Page 1

REVIJA ZA FRIZERJE IN KOZMETIKE

DECEMBER 2011

POŠTNINA PLAČANA PRI POŠTI 1131 LJUBLJANA

ŠTEVILKA 167

Intervju Mark Leeson

Kozmetika Obdarite se in privoščite koži razkošno poslastico

Reportaže

Londonski trendi London po Londonu 2011 Essential Looks 2-11 seminar XII. Slovenski frizerski festival

Frizerstvo

V novo leto z bleščečimi lasmi

Trendi

Zgat Neil Barton Errol Douglas Harry Boocock Chris Horsman Patrick Cameron Roland Aichinger REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011

1


XIII. Slovenski frizerski festival


14. oktober 2012 predstavitev zmagovalne kolekcije

XIII. Slovenski frizerski festival

POGOJI SODELOVANJA: Kolekcije lahko pošiljate do 30.6.2012. Kolekcija mora vsebovati najmanj 4 modele in največ 8. Kolekcija mora biti pripravljena v elektronski obliki in poslana na enem izmed medijev v visoki resoluciji. Poleg kolekcije je potrebno OBVEZNO priložiti kratek opis kolekcije z obveznim NASLOVOM kolekcije in osnovne informacije, kdo vse je sodeloval pri izdelavi poslane kolekcije (frizura, barvanje, make up, styling, foto, ...) Participacija za natečaj znaša 40 EUR in jo je treba poravnati pred pošiljanjem kolekcije, sicer se kreacija ne bo štela v uradni-tekmovalni del natečaja. S pristopom udeleženca k sodelovanju razpisanega natečaja, si organizator pridružuje vse avtorske pravice za uporabo poslanih materialov, v namen promocije natečaja in prireditve Slovenski frizerski festival.

Od 15.1.2012 do 30.6.2012 poteka natečaj za najboljšo TREND kolekcijo, katere zmagovalec se bo lahko predstavil na XIII. Slovenskem frizerskem festivalu v nedeljo 14.10.2012, na osrednjem odru Gallusove dvorane. NAGRADA ZA ZMAGOVALCA Zmagovalec natečaja prejme: 3-4 minutni nastop na osrednjem odru Slovenskega frizerskega festivala 14.10.2012 in bogato nagrado pokrovitelja natečaja.

*Vse kolekcije bodo objavljene v tekočih/aktualnih številkah revije SALON OCENJEVALO se bo: Ideja, frizure, make up, styling, koncept/kompozicija in fotografija OCENJEVALNA KOMISIJA bo sestavljena iz 2 izkušenih frizerjev, glavnega urednika revije Salon, Tehničnega urednika revije Salon in predstavnika pokrovitelja nagradnega natečaja. Ocenjevalna komisija bo vse zbrane kolekcije, ki bodo prispele do 30.6.2012 na naše uredništvo, temelejito pregledala in ocenila. Uradni rezultati zmagovalaca pa bodo objavljeni v septembrski številki revije Salon. Poleg kolekcije morata obvezno priložiti prijavico, s katero soglašate s pogoji sodelovanja!!

PRIJAVNICA

KOTIZACIJA ZA SODELOVANJE NA RAZPISANEM NATEČAJU JE: 40 EUR (DDV vključen v ceni).

IME IN PRIIMEK: IME SALONAv katerem DELATE: NASLOV: DŠ: Telefon:

e-mail:

Ime kolekcije:

KOTIZACIJO lahko poravnate na račun - TRR 3000 0000 3547 811 s sklicno številko 00 700-700-2011. V rubriko za namen nakazila pa obvezno napišite: PARTICIPACIJA ZA NAJ SFF TREND KOLEKCIJO 2012.


Naj bo novo leto obžarjeno z ljubeznijo in prijateljstvom, polno malih presenečenj in presenetljivih radosti. Želimo Vam obilo poslovnih uspehov, zdravja in izpolnitev želja v letu 2012.

Ekskluzivni uvoznik in distributer za Slovenijo in Hrvaško: Novellus d.o.o., Blatnica 16, 1236 Trzin.

MONTREAL

SÃO PAULO

SYDNEY

BARCELONA

MI

LAN

LONDON

LO S A NGELE S

HONG KONG


 UVODNIK

UROŠ POPOVIČ GLAVNI UREDNIK

Zimska pravljica Pozno popoldne sedim pred ekranom zvestega prijatelja računalnika, zunaj je že skoraj popolna tema, na koledarju pa zmanjkuje listov. Končuje se leto in zima je tu. Dnevi so vse krajši in vsak čas se bodo začeli novoletni prazniki, kar pomeni, da bo potrebno poskrbeti za darila. Včasih so mi šli prazniki prav na živce zaradi neizmerne predpraznične evforije, sedaj pa razmišljam, da je prav lepo, da zadržimo določene tradicije, ki naj bi nam vsaj na trenutke polepšali naš prenatrpan vsakdanjik. Zaključek leta je pred vrati in tako tudi dva zelo prijetna praznika. Bliža se družinski Božični večer in nato še silvestrovanje na »najdaljšo noč« v letu. Zopet se bomo zbrali s svojimi najbližjimi, si izmenjali darila, skupaj pojedli kakšno od prazničnih dobrot in vsaj za hip pozabili na vsakdanje obveznosti. S pomočjo bleščeče okrašenih stanovanj in pravljičnih prijateljev Božičkov in Dedkov mrazov, pa si bomo skušali še bolj pričarati resnični pravljični svet barvitih novoletnih praznikov. Naj živi in se nikoli ne konča najlepša zimska pravljica. Srečno v 2012 vam želi ekipa revije SALON!

Uroš Popovič

REVIJA ZA FRIZERJE IN KOZMETIKE

DECEMBER 2011

POŠTNINA PLAČANA PRI POŠTI 1131 LJUBLJANA

ŠTEVILKA 167

Intervju Mark Leeson

Kozmetika Obdarite se in privoščite koži razkošno poslastico

Reportaže

Londonski trendi London po Londonu 2011 Essential Looks 2-11 seminar XII. Slovenski frizerski festival

Frizerstvo

V novo leto z bleščečimi lasmi

Trendi

Zgat Heil Barton Harry Boocock Chris Horsman Patrick Cameron Roland Aichinger REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011

Frizura: Neil Barton

1

Revija SALON Strokovna mesečna revija za frizerje in kozmetike

Glavni in odgovorni urednik: Uroš Popovič e-mail: nolas@siol.net

Številka TRR pri VolksbankLjudski banki d.d. Ljubljana: SI56 3000 0000 3547 811

Sedež podjetja NOLAS d.o.o., Tomšičeva 16, 4000 Kranj

Stalni sodelavci Romana Aigner, Darja Kežman, Stevo Pavlovič, Metod Tasič

Uredništvo Revija SALON Komanova 35 1000 Ljubljana

Prelom&AD: Osterman Jure Fotografija: arhiv revije Salon Tisk: Littera Picta Revija izhaja 17-ega v mesecu.

Nenaročenih besedil in fotografij ne vračamo; Pisem bralcev in oglasov ne lektoriramo; vse pravice pridržane. Ponatis dela ali celotne revije ter kakršno koli drugo razmnoževanje je mogoče samo s pisnim dovoljenjem. ISSN 1408-1024. Na podlagi zakona o davku na dodano vrednost (Ur.l. RS št.:89/98) sodi revija SALON med proizvode, za katere se obračunava in plačuje davek na DDV po stopnji 8,5 %.

tel.: +386 (0)1 565 51 71 fax: +386 (0)1 565 31 70 mobitel: +386 (0)51 604 207 e-mail: nolas@siol.net www.salon-si.com

Celoletna naročnina je 40,00 EUR . Dvoletna naročnina s popustom je 66,8 EUR. Celoletna naročnina za tujino je 65 EUR (vključeni so tudi stroški poštnine). Za dijake frizerskih in kozmetičnih šol s potrdilom o šolanju s popustom je cena 32,00 EUR

Revija Salon 167 5


NOVICE IN DOGODKI

[3D]MENSION STYLING HEROJ LAK ZA MOČNO OPORO

3D MENSION STRONG HOLD LAK je samo po nekaj mesecih lansiranja nove Schwarzkopf Professional kolekcije za moške že postal NOVI STYLING HEROJ, katerega popularnost je zajela frizerske salone ter končne uporabnike, kateri so nad njim preprosto navdušeni. Lasem daje močno oporo, poskrbi za njihovo teksturo, mat učinek ter povsem naraven izgled. Trendovski, drugačen, enostaven za uporabo ter primeren za različne vrste končnega stylinga pri moških, bo v prazničnih dneh tudi odlična izbira za DARILO in še lepši zaključek leta. Produkt poiščite v frizerskih salonih ali v spletni trgovini distributerja: https://trgovina.hairbeauty.si/ PRVI 3D LASNI UČINEK – 100% USTVARJEN ZA MOŠKE.

WELLA PROFESSIONALS BRILLINACE NEGA ZA BARVANE LASE

WELLA PROFESSIONALS BRILLIANCE se imenuje kolekcija za nego barvanih las z diamantnim prahom, vitaminom E in zapeljivim sadno-cvetličnim vonjem. Uporaba vam zagotavlja dolgo obstojno intenzivnost, vibrantnost in sijaj barv KOLESTON PERFECT ter prelivov COLOR TOUCH. Inovativna Liquid Crystal tehnologija v Brilliance šamponu naredi bistveno bolj kremno peno, ki obstane dlje ter omogoča lažji nanos in razporeditev pomembnih učinkovin po laseh, medtem ko Triple Blend tehnologija v Brilliance maski za intenzivno nego vsak las nežno, spiralno obda s kombinacijo treh specialnih polimerov in poskrbi za voljan, a še vedno fleksibilen las in ne nazadnje poskrbi za fascinanten odboj svetlobe. Brilliance balzam in Brilliance balzam v spreju brez izpiranja zagotavljata hitro in lahkotno nego lase brez obtežitve. Rezultat: voljni, fleksibilni in svilnato mehki lasje. Doživite novo nego WELLA PROFESSONALS CARE3: opazna, občutna, omamna. SEDAJ NA VOLJO DARILNI PAKET BRILLINACE.

TANGLE TEEZER ROŽNI LONČEK

Prisrčna krtačka za majhne princese. To ni le krtačka, ampak tudi posodica v katero deklice lahko spravijo svoje dragocenosti. Krtačka je v obliki rože, lepo se prilega v dlan in vzpodbuja deklice, da si same z veseljem češejo lase. Čarobna rožica bo odpravila solze, ki jih povzročajo navadne krtače med razčesavanjem. Je mamičin pravljični pripomoček in želja vsakega dolgolasega dekletca.

LA BIOSTHETIQUE METHODE REGENERANTE

Povečanje izpadanja las je lahko posledica številnih dejavnikov, kot so stres, bolezen, slaba prehrana, hormonska nihanja ali genska nagnjenost. Ne glede na vzrok, je rezultat pri vseh enak – resna slabitev lasnih korenin. S svojo edinstveno nego linija Methode Regenerante, vrhunske lasne kozmetike La Biosthetique, ponuja vse, kar vaši lasje potrebujejo za izboljšanje rasti, optimalno podporo in več energije. Aktivni šampon Biofanelan Shampoo, kateri vsebuje izvlečke kokosa, pšenice in mentola, bo prekrvavil, izboljšal in nežno očistil vaše lasišče. Ampule proti izpadanju las Bio-fanelan Regenerant prispevajo k podaljšanju življenjskega cikla las, saj se z uporabo le-teh poveča dobava hranil do korenin, kar okrepi vaše lase. Olje Visarome Dynamique R z izvlečki timijana in rožmarina pa izboljša presnovo lasišča ter oskrbuje lasišče z vsemi potrebnimi sestavinami. Ob redni uporabi olja se izboljša tudi kakovost las. Po izdelkih povprašajte v frizerskih salonih Lassana v Ljubljani.

Argan Sublime Shampoo Argan Sublime Mask Argan Sublime Elixir

Generalni distributer za Slovenijo: SALOS D.O.O. Strma pot 32, 6000 Koper Tel.:05 6288 682 Mobi.: 051 399 656 - info@farmavita.si


NOVICE IN DOGODKI

X-TENSO MOISTRUIST IN DULCIA ADVANCED

Predstavljamo vam dva nova L'Oréal Professionnel izdelka, X-tenso Moistruist in Dulcia Advanced. X –tenso Moistruist je namenjen trajnemu ravnanju las, Dulcia Advanced pa trajnemu kodranju las. X – tenso Moistruist je primeren za valovite in kodraste lase, ki zmanjša volumen ali jih zmerno do popolno izravna. Dulcia Advanced – izdelek za trajno odnulacijo, ki poveča volumen las in da naravno valovit videz las! Izdelka sta tehnološko usmerjena. Storitev si lahko privoščite v frizerskih salonih. Morda je ravno to sprememba, ki jo potrebujete.

ZABLESTITE Z IGORA ROYAL & OSiS ARTIKLI

Leto se približuje koncu in tudi naša zmagovalna, permanentna koloracija IGORA ROYAL, katera je v tem letu praznovala 50. rojstni dan, nam je lansirala izjemne, sijoče barvne kreacije, polne inspiracij in novih modnih mejnikov. V unikatnem trend vodiču Essensital looks najdete 4 najbolj vroče modne izglede za aktualno sezono, s pomočjo katerih lahko ustvarite individualne IGORA odtenke. Poleg perfektnih barv bodo v prazničnem času nepogrešljivi tudi vrhunski OSiS styling produkti, ki bodo vašim lasem dodali prefinjeno glamuroznost in dovršeno obliko. Vsi SKP artikli so na voljo tudi v naši spletni trgovini.

INNOVA GLAMOUR IZDELKI

Zablestite z glamuroznimi lasmi… INNOVA GLAMOUR izdelki za svilenkasto sijoče in mehke lase! Če želite za praznike in najdaljšo noč v letu izstopati iz množice, bodite glamurozni. Svojim lasem dodajte oljne eliksirje, za bleščeče in sijoče lase. INNOVA Glamour linija zgladi povrhnjico las, zato je razčesavanje las še enostavnejše in prijetnejše. Negujte, obnovite, oblikujte in zablestite v novem letu z Innova Glamour izdelki. Kmalu na voljo (od januarja 2012) nova linija Innova Glamour, z izbranimi olji: arganovo, marula in olivno olje, za še bolj sijoče in negovane lase.

CEHKO TONIK ZA LASE HAARTONIKUM

Linija Haartonikum, blagovne znamke C:EHKO, predstavlja naravno pomoč pri izpadanju las. Vsebuje biotin, izvlečke breze in bisabolol ter ostale potrebne sestavine za močne in goste lase. Intenzivni serumi občutno zmanjšajo izpadanje las in dokazano stimulirajo rast novih, celo pri ljudeh, pri katerih je gostota las zmanjšana tudi do 80 %. Krhkim in oslabljenim lasem povrne polnost, zmanjša razdraženost lasišča in poveča prekrvavljenost, kar dodatno aktivira presnovo celic. Za odpornejše lase z zdravim sijajem. Na voljo v vseh frizerskih salonih Lassana.

Še vedno smo prvi in edini ponudnik vrhunske lasne profesionalne kozmetike z najugodnejšimi in korektnimi prodajnimi cenami ! VPC * za 1 kom 100 ml. barve za lase z mešalnim razmerjem 1:1,5 = 3,30 EUR MPC * = +20% DDV (0,66 EUR) = 3,96 EUR Ena tuba vam tako zadošča kar za dve barvanji – aplikaciji DOSTOPNO SAMO FRIZERJEM oz. FRIZERSKIM SALONOM ! Zdenka: 041 223 222 (Maribor, Štajerska, Prekmurje) | Ivana: 041 252 205 (Celje, Velenje, Sl. Gradec, Koroška in Dravska dolina) Aljaž: 070 206 480 (J del Ljubljane, Dolenjska, Zasavje, Notranjska) | Danica: 041 357 046 (S del Ljubljane, Domžale, Gorensjka) Milan: 051 375 131 (Ostale regije) | www.silky.si | prodaja@silky.si

3,30 €


NOVICE IN DOGODKI

BIOLAGE VOLUMATHERAPIE

Krepi tanke, oslabljene lase brez življenja. Formule s poživljajočim evkaliptusom in stimulativnim ingverjem, lase napolnijo z obnovljeno vitalnostjo, volumnom in bleščečim leskom. Lasje so videti naravno polnejši, na otip pa mehkejši. V liniji sta na voljo ŠAMPON IN BALZAM za večji volumen las ter GEL SPREJ za oblikovanje večjega volumna glamuroznega videza.

C:EHKO STYLING

C:EHKO predstavlja novo serijo izdelkov za zaključno oblikovanje, ki s pomočjo naravnih sestavin, kot je recimo čebelji vosek, oblikujejo prefinjeno in obstojno pričesko. Linija je sestavljena iz štirih izdelkov. Prvi trije vsebujejo čebelji vosek in na laseh pustijo mat učinek: Styling cream glimmer je odličen za zaključno oblikovanje kratkih las, Styling cream crystal lasem da prožnost in je zato primeren predvsem za daljše lase, Styling cream diamond pa poskrbi za močno obstojnost pričeske, ne glede na dolžino las. C:EHKO se lahko pohvali tudi z gelom Funky styling glue brilliant, ki poskrbi za ekstremno močno obstojnost pričeske. Izdelki iz linije C:EHKO Styling so na voljo v frizerskih salonih Lassana v Ljubljani.

KERAT-IN PROFESSIONNEL BO-TOXE CAPILLAIRE

REVOLUCIONARNA POMLADITEV ZA VAŠE LASE So vaši lasje poškodovani zaradi neprofesionalnih kemičnih posegov, mehanskih poškodb in zunanjih vplivov? So vaši lasje povsem brez sijaja, izsušeni, na otip pusti in togi? Francosko podjetje KERAT-IN COSMETIQUE je pred kratkim predstavilo revolucionarno nego BO-TOXE CAPILLAIRE z visoko vsebnostjo keratina in hialuronske kisline. Inovativna in učinkovita tehnologija bo vašim lasem povrnila maksimalno vlago, intenzivno rekonstrukcijo in obnovo. BOTOXE CAPILLAIRE je inovativna formula, ki stimulira nastajanje keratina, kolagena in elastina. Z nanosom učinkovin direktno v lasno strukturo se lasna vlakna odebelijo od korena do konic, prav tako se obnovi poškodovana lasna konica, vzpostavi se čudovito ravnovesje med obliko in lahkotnostjo pričeske. Prepustite se varni, a dolgotrajni negi BO-TOXE CAPILLAIRE, ki obnovi lasna vlakna, poveča prožnost, zagotovi sijaj ter poskrbi za intenzivno in dolgo obstojno vlago. POMLADITE VAŠE LASE.

LITE KEPYRO ŠAMPON PROTI PRHLJAJU – VISOKA VSEBNOST UČINKOVIN

Prhljaj je nadloga, ki se jo je težko znebiti, ker jo povzroča kombinacija dejavnikov, kot so glivice, bakterije, stres in onesnaženje. Zato ni dovolj, če dodamo šamponu samo fungicid ali baktericid. Zadeva je bolj zapletena in za odpravo tega bolezenskega znaka se jo je potrebno lotiti s pravilno kombinacijo učinkovin, ki v sinergiji delujejo na večino oblik prhljaja. V LITE KEPYRO šamponu so te učinkovine združene, zato ta šampon uspešno deluje v večini primerov prhljaja. Zaradi pravilne kombinacije in koncentracije teh učinkovin KEPYRO šampon blažje oblike prhljaja odstrani že po prvem pranju. Pri bolj trdovratnem prhljaju je potrebno oprati lasišče zopet čez dva dni. Šampon nanesemo na lasišče vmasiramo in speremo ter ponovno nanesemo, vmasiramo in pustimo da deluje nekaj minut ter nato speremo. V hujših primerih prhljaja oziroma anomalij lasišča se priporoča tudi uporaba LITE HAIR GROWTH LOTIONa. Šampon se uporablja samo po potrebi, takrat, ko je prisoten prhljaj. LITE KEPYRO šampon vsebuje tudi olje rožmarina in zato izjemno krepilno deluje tudi na lasno steblo – korteks. Zaradi teh lastnosti se ga tudi priporoča za občasno pranje izredno poškodovanih las. Lasje so po tem šamponu mehkejši vendar čvrsti ter vzdržujejo zdravo strukturo.

8 Revija Salon 167


NOVICE IN DOGODKI

SILKY ZGODBA SE NADALJUJE

SILKY zgodba se nadaljuje po začrtanem planu in željah. Ob zaključku leta bi se seveda želeli najlepše zahvaliti VSEM dosedanjim kupcem za zaupanje, ki ste nam ga izkazali z nakupom vrhunske profesionalne lasne kozmetike Italijanskega proizvajalca, blagovne znamke SILKY. Kot smo že v prejšnji številki najavili, smo v mesecu decembru razširili prodajni program z: REW COLOR (odtranjevalcem sintetičnih pigmentov-barv iz las), PROTECTION CREAM (zaščitna krema za lasišče pred barvanjem), COLOR CLEAN (odstranjevalcem barve iz lasišča oz. kože), CRYSTAL SERUM (serum za poškodovane konice las), VOLUMIZING NO GAS (lak za lase brez potisnega plina) in MEGA HOLD (extremno močan lak za lase) po vam že poznanih najbolj korektnih in prijaznih SILKY prodajnih cenah. Za mesec februar 2012 pa že najavljamo 60 ml. SILKY barve brez amonijaka DRESSING HAIRCOLOR v 50 nijansah z mešalnim razmerjem 1:1,5 z zagotovljenim prekrivanjem sivih las in po vam že znanih neverjetno prijaznih SILKY prodajnih cenah! Z veseljem vam sporočamo, da vam že sedaj zagotavljamo nespremenjene cene vsaj do 30.06.2012! Naj SILKY z ugodno ceno in vrhunsko kvaliteto poskrbi tudi za vašo brez skrbnejšo prihodnost tudi v letu 2012. Da bi se vam izpolnile želje v letu 2012, vam želi vaša SILKY ekipa: Milan, Zdenka, Ivana, Danica in Aljaž ter seveda SILKY strokovne(i) svetovalke(ci): Ina, Lidija, Olga in Marko.

Ivana Bajsić – hrvaška frizerka leta 2011 navdušila tudi na prireditvi Superstylish 2011

V Žalcu je potekala 13. novembra 2011 frizerska prireditev pod imenom Superstylish 2011. Poleg slovenskih frizerjev in angleškega frizerja Angela Seminare je nastopila tudi letošnja hrvaška frizerka IVANA BAJSIĆ. Ivana je sicer razmeroma mlada frizerka, vendar ima za seboj bogate izkušnje, saj je kot edukatorka začela že z 20 leti. V zadnjem letu posebej aktivno deluje v okviru hrvaške frizerske akademije IDEA, ki jo sestavljajo priznani hrvaški frizerji (med njimi je tudi slovenski frizer Boštjan Jagrinec iz Maribora). Ivana je s svojim timom navdušila predvsem z veliko energijo in pravim ognjemetom kreativnosti. Na skoraj dvajsetih njenih modelih so še posebej blestele čudovite barvne kombinacije. Nastop je potekal pod sponzorstvom KEUNE Slovenija.

FARMAVITA BARVE BREZ AMONIJAKA

FarmaVita B.Life Barve brez amonijaka z arganovim oljem FarmaVita barve B-Life so barve BREZ AMONIJAKA namenjene strankam, ki imajo bolj ali zelo občutljivo lasišče. Ključna sestavina B.Life barv je ARGANOVO OLJE katero omogoči zelo velik sijaj izjemno nego vaših las. Na voljo je v 25 niansah.

SAREMCO NAIL COSMETIC SWISS MADE + SWISS QUALITY

SAREMCO Nail Cosmetic je švicarsko podjetje z lastnim razvojem in lastno proizvodnjo ter 25 let izkušenj na področju celostne ponudbe za nail design. Edinstveni produkti, popoln servis ter ohranitev zdravih, lepih nohtov je osnovni moto in filozofija njihovega podjetja in firme Prokozmetika d.o.o., kot generalnega zastopnika za Slovenijo. Njihovi geli za modeliranje so neškodljivi zdravju, saj so brez kislinskih dodatkov in s samo izravnalnim efektom. Kljub široki izbiri različnih gelov se le-ti medsebojno popolno dopolnjujejo in omogočajo tako klasične tehnike geliranja, kot podaljševanja na šablono. S fantastično paleto visoko pigmentiranih in kvalitetnih barvnih gelov, glitter gelov, junky glitter,… postanejo vaše kreacije popolne. FASHION UP YOUR HANDS!

Seminar striženja in barvanja 14. 1. 2012 / 16:00 / Srednja frizerska šola / Ljubljana Lassana d.d. v začetku leta pripravlja seminar striženja in barvanja, ki je odlična izbira za vse tiste, ki vas zanimajo najnovejše tehnike striženja in barvanja in seveda tiste, ki si želite poglobiti znanje, pridobljeno na seminarju London po Londonu 2011, ki je novembra potekal v Ljubljani. Na januarskem seminarju bodo člani Lassana akademije prikazali podrobne tehnike modnega striženja in barvanja. S prijavami na seminar je potrebno pohiteti, saj je število mest omejeno. Vstopnina znaša 50 EUR, seminar z začetkom ob 16. uri pa bo predvidoma trajal do 19. ure. Za nakup vstopnic pišite na prodaja@lassana.si ali pokličite na telefonsko tevilko: 01 422 5045 (Tatjana Žitko).

Revija Salon 167 9


NOVICE IN DOGODKI

FarmaVita predstavlja novo linijo izdelkov ARGAN SUBLIME Kaj je Arganovo olje? Arganovo olje izvira v obliki sadeža iz drevesa imenovanega Argania Spinosa, katera raste v daljnem Maroku. Že stoletja ženske po vsem svetu uporabljajo Arganovo olje v najrazličnejših leptonih ritualih. Bogat z vitaminom E, Omega 6 in naravnimi Tokoferoli, se arganovo olje razlikuje od ostalih po neverjentnih hranilnih, vlažilnih in Anti-age lastnostih. Predvsem Vitamin E je zelo uporaben za obnovo lasne strukture, ki je bila poškodovana zaradi zunanjih vplivov, kot je to toplota ali ostali zelo intenzivi lasni posegi (blanž, trajna…) Arganovo olje je direkten izvir hranilnih sestavin, saj zaradi bogate vsebnosti maščobnih kislin, kot so to Omega 6, pomagajo jačati lasno strukturo in preprečujejo cepljenje konic. FarmaVita se danes uvršča med vodilne proizvajalce lasne kozmetike, ki uporabljajo argan, kot eno svojih glavnih sestavin. Tako danes FarmaVita uporablja Argan v barvah brez amonijaka B.Life, lakih s potisnim in brez potisnega plina iz linije HD in sedaj tudi v šamponih, maskah in olju, kot ključnemu produktu najnovejše linije ARGAN SUBLIME. Linijo Argan Sublime odlikuje tradicija razvoja, žlahtnost in ekologija. To se odraža v novi formuli šamponov Sulphate free, kar pomeni, da šamponi ne vsebujejo sulfatov, fosfatov, alkohola, DEA in silikonov. ARGAN SUBLIME SHAMPOO Luksuzen hranilen šampon iz Arganovega olja z intenzivno eksotičnim vonjem je namensko formuliran, da z njegovo uporabo dosežemo mehke, šarmantne in na dotik očarljive lase. Ekskluzivna formula Sulphate free nudi ustrezno nego vsem vrstam las. BREZ Sulfatov, BREZ Fosfatov, BREZ Alkohola, BREZ DEA, BREZ Silikonov in BOGAT Z ARGANOVIM OLJEM. ARGAN SUBLIME MASK Bogata obnovitvena maska iz arganovega olja z intenzivno eksotičnim vonjem in kremasto zlato teksturo je namensko formulirana, da z njeno uporabo lasje dobijo šarmantno mehkobo, nego v globino lasne strukture in intenziven lesk. Maska je primerna za vse vrste las. Navdih za to masko smo dobili v stari tradiciji, kjer formula prodre globoko v lasno strukturo. Maska tako pusti lase mehke in lesketajoče, kot svila tudi zahvaljujoč svojim prečudovitim aktivnim sestavinam in dragocenimi kristali, ki so osnova te maske. ARGAN SUBLIME ELIXIR Prečudovit večnamenski napoj arganovega olja z izrazito intenzivnim orientalskim vonjem pomaga dati vašim lasem šarm, lesk in naravno mehkobo. Primeren je za vse vrste las. NAČIN UPORABE: PRED ŠAMPONOM – Odličen, kadar želimo lasem povrniti naravno mehkobo in ustrezno vlažnost. Lase razčešite in nato iztisnite 3 kapljice napoja na dlan in ustrezno utrite po celotni dolžini in konici las ter pustite delovati nekaj minut. Nato s toplo vodo naredite emulzijo in pričnite s šamponiranjem. PRED FENOM – Idealen kadar želimo ukrotiti krepast las in si tako olajšate končno oblikovanje pričeske. Iztisnite 2 kapljice napoja na dlan in jih ustrezno utrite po srednji dolžini in konicah. PO FENU – Idealen za poudariti lesk in preprečiti cepljenje konic. Iztisnite 1. ali 2. kapljice napoja na dlan in jih ustrezno utrite po srednji dolžini in konicah. 10 Revija Salon 167

Schwarzkopf Professional izobraževalni seminar: BLONDME BARVANJE IN MODNO TREND STRIŽENJE / OZS LENART, SOBOTA 19.11.11 V prostorih OZS Lenart je dne 19.11.11 potekal strokoven izobraževalni seminar na temo: BLONDME barvanje ter MODNO TREND STRIŽENJE. Matej Bogataj, SKP ambasador/kolorist je poskrbel za izjemne blond odtenke – pri delu na modelih je uporabljal izključno produkte iz linije BLONDME, ki vkjučuje barvo, nego in styling, naš strokovni sodelavec - Smiljan Škarica pa je ustvaril super modne izglede: striženje in styling z artikli OSiS. Za udeležence smo pripravili tudi posebno nagradno igro – čestitke srečni dobitnici darilnega bona podjetja HAIR BEAUTY – gospe Marjetki Drumlič, katera bo sedaj lahko tudi v svojem salonu stranke razvajala z Blondme artikli. Končni rezultati tako barvanja, kot striženja, so bili navdušujoči, hvala vsem, ki so pripomogli k izvedbi, udeležencem ter seveda OZS Lenart za sodelovanje in organizacijo šolanja.

Kristijan Petek in Angelo Seminara KRISTIJAN PETEK by Schwarzkopf Professional in ANGELO SEMINARA, Britanski frizer leta - SUPERSTYLISH, Žalec, 13.11.2011 Končno smo dočakali lepo sončno nedeljo in zopet veliko pozitivne energije na frizerskem modnem dogodku Superstylish, katerega je organizirala agencija DRUM. Schwarzkopf Professional ambasador Kristijan Petek je v dobrih 30. minutah na odru v živo prikazal štiri super spenjanja las, ki jih lahko vidimo tudi na najbolj prestižnih modnih revijah ter fashion weeku v Parizu, Milanu ali New Yorku. Poleg Kristijana so nastopili še Tomi Boštjančič, Ivana Bajsić in Gašper Sedminek. Zadnji se je na odru predstavil Angelo Seminara, nosilec naslova britanski frizer leta 2010, ki je trenutno med najbolj zaželjenimi evropskimi frizerji. Veliko novih modnih smernic striženja, barvanja, spenjanja las ter posebni stylingi, ki so nas navdušili in inspirirali – vse to je bil Superstylish skozi naše oči.


NOVICE IN DOGODKI

Austrian Hairdressing Awards 2011 Roland Aichinger is Hairdresser of the Year again! Prestižna prireditev The Austrian Hairdressing Awards se je letos odvijal v nedeljo 13.11.2011 na Dunaju v znani dvorani Event Pyramid. Med nominiranci je bil ta večer največji zmagovalec izvrstni Roland Aichinger iz Linza, ki si je to lovoriko priboril tudi že leta 2008. Tako je bil ta vrhunski 36-letni avstrijski frizer okronan že drugič za to prestižno lovoriko z naslovm FRIZER LETA.

Akin Konizi iz HOB Salons je British Hairdresser of the Year 2011 Akin Konizi iz HOB Salonov je letos že tretjič osvojil najprestižnješo angleško frizerski lovoriko British Hairdresser of the Year … in HOB Saloni so tako zopet na britanskem frizerskem prestolu. Podeljevanje teh prestižnih nagrad se je odvijalo v ponedeljek 28. novebra v spektakularni dvorani Great Room hotela Grosvenor House v Londonu. Za to elitno tradicionalno prireditev je odgovrna priznana revija Hairdressers Journal in dologoletni pokrovitelj Schwarzkopf Professional, ki to prireditev podpira že od samega začetka, to pa je že debelih 27 let. Svečano podelitev t.i. frizerskih Oskarjev si je ogledalo 1.750 gostov iz sveta frizerstva, mode in številnih medijev.

"Hvala, Hvala, Hvala ..." so bile njegove prve besede po svečani razglasitvi. "Zahvalil bi se rad vsem tistim, ki so sodelovali pri moji zmagovalni kolekciji. Še posebej pa bi se zahvalil moji fotografiniji Susanne Stemmer, ki je odlično razumela mojo vizijo in idejo. To je absolutno vrhunec moje kariere!” Roland Aichinger Roland Aichinger je zaposlen v salonu Edinger h.schnitt v Linzu že 13 let. Roland veliko potuje tako po Avstriji, kot tujini. Poleg tega, da je eden izmed edukatorjev ekipe Edinger h.schnitt, se veliko ukvarja tudi s fotografijo. Med začasnim bivanjem v Nemčiji in Veliki Britaniji se je izobraževal in deloval tudi kot stylist in style direktor pri Tony & Guy ter kot vizažist deloval s Karin van Vliet.

Revija Salon želi vsem srečno ter uspešno novo leto 2012!

Revija Salon 167 11


TREND

Frizura: Heil Barton, Anglija Styling: Claudia Behnke Make up: Natsha Lakic Foto: Jim Crane

12 Revija Salon 167


TREND

Revija Salon 167 13


TREND

Frizura: Chris Horsman in Harry Boocock, Anglija

14 Revija Salon 167


TREND

Revija Salon 167 15


Čas prijetnih dogodkov in družinske harmonije prihaja... Želimo vam, da bi ga doživeli in preživeli v osrečujočem okolju. Vaš korak v novo leto 2012 naj ne bo negotov, ampak trden in zanesljiv, z upanjem na lepo in uspešno prihodnost. Klemen Pelicon in Hair Point team


TREND

Frizura: Patrick Cameron Styling: Marco Erbi Make up: Alison Chesterton Foto: Fiona Compton Produkti: System Professional by Wella

18 Revija Salon 167


TREND

Revija Salon 167 19


FOTOREPORTAŽA

XII. Slovenski frizerski festival 2011 Cankarjev dom. Ljubljana nedelja, 9. oktober 2011 SPECIALNI SEMINAR - BERTRAM K za L'OREAL PROFESSIONNEL

SPECIALNI SEMINAR - KEUNE AKADEMIJA

Generalni pokrovitelj

20 Revija Salon 167

Pokrovitelji prireditve


SUBRINA TEAM za SUBRINA PROFESSIONAL

ROBERT MASCIAVE za REVLON PROFESSIONAL STYLE MASTER SHOW

Revija Salon 167 21


SCHWARZKOPF PROFESSIONAL ESSENTIAL LOOKS - KRISTIJAN STYLING KSFH & MATEJ BOGATAJ

SENSCIENCE TEAM za SENSCIENCE

22 Revija Salon 167


BERTRAM K, AMBASADOR za L'OREAL PROFESSIONNEL

JOICO TEAM za JOICO

Revija Salon 167 23


TREND

Frizura: Harry Boocock, Anglija

24 Revija Salon 167


TREND

Revija Salon 167 25


TREND

PURITY Frizura: Errol Douglas, Anglija Foto: Andrew O’Toole Make up: Victoria Baron & Denise Rabor Styling: Vass & Thea Lewis Barvanje: Jasmin Allen Produkti: Matrix

26 Revija Salon 167


TREND

Revija Salon 167 27


TREND

COMPOSITIONS 2012

28 Revija Salon 167


TREND

Striženje: Mario Mesarić, Ivana Špicer, Marina Bukovac, Ivan Jagarčec Barvanje: Vlasta Menges, Ana Marija Baretić; Make up: Simona Antonović Fotografija: Decker&Kutić; Obleke: Marina Design; Produkti: La Biosthetique

Revija Salon 167 29


REPORTAŽA

Schwarzkopf Professional

Essential Looks 2-11 seminar v SKP Akademiji, Zagreb

Kako odlično je bilo začeti nov delovni teden z izletom in seminarjem na Hrvaškem, vam lahko povemo vsi udeleženci Essential looks šolanja v novi SKP Akademiji v centru Zagreba, kamor smo odpotovali v ponedeljek, 14.11.11.

ter vseh detajlov za posamezen izgled.

orgiju in Mateju, katera sta nam pripra-

Imena novih modnih zapovedi so: Futu-

vila vrhunsko izobraževanje, se iskreno

re Classics, The Tomboys, Twisted Luxe

zahvaljujemo za izjemen ESSENTIAL

ter New Order in težko se je bilo odločiti,

LOOKS DAN in upamo, da se nam bo-

kateri model je bil najboljši, saj so nas

ste tudi v prihodnjem letu pridružili na

očarali prav vsi.

katerem izmed naših seminarjev ali iz-

Poleg strokovnega dela so frizerji na se-

letov. Posebna zahvala vsem strankam

Za naše cenjene Schwarzkopf Profes-

minarju dobili tudi veliko koristnih nami-

tudi v imenu Svete Sebastjana in mojem

sional stranke je podjetje HAIR BEAUTY

gov in nasvetov za delo v salonu, kako

imenu, katera sva bila z vama na poti –

organiziralo specialen, ENO-dnevni look

biti drugačen, ponuditi svojim strankam

bili ste super ekipa, hvala za vašo prila-

& learn seminar novih trendov Ess.lo-

nekaj več, se ubraniti negativizmu in naj-

godljivost, pozitivno energijo in prijetno

oks, za obdobje jesen-zima 2011/2012,

ti novo energijo, katera daje neverjetne

druženje.

katere sta nam predstavila SKP amba-

rezultate. Ubranili se nismo niti vrhun-

Many thanks dear Georgi and Matej for

sadorja: Matej Bogataj ter Georgi Altan-

skemu cateringu, sproščenemu klepetu

making such a super ESL seminar for

bachev. Uvodni pozdrav je pripadal g.

in druženju, za katerega si preprosto

Slovenia HD's, looking forward to see

Goranu Koturju, direktorju Adria regije

moramo vzeti čas. Za nagrado po opra-

you both again, soon.

za SKP, ki je pozdravil celotno slovensko

vljenem šolanju pa smo se individualno

ekipo 42-ih frizerjev, katera je bila med

podali tudi do centra, izkoristili čas ZA

Želimo vam lepe prihajajoče praznike in

drugim tudi prva tako velika skupina

nakupovanje in doživeli utrip mesta, ki

vas prisrčno pozdravljamo,

v njihovi novi akademiji in nam zaže-

je bil kljub mrazu, poln ljudi in dogajanja.

lel uspešno šolanje. Na skupaj sedmih

V poznih večernih urah je naš avtobus

modelih sta nam Georgi in Matej nato

srečno prispel nazaj v Ljubljano in vsi

prikazala najnovejše modne smernice,

smo polni vtisov odšli vsak svojo pot.

s prikazom barvanja, striženja in stylinga v živo, kompletno predstavitvijo ESL

Vsem strankam, celotni SKP ekipi iz Hr-

trend vodiča – knjige, step by step tehnik

vaške ter našima ambasadorjema Ge-

30 Revija Salon 167

Besedilo & slike: Teja Hrastnik


VSEM POSLOVNIM PARTNERJEM & UPORABNIKOM LASNE KOZMETIKE SCHWARZKOPF PROFESSIONAL IN INDOLA ŽELIMO MIREN BOŽIČ TER SREČNO NOVO LETO 2012! HAIR BEAUTY d.o.o. www.hairbeauty.si

01/7564-574

https://trgovina.hairbeauty.si


TREND

Frizura: Heil Barton, Anglija Styling: Claudia Behnke Make up: Natsha Lakic Foto: Jim Crane

32 Revija Salon 167 32

REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011


REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011

33


TREND

34 Revija Salon 167 34

REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011


TREND

Wanted Austrian Hairdresser of the Year Frizura: Roland Aichinger, Avstrija Foto: Susanne Stemmer

REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011

Revija Salon 167 35 35


TREND

Ocean Drive Austrian Hairdresser of the Year Frizura: Roland Aichinger, Avstrija Foto: Susanne Stemmer

36 Revija Salon 167 36

REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011


TREND

REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011

Revija Salon 167 37 37


TREND

Frizura: Harry Boocock, Anglija

38 Revija Salon 167 38

REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011


* D e r m a t o l o k o   t e s t i r a n o   v   f r a n c o s k i h   l a b o r a t o r i j i h .

K E R AT- I N P RO F E S S I O N N E L G L A D E K ,   Z D R AV   L A S S V I L N AT   O T I P

REVOLUCIONARNA NEGA L AS S KERATINOM

Nova tehnologija  revolucionarne  nege  las  z  originalnim  brazilskim  KERATINOM  zagotavlja  obnovljen  gladek  in  svilnat las s fantastičnim sijajem. Revolucija v svetu lepote. 

NOVO! Na voljo sedaj tudi:

BOTOX - p oml a di tve n a n eg a l as s ke r atino m in h i a l uro n sko ki s l i n o

Gene r alni zastopni k z a Sl ove nij o: PRO KOZME TI KA D.O.O. Rožna uli ca 44 , 4 2 0 8 Še n ču r tel. : 0 4 2 7 9 2 2 80 www.prokoz meti k a. si, in fo@p roko zmet i k a .si


REPORTAŽA

LONDONSKI TRENDI – prikazani v KEUNE Akademiji v Zagrebu

Londonski frizerski Salon International ostaja največje zbirališče frizerjev sveta. Ni pa samo zbirališče, ampak je tudi najpomembnejši vir novih idej in trendov na področju frizerstva.

kator MATEVŽ Firšt. Na koncu sta oblikovanje dolgih las prikazala STIPE Filipović (Keune demonstrator za BiH) in Stevo Pavlović. Kombinacije mehkih tekstur in poudarjenih diskonekcij med neurejenim in urejenim (gladkim) videzom, ter mat

Med tistimi, ki za domačo frizersko pu-

učinki in sijajem, so glavne značilnosti

bliko priredijo krajši prikaz londonskih

prihajajočega stila.

novitet, je bila tudi KEUNE Akademija v Zagrebu, ki je letošnjo prireditev TREN-

Prikazane kreacije so bile inspirirane z lon-

DOVI LONDONA prvič predstavila v so-

donskimi in so se po izgledu povsem pri-

delovanju s frizersko hišo STEVO. Skoraj

bližale originalom. Marko Pleško iz frizer-

tri urna prireditev je potekala v prostorih

skega tima Stevo je poskrbel za aktualno

Keune Akademije v Zagrebu v nedeljo

glasbo iz londonskih klubov, kar je dogod-

20. novembra 2011.

ku dalo še poseben pridih vzdušja londonske scene in trendov. Konkretni modeli in

V uvodnem delu je 15 minutni doku-

vzdušje so se zlili v prijetno celoto.

mentarni video, ki ga je posnel Stevo Pavlović v Londonu, na kratko predstavil

Prostor Akademije je bil napolnjen do

nastope frizerskih hiš Mahogany, Saco,

zadnjega kotička. Prireditev je navdu-

Vidal Sasson, Patrick Cameron, Hob ter

šeno spremljalo okoli 100 frizerjev, od

Tony&Guy. V živo sta striženje izvajala

tega nekaj čez 20 iz Slovenije. Dogodek

STEVO Pavlović in DAVID Omahen, bar-

bo vsekakor ostal v lepem spominu, tako

vanje pa so prevzeli člani Keune Akade-

po visoki stopnji strokovnosti, kot po pri-

mije Zagreb: MIRKA Vrbanić, ANTUN

jetnem vzdušju.

Marić, HELENA Trnar ter slovenski edu-

40 Revija Salon 167

k.b.


Izdelki lasne kozmetike KEUNE so vrhunske kvalitete, ker so rezultat najsodobnejših raziskav in izbranih sestavin.

Poleg visoke kvalitete odlikujejo KEUNE izdelke elegantna embalaža, popolna ponudba, usklajenost z modernimi trendi in uporabniku prijazna uporaba.

VRHUNSKA LASNA KOZMETIKA Distributer: KEUNE ADRIA d.o.o., tel. 0590 69640, e-mail: info@keune-adria.si www.keunehaircosmetics.com


TREND

Frizura: Chris Horsman in Harry Boocock, Anglija

42 Revija Salon 167


REVIJA SALON 165 - OKTOBER 2011

43


INTERVJU

Kralj barv se nikoli ne naveliča Pravijo mu "kralj barv". Britanec Mark Leeson je eden tistih v frizerskem poslu, ki postavlja smernice na in onstran modnih stez. S svojim delom je pristal v frizerski hiši slavnih.

lahko gradiš naprej. Potem nastajajo razlike, precej je odvisno od tega, kako razvijaš osnove, koliko imaš ustvarjalne žilice. Lahko bi rekel, da razlika nastaja pri obračanju (temu pravi twist, o.p.) osnov.

veliko barv in se enkratno zlivajo. Navdih mi daje vsakdanje življenje, ob tem pa se velikokrat zatekam h Goldwellu in njihovemu produktu Ellumen, ki ga ogromno uporabljam v kolekcijah.

Britanski frizerski "Hall of Fame" je želja domala vseh umetnikov frizur na Otoku. V tem poslu vztraja že 27 let, ves čas se trudi razvijati nove veščine, saj pravi, da razlika med frizerji nastaja prav v tem: koliko dovoliš svoji ustvarjalnosti, da poseže v delo. Leeson ne pozabi omeniti sodelavcev in poudarja, da brez njih ne bi bil tu, kjer je. Ekipa frizerjev, umetnikov in modnih zanesenjakov postavlja smernice na modnih stezah in v vsakdanjem življenju. Poleg ekstravagantnih frizur ima tudi "običajne" stranke v salonu v Notthinghamu. Glavno vodilo v salonu je, da se stranke počutijo fantastično. Mark Leeson je ta čas v pričakovanju razglasitve britanskega frizerja leta, ki je neke vrste frizerski Oskar.

Ves čas ste na različnih predstavitvah, zato trpi vaš frizerski salon? Nikoli. Lahko se zanesem na direktorico salona Terri Kay, s katero skupaj delava devet let. Ko me ni, ona prevzame. Vse teče gladko pod njenim vodstvom, skrbi za salon, za stranke in učenje mladih. Tudi Terri je v vseh teh letih prejela številne nagrade, med drugim "Eastern Hairdresser of the Year".

Kdo torej ustvarja modo? Vi? Definitivno jo ustvarja ulica. Enkrat so celo delali raziskavo v Parizu, kamor se steka vsa modna industrija, in prišli do jasnega zaključka, da ideje prihajajo z ulice. Trendi se postavljajo glede na videno zunaj modnega sveta.

V poslu ste že skoraj 30 let, kako ste se sploh znašli v tem? Vedno me je zanimala moda, všeč so mi bili urejeni ljudje, zato sem nezavedno vselej opazoval tudi pričeske. Enkrat pa sem slučajno zašel v enega od salonov v bližini doma, kjer so iskali frizerja. Šel sem na preizkus, naslednji dan so me že poklicali in me dali na prakso. In od takrat ustvarjam. Bi lahko enačili frizerja z umetnikom? Frizer je lahko neke vrste umetnik, sploh na tovrstnih prireditvah, na šovih. Obožujem londonski Salon International, saj slike iz revij postanejo žive. Kolekcije, ki jih pripravljaš za fotografijo, imajo v živo še večjo moč. Pričeske vidiš in predstaviš v popolni obliki, dejanskih barvah in oblikovanjih. To obožujem. Kaj dela umetniškega frizerja, kot ste vi, drugačnega od tistega v salonih? Sem veliki zaveznik tehnik striženja. Najprej je treba obvladati osnovne tehnike, nato

44 Revija Salon 167

Kako ustvarjate kolekcije? Kolekcija ni produkt ene osebe. Terri ponavadi nakaže, v katero smer bi lahko šli, je odlična v tehniki. Jaz se bolj usmerim v modne podrobnosti. V salonih imamo tudi kar nekaj mladih ljudi, ki povedo, kaj bi bilo lahko 'in'. Če oni menijo, da ljudje s takšnimi frizurami ne bi tekali po ulicah, idejo opustimo. Torej je ekipa ljudi okoli vas pomembna? Pa še kako. Če ne bi imel ekipe, nikoli ne bi naredil, kar smo ustvarili v teh letih. Zelo pomembno je, da vsak v pričeske in kolekcijo da svojo osebnost. Seveda moramo spoštovati določene standarde in jim slediti. Vaše kolekcije so zelo barvite. Verjetno niste prav navdušeni nad naravnimi, ne barvanimi lasmi? Če sem pošten, čisto vsaka stranka v salonu nosi barvane lase. Bodimo realni, naravni lasje so lepi, ampak, ko delam v salonu, ne na šovih, želim strankam poudariti njihovo lepoto. Poudariti obraz in osebnost, zato uporabljam pramena, od najmanjših do največjih. Trdim, da je umetnost ujeti barve tako, da bodo videti naravno. Saj veste, naravna barva las pa je le ena. Od kod navdih? Od mladih na ulici, na prireditvah, na londonski sceni, v pop kulturi, v naravi, kjer je

Se tehnike spreminjajo? Osnovne tehnike ostajajo enake. Razliko pa ustvarjajo različice, ki jih iznajdemo frizerji. Različic je ogromno in to nas dela unikatne. Tako kot s tehnikami striženja, je tudi z barvami. Preden jo naneseš na lase je za vsakega enaka, ideja uporabe in nanosa pa lahko prinese povsem drugačne rezultate na primer petim frizerjem. Nominirani ste za britanskega frizerja leta 2011 … Joj, kakšna čast. Prejel sem že kar nekaj nagrad, med najljubše sodijo nagrade za Eastern Hairdresser of the Year in sprejem v Hall of Fame of Bristih Hairdresser. Pa letošnja nominacija, ki ste jo omenili. Nihče ne pozna skrivnosti, kako priti do nominacije, zato sem še toliko bolj vesel. Najbolj pomembno pa je, da imajo ljudje radi in občudujejo, kar delam. Se nikoli ne naveličate tega dela? Ko dokončamo kolekcijo, se že začne razmišljanje o novi, zato je nemogoče, da se naveličam. Ponosen pa sem, ko gledam naše slike na panojih in v revijah. Kako dolgo boste še vztrajali? Dam si še sedem let, da dosežem, kar sem si zastavil. Ustvarjalnosti pa mi ne bo zmanjkalo. Vedno bom počel nekaj novega, to je zanesljivo. Subrina Team


TREND

PURITY Frizura: Errol Douglas Foto: Andrew O’Toole Make up: Victoria Baron & Denise Rabor Styling: Vass & Thea Lewis Barvanje: Jasmin Allen Produkti: Matrix

46 Revija Salon 167


FRIZERSTVO

V novo leto z bleščečimi lasmi Terapija LiteRAM napolni in obnovi lase:

V veselem decembru se rade še posebej uredimo in smo polne zaobljub o skrbi za svoje telo v novem letu. Zakaj ne bi ob tem poskrbele tudi za zdravje svojih las? Ob tem nam lahko pomaga terapija LiteRAM, ki marsikatero dosedanjo teorijo in prakso v zvezi z lasmi postavi na glavo. Ta terapija namreč omogoča zdravljenje las, saj poškodovane, stanjšane, suhe, grobe, lomljive, mastne ali izsušene lase obnovi iz njihove notranjosti navzven ter jih odebeli in okrepi, da postanejo gladki, sijoči in spet naravno lepi. Nedavno je prvo terapijo LiteRAM preizkusila tudi igralka in tv voditeljica Zvezdana Mlakar.

NARAVNO

Zaradi učinkov, ki jih ima terapija, in

NARAVNO

posebnega postopka, ki se ga moramo

ZDRAVLJENJE LAS

strokovno priučiti, terapijo izvajajo certificirani LiteRAM terapevti – novodobni "zdravniki" za lase.

S terapijo LiteRAM do lepih in zdravih las ter bogatejše pričeske

Terapijo so že preizkusile tudi nekatere Slovenke, med njimi nedavno ob 15. obletnici domžalskega salona Lasek tudi Zvezdana Mlakar. Njeni lasje so pogosto poškodovani zaradi nenehnega urejanja

Pri terapiji LiteRAM gre za postopek ob-

pričesk za predstave in nastope na tele-

nove las z aminokislinami, ki so glavni

viziji. Po prvi terapiji pa nam je povedala,

gradniki keratina in se dodajajo lasem.

da so se njeni lasje resnično spremenili.

S pomočjo posebne lučke, ki se upora-

Na dotik so trši, močnejši ... »Terapijo

blja pri salonski terapiji, se aminokisline

LiteRAM sem preizkusila prvič, tako da

vežejo v lase in tam tvorijo homogena,

bom o nadaljnjih rezultatih terapije več

kompaktna področja, rezultat tega pa

povedala v prihodnje. Za zdaj je občutek

so popolnoma gladki, čvrsti, odebelje-

na laseh dober. Delujejo močnejši, laž-

ni in svetleči lasje, ki se lahko razčešejo

je si uredim pričesko … Upam, da bodo

brez dodajanja balzamov po pranju las.

z naslednjimi ponovitvami terapije moji

Postopek lahko deluje takoj, praviloma

lasje zares »ozdraveli«,« je povedala

pa ga je treba ponoviti večkrat – in kar

Zvezdana Mlakar. Zmotil pa jo je odnos

je najlepše pri vsem skupaj je to, da je za

nekaterih frizerjev do terapije, na ka-

razliko od vseh drugih neg pri tej terapiji

terega je naletela, ko je omenjala svojo

rezultat trajen. Kako deluje terapija, na-

pozitivno izkušnjo. Meni, da je z vidika

zorno prikazujeta spodnji fotografiji.

nadaljnjega razvoja kakovostne ponudbe nujno, da prisluhnemo in preizkusimo

EDINSTVENA naravna terapija, ki deluje s pomočjo NOVE – PATENTIRANE tehnologije, katere učinek je opazen pri vsaki stranki. Vaš frizer ve, kaj je dobro za vaše lase.

novosti, iščemo nove rešitve, delamo na razvoju, saj s tem bogatimo sebe in svoje delo. Levo poškodovan las, desno zdrav las po terapiji LiteRAM

KP

Informacije: Klaudija Piskar, Miševa 1, Domžale GSM: 041 633 697 www.literam.net

Revija Salon 167 47


TREND

Frizura: Chris Horsman in Harry Boocock, Anglija

48 Revija Salon 167


NOVOSTI ŠKARJE ZA DRSNO STRIŽENJE

VRHUNSKE ŠKARJE ZA DRSNO STRIŽENJE škarje EO 5.5 ali EO 5.0 •  •  •  • 

OB IS U T A GR AKUPIJ N AR ŠK

special cobalt posebna ergonomska oblika dolžina 5 in 5 1/2” popolnoma gladke

milenium 500 ali 550 •  dolžine 5 ali 5 1/2” •  popolnoma gladke •  klasična oblika

CENA za kos

89,00

CENA za kos

99,00

cena z DDV 106,80

cena z DDV 118,80

I ETN L VO T NO PAKE AK VS KI ZA ERS IZ N FR ALO S

Nismo lepi in slavni, smo pa zabavni. Vesel Božič ter srečno novo leto 2012! OXYDANT COLOR TRAITANT INTENSIVO 100 ml 1000 ml

Dvakrat  hidroliziran  kremni hidrogen,  z dodano zaščitno  emulzijo.  Na voljo v štiri  različnih jakostih   3 %, 6 %, 9 % in  12 %. 

Profesionalna barva za  lase v kremi

QUICK BLOND BLUE 500 g Belilo za beljenje las  z ojačanim modrim  pigmentom

CENA KOMPLETA

KOMPLET VSEBUJE:.

cena z DDV 47,88

1 x QUICK BLOND BLUE, 500 g 1 x STABIL SHAMPOO, 1000 ml 1 x PH CONDITIONER, 1000 ml 5 x COLOR INTENSIVO, 100 ml (po izbiri) 2 x OXYDANT TRAITANT 1000 ml, 3%, 6%, 9% in 12% ( po izbiri)

39,90

pH CONDITIONER 1000 ml Poseben balzam za po barvanju las.  Zapira kotikule las, jim daje   potrebno mehkobo in svilnatost.

STABILIZING SHAMPOO 1000 ml Poseben šampon, ki je  namenjen za uporabo  po postopku barvanja.  Stabilizira barvo in daje  sijoč videz barvanim  lasem.

PRO ACTIV d.o.o., Bizoviška cesta 55, Ljubljana www.pro-activ.si, email: info@pro-activ.si Vse dodatne informacije dobite na telefon: (01) 542 88 85, 542 88 86, Aleš: (041) 766 855, Andrej: (041) 766 866, Uroš: (041) 766 500, Sandi: (041) 369 696 ali na faks: (01) 542 06 36

S

L

O

V

E

N

I

J

A


LASSANA STEP BY STEP

Prej

Razdelitev poteka od sence preko krone v senco na drugi strani (nesimetrična razdelitev).

S striženjem pričnemo preko glavnika in škarij. Dodelamo silhueto.

Vrhnjo sekcijo razdelimo v diagonali, povlečemo nazaj ter postrižemo v kvadratni liniji. S sekcijami nadaljujemo proti čelnemu delu.

Lase posušimo s polkrožno krtačo in dodelamo detajle

Model: Tomaž

Stranska preča nam je vodilo za kontrolo v trikotnih sekcijah.


na sejmu

Spoznajte najnovejše trende barvanja, modnega striženja in novosti priznanih blagovnih znak KEEN, C:EHKO in La Biosthetique! Več informacij: Tatjana Žitko, sprejem naročil: 051 331 084 ali 01 422 50 45 Zdravko Golob in Mateja Ropret, prodaja: 041 215 979 ali 031 350 718 Kontaktirate nas lahko tudi na e-pošti prodaja@lassana.si in si ogledate našo prenovljeno spletno stran na www.lassana.si!

LASSANA D.D., CANKARJEVA CESTA 3, 1000 LJUBLJANA

V soboto ali nedeljo, 4. ali 5. februarja 2012, vas vabimo, da obiščete Lassanin razstavni prostor na sejmu Frizerstvo v Celju in ne zamudite Lassana La Feminin Show-a na velikem odru v nedeljo ob 12:00!


REPORTAŽA

LONDON PO LONDONU 2011

4. tradicionalni show seminar | 5. 11. 2011 | Center kulture Španski borci | Ljubljana

Za nami je že 4. tradicionalni show seminar, London po Londonu, ki poteka v organizaciji ljubljanskega frizerskega podjetja Lassana.

saj so bili izžrebani za brezplačni tečaj barvanja pod okriljem Lassana Akademije. Lassanini kreativci so premierno predstavili tudi dve kolekciji modnih pričesk, J-Di in Grafix. Naj omenimo, da gre za zadnji dve v liniji 14-ih kolekcij, katere je kreativni tim ustvaril v za-

London po Londonu je med slovensko frizersko javnostjo prepo-

dnjih štirih letih. Lassanine kolekcije pa niso prepoznavne samo v

znaven dogodek, katerega se udeležijo frizerji iz vse Slovenije, ki v

Sloveniji, redno jih objavljajo tudi tuje priznane strokovne frizerske

Ljubljano pridejo po novo znanje in inspiracijo. Lassanin kreativni

revije, nedavno tega pa so prejeli prav posebno priznanje Vidal Sas-

tim vsako leto oktobra obišče londonski Salon International, nato

soona: »Na Salon International so Lassano tuje frizerske hiše po-

pa modne tendence v frizerstvu predstavi tudi na lastnem dogod-

znale tudi zaradi nagrade, ki smo jo prejeli to poletje. Vidal Sassoon

ku. »Na londonskem Salon International smo videli to, kar smo

je namreč eno izmed pričesk iz Lassanine kolekcije Cube Code, jesen

pred tem sami že ustvarili v Sloveniji, zato lahko popolnoma su-

zima 2010/11, uvrstil med šest najboljših pričesk v okviru SnapShot

vereno prikažemo svetovne modne tendence na primeru lastnih

Competition,« je razložila Jasna Mustedanagić, članica kreativnega

kolekcij,« nam je po samem dogodku zaupala Mateja Križmančič,

tima Lassana. Vodja kreativnega tima pa seveda želi še več: »V tu-

članica kreativnega tima Lassana.

jini so sicer že slišali za nas, a to seveda ni dovolj. Rasti moramo kot ekipa, delati na kreativnem potencialu in še naprej vlagati vanj, da

RAZPRODANA DVORANA

bomo postali zares prepoznavni.«

Letos je bila udeležba na dogodku London po Londonu prvič plačljiva, a je bila dvorana Centra kulture Španski borci kljub temu

KREATIVNI TIM

razprodana že nekaj tednov pred samim seminarjem. To je dalo

Kot narekuje ustaljena praksa, so Lassanini frizerji na odru v živo, s

kreativnemu timu dodaten zagon za pripravo programa in timu po-

pomočjo 13-ih modelov, prikazali različne tehnike striženja in bar-

meni prav posebno potrditev, pravi Metod Tasič, vodja kreativnega

vanja, hkrati pa so skozi svoje delo predstavili tri blagovne znam-

tima Lassana. Lassanin kreativni tim je letos navdušil več kot 300

ke, ki jih Lassana zastopa v Sloveniji. Kreativni tim na odru so tako

slovenskih frizerjev, štirim udeležencem pa se je nasmehnila sreča,

predstavljali Metod Tasič in Ana Oblak (striženje), Nada Lučič, Di-

52 Revija Salon 167


jana Šmitran in Sara Mikluž (blagovna znamka La Biosthetique),

presenečenj so zagotovo trajne pri moških. Se vam zdi predrzno?

Mateja Križmančič in Marija Erjavec (blagovna znamka C:EHKO)

Obiščite London in presenečeni boste, koliko raznolikosti boste

ter Jasna Mustedanagič (blagovna znamka Keen). Za ličenje sta

našli na njihovih ulicah. Lassanini frizerji so namreč mnenja, da

poskrbeli Andreja Kastelic in Tina Vesel, stilska podoba modelov

slovenski ulični modi manjka drznosti in upajo, da bodo lahko s

na odru pa je bila skrb Danaje Vegelj.

svojimi kolekcijami to spremenili.

MODNE SMERNICE JESEN ZIMA 2011/12

SLOVENCI SE MORAMO NAUČITI PRODAJATI MODO!

Po besedah Metoda Tasiča so bile na letošnjem show seminar-

Lassanin kreativni tim v London vsako leto odide po potrditev

ju London po Londonu prevladujoče grafične oblike in geometrija

svojega dela, saj so do oktobra, ko se odvija londonski Salon In-

nasploh. »Rdeča nit letošnjega seminarja London po Londonu so

ternational, nared že vse Lassanine kolekcije za tekoče leto. »Ve-

bili zagotovo kontrasti,« dodaja Mateja Križmančič, ki kot enega

dno znova nas razveseli, ko v Londonu vidimo to, kar smo pred

bolj opaznih kontrastov izpostavlja blond osnovo s temno-zeleni-

tem že uresničili v zadnjih kolekcijah, kar pomeni, da smo na pravi

mi prameni. Kontrastov polna je tudi kolekcija Grafix, ki narekuje

poti,« pravi Jasna Mustedanagić. Vodja kreativnega tima je sicer

trende za letošnjo jesensko-zimsko sezono.

ponosen na to, da se Lassana s svojimi kreacijami postavlja ob

»Trendi za jesen in zimo so topli in naravni toni s pridihom inten-

bok tujim frizerskim hišam, vendarle pa Tasič meni, da se mora-

zivnih barv,« pojasnjuje Jasna Mustedanagić, ki nam je razložila

mo Slovenci še naučiti prodajati modo: »Smo preveč ukalupljeni

tudi, da kreativni tim črpa inspiracijo za ustvarjanje iz 20. stoletja:

in se preveč oklepamo znanega, ne upamo si dovolj.« Pravi, da se

»Vedno se obračamo nazaj, pogledamo, kako je bilo nekoč, nato

morajo slovenski frizerji naučiti prodajati modo, hkrati pa morajo

pa všečne elemente nadgradimo, spremenimo in oplemenitimo.«

skrbeti za svojo podobo, da jim bodo stranke dovolj zaupale in to

Za žensko kolekcijo Grafix je kreativni tim tako navdihnila Bridget

modo tudi »kupile«. Zagotovo tovrstna izobraževanja pomemb-

Riley, inspiracija za kolekcijo J-Di pa je bil legendarni James Dean.

no pripomorejo k premikanju mej drznosti, zato upamo, da jih bo

Kot rečeno, elemente iz preteklosti tim vedno nadgradi, z njimi

v prihodnje še več.

pa ne samo navduši, ampak tudi preseneti. Eno izmed tovrstnih

k.j. Revija Salon 167 53


TREND

Frizura: Heil Barton, Anglija Styling: Claudia Behnke Make up: Natsha Lakic Foto: Jim Crane

54 Revija Salon 167


Dr. Cocos's 100% NARAVNO KOKOSOVO OLJE HLADNO STISNJENO Z uporabo kokosovega olja nadomestimo naravna zaščitna olja na koži ter hitreje vzpostavimo običajen zaščitni sloj na koži.

Hladno stisnjeno kokosovo olje: • Je popolnoma naravna sestavina • Je bogato z antioksidanti, vitamini A, B in E • Preprečuje nastajanje prostih radikalov ter pomeni naravno zaščito proti njim • Omogoča, da so vezivna tkiva v koži močna in prožna, tako da se koža ne guba in stara • Kožo ohranja gladko, mehko in intenzivno navlaženo • Z odstranjevanjem zunanje plasti mrtvih celic kožo gladi • Kožo okrepi in globinsko zdravi • Je izjemno učinkovito tudi pri lajšanju posledic prekomernega sončenja

Tradicionalni zdravilci v Indiji (Ayurveda) in južnem pacifiku že stoletja uporabljajo kokosovo olje za masažo, saj pomirja in hladi telo. Ker se hitro vpija v kožo ne daje lepljivega občutka. Deluje kot naravni piling, mehča in čisti zgornji sloj kože.

Distribucija: Eurosolar d.o.o. Tomšičeva 16 4000 Kranj 00386(0)40 165051 www.eurosolar.si


ESTELA

MARIBOR EUROPARK Pobreška 18 2000 Maribor Tel.: 02/320-39-23

F R I Z E R S K A T R G O V I N A

LJUBLJANA BTC HALA 3 nasproti pošte BTC Šmartinska 152 1000 Ljubljana Tel.: 01/585-28-90

OD SEDAJ TUDI INTERNETNA TRGOVINA! WWW.ESTELA.SI


NOVOST NA TRGU

CRYO DERM prestige Inovativni aparat zasnovan na revolucionarni CPTechnology™. Združuje kapacitivno globinsko segrevanje, dermoabrazijo, radialnoendodermno terapijo (RDT®) in cryo terapijo. CPTechnology™ omogoča enakomerno globinsko segrevanje dermisa, subkutisa in globje ležečega tkiva brez bolečine. Terapijo začnemo z mikrodermoabrazijo in radialnoendodermo terapijo (RDT®) , tako pripravljeno kožo segrejemo globinsko s CPTechnology™ in končamo z globinskim ohlajevanjem (cryo). Posebno pomembno je, da je temperatura, dosežena v globinskih slojih, višja od temperature na površini kože. Površinsko hlajenje pri CPT ni potrebno. celulita. Aparat vsebuje širok nabor aplikatortjev različnih velikosti, kar omogoča doseganje izjemnih rezultatov. Rezultati so vidni že po prvi terapiji. O najnovejši terapiji povprašajte tudi v vašem salonu. KONTAKTI: ISKRA MEDICAL d.o.o., Stegne 23, Ljubljana, SIovenija Tel: +386 (0)1 513 15 00, 5131513 Mob: +386 (0)41 622 918 Mail: medical@iskramedical.eu http://www.iskramedical.eu


KOZMETIKA

Obdarite se in privoščite koži razkošno poslastico

Zlato, kaviar in šampanjec Leto je naokoli in zopet prihaja praznič-

Ščitijo pred prostimi radikali in toksini, za-

ni čas, ko smo radi v dobri družbi in raz-

radi česar preprečujejo staranje kože. Zlati

vajamo svoje najbližje. Ste že pozabili?

prah lomi svetlobo na površini kože, zato

Okrašene izložbe, kjer prevladujejo zlati

zagotavlja sijočo in uravnoteženo polt.

odtenki, prelep večerni pogled na mesto,

Majhne gube in nepravilnosti so zabrisane,

ki zaradi lučk žari v vsej svoji lepoti, v eni

vaša koža pa je videti bolj gladka in sijoča.

roki kaviar, v drugi šampanjec… Z novim

Izvleček kaviarja je kompleksna učinkovina,

letom prihajajo tudi nove novoletne za-

ki ponuja bogastvo vitaminov, mineralov,

obljube. Tokrat si lahko obljubite, da boste

omega-3 maščobnih kislin in hranilnih

bolj skrbeli za to, da se boste v svoji koži

snovi, neguje kožo in zmanjša znake sta-

počutili kar se da najbolje. Kljub temu, da

ranja. Kaviar vsebuje natrij, kalij, kalcij,

je koža naš največji organ, ji pogosto po-

magnezij, fosfor, železo, vitamine D, A, E,

svetimo premalo nege in pozornosti. Hi-

F in mikroelemente. Hranilne snovi iz ka-

ter ritem življenja naj nam v tem času ne

viarja ob vstopu v kožo vplivajo na skoraj

bo izgovor. Vzemite si čas in se razvajajte,

vse njene življenjske funkcije. Zagotavljajo

za kar vam bo hvaležna tudi koža.

dolgotrajno vlaženje, aktivirajo celice in jih

Zlato simbolizira veličastnost, je simbol

globoko napolnijo z življenjsko energijo ter

kraljev in bogov, ki očara zaradi svoje to-

pospešijo tvorbo kolagena. Kaviar spodbu-

pline, čistosti in lepote. Nežne žarke te

ja obnavljanje kože, ima antioksidativno

plemenite kovine, smo ujeli v novem pre-

delovanje in varuje pred škodljivimi UV po-

stižnem negovalnem programu LCN Zlata

škodbami kože. Pospešuje celično presno-

nega. Dragocene esence kaviarja, šam-

vo, izboljšuje mikrocirkulacijo in uravnava

panjca, jojobe in olja grozdnih pešk, zagoto-

nivo vlage v koži.

vijo vaši koži bistvena in dragocena hranila,

Ekstraktu šampanjca pripisujemo obram-

ki dolgotrajno negujejo vaše telo od nog do

bo proti staranju, saj spodbuja obnavljanje

glave.

kožnih celic in kolagena. Vsebuje antioksi-

• ima anti-age učinek

dante, ki ščitijo kožo pred prostimi radika-

• uravnava nivo vlage v koži

li, s čimer preventivno varujejo kolagen in

• pomirja in sprošča razdraženo kožo, ki je

elastin pred staranjem. S tem pomembno

izpostavljena stresu Razkošje v najčistejši obliki

vpliva na fleksibilnost in elastičnost kože. Zlata nega vsebuje:

Plemenite kovine imajo sposob-

• piling, ki nežno odlušči odmrle celice.

nost, da vežejo kar 300-krat več

• krema, ki zagotavlja intenzivno vlaženje.

vlage iz okolice, kot je njihova

• kopel, ki ustvari pravi spektakel za kožo

lastna teža, torej vašo kožo in-

in čutila. Po uporabi je koža svilnata in

tenzivno oskrbuje z vlago in na njej ustvarijo opazno sve-

intenzivno negovana. • masažna krema, ki intenzivno hrani.

žino. Fini mikroskopski delci zlatega prahu vas, z anti-age

Mia Smolnikar

delovanjem, naredijo mlajše.

Ticcopi d. o. o. Revija Salon 167 59


PRIREDITVE V SLOVENIJI Seminar striženja in barvanja 14. januar 2012, Srednja frizerska šola Ljubljana Organizator: Lassana d.d., Cankarjeva 4, Ljubljana Informacije: 01 422 50 45 3. sejem FRIZERSTVA in KOZMETIKA 4. in 5. februar 2012, Celjski sejem Organizator: Celjski sejem, CELJE Informacije: 03 54 33 201 ali 03 54 33 213

XII. SLOVENSKI FRIZERSKI FESTIVAL

14. oktober 2012, Cankarjev dom, Ljubljana Organizator: Revija Salon, 01/ 565 51 71, www.revijasalon.si

FRIZERSKI TEČAJI IN IZOBRAŽEVANJA Lassanini tečaji striženja

Celodnevni intenzivni frizerski tečaji, kjer se seznanite o modnih trendih ter na modelu izpopolnite na področju tehnik striženja in barvanja. Vabimo vas, da se prijavite na: osnovni tečaj, trend tečaj, advanced tečaj, tečaj moškega striženja. Informacije in prijave: LASSANA d.d., Cankarjeva cesta 3, Ljubljana Telefon: 01/422-50-45, GSM: 051/331-084. e-mail: info@lassana.si www.lassana.si

PROKOZMETIKA d.o.o.

Zastopnik za profesionalno lasno kozmetiko WELLA PROFESSIONALS in LONDA, vas vabi v predstavitveni studio na sedež podjetja, kjer se lahko udeležite strokovnih izobraževanj na področju tehnik barvanja in produktnem znanju. Izobraževanja vključujejo teorijo in delo na modelih. Informacije in prijave: ProKOZMETIKA d.o.o., Rožna ulica 44, 4208 Šenčur, Tel.: 04/ 279 22 80 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

FRIZERSKI TEČAJI IN IZOBRAŽEVANJA

KOZMETIČNI TEČAJI IN IZOBRAŽEVANJA

PREDSTAVITVENI TEČAJI VRHUNSKE LASNE KOZMETIKE C:EHKO

BRANKA PAVLOVIČ - MAKE UP ACADEMY

Informacije in prijave: LASSANA d.d., Cankarjeva cesta 3, Ljubljana Telefon: 01/422-50-45, GSM: 051/331-084. e-mail: info@lassana.si, www.lassana.si

Informacije in prijave: MAKE UP Academy, Branka Pavlovič Telefon: 040 829 988

LITERAM

Prireja naslednje tečaje: Izdelovanje umetnih nohtov - 4 dni, Manikura - 2 dni Poslikava nohtov - 1 dan Pedikura - 3 dni

Po dogovoru ob sobotah ob 15. uri v frizerskem salonu LASSANA, Celovška 49, Ljubljana.

Literam predstavitve in predavanja. Za termin nas lahko pokličete na gsm: 041 633 697 ali nam pošljete vaš e mail naslov, da vas obveščamo o terminih. Informacije in prijave: Piskar Klaudija, Miševa 1, Domžale www.literam.net; E mail: piskar©literam.net http://www.facebook.com/terapijaLiteRam

STEVO HAIR ACADEMY

Prireja naslednje tečaje: - Kreativni tečaj striženja in barvanja – 1 dan - 2-dnevni masters class striženja - Spenjanje las – 1 dan - Tedenski tečaji - Mesečni tečaji Informacije in prijave: STEVO hair Academy, Trubarjeva 44, Ljubljana, Telefon: 01/ 434 90 81

PRO – KOZMO prireja izobraževanja

Predstavitev in namestitev vseh lasnih nadomestkov, lasulj, toupejev, ženske in moške lasne vložke. Nudimo tudi izobraževanje za RF radiofrekvenčni aparat za obraz in telo (odstranjevanje strij, nekirurški lifting, redukcija maščobe, drugo ...). Informacije in prijave: PRO – KOZMO d.o.o. Štihova 14a, Ljubljana Tel: 599 31 127, 031 676 212, 031 588 771

Prireja naslednje tečaje INDIVIDUALNI TEČAJI: 1 ali 2 dni SALONSKI TEČAJI: V vašem salonu

TICOOPI d.o.o.

Informacije in prijave: Ticcopi d.o.o., Ane Galetove 8, Grosuplje

BEAUTY CENTER DARMIL

Vas vabi na štiri dnevni tečaj z delavnico Profesionalni make - up. Tečaj vodi MILAN PEJNOVIČ, kozmetolog, eden izmed prvih vizažistov za profesionalni make-up z dolgoletnimi androgoškimi izkušnjami. Informacije in prijave: B.C. DARMIL, d.o.o. , Vojkova 77, Ljubljana Telefon: 01/ 565 67 25

ZAVOD AI

Prva zasebna kozmetična šola. Vpisujemo v verificiran program za poklic koz. tehnik in usposabljamo za pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij: vizažist, maser, pediker in maniker. Organiziramo tudi tečaje klasične masaže, shiatsu lasišča, manikura, pedikura. Informacije in prijave: ZAVOD AI; C. na Brdo 67, Ljubljana Telefon: 01/252 81 61

EUROSOLAR d.o.o.

Prireja individualni tečaj brazilske depilacije Informacije in prijave: Eurosolar d.o.o.,Tomšičeva ul.16, Kranj GSM:040/165053 e-mail:maja@eurosolar.si

KOTEX d.o.o.

Vljudno vas vabimo na predstavitvene tečaje barv Fudge in njihovih styling produktov v Celje. Informacije in prijave: Telefon: 041/ 714-974 ali GSM: 041/601-920.

Ksfh Academy prireja

1-dnevni bazični tečaj striženja in barvanja 14.04.2012 in 15.04.2012 1-dnevni kreativni tečaj striženja in barvanja 10.03.2012 in 11.03.2012 2-dnevni bazični tečaj striženja in barvanja 14.-15.04.2012

MALI OGLASI Zaradi menjave dobavitelja, prodamo barve L'OREAL PROFESSIONNEL, ki so nam ostale od zaloge. CENA zelo UGODNA! Nudimo 50 % popusta!!!! Informacije po telefonu: 041 499 799; A0-052

POSREDOVALNICA DELA

Long hair special: 11.02.2012

Frizerski salon matjaž iz Nove Gorice zaposli kreativnega frizerja-ko z delovnimi izkušnjami. Za dodatne informacije in prijave nam pošljite e-mail na naslov: info@fs-matjaz.si; Z-088

Informacije: Ksfh Academy, Lilekova 2, Celje Kontakt: 03 490 01 02 Vesna ali Ksfh@netsi.ne

Zaposlimo frizeja-ko z delovnimi izkušnjami za delo v salonu v Ljublani. Informaciji po telefonu: 041 742 429; Z-087

2-dnevni kreativni tečaj striženja in barvanja 10.-11.03.2012

60 Revija Salon 167


PRIREDITVE V TUJINI

PRIREDITVE V TUJINI

BeautyExpo Azerbaijan

2. BEAUTY FORUM LEIPZIG

America’s Beauty Show

China Beauty Expo

2.-4. februar 2012 2. Mednarodni sejem lepote Seaport Building, Baku, Azerbaijan. www.tntexpo.com

28. – 29. april 2012 Mednarodni sejem kozmetike Messe Leipzig LEIPZIG, Nemčija www.beauty-fairs.de

3.-5. marec 2012 Mednarodni sejem frizerstva McCormick Place Chicago CHICAGO, ZDA www.americasbeautyshow.com

4.-6. maj 2012 Mednarodni sejem kozmetike New International Expo Center SHANGHAI, Kitajska

Top Hair International

Cosmetica Stuttgart

10.-12. marec 2012 Sejem frizerstva in kozmetike Düsseldorf Exhibition Centre Düsseldorf, Nemčija www.top-hair-international.com

5. – 6. maj 2012 Mednarodni sejem lepote Stuttgat Neue Messe STUTTGART, Nemčija www.messe-stuttgart.de

46. Cosmoprof Bologna

Hair and Beauty

9.-12. marec 2012 Mednarodni sejem lepote Fiera, Bologna BOLOGNA, Italija www.cosmoprof.com

13. – 14. maj 2012 Mednarodni sejem frizerstva in lepote Messe Franfurt FRANKFURT, Nemčija hair-beauty.messefrankfurt.com

Hair Style news 2012

HAIREXPO 2012

24.-25. marec 2012 Mednarodni friezerski festival Hoteli Opatija OPATIJA, Hrvaška www.hairstyle-news.hr

9. – 11. junij 2012 Mednarodni sejem frizerstva Sydney Convention&Exhibition Centre SYDNEY, Avstralija www.hairexpoaustralia.com

Des Nouvelles Esthétiques Spa

SALON INTERNATIONAL

24.-26. marec 2012 42. Mednarodni kongres kozmetike Porte de Versailess, pariz PARIZ, Francija www.nouvelles-esthetiques.com

IBS New York

12. – 24. april 2012 Mednarodni sejem frizerstva in lepote Jacob Javits Convention Center NEW YORK, ZDA www.ibsnewyork.com

PRIREDITVE V TUJINI

13.-15. oktober 2012 Mednarodni sejem frizerstva ExCel, Lonodn LONDON, Anglija Barvanje: MATT CLEMENTS www.salonexhibitions.co.uk

Mannequin

Styling: KRISTIN O'CONNOR

CIDESCO World Conference Foto: BENN JAE

13.-15. oktober 2012 Make up: LAUREN McCOWAN Mednarodni kongres kozmetike Salon: THE ASSEMBLY HAIR Sejmišče Zürich Zürich, Švica Sunshine Coast, Queensland, Australia www.cidesco.com

Revija Salon 167 61


Srečen Božič in uspešno Novo Leto Vam želi

Matrix in Nobelcos!

IMAGINE ALL YOU CAN BE

Distribucija za Slovenijo: NOBELCOS d.o.o., Potok pri Komendi 15, 1218 Komenda tel: 059 22 59 00, fax: 059 22 59 01 e-mail: info@nobelcos.si


WWW.STUDIOMA.SI

OROFLUIDO™ GOLD DUST

Pripravite se, da zasijete. Ta božič boste vi zvezda!

LEPOTNI RITUAL ZA VASE LASE

SAMO V FRIZERSKIH SALONIH.

Limited Edition

SALON 167  

Revija SALON 167 - december 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you