Page 1

JANUAR Četrtek, 3. 1. 2019 Veselo smo zakorakali v novo koledarsko leto polni pozitivne energije in novih pričakovanj. To je mesec ocenjevanj, kajti zaključimo ga z ocenjevalno konferenco.

Sobota, 6. 1. 2018

V športni dvorani Loka se je odvilo že osmo tekmovanje belokranjskih šol v težavnostnem plezanju. V odličnem vzdušju se je tekmovanja (pod okriljem Športno plezalnega odseka PD Črnomelj) udeležilo kar 37 tekmovalcev iz osmih

šol. Pomerili so se v štirih starostnih kategorijah. V kategoriji starejših deklic in dečkov (8. in 9. razred) sta bila najboljša Barbara Absec (OŠ Loka) in Jan Škof (OŠ Mirana Jarca.


Petek, 11. 1. 2019 Učenci 6. razredov so imeli naravoslovni dan Zdrava šola.

Sobota, 12. 1. 2019 Bor Rjavec se je udeležil državnega tekmovanja Bober.

Torek, 15. 1. 2019 Na šoli smo izvedli šolsko tekmovanje iz geografije.

Tradicionalno smo imeli krvodajalsko akcijo eno od treh. Udeležilo se je je več kot 150 krvodajalcev. S strani OZRK Črnomelj in Zavoda za transfuzijo krvi so bili zelo zadovoljni z udeležbo in organizacijo.

Četrtek, 17.1. 2019 Področnega tekmovanja iz angleščine so se udeležile štiri učenke naše šole. Gabrijela Dražetić, Zala Pezdirc Burazer in Neja Količ so osvojile srebrno priznanje, Gabrijela se je tudi uvrstila na državno tekmovanje.Prvošolci so imeli naravoslovni dan Skrb za zdravje, v katerega je vključen sistematski pregled. V popoldanskem času smo imeli govorilne ure za starše. V popoldanskem času je hišnik v Novem mestu prevzel novi kombi za prevoz oseb Opel Vivaro.


Sobota, 19.1. 2019

Na državno tekmovanje v Hitrem in zanesljivem računanju se je uvrstilo kar sedem učencev naše šole. Že sama uvrstitev na državni nivo je velik uspeh, saj je tekmovalo okrog 600 učencev iz cele Slovenije. Potekalo je v Litiji. Tekmovalo je 84 tekmovalcev v šestih starostnih skupinah. V prvi starostni skupini (od 1. do 3. razreda) so tekmovali tudi naši učenci: Pia Žalec 7. mesto, Domen Aš 8. mesto in Mihajlo Peulić 12. mesto. V drugi starostni skupini (4. in 5. razred) pa so tekmovali: Adrian Jakša 4. mesto, Tim Bahor 5. mesto in David Ćućić 7. mesto in Aleksej Aš 8. mesto.

Ponedeljek, 21.1. 2019 

Na šoli smo izvedli šolsko tekmovanje iz kemije. Klemen Rožič Šoštar, Žiga Forstner, Andraž Plut, Matevž Lesica Štirn, Riaz Goletić in Luka Vehovec so se uvrstili na državno tekmovanje. Folklorniki 1. in 2. razredov se intenzivno pripravljajo na nastop. Prvič so dobili tudi folklorne kostume, v katerih bodo nastopali.

Sreda, 23. 1. 2019 V naši športni dvorani smo organizirali občinsko ekipno tekmovanje v badmintonu. Tekmovanja so se udeležile OŠ Loka, OŠ Vinica in OŠ Mirana Jarca. Pomerile so se ekipe mlajših in starejših učencev šol. Igrali so en set do 21 točk, pri izenačenem rezultatu 20:20, je zmagala ekipa, ki je prva dosegla točko. Naši učenci so zasedli 1. in 3. mesto in se uvrstili na področno tekmovanje v Mirni.


Učenci 4. razredov so imeli kulturni dan Pravljica. Področnega tekmovanja iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje sta se udeležila Bor Kunuč in Neja Količ. Učenci 9. a in b razreda so v okviru Tedna pisanja z roko obiskali Knjižnico Črnomelj. Tam jih je sprejela knjižničarka Jožica Žunič, ki jim je predstavila projekt ter povedala


več o pomenu pisanja z roko in razvoju pisav. Učence je povabila, naj tudi sami z roko napišemo posvetilo v knjigo, ki smo jo dobili v dar.

Četrtek, 24.1. 2018 Učenci 4.c razreda so imeli kulturni dan Pravljica., učenci 1. b pa naravoslovni dan Skrb za zdravje v Zdravstvenem domu Črnomelj. Opravili so tudi sistematski pregled. V popoldanskih urah je zasedal svet staršev.


Petek, 25.1. 2019 Učenci 8. razreda so imeli kulturni dan. Obiskali smo osnovno šolo Brihtna glava na Radovici, kjer jih je sprejel sam ravnatelj Andrej Bajuk. Imeli so učno uro s strogo tovaručiteljico in z njo obnovili svoje znanje o Beli krajini. Na koncu so vsi dobili »izpričevalo« in ugotovili, da so naša dekleta imela slabše ocenjeno vedenje kot fantje.Obiskali so še metliški muzej in si pogledali arheološki del njihove zbirke. Imeli so dve delavnici. Fantje so naredili svoj ščit, dekleta pa nakit.


Sobota, 26.1.2019 OŠ Drska v Novem mestu potekalo državno tekmovanje iz Razvedrilne matematike. Udeležil se ga je Luka Filak iz 6. a razreda. Usvojil je 7. mesto med šestošolci in s tem prejel ZLATO PRIZNANJE.

Torek, 29. 1. 2019

Člani turističnega krožka so sredi priprav na tekmovanje Turizmu pomaga lastna glava. Pripravili so turistično projektno nalogo z naslovom Darovi narave in mirnogorskega zmaja. V nalogi so predstavili zanimiv turistični spominek, s katerim bi radi na Mirno goro, ki je naša zanimiva turistična destinacija, privabili čim več mladih pohodnikov. Njihov turistični spominek je spominek z zgodbo. Povezan je z legendo o zmaju na Mirni gori. Napisali so Pravljico o izgubljenem zmaju in na njeni osnovi oblikovali turistični spominek, ki je povezan z njo, Mirno goro in darovi tamkajšnje neokrnjene narave. Ker živimo v dobi računalnikov in telefonov, so kot popestritev pohodniške poti uporabili aplikacijo CŠOD misija. To je mobilni vodič za doživljajsko učenje na prostem, ki ga je razvil Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD). Naredili so svojo misijo za zanimivejše spoznavanje in vodenje po učni poti. Aplikacija popestri učno pot z vprašanji na določenih točkah in tako postane pot do vrha zabavnejša. Ob koncu opravljene misije pohodnik dobi virtualno značko. Na vrhu Mirne gore, v planinskem domu, pa še del turističnega spominka, ki je hkrati tudi njihov turistični produkt. V prihodnjih tednih se bodo lotili še priprave turistične stojnice, s katero se bodo predstavili na tekmovanju turističnih podmladkarjev.

Sreda, 30.1. 2019 V popoldanskem času je izredno zasedal Svet šole. Sprejeti so bili prenovljeni pravilniki o vzgojnem delovanju šole in o subvencioniranju šole v naravi in šolskem skladu.


Četrtek, 31.1. 2019 Ekipnega področno tekmovanje v badmintonu v Mirni so se udeležili tudi naši učenci. Starejši učenci in učenke naše šole so osvojili 3. mesto.

Prvo ocenjevalno obdobje smo zaključili z ocenjevalnimi konferencami.

Profile for Karmen Golobic

Šolska kronika - januar 2019  

Šolska kronika - januar 2019

Šolska kronika - januar 2019  

Šolska kronika - januar 2019

Profile for osmjc
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded