Page 1

SEPTEMBER Ponedeljek, 2. 9. 2019 Začel se je pouk v šolskem letu 2019/2020 z 24. oddelki in 399. učenci, katerim so se nekaj dni kasneje pridružili še trije učenci priseljenci. Tako imamo leto v septembru 402 učenca.

Lepo in urejeno šolo za prvi šolski dan so čez noč nepridipravi obmetali s paradižniki in jajci. Tako smo zakorakali v novo šolsko leto z grenkim priokusom. Za prvošolčke je bil na naši šoli prvi šolski dan prav poseben. V šolo so prišli skupaj s starši. Zbrali so se v jedilnici, kjer jih je najprej pozdravil gospod ravnatelj Boris Mužar. Nato so si ogledali predstavo »Društva za boljši svet« Bodi moj prijatelj. Polni pričakovanj so vstopili tudi v učilnice in poklepetali s sošolci. Posladkali so se s torto in se fotografirali.


Likovni natečaj ob 150 – letnici gasilstva na Slovenskem je razpisala GZ Slovenije in OŠ Metlika. V konkurenci med več kot 1800 izdelkov iz 185 šol iz vse Slovenije, je ena od enakovrednih nagrad pripadla učenki Evi Simonič, ki je v preteklem šol letu obiskovala 4. razred. Izdelek je nastal pri pouku neobveznega izbirnega predmeta umetnost, mentorica pa je bila Natalija Orlič.


Na razstavo likovnih del so se s svojimi izdelki uvrstili še Kevin Šajnovič, Špela Škof, Oksana Baumgartner in Alma Šumar.

Torek, 3. 9. 2019 V popoldanskem času smo Izvedli roditeljski sestanek za starše 3. razredov. Dogovorili so se glede izvedbe plavalnega tečaja in dela v tretjem razredu.

Četrtek, 5. 9. 2019 V popoldanskem času smo izvedli roditeljske sestanek za starše 2.,4., 5.,6.,7., 8. in 9. razredov. Učiteljice so predstavile delo v posameznem oddelku. Izvolili so predstavnike za svet staršev.

Ponedeljek, 9. 9. 2019 Učenci 3. razredov so v dopoldanskem času imeli plavalni tečaj v Dolenjskih Toplicah, ki je trajal cel teden. Spremljale so jih učiteljice Jožica Šterbenc, Martina Vogrinec, Katja Kocjan Plut, Andreja Vraničar, Mojca Stojanov, Antonija Papež in učitelj Jože Hudelja.

Torek, 10. 9. 2019 Pikin festival letos praznuje 30 let in prav zato je bil letos malo drugačen in prav posebej zanimiv. Postavljen je bil v središče mesta Velenje, kjer se je izvorno začel. Potekal je pod geslom Pika se po mestu potika. Učenci 4. razreda so s Piko preživeli navihan, pravljičen in igriv dan. Pokazala jim je, da ima čisto zares posebno moč, saj je uredila, da je bilo tudi vreme krasno.


Sreda, 11. 9. 2019 Športna zveza Črnomelj je za učenci od 1. do 4. razreda organizirala IGRIVO KOŠARKO v naši telovadnici. Učence 1. triade je obiskal Lipko, s katerim so se učenci zabavali in se z žogami poigrali na različnih poligonih.


Ponedeljek, 16. 9. 2019 Naša šola se je pridružila k slovenski platformi za trajnostno mobilnost, v okviru katere se izvaja Evropski teden mobilnosti (ETM). Učenci od 1. do 5. razreda so na PROMETNO GOSENICO lepili nalepke v barvi semaforja, kako so prihajali v šolo. Na šoli smo tako izvedli športni dan za učence 4. razredov.

Torek, 17. 9. 2019 V skladu z Letnim delavnim načrtom šole smo danes, 17. 9. 2019, tretjo šolsko uro izvedli evakuacijsko vajo. V garderobi predmetne stopnje je prišlo do požara, katerega smo s posebno napravo PGD Črnomelj uprizorili. Pritličje šole je bilo polno dima. Učenci so bili o požaru obveščeni preko šolskega radija in so se organizirano pod vodstvom učiteljev varno umaknili na zbirno mesto. Učenca devetošolca so iz šolske stavbe rešili gasilci, kateri so se v najkrajšem možnem času pripeljali na kraj dogajanja.


Na OŠ Kozje je bilo tekmovanje MALE SIVE CELICE za učence dolenjske regije. Naša šola je tekmovala z dvema ekipama. 2. ekipa v postavi: LUKA FILAK, DAŠA PLANINC IN KLEMEN ROŽIČ ŠOŠTAR, je med 48. ekipami zasedla odlično 2.mesto in se uvrstila v televizijski del tekmovanja. Zelo dobro je tekmovala tudi 1. ekipa v postavi: BOR RJAVEC, ŽIVA VESELIČ IN ANDRAŽ PLUT, ki so ji zmanjkale le tri točke do 8. mesta in s tem do izločilnih bojev. Mentor Boris Starašinič.

2. ekipa

1. ekipa


Sreda, 18. 9. 2019 Petošolci so se preizkusili v kolesarskem poligonu kar predstavlja preizkus znanja pred vožnjo po cesti.

Četrtek, 19. 9. 2019 Učenci od 6. do 9. razreda so imeli športni dan. Kot vsako leto so čolnarili po Kolpi, obiskali fitnes na Majerju pri g. Izairiju ter obiskali adrenalinski park v kampu Podzemelj.


Tretješolci so se polni energije in dobre volje odpravili na pohod do ribnika Mlaka. Del poti so prehodili po mestnem jedru Črnomelj, drugi del pa po čudoviti gozdni poti. Pri ribniku so pomalicali, se družili in se po učni poti sprehodili okoli ribnika. Tam so nabirali tudi dežnikarice.

Petek, 20. 9. 2019 Učenci 2. in 5. razredov so imeli športni dan. Šli so na pohod. Učenci 5. razredov so se odpravili v Kanižarico in skozi gozd na Jelševnik, kjer so si ogledali opazovalnico za črnega močerila. Pot so nadaljevali po gozdu, kjer so jih razveseljevale »marele«. Na


jasi ob Dobličici pred Svibnikom so si privoščili kratek počitek, nato pa pot nadaljevali do šole.


Občina Črnomelj je že peto leto zapored v okviru Evropskega tedna mobilnosti in Managmenta mestnih središč organizirala dogodek Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila. Učenci od 1. do 3. razreda so si na dogodku na parkirišču pri črnomaljskem gradu ogledali poučno predstavo »Jaka v prometu«. Za aktivno sodelovanje v projektu z različnimi aktivnostmi smo za nagrado dobili tudi KOLO, katerega so bili učenci zelo veseli.

Torek, 24. 9. 2019 V popoldanskem času smo imeli sejo učiteljskega zbora, na kateri nas je med drugim vodja projekta Erazmus + Mihaela seznanila s potekom sodelovanja. Gre za projekt z naslovom Taste my country /Okusi mojo deželo/, v katerem bomo sodelovali dve leti skupaj z Italijo, Nizozemsko in Portugalsko. Podpora projektu bo tudi mednarodno e Twinning sodelovanje. Zala Pezdirc Burazer je v knjižnici Črnomelj postavila na ogled svojo prvo samostojno razstavo. Lani je obiskovala našo šolo, zdaj pa je že srednješolka. Njena domišljijska ali realistična dela izhajajo iz njenega globokega notranjega sveta. Zanimivi so detajli na slikah in risbah.


Sreda, 25. 9. 2019

Tudi okolica šole dobiva novo podobo. Zbornico smo začeli spreminjati v učilnico zaradi stiske s prostori. Pričeli smo z deli.

Četrtek, 26. 9. 2019 Izpeljali smo šolsko tekmovanje iz logike.


V popoldanskem času je zasedal svet staršev. Ravnatelj je predstavil poročilo letnega načrta in letni načrt za šolsko leto 2019/20. Staršem je bilo predstavljeno tudi poločilo, kako skrbimo za varnost v šoli.

Petek, 27. 9. 2019 Na šoli smo letos obeležili 26. september, evropski dan jezikov, ki ga po vsej Evropi praznujemo od leta 2001. Ta dan je namenjen osveščanju javnosti o bogati kulturni in jezikovni različnosti v Evropi ter o pomenu učenja jezikov za utrjevanje evropskih načel strpnosti in medsebojnega razumevanja. Pri pouku angleščine so govorili o pomenu učenja tujih jezikov, pripravili kotiček, namenjen dnevu jezikov, sedem nadarjenih učencev višjih razredov naše šole pa se je udeležilo Festivala jezikov v Kinu Gledališče Bežigrad. Povezovalna tema letošnjega Festivala jezikov je bila Življenje v dvojezičnosti. Ta tema je zelo blizu tudi nam, saj živimo v bližini meje s Hrvaško, na šoli pa se vsakodnevno srečujemo z učenci, katerih materni jezik ni slovenščina. Na prireditvi smo se učili znakovnega jezika, gruzinščine, hrvaščine in italijanščine, prepevali v slovenščini in francoščini, si ogledali nastop 5. razreda Evropske šole iz Ljubljane v angleščini, litovščini, danščini in nemščini ter nastop učencev Dvojezične OŠ iz Lendave. Prvošolci so imeli športni dan. Odpravili so se na pohod do Vojne vasi, kjer so prečkali mostiček in prispeli na Majer. Tu so pojedli malico in se poigrali.


Sobota, 28. 9. 2019

V športni dvorani je potekala dobrodelna prireditev ob zaključku projekta V šolo. Nastopila je mlajša folklorna skupina naše šole in harmonikarja Marcel Pezdirc in Bor Schweiger Grahek. Prireditev je organizirala Rozalija Geršič.

Ponedeljek, 30. 9.2019 V popoldanskem času je zasedal svet šole. Ravnatelj je poleg ostalega predstavil poročilo letnega načrta in letni načrt za šolsko leto 2019/20.

Profile for Karmen Golobic

Šolska kronika: september 2019  

Šolska kronika: september 2019  

Profile for osmjc
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded