Page 1

DECEMBER Sobota 1. 12. 2018 Začel se je veseli december. Učenke naše šole so na prireditvi Igraj se v mestu v organizaciji JSKD Črnomelj spremljale dogajanje na odru.

Ponedeljek, 3.12.2018 Na šoli je potekalo šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike. Tekmovalo je 40 učencev od 1. do 8. razreda. 15 učencev je osvojilo priznanje, Luka Filak iz 6. a razreda pa se je uvrstil na državno tekmovanje. V KC Semič je potekala otvoritev razstave 8. bienala ilustracije. Na regijskem natečaju so sodelovale osnovne šole iz belokranjskih občin. Učenci so ustvarjali po Župančičevih pesmih iz zbirke Mehurčki. V ožji izbor so se poleg nagrajene Zale Pezdirc Burazer uvrstili še Žan Maks Bubnjič iz 6. razreda in David Brezar iz 8. razreda. Na podelitvi nagrad najuspešnejšim ustvarjalcem je spregovoril akademski kipar Jožef Vrščaj, ki je bil tudi član ocenjevalne komisije. Prireditev pa je povezovala Ajda Skrbinšek, članica KUD Artoteka Črnomelj, ki je natečaj tudi razpisala. Podelili so devet bogatih nagrad, za vsako triado po tri. V tretji triadi je bila s prvim mestom nagrajena učenka 9. razreda Zala Pezdirc Burazer.

Torek, 4.12. 2018 Na šoli smo izpeljali šolsko tekmovanje v znanju zgodovine pod mentorstvom učitelja Borisa Starašiniča. Tekmovalo je 12 učencev. Bronasto priznanje so prejeli Andraž Plut, Luka Vehovec, Neja količ, Dimitrij M. Petraš. Na OŠ Loka je potekalo občinsko tekmovanje v rokometu za starejše dečke v organizaciji naše šole. Naši učenci so osvojili drugo mesto. Trener učencem je Marjan Novak.


Sreda, 5.12. 2018

Novoletne dekoracije


Vsako drugo leto v mesecu decembru na naši šoli že tradicionalno organiziramo srečanje upokojenih učiteljic in učiteljev in drugih zaposlenih OŠ Mirana Jarca in OŠ Loka. Zanje so učiteljice skupaj z učenci pripravile novoletno obarvan kulturni program. Prisotne sta nagovorila ravnatelj naše šole, gospod Boris Mužar, in ravnateljica OŠ Loka, gospa Damjana Vraničar. Seznanila sta jih z dosežki in dogajanjem na šolah v preteklem letu in jim zaželela vse dobro v letu, ki prihaja. Po končanem kulturnem programu smo se ob dobri hrani in pijači podružili in pokramljali o dogodkih, ki so se nam zgodili v preteklem letu.

Četrtek, 6.12. 2018 Devetošolci so imeli v Srednji šoli Črnomelj tehniški dan, osmošolci so z učiteljicami matematike na tehniškem dnevu merili ploščino. Prvošolci so se odpravili v Ljudsko knjižnico Črnomelj, kjer jim je knjižničarka Breda prebrala pravljico in podelila potujoče kovčke, ki bodo tedensko potovali med


učenci. V kovčku so različne knjigice, ki jih bodo učenci prebirali skupaj s svojimi starši.

Petek, 7.12. 2018 Zaposleni smo imeli sindikalno zabavo v Kobilici na Butoraju. Ponedeljek, 11.12. 2018 Tretješolci so se v okviru tehniškega dne lotili izdelave različnih novoletnih okraskov, ki so jih izdelali iz papirja. Z njimi so okrasili učilnice, v katerih so si pričarali prednovoletno praznično vzdušje.


Torek, 11.12. 2018 Šestošolci so imeli tehniški dan – Gradivo – les. Učenci od 5. do 9. razreda so tekmovali za Cankarjevo priznanje iz znanja slovenščine. V mesecu decembru so učenci krožka ročna izdelava papirja zaključili s krožkom, kjer so izdelovali papir iz odpadnega pisarniškega papirja. Iz večine naših izdelkov so učenci likovnega krožka izdelali novoletne voščilnice. Nekaj so jih naredili še sami. Poizkušali smo se še v slikanju na ta papir.


Učenci naše šole so kot vsako leto mesecu decembru obiskali stanovalce doma starejših občanov. Zanje so pripravili novoletno obarvan kulturni program. Obiska so bili stanovalci in zaposleni zelo veseli. Tudi naši učenci so obljubili, da jih bodo še obiskali.

Sreda, 12.12. 2018 Področni center Novo mesto je organiziral področno tekmovanje v košarki za starejše deklice. Naša ekipa se je4 uvrstila na 4. mesto. Ekipo je vodil trener Boris Fabjan. Najboljša strelka tekmovanja je bila igralka naše ekipe Teja Dajčman s 59 koši.


V hotelu Lahinja je bilo srečanje starejših občank in občanov občine Črnomelj, ki so ga organizirale KORK Heroje Starihe, Griček in Loka. Srečanja so se udeležili tudi občani iz KORK Tribuče. Kulturni program so pripravili učenci z mentoricami. Predstavili so se z recitacijami, igranjem na inštrumente in uprizorili prizorček Magnetni deček.

Četrtek, 13.12. 2018 Medobčinsko tekmovanje v odbojki je bilo letos na OŠ Belokranjskega odreda Semič. Naše učenke so zasedle 3. mesto. Dekleta so odigrale dobro, vendar nismo igre zaključevale z napadalnimi udarci.

Sobota, 15.12. 2018 Na OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči je bilo območno šahovsko tekmovanje za starejše in mlajše deklice in dečke. OŠ Mirana Jarca so zastopali: Anton Pršlja, Bor Rjavec, David Štukelj in Dimitri Mandić Petraš. Zlasti dobro je tekmoval Dimitri, ki je med starejšimi dečki zasedel šesto mesto. Ostali so se razvrstili okrog zlate sredine.


Torek, 18.12. 2018 Na naši šoli smo v okviru pouka slovenščine v 9. razredu povabili v goste našega nekdanjega učenca Bora Schweigerja Mužarja, ki nam je razkril, da sedaj živi v Chicagu, kjer igra tenis za univerzo in študira »biznis marketing«. Predstavil nam je svojo uspešno pot igralca tenisa, delovni dan, kako je prišel na idejo, da bi šel študirat v Ameriko in kako jo je uresničil.

Sreda, 19.12. 2018 Petošolci in šestošolci so imeli predavanje o varnem smučanju.

Četrtek, 20.12. 2018 Učenci 1. razreda so imeli kulturni dan. Najprej so si v Kulturnem centru Janeza Trdine ogledali otroško predstavo Juri Muri v Afriki pleše, nato so obiskali Dolenjski muzej Novo mesto.


KAJA KUZMA učenka 8. razreda je prejela mednarodno priznanje za uspešno likovno delo JQA International Environmental Children’s Drawing Contest. Likovno delo je ustvarila kot učenka 7. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Na likovni natečaj je prispelo 14.209 likovnih del iz 98 držav z vsega sveta. Kaja se je natečaja udeležila z risbo, kombinirano s kolažem, ki predstavlja mesto Črnomelj s svojimi kulturnimi spomeniki in posebnimi zgradbami. V prvi plan pa je postavila dva mlada turista, ki raziskujeta lepote mesta. Mentorica mlade ustvarjalke je bila Natalija Orlič.

Petek, 21.12. 2018 Učence prvega razreda je obiskal tudi dedek Mraz in jih obdaroval.


Zadnji dan koledarskega leta smo zaključili s proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Ravnatelj šole Boris Mužar je učence in učitelje nagovoril in vsem skupaj zaželel vse najlepše v letu, ki prihaja.

Petek, 22.12. 2018 Mladinski pevski zbor pod mentorstvom Judite Ilenič je z godbo na pihala nastopil na občinski prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti.


Zaposleni smo imeli novoletno zabavo Ĺže tradicionalno v gostilni Muler.

Profile for Karmen Golobic

Šolska kronika, december 2018  

Šolska kronika, december 2018

Šolska kronika, december 2018  

Šolska kronika, december 2018

Profile for osmjc
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded