011/2012 blev udarbejdet for Østjysk Bolig. Det er de anbefalinger, der nu bliver til realiteter. Analysen, der gik forud for strategien, slog blandt andet fast, at Østjysk Bolig ikke har en skarp profil i forhold til andre boligselskaber, at beboere og andre interesserede skal have bedre mulighed for at følge med i selskabets projekter, og at informationer internt i selskabet ikke når ud til alle medarbejdere. I det hele taget var der god grund til at gøre kommunikation til et indsatsområde – og det er det, der sker nu.

∙ Selskabet skal til at udgive to nyhedsbreve – et månedligt internt nyhedsbrev til medarbejdere og bestyrelse, som skal sikre, at alle Østjysk Bolig-personer altid er opdateret på, hvad der rører sig i selskabet. Og et eksternt nyhedsbrev, som hver anden måned skal orientere vores eksterne samarbejdspartnere om, hvad der rører sig i Østjysk Bolig. ∙ Den interne kommunikation i selskabet skal blive bedre – især kommunikationen fra administrationen til afdelingerne, for eksempel i forbindelse med renoveringsarbejde.

Fakta: Hvert år mødes selskabsbestyrelsen i en weekend, hvor de går i dybden med et emne, som er aktuelt for selskabet. I år var bestyrelsen samlet på Hotel VejleFjord fra den 11. til den 12. august, og emnet var kommunikation.

Hvad er nyt? De tiltag, der kommer til at være synlige i din hverdag, er blandt andet: ∙ Østjysk Bolig har fået nyt logo. ∙ Selskabet har fået et slogan, som skal bruges sammen med logoet. ∙ FællesBladet bliver lavet helt om. Det får nyt navn og nyt design. ∙ Hjemmesiden (www.oestjyskbolig.dk) bliver redesignet, så den kommer til at have samme farver som logoet, og der bliver ryddet op derinde.

Må vi så se? Det vil ikke give nogen mening at præsentere alle de flotte, nye ting på disse gråblå sider. Så alt det nye kommer du i stedet til at se i løbet af de næste måneder. For eksempel næste gang du ser beboerbladet. Eller næste gang du modtager information fra Østjysk Bolig med nyt logo på. Eller når du inden længe besøger hjemmesiden. Forhåbentlig synes du godt om det!

FællesBladet · September 2012

Side 5


FællesBladet · September 2012

Bispehave-drengene møder Tino, Knold og Star Seks drenge fra Bispehaven fik sig et par stykker på opleveren, da de i sommerferien kom højt til hest.

var med drengene, begyndte at kigge på urene, var de klar til at tage hjem igen.   AF VIBEKE HARDER

- Hvad sker der, hvis man kysser den? Det var kærlighed ved første blik, da seks drenge fra Bispehaven, alle mellem otte og 11 år, besøgte Stald Royal i Viby i sommerferien. Her skulle der strigles, renses hove – og selvfølgelig rides. Og det blev der. Til den store guldmedalje. Drengene skiftedes til at ride på tre heste – to små shetlandsponyer og en stor broget vallak. Tino, Knold og Star. Først da der var gået halvanden time, og de to ansatte fra Trivselshuset og Klubberne i Bispehaven, der

Hestespark og hovrensere En ridetur starter altid med, at hesten skal strigles og have renset hovene. Så det skulle drengene selvfølgelig også være med til. - Tror du, den sparker mig nu?, spørger en af drengene, da han har vovet sig hen på siden af hesten. Ja, de var lidt nervøse ved dyrene til at starte med – men det skulle snart være ovre. - Hvordan renser man dens hove med den her?, spørger en anden dreng, og kigger forundret på den krogede hovrenser. Med hjælp fra Lene Willis, som er sekretær ved Østjysk Bolig, ejer af Stald Royal og medarrangør af rideturen, fandt han ud af det.

3

2

1

Side 6

FællesBladet · September 2012

Op på hesten – igen Da hestepels og hestehove var rengjort, skulle der rides. De første drenge steg forsigtigt op på de små ponyer. Til at starte med skulle de trækkes rundt, og de holdt godt fast i hestens lange man. Men inden længe blev der redet uden hænder, der blev danset til hest, der blev travet hurtigt, og det var i hvert fald ikke nødvendigt at blive trukket længere. Modet gjorde da også, at et par af drengene måtte ned at bide i sandet – men de var hurtigt oppe på hestene igen. Så selvom de smarte bukser blev støvet til med hestehår og fritsen blev lidt mast under ridehjelmen, så havde både drengene og hestene en rigtig fin eftermiddag.


Beboerbladet for Østjysk Bolig

4

5

6

Fakta: Ride-arrangementet var en del af Trivselshuset og Klubberne i Bispehavens sommerferieprogram. Hver sommer arrangeres der forskellige aktiviteter for Bispehavens beboere – både børn og voksne. Det er for eksempel sommerlejr, fodboldskole, kreative aktiviteter – og rideture.

1

Rami var den første til at iføre sig hjelm og, med lidt hjælp fra Lene, springe op på Tino.

2

”Han er ikke nogen supermodel – han er en stjernemodel,” konstaterede Saad om Star.

3

”Og så holder du lillefingeren nede under tøjlen.” Ninna-Marie, som har hest i Stald Royal, viser, hvordan man holder rigtig på tøjlerne.

4

Det er ikke nemt at tage et ordentligt gruppebillede, når hunden Rosa pludselig også vil være med, og når hesten Star har opdaget, at Rami har rugbrød i hånden.

5

Muddi på Tino og Saad på Knold – både drenge og heste klarede slalombanen i fin stil.

6

”Jeg kunne ligge her hele dagen,” konstaterede Saad, som blev ret gode venner med store Star.

FællesBladet · September 2012

Side 7


FællesBladet · September August 2011 2012

Fest i fælleshuset Fællesspisning, hygge og limbodans. Lørdag den 18. august inviterede bestyrelsen på Ryhavevej til ’ryste-sammen-fest’ i Hasle. Der blev da også snakket på livet løs – og på kryds og tværs – i det fyldte fælleshus til de to ungdomsbyggerier, der tilhører afdeling 16.

1

3

4 5

1

Flere af drengene sniger sig uden om limbodansen og tager i stedet lidt frisk luft.

2

Jesper og Steffen arbejder hårdt i køkkenet.

3

Buffeten er serveret i køkkenet, og der bliver hygget ved bordene.

4

Aftenen bød også på limbo-dans. Her er det Kåre, der kæmper sig under.

5

Der bliver snakket på livet løs.

Side 8

FællesBladet · September 2012

2


Beboerbladet forBeboerbladet Boligselskabet for Østjysk Præstehaven Bolig

En blodprop? Mig?? ”Jeg har altid været fysisk aktiv, havde aldrig fejlet noget og synes, at jeg var frisk og rask – indtil jeg blev ramt af en blodprop”. Sådan siger den 61-årige beboer i Bispehaven, Erwin Bülow-Light, som ofte besøger Sundhedscaféen i Trivselshuset.

– Mit første møde med Sundhedscaféen var meget tilfældig. Jeg kom i Trivselshuset, I var der, og siden jeg er nysgerrig af natur, ville jeg finde ud af, hvad I lavede. Jeg kom herhen, blev vejet og målt. Min krop var yngre end jeg selv, men der blev lagt 10 år til alderen, da jeg røg på det tidspunkt. Sygeplejersken spurgte, om jeg ønskede at tale om rygning, men det var jeg ikke interesseret i. Jeg havde jo røget, siden jeg var 13 år og skulle aldrig holde op med at ryge. Det var jeg fast besluttet på, fortæller Erwin og fortsætter: – Efter det første besøg i sundhedscaféen, hvor jeg kom op på vægten og fik at vide, at min krop var yngre end min reelle alder, gik der lidt konkurrence i det for mig i forhold til de andre mænd. Det var både sjovt og hyggeligt at få målt sin krops alder. På den måde fik vi lyst til at spise sundere og dyrke lidt mere motion for at gøre vores kroppe yngre. Men rygning var altid noget, som vi undgik at tale om, fortæller Erwin, som røg, indtil den dag han fik en blodprop i hjertet i maj 2012.

Jeg vil ikke svigte systemet – Jeg troede ikke, at jeg kunne få en blodprop. Jeg var jo sund og rask, har spillet elite-håndbold, cykler og troede ikke, at den smule, jeg røg, betød noget. Men min opfattelse af min sundhedstilstand stemte

k e j t s d e h d n u s s i t a r g t e Få

  A F R O S I TA A H M A D I A N

ikke overens med virkeligheden. Efter operationen fik jeg fortalt af lægen, at fire andre årer var ved at lukke til, og dem har lægerne måttet udvide, fortæller Erwin, der holdt op med at ryge straks efter operationen. En måned efter operationen var Erwin igen til undersøgelse. Han havde ikke røget, og man kunne allerede se effekten på målingerne. – Rygning har en stor effekt, og jeg føler, at jeg vil svigte hele det system, som blev sat i gang for at redde mit liv, hvis jeg ryger igen. Plus at det vil gå ud over min sundhed. Jeg har det meget bedre nu. Jeg har astma, men har ikke brugt astmamedicin, siden jeg holdt op med at ryge, fortæller han.

i Bispehaven Et tilbud for alle i Sundhedscaféen

Et samarbejde

Trivselshuset

form? - Vil du gerne i bedre højt? - Mon dit blodtryk er syge? - Kan du have sukker

Hver torsdag kl. 13.15-15.45

igselskabet Kommune og Bol riat mellem Aarhus le Fællessekreta ocia igs Bol Det via

Præstehaven

Jeg har fået åbnet øjnene – Vi mænd har det med, at vi tænker, at vi selv kan finde ud af det, og vi skal ikke spise salat og sund mand. Vi skal spise det, vi plejer. Jeg har dog med tiden fundet ud af, at sund mad faktisk kan være meget lækkert, og at det giver en anden livsform at tænke over, hvad man spiser. Og pludselig begynder man at mærke, at det går meget bedre med sundheden, siger Erwin, der opfordrer beboerne i området til at benytte sig af tilbuddet.

”Jeg har fået meget ud af at komme i sundhedscaféen. Jeg har fået åbnet øjnene med hensyn til, at vi mænd også skal passe på os selv,” fortæller Erwin Bülow-Light.

FællesBladet · September 2012

Side 9


FællesBladet · September 2012

Trivselshuset´s genbrugsbutik har fået nye åbningstider. Kom over og gør en god handel i vestbyens største

Åbningstider

genbrugsbutik. Vi har alt fra antikmøbler til brugt tøj,

Mandag:   kl. 11-15

eller bare kom og få en kop kaffe i vores hyggelige café.

Tirsdag:    kl. 15-19 Onsdag:    kl. 11-15

Har du nogen gamle møbler, ugeblade eller tøj som

Torsdag:   kl. 11-15

du gerne vil af med, så kom endelig forbi med det.

Fredag:   kl. 10-12 Lørdag:   kl. 12-15

Vi ligger på Bispehavevej 29, 8210 Århus V

Søndag:   kl. 12-15

beboere være Her skal alle se praktiske gri

Brug dit blad! Er der et arrangement i din afdeling, folk skal kende til? Har du en spænde nde nabo, der fortjener et portræt i bladet ? Er der et tema, du gerne vil have, vi gør me re ud af? Redaktionen hører meget ger ne fra dig – skriv til nadia@publico.dk

Side 10

FællesBladet · September 2012

ad det der t i tvivl om, hv r Er du stadig lid i Mårslet, er fo som vi bygger AlmenBolig+, en nne måned bladet har i de noget? Beboer g på Bolig+ afdelin færdig Almen artikel om en rbladet.dk på www.beboe n de s Læ . nd Sjælla


Beboerbladet for Østjysk Bolig

Husk at følge os på Facebook! Du finder vores side ved at søge på ’Østjysk Bolig’. Her kan du læse nyheder om vores nybyggerier, se billeder fra rejsegilder, holde øje med arrangementer og meget andet.

Nyt ansigt på redaktionen! Rasmus Kjær er i efteråret 2012 praktikant hos Publico, og i samme periode vil han bidrage som skribent på FællesBladet. Rasmus studerer Analytisk Journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere læst Kommunikation ved Aalborg Universitet. Skrivelysten har Rasmus haft ligeså længe, han kan huske tilbage, men interessen for den journalistiske verden tilskriver han særligt sin daglige gang på Journalisthøjskolen. En rolle som skribent på FællesBladet giver ham en kærkommen mulighed for at afprøve sine journalistiske færdigheder i praksis. Rasmus glæder sig til at skrive en masse om alt dét, der har værdi for boligselskabets beboere.

Åbent hus TRIVSELSHUSET Hasle Centervej 159, 8210 Aarhus V Torsdage kl. 10-12 (ikke i skolernes

Du kan få råd og vejledning om opdra-

ferie eller på helligdage).

gelse, kost, børns udvikling og leg m.m.

Mød en sundhedsplejerske fra området

Sundhedsplejerskerne: Annie Damsgaard,

i samvær med andre kvinder og børn.

Pytte Vesterager Lind, Joan Ø. Lund

FællesBladet · September 2012

Side 11


FællesBladet · September August 2011 2012

Ny bog viser udviklingen i de almene boliger Boganmeldelse: Bogen ’Danmarks almene boliger’ fortæller den arkitektoniske historie bag en lang række almene boligbyggerier.

  AF RASMUS KJÆR

Foto: Helga C. Thielgaard

Kvadratiske betonklodser i regn-grå farver. Sådan lyder fordommen indimellem om de almene boliger. Bogen ’Danmarks almene boliger’ fortæller imidlertid en helt anden historie. I tekst og billeder præsenterer den udviklingen i de almene boligbyggerier, som i dag findes i alverdens forskellige arkitektoniske afskygninger.

En arkitektonisk tidsrejse Bogen udmærker sig ved, at den tager sin læser med på en næsten hundrede år lang rejse fra de allerførste almene boliger i 1920’erne og frem til de nyeste byggerier i 2012. Undervejs bliver de mange arkitektoniske nybrud forklaret, som når 40’erne og 50’ernes udbredte etagebyggerier bliver kædet sammen med den generelle boligmangel i Danmark. På den måde bliver bogen på en og samme tid en fortælling om arkitektur og dansk samtidshistorie.

Tinggården i Herfølge er et af de i alt 31 almene byggerier, som bliver præsenteret i bogen ’Danmarks almene boliger’.

Boligperler i forskellige afskygninger Med sin gennemgang af hele 31 arkitektoniske boligbyggerier og stilarter demonstrerer bogen, at de almene boliger er alt andet end store, triste facadebygninger, der alle sammen ligner hinanden. Bogen viser i stedet, hvordan arkitekternes nysgerrighed og lyst til at gå uprøvede veje har skabt en lang række arkitektoniske perler. Bogen indeholder almene boliger fra alle danske landsdele.

Faktaboks: Stærk kombination af billeder og tekst ’Danmarks almene boliger’ > Udgiver: Dansk Arkitekturcenter > Tekst: Jannie Rosenberg Bendsen, Hans Engell og Olaf Lind > Foto: Helga C. Theilgaard > Pris: 299 kr

Side 12

FællesBladet · September 2012

De forskellige boligbyggerier bliver gennemgået med en kort introducerende tekst efterfulgt af flere store og flotte billeder. Opbygningen gør rejsen igennem de forskellige arkitektoniske stilarter let og levende, og det gør samtidig bogen velegnet for læsere, der ikke i forvejen har en stor interesse for arkitektur. Har du lyst til at udforske en spændende og ofte overset del af den danske arkitekturhistorie, er bogen ’Danmarks almene boliger’ et rigtig godt sted at begynde.


Beboerbladet forBeboerbladet Boligselskabet for Østjysk Præstehaven Bolig

FÆLLESSPISNING I TRIVSELSHUSET Trivselshuset – Hasle Centervej 159 – 8210 Århus V – Tlf.: 86159197

Alle hverdage ka n der købes sandwich, fiskefil et, grillkylling, hamburger, smør rebrød og pommes frites til rimelige priser (mad ud af huse t skal bestilles i forvejen).

SEPTEMBER 2012 Mandag, tirsdag, onsdag & torsdag kl. 17.00 – 18.00

VI SERVERER

DATO MAN

03.09

Forårsrulle med spidskålsalat

TIRS

04.09

Koteletter med champignon sovs og kartofler

ONS

05.09

Saute med oksekød og madagaskar-peber

TORS

06.09

Cottage pie (engelsk oksekødstærte med kartoffelmos)

MAN

10.09

Garam masala kylling med blommechutney og ris

TIRS

11.09

Dampet laks med små kartofler og kold ingefærsovs

ONS

12.09

Kalkunrulle med thaikrydret kartoffelsalat

TORS

13.09

Mexikanske tacos og nachos med salat

MAN

17.09

Herregårdsbøf med pommes saute og bearnaise

TIRS

18.09

Kogt skinke med hvid kardemommesauce

ONS

19.09

Kylling kiev med basilikumsmør og minihasselbackkartofler

TORS

20.09

Marineret tigerrejer med sur/sød sovs og ris

MAN

24.09

Frikadeller med stegte grøntsager

TIRS

25.09

Kalvekotelletter med glaserede grøntsager

ONS

26.09

Rullede flanksteak med soltørrede tomater

TORS

27.09

Gratineret pastaret med hytteost og spinat

MAN

01.10

Skibberlabskovs med løg og selleri

TIRS

02.10

Karbonader med ostegratineret broccoli

ONS

03.10

Helstegt urtekylling og pasta med pesto

TORS

04.10

Blomkålssuppe med rejer

•  1 middag kr. 25,•  Ud af huset kr. 30,•  Ekstra kød kr. 10,•  Emballage kr. 5,•  Levering kr. 5,•  10 klip kr. 230,•  10 klip ud af hu set kr. 330,-  (inkl. emballage og udbringning

HUSK! ets Efterår banko første /09-12 den 03 0 kl. 18.0

FællesBladet · September 2012

Side 13


FællesBladet · September 2012 2011

K O N TA K T O P LY S N I N G E R RY A F D E L I N G E R

AARHUS AFDELINGER Afdeling 1 & 2 – Præstehaven Varmemester Rino Jensen Præstevangsvej 16 Træffetid 8.30-9.00 Samt torsdage 16.00-17.00 Tlf.: 86 15 57 52 rj@praestehaven.dk – Udlejning af selskabslokaler i afd. 1 og 2, sker ved henvendelse til Jette Hansen, Viborgvej 115 01 3, Tlf. 30 66 59 03. Kontakt venligst på hverdage mellem kl. 15-18. Afdeling 3 – Ryhaven Varmemester Dennis Pedersen Ryhaven 65 Træffetid 8.30-9.00 Tlf.: 86 25 73 13 dp@praestehaven.dk Fælleshus udlejes ved henvendelse til varmemester Dennis Pedersen på varmemesterkontoret hverdage kl. 8.30-9.00, tlf. 86 25 73 13 eller på dp@praestehaven.dk. Afdeling 5 – Rosengården Varmemester Henrik Rørbæk Silkeborgvej 44 Træffetid 8.30-9.00 Samt torsdage 15.30-16.30 Tlf.: 86 19 98 91 hr@praestehaven.dk Afdeling 6 – Bispehaven Varmemesteren kan træffes på Hasle Centervej 209 Træffetid 8.00-10.00 Torsdag tillige 15-17 Tlf.: 87 44 75 93 driftkontoret@praestehaven.dk Udlejning af selskabslokale og gæsteværelser sker ved henvendelse til Pia Jarland på telefon

Side 14

42 70 59 50 torsdage mellem kl. 17.00 og 18.30 eller på mailadressen bispehavensselskabslokaler@hotmail.com, som tjekkes i tlf. tiden. Afdeling 9 – Rønnehegnet Varmemester Keld Laursen Havkærvænget 100 Træffetid 8.30-9.00 Tlf.: 86 24 64 66 kl@praestehaven.dk Fælleshuset, Havkærvænget 100 og gæsteværelser Tilst Søndervej 44 B udlejes ved afdelingens bestyrelse 1. tirsdag i måneden 18.30-19.00, tlf: 86 24 74 84, eller ved Ingelise, torsdage 18.30-19.30. Udlejes kun til egne beboere. Book direkte: iph@webspeed.dk Afdeling 10 – Neptunvej Varmemester Henrik Rørbæk Silkeborgvej 44 Træffetid 8.30-9.00 Samt torsdage 15.30-16.30 Tlf.: 86 19 98 91 hr@praestehaven.dk Fælleslokalet udlejes ved afdelingsbestyrelsen. Udlejes kun til egne beboere. Afdeling 11 – Holbergsgade Varmemester Henrik Rørbæk Silkeborgvej 44 Træffetid 8.30-9.00 Samt torsdage 15.30-16.30 Tlf.: 86 19 98 91 hr@praestehaven.dk Afdeling 12 – Bymosevej Varmemester Søren Voigt Stavnsvej 193 Træffetid 8.30-9.00

FællesBladet · September 2012

Tlf.: 86 15 27 39 sv@praestehaven.dk Fælleshuset Bymosevej 194 udlejes ved afdelingsbestyrelsen. Udlejes ikke til private fester. Afdeling 13 – Wilstergade Varmemester Henrik Rørbæk Silkeborgvej 44 Træffetid 8.30-9.00 Samt torsdage 15.30-16.30 Tlf.: 86 19 98 91 hr@praestehaven.dk Afdeling 14 – Tuestensvej Varmemester Søren Voigt Stavnsvej 193 Træffetid 8.30-9.00 Tlf.: 86 21 68 23 sv@praestehaven.dk Afdeling 15 – Stavnsvej Varmemester Søren Voigt Stavnsvej 193 Træffetid 8.30-9.00 Tlf.: 86 21 68 23 sv@praestehaven.dk Stavnsvejs fælleslokale udlejes ved afdelingsbestyrelsen. Udlejes kun til egne beboere. Afdeling 16 – Rytoften og Ryhavevej Varmemester Karlo Kortsen Hasle Centervej 209 Træffetid/telefontid 8.00-10.00 samt torsdage 15.00-17.00 Tlf.: 87 44 75 93 kk@praestehaven.dk Beboere fra Rytoften og Ryhavevej kan leje fælleslokalet på Ryhavevej, via mail: ryhavevej14@gmail.com

Varmemester for alle afdelinger I Ry: Hans Døssing Tlf.: 87 44 76 43 had@ojba.dk Kontortid på Rugaardsvej 5: kl. 9.00-9.30. Afdeling 85 – Moselunden Afdelingen råder over både selskabslokale og gæsteværelse. Det udlejes til beboerne i afdeling 85, derudover kan afdeling 76, 82 og 83 leje det til beboeraktiviteter, f. eks. afdelingsmøder. For udlejning kontakt: Mette Aaby. maa@gefiber.dk Moselunden 7 D Tlf.: 51 70 13 36 Afdeling 88 – Skæphøj Afdelingen råder over både selskabslokale og gæsteværelse, som udlejes til beboere i alle Ry- afdelingerne. For udlejning kontakt Katja Hillers. Katja Hillers Skæphøj 11, 8680 Ry Tlf.: 40 47 45 80 mail@katjahillers.dk


Beboerbladet for Østjysk Bolig

A D M I N I S T R AT I O N

BESTYRELSE

AARHUS AFDELINGER

ØSTJYSK BOLIG

Hasle Centervej 215 · 8210 Aarhus V

Else Christensen (form.) Præstevangsvej 12 st. tv Tlf.: 26 85 03 46

Karen Hansen Tilst Søndervej 8 B Tlf.: 23 35 20 29

Aase Jensen (næstform.) Skanseparken 27 B, 8680 Ry Tlf.: 86 89 34 02

Gitte Bülow Light Hasle Centervej 133 Tlf.: 20 22 61 46

Leif Scherrebeck Hasle Centervej 239, 1.tv. Tlf.: 60 77 21 55

Lene Hansen Præstevangsvej 22, st. tv. Tlf.: 21 62 84 93

Anne Kristensen Isagervej 21 B 01 1, 8680 Ry

Jette H. Madsen Skanseparken 23 B, 8680 Ry Tlf.: 60 20 42 83

Tlf. 86 15 66 88 Administrationens åbnings- og telefontider: Man: Pers.henv. 9.30-11.00 Tlf. henv. 9.30-14.00 Tirs: Pers. henv. Tlf. henv.

9.30-11.00 + 12.00-14.00 9.30-14.00

Ons: Pers. henv. Tlf. henv.

9.30-11.00 + 12.00-14.00 9.30-14.00

Tors: Pers. henv. Tlf. henv.

9.30-11.00 + 14.00-18.00 9.30-18.00

Fre:

9.30-11.00 9.30-11.00

Pers. henv. Tlf. henv.

Inspektører Rasmus Christensen: Tlf. 87 44 75 99, rac@ojba.dk Flemming Juhl: Tlf. 87 44 75 92, flj@ojba.dk Lars Bertelsen, Tfl. 87 44 75 97, lab@ojba.dk

Birte Sørensen Isagervej 21 B st. 3, 8680 Ry Tlf.: 21 14 49 98

Klaus Dahlerup Djernes Ryhaven 19 Tlf.: 31 26 78 02

Tommy Jørgensen Skansehøj 6, 8680 Ry

Flemming er inspektør for afdeling 1, 2,3, 4, 5, 6, 9 og 16. Rasmus er inspektør for afdeling 7,8,10,11, 12, 13,14 og 15. Lars Varetager alle syn i samtlige afdelinger og er inspektør for alle afdelinger i Ry. Inspektørernes træffetider: Hverdage 8.15 – 8.45 Torsdage tillige 15.00 – 17.00

ANDRE NYTTIGE ADRESSER FællesBladet (hverdage 9.00-17.00) 86 19 72 15

RY A F D E L I N G E R

c/o Publico ApS, Mejlgade 47, Baghuset 1. sal, 8000 Aarhus C Redaktør: Nadia Bjørnson-Langen, e-mail: nadia@publico.dk

Rugaardsvej 5 · 1. lok. 23 · 8680 Ry

Tlf. 86 15 66 88

Trivselshuset

Nødhjælp: såfremt uopsættelig

86 15 91 97

hjælp uden for normal arbejdstid

Administrationens åbnings- og telefontider:

Hasle Centervej 159

er nødvendig, kan der ringes til:

Man: Pers.henv. Tlf. henv.

10.00-12.00 9.30-14.00

Pia Mortensen

Vagttelefon Aarhus: 87 44 75 95

Tirs:

Pers. henv. Tlf. henv.

10.00-12.00 9.30-14.00

Ons: Pers. henv. Tlf. henv.

10.00-12.00 9.30-14.00

Hasle Centervej 215

Tors: Pers. henv. Tlf. henv.

16.00-18.00 9.30-15.30

serviceafdeling@ojba.dk.

Fre:

10.00-12.00 9.30-11.00

Pers. henv. Tlf. henv.

Vagttelefon Ry: 87 44 76 46 Serviceafdelingen 86 15 12 15,

FællesBladet · September 2012

Side 15


Din afdeling, din hverdag, din stemme Årets afdelingsmøder står for døren, og dermed er det tid for beboerdemokratiet at skrue op for volumen og lade sin stemme høre. Bidrag med din mening og få indflydelse på både stort og småt i din afdeling.

Skal reglerne for husdyrhold ændres? Vil du gerne vejre stemningen for en ny flagstang? Hvad skal pengene bruges til? Et helt særligt privilegium ved at bo til leje i et alment boligselskab er retten til medbestemmelse i eget boligområde. Og det er på det årlige afdelingsmøde, du kan være med til at træffe store og små beslutninger og sætte præg på din afdeling.

Din mening tæller Det er ligeledes på afdelingsmødet, at medlemmerne til afdelingsbestyrelsen vælges. For at kunne repræsentere afdelingens interesser er det nødvendigt, at bestyrelsesmedlemmerne kender beboernes interesser. Derfor er det vigtigt at møde op og tilkendegive din mening, også selvom du måske ikke selv har lyst til at blive bestyrelsesmedlem.

HUSK For at kunne udnytte din stemmeret er det vigtigt, at du medbringer den tilsendte dagsorden, som ombyttes til en stemmeseddel ved afdelingsmødet. Her er datoerne: Tirsdag d. 4/9: Onsdag d. 5/9: Mandag d. 10/9: Tirsdag d. 11/9: Onsdag d. 12/9: Torsdag d. 13/9: Mandag d. 17/9: Tirsdag d. 18/9: Onsdag d. 19/9: Torsdag d. 20/9: Mandag d. 24/9: Tirsdag d. 25/9:

Afdeling 6 Afdeling 3 Afdeling 1 Afdeling 2 Afdeling 5 Afdeling 13, 14 og 15 Afdeling 11 og 12 Afdeling 9 og 10 Afdeling 75, 76, 78 og 16 Afdeling 71, 73, 74, 77, 82, 83, 86 og 87 Afdeling 80, 81, 84 og 85 Afdeling 88

FællesBladet september 2012  

FællesBladet september 2012