Page 1

JUNIJ Petek, 1.6. 2018 U훾enci 6. razreda so bili na ekskurziji na Bledu in v Bohinju, kjer so si ogledali blejski grad, grajsko tiskarno, strelne line... Z gradu so se odpeljali v Bohinj in do slapa Savice.

U훾enci 8. razredov so se odpeljali na Primorsko. U훾enci 9. razredov so se potepali po Poso훾ju.


V junijski izdaji otroške revije Ciciban je

bilo objavljeno nagrajeno likovno delo tretješolke Kaje Brodarič iz 3. b, mentorice Nevenke Jankovič. Likovna pedagoginja Silva Karim je ob delu zapisala: To imenitno sliko je upodobila tretješolka Kaja, ki obiskuje OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Kako se je mala slikarka vživela v ustvarjanje! Za podlago je nalepila večje in manjše kose barvnih papirjev, čeznje pa je potem še malo »potacala« s čopičem. Nastalo je zelo zanimivo ozadje! Potem je oblikovala kitaro in jo pritrdila tako, da nekoliko izstopa … Lepa, krasna ideja, doživeta slika. Kaja je za nagrado dobila knjigo Lile Prap Zmaji?!, MKZ 2018.

Ponedeljek, 4. 6. 2018 Učenci lutkovnega krožka so za Knjižnico Črnomelj izvedli lutkovno predstavo.


Torek, 5. 6. 2018 Učenci tretjih razredov so se z avtobusom se bodo

odpeljali v Kostanjevico na Krki, kjer so si ogledali Galerijo Božidarja Jakca in Kostanjeviško jamo. Na poti domov so se ustavili še na Otočcu, kjer so se sprehodili ob reki Krki in opazovali živali ter rastline.


Sreda, 6.6. 2018 Na šoli smo imeli krvodajalsko akcijo, katere se je udeležilo 170 krvodajalcev.

V okviru projekta Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz so si učenci 5., 6.,7. in 8. in 9. razredov ogledali film Rdeči pes Modri.

Učenci gledališkega krožka - devetošolci, so si ogledali državno gledališko revijo, kjer so prejeli srebrno priznanje.


Četrtek, 7.6. 2018 Prvošolci so imeli naravoslovni dan. Z avtobusom so se odpeljali v Zagreb. Obiskali so živalski vrt. Ogledali so si številne živali. Bilo je lepo in zanimivo. Dan smo zaključili s sladoledom in igranjem na igralih.

Devetošolci so imeli tehniški dan. Od ideje do izdelka. Pripravljali so sceno za valeto. V popoldanskem času se je sestal svet šole.

Sobota, 9. 6. 2018 Twirling - šport, za katerega nismo vedeli, kaj točno sploh je, povezuje glasbo, ples, balet, ritmiko, gimnastiko, akrobatiko in seveda elemente s palico. V Belo krajino je prišel pred tremi leti pod okriljem Twirling mažoretnega društva Spin, ki ga vodi trenerka Mojca Jakop. Twirling je v Črnomlju začelo trenirati 9 punc, danes pa jih na območju cele Bele krajine trenira že okoli 80. Twirling pa ni samo rekreacija, saj se dekleta udeležujejo tudi tekmovanj. Članice društva so tudi učenke naše šole: Vanja Čemas (7.b), Špela Škof (4.a), Tinkara Kmetič (5.c) in Urška Kmetič (8.a). Zadnja tekma v tej sezoni SLOVENIA OPEN je potekala v Kanalu ob Soči, kjer sta Tinkara in Urška Kmetič v paru osvojili zlati odličji.


Ponedeljek, 11. 6. 2018 V občini Črnomelj se je v petek razbesnelo hudo neurje. Toča je razbijala strehe in avtomobile. Domačim gasilcem je v nedeljo pri odpravljanju posledic na območju


občine Črnomelj prišlo na pomoč 1035 gasilcev z 214 vozili. Sanirali so okoli 600 objektov. V akciji so pomagali tudi zaposleni na naši šoli.


Devetošolci so imeli tehniški dan. Intenzivno so se pripravljali na VALETO.

Torek, 12.6. 2018 Najboljših pet učenk in učencev devetih razredov Kim Riznič, Jakob Kavšek, Luka Jakofčič, Žan Belca in Anja Beličič so se udeležili slavnostnega in družabnega sprejema pri županji Občine Črnomelj Mojci Čemas Stjepanovič. Županja jih je v uvodu pohvalila za dosežke in jih spodbudila za uspešno nadaljevanja šolanja. Za zaključek so prejeli knjižno darilo, se posladkali z dobrotami ter pokramljali s prisotnimi.

Učenci prvih razredov so imeli športni dan plavanje v Dolenjskih Toplicah.


Sreda, 13.6.2018 Za učence petih razredov smo imeli ocenjevalno konferenco. Obiskal nas je Jure Balkovec. Nanj smo posebej ponosni, saj je bil učenec naše šole. Jure je svojo nogometno pot začel v NK Bela Krajina ter jo na profesionalni ravni nadaljeval v NK Domžale. Kot zelo uspešnega in perspektivnega so ga kaj hitro opazili tuji manegerji, tako da je z januarjem tega leta postal član FC Bari 1908 iz Italije ter skoraj istočasno tudi član slovenske državne reprezentance. Ob obisku na šoli sta z ravnateljem v prijetnem klepetu izmenjala poglede na prehojeno pot ter se pogovorila o možnostih Juretovega razvoja.

Četrtek, 14.6.2018 Od nas so se poslovili učenci 9. razreda. Že tradicionalno je prireditev potekala tretjo šolsko uro v šolski telovadnici, ogledali pa so si jo učenci od 1. do 8. razreda. Tokrat so nastopili v vlogi rudarjev in, kot so sami povedali, zaključili svoje rudarjenje v rudniku OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Učiteljem so v zahvalo za trud podarili prvo kriptovaluto, bitcoine. Pripravili so pester program, v katerem je nastopila glasbena skupina Društvo s čoška, s plesnimi gibi pa nas je navdušil Jakob Kavšek. Svojim naslednikom, učencem osmega razreda, so po uspešno opravljenih nalogah in zaprisegi predali ključ in jim zaželeli uspešno rudarjenje še naprej.


Popoldne pa je v naši telovadnici potekala svečana valeta. Učenci so v spominih prešli vse etaže, na katerih so se zadrževali in delali preteklih devet let. Pripravili so program, v katerem ni manjkalo glasbe, plesa in lepih besed. Ravnatelj jim je za trud, ki so ga vložili v svoje delo, podelil priznanja. Rudarjenje so tako prepustili mlajšim, sami pa se bodo podali iskat znanje v nove rudnike.


Učenci drugih razredov so imeli športni dan plavanje v Dolenjskih Toplicah.

Petek, 15.6.2018 Učenci sedmih razredov so imeli športni dan plavanje v Dolenjskih Toplicah. Devetošolci so prišli po spričevala in se dokončno poslovili od šole.

Sobota, 17.6.2017 Petošolci so odpotovali v Nerezine, kjer so imeli poletno šolo v naravi. Trajala je šest dni. Spremljali so jih učitelji Jože Hudelja, Antonija Papež, Andreja Vraničar, Barbara


Pezdirc in Darinka Kobetič. Vzdušje je bilo odlično. Delo je potekalo po načrtu. Učenci so izpopolnjevali tehnike plavanja in spoznavali okolico letovišča.


Ponedeljek, 18.6.2018 Učenci 2. razredov so imeli kulturni dan v Ljubljani. Ogledali so si predstavo Peter Pan v Lutkovnem gledališču in obiskali Slovenski šolski muzej, kjer so pod strogim očesom gospoda učenika zaigrali prizor pouka pred sto leti in tako spoznali oblačila, učne pripomočke in kaznovanje učencev nekoč. Najbolj zabaven pa je bil obisk Cirkuškega vrta, kjer so norčije dobile svojo moč. Polni lepih vtisov so zapustili Ljubljano.

Učenci četrtih razredov so imeli športni dan plavanje v Dolenjskih Toplicah.


Torek, 19.6.2018 Osmošolci so imeli kulturni dan Belokranjsko ljudsko izročilo.

Sreda, 20.6.2018 Učitelji so na ocenjevalni konferenci poročali o dosežkih učencev.

Četrtek, 21.6.2018 Učenci 6. razreda so imeli kulturni dan. Odpeljali v Krajinski park Lahinja. Tam jih je pričakala gospa Klepec, ki jih je vodila po parku. Po malici smo obiskali še Krajinski park Kolpa in Šokčev dvor v Žuničih. Gospod Boris Grabrijan in gospa Tončka Jankovič sta govorila o pomenu parka in jim pokazala, kako iz lana dobimo nit. Razkazala sta jim tudi hišo, v kateri so nekoč ljudje živeli. Ogledali so si še razstavo spominkov. Sedmošolci so imeli tehniški dan Računalniška obdelava podatkov in geometrijska telesa.

Učenci 5. razredov so se vrnili z Nerezin s šole v naravi. Predzadnji dan so opravi testiranje za bronastega, srebrnega in zlatega delfina.

Petek, 22.6.2018 Zadnji šolski dan smo imeli proslavo ob dnevu državnosti. Na zaključni prireditvi so se predstavili: otroški in mladinski pevski zbori, recitatorji s pesmimi Otona Župančiča, mlajša in starejša folklorna skupina, plesalci Hip hop, gledališki band


in band učencev 9. razredov ter voditelji, ki so gledalce na igriv način seznanili o pomenu dneva državnosti. Ravnatelj je učencem zaželel lepe počitnice in jih opozoril na varnost. Prireditev so zasnovale in oblikovale Jožica Šterbenc in martina Vogrinec, katero so si ogledali tudi starši. Po prireditvi so učenci prejeli spričevala, pohvale in druge listine.


Zaposleni so šolsko leto zaključili z zabavo v CŠOD Lipa v Črmošnjicah.


Učitelji in drugi zaposleni so bili v šoli do 5. julija 2018. Leto so zaključili s sejo učiteljskega zbora. V popoldanskem času je bila seja sveta šole in sveta staršev.

Profile for Karmen Golobic

Šolska kronika junij, 2018  

Šolska kronika junij, 2018

Šolska kronika junij, 2018  

Šolska kronika junij, 2018

Profile for osmjc
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded