Page 1

MAREC Četrtek, 1. 3. 2018 Naši učenci so z mentoricama Barbaro Pezdirc in Matejko Skrbinšek obiskali Barcelono. Ekskurzija je trajala 5 dni.


Torek, 6.3. 2018 Naši učenci Matevž Štiren Lesica, Anja Beličič in Klemen Šošter Rožič so se udeležili regijskega tekmovanja iz geografije. V Portorožu je bil dvodnevni seminar za pomočnike ravnateljev.

Četrtek, 8.3.2018 Učenci 5. razredov so imeli naravoslovni dan Zdrava šola. Imeli so delavnice, katere sta izvajali Ana Starešinič in Tatjana Gregorič iz Zdravstveni dom Črnomelj o zasvojenosti in poškodbah na zobeh. Jakob Kavšek se je še s tremi delegati iz črnomaljske občine udeležil regijskega otroškega parlamenta v Novem mestu. Letošnji 28. otroški parlament je ponovno organiziralo društvo Mojca ob pomoči Mestne občine Novo mesto in je potekalo na temo ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEMI. Svetniške klopi novomeškega Rotovža je zasedlo 35 delegatov, ki so zastopali 15.203 učencev 43 osnovnih šol iz 24 občin širše dolenjske regije. Delegati so se pridno oglašali in tehtno obdelali letošnjo temo, za katero so soglašali, da je bila dobro izbrana.

Petek, 9.3. 2018 Učenci 1. razredov so na Črešnjevcu pri gospe Sonji Škof pekli kruh. Naučili so se, kako se peče kruh. Vsak si je spekel svoj hlebček.


UÄ?enci 6. razredov so ustvarjali iz lesa.


Ponedeljek, 12.3. 2018 Ravnatelj šole Boris Mužar je s sladolednim presenečanjem pogostil vse nastopajoče učence na prireditvi ob 80 obletnici šolske stavbe. Pohvalil jih je za trud in uspešen nastop. Skupaj so začrtali smernice za delo v prihodnje. Učencem so se na sprejemu pridružile tudi mentorice Judita Ilenič, Tanja Pavlakovič, Agata Cindrič in Monika Prijanovič. Pohvale s starani ravnatelja so bili deležni tudi Janez Pašič, Natalija Orlič in Eva Starašinič, kateri se zaradi pouka niso mogli udeležiti sprejema.


Torek, 13.3. 2018 Imeli smo šolsko tekmovanje iz Vesele šole. Tekmovanja se je udeležilo osem učencev od 4. do 8. razreda. Kriterije za uvrstitev na državno tekmovanje so dosegli: Iva Horvat, Bor Rjavec, Riaz Goletić in Luka Vehovec.

Gledališka

skupina učencev 8. in 9. razredovse je pod mentorstvom Eve Starašinič predstavila na območnem srečanju otroških gledaliških skupin Bele krajine s predstavo Marka Ravenhilla KOK TI MEN ZDEJ DOL VISIŠ. Igralci Daša Schweiger, Jan Škof, Urška Kmetič, Žan Dražumerič, Sara Banovec, Žan Belca, Loti Čufer, Jakob Kavšek, Anka Pezdirc, Samo Kavčič, Enida Husić, Sara Foršček in Matevž Štiren Lesica so se na odru odlično odrezali. K še boljšemu nastopu pa je gotovo pripomogla odlična publika v dvorani kulturnega doma Črnomelj, ki je bila nad predstavo navdušena.


Sreda, 14.3.2018 Zaposleni v šolstvu smo ponovno stavkali, zato je bila šola za učence zaprta.

Četrtek, 15.3.2018 Na šoli smo izvedli matematično tekmovanje Kenguru. Na OŠ Loka Črnomelj je bila zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli, na kateri so podelili priznanja vsem učencem, ki so sodelovali na regijski ravni. V pestrem programu, v katerem so se predstavili učenci vseh sodelujočih šol, natopil folklorni ansambel naše folklorne skupine s spletom belokranjskih pesmi. Na natečaju je našo šolo zastopalo 20 učencev, sodelovali pa so na literarnem in likovnem natečaju. Sedem učencev se je s svojimi deli uvrstilo na državno raven.


Petek, 16.3. 2018 Mark Frfolja se je udeležil državnega tekmovanja v badmintonu. Uvrstil se je med 8. in 15. mestom.

Zaposleni na belokranjskih šolah so se tudi letos pomirili v odbojki. Srečanje je potekalo v naši športni dvorani. Tekmovalo je šest belokranjskih osnovnih šol – Osnovna šola Mirana Jarca, Osnovna šola Loka, OŠ Vinica, Osnovna šola Milke Šobar Nataše, Osnovna šola Metlika in Osnovna šola Podzemelj. Najboljše se je odrezala Osnovna šola Metlika, ki je osvojila 1. mesto, takoj za njo se je uvrstila Osnovna šola Milke Šobar Nataše, najnižjo stopničko pa je zasedla Osnovna šola Podzemelj. Po končanem tekmovanju je sledila večerja v gostilni Muller v Črnomlju, kjer se je vsem sodelujočim podelilo priznanja za sodelovanje, najboljšim trem pa tudi medalje in pokale, ki jih je izdelal Janez Pašič.


Žan Belca in Anka Pezdirc sta se udeležila državnega tekmovanja iz fizike in osvojila srebrno priznanje.

Sobota, 17.3. 2018 Učenci naše šole so tekmovali z ukrivljenim lokom v kategoriji dečkov od 7. 9.razreda na šolskem lokostrelskem državnem tekmovanju v Muti. Samo Kavčič je zasedel 14.mesto, Črt Kastelic 16.mesto in Benjamin Sever 24.mesto. Ekipno so osvojili 18. mesto v konkurenci 37. ekip. Primož Vardič Grahek, ki je bil glavni favorit za medaljo, se zaradi zdravstvenih težav tekme žal ni mogel udeležiti.

Ponedeljek, 19.3. 2018 Učenci Lutkovne igralnice so se udeležili srečanja lutkovnih skupin Bele krajine, ki je potekalo v Kulturnem domu Črnomelj. Predstavili so se z lutkovno igrico Zmeda v gozdu. Igrali so: Ana Štukelj, Nuša Lamut, Nastja Kastelc, Sofija Despotović, Eva Simonič, Iza Grdešič Vidmar, Iva Aščić, Manca Rjavec in Luka Hribernik. Srečanje je spremljala strokovna spremljevalka Jelena Sitar. Učenci so za svojo odlično odigrano igrico prejeli dobre kritike in aplavz gledalcev .


V tednu prostovoljstva, ki je trajal od 19. do 23. marca so pomagali srednješolci Doroteja Novak, Andrej Zupančič, Anika Kobetič Stipani in Mateja Jakša v knjižnici in v podaljšanem bivanju. V Srednješolskem centru v Novem mestu je bil posvet ravnateljev s predstavniki MIZŠ in SVIZ-a o delavnem času strokovnih delavcev.

Torek, 20.3. 2018 Kim Riznič se je udeležila državnega tekmovanja iz angleščine na OŠ Šmarje - Sap. Mentorica Palmira Šašek.

Sreda, 21.3. 2018 Nadarjeni učenci so bili testirani na OŠ Podzemelj.

Četrtek, 22.3. 2018 Izvedli smo fotografiranje učencev, učiteljev, oddelčnih skupnosti in letošnje generacije devetošolcev.


V Trebnjem je potekalo tekmovanje Turizmu pomaga lastna glava, ki so se ga udeležili člani turističnega krožka. Za tekmovanje so pripravili projekt Hojte, hojte z Juretom zelenim kolo zaigrajte in zapojte, ki je vseboval turistično projektno nalogo in predstavitev na turistični stojnici. Za projekt so prejeli dve zlati priznanji in sicer za sodelovanje na tekmovanju in zlato priznanje za najboljšo stojnico. V mesecu aprilu se bodo udeležili državnega tekmovanja, ki bo tudi letos v Mariboru. Mentorji so bili Nevenka Jankovič, Eva Starašinič, Palmira Šašek, Mojca Stojanov in Bernarda Starašinič.


Državnega tekmovanja iz angleščine se je udeležila Kim Riznič.

Petek, 23.3. 2018 Drugošolci so izvedli naravoslovni dan. Z avtobusom se bomo odpeljali v Lokvico pri Metliki, kjer si bomo ogledali vrtnarijo Šikonja. Sprejela sta jih lastnika Duška in Robert. Pokazala sta jima rastlinjake, razložila kaj potrebuje rastlina za rast, zakaj potrebujejo rastlinjake in kako presadijo rastlino. Učenci so posadili vsak svojo rožico, za katero bodo doma sami skrbeli.

Učenci 9. razredov so imeli športni dan. Ogledali so si smučarske skoke v Planici. OŠ Mirana Jarca v Ljubljani je potekalo četrtfinale državnega tekmovanja v košarki za mlajše učenke. Odigrana je bila samo ena tekma, ker sta bili samo dve ekipi. Na žalost so bile učenke OŠ Mirana Jarca Ljubljana boljše in so zmagale ter se tako uvrstile v polfinale.


Sobota, 24.3. 2018 Folklorniki so imeli intenzivne vaje v mali telovadnici šole. Pripravljali so novo odrsko postavitev za srečanje folklornih skupin Bele krajine. Jakob Kavšek in Luka Vehovec sta se udeležila državnega tekmovanja iz kemije.

Sreda, 28.3. 2018 Na občini Črnomelj so imeli krajšo slovesnost ob dnevu civilne zaščite, na kateri so nastopil folklorni ansambel in recitatorja Bor Kunič in Ema Kavčič.

Četrtek, 29.3. 2018 Naši učenci so se udeležili občinskega tekmovanja v rokometu, ki je bilo na OŠ Loka. Časopisna hiša Slovenske novice je naši učenki Živi Šikonja, učenki 7.a razreda, podelila 1. mesto na natečaju za najlepši pirh v Sloveniji v kategoriji otroška ustvarjalnost. Tudi v lanskem letu je bila Živa najboljša v državi. Mentorica učenki je bila učiteljica Nada Cvitkovič.

Petek, 30.3. 2018 Učenci 7. in 9. razreda so imeli kulturni dan. Najprej so si v Kulturnem centru Janeza Trdine ogledali mladinsko predstavo Neli ni več, nato so učenci 7. razreda obiskali Dolenjski muzej Novo mesto, učenci 9. razreda pa Osnovno šolo Brihtna glava na Radovici.

Profile for Karmen Golobic

Šolska kronika, marec 2018  

Kronika za marec 2018

Šolska kronika, marec 2018  

Kronika za marec 2018

Profile for osmjc
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded