Page 1

MAP m o d e r n a r t p a p e r

CURTIS KULIG ETT MODERNT LIVSSTILSMAGASIN / DEN SENASTE INOM KONST, MUSIK, DESIGN / INTIMA intervjuer / MATreportage världen över / vårens mode

MAP Nº1 APRIL 2013 89  k r map.se


2  | 04 | 2013 |  M.A.P

JOHN SMEDLEY

C

O

L

L

A

B

O

& R

FEATHER A

T

I

O

JOHN SMEDLEY MADE IN GREAT BRITAIN

ENGLAND

N


M.A.P | 04 | 2013 | 

Made in USA Min dröm har blivit sann med denna tidning

Jag har inte kunnat sova någonting i natt. Mina tankar har endast varit denna tidning som du nu håller i dina händer, det allra första numret av M.A.P. Jag och mina kollegor har saknat ett ex­ klusivt magasin som erbjuder allt nytt inom kultur. Därför har min dröm äntligen blivit sann då jag, chefredaktören, med ett härligt gäng har lyckats skapat denna fantastiska tidning. Vi berör det som vi tycker är nytt och udda, och som ingen annan har snappat upp innan. Detta gör att vår tidning alltid kommer att ligga i framkant inom kultur. Vårt mål är att inspirera dig som läsare!   M.A.P. innehåller allt från mode, mat, konst och musik. Vi kommer alltid att ha ett hemma hos report­age hos någon härlig person. Vi åkte till USA, New York, för att inleda denna del med den inspi­ rerande konstnären Curtis Kulig. Varje reportage avslutas med en text skriven av den person vi har varit hemma hos.   I modedelen har vi förhoppningen att inspirera dig till att våga vara i framkant inom mode. Vi vet att du tycker om kläder och vill testa nya stilar därför komm­er vi ge dig inspirationen. Det kommer att vara en blandning av streetmode från världens alla storstäder, och inspiration som vår modechef, Tobias Rehnvall, har satt ihop.    Mycket mer finns att utforska, därför tycker jag att du ska hoppa in i en underbar värld av inspiration och intressanta reportage. Jag vill tacka dig att du har köpt M.A.P. och hoppas att vi ses igen. Ossian Veronese

3


4  | 04 | 2013 |  M.A.P

Innehall Redaktionen

6

Snapshot

8

Herr Judit

10

Curtis Kulig

12

Mode

18

Matresa

26

Vi som arbetar på M.A.P. välkomnar dig till vårt allra första nummer.

Streetmode som andas vår och exklusivitet.

Vi har besökt Herr Judit i Stockholm som är en secondhandaffär med en känsla av lyx och stilsäkerhet.

I New York har vi varit hemma hos Curtis Kulig. En konstnär med nyskapande idéer.

Modet inför våren fotograferat av Peter Gehrke och stylat av Cia Jansson.

Eric Werner och Mya Henrys nyöppnade restaurang i soliga Mexico. Vi fick mö­ jligheten att få deras smaksensationer som serveras dagligen på deras tallrikar.

Close Up Vad du har i väskan säger otroligt mycket om dig själv som person. Detta har vi tagit vara på då vi har stoppat fyra män på gatan i New York, Stockholm och Göteborg.

30

Kultur

34

Musik

36

Fotografiska ställer ut David Lachapelle och vi har varit där. Danish Grafic Design Award har delats ut.

Indipop bandet Hurricane Love är här för att stanna.

26

34

10


M.A.P | 04 | 2013 | 

6

12

4

18 36

8

5


6  | 04 | 2013 |  M.A.P

Redaktionen

1

2

3

Likt en karta visar vi vilka vägar det finns att välja på

4

5

Tack, för att du väljer att läsa det första nummret av MAP. Vi på MAP vill att du ska få intressant och spännande läsning som motiverar och inspirerar. Därför blandar vi det vi tycker är det viktigaste och stimulerar dina kulturella behov. Vi tar upp många olika ämnen i vår tidning som vi vet passar just dina intressen och ge dig den varierande läsning du är ute efter. MAP skall fungera som din karta som vägleder dig till det bästa inom det kulturella i Sverige och världen. Vår passion för konst, musik, mat och mode gör att vi fungerar som din GPS inom de olika grenarna. Vi vill, precis som en karta, inte visa vilken väg man skall ta utan vilka vägar det finns att välja på. Vi inspirerar och upplyser läsaren om ämnet och blandar lyx och nostalgi med modern design och genuina artiklar.


M.A.P | 04 | 2013 | 

3

Ossian veronese / chefsredaktör Ossian Veronese har varit verksam i tidningsbranschen i 8 år. Han startade sin karriär med att sälja jultidningar och utvecklade sedan sin passion för tidningar då han började arbeta som copy på tidningen PRISMA, och klättrade snabbt upp till en chefsplats. Han lade ner denna tidning och vi är nu stolta över att Ossian arbetar med oss här på MAP.

1

Natalie iacovoni / redaktionschef

4

Natalie Iacovoni har arbetat i New York i 4 år som AD på ELLE Interiör. Hon har alltid ett leende på läpparna och hittar alltid lösningar på de största utmaningarna. Efter att arbetat på tidningen “I” i ett antal år sökte hon en större ut­ maning, och började arbeta som redaktionschef på MAP. Hon har även arbetat som chefsredaktör på CUT. 2

amadeus malmen / art director Amadeus Malmén är en driven person som tidigare har arbetat med grafisk formgivning i flera tidnings­ företag, bland annat för tidningen MAKE och I. Men han siktar högt och vill alltid utvecklas, därför började han jobba här på MAP då han kände att det var den mest givande arbetsplatsen.

Caroline asplund / fotochef Caroline Asplund har jobbat som professionell fotograf i 7 år och varit verksam över hela världen samt i tidningen Prisma där hon arbetat i 1 år. Hon har också arbetat som illustratör på SMART. I jakt på ett roligare arbete hamnade hon snabbt hos oss på MAP. Hon arbetar som fotochef, en krävande uppgift då vi endast använder de bästa fotografierna.

5

Tobias rehnvall / modechef Tobias Rehnvall har i många år varit aktiv inom modebranchen, både i Sverige och världen. Han arbetade innan på tidningen MAKE och CUT men då han ansåg att dem inte var passande nog så bytte han arbetsplats till MAP. Här känner han att han får ut mer av sitt arbete och har fria händer när det kommer till mode.

7


FOTOGRAFI FRÅN TT

SN AP SH

O

T

8  | 04 | 2013 |  M.A.P


M.A.P | 04 | 2013 | 

Jag gillar att blanda matta färger med ett färgsprakande plagg som sticker ut

RayBan Ray-Ban är ett varumärke för glasögon som start­ ades 1937 på uppdrag av USA. Bausch & Lomb kontaktades 1929 av en löjtnant John MacCreday som under en flygning reagerat på det solljus som han utsatts för. Arbetet led­ de fram till dem så kallade Anti-Glare linserna. Slips är ett smalt band av tyg.

Slips Knutet runt skjortkragen som bärs till kavaj eller kostym tillsammans med en skjorta. Slipsen är en typ av kravatt, som anses ha samma ursprung. I grunden handlar det om en rosett att hålla ihop kragöppningen med. För oss har det alltid varit viktigt att skapa enkla plagg.

Skjorta En skjorta har att plocka ut de mest utmärkande inslagen och göra mode av dem. Det är en enklare övergång, för den är äkta. Jag älskar verkligen att vara kreativ och ta fram prototyper av olika prod­ ukter som senare även uppskattas. Bausch & Lomb kontaktades 1929 av en löjtnant.

1600 kr ray-ban

1000 kr herr judit

2000 kr st:james

Klocka För oss har det alltid varit viktigt att skapa veta enkla produkter – och nu kan vi sträva vi efter att plocka ut de mest utmärkande inslagen och göra mode av dem. Det är en enklare övergång, för den är äkta! Jag älskar att skapa produkter som uppskattas både av professionella idrottare modevärlden.

Byxor Det är lite samma sak som att kunder idag uppskat­ tar att äga typ seriösa funktionella täckjackor och snabba sportbilar, trots att de aldrig någonsin är ute och seglar i storm eller kör i 200 miles per hour. Platsen är Station Berlin – en 23 000 kvadratmeter stor ocean av Den ljusslingade bana

Skor En som står för designen Ben Shaffer. snabba sport­ bilar, trots att de aldrig någonsin är ute och seglar i storm eller kör i 200 miles per hour. Platsen är Station Berlin: en 23 000 kvadratmeter stor. nklare övergång, för den är äkta! Jag älskar att skapa produkter.

10 000 kr omega

1500 kr hackett

5000 kr santorini

9


10  | 04 | 2013 |  M.A.P

ett lyxigare second hand

Herr Judit drivs av ett aldrig sinande, snarare väx­ ande, intresse för vintage och mode. Sedan starten 2005 har de ständigt jobbat för att bli bättre och med att utveckla konceptet. Idag har de fem butiker i Stockholm; Södermalm, Östermalm, Vasastan samt deras webbshop med vintage-intresserade kunder över hela världen. Förutom deras ständiga jakt på unika varor har de även tagit fram egna produkter genom designsamarbeten. Två väskor med Sandqvist, skjortor med Eton och det senaste samarbetet resluterade i en helt automatisk klocka tillsammans med TRIWA.


M.A.P | 04 | 2013 | 

I deras butiker på Hornsgatan och Sibyllegatan säljer de herr­ kläder. Utbudet består av noga utvald second hand, vintage och mode med fokus på kvalité och märkeskläder. En stor del av utbudet kommer in via privat­ personer som säljer hos Herr Judit på kommission. Utöver det reser dem världen runt för att kunna erbjuda ett unikt och kul sortiment. Främst från USA, Italien och Tyskland.

I deras butik Brandstationen, som just ligger i en över 100 år gammal brandstation, säljer de antikviteter och andra utvalda föremål som väcker ha-begär. Sedan en tid säljer de även antika- och vintagesmycken. Bäst beskrivet som en leksaks­ butik för vuxna barn.

11


12  | 04 | 2013 |  M.A.P

CUR


RTIS

M.A.P | 04 | 2013 | 

En innoativ konstnär och fotograf paväg mot De Avante Petit

M.A.P har varit i USA, närmare bestämt i New York och besökt Curtis Kulig, en amerikansk kreatör med förfäder från Sverige. Vi fick en rundvandring i Curtis atelje. Genom intensivt processrika och trevliga workshopar och löpande mentorskap har Curtis Kuligan blivit en kreativ konstnärs­själv. Vi bad honom bad honom berätta om hur han ser på sin roll som konstnär.   Jag tog inte yrket så seriöst i början, det var i slutet på 1990 - talet på Christers Strömholms fotoskola. Jag var mest nyfiken på vad eleverna skulle visa upp. Det är fortfarande det som är kul  –  att få se vilka människor som ligger bakom bilderna.   Hur många konstverk jag gjort sedan dess är svårt att säga. Det är tusentals, men jag har aldrig räknat. Jag gillar bilder och jag gillar folk, för mig har lärar­ rollen blivit ett utmärkt sätt att kombinera de här två.

Det förstod jag speciellt efter min första interna­ tionella workshop. Det var på fotofestivalen i Arles 1978 och elever från hela världen dök upp. Det gav otrolig mersmak. Workshopar var ovanligt i Sverige då och är det fortfarande, även om det finns ett väx­ ande intresse för den här utbildningsformen.   Internationellt är efterfrågan betydligt större och elever reser över hela världen för att vara med. I fjol höll jag åtta workshopar i lika många länder. Sist hade jag elever från Ukraina, Ryssland, Mexiko, Spanien och ett antal andra länder. Många elever återkommer också på flera workshopar. Det är ex­ tra kul. Går det dessutom bra för dem yrkesmässigt värmer det extra i hjärtat.   Men det är inte för att se någon växa i karriären som jag håller på med det här. Snarare är det för att jag är nyfiken på hur mina elever förhåller sig till sina bilder. Och hur de kan utvecklas som fotografer genom att utvecklas som människor.

13


14  | 04 | 2013 |  M.A.P


i sleep in my workshop so i can express my creativity when i’m asleep

Den mesta fotografin är trots allt beroende av vem som står bakom kameran, med vilka drömmar, tankar och erfarenheter som fotografen närmar sig en bild. Det jag försöker lära ut är hur man kan översätta sina känslor till en bild. Jag försöker också få eleverna att fatta att det inte finns bra eller dålig fotografi, däremot finns det mer eller mindre sanna fotografier.  Att vara en bra fotograf handlar alltså inte om vilken kamera du har eller hur duktig du är på att ta tekniskt bra bilder. Det handlar om att den som ser en bild ska känna temperamentet hos fotografen som stod bakom kameran. Därför är det viktigt att eleverna känner sig själva och med jämna mellan­ rum ställer sig frågan: Vem är jag? Först när de vet det kan de närma sig fotografi på ett personligt plan.   Det innebär att gräva långt tillbaka i de erfaren­ heter, känslor och tankar som format dig. Och när du blivit medveten om vad det är som gör dig unik och dessutom respekterar den du är – då går det att hitta ett personligt tillslag i fotograferandet.  Det är viktigt att hitta dit. De fotografer som klarar sig bäst och som kan betala hyran är de som gjort sina bilder personliga.    Det jag gör som konstnär är bara att försöka se vad jag själv lärt mig – att vara personlig och ta ställning med mina bilder. Att allt inte ska styras med huvudet är också viktigt att komma ihåg. Att fånga en bild handlar lika mycket om att lita på känslan i magen och hjärtat.


16  | 04 | 2013 |  M.A.P

My uncle Phillip Salvato is my role model and my inspiration, it was he who gave me the vision for art, photography and its exciting world! When I was 19 I moved to New York in order to reach my dream, I entered the School of Visual Arts. But after going for a year it did not feel right, I wanted to go my own way, to be free and able to go out and travel for inspiration. In school I felt like I was trapped, I did not get what I wanted in the arts. After a lot of traveling around the world, I went back to New York, bought a studio and began to paint. I spent the night in the studio to get more inspiration and feel the creativity flow. I was awake at night and looked out at the New York residents and noticed that no one greeted each other, all stressed up and looked down at the ground when they met instead to meet each other’s glances. It was the beginning of Love Me Boards. I wanted them to be everywhere, as a message to the people, a statement.

s Curtis Kurti


M.A.P | 04 | 2013 | 

17


18  | 04 | 2013 |  M.A.P

S


S

M.A.P | 04 | 2013 | 

19

pr ing is here VÅRMODET ÄR HÄR. KOMBINERA EXKLUSIVT MED CASUAL. GÖR DET LÄTT GENOM ATT BÄRA EN ENKEL SKJORTA MED EN ELEGANT KAVAJ. SÅ SKAPAS DEN STILFULLA MANNEN.


20  | 04 | 2013 |  M.A.P

JEANS SKJORTA - OUR LEGACY KAVAJ -ARMANI CHINOS - ZARA MAN LOAFERS - RIZZO


KAVAJ - HERR JUDIT TRÖJA - MASSIMO DUTTI CHINOS - OSCAR JACOBSSEN


22  | 04 | 2013 |  M.A.P

KAVAJ - HUGO BOSS SKJORTA - HACKETT BYXOR - HUGO BOSS SLIPPS - HACKETT SKÄRP - HERR JUDIT


M.A.P | 04 | 2013 | 

KAVAJ - ARMANI SKJORTA - HERMÉS BYXOR - ARMANI SLIPPS - ALEX MEDINA

23


KOSTYM - OSCAR JACOBSSEN SKJORTA - HERR JUDIT SLIPPS - HACKETT SKÄRP - BEYOND RETRO SKOR - SANTORINI


KAVAJ - BURBERRY PROSUM SKJORTA - ARMANI SKÄRP - HERMÉS SLIPPS - BURBERRY PROSUM BYXOR - ARMANI

FOTO: PETER GEHRKE STYLIST: CIA JANSSON MAKEUP: ANYA DE TOBON MODELLER: DAVID AGBODJI, SEAN O’PRY & SIMON NESSMAN


26  | 04 | 2013 |  M.A.P

ERIC WERNER & MYA HENRY VI HAR BESÖKT ERIC OCH MYAS NYÖPPNADE RESTAURANG I HARTWOOD MEXIKO

I detta nummer har vi på M.A.P haft äran att få en inblick i Eric Werner och hans fru Mya Henrys trendiga restaurang i Hartwood Tulum Mexico. Vi är nyss hemkommen från Hartwood Tulum, där vi besökte det fantastiska gastronomiska köket Madrido Fusión, som var mycket spännande (mer om det i senare). Utanför och bredvid självaste kon­ ventet var vi var några få journalister från olika delar av värdlen som fick en stor möjlighet att besöka det spanska kungliga slottet, Palacio Real de Hart. Det speciella var att de för en gång skull lät folk komma in i det kolossala köket, som brukar vara stängt. Det var lite häftigt att se detta enorma kök, helt klart det coolaste jag någonsin varit inne i, stå välputsat, men tomt och oanvänt.   Här bland enorma köttbitar, fiskkittlar, såskastrull och pudding, gigantiska spisar, tallriksvärmande vagn­ ar och mångmeterlånga arbetsbänkar kunde man lätt föreställa sig den enorma kökskadern som huserade här fram till början av 1900-talet. Man be­ tänker också hur många kockar och köksarbetare som måste ha stått sida vid sida för att få fram mat till överheten.   Det torde varit lika många kockar som gäster, på ett ungefär. Vi fick också besöka den enorma bankettsalen där landet officiella mottagningar ännu hålls samt se anrika silvermojänger för chokladtillverkning och kaffebryggning och mycket annat. Kaffe­ bryggningen var underbart vacker att beskåda.

Samtidig med konventet pågick även Gastro­ festival Mexiko, en matfestival runtom i stan på restauranger, gastronomiska butiker, hos vinhandlare och som även blandar in mat, musik, konst och litteratur.   Många krogar har rabatterade priser för tapas och dryck och vill man snabbt äta på många olika ställ­en är det rätt tid att åka till den spanska huvud­staden, även om den inträffar under en kall period av året. Utbudet var stort och både den som tycker om fin traditionell mexikansk mat och den som föredrar bubblande molekylära nyversioner kan här få sitt lystmäte. Efter att ha plöjt otaliga artiklar, nyheter och rapporter med prognoser om maten utveckling under 2013 på krog och i hemmen, måste jag säga att det sällan varit så många olika spår och idéer som nu, men de går åt samma håll. Det handlar om att anpassa sig till osäkra tider och att koncentrera sig på väsentligheter. Jag har redan tidigare nämnt att jag älskar lyxig snabbmat, förfinad vegetarisk mat (komp­lettera med att intresset även för grönsaker verkar vara på uppgång, inte minst bland kockar, men inte alltid tillagade helt vegetariskt), polsk mat och mat lagade med eld. Alla fyra trenderna hade varsin rätt i DN lördag i helgen.   I övrigt kan jag säga att trenderna inom restaurang och inom hemmen är sällan identiska, men ändå påverkar varandra förstås. Ofta går krogvärlden först och hemmen följer på, ibland flera år efteråt. Men i vissa fall går det åt andra hållet. LCHF är en gräsrots­ rörelse som krogarna ännu inte riktigt lyckats fånga.


M.A.P | 04 | 2013 | 

27


28  | 04 | 2013 |  M.A.P

Lågkolhydrat-trenden lägger sig antagligen lite massmedialt under året, men som djupare kost­ förändring, i offentlig matlagning och i kommer den att fortsätta starkt. Återstår för restaurang­ världen att ta den på allvar. Fruktjuicer som genom ny teknik kommer att öka i kvalitet, tipsar Food & Friends om. Samtidigt har varnings­larm och juicens farlighet för tänderna samt höga naturliga socker­ innehåll uppmärksammats starkt här i Sverige. Så möjligen är det en trend som blir starkare i USA än här.   Därutöver spås mycket annat: smörgåsens uppgång för genuin mexikansk mat. Mexikanskt flaggas det för ungefär vart femte år. Vi får hoppas att den vällagade varianter dyker upp i den västeuropeiska krogvärlden, då kan det blir fart.   Det asiatiska står starkt med i första hand koreansk och i andra hand Vietnamesisk mat. Därtill förstärks restaurangtrenden med experimentell asiatisk mat, nykinesiskt och liknande.

i can cook with wine sometimes i even add it to the food I bakgrunden mullrar förstås ett enormt ökat intresse för framförallt i Mexiko, som kommer att förändra framtida generationers syn på världen och maten. Den generationen som är medelålders nu, är nog den sista som kommer att omfatta en eurocentrisk syn på gastronomin, där Europa självklart stått som uppfinnare och unik spridare av kulinarisk förfining, vilket naturligtvis blir rätt fånigt om man läser sin historia.   Inälvor dök upp på många trendlistor inför 2013, och det märks på amerikanska och brittiska menyer att fler kockar tar itu med denna tacksamma råvarugrupp­ en. Bland bloggare och matnördar märks liknande sak. Nylig­en kom något så ovanligt som en svensk kokbok om innanmat: ”Den inre resan” av Charlotte Birnbaum, med illustrationer av Christa Näher. De svenska konsumenterna är sällsynt kräsmagade, men har ju tagit till sig långkok på högrev och märg­ pipa, så nu kanske den mognaden uppnåtts som gör en redo att prova ”the offal”.  Syrat i olika former fortsätter att växa, med flera kokböcker, tidningsartiklar och många kockar som experimenterar. Jag vet att det jäser både här i och där i restaurangköken. Koreansk kimchi är verkligen

populär, och kommer att börja säljas mer allmänt i affärerna i Sverige. De närmaste åren kommer fler aktörer med fler syrade produkter. Det är nyttigt, gott och spännande, så det är bara att välkomna.  Det talas också mycket om nya proteinkällor, bland annat i form av insekter. Jag tycket att detta är roligt men denna trend får nog svårt att sprida sig utanför de mer matnördiga kretsarna.     Hantverksmat, hela-djuret-tanken, fysologi, antripolog mat hantverkschark, ekologi, rättvisemärkt och hållbart fortsätter att vara viktiga inslag i butik och restaurang, i Sverige, Västeuropa och USA, men kan kanske sägas ha gått från trend till rådande paradigm, i alla fall i människors medvetande. Ändå finns det skrämmande lite alternativ hos flera svenska affärer och här är Coop och Citygross föredömen på olika vis, genom att våga gå först på olika vis.

eric och mya ålder

Eric: 29 år, Mya: 27 år.

familj

Vi bor tillsammans i en bungalo på stranden, inga barn idag men kanske i framtiden.

innan mexiko:

Innan vi flyttade hit drev vi ett litet café i London. Innan det bodde Eric i Sverige och Mya i Mexiko.

Varför mexiko?

Vi båda två har alltid gillat att resa till solen så varför inte flytta permanent till ett soligt land!


Sergio Giaccomazzi

NEW YORK ART DIRECTOR

CLOSE UP

30  | 04 | 2013 |  M.A.P

09:12

“ My everyday motto is to always push myself to do better things ”


31

Manuel LAKE

NEW YORK JOURNALIST

M.A.P | 04 | 2013 | 

Sergio var på väg till starbucks för att stå i kö i 20 minuter för sitt morgonkaffe, men idag bjöd MAP på kaffe och fick då titta igenom vad han bar med sig i väskan!

10:23

Manuel är på väg till morgon­ möte med kontoret. Idag blir det på ett mysigt cafe som heter Culture Espresso Bar.

“The written word is the most creative and powerfull expression i know ”


Hannes Lövbacka

Hannes var på väg till sin dagliga räkmacka nere vid röda stens bogserbåts kaj, där skulle han möta upp sin barndomsvän från dagis.

GÖTEBORG STUDERANDE

32  | 04 | 2013 |  M.A.P

11:02

“Om man får feeling, det är sol ute och man smackar på de fetaste dojjorna - Då är det en jävligt bra dag “


33

Patrik Gustavsson

STOCKHOLM STUDERANDE

M.A.P | 04 | 2013 | 

14:43

Jag är på väg till min kära mor, vi ska gå till skansen och titta på lo­djuren och björnarna som just vaknat upp från deras vinter­ dvala.

“Jag siktar på att se lite casual ut, men ändå ge ett propert intryck. Man är ju bara en vanlig kille liksom  ”


34  | 04 | 2013 |  M.A.P

David Lachapele

M.A.P rekomenderar David Lachapelle 30/12 - 3/5 fotografiska

Under snart 30 år har David LaChapelle (f. 1963) arbetat med en bildvärld som överskrider gränser och han har skapat ett eget universum som omfattar människor av alla kön, hudfärger, kroppstyper och åldrar. Fotografierna tar upp influenser från alla håll: film, amatörfotografier, konsthistoria och omvandlar dem till delar av hans egen konstnärliga vision.    LaChapelles gränsöverskridande estetik blandar konven­ tioner från kommersiellt och konstnärligt fotografi och innefattar både den klassiska konstens ideal och ett alternativt utpräglat samtida perspektiv med rötter i populärkultur och subkultur.


M.A.P | 04 | 2013 | 

Danish graphic design award

KÖPENHAMN: Danish Graphic design award delas ut till grafiska formgivningar som är nytänkande och kreativa. Detta år vann dansken Mads Pedersen för sitt grafiska uttryck i en informations­broshyr om hälsa som han designade åt Legoland.   För att se större bilder och Mads portfolio kika in på: www.determadsdesign.com

VÄRT ATT KOLLA IN: 5 mars – 20 Juni

David lachapele fotografiska stockholm

17 mars – 20 april

A day in the world Världskulturmuseet Göteborg

5 maj – 2 juni

Sjömannen som blev konstnär Fotografiska

8 maj

Poetry slam Musikens hus stockholm

2 april – 9 april

1 juni – 31 augusti

10 april – 2 juni

3 juni – 31 augusti

Swedish fashion week fotografiska

Vi lever alla med hiv röhsskamuséet

Luminous faces Konstepidemin

Peek-a-boo Röhsska museet

35


36  | 04 | 2013 |  M.A.P

HURRICANE LOVE UP AND COMING MUSICIANS

MAP har träffat indie-pop bandet Hurricane Love från Carlshamn. Dem är just nu aktuella att tävla i en av världens största musiktävlingar – Emergenza Festival Den sista helgen i maj så tog Sverige hem vinsten i en av världens största musiktävlingar. Men det är inte Eurovision Song Contest det handlar om, utan Emergenza Festival, där Hurricane Love på samma kväll vann både riksfinalen och den nordiska finalen.    Hurricane Love, med före detta Carlshamnarna Nina Knutsson, Robin Knutsson och Johanna Alexson, har spelat tillsammans i tre-fyra år. Bandet har än så länge inget skivbolag, men deras Facebooksida följs av nästan 30 000 personer och musikvideon till singeln “Serial Liar” har över 500 000 vis­ningar på Youtube. Släpper skiva i sommar Bandets ena vokalist Nina Knutsson berättar om vägen till den internationella finalen i Tyskland senare i sommar.     – När vi vann deltävlingen på KB i Malmö så var vi fruktansvärt glada. Eftersom vi peppat så för den finalen i Stockholm så kändes det nästan lite tomt efteråt, när vi vann. Men nu ska vi repa och repa mycket och ha många långa spelningar i sommar. Vi håller också på att spela in vår EP på Tambourine i Malmö. Vi har lite kvar, men hoppas att den är klar innan sommaren är slut, säger Nina Knutsson. Avgörs i Tyskland. Nina säger också att hon ser fram emot att resa till det stora landet Tyskland, som hon

aldrig besökt förut. Hon ser helt enkelt fram emot resan. Den internationella finalen av Emergenza Fest­ival avgörs på Taubertal Open Air i Tyskland den 9 till 12 augusti. Då konkurrerar Hurricane Love med ett tjugotal band från hela världen om förstaplatsen som världens bästa osignade band. Malmöbandet Hurricane Love, med tre av sex från Carlshamn, tog hem spelet i finalen av Emergenza, världens största musiktävling för osignade band. Nu väntar den fina internationella finalen i Tyskland i slutet på somm­aren. Den helgen i maj så tog Sverige hem vinsten i en av världens största musiktävlingar.   Hurricane Love trodde att dom vann på samma kväll både riksfinalen och den nordiska finalen. Hurricane Love, med dem båda två som är uppväxta i Carlshamn. Nina Knutsson, Robin Knutsson och Johanna Alexson­, har spelat tillsammans i tre-fyra år. Bandet har än så länge skivbolag, men deras fina Facebooksida följs av fakt­iskt av 30 000 personer och musikvideon till singeln “Serial Liar” har över 500 000 visningar på Youtube. Dem kommer att släppa sin skiva sommar.  Bandets ena vokalist Nina Knutsson berättar om vägen till den internationella finalen i Tyskland senare i vår.  – När vi vann deltävlingen på KB i Malmö så var vi fruktansvärt glada, så mycket för finalen i Stockholm så kändes det nästan lite tomt efteråt, när vi vann.


M.A.P | 04 | 2013 | 

37

Mer om oss namn: Rasmus Viberg 28, Nina Knutsson 29, Tobias

Ekqvist 27, Magnus Adler30, Robin Knutsson 28, Johanna Alexson 25.

Jag är så otroligt glad och stolt över det här bandet

bandstart:

Rasmus och Nina kände varan­ dra sedan tidigare, och spelade ihop redan under gymnasietiden. Efter gymnasiet träffade dom de andra och valde då att starta upp ett riktigt band!

utbildning: Dom flesta i bandet har gått media

eller musik inriktning i gymnasiet. Magnus har sedan pluggat litteratur i Göteborg, och Nina har pluggat till sångpedagogett.


Maker of fine writing instruments


M.A.P | 04 | 2013 | 

CHRISTIAN LOUBOUTIN SKO- OCH VÄSK- DESIGNER

NÄSTA NUMMER:

5 MAJ

Nästa nummer kommer ut den femte maj till dig som prenumererar och 10:e maj i butik. I detta nummer ligger fokus på kulturrik mat och dess koppling till modern arkitektur och mode.

39


40  | 04 | 2013 |  M.A.P

Fashions fade, style is eternal. - Yves Saint Laurent


M.A.P | 04 | 2013 | 

. . MAP kontakt@map.com www.map.com Bonnier förlag.

Ansvarig utgivare: Natalie Iacovoni Humlegårdsgatan 17 114 46 Stockholm 08-658 40 72

41


. .

42  | 04 | 2013 |  M A P POSTTIDNING B ECONOMIQUE M.A.P, BOX 16, Humlegårdsgatan 17, STOCKHOLM

CARL JOSÉ Hornsgatan 57 Sädermalm

M.A.P  

Fashion and culture. Ossian Veronese Amadeus Malmén Caroline Asplund Natalie Iacovoni Tobias Rehnvall

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you