Programblad 17. mai 2016 Skudeneshavn

Page 1

17. mai 2016

Tegnet av Oliwia Ewa, 5. kl. Skudeneshavn skole


Presentasjon av dage Tale ved bekransning i Parken 2

Reidar Bjering

Jeg er 70 år og er født i Molde. Gikk lærerskolen i Volda og seinere tok jeg eksamen i norsk og historie ved Universitet i Bergen. Har arbeidet som lærer, inspektør og rektor ved ungdomsskolen i Skudeneshavn. Jeg har vært områdesjef for Sør– Karmøy heimevernsområde. Er gift med ei Skudenesjente og har to barn og tre barnebarn. Er svært interessert i båt og fiskeri.

Bekransning i Parken — for de britiske flygerne

John Holvik President i Lions Club Skudeneshavn. Jeg er 45 år, utdannet sykepleier og jobber idag for International SOS. Bor i Skudeneshavn, er gift og har to barn.

Konferansierer Kapproingen, og folkemøtet i Parken

Leker for barna etter gudstjenesten

Kurt M. Johansen

Susan Borg


ens talere Hovedtaler — folkemøtet i Parken

Gunn Haaland Hei, jeg heter Gunn Haaland og er 47 år. Født og oppvokst på den beste plassen på jord, nemlig Skudeneshavn. I år er det jeg som har fått det ærefulle oppdraget med å være hovedtaler i parken på selveste 17.mai. Dette gleder jeg meg svært til. Til daglig er jeg hjemmeværende husmor, jeg er gift, har tre barn og et barnebarn. Liker å være med i styr og stell i Skudenes. For tiden er jeg medlem i styret i Sør– Karmøy Husflidslag og medlem av Falnes Menighetsråd. På fritiden skriver jeg en matblogg. Det er ikke til å stikke under en stol at det er mat og matlaging som opptar mesteparten av dagen. Jeg lover at mat ikke blir et tema i årets 17. mai– tale, men kanskje ordet respekt kan bli et nøkkelord. Jeg håper at vi sees. Benytter anledningen til å ønske alle en strålende fin 17.mai– feiring.

Prolog — folkemøtet i Parken

Monique Alexandra Solstad Jeg går i 10A på Skudenes ungdomsskole. På fritiden min holder jeg på med drill og er med venner. Neste år har jeg tenkt å gå på helse– og oppvekstfag, og i fremtiden bli sykepleier.

Prolog — folkemøtet i Parken

Elina Louise Rasmussen Georgsen Jeg går i 10A på Skudenes ungdomsskole. På fritiden min holder jeg på med fotball, og er for øyeblikket instruktør for barnehagepartiet på turn. Jeg har planer om å gå på TIP og bli bilmekaniker i fremtiden.


Program for dagen - 17

Programmet finnes også på internett: www.facebook 07.00 Salutt 07.40 Hornmusikk gjennom gatene 4

Morgenprosesjon - Musikkorpset går fra Stykjekaien (Kiwi) til Parken.

08.00 Flaggheising og bekransning i Parken Bekransning av minnestøtten over de falne i 2. verdenskrig Arr. Skudenes Sjømannsforening. Taler: Reidar Bjering Bekransning for gravene til de britiske flygerne Arr. Lions Club Skudeneshavn v/John Holvik Sang av Skudenes Blandakor. Musikkorpset spiller.

10.00 Oppstilling til barnetoget ved biblioteket 1. 2. 3. 4. 5.

Flaggborg v/sjøspeiderne 17. mai-komitéen Skudenes Drill Skudeneshavn Musikkorps Fladaberg barnehage

6. Skudenes barnehage 7. Slågstemmen barnehage 8. Skudeneshavn skole 9. Sørhåland Privatskole 10. Skudenes ungdomsskole

10.30 Barnetoget marsjerer til paviljongen på torget Toget går om Skudenes bu- og behandlingsheim.

ca 11.20 Innslag fra Skudeneshavn barneskole ved paviljongen ca 11.30 Friluftsgudstjeneste i paviljongen på torget v/sokneprest Jon Sverre Servan når barnetoget har ankommet. Salgsboder i sentrum åpner etter gudstjenesten.

ca 12.15 Leker for barna v/Susan Borg. Lekene starter like etter gudstjenesten.

13.00 Kapproing v/Kurt M. Johansen Tilskuerplass: Råseglarhuset, Korneliusholmen og gjestebryggene. Årets lag: SUIL, Råseglarlaget, Brannstasjonen, Speiderne, Helsebanken 1&2, The Beast, Kajakk– klubben


7. mai 2016

k.com/17maiSkudeneshavn 15.00 Oppstilling til folketoget ved biblioteket 1. Flaggborg v/Røde Kors 2. 17. mai-komitéen 3. Skudenes Drill 4. Musikkkorpset 5. Sjømannsforeningen 6. Husfliden 7. Speiderne 8. Råseglarlaget 9. Skudenes Turnforening 10. Felles oppstilling for menighetene

11. SUIL 12. Skudenes Blandakor 13. Skudenes bu- og behandlingsheim 14. Rytterklubben 15. DEG (vil du være med så heng på) 16. Viking redningstjeneste 17. Brannbil 18. Sykebil

Det blir premie til de som stiller med beste innslag. Det kan være sang underveis, gode hurrarop eller annet som gjør at vi legger merke til foreningen.

15.30 Folketoget marsjerer til Parken Toget går om Skudenes bu- og behandlingsheim.

16.30 Folkemøte i Parken Konferansier: Kurt M. Johansen Forsang av representanter fra Skudenes Blandakor. Musikkorpset Prolog v/Monique A. Solstad og Elina L.R.Georgsen Tale for dagen v/Gunn Haaland Drilloppvisning Premieutdeling I Parken selger Rytterklubben kaffe og noe godt å bite i. Kollekt til Musikkorpset og Skudenes Drill ved utgangen.

18.00 Fest på Skudenes Bedehus, Frelsesarméen og Ebeneser 19.00 Morokveld for barn på Røde Kors-huset For 4. — 7. klasse. Inngang kr. 50,Gratis skyss hjem. Slutt kl. 22.00.


Aktiviteter på 17. mai Speiderene selger morgenkaffe

Frihavn (Hafnia)

før og under barnetoget

Kafé åpner etter gudstjenesten og er åpen til 16.30.

Sandve Grendastova

Kafé med salg av lapskaus og pølser, kaker og kaffe Råseglarhuset kl. 12.00 — 14.30. Leker for barna kl. 13.00 — Åpen kafé kl. 12.30 — 17.00 14.00. Hjertelig velkommen!

Skudenes Pistolklubb Åpent hus kl. 12.30 — 18.00 med den tradisjonelle skytekonkurransen på våre baner. Mange klasser. Fine premier til høyeste poengsum. Premieutdeling kl. 18.00.

Parken Rytterklubben selger kaffe og kaker under folkemøtet i Parken.

Røde Kors-huset Åpent kl. 10.30 — 17.00: Stellerom for små barn. Toaletter

Salgsboder i sentrum SUIL jenter 16 og klasse 9A åpner boder etter gudstjenesten. Salg av gassballonger, pølser, lapskaus, is, brus, snop, popcorn, 17.maileker og mye mer!

Åpne serveringssteder: Majorstuen kafé Verdens minste kafé Smiå bistro & pianobar Lanternen Milano pizza A & I café Chao Thai thaikjøkken Høines gatekjøkken

17. mai-komitéen 2016 17. mai i Skudeneshavn

Alina C. Opsal Jannicke Sivertsen Linn Therese Syvertsen Vibeke Sandhåland Bente Faltinsen

Bjørn Mathias Lie Ivar Aldeholm Jan Helge Gulliksen Kristoffer Sirevåg Ragnhild Høines

Ronald Hansen Therese Vestrheim Linda Strømsnes Randi E.N. Sæle Kari Lise S. Gjestsen (regnskap)


Rute - barnetoget - obs! Ny rute Oppstilling ved biblioteket kl. 10.00. Se oppstillingsrekkefølge på side 4.

Rute - folketoget Oppstilling ved biblioteket kl. 15.00. Se oppstillingsrekkefølge på side 5.

Sentrumsområdene er stengt for parkering og biltrafikk under togparadene


Sanger

Fagert er landet

Gud signe vårt

du oss gav

dyre fedreland

Blandakoret under minnesmarkering i Parken

Musikkorpset under minnesmarkering i Parken

Fagert er landet du oss gav, Herre, vår Gud og vår Fader! Fagert det stig av blåe hav, soli ho sprett og ho glader, signar vårt land i nord og sud; såleis di åsyn lyser, Gud, over vårt Noreg i nåde.

Gud signe vårt dyre fedreland og lat det som hagen bløma! Lat lysa din fred frå fjell til strand og vetter for vårsol røma! Lat folket som brøder saman bu, som kristne det kan seg søma!

Tidi ho renn som elv mot os, fort skifter sumar med vetter. Fader, ver alltid Noregs los radt til dei seinaste ætter! Herre, vår Gud, vårt Noregs Gud, varda vårt land frå fjell til flud, lær oss å gå dine vegar! Signa då, Gud, vårt folk og land, signa vårt strev og vår møde, signa kvar ærleg arbeidshand, signa vår åker med grøde! Gud, utan deg den vesle urt veiknar og visnar, bleiknar bort, ver du oss ljoset og livet! Anders Hovden

Vårt heimland i mørker lenge låg, og vankunna ljoset gøymde. Men, Gud, du i nåde til oss såg, din kjærleik oss ikkje gløymde. Du sende ditt ord til Noregs fjell, og ljos over landet strøymde. Vil Gud ikkje vera bygningsmann, me fåfengt på huset byggja. Vil Gud ikkje verja by og land, kan vaktmann oss ikkje tryggja. Så vakta oss, Gud, så me kan bu i heimen med fred og hyggja! No er det i Noreg atter dag med vårsol og song i skogen. Om sædet enn gror på ymist lag, det brydder då etter plogen. Så signe då Gud det gode såd, til groren ein gong er mogen! Elias Blix


Sponsorer salutt Ja, vi elsker dette landet Barnetoget ved Skudenes bu– og behandlingsheim

Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem, elsker, elsker det og tenker på vår far og mor /: og den saganatt som senker drømme på vår jord. :/ Norske mann i hus og hytte, takk din store Gud! Landet ville han beskytte, skjønt det mørkt så ut. Alt hva fedrene har kjempet, mødrene har grett, /: har den Herre stille lempet, så vi vant vår rett. :/ Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Og som fedres kamp har hevet det av nød til seir, /: også vi, når det blir krevet, for dets fred slår leir. :/ Bjørnstjerne Bjørnson

Takk til de som i år har vært med på å sponse salutten:

Skude Fryseri

Skudeneshavn Båtforening

Lions Club Skudeneshavn

Skudenes Sjømannsforening


Norge i rødt, hvitt og blått Hvorhen du går i li og fjell, en vinterdag, en sommerkveld, ved fjord og fossevell, fra eng og mo med furutrær, fra havets bryn med fiskevær og til de hvite skjær, møter du landet i trefarvet drakt, svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt. Se, en hvitstammet bjerk oppi heien rammer stripen av blåklokker inn mot den rødmalte stuen ved veien; det er flagget som vaier i vind! Ja, så hvit som det hvite er sneen, og det røde har kveldsolen fått, og det blå ga sin farve til breen, det er Norge i rødt, hvitt og blått. En vårdag i en solskinnsstund på benken i Studenterlund der sitter han og hun, to unge nyutsprungne russ, to ganske nylig tente bluss, i tyve grader pluss. Hun er som en gryende forsommerdag, som farves av gjenskinnet fra det norske flagg. Ja, så hvit som det hvite er kjolen, og så rødt som det rø' hennes kinn, hennes øyne er blå som fiolen, hun er flagget som vaier i vind. Han har freidig og hvitlugget panne, og en lue i rødt har han fått. Med en lyseblå tiltro til landet står vår ungdom i rødt, hvitt og blått. De kjempet både hun og han! Nå lyser seirens baunebrann, utover Norges land. Mot himlen stiger flagg ved flagg som tusen gledesbål i dag for alle vunne slag. Det knitrer som før over hytte og slott et flammende merke i rødt og hvitt og blått.Som en regnbuens tegn under skyen skal det evig i fremtiden stå. Se, det glitrer på ny over byen i det røde og hvite og blå. La det runge fra gaten og torget, over landet som nordmenn har fått: Du er vårt, du er vårt, gamle Norge! Vi vil kle deg i rødt, hvitt og blått!


www.helse-banken.no

www.spaniasommer.com Tlf 400 68 500

Kirkeveien 10, 4280 Skudeneshavn Tlf 932 00 737


KJØTTFORRETNING - KJØTT ENGROS Avd. Skudeneshavn - Tlf 52 82 81 32 Avd. Åkrehamn - Tlf 52 81 71 32

www.karmoy-taxi.no


Reinertsenhuset overnatting og Verdens minste café Kontaktadresse: reinertsenhuset@skudeneshavn.no Tlf: 900 79 242 17.mai holder Verdens minste café åpent 11.30 - 16.00

SKUDENES BILVERKSTED Postveien 52 - 4280 Skudeneshavn Telefon 52 82 84 21 - Telefax 52 82 85 77

Statoil Skudeneshavn Telefon 52 82 88 02 ÅPENT 17. MAI

Alltid gode tilbud på dekk og felg ÅPENT 17. MAI

Tlf 918 86 866

Hillesland, 4280 Skudeneshavn www.karmoynaturstein.no


17.mai maten bestiller du hos oss Mob. 47292352

17. mai har vi ĂĽpent fra kl 11.00 Tlf 52 85 36 15

Skudeneshavn Tlf 52 82 82 00 www.lanternen.org

Nordnes 7, 4280 Skudeneshavn Tlf 52 82 72 62 Mob 900 59 007 www.norneshuset.no

Kaigt 15, Skudeneshavn - Tlf 980 61 523

ZOFFI

Din nĂŚrmeste damemote finner du i Skudeneshavn Velkommen til trivelig handel!

Dame Kaigt. 7, 4280 Skudeneshavn Tlf 52 82 72 52 Kaigt. 18, 4280 Skudeneshavn Tlf 948 26 362


www.viewledger.no

www.skudeaakra.no


Byggmesterfirma

Vikra & Eriksen Tlf 958 05 480 / 924 21 191

Tlf. 52846900


www.solstad.no

www.unisea.no Skudeneshavn 52 84 44 10

Tlf 52 84 60 00 www.skipsconsult.no

Tlf 52 84 60 00 www.skipsconsult.no


Dame- & herrefrisør Kaigt. 26, 4280 Skudeneshavn Tlf 52 82 81 65 - Mob 92 82 81 65

Kopervik 52 85 18 27 Skudeneshavn 52 82 93 50 Vedavågen 52 82 14 00

Tlf 52 82 70 77 www.hairfix.no

Frisøren for ham og henne Kirkev. 4, 4280 Skudeneshavn Tlf 52 82 91 12 Timebestilling via app: Fixit Følg oss på Facebook, Instagram @salongheidi og snapchat: salongheidi

Kirkev. 11, 4280 Skudeneshavn Kirkev. 7, 4280 Skudeneshavn, Tlf 52 83 11 25

Postboks 70 - 4297 Skudeneshavn Telefon 52 83 36 00 - Telefax 52 83 36 01 www.skudeelektro.no BOLIG - INDUSTRI - SKIP

Tlf 52 82 83 93

elektro - telecom - automasjon Tlf 52 76 60 00 www.helgevold.com


Skudeneshavn - Vea Tlf 52 82 94 15

Små og mellomstore graveoppdrag 4280 Skudeneshavn Tlf 924 05 545 asiver2@online.no

Storamyr 26, 4280 Skudeneshavn Tlf 52 82 00 00 www.flo-fritid.no

Åpent 9.30 - 10.30 og 12.30 - 18.00 på 17. mai Skipsmegling Kjøp og salg av fiskefartøy SIGSHIP & CO A/S 4297 Skudeneshavn Tlf 976 61 007

Vedavågen Rør


Skudeneshavnsangen Tekst: Sigurd Jakobsen. Melodi: Einar Hellesland.

Skudeneshavn, deg mitt hjerte har kåret! Du er i tanken ved dag og ved natt. Her i din favn er jeg fostret og båret du er av landet min dyreste skatt. Deg vil jeg hegne og trygge og verne – øve min dåd til din ære og glans. Du skal i tanken, langt bort i det fjerne, stadig ha hjertets den fagreste krans!

Smilende blidt mellom båer og knauser, gjemmer seg hjemmet i luneste krå. Ja, du er vår og når silregnet auser, og når den brusende Nordsjø står på! Men allerhelst vil jeg se deg i solskinn – blinkende hvitt mellom gråblått og grønt. Flaggene smellende frisk i en vårvind – si meg et syn som er likeså skjønt. La oss nu blotte vårt hode og tenke på alle dem som på sjø og på land, ville med kjærlighetsbåndet seg lenke til denne vakre, men værhårde strand. Kampen de stred vil vi holde i ære, føre dem videre frem, dag for dag. Minnet om alle de henfarne kjære stålsetter viljen til kraftige tak. Heis da vårt flagg høyt på Havnafjells-stangen! Minnet om det skal oss følge på jord. Klart som en stjerne det lyser på gangen, når vi er borte fra far og fra mor.

Signe du Gud både unge og gamle, signe vårt land og vår fredede plett! Skudenesnavnet har evnen å samle, slik at vi alle kan føle oss ett.