Page 1

ØSTER HUS

MAGASINET Boligmagasin i Stavanger Aftenblad 3. februar 2018

Vi har spennende boliger for salg Bunnen er passert og vi er på vei opp! En av Norges fremste analytikere og ekspert på det nordiske og europeiske byggemarkedet har sett litt inn i kulen og mener 2018 ser veldig hyggelig ut på vegne av alle som bor i Rogaland. Les hva Bjørn-Erik Øye fra Prognosesenteret sier på side 24

Nyhet! Landlige leiligheter på Malmheim - salgssuksess! Les mer på side 7

oster-hus.no

| 1


Bokn

VI HAR HJEM DER DU VIL TRIVES

Finnøy

Rennesøy

Øster Hus har mange spennende prosjekter. Fra Rennesøy i nord til Undheim i sør. Våre

Mosterøy

boliger bygges akkurat der du vil bo. Hva med

1

et innholdsrikt rekkehus helt i sjøkanten på Randaberg, eller kanskje en effektiv leilighet i etterspurte Sørbøhagane? Utvalget vårt er variert

2

og mulighetene mange. Velkommen til oss! 3

Randaberg

RENNESØY 1 Skorpefjell

4

Stavanger

5 6

9

Madla

Tananger Hommersåk

7 Forus

Sola

10

8

12

Tjelta

15

11

13

Ganddal

16 18

Klepp

Bryne

19

side side

10 14

STAVANGER 4 Nore Sunde

side

18

SOLA 5 Jåsundtoppen 6 Myklebust 7 Eivindvegen

side side side

12 13 20

8 9 10 11 12 13 14 15

SANDNES Julebygdmarkå, Malmheim side 7 Breivik side 4 Solaveien se oster-hus.no Sandsgård se oster-hus.no Haualandsparken side 27 Sørbøhagane side 5 og 8 Hovemarka se oster-hus.no Hanabakken side 6

KLEPP 16 Orstad Utsyn 17 Klepp N12 20 Undheim

Nærbø

RANDABERG 2 Harestadvika 3 Grødem Allé

14

Sandnes

17

TIME 18 FrøylandsParken 19 Eivindsholen 20 Raunåkervegen Egen tomt? Hytter

2

|

oster-hus.no

Varhaug

se oster-hus.no

side side

22 26

side 17 side 16 se oster-hus.no side side

28 30


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

NYTT ÅR – ENDA FLERE GODE MULIGHETER! 2018 blir spennende. På slutten av 2017 så vi kimen til en lovende endring, noe som gjør at vi går inn i det nye året med stor optimisme og mange positive signaler. Arbeidsledigheten synker, det er utlyst flere stillinger enn på lenge og boligmarkedet stabiliserer seg. Salgsmessig så har starten på året vist lovende takter, med flere salg allerede. Dette er meget positive signaler.

2017 var et krevende år, også for vår bransje. Tilbudet av boliger var høyere enn det markedet klarte å ta unna. Kundene utnyttet imidlertid ikke situasjonen i den grad vi hadde forventet. Flere valgte å sitte på gjerdet, og mange støtte på hindringer i forhold til finansieringen. Dette gjaldt både førstegangskjøpere og mer etablerte boligkjøpere. Disse utfordringene fikk oss til å jobbe mot tydelige mål: Vi skal ikke tape markedsandeler, vi vil holde full sysselsetting, og samtidig ønsker vi å gjøre det trygt og enkelt for kundene våre. Disse målene klarte vi å oppnå med god hjelp fra de lokale eierne våre, Cato og Njål Østerhus. Korte beslutningsveier, en svært aktiv ledergruppe og et like aktivt styre gjør at vi kan justere oss inn på dagen, dersom markedet krever det. Øster Hus har kort og godt kommet styrket gjennom oljenedturen. Veksten på 12% i 2017 mot tallene i 2016 er et håndfast bevis på dette. Faktisk har vi aldri vært bedre enn nå. Samtidig er vi rigget for fremtiden. Selvsagt har vi krevd mye av både ansatte og leverandører, men de aller fleste har gått inn for oppgaven med EKTE VINNERVILJE – og sammen utgjør vi et vinnerlag det er lov å være stolt av! VI BYGGER UANSETT Det å kjøpe en ny bolig og ikke vite om man til slutt får levert boligen, er ikke kjekt. I enkelte tilfeller kan det gå opptil 15 måneder fra signering av kjøpekontrakt til man får avklart om det faktisk blir noe av byggeprosjektet eller ei. I ytterste konsekvens vil dette si at man kan risikere å være bundet til en kjøpekontrakt i lang tid, bare for å få beskjed om at det ikke blir noe av prosjektet allikevel.

Prosjekt- og markedsdirektør Rune Ree i Øster Hus

Vi i Øster Hus har ikke forbehold om å måtte selge en viss prosentandel av prosjektet før vi kan bekrefte at det gjennomføres. Vi sier det faktisk så enkelt at vi bygger uansett. Denne filosofien gjelder på de aller fleste av prosjektene våre. Det er med andre ord vi som tar risikoen, fordi vi mener at det ikke er din jobb som kunde å risikere noe. Mange har, naturlig nok, satt pris på dette. Fordelen for oss er at vi har oppnådd et bredere spekter i porteføljen. Vi har en strategi om å ha mange usolgte boliger under bygging, og noen velger vi å ferdigstille før vi starter salg. Det gjør at vi kan være fleksible på overtagelsestidspunkt. For deg som kunde betyr det at vi kan levere bolig alt etter hva som passer best for deg, enten det er akkurat nå eller litt lenger frem i tid. Kjøper du en bolig som allerede er under oppføring, forsøker vi allikevel å gjøre det slik at du får muligheten til å gjøre endringer og tilvalg, slik du får formet den til din. Det er jo tross alt ditt framtidige hjem det handler om! I dette Øster Hus-magasinet viser vi mye av det vi har ute akkurat nå, og sier også litt om hva som kommer. Vi har også med gode artikler både fra Prognosesenteret, SpareBank 1 SR-Bank, stylist og fra vår driftsavdeling. Vi stiller selvsagt godt forberedt på visningene og ønsker alle velkomne. Samtidig lover vi alle kunder gode og trygge kjøp.

ØSTER HUS MAGASINET, innstikk i Stavanger Aftenblad 3.februar 2018 20©18 Øster Hus AS | Design/layout: ENSIGN, www.ensign.no Foto: Joakim Bjerk, Sindre Ellingsen, Skaivju, Getty Images | 3D visualiseringer: Ensign 3D Markedsmateriell er ikke en del av kontraktsgrunnlaget. Alle illustrasjoner, perspektiver, tegninger og foto er kun ment å gi inntrykk av en ferdig bebyggelse og utendørsareal, og er ikke bindende. Med forbehold om trykkfeil.

oster-hus.no

| 3


BREIVIK, SANDNES

LEILIGHETER

ENEBOLIGER

TOMTER

BREIVIK, HOMMERSÅK

LEILIGHETER, ENEBOLIGER OG TOMTER MED HOMMERSÅKS KANSKJE BESTE BELIGGENHET LEILIGHETER - FÅ IGJEN! På et av de beste tomteområdene på Hommersåk selger vi selveierleiligheter med parkeringsanlegg i underetasjen og heis. Her er det nå KUN 3 LEILIGHETER IGJEN. Størrelser fra 72-89 m2 BRA. Alle med to soverom og romslig balkong eller uteplass. Gjennomført, god standard med blant annet Aubo kjøkken. Prisene starter her på kr. 3.060.000,-. Her kan det være smart å være raskt ute. Innflytting i løpet av kort tid. Ta kontakt for visning i ledige leiligheter.

ENEBOLIGER MED TRE SOVEROM Vi har også romslige familieboliger med tre soverom for salg. Praktiske boliger på 115 m2 BRA med flott beliggenhet på feltet. Like ved friområde. Smarte planløsninger og gode uteområder. Parkering i carport og på tomten. TOMTER MED UNIK BELIGGENHET Ønsker du å bygge bolig på drømmetomten? Vi har tre ledige tomter i front av prosjektet for salg. Fra 401 til 469 m2 BRA med priser fra kr.2.450.000,-

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg.

Salg ved:

4

|

oster-hus.no

Hege K. Dahl, 906 29 169, Jan Einar Thesen, 917 03 533, og Janne Bore, 920 62 308


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

GULLRINGSTIEN 4, SANDNES

MEGET ATTRAKTIVE OG ETTERSPURTE LEILIGHETER I SØRBØHAGANE, SANDNES SALGET STARTER SNART!

BEHAGELIG HVERDAG I NY BOLIG Det er få ting som slår den gode følelsen av den aller første natten i din splitter nye bolig. Innrede akkurat slik du ønsker. Invitere venner på besøk og stolt vise frem ditt nye hjem. Det er heller ikke mye som slår følelsen av å bytte ut vedlikehold av en gammel enebolig og stor hage med en effektiv og behagelig leilighet. Sørbøhagane er boliger for vitale mennesker i alle aldre. For deg som ønsker en oversiktelig, enkel og god hverdag og for deg som leter etter din første bolig. STØRRELSER FRA 49 - 108 m2 BRA Denne blokken består av 20 leiligheter over fire etasjer. Fra 1.-3. etasje finner du de minste leilighetene på 49 m2 BRA med ett soverom, og leiligheter på 61, 65, 76 og 85 m2 BRA med to eller tre soverom. Leilighetene har sør-vest vendte balkonger. I fjerde etasje er det tre leiligheter på 101 - 108 m2 BRA. Disse har to eller tre soverom og kjøkken/stue på ca. 50 m2 BRA. I tillegg har leilighetene store skjermede takterrasser.

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg.

Salg ved:

Janne Bore, 920 62 308, Hege K. Dahl, 906 29 169 Jan Einar Thesen, 917 03 533.

NYHET!

Registrer din interesse på oster-hus.no og få info først

oster-hus.no

| 5


HANABAKKEN, SANDNES

Hanabakken 25-33, delfelt B5

LEI AV PLEN? STORE FAMILIEBOLIGER MED NYDELIG UTSIKT OG GODE SOLFORHOLD FOR AKTIVE FAMILIER Priser fra kr. 5 240 000,-* | ca. 190 m2 BRA Boligene har tre kjekke og solrike uteplasser. Fra stuen/soverommet i underetasjen eller direkte fra carport får dere utgang til et stort uteområde på ca. 90 m2 BRA med pergola. Fra hovedetasjen er det utgang til en innglasset balkong på ca. 10m2 BRA. Utsiken er uansett flott enten fra loftstuen, stuen, balkongen eller det solrike uteområdet i front. Det leveres hvitpigmentert eikeparkett i alle tørre

rom, kjøkken fra Aubo og et bra ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Det er boret brønn til væske/vann-anlegg som gir høy energisparing og lave driftskostnader. Her bor du sentralt på Hana, kort vei til Sandnes og med alle de kvaliteter en ny bolig har. Velkommen hjem!

Boligens første etasje har stue- og kjøkkenløsning med store vinduer. Herfra har du utgang til innglasset balkong, hvor man kan nyte den flotte utsikten.

TA KONTAKT MED MEGLER I DAG FOR MER INFO! 6

|

oster-hus.no

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

Salg ved:

Hege K. Dahl, 906 29 169, Jan Einar Thesen, 917 03 533, og Janne Bore, 920 62 308


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

Fra 42 – 105 m2 BRA. Priser fra kr. 1.750.000,JULEBYGDMARKÅ – MALMHEIM, SANDNES

Ring megler i dag eller se oster-hus.no

LEILIGHETER MED NATURLIG OG SENTRAL BELIGGENHET Så snart du trår over terskelen kommer du til å føle deg hjemme. Julebygdmarkå består av 18 åpne, lyse og eksklusive leiligheter, alle med store terrasser eller private utearealer. Størrelser fra 42 - 105 m2 BRA. En ekstra kvalitet i prosjektet er takhøyden. Her blir det 270 cm i alle oppholdsrom – noe som skaper den gode romfølelsen. Med sydvestvendt beliggenhet får alle leilighetene veldig gode solforhold, samtidig som balkongene får lite innsyn. Det blir utstrakt bruk av åpne kjøkkenløsninger med Norema kjøkkeninnredning – alt tilpasset din leilighets planløsning. På gulvene vil det bli 3-stavs eikeparkett i oppholdsrom,

NYHET!

FLERE SOLGT TA KONTAKT I DAG

på bad blir det fliser. På badene leveres det utstyr av høy kvalitet fra Norema. Det blir levert sportsboder til ski eller annet sportsutstyr. Det er også eget rom til parkering av sykkel, så slipper denne å oppta plass i boden din. Hver leilighet får fast parkeringsplass i lukket anlegg i underetasjen. Det er klar for el-lader til bilen din i teknisk rom. Det betyr at du kan bestille lader som passer din bil rett til parkeringsplassen din. Leilighetene ligger landlig til på Malmheim, like ved Joker Julebygda og med kort vei til Sandnes sentrum.

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg.

Salg ved:

Hege K. Dahl, 906 29 169, Jan Einar Thesen, 917 03 533, og Janne Bore, 920 62 308

oster-hus.no

| 7


REKKEHUS I POPULÆRE SØRBØHAGANE, SANDNES

Enevaldsveien 52-66

REKKEHUS I ATTRAKTIVE SØRBØHAGANE, SANDNES Rekkehus fra kr. 4 270 000,-* | Størrelse 145 m2 BRA Sørbøhagane er et attraktivt og etterspurt område. Nå selger vi innholdsrike rekkehus i Enevaldsveien 52-66. Boligene i delfelt BK7 har meget gode planløsninger. Her er tre soverom og to stuer, hvor stuen i første etasje er både lys, innbydende og romslig.

Her er også utgang til hage og uteplass. Det er parkering i garasje samt bad strategisk plassert sammen med vaskerom ved inngangen. GODT Å BO PÅ SØRBØ I Sørbøhagane skal alle kunne bo! Her

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

Salg ved:

8

|

Janne Bore, 920 62 308, Jan Einar Thesen, 917 03 533 og Hege K. Dahl, 906 29 169

oster-hus.no

har du kort avstand til det meste. Både barnehager, skoler, idrettsanlegg og et vell av shoppingtilbud befinner seg kun en sykkeltur unna.


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

2017 er over og 2018 er i full gang! Det er mye spennende i vente på fargefronten, men de mørke fargene vil forsatt være mye i fokus i år.

Årets interiørtrender Å fargesette hjemmene våre er en trend som fortsetter, og vi blir bare tøffere når det gjelder fargevalgene. Det er ikke lenger bare hvite, beige eller grå vegger i norske hjem. Vi tør å utfordre oss selv ved å sette sammen farger på nye og spennende måter. En av de nyeste trendene nå er å male taket i en annen farge enn hvitt. En dypere farge i taket kan gjøre rommet mer dempet og behagelig, og dette i kombinasjon med en mørk fargetone på veggene vil dette skape en dybde i rommet. Ved å velge mer kulørte farger vil du kunne skape unike, kreative og spennende atmosfærer i forskjellige rom om det er et barnerom, et kontor, en spisestue etc. Vi er opptatte av å skape harmoniske hjem hvor vi kan trekke oss tilbake når vi trenger en pause, men også en plass å få påfyll av energi. Det er viktig å ha i tankene hvordan fargene påvirker oss og hva de representerer. Blåtonene som har vært i trendbildet den siste tiden vil fortsatt bli med oss videre. Blått er også en av årets farger for 2018 og er en farge som ikke krever så mye. Blått lindrer og helbreder, men samtidig gir blått

også energi i kraft av å dempe stress. Blått kan kombineres med så mye; hvitt, grått, brunt, grønt, og det finnes utallige nyanser av blå toner som vil gi deg ulike fargeopplevelser. Bli gjerne kjent med de ulike blå tonene så du finner dine favoritter. Grønt er også en av de store trendfargene. Dempede grønntoner er fine å kombinere med lyst treverk og lyse, nøytrale farger. Miks gjerne ulike nyanser av fargene og materialer med ulik tekstur slik at det ikke blir for ensformig. Et trygt valg sammen med lune grønntoner er varme metaller og terrakotta. Røde nyanser, gjerne i ulik fargestyrke, får også innpass i fargekartet for 2018 og da spesielt sammen med de grønne tonene som gir en følelse av natur og botaniske hager. Brunt er også en farge mange begynner å falle for. Det finnes et mangfold av nyanser å velge mellom, og fargene gir utallige kombinasjonsmuligheter. Brunt mot rosa nyanser og hudtoner er en vakker kombinasjon, det samme gjelder bruntoner mot blågrønt eller blått. De gylne tonene er også tilbake. De blir nydelige når du ønsker å skape en lun atmosfære.

Nøkkelord for 2018 er; kontraster, lune farger, naturmaterialer, kombinasjon av gammelt/nostalgi og moderne, tekstur og mønster, lyse tregulv og myke tekstiler. Tenk gjerne tekstur når du velger gulv, tekstiler, maling og tapet og bland ulike materialer, tykt og tynt, matt og blankt, grovt og fint. Vi blir alle påvirket av omgivelsene rundt oss, og vegger og gulv med sine materialer og farger blir rammen rundt hverdagen vår. Vi ser frem mot motebildet i 2018 og gleder oss til all den nye inspirasjonen året vil bringe med seg. Det viktigste i blant alle disse valgene er at du velger noe du og din familie liker og får glede av, og at moten bare skal være en inspirasjonskilde, ikke en fasit på hva som er rett eller galt. Husk at interiør skal være gøy og er en måte å uttrykke seg på, så ikke vær redd for å leke med farger og materialer, og ikke minst, ikke glem å kose deg!

Silje & Benedicte i Styleit Boligstyling

oster-hus.no

| 9


EKSKLUSIV ENEBOLIG I HARESTADVIKA, RANDABERG

Skiftesvikveien 77 – 83

HELT I SJØKANTEN I HARESTADVIKA Eneboligene, med den unike beliggenheten ved sjøkanten i Harestadvika, er på 157 innholdsrike kvadratmeter og fremstår som eksklusive. Det er gjennomgående høy kvalitet og nettopp dette, kombinert med sjøutsikten, gjør dette til drømmeboligen for mange. Her er det tre soverom, to stuer, hvor spesielt loftstuen har både ekstra takhøyde og usjenert utsikt mot havnen og sjøen. Denne må oppleves.

Visningsboligen i Skiftesvikveien 77 leveres med møbler, gardiner og ferdig uteområde med krukker og planter. I Skiftesvikveien 79 og 83 er det også eksklusiv standard, men disse leveres uten møbler.

unna. Boligene har nydelig utsikt, frisk sjøluft og gode solforhold. Kombinasjonen av maritim beliggenhet, landlige omgivelser, og smarte planløsninger gjør Harestadvika til en ekte perle.

Den umiddelbare nærheten til sjøen og fjorden gjør Harestadvika til et særs attraktivt sted å bo. I tillegg er Randaberg sentrum, Dusavik og Stavanger ikke langt

Harestadvika ligger bokstavelig talt ved sjøen. Etter endt arbeidsdag er stranden, svaberget, badeturen, krabbefangsten, fiskelykken og kanskje båten, to-tre

Eneboligene er på 157 m 2 BRA og fremstår som eksklusive. Det er gjennomgående høy kvalitet og nettopp dette, kombinert med sjøutsikten, gjør dette til drømmeboligen til mange. Her er det tre soverom, to stuer, hvor loftstuen har både ekstra takhøyde og usjenert utsikt mot havnen og sjøen.

10

|

oster-hus.no

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg.

Salg ved:

Jan Einar Thesen 917 03 533


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

Helt i sjøkanten i Harestadvika bygger vi nå tre meget lekre eneboliger. Disse boligene, med den unike beliggenheten, fortjener kun det beste. Derfor har vi stylet en av boligene med hjelp av Bohus. Pris nøkkelferdig med hvitevarer og belegningsstein fra kr. 7 390 000,-

minutter unna. På hjemveien rusler du gjennom det frodige uteområdet som gjør Harestadvika til et sjarmerende og moderne sted hvor det er godt å bo for store og små. Det er få ting som slår den gode følelsen av den aller første natten i din nye bolig. Det å innrede akkurat slik du ønsker. Invitere venner på besøk og stolt vise frem hjemmet ditt. Det er heller ikke mye som slår følelsen av å bytte ut vedlikehold av en gammel enebolig med en splitter ny. I Harestadvika får du akkurat det! For å oppleve den unike beliggenheten, utsikten, uteområdet og boligens ekte kvaliteter ønsker vi deg velkommen til visningsboligen vår. Her kan du virkelig se med egne øyne og få følelsen av å bo nesten helt i sjøkanten. Slike muligheter dukker ikke opp så ofte. Kanskje kan boligdrømmen gå i oppfyllelse.

Visningsboligen i Skiftesvikveien 77 leveres med møbler, gardiner og ferdig uteområde med krukker og planter. I Skiftesvikveien 79 og 83 er det også eksklusiv standard, men disse leveres uten møbler.

oster-hus.no

| 11


ENEBOLIG I REKKE Jåsundtoppen 44, Sola 142 m2 BRA | 2 stuer | 3 - 4 soverom | 2 bad | Takterrasse

Pris kr. 4 220 000,-* GJELDER KUN DENNE BOLIGEN! På Jåsundtoppen bygger vi morgendagens hjem, med skreddersydde og familievennlige løsninger. Jåsund ligger idyllisk til ved Hafrsfjord. Her bor man i høyden. Nabolaget er trygt for de små, med lekeplasser, fotballbane, tursti og friområder. Det er planlagt både egen skole og barnehager på Jåsund, i tillegg til at beboerne

Randaberg

Stavanger

Tananger

her får et fullverdig kollektivtilbud med busstrasé like ved boligene. Vi selger nå eneboliger i kjede og frittliggende eneboliger med størrelser fra 142 til 153 m2 BRA. Arkitekturen er spennende og boligene har kjekke løsninger som takterrasser og ikke minst parkering i carport.

Hommersåk

Sola

Sandnes Tjelta

Orstad Klepp

Bryne

Undheim

Tidenes beste betalingsbetingelser: kr. 0,- ved kontrakt! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * F orutsatt egeninnsats

12

Janne Bore, 920 62 308

Hege K. Dahl, 906 29 169

Jan Einar Thesen, 917 03 533

janne.bore@em1.no

hege.kyllingstad.dahl@em1.no

jan.einar.thesen@em1.no

|

oster-hus.no


REKKEHUS Havsuleveien 30, Myklebust BKS1 115 m2 BRA | Takterrasse | 3 - 4 soverom | 2 bad

Pris kr. 3 590 000,-* GJELDER KUN DENNE BOLIGEN! Myklebust er et av regionens mest populære boligområder. Her har vi bygget mange flotte hjem. Nå selger vi flotte og innholdsrike familieboliger på delfelt BK1. Havsuleveien 26-44 består av rekkehus på 115 m2 BRA. Her er det tre soverom, med mulighet for et fjerde og ikke minst tak-

Randaberg

Stavanger

Tananger Hommersåk

Sola

terrasse over carport. I Havsuleveien 1318 har vi eneboliger i rekke på 134 m2 BRA. Boligene har flott og solrik beliggenhet på feltet med kort vei til buss-stopp, Sjøbadet, Tananger og det du eller måtte trenge av butikker.

Sandnes Tjelta

Orstad Klepp

Bryne

Undheim

Tidenes beste betalingsbetingelser: kr. 0,- ved kontrakt! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * F orutsatt egeninnsats

Hege K. Dahl, 906 29 169

Janne Bore, 920 62 308

Jan Einar Thesen, 917 03 533

hege.kyllingstad.dahl@em1.no

janne.bore@em1.no

jan.einar.thesen@em1.no

oster-hus.no

| 13


ENEBOLIGER PÅ GRØDEM, RANDABERG

N KU

G 2I

JE

N

Strandvågen, Randaberg:

SISTE MULIGHET FOR Å SIKRE SEG ENEBOLIG I GRØDEM ALLÉ Eneboliger fra kr. 4 170 000,-* | 126 - 144 m2 BRA Eneboligene i Strandvågen er familieboliger i ordets rette forstand. De har smarte, effektive planløsninger og god plass til alle sammen. Boligene er fra 126-144 m2 BRA, med mulighet for fire soverom, to stuer og to bad. En annen praktisk detalj er biinngang direkte til vaskerom. Så slipper småtrollene å dra inn vått regntøy og skitne støvler igjennom hovedinngangen. Utvendig er det hage på begge sider av boligene, samt en deilig takterrasse over carporten. Det er ellers god oppstillingsplass i gårdsrommet til bil og plass til sykler. I Strandvågen blir det trivelig å bo.

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

Salg ved: Janne Bore 920 62 308, Jan Einar Thesen 917 03 533 og Hege K. Dahl 906 29 169

14

|

oster-hus.no

VÆR RASK – SISTE MULIGHET. TA KONTAKT MED MEGLER FOR MER INFORMASJON.


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

KYRRE M. KNUDSEN, SJEFØKONOM I SPAREBANK 1 SR-BANK

ØKT OPTIMISME I BOLIGMARKEDET I LØPET AV 2018 Omtrent 6 av 10 bedrifter i Rogaland forventer økt aktivitet og flere ansatte i 2018. Med lave renter og god vekst i landene rundt oss, lover det godt for året mener Knudsen.

Boligprisene i Rogaland, som hadde falt sammenhengende i 2 år, begynte å stige i mai 2017. Dette bidro til økt salg og at flere prosjekter ble satt i gang. Etter noen måneder med forsiktig optimisme og prisvekst flatet det imidlertid ut igjen på høsten, trolig som følge av omslaget i boligmarkedet på Østlandet som har fått mye oppmerksomhet og bidratt til noe økt usikkerhet også her i regionen. Denne utviklingen fortsatte ut 2017.

Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen SpareBank 1 SR-Bank.

Det er nå godt med boliger for salg og en god del prosjekter som er klare når markedet bedres. Dette gir kjøperne mye kjekt å velge i. For utbyggerne og selgerne blir det viktig å ha attraktive konsepter og god kvalitet. Det har vært en imponerende omstilling i bedriftene i regionen de siste årene. Etter en krevende nedtur for oljebransjen og stor usikkerhet ble det i 2017 et markert, positivt omslag. Oljebunnen ble nådd og bedriftene har begynt å ansette igjen. I løpet av 2017 falt arbeidsledigheten i Rogaland fra nær 5 til 3%. 2017 ble således betydelig bedre enn ventet. Ved inngangen til 2018 er bedriftene i Rogaland betydelig mer optimistiske

enn for ett år siden. Omtrent 6 av 10 bedrifter venter økt aktivitet og flere ansatte i 2018. Sammen med lav rente, svak kronekurs og god vekst i landene rundt oss lover dette godt for året som kommer. Det er spennende å følge boligmarkedet, som normalt følger konjunkturutviklingen nokså tett. Våren 2017 var det i tråd med dette tegn til bedring i boligmarkedet. Usikkerheten avtok i takt med bedre utsikter for regionens næringsliv.

Vi er forsiktige optimister til regionens boligmarked i 2018. De positive signalene i næringslivet vil bidra til flere jobber, lavere arbeidsledighet, økt tilflytting til regionen og økt etterspørsel etter bolig. Usikkerheten om boligmarkedet i landet vil trolig avta i løpet av våren. Renten forblir lav. Samlet sett er vår analyse at vi får en gradvis bedring i boligmarkedet i regionen i løpet av 2018 og at prisene er noe høyere om ett års tid enn de er nå.

oster-hus.no

| 15


FAMILIEBOLIGER EIVINDSHOLEN, BRYNE

Soldoggveien 2-12 og Kamgrasveien 2-10, Bryne

FLOTTE FAMILIEBOLIGER FOR SALG I EIVINDSHOLEN Rekkehus i populære Eivindsholen med priser fra kr. 3 790 000,-* Eivindsholen er kjent for å være blant Jærens triveligste og best gjennomførte nye boligområder. Her har vi to delfelt for salg. Boligene har størrelse på 136 m² BRA, alle med fire soverom, to stuer og to bad. Boligene i felt BK4, Soldoggvegen 2-12 får i tillegg en sørvestvendt takterrasse plassert over carporten. Boligene leveres med royalimpregnert gråtonet kledning og sortmalte vinduer. Boligene har vannbåren varme gjennom fjernvarme som energiløsning. Andre kvaliteter som preger Eivindsholen, er de flotte fellesområdene og lekeplassene. I tillegg har du gode turområder like utenfor døra, og Bryne med sitt mangfold av butikker og kaféer ligger bare en liten rusletur unna. Her er alt du kan drømme om! Tjødnå

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

Lekeplass BK4

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

BK6

Soldoggvegen 2-12 Kamgrasveien 2-10

16

|

oster-hus.no

Salg ved:

Bjarne Langeland, mobil 911 21 577 og Cecilie Grimsrud, 958 93 290


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

FrøylandsParken, Kvernaland

SELVEIERLEILIGHETER I GRØNNE OMGIVELSER

FEM SOLGT!

2-roms fra kr. 1 890 000,-* 3-roms fra kr. 2 290 000,-* Soverom 13.4 m2

Balkong 12.6 m2

FrøylandsParken er virkelig i ferd med å ta form. Godt planlagt med mye grøntareal og parkdrag ned mot Frøylandsvatnet. Parken blir en oase som gir området en ekstra kvalitet og som binder boligene samme med vannet og landet som ligger rundt. Vi er allerede i gang med salget her. I første omgang tre leilighetsbygg. Ett med 8, ett med 6 og ett med 4 leiligheter. Størrelsene varierer fra 47 til 66 m2 BRA og fra ett til to soverom. De ligger fint til på feltet og har solrike balkonger eller uteplasser inntil parken. Bilen din parkerer du i lukket anlegg. Fra boligene er det god bussdekning. Det er ikke lange veien til Bryne eller Sandnes og på Klepp Stasjon tar toget deg med både nord- og sørover. I din nye bolig bor du med andre ord sentralt og landlig.

Bod 4.3 m2 Bod 4 m2

BKS12B, LEILIGHET H201, 66,5 m2 BRA

Bad 4.9 m2

Stue / kjøkken 27.8 m2

Gang 5.4 m2

Soverom 6.9 m2

Bad 6.1 m2

Entre 5 m2

BYGGINGEN ER I GANG!

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

Salg ved:

Soverom 11.8 m2

Bjarne Langeland, mobil 911 21 577 og Cecilie Grimsrud, 958 93 290

oster-hus.no

| 17


STAVANGERS NYE BYDEL NORE SUNDE

REKKEHUS - KOMMER FOR SALG

Stavangers nye bydel bygges nå!

REKKEHUS I TRYGGE, TRIVELIGE OMGIVELSER - med storbyen like rundt hjørnet Drømmer du om å bo i et trygt nabolag, med grønne enger, åser, frisk luft og fuglekvitter - en liten svipptur fra Stavanger? Hjertelig velkommen skal du være! I solsiden på Sunde bygger vi fine og funksjonelle familieboliger. Her er lys og luft nok til at du og familien din kan slå røtter og vokse inn i fremtiden.

KOMMER FOR SALG I LØPET AV FEBRUAR 18

|

oster-hus.no

I løpet av denne måneden er de første rekkehusene i Nore Sunde for salg. Her er det ulike størrelser og utforminger som gjør at det garantert finnes en bolig som passer ditt behov. Størrelser fra 57 til 167 m2 BRA og fra 2 til 4 soverom gir feltet et vidt spenn og skaper et hyggelig og innbydende felt med gode naboer.

Det er mye som er bra med Nore Sunde. Her er det blant annet bilfritt utemiljø. Alle parkerer i felles garasjeanlegg. Og det er store leke- og oppholdsareal. Litt mer på de minstes premisser. Slik de vil ha det. Og det er korte avstander. Butikker, handlesenter, sjøen, turmuligheter, trim, skoler, barnehager, jobb og ikke minst byen.

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

Salg leiligheter og rekkehus ved:

Bjørn V. Knutsen, 413 35 830 og Kjetil Helland 993 55 219


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

KVALITETER SOM ER VEKTLAGT I UTVIKLINGEN AV NORE SUNDE: • Optimalisert i forhold til solforhold. • Arkitektonisk kvalitet på fasader og utomhusanlegg. • Heis i leilighetsbygg. • Felles garasjekjeller som gir et bilfritt miljø. • Funksjonelle planløsninger i alle boligtyper. • Kort avstand til kollektivtransport. • Store felles leke- og oppholdsareal. • Skjermede private utearealer til hver enkelt bolig.

Leiligheter i Nore Sunde

22 LEILIGHETER I TRINN 1 SELGES NÅ Størrelser fra 58 - 141 m2 BRA Nå selger vi første trinn av leilighetene her i Nore Sunde. Størrelser fra 58 til 141 m2 BRA og priser fra 2 390 000,-. De er gjennomgående, noe som skaper lyse og luftige rom. Gjennomtenke planløsninger, store oppholdssoner og åpen stue- og kjøkkenløsning inkludert hvitevarer er standard. Romslige balkonger og flotte terrasser

på bakkeplan. De to øverste etasjene får store takterrasser med flott utsikt. Leiligheten på toppen vil fremstå som et «townhouse», noe som skaper variasjon i byggets utseende. Leilighetene ligger sørvendt, med optimale solforhold. Flere er allerede solgt – ta kontakt med megler i dag!

Utgangspunktet er det aller beste. Nore Sunde har en tilbaketrukket beliggenhet samtidig som det ligger sørvendt i en slak nedoverbakke.

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

LEILIGHETER SELGES NÅ

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg.

Salg blokken ved:

Eivind Chr. Dahl, 41 14 40 40

oster-hus.no

| 19


NYTT BOLIGFELT EIVINDVEGEN, SOLA

Eivindvegen, Sola

NYE BOLIGER I ET AV SOLAS MEST ATTRAKTIVE OMRÅDER Kommer for salg - registrer din interesse i dag! Eivindvegen ligger sentralt til på Sola. Kort vei til sentrum, skoler, barnehager og idrettsanlegg. I tillegg er det landlig. Like ved både grønne marker, enger, sjø og Joa jordbær. Rogalands beste jordbær. Her blir det godt å bo. Nær alt, litt på landet, men mest av alt i byen. Totalt skal vi bygge 68 boliger her. I første omgang legger vi ut elleve rekkehus, fire eneboliger i rekke og seks leiligheter. Rekkehusene blir innholdsrike med størrelser fra 110 til 130 m2 BRA. Trenger du mer plass passer eneboligene perfekt. De blir på hele 175 m2 BRA. Leter du etter din aller første bolig, eller noe lettstelt, så er leilighetene fra 50 til 67 m2 BRA. Felles for alle boligtypene er gode, gjennomtenkte planløsninger og bra standard.

Forus

Sola VGS

Boligene kommer for salg. Vi er allerede i gang med opparbeidelse av tomten, så allerede nå vil du se konturene av det som kommer her. Ta kontakt med megler i dag for å registrere din interesse, så står du først i køen når salget starter!

Idrettsanlegg Sola ungdomsskole TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

Salg rekkehus ved: Nina Sandvik, 934 04 720 og Anders Ege Tjoflåt, 958 94 364 Salg eneboliger i rekke og leiligheter: Trond Kristoffersen, 450 07 761 og Geir Helgeland, 450 07 762

20

|

oster-hus.no


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

Foto: Monica Larsen

TRYGGHET FOR BYGGINGEN – Kjøper du bolig fra Øster Hus skal du være trygg på at det vi leverer fra oss er kvalitet, forteller leder drift i Øster Hus, Gord Rostøl. – Våre boliger har få mangler, åpner Rostøl. Tydelig stolt over det hans tømmermenn leverer på byggeplassen. – Det er viktig for kundene våre at de vet det er sånn, fortset­ ter han. – Vi er opptatt av å gi kundene en god opplevelse i hele prosessen. Så er det jo selvsagt veldig viktig at vi leverer feilfritt, uten mangler.

Leder drift i Øster Hus, Gord Rostøl

Gord Rostøl er et kjent ansikt i Øster Hus. Her har han vært i over 30 år. Han har bygget mange hus og har lang erfaring. Denne er­ faringen deler han med sine medarbeidere. Ikke minst hans store fokus på godt hånd­ verk. – Øster Hus hadde ikke vært der vi er i dag om det ikke hadde vært for vårt fokus på å levere feilfri boliger med best mulig kvalitet, smiler han. – Det har alltid vært viktig, men det blir kanskje enda mer viktig fremover. Folk som kjøper bolig nå virker å være veldig godt informerte og opptatt av dette. – Og det gjelder i alle ledd. Vi bygger boligen og det er vi som leverer den til kunden, men vi har dyk­tige underleverandører som skal ha samme kvalitetsfokus som oss, forklarer Gord. – I mange år har vi brukt de beste underleverandører på grunn/betong, elektro, rørlegger, murer, maler, ventilasjon, trapper, kjøkken, trematerialer og vindu/dører. Vi har utviklet boli­ger sammen. Vi har sett trender

komme og gå, men vi har alltid hatt samme mål. Å være nummer én og levere på alle punkter. Det har gjort at vi kan levere et sluttprodukt som vi er stolt av. I alle ledd, mener Rostøl. – Like viktig er det selvsagt at vi leverer til avtalt tid. Øster Hus er distriktets største boligbygger. Og med en slik posisjon, følger også en del ansvar. – Vi må hele tiden strekke oss for å beholde denne posisjonen. I tillegg må vi ta vår del av samfunnsansvaret for å sikre rekrutteringen til faget. Vi tar derfor inn mel­ lom fem til ti lærlinger hvert år. Disse kan vi forme slik vi ønsker. Vi gir dem verdier på vei­ en som gjør dem til profesjonelle og dyktige fagarbeidere som igjen bygger boligene på best mulig måte. – Vi har ett fokus, og det er kunden, un­ derstreker Rostøl. – Klarer vi å holde våre lovnader om feilfri boliger, god kvalitet i produktene og ha de beste underleveran­ dørene har vi kommet langt. – Når vi i tillegg har de beste folkene, så tenker jeg at vi har det beste utgangspunktet. Og med en nylig markedsundersøkelse som understreker det Gord forteller, kan vi ikke si noe annet enn at vi er enig i det.

oster-hus.no

| 21


ENEBOLIGER I REKKE OG LEILIGHETER PÅ ORSTAD UTSYN, KLEPP Bryne Njåskogen

Frøylandsvatnet Dagligvarer

BMX-bane Orstad skule

Barnehage Idrettsanlegg Frøyland og Orstad kyrkje Barnehage

ENEBOLIGER I REKKE BKS9 BKS10

SALGSKONTOR

Jorina Edlandsveg

BKS8

BKS7

LEILIGHETER

Kjøkkenet er kanskje boligens viktigste rom. Husene i Orstad Utsyn har lyse, innbydende kjøkken. Kom og se!

22

|

oster-hus.no


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

FIRE BOLIGER SOLGT HITTIL I 2018!

Nøkkelferdige leiligheter, 72 - 82 m2 BRA fra kr. 2 490 000,Eneboliger, 124 - 177 m2 BRA fra kr. 3 990 000,-*

LEILIGHETER OG FAMILIEBOLIGER PÅ ORSTAD. NÆRT OG GODT! På Orstad bor du på landet. Orstad Utsyn ligger solrikt til i en helning i naturskjønne omgivelser. Det er én av fordelene med å bo her. Den andre er nærheten til så og si alt du trenger. Toget, Sandnes, Bryne, Klepp, Forus og mye, mye mer. Orstad Utsyn. Det ligger liksom litt i navnet. Utsyn eller vidsyn om du vil. Boligene som ligger på toppen har luft og utsikt. Og de ligger så flott til. Nært og godt. FAMILIEBOLIGER PÅ TOPPEN Det skjer mye på toppen av Orstad for tiden. Bygging av boliger pågår for fullt, og de første har flyttet inn. Her er lekeplasser og infrastruktur på plass og i bruk. Orstad Utsyn vokser for hver dag. Og det blir bra. Veldig bra. På toppen har vi tre typer boliger for salg. Vi har boliger på 124 m2 BRA med tre soverom, noen på 175 m2 BRA med fire soverom og ikke minst boliger på hele 177 m2 BRA med fem soverom. Det vil med andre ord si at vi har noe til et hvert behov. Prisene starter på 3 990 000,-*.

LEILIGHETER - ET BRA KJØP! Bokstavelig talt noen steinkast fra familieboligene har vi også praktiske leiligheter. Også her er det god byggeaktivitet og god fremdrift. Leilighetene kommer i to størrelser; 72 og 82 m² BRA. Samtlige får blant annet to soverom, terrasse mot sørvest, sportsbod og parkering i underetasjen. Blokken får totalt fem etasjer hvorav parkeringsanlegget fyller underetasjen. Det blir selvsagt heis til alle etasjer. «Uslåelige priser». Ta turen på visning og se boligene, utsikten og beliggenheten med egne øyne!

ORSTADBYEN Orstad Utsyn er nært og trivelig. Her ligger skole, idrettsanlegg og barnehage i trygg tusleavstand for små føtter. Arbeidsplasser, togstasjon, byer og bygder i akkurat behagelig avstand. Men kanskje viktigst av alt. Naturen ligger vegg i vegg med boligene i dette fantastiske landskapet. På toppen av Orstad – med utsyn over frodig jærlandskap, bugnende enger og vann. På toppen. Nært og godt. Med boliger i akkurat passe størrelser, i akkurat passe avstand til alt du behøver og akkurat slik du vil bo. Nært og godt.

TIDENES BESTE BETALINGSBETINGELSER: KR. 0,- VED KONTRAKT!

+ 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * Forutsatt egeninnsats

Salg ved:

Bjarne Langeland, mobil 911 21 577 og Cecilie Grimsrud, 958 93 290

oster-hus.no

| 23


BJØRN-ERIK ØYE, PROGNOSESENTERET

BJØRN-ERIK ØYE, PROGNOSESENTERET

BUNNEN ER DEFINITIVT PASSERT OG VI ER PÅ VEI OPP! Øye, en av Norges fremste analytikere og ekspert på det nordiske og europeiske byggemarkedet har sett inn i kulen og mener 2018 blir veldig hyggelig for alle som bor i Rogaland.

– Etter at SR-Bank kom ut med sitt konjunkturbarometer understreker det vårt inntrykk, nemlig at det ser veldig positivt ut. Det virker som vi har undervurdert Rogalands kreativitet og nyskaperevne. I kjølvannet av «oljekrisen» har nå regionen til de grader reist seg og gir gass videre, forteller Øye. – Bakgrunnsteppet er positivt og vi ser all mulig grunn til økt vekst i regionen ikke bare for 2018, men også for 2019 og 2020, fortsetter han. – Med en historisk lav rente, som ikke ser ut til å bli oppjustert i 2018 så mener vi det blir veldig hyggelig å være Rogalending i de neste tre årene, ler han. 2017 - ET HISTORISK GODT ÅR – Hvis vi ser litt historisk på boligmarkedet i Stavanger, Sandnes, Klepp, Time og Randaberg så var 2012 selve toppåret med tett opp under 7000 omsatte bruktboliger. Etter 2012 har det sunket kraftig og 2016 var bunnåret med 4400 omsatte. Normalt omsetter dette området ca 5500 boliger i året. Allerede i 2017 kom oppgangen med 4700, altså en økning på 5%, sier Bjørn-Erik. – Når en ser på prisutviklingen, så er faktisk 2017 et historisk godt år. Aldri før har det blitt omsatt boliger i dette området for så høy snittpris. I 2016 var snittprisen 3.815 millioner kroner, i 2017 var økningen på 7% og en snittpris på 4.119 millioner kroner. Det forteller oss at boligene som er omsatt ligger i den dyre enden, men også at det er kjøpervilje i regionen, forklarer han. – Hele poenget

24

|

oster-hus.no

mitt er uansett at vi er på et normalnivå når det gjelder priser. I tillegg finnes det et etterslep av mennesker som kanskje har utsatt flytting til ny bolig i både tre og fire år. Det som blir mest spennende nå i 2018 er å se hvor mange av disse som «sitter på gjerdet» som begynner å røre på seg. Våre tanker er at de nå ser at prisen flater ut og at trendene viser vekst. De føler seg tryggere til å gå ut i markedet for å kjøpe seg ny bolig. Øye forteller ivrig og er tydelig både interessert og godt informert om vår region. Han viser grafer med piler som peker oppover, og oppover er nesten alltid positivt i prognoser. – Når det gjelder nyboligmarkedet så ble det i toppåret 2012 igangsatt 4500 boliger. I 2016, som var det laveste nivå på 20 år, ble det igangsatt 2600 boliger. I 2017 så vi en økning til 2800 og forventer en ytterligere økning nå i 2018. Allikevel er det en del prosjekter i området som står på vent, og vi ser derfor bare for oss en moderat prisøkning på nye boliger. Det er jo sånt sett bra for boligkjøper, smiler han. BEDRE RAMMEVILKÅR Boligmarkedet i Rogaland lå an til en større vekst i 2017, men Øye mener Boliglånsforskriftene, hovedsakelig ment for et overopphetet boligmarked i hovedstaden, må ta mye av skylden for utviklingen. – Boliglånsforskriftene er grunnen til et negativt siste halvår i Rogaland. Her var

nedgangen på -0,2% som egentlig betyr en utflating og viser til stabile priser. Med bedre rammevilkår i 2018 og flere i boligmarkedet spår vi vekst her. En faktor som kan spille inn er allikevel hva som skjer med Boliglånsforskriftene nå i år. Tas den bort vil det slå meget positivt ut. Det er ikke noe som indikerer at forskriftene blir skjerpet, heller lettes eller tas helt bort, mener prognoseeksperten. Vi diskuterer medienes påvirkningskraft og Øye er klar i sin tale. – Medietrykket mot Stavanger har vært noe ensidig og består av misforstått tolkning av statistikk. 2017 viser som sagt en vekst i priser på 4,7% i forhold til 2016 og tar man hele Norge under ett, så er 2017 historiens beste år i forhold til antall omsetningskroner og boliger. Vi ser nok allikevel at boligkjøper ikke er så lettlurt som media tror. Kjøpere ser på kvadratmeterpriser i området de ønsker å kjøpe og bryr seg nok lite om at prisene på Frogner har falt. Det er nærområdet som teller og her går prisene opp. Kort oppsummert så er vi nå inne i en stabil fase samtidig som det ser lyst ut, smiler Bjørn-Erik. DU KAN TRYGT KJØPE I 2018 – Skal du kjøpe bolig i 2018 kan du føle deg rimelig trygg, mener Øye. – Men du bør jo ha et perspektiv på 3-5 år før du skal selge igjen. Det blir mindre svingninger i regionen, mer stabilt og veldig hyggelig de neste tre årene, fortsetter han.


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

Foto: Eszter Simone

– Stavanger skiller seg alltid ut i Norge, ler han. – Oljen er selvsagt viktigste årsak, men også industri- og nyskapningskulturen. Oppturen har allerede startet og det ser en på positivitet i SR-Bank sitt konjunkturbarometer. – Bunnen er definitivt passert og vi er på vei opp. Både i pris og antall omsetning.

ten vi ser i Rogaland, avslutter progonoseeksperten Øye.

Kilder: Prognosesenteret basert på underlagstall hentet fra SSB

Antall salg (stk) og snittpris (1000 kr) bruktboliger Stavanger-Sandnes-Klepp-Time-Sola-Randaberg

7000 Omsetninger

4500

Gjennomsnittspris

4000

6000

– Det er artig å følge med på regionen, sier Øye. – Det skjer mye spennende utvikling. For eksempel en urbanisering av Sandnes. Og ikke minst koblingen av byene i området, Stavanger, Sandnes og Bryne. Det er mange nyboligprosjekter på lur, og det betyr, som tidligere nevnt, en moderat prisvekst. At det ser spennende ut, er helt sikkert, slår Øye fast. – For å si det det veldig enkelt. Det er ingen annen region i Norge som er i nærheten av den positivite-

3500 5000

3000

4000

2500

3000

2000 1500

2000

1000 1000 0

500

19921993199419951996199719981999200020012002200320042005200620072008200920102011201220132014201520162017

0

1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017

oster-hus.no

| 25


NØKKELFERDIG ENEBOLIG Storrvegen 79, Klepp N12 B7 139 m2 BRA | Hvitevarer | Belegningsstein | Hekk | Hage | Dobbel garasje

Pris kr. 4 390 000,-

Randaberg

Stavanger

GJELDER KUN DENNE BOLIGEN! Klepp N12, som ligger like ved Jærhagen og Klepp Sentrum begynner virkelig å ta form nå. Flere har flyttet inn og vi har nå fått på plass visningsbolig. Det kan derfor være smart å ta turen for å se på feltet og ditt nye nærområde. Her er det kun

2 boliger igjen på 137 og 139 m2, der begge har takterrasse. Tre eller fire soverom og ikke minst meget flotte uteområder. Kom og se selv. Nå har vi boligen i Storrvegen 79 til en meget god pris – og den er klar for innflytting etter avtale med Øster Hus.

Hommersåk

Sola

Sandnes Tjelta

Orstad Klepp

Bryne

Undheim

Tidenes beste betalingsbetingelser: kr. 0,- ved kontrakt! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg.

26

Bjarne Langeland 911 21 577

Cecilie Grimsrud, 958 93 290

Kom gjerne innom oss i DNB Eiendom

bjarne.langeland@dnbeiendom.no

cecilie.grimsrud@dnbeiendom.no

i 9.etg, Høghuset på Bryne!

|

oster-hus.no


REKKEHUS Torger Carlsensgate 196

ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

Haualandsparken B7, Ganddal | 100 m2 BRA | 3 soverom | Enebolig

Pris kr. 3 390 000,-*

Randaberg

Stavanger

GJELDER KUN DENNE BOLIGEN! Haualandsparken ligger like ved etablert bebyggelse i området mellom Sandved og Ganddal i Sandnes kommune. Her bor du behagelig nær byen og veldig nær landet. En kjapp tur under FV44 og du har grønne marker, enger og flott jærlandskap rundt deg på alle kanter. En liten

Hommerså

Sola

tur ned bakken og du er på butikken, togstasjonen eller på vei med bussen til sentrum. Skoleveien er både kort og trygg og flere barnehager ligger i nærheten. Viktig for dere som ønsker å ta med familien hit, eller for dere som er i etablererfasen og ønsker å stifte familie.

Sandnes Tjelta

Orstad Klepp

Bryne

Undheim

Tidenes beste betalingsbetingelser: kr. 0,- ved kontrakt! + 2,5 % avgift til staten, kun av tomteverdi, kommer i tillegg. * F orutsatt egeninnsats

Hege K. Dahl, 906 29 169

Janne Bore, 920 62 308

Jan Einar Thesen, 917 03 533

hege.kyllingstad.dahl@em1.no

janne.bore@em1.no

jan.einar.thesen@em1.no

oster-hus.no

| 27


HAR DU TOMT ELLER GAMMEL BOLIG OG VIL HA HELT NY?

Foto: Jan Rune Berge

HAR DU TOMT OG SKAL BYGGE BOLIG - SNAKK MED OSS

ØSTER HUS TEGNER OG BYGGER DRØMMEBOLIGEN DIN Trygve Tvedt og familien hadde med seg hustegninger fra Arkitektkontoret Stav og gikk til fem byggefirma og fikk pris. – Øster Hus var ikke billigst, men prisen var konkurransedyktig. Med seriøsiteten og ryktet til Øster Hus så var valget ganske enkelt, mener Tvedt. Villaen i Rustabakken er en drømmebolig. I ordets rette forstand. En perle av en bolig, plassert nær toppen av Tastarustå. – Vi hadde med oss ferdige tegninger fra dyktige arkitekter, så den delen av jobben var gjort før vi satte i gang jobben med Øster Hus, forteller Trygve Tvedt. – Det var slik vi ville ha det, og det var ikke noe problem for dem. Vi hadde også spesifisert mye av innholdet i boligen

28

|

oster-hus.no

før anbudsprosessen, så du kan godt si at vi møtte forberedt, smiler Tvedt. – Prosessen ble derfor ganske så behagelig med kontraktsskriving og litt dialog på mail før vi tok en grundig gjennomgang med John Mydland og byggeleder rett før oppstart. – Underveis i byggeprosessen var vi rimelig avslappa. Mye på grunn av proffe og hyggelige tømmermenn, sier Trygve. – Vi opplevde Øster Hus

som proffe på det meste. Var det noe som måtte rettes på, så fikset de det kjapt og det var ingen avvik. Dette ga oss tillit til et solid sluttprodukt, konstaterer Tvedt. Huset står som et synlig bevis på kvaliteten som er levert. Detaljene, materialene, gjennomføringen, så og si alt var familien fornøyd med. – Både Øster Hus og underleveran-


ET BOLIGMAGASIN FRA ØSTER HUS

dørene leverte gjennom hele prosessen. Vi hadde litt trøbbel med at graveentreprenør gikk litt for raskt frem i forhold til graving. Det har ført til at naboene ikke var helt fornøyd. Så var det noe vi ville gjort litt annerledes er det kanskje akkurat den biten, mener han. Tvedt trives veldig godt i boligen sin. Familien også. Korte avstander til skole, jobb, friområder og idrettsanlegg. Og deilige dager inne. – Det skal nytes. Prosessen har vært tidkrevende, men definitivt verdt det, smiler familiefaren. – Vi har faktisk to boliger til i nabolaget. Disse er det Øster Hus som skal bygge for oss. Det forteller vel kanskje at vi er veldig godt fornøyd med dem, sier Tvedt. – Vi anbefaler alle som lurer på å bygge å ta kontakt med John. Det har vært trygt og behagelig fra første møte til vi flyttet inn, avslutter Trygve.

BYGGE? TA KONTAKT MED John Mydland, mobil 904 07 907, john@oster-hus.no oster-hus.no

| 29


solhytten.no

FLOTTE TOMTER IGJEN MED FANTASTISK UTSIKT!

93 SOLGT

89

SOLGT

85

SOLGT

86

84

87

88

SOLGT

72

SOLGT

81 80

73

SOLGT

74

75

SOLGT

SOLGT

76

SOLGT SOLGT

SOLGT SOLGT

BRENDEHEIA Hønedalen Hyttegrend

78

SOLGT

Delfelt 3

SOLRIK BELIGGENHET I FANTASTISK TURTERRENG 4 ledige hytter • Grunnmurer er støpt • Like ved skiløype • Kort vei til Fidjeland skitrekk

Avtal visning i vinterferien! Se tomteområdene og vår flotte utstillingshytte. 30

|

oster-hus.no Kontakt Inge Andreassen på 906 49 865 eller inge@solhytten.no

ALLE GRUNNMURER ER STØPT


RIVE DIN GAMLE HYTTE OG BYGGE NY?

Se alle hyttemodeller og bestill vår hyttebok på solhytten.no

Er din gamle hytte mer jobb enn glede? Å rive og bygge nytt er enkelt og raskt med Solhytten på laget. Vi har lang erfaring med de nødvendige søknader, riving, grunnarbeider og oppføring av ny hytte.

For mer info, kontakt Leif Moberg på 992 78 917 eller leif@solhytten.no

oster-hus.no

| 31


ENS I G N

Å kjøpe en ny bolig og ikke vite om en til slutt får levert boligen, er ikke kjekt. Det kan ofte gå både 12 og 15 måneder fra signering av kjøpekontrakt, til en får avklart dette. I ytterste konsekvens kan en være bundet til en kjøpekontrakt i lang tid før en får beskjed om at prosjektet ikke blir noe av likevel, og kontrakten må termineres. Vi har ikke forbehold om å måtte selge 50, 60 eller 70% av prosjektet før vi kan bekrefte at det gjennomføres.

1

2

Randaberg

Stavanger 3 4

HER GJØR VI DET ENKELT – VI BYGGER UANSETT!

Tananger

8

Hommersåk Gjelder følgende prosjekter:

Sola BREIVIK, HOMMERSÅK Eneboliger i rekke og leiligheter KLEPP N12 Eneboliger

1

HARESTADVIKA, RANDABERG Eksklusive eneboliger

8

2

GRØDEM ALLÉ, RANDABERG Eneboliger i rekke

9

3

JÅSUNDTOPPEN, SOLA Enebolig og eneboliger i rekke

10

ORSTAD UTSYN, KLEPP Eneboliger i rekke og leiligheter

4

MYKLEBUST, SOLA Eneboliger i rekke og rekkehus

11

FRØYLANDSPARKEN Leiligheter

5

6 7

HAUALANDSPARKEN, SANDNES Eneboliger, tomannsboliger og rekkehus SØRBØHAGANE, SANDNES Rekkehus

12 13

Tjelta 5

EIVINDSHOLEN, BRYNE Rekkehus RAUNÅKERVEGEN, UNDHEIM Leilighet og rekkehus

9

HOVEMARKA, SANDNES Rekkehus

EiendomsMegler1-prosjekter

Sandnes

DNB-prosjekter

7

6

10

Klepp

Orstad

11

Bryne 12

oster-hus.no 32

|

oster-hus.no

Undheim 13

Øster hus magasinet uten visning  
Øster hus magasinet uten visning